Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Edge Play

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Noardos, στις 7 Μαρτίου 2012.

  1. Noardos

    Noardos Regular Member

    Όπως γνωρίζουμε το bdsm είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ssc .

    Τι γίνεται όταν αποφασίσουμε να φύγει το ένα s - safe ;

    Και αναλάβουμε - αποδεχτούμε πλήρως και συνειδητά το ρίσκο, την ευθύνη και τις συνέπειες,
    να δεχτούμε κάποιον παροδικό ή μόνιμο τραυματισμό ή ασθένεια ή ακόμη ακόμη και τον θάνατο προς τέρψη της μέγιστης δυνατής απόλαυσης.

    Ζωή μεγάλη και βαρετή, ή ζωή μικρή έντονη κι άκρως απολαυστική;
     
  2. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Ή μήπως συνειδητοποιημένη ζωή χωρίς ψευτοδιλήμματα του κώλου;
     
  3. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Η απάντηση πιθανώς και να λέγεται rack
     
  4. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Συνειδητοποιημένο το ένα συνειδητοποιημένο το άλλο. Που βλέπεις το ψευτοδίλημμα του κώλου;
    Κρίνεις με εαυτόν ως επίκεντρο του κόσμου;
    Επιχειρήματα εκτός από πρωκτούς έχουμε; (Για να κάνουμε και μια κάποια ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική συζήτηση, μιας και αυτός είναι ο σκοπός του χώρου εδώ, νομίζω τουλάχιστον).


    To ξέρω, αυτό που ρωτώ είναι αν συνεχίζει να έχει λόγο ύπαρξης το ssc.  
     
    Last edited: 7 Μαρτίου 2012
  5. carla

    carla New Member

    Απάντηση: Edge Play

    ...."κολασμένα" ( για να δανειστώ τον χαρακτηρισμό που βάλατε κάτω απο το βίρτουαλ όνομά σας)όλα τούτα τα παραδείγματα έντονης και άκρως απολαυστικής ζωής που μας δώσατε  
     
  6. thanasis

    thanasis Contributor

    Έτσι πρέπει, αποκηρύττοντες τις βαρετές και ασφαλείς απολαύσεις, να ακολουθήσουμε τον ένα και μοναδικό, αληθινό και έντονο δρόμο του εν ρίσκω απολαμβάνειν. Λευτεριά στον σύντροφο Soter Mule, αποποινικοποίηση της εκ μαλακ....εεε, έντονης και απολαυστικής ζωής προκληθείσης σωματικής βλάβης τώρα.
     
  7. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δύο τρόποι:

    Τρόπος Πρώτος:

    Το πνευματώδες χιούμορ αποτελεί πάντα μία ευχάριστη έκπληξη στην καθημερινότητα, και ειδικά σε αυτή την δύσκολη, μουντή εποχή που περνάμε προσφέρει μέγιστη ευχαρίστηση και διέξοδο. (Αν αυτός είναι ο λόγος το ποστ αυτού).
    Βέβαια δεν εντοπίζω κάπου το πνευματώδες στοιχείο, αλλά αυτό είναι η προσωπική μου άποψη που πιθανώς σφάλει, αν κρίνω ότι η αντίθετη έχει δεχτεί 3 ρεπ προς στιγμήν.

    Αν παραβλέψω λοιπόν την αντίθετη άποψη και επιμείνω στην μία εκ των δικών μου απόψεων, ενθυμούμενος ότι βρίσκομαι σε ένα φόρουμ που πραγματεύεται το bdsm και της απουσίας του πνευματώδους στοιχείου( ή και παρουσίας του αλλά το ζητούμενο νομίζω πως δεν είναι αυτό στο νήμα αυτό), τότε μπορώ να υποθέσω ότι η σχέση που έχουμε οι παρόντες εδώ με το bdsm περιεχόμενο (είτε της πλευράς που μας εκφράζει είτε της πλευράς που δεν μας εκφράζει) είναι ότι η ίδια με τους παρόντες σε ιστοσελίδες όπως το jokes.gr, sxesis.gr, blackhumor.gr.
    Δυσκολεύομαι να το δεχτώ αυτό απόλυτα, καθότι έχω δει πολύ καλές προσπάθειες, και αρκετούς/ες πολύ καλούς "εκφραστές " του bdsm σε αυτό το φόρουμ και πάλι.

