Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emiris, στις 22 Φεβρουαρίου 2012.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία


    Έτσι..... και μέσα από αυτό το κομμάτι, δεν εξέφρασα άποψη. Ερώτηση έκανα.
     
  2. Mistress Valia

    Mistress Valia Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Επαναφέρω το θέμα επειδή μου κέντρισε το ενδιαφέρον και έχω και προσωπική εμπειρία, με ένα παράδειγμα που έχει περάσει πια στην ιστορία.
    [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Sabina_Spielrein]Sabina Spielrein - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame]
    και υπάρχει και ταινία. Eine dunkle Begierde (2011) - IMDb

    Όποιος έχει ασχοληθεί αρκετά με την ψυχολογία γενικώς, της απαρχές της και μετά με τις σεξουαλικές διαταραχές, σίγουρα θα ξέρει πως ο κόσμος της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής μπορεί να μην τρελαίνεται ιδιαίτερα με κάποιες συγκεκριμένες σεξουαλικές "soft" διαταραχές, αλλά και πάλι τις κατατάσσει ως τέτοιες. Όμως, όταν υπάρχει συναίνεση, εγώ δε βλέπω κανένα πρόβλημα.Τώρα αν όλα αυτά προέρχονται από την παιδική ηλικία, και την ύπαρξη βίας ή όχι, αυτό που έχω να πω, είναι πως όλα προέρχονται από την παιδική ηλικία, ότι είμαστε σήμερα.
     
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία



    Πάντως ο κόσμος όπως λες της ψυχολογίας δεν έχω δει πουθενά να "ευλογεί" την συναίνεση, ή τέλος πάντων να την χρησιμοποιεί ώς "όχημα" για συγχωροχάρτι ....

    Και ξέρεις τι με προβληματίζει με όλους εμάς εδώ ?
    Πως θα δεχόμασταν άραγε, άν κάποτε μαθαίναμε ότι τα ενήλικα πλέον παιδιά μας, τα προ ολίγου χρόνου
    "αγγελούδια μας", έχουν μπει στο βίτσιο και την διαστροφή με την συναίνεσή τους ?


    Υ/Γ. Επιχειρώντας να δώσω ο ίδιος μιαν απάντηση σ αυτό, λέω ότι "θα κάναμε ότι δεν βλέπουμε ή δεν ξέρουμε τίποτα ....."
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2012
  4. Mistress Valia

    Mistress Valia Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Θα εκπλαγείς εάν συζητήσεις με ψυχολόγους, και δεις πόσο ανεκτικοί είναι στα περισσότερα.Το λέω γιατί το έχω κάνει.Και με φίλους, και ως "ασθενης".Όταν εξερευνείς τόσο πολύ τον ψυχικό σου κόσμο, και των άλλων, όσο μπορείς βέβαια, λίγα πράγματα είναι αυτά που θα σε σοκάρουν στο τέλος.Και ναι, το μόνο που με αφορά είναι η συναίνεση μεταξύ 2 ανθρώπων ή περισσότερων που έχουν σώας τας φρένας.Και αν με ρωτάς για τα αγέννητα παιδιά μου, όσο μπορώ να υπόθεσω χωρίς να το έχω βιώσει, το μόνο που θα με απασχολεί είναι η ευτυχία τους και το να μη βλάπτουν κανέναν (εκτός αν βρεθούν ποτέ σε αυτοάμυνα). Και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια.Δεν κρίνω ποτέ τις επιλογές του άλλου, όχι για να μην κριθώ εγώ, αλλά επειδή δε με χαλάνε εφ᾽όσον δεν προκαλούν κακό.Εμένα το μόνο που με προβληματίζει με όλους εμάς εδώ, είναι το "όλοι εμείς εδώ"...Νοιώθω λες και είμαστε σε καραντίνα από την υπόλοιπη κοινωνία, επειδή και μόνο τολμάμε να αποκαλύψουμε, όχι στους άλλους, αλλά στον εαυτό μας αυτό που είμαστε. Το να εξασκείς το βίτσιο σου, για μένα, είναι υγεία.Το να μην το εξασκείς και να νοιώθεις ενοχές κλπ κλπ, αυτό είναι η αρρώστια.
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Cough cough cough*

    Παιδεραστία???
     
  6. Mistress Valia

    Mistress Valia Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Ποιος μίλησε για παιδεραστία;;;;Δεν πρόσεξες προφανώς αυτά που έγραψα.Συναίνεση με παιδί δεν υπάρχει.  Ούτε ένα παιδί έχει κυριολεκτικά σώας τας φρένας, γιατί ακόμη δεν έχει δημιουργήσει "τα φρένα"!!!!
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία



    Δεν διαφωνώ σε κάτι.
    Απλά πιστεύω ότι στα συναισθήματα που νιώθουμε, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ αγέννητων παιδιών
    και παιδιών που τα γέννησες, κοιτάζεις τα μάτια τους και βλέπεις μέσα σ αυτά την ψυχή τους.
    Εγώ το pervόσκυλο δεν μπορώ να διανοηθώ τον γυιό μου ή την κόρη μου με σεξουαλικές διαστροφές και βίτσια.Αν ποτέ καταλάβαινα κάτι τέτοιο, πιθανότατα θα σοκαριζόμουνα και απλά θα έκανα ότι δεν το κατάλαβα.Δεν ξέρω ίσως με τα χρόνια να το αποδεχόμουν κιόλας.Αλλά όσο πιό νέα ή πιό μικρά είναι τα παιδιά σου τόσο πιό δύσκολο γίνεται ....
     
