Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Oύτε λόγος για πόλεμο μεταξύ μας. Εγώ σαν υπάλληλος του δημοσίου, μία ολόκληρη ζωή πληρώνω τους φόρους που μου επιβάλουνε αυτοί να πληρώνω .....με ένα μισθό ίσα-ίσα να συντηρήσει κανείς μια οικογένεια
    και μόλις τύχη κάτι έκτακτο ...ο μισθός δεν φθάνει και τρέχω στην τράπεζα να σηκώσω από τα ελάχιστα που κατάφερα με κόπο μιας ζωής να μαζέψω.
    Δεν μπήκα στο Δημόσιο με ρουσφέτι ....μπήκα με την αξία μου, δίνοντας μάχη ...
    Ολόκληρη την ζωή μου δίνω και εγώ μάχη για την επιβίωση.Δεν έκανα λεφτά ..δεν πλούτισα ...
    Γιατί λοιπόν να με εξομοιώνουνε και εμένα με κάποια τρωκτικά ή κάποιους δεινόσαυρους που καταλήστευσαν το αίμα του Ελληνικού λαού ?

    Για αυτό λοιπόν λέω και πάλι μην ανοίγουμε μαλακοειδώς πόλεμο μεταξύ μας δημόσιοι και ιδιωτικοί.
    Αυτό θέλουν οι δυνάστες μας. Να "σκοτωθούμε" μεταξύ μας.
    Είμαι σίγουρος ότι πλην ελαχίστων......οι πολλοί θα καταλάβουν αυτό που λέω και δεν θα εκτρέψουν την
    συζήτηση σε εμφύλιο πόλεμο....
    Την καλημέρα μου αγαπητή Uther. 
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2012
  2. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι φοροι που πληρώνεις εσυ ειναι χρήματα τα οποία στα δίνει το κρατος και τα επιστρεφεις σ αυτο. Για βγες εξω να τα βγάλεις. Μονο μερικες κατηγοριες επαγγελματιων φοροδιαφευγουν (γιατροι δικηγοροι ηλεκτρολογοι κλπ) Για δες ομως τους μικροεπαγγελματιες τους εμπορους και τους βιοτεχνες. Καλα αυτους τους γαμουσαν ανεκαθεν διοτι ειναι οι ευκολοι στοχοι. Φοροι, αντικειμενικα κριτιρια (βγαλεις δε βγαλεις θα πληρωσεις) περαιωσεις(καταβαζε χρημα μην ερθουμε και σου ριξουμε προστιμο. Ειναι τοσοι πολλοι οι κανονισμοι που αν ερθουμε θα σε πιασουμε οσο νομιμος κι αν νομιζεις οτι εισαι) ΤΕΒΕ (Απιστευτες εισφορες για συνταξη που δεν ειναι ουτε η μιση του δημοσιου και φυσικα ουτε λογος για εφαπαξ) Προστιμα (χιλιαδων ευρω λες και ειναι μαρουλοφυλα η λες και τα εβγαλε ποτε) απο διαφορες υπηρεσιες και εξοδα λειτουργιας απιστευτα.
    Θα σας πω τωρα τι εχει γινει τα 2 τελευταια χρονια. Λοιπον οι μικρες επιχειρησεις κλεινουν διοτι δεν αφηνουν τον κοσμο αυτο πλεον να βγαλει ουτε ενα μεροκαματακι. Τα παιρνουν ΟΛΑ και οι ανθρωποι χρωστουν κιολας. Δεν ειναι πια συνεταιροι του κρατους , ειναι σκλαβοι του κρατους. Οι δημοσιοι υπαλληλοι βγαζουν εστω ενα μικρο μισθο αλλα δεν σκοτονωνται και στη δουλεια , ουτε τους σκοτωνει η αγωνια ,ουτε φευγουν απο την δουλεια τους ανεργοι και καταχρεομενοι εχωντας υποθυκευσει μεχρι και τη ζωη των παιδιων τους. Ολη την κριση ουσιαστικα την εχει τραβηξει ο ιδιοτικος τομεας ειτε οι μικροεργοδοτες ειτε οι υπαλληλοι, αθορηβα και ηρωικα.
    Να σταματησει παρακαλω το παραμυθι οτι ιδιωτικοι και δημοσιοι ειβν αι σχεδον το ιδιο. Αλλο να παιρνεις 600 κι αλλο 1200. Λιγα ειναι και τα δυο αλλα ο ενας παιρνει τα διπλασια τουλαχιστον. Ας μην πουμε και για τις παροχες που εχει ο δημοσιος τις οποιες ο ιδιωτικος δεν τις εχει δει ουτε στον υπνο του. Λοιπον βαρεθηκα την κλαψα των δημοσιων υπαλληλων. Την ακουω 20 χρονια τωρα και σ αυτα τα 20 χρονια εχω μεινει ανεργος τοσες φορες και εχω περασει τοσες δυσκολιες και εχω δουλεψει κατω απο ακραιες συνθηκες και τα λεφτα που παιρνουν ουτε στον υπνο μου δεν τα ειδα. Λοιπον το ιδιο δεν ειμαστε και οποιος νομιζει οτι στο δημοσιο παιρνει λιγα να ερθει να του δωσω ετοιμη βιοτεχνια και να μου δωσει τη θεση του στο δημοσιο. Μονο αν ενας υπαλληλος του δημοσιου δουλεψει στον ιδιοτικο τομεα θα δει κι αυτος τι σημαινει δουλεια επειδη απο αυτα που τους ακουω και λενε εχουν την εντυπωση οτι δουλευουν και οτι ταχα παιρνουν λιγα. Αχ τα καυμένα δεν εχουν ιδεα τι σημαινει λιγα
    Διελυσαν την ραχοκοκαλια της οικονομιας και να δω απο που θα πληρωσουν τους εαυτους τους.
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2012
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εντάξει.

