Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Edge Play

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Noardos, στις 7 Μαρτίου 2012.

  1. Re: Απάντηση: Edge Play

    Ατεκμηρίωτο ίσως, καθότι πρόκειται για αφορισμό αλλα χυδαιο; Γιατι;
    Να σε διαφωτίσω κατα το ήμιση. Ο ένας ρέπερ είμαι εγώ  
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Edge Play

    Παρατηρώ ότι αυτό που έχει κυρίως τριπάρει είναι το άλλο s.

    Πέραν τούτου, τίποτα απ όσα αναφέρεις δεν έχει να κάνει με edge play, το οποίο είναι τελείως άλλο πράγμα και είναι ssc.

    Παραθέτω δύο αποσπάσματα από παλιά συζήτηση σχετικά με το edge play, το μόνο που μπορεί να συσχετίσει τα δύο νήματα είναι το θέμα της αδρεναλίνης.

    Η μία άποψη είναι για το πώς γίνεται εντός BDSM και ssc, αν και πιο επικίνδυνο ssc.
    Η άλλη άποψη είναι - κατά το μάλλον ή το ήττον - γιατί δεν γίνεται πραγματικό edge play εντός BDSM, με κεντρικό επιχείρημα ότι δεν βοηθάει το κοινωνικό και ψυχολογικό προφίλ του BDSMer.
     
    Last edited by a moderator: 10 Μαρτίου 2012
  3. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Εδόθη αυτός ο τίτλος στο παρόν νήμα ελλείψει κάποιου σχετικότερου. (Ως Mod εάν βρίσκεις κάποιον σχετικότερο, θα ήταν επιθυμητό να τον αλλάξεις.)
    Το νήμα έχει ως στόχο την συζήτηση ακραίων και "ακραίων" τεχνικών (όπως blood play, public humilitation, unprotected sex σε gangbangs, hooks, χρήση του υ ως τασάκι, cutting, breeding slaves, και λοιπές πρακτικές) που πιθανώς δεν είναι τόσο ασφαλείς πάραυτα όμως δίδουν μέγιστη ηδονή, αδρεναλίνη και ικανοποίηση, επιπρόσθετα την συζήτηση των αρχικών ερωτημάτων, τοποθετήσεων του νήματος.
     
    Last edited: 17 Μαρτίου 2012
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Edge Play

    Αυξάνουμε τα ρίσκα μας χωρίς λόγο.

    Μπορεί κάποιος Κυρίαρχος να κάνει ακραία παιχνίδια και εκ του ασφαλούς και να μη λέει στον υποταχτικό ότι είναι εκ του ασφαλούς, το αντίθετο μάλιστα, αυτό το παραδέχομαι. Μου έχει συμβεί και θα μου πείτε δεν απολάμβανε όμως ο Κυρίαρχος; Απολάμβανε! Τα δόντια μου που χτυπούσαν ακατάπαυστα, τα γόνατά μου που έτρεμαν και τα κύματα παγωμένου ιδρώτα που με περιέλουαν, το ένα πίσω απ τ άλλο, επί πολύ ώρα.
    Ανάλογα με τις αισθήσεις που μεταδίδει το πληκτρολόγιο στα ακροδάχτυλά σου καταλήγεις σε συμπεράσματα;  

    Δοκίμασε να σκέπτεσαι αντί να αισθάνεσαι και πιστεύω θα νιώσεις τη διαφορά...

    (no pun intended)
    Γιατί πάλι να μην υποθέσεις ότι οι περισσότεροι εδώ εξέφρασαν με χιούμορ πολύ σοβαρές απόψεις και σχετικές με BDSM;