  8. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Όταν διάβασα την τελευταία πρόταση σου, κόλλησα εκεί. Τέλος πάντων, λάθος μου, sorry  
     
  9. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Εμίρη τώρα που το σκέφτηκα σε ρωτάω το εξής.

    Ας υποθέσουμε ότι έχεις μια κόρη η οποια μπαίνει σε σχέση με έναν κυρίαρχο και ο οποιος την βιάζει στα πλαίσια του bdsm την χύνει στο πρόσωπο και όλα τα παρεμφερή.

    Θα ήσουν ok με αυτό?
     
    Last edited: 17 Μαρτίου 2012
  10. Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Emiris πολύ ωραίο θέμα κα΄τ'αρχάς.Ώρα και αφορμή για μια παλινδρόμιση στήν παιδική ηλικία.
    Άς καταθέσω πρώτα τις δικές μου εμπειρίες.Οι γονείς μου έχουνε μια πολύ ωραία σχέση και ο καθένας στην θέση του σχεδόν.
    Ο μπαμπάς μου είναι ένας άνθρωπος ήρεμος,που ποτέ δεν άσκησε βία και ο οποίος ήθελε να μας ενδυναμώσει(εμένα και την αδερφή μου.
    )Η μητέρα μου δυναμική(με την καλή έννοια) και κατά της βίας.
    Θεωρώ πως άλλο βία,άλλο η συγκατάθεση μεταξύ εχέφρονων ανθρώπων.
    Όσοι και όσες είναι στο BDSM,λόγω τραυματικών εμπειριών στην παιδική ηλικία τους,τότε θα πρέπει να αναρωτηθούνε αν όντως το θέλουνε ή το κάνουνε,νιώθωντας εγκλωβισμένοι.
    Αυτά απο εμένα!
     
  11. Selene

    Selene New Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Άλλο σκέτη βία και άλλο βία με συγκατάθεση? Φυσικά και είναι άλλο, όταν συγκρίνονται μεταξύ τους. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Dolly. Παρόλα αυτά και τα δύο ανήκουν/είναι υποκατηγορίες της ευρύτερης κατηγορίας της βίας. Αλλά το νήμα δεν αναφέρεται σε βαριές τραυματικές εμπειρίες, αλλά στις πρώτες αναπαραστάσεις/εμπειρίες βίας στη παιδική ζωή.
    Δεν νομίζω όμως ότι κάποιος που αναγνωρίζει κάποιες παιδικές εμπειρίες του ως τραυματικές και είναι στο BDSM θα πρέπει να αισθάνεται προβληματικός σε σχέση με κάποιον που ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία βίαιη εμπειρία ή μπορεί όντως να μην έχει - με την υπόθεση ότι και οι δυο εξασκούν το σπορ με υπευθυνότητα για τον εαυτό τους και τον παρτενερ τους. Γιατί δηλαδή να αναρωτηθεί αν όντως το θέλει ή μήπως είναι εγκλωβισμένος ενώ οι υπόλοιποι δεν πρέπει να το αναρωτηθούμε? Δεν είναι συναισθηματικά ώριμος ως ενήλικας να ξέρει τι θέλει, σαν τους υπόλοιπους?
    Εννοώ ποιος είναι αυτός που θα του πει ότι εσύ δεν έχεις τη ψυχολογική/συναισθηματική ωριμότητα και ισορροπία να κάνεις την επιλογή σου συνειδητά γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα που εγκλωβίζουν τις επιλογές σου, ενώ αντίθετα εγώ που μεγάλωσα κάπως αλλιώς μπορώ να ισχυρίζομαι ότι κάνω συνειδητά την επιλογή αυτή? Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται υπερβολικό. Σαν να αποκλείουμε μια μερίδα ανθρώπων ως πιθανότατα ψυχολογικά εγκλωβισμένων, ανίκανων να κάνουν συνειδητές επιλογές λόγω της οικογενειακής κατάστασης την οποία έτυχε να βιώσουν. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι δεν ξέρουμε αν αυτοί οι άνθρωποι είναι στο BDSM όντως ‘λόγω τραυματικών εμπειριών στη παιδική τους ηλικία’’ . Κανείς δε μπορεί να αποδείξει αιτιακή σχέση ανάμεσα σε τραυματική παιδική εμπειρία και ενασχόληση με το BDSM, όλοι εδώ υποθέσεις κάνουμε. Και τα λέω αυτά έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια σαν τη δική σου
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Aυτό πάλι που κολλάει ?
    Eγώ πάντως δεν υποστήριξα πουθενά ότι νοιώθω σε καραντίνα επειδή τολμώ να αποκαλύψω στον εαυτό μου και στους άλλους αυτό που είμαι, και να εξασκώ τα βίτσια μου.
    Και κυρίως δεν είπα ότι νιώθω ενοχές για τα βίτσια μου.
    Όσο για το "όλοι εμείς εδώ", ειλικρινά μην το βλέπεις σαν καραντίνα.
    Δες το σαν μια όμορφη παρέα.
    Η δική μας η παρέα μπορεί να μην ταιριάζει με την παρέα του έξω κόσμου, αλλά εμείς βρίσκουμε πεδίο εξάσκησης και εκτόνωσης.Για σκέψου πόσοι από εκείνους τι καταπίεση και ζόρια μπορεί να τραβάνε ?
    Tώρα από ότι είδα στο 52 post σου, κάποιος βιάστηκε να πάρει χαρά στα σκέλια του ανακαλύπτοντας ....και καλά ...ενοχές και αρώστιες .....