    Τώρα με έπεισες.

    Πάω για την πυρά.

    Μπας και ικανοποιηθείς .... 
     
  4. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κλασσικη αντίδραση δημοσιου υπαλληλου ο οποιος δεν εχει ιδεα τι γινεται "εκει εξω"
    Δεν περιμενα να σε πεισω , πολυ περισσοτερο δεν περιμενα να καταλαβεις καθοτι ο δικος σου μισθος θα πεσει κολαριστος. Αλλωστε ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα σας να μην καταλαβαινετε χριστό. αλλα τουλαχιστον μην λετε οτι δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε διοτι εχουμε πολλα να χωρισουμε
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Η λογική του κοινωνικού αυτοματισμου ,είτε μπαίνει στο επίπεδο ιδιωτικοί vs δημόσιοι, είτε κοινωνία vs "συντεχνίες" (ταξιτζήδες, γιατροί, κλπ κλπ) είναι η πανάρχαια δοκιμασμένη και επιτυχημένη τακτική του "διαίρει και βασίλευε".
    Οποιοι είναι στην πλευρά των "βασιλευόντων" ειναι φυσιολογικό και να την καλλιεργούν και να την υπερασπίζονται..
    Οποιοι όμως είναι στην αντιπέρα όχθη με ποιά λογική γίνονται ζηλωτές της;
     
  6. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλα τωρα , οι γνωστες κονσερβες
    Με την ιδια λογικη που θες να βαλεις στο ιδιο καζανι ενα σκληρα εργαζομενο του ιδιοτικου τομεα η ενα επαγγελματια που το κρατος ειναι γι αυτον κατι χειροτερο απο νταβατζης με τους καλομαθημενους μισθολογικα και κυριως κακομαθημενους εργασιακα Δ.Υ. Ξερεις σου εχω νεα , οι διαφορες στους μισθους και στο προσφερομενο εργο ειναι τεραστιες (σχεδόν ταξικες) επομενως ας τα αφησουμε αυτα στην ακρη και ας πουμε και καμια αληθεια. Χιλιαδες χανουν τη δουλεια τους καθημερινα και δεν παιρνουν ουτε το ταμειο ανεργιας(ποιος νοιαζετε; Ειδες παραπανω την αντιδραση του Δ.Υ) και μας εχουν γκαστρωσει με την εφεδρεια οπου τελικα ειναι ανυπαρκτη
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Πολύ εύκολα και αλόγιστα τα βγάζεις τα συμπεράσματα.
    Ναι λοιπόν ο δικός μου μισθός θα πέσει κολαριστός.
    Το ζηλεύεις εσύ αυτό ?
    Αν ναι, .....σου φταίει κανένας που από μόνος σου διάλεξες να κάνεις καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ?