    Συνάμα ακούω συχνά ότι "όλοι μπούρδες λένε, δεν υπάρχει σοβαρότητα κτλ" και μία γενικότερη απογοήτευση για την ποιότητα των ελληνόφωνων φόρουμ και συνομιλητών και καταλήγει
    να είναι αυτός ο λόγος, πολλές φορές, για την απουσία τους από τα φόρουμ. Επιπρόσθετα όμως απορούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

    Ως μέλος, έθεσα ένα θέμα προς συζήτηση στο φόρουμ για άλλους ενδιαφέρον, για άλλους ανιαρό, για άλλους πιθανώς του κώλου όπως ειπώθηκε.
    Τι πήρε το φόρουμ μας από αυτό ;
    1) Ένα περισσότερο νήμα
    2) Τέσσερα πόστ
    3) Ένα ενδιαφέρον και τεκμηριωμένο ποστ


    Κάποιοι λόγοι ύπαρξης και λειτουργίας ενός φόρουμ είναι:
    Ανταλλαγή απόψεων
    Πραγματοποίηση ενδιαφερουσων και εποικοδομητικών συζητήσεων
    Γνωριμίες - Δικτύωση με ομοϊδεάτες
    Παροχή πληροφοριών και γνώσεων

    Τι πήραμε εμείς ;
    1) Ένα ενδιαφέρον, τεκμηριωμένο πόστ
    2) Ένα ατεκμηρίωτο και πιθανώς χυδαίο για κάποιους πόστ με 2 υποστηρικτές
    3) Ένα ποστ με διάθεση πνευματώδους χιούμορ με 3 υποστηρικτές

    Τι θέλαμε;
    Πιθανώς την διεξαγωγή μιας ενδιαφέρουσας- εποικοδομητικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών για το παρόν θέμα που ίσως οδηγούσε σε κάποιο τεκμηριωμένο αποτέλεσμα.

    Συμπέρασμα:
    Νομίζω ότι αποτυχαίνουμε εκ των αρχικών λόγων ύπαρξης του φόρουμ και των προσωπικών ζητουμένων μας.

    Ερωτήματα:
    Μας αρέσουμε; Για να το συνεχίζουμε, πιθανώς ναι
    Μας αξίζουμε; Για να το επικροτούμε, πιθανώς ναι
    Αυτοί είμαστε; Πιθανώς ναι
    (Προσωπική μου άποψη φυσικά)

    Υ.Γ. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζω ούτε το μέλος thanasis ουτε το Heretic_Angel,(ούτε τους ρέπερς λόγω ανωνυμίας) με τα οποία δεν έχω κάτι το προσωπικό, πιθανώς έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε και να μοιραστούμε παρά να χωρίσουμε. Αντιθέτως τα "έχω" με την όποια λογική που τους οδηγεί.

    Τρόπος Δεύτερος:

    Ποίες θα μπορούσαν να είναι οι ασφαλείς απολαύσεις;
    Γιατί είναι αποκλειστικά ένας και μοναδικός ο δρόμος;
    Το παράδειγμα του Soter Mule όπως ειπώθηκε και το αντιλαμβάνομαι είναι μη συνειδητή αποδοχή ρίσκου, έλλειψη γνώσεων, τεχνικών, πιθανώς εμπειρίας και συνέπεια μεγάλης ηλιθιότητας. Επιπρόσθετα δεν υπάρχει καμία συνειδητή επιλογή και σαφώς δεν αποδέχεται τις συνέπειες - ευθύνες.

