Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Tο κίνημα της πατάτας δεν είναι φολκλόρ

    Του Δημήτρη Σιανίδη*



    Είναι κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής



    Η Πιερία, η Κατερίνη, βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της επικαιρότητας. Πριν από τρία περίπου χρόνια ήταν ο μαζικός αγώνας για τα διόδια, που οδήγησε στο πανελλήνιο κίνημα «δεν πληρώνω», ενώ τώρα είναι η δράση για τη μαζική αγορά φθηνών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, που οδήγησε άμεσα στη δημιουργία του πανελλήνιου κινήματος της πατάτας.

    Μια μικρή εθελοντική ομάδα, με πολλή όρεξη για δουλειά και με άριστη μεθοδικότητα και οργάνωση, κατάφερε σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα και μέσα σε οκτώ (8) μόλις συνολικά ώρες να διαθέσει στο ευρύ κοινό περισσότερους από 100 τόνους πατάτας Νευροκοπίου στο ένα τέταρτο της μέχρι τώρα αγοραίας αξίας τους.

    Σεβόμενη την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ παραγωγών - καταναλωτών, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας πέτυχε ταυτόχρονα δύο πράγματα: Αφενός να δώσει οικονομική διέξοδο και ανάσα σε μια ομάδα πατατοπαραγωγών από το Νευροκόπι, που έβλεπαν την παραγωγή τους να είναι αδιάθετη και στο έλεος των εμπόρων - μεσαζόντων και αφετέρου να εξυπηρετήσει και να ανακουφίσει πάνω από 3.000 οικογένειες καταναλωτών, οι οποίες αγόραζαν ένα βασικό είδος διατροφής, στην τιμή που θα έπρεπε κανονικά να πουλιέται.

    Αν και το γεγονός είναι ακόμα νωπό για να αποτιμηθούν επακριβώς οι μελλοντικές του συνέπειες στην ελληνική κοινωνία, παρά ταύτα το ότι το εγχείρημα των εθελοντών της Πιερίας, υιοθετήθηκε αμέσως από άλλες πόλεις της Ελλάδας, από δήμους της Αττικής, από τη Γεωπονική Σχολή της Θεσσαλονίκης και άλλες ομάδες και φορείς, σηματοδοτεί ένα πράγμα: Ότι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, πέτυχε μια πραγματική επανάσταση.

    Τι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν όχι επανάσταση, το ότι η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας, άνοιξε τον δρόμο για να αλλάξουν οι οικονομικοί συναλλακτικοί όροι αλλά και οι ρόλοι στις αγοραπωλησίες βασικών ειδών διατροφής;

    Θεωρεί κανείς αμελητέο το ότι για πρώτη φορά οι Έλληνες παραγωγοί πληρώνονται με την παράδοση των προϊόντων τους, και μάλιστα τοις μετρητοίς, και δεν είναι υποχρεωμένοι πλέον να δανειστούν και να υπερχρεωθούν σε τράπεζες ή σε τοκογλύφους για να καλλιεργήσουν την επόμενη σοδειά τους;

    Είναι η μοναδική φορά που είδαμε παραγωγούς και καταναλωτές να αισθάνονται αμοιβαία ικανοποίηση, σε αντίθεση με τους κάθε λογής κερδοσκόπους που νιώθουν αμηχανία.

    Δεν είναι επανάσταση το ότι σε χρόνο «ρεκόρ», το κίνημα εξαπλώθηκε μέχρι την Κρήτη, αγκαλιάζει ήδη και τους κτηνοτρόφους και ότι ακόμα και κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, σε διάφορα μέρη της χώρας, ενεργώντας αυτόνομα, συζητούν πλέον απευθείας με παραγωγούς για την διάθεση προϊόντων διατροφής στα μέλη τους;

    Δεν είναι επανάσταση το ότι η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας κατάφερε αυτό που ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν πολιτικοί ηγέτες μεγάλου αναστήματος, τα κόμματα της Αριστεράς, οι θεσμοθετημένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις; Οι παλαιότεροι ασφαλώς θα θυμούνται τα χρόνια της «Αλλαγής» και τις τότε δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και των συνεργατών του, που χαρακτήριζαν τους μεσάζοντες ως «τρωκτικά» και τις φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις που έδιναν στους αγρότες και κτηνοτρόφους για ριζικές αλλαγές στο σύστημα διάθεσης των προϊόντων τους.

    Σε μια χώρα προδομένη από τους πολιτικούς της, η οποία έχει στη ουσία υποδουλωθεί σε ξένα (κυρίως) συμφέροντα και της οποίας οι πολίτες βιώνουν μια νέα «κατοχή», που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει, η πρωτοβουλία των εθελοντών της Πιερίας, αποτελεί τελικά μια πράξη αντίστασης και ένα νέο «ΟΧΙ» απέναντι σε ένα καθεστώς υποτέλειας και εξαθλίωσης του ελληνισμού, το οποίο ξένα και ντόπια συμφέροντα μας έχουν ήδη επιβάλλει.