    Και εν πάσει περιπτώσει ...

    Είσαι σε θέση εσύ να γνωρίζεις τις δικές μου ιδιαιτερότητες και το μέγεθος της δικής μου προσφοράς
    σε εθνικό επίπεδο από το πόστο στο οποίο ευρίσκομαι ?
    Είσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσο κρίσιμη δουλειά κάνω και να με απαξιώνεις τόσο αλόγιστα ?
    Μπορείς εσύ να γνωρίζεις τί προβλήματα υγείας κληρονόμησα από την δουλειά που κάνω και πόσο ψυχοφθόρα αλλά και κρίσιμη είναι αυτή η δουλειά ?
    Δηλαδή κατ εσένα θα πρέπει τώρα εγώ να αρχίσω να νοιώθω άσχημα για τον εαυτό μου που ήμουνα
    έξυπνο παιδάκι ,προχώρησα στα γράμματα,έκανα καριέρα στο δημόσιο,έφτυσα αίμα για να προσφέρω στην Πατρίδα σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο,και η Πατρίδα με καταξίωσε για τούτο ?
    Οχι Κορνήλιε .....με συγχωρείς .....δεν θα ....πάρω ......
     
  8. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αν σου πω οτι δεν ζηλευω θα σου πω ψεμματα. Ναι οτι ζηλευω , ζηλευω
    Οχι δεν διαλεξα να κανω "καριερα" στον ιδιοτικο τομεα , απλα δεν μπορεσα να μπω στο δημοσιο χωρις "δοντι" και ετσι αναγκαστικά ειμαι στον Ι.Τ τον ουσιαστικα ανυπαρκτο στην Ελλαδα

    Δηλαδη εσυ τωρα εισαι χαρακτηριστικο παραδειγμα ανθρωπου που προχωρησε στα γραμματα; Οκ , δεν ειπα να νιωσεις ασχημα, ειπα να καταλαβεις και να καταλάβει και ο underherfeet γιατι δεν θεωρω πως δεν ειμαστε ολοι στο ιδιο καζανι. Αναρωτιεμαι ποιο ποστο ειναι αυτο στον Δ. τομέα οπου παθαινει κανεις ολα αυτα. Μηπως ησουν στην ΕΥΠ; Αλλα παλι εχω ακουσει και κατι αργομησθιες και εκει. Αστα. Ηρωας λοιπον ε; Ετσι απο περιεργεια αν θελεις πες σε ποιο τομεα του δημοσιου δουλευεις;

    Υγ Η απαντηση του τυπου "ποιος σου φταιει; Ας γινοσουν κι εσυ ΔΥ" δειχνει ακριβως τις διαφορες ακομα κι αν δεν λαβουμε υποψιν τιποτα αλλο
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2012
  9. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @ cornilios,

    όταν νοσεί ο δημόσιος τομέας νοσεί και ο ιδιωτικός, που στη Ελλάδα συμβαίνει να είναι παραγωγικά εξαρτημένος από τον δημόσιο έτσι και αλλιώς.

    Είναι γεγονός ότι το δημόσιο είναι μέγας κακοπληρωτής στις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου που υπογράφει και από τις οποίες εξαρτάται όλη η Ελλάδα της λαμογιάς και των προσχημάτων. Ότι είναι ένας αυτοματοποιημένος, μηχανιστικός, ανίκανος εργοδότης, που μέχρι πριν πέρυσι δεν προσέβαλε την αξιοπρέπεια του υπαλλήλου του. Αυτό το δυστυχώς μη αυτονόητο στην Ελλάδα καλό το είχε. Μέχρι πέρσι. Διότι όταν έχει άνθρωπο 40 χρονών και με διδακτορικό να καλύπτει σοβαρά θέματα με διεθνείς οργανισμούς και του δίνει 780 μηνιαίως, καθαρά, θεωρώ ότι κουρελιάζει αυτού του ανθρώπου την αξιοπρέπεια.