    Ποιο ενδιαφέρον θα ήταν το παράδειγμα του Αρμιν Μάιβες που και συνειδητά έγινε και σαφής αποδοχή του ρίσκου υπήρχε και πληρώνει τώρα τις δημοκρατικές συνέπειες των πράξεών του. (Δυστυχώς δεν είχα στο μυαλό μου άλλο ευρέως γνωστό παράδειγμα και αναφέρθηκα σε αυτό που είναι εξοργιστικό,αποτρόπαιο, άκρως απάνθρωπο, κατακριτέο και καταδικαστέο)

    Ίσως αυτό να γίνεται όταν φεύγει το ένα s - safe. Τί λέτε;
     
    Last edited: 8 Μαρτίου 2012
  8. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Edge Play

    Κι όμως, και εδώ πέφτεις έξω. Ο κύριος Mule έχει χρόνια εμπειρίας ως rigger και, από ο,τι μαθαίνω, έχαιρε και του σεβασμού της τοπικής του κοινότητας. Ούτε έλλειψη συνειδητότητας/γνώσεων/τεχνικής/εμπειρίας υπήρχε, τουναντίον μάλλον πρόβλημα overconfidence είχαμε. Και ηλιθιότητας υπερβαλλούσης.

    Ως προς τα υπόλοιπα, το edge play είναι σοβαρό θέμα. Προσεγγίζεται από σοβαρούς και συνειδητοποιημένους παίκτες, με πολύ διαφορετικά ελατήρια από "τέρψη της μέγιστης δυνατής απόλαυσης και ζωή μικρή έντονη κι άκρως απολαυστική". Αν μπορείς να βρεις τα ελατήρια αυτά μέσα σου και στη συνύπαρξη με τον άνθρωπό σου (και να το συνοδεύσεις με τις απαραίτητες γνώσεις/εποπτεία/εμπειρία), τότε ίσως να μπορείς να αρχίσεις να σκέπτεσαι να άρεις τον παράγοντα safety.

    thanasis over

    ΥΓ. Δεν αναφέρομαι καν στο πόσο ατυχής είναι η συσχέτιση του κανιβαλισμού ακόμα και με τις πιο ακραίες πρακτικές του BDSM.
     
  9. Libertin

    Libertin Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Υπάρχει κάτι που δεν πιάνω στην όλη συζήτηση... Με -s ή χωρίς, ποια η διαφορά στις συνέπειες?
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @thanasis: σίγουρα δεν μπορείς να το συνδυάσεις με ποτό και μπάφους, αυτό περί του σεβασμού προς τον εν λόγω κύριο του δημοσιεύματος
     
  11. thanasis

    thanasis Contributor

    Έχω την εντύπωση οτι υπήρχαν και έτερα ντρόγκια in play, μπορεί να κάνω και λάθος. Μajor no-no's all around. Ο Mule, πάντως, έχαιρε τω όντι σεβασμού και ήταν και ενεργό μέλος της τοπικής του κοινότητας. Οι παγίδες που ελλοχεύουν για έναν άπειρο BDSMer, που "θέλω να ζήσω μια μικρή, απολαυστική και έντονη ζωή", ελλοχεύουν και για τον έμπειρο, που "χαίρω σεβασμού, έχω πείρα και γνώσεις, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα κακό, ας με αφήσω να σκεπτώ με το πουλί μου". Ο κοινός παρανομαστής είναι ο αυτός.

    All in all, ένα περιστατικό που συνοψίζει πολύ εύστοχα (αν και με, δυστυχώς, μεγάλο τίμημα, μιας ανθρώπινης ζωής) πόσο σημαντικοί είναι οι (αποστειρωμένοι κα βαρετοί κατά πολλούς) κανόνες ασφαλείες που καλούμαστε να τηρήσουμε, πόσο σημαντικό είναι οποιοδήποτε edge play να γίνεται με τη δέουσα προσοχή/προετοιμασία/mindset και τηρουμένων των προϋποθέσεων. Και πόσο σημαντικό είναι να έχουμε το overconfidence μας in check. Φυσικά, αναφέρομαι και στο risk-awareness των υποτακτικών.
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Edge Play

    Πιστεύω πως όσο μειώνεται το safe τόσο τα άτομα που το κάνουν φεύγουν από αυτό που ευρέως ορίζεται ως bdsm και βαδίζουν στα σύνορά του με άλλες καταστάσεις που δεν ξέρω πόσο sane είναι.

    Όταν δε το safe καταργηθεί τελείως τότε μάλλον τα άτομα αυτά χρήζουν κλινικής προσοχής.