    Ωστόσο και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το εγχείρημα της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, των άλλων ομάδων και των μεμονωμένων εθελοντών, που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του, είχε και θα συνεχίσει να έχει πρωταρχικά, έναν βαθύ κοινωνικό χαρακτήρα. Αποτελεί μια εκδήλωση αλληλεγγύης και φιλαλληλίας προς το συνάνθρωπο, μια εκδήλωση ανθρωπιάς την οποία δυστυχώς οι περισσότεροι είχαμε ξεχάσει αλλά που τώρα εναγωνίως αναζητούμε μέσα στο ζοφερό παρόν που ζούμε και στο ακόμα πιο επίφοβο μέλλον που μας περιμένει. Το ότι οι παραγωγοί του Νευροκοπίου, σε ένδειξη ευχαρίστησης και ανθρωπιάς, δώρισαν τέσσερις (4) τόνους πατάτας (!) στο κοινωνικό παντοπωλείο της Κατερίνης, το οποίο επίσης η Εθελοντική Ομάδα δημιούργησε πρόσφατα, αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη για τα παραπάνω.

    Διαφαίνεται λοιπόν ότι οι εθελοντές της Πιερίας και οι άλλες ομάδες εθελοντών σε όλη τη χώρα, εκκολάπτουν με τη δράση τους, τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κινήματος. Αυτού που δημιουργείται και ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαστε όλοι Έλληνες», διαδηλώνουν οι ακτιβιστές σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πρωτίστως όμως, είμαστε όλοι άνθρωποι και θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα: Ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια, πραγματική δημοκρατία.

    Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε το κίνημα της πατάτας και η καθολική ανταπόκριση που βρήκε στον λαό, κατέδειξε αυτή την αδήριτη ανάγκη των Ελλήνων πολιτών, που μετουσιώνεται πλέον σε καθολική απαίτηση προς την πολιτική εξουσία, όποια και εάν είναι αυτή. Εάν η τελευταία δεν πάρει το μήνυμα, αν δεν ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη, τότε είναι πολύ πιθανό το κίνημα της πατάτας να μεταλλαχθεί σε ένα παλλαϊκό πολιτικό κίνημα που θα επιφέρει μεγάλες πολιτικές ανατροπές και ρήξη με το κατεστημένο.



    * Ο Δημήτρης Σιανίδης είναι δικηγόρος, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
     
  2. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

       

    Γι ργος
     
  3. izolde

    izolde Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πάλι νέο "ανέκδοτο".. Συζητούν να περάσουν ρύθμιση που όταν βγαίνεις στην σύνταξη θα αποφασίζεις μεταξύ 2 επιλογών:

    1. Θα παίρνεις ολόκληρη την σύνταξη που δικαιούσαι, με τον όρο αν πεθάνεις να παψει να χορηγείται στα μέλη της οικογένειάς σου, που την δικαιούνταν μέχρι πρότεινος (πχ ανήλικα τέκνα, σύζυγος)

    2. Αν αποφασίσεις να συνεχίζεται η καταβολή της σύνταξής σου πέραν του θανάτου σου, θα παίρνεις μόλις το 30% από αυτά που δικαιούσαι κ' δούλεψες τόσα χρόνια!! (ευχαριστίες στην εκμπομπή του Kostas Laskaratos στον Ant1 97,2 κ' των καλεσμένουν του που το έβγαλαν στην φόρα) τετοιο ΘΡΑΣΣΟΣ!!! κ' ακόμα τολμούν κ' εμφανίζονται στα κανάλια κ' ζητούν να τους ψηφίσουν??!! κ' ακόμα υπάρχουν Ελληνες που τους χειροκροτούν??!!
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Φίλτατε, αν πάψουν να υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα υφίστανται πλεον, γιατί μετά από πού θα πληρώνονται μπορείς να μου πεις;
    Γιατί οπως ξέρεις τα δάνεια που πέρνουμε από τα ΔΝΤ πάνε στους τραπαζίτες για τα προηγούμενα δάνεια, οπότε όσο και να μην κόβουμε εμεις ολες τις αποδείξεις, η εφορία βρίσκει τον τρόπο για να μας τα πάρει με κάτι έκτατες εισφορές κ.λ.π. για να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους και τις συντάξεις.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Perri, ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει πληρώσει ούτε το 1/300 σε φόρους (και πάρα πολλά λέω), απ’ όσα έχει πληρώσει ένας δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος.