    Όπως η έννοια του επαγγελματικού μάνατζμεντ και της συλλογικής λήψης αποφάσεων και εκπροσώπησης συμφερόντων είναι ανήκουστα στον ιδιωτικό τομέα, έτσι η δημιουργία σώματος κρατικών λειτουργών με κανονισμούς, διαδικασίες, συλλογικό ήθος, σκοπό και ραχοκοκαλιά είναι ανήκουστη στον κρατικό.

    Παντού στην Ελλάδα συναντά κανείς το καλύτερο, σπάνια, και το χειρότερο, συνήθως. Πουθενά μία ορθολογικά διαμορφωμένη, αξιόπιστα μέση κατάσταση που να ανταποδίδει όσα είναι υποχρεωμένη.

    Γι αυτό το αλλαλούμ δεν φταίνε οι πολίτες είτε μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους, είτε όχι. Ακόμα και για το τεράστιο αδιέξοδο πολιτικής εκπροσώπησης δεν φταίνε.

    Φταίει η ανυπαρξία θεσμών και ότι ποτέ δεν έγινε συνείδηση αυτό το θέμα, ποτέ δεν πόνεσε με τον ίδιο τρόπο στρώματα ικανά να αντιδράσουν, ποτέ δεν έγινε αντικείμενο επανάστασης.

    Ο Alexkat, εσύ, η Uther, εγώ, είμαστε όλοι στο ίδιο κάδρο, αν εσένα σε αδικεί η προοπτική περισσότερο από άλλους μόνον εσύ μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό και μέχρι ενός σημείου. Καλύτερα που δεν μπήκες στο δημόσιο, αφού έτσι και αλλιώς δεν σε ενδιέφερε ιδιαίτερα αυτό που θα έκανες, δεν είχες καν άποψη για το είδος του εργοδότη που ήθελες και απλά θα ήσουν ένα μικρότατο μέρος του προβλήματος.

    Αναρωτιέμαι αν στις κρίσιμες για σένα εποχές είχες στόχους. Στην Ελλάδα, χωρίς αυτό, έγκαιρα, ατύχησες, δεν έχουμε καμία καπιταλιστικής κοινωνίας ευκαμψία στην εύρεση ατομικών λύσεων.

    Αλλά δεν φταίει κανείς γι αυτό και αν μείνουν όλοι οι δ.υ. ακόμα πιο κακοπληρωμένοι και σχεδόν χωρίς ιατρική περίθαλψη η δική σου ζωή δεν θα καλυτερέψει σε τίποτα.
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Δεν είμαι μόνο εγώ χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που προχώρησε στα γράμματα.Υπάρχουν άλλα ίσως και καλύτερα από μένα στον ιδιωτικό τομέα.
    Ειλικρινά φίλε δεν μπορω να αποκαλύψω τον τομέα μου.Δεν μου επιτρέπεται.Αν σε γνώριζα προσωπικά θα το είχα κάνει.
    Απο κει και πέρα ως προς τα υπόλοιπα, διάβαζε underherfeet αυτά που ανέφερες ως γνωστές κονσέρβες ...
    Και πούσαι .....εγώ ως δημόσιος δεν έχω τίποτα μαζί σου .....
    Εσύ ως ιδιωτικός έχεις μαζί μου ......
     
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πως θεωρούνται προσφορα για την πατρίδα οι παροχές υπηρεσιών?
    Αντλείς λεφτά από το κράτος χωρίς να δίνεις πίσω δεκάρα.

    H τζούλια με τις πωλήσεις των ταινιών της στο εξωτερικό έχει προσφέρει στην ελλάδα ότι δεν έχει προσφέρει οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος!

    Μακάρι να είχαμε πιο πολλές σαν και αυτήν παρα τις βδέλλες του δημοσιου.
     
Thread Status:
Not open for further replies.