    Και οι φόροι αυτοί βοηθούν μια χαρά τον ελεύθερο επαγγελματία στο να γλυτώνει το ΦΠΑ για τα αναλώσιμά του (εκτός κι αν νομίζει κανείς πως οι έμποροι κάνουν χάρες εκδίδοντας τιμολόγια).
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Θρίαμβος! Με τη συμφωνία για το PSI κουρεύτηκε σχεδόν το μισό χρέος της χώρας. Ιδού πως:


     
     
  7. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Elysium , αν επιτρέπεις , εισαι δημόσιος υπάλληλος του στενου η ευρυτερου δημόσιου τομέα;
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2012
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σ’ έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; Θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…»

    Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ίσως με λιγότερο φανταχτερές βιτρίνες, ίσως με λιγότερες λεωφόρους, αλλά με λιγότερες λιμουζίνες, με λιγότερους απατεώνες. Τους πραγματικούς απατεώνες, αυτούς τους μισάνθρωπους με τις χοντρές κοιλιές. Κι έτσι θα είχαμε δικαιοσύνη.

    Έτσι, εμείς που βγάζουμε πάντα το φίδι απ’ την τρύπα για τους άλλους, θα μπορούμε επιτέλους να σκεφτούμε και τον εαυτό μας. Να κτίζουμε σπίτια που να ανήκουν σε μας…

    Να ζούμε μια ζωή που θά ‘ναι ολότελα δική μας.

    Να ζούμε σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι τέλος πάντων.

    Να ζούμε σ’ έναν κόσμο όπου η επιθυμία σου να γελάσεις, ξεσπάει από μέσα σου σα γιορτή,

    η επιθυμία να παίξεις και να γιορτάσεις…

    κι επιτέλους να κάνεις μια δουλειά που να σ’ ευχαριστεί…

    σαν κανονικοί άνθρωποι

    κι όχι σαν ζώα που ζουν και υπάρχουν χωρίς χαρά και φαντασία.

    Ένας κόσμος όπου μπορεί κανείς να δει ξανά ότι υπάρχει ακόμη ένας ουρανός…

    τα λουλούδια που ανθίζουν…

    ότι ακόμα υπάρχει άνοιξη…

    και τα κορίτσια που γελούν και τραγουδούν.

    Και όταν μια μέρα πεθάνεις,

    δε θα πεθάνεις σα γέρος,

    πεταμένος σα στιμένη λεμονόκουπα,

    αλλά σαν άνθρωπος που έζησε ελεύθερος κι ευχαριστημένος μαζί με τους άλλους ανθρώπους…”



    Ντάριο Φο. Μήνυμα προς αγανακτισμένους

    ΠΗΓΗ:ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Ντάριο Φο. Μήνυμα προς αγανακτισμένους
     
  9. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ...και μετά ξύπνησατε και εζησε ο Νταριο Φο καλα κι οι καπιταλιστές καλύτερα. Αλοίμονο απο εμας που αν δεν δουλέψουμε φαι δεν εχει ,ειτε ειναι οι μηχανες κρατικες ,ειτε ιδιωτικες  
     
  10. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χα χα χα, βρε cornilie, μην τα λες ετσι απότομα την ώρα που πίνω τον καφέ μου, γιατί κόντευα να πνιγώ απο τα γέλια...
     
  11. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Elysium εσύ ο οποιος ζητούσες αποδείξεις, τώρα παραθέτεις μια πληροφορία η οποια από μονη φαίνεται να μην στέκει καθόλου.

    Η φορολογία σε οποιονδήποτε ιδιωτεύει είναι αδικαιολόγητα βαρύτατη.

    Όταν είχα πάει στο γερμανικό κοινοβούλιο, υπάλληλος μου είχε πει ότι η maximum φορολόγηση επί συνόλου φτάνει το 25%.

    Εδώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς φοροδιαφυγή θα πλήρωναν σχεδόν τα μισά από αυτά που βγάζουν.

    Και τα μισά από τα έσοδα σου γιατί να τα δώσεις? Για εκμετάλλευση από άτομα που δεν τα αξίζουν?
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2012
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    @Elysium, οταν καταφέρουν τα μεγάλα τραστ να εξαφανίσουν τους ελεύθερους επαγελματίες, τότε ελα να μου πεις πόσο καλύτερα θα περνάνε οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι...

    Και κάτι ακόμα, ο υπάλληλος όταν δεν εχει δουλειά τον πληρώνει επι ενα χρόνο το κράτος και κάαααθεται, τον ελεύθερο επαγγελματία ήρθε κανείς να του πει πως θα πληρώσει τις επιταγές που χρωστάει οταν θα ερθει ο άλλος να του κατασχέσει πράγματα που έκανε με πολύ δουλειά και κόπο;
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2012
Thread Status:
Not open for further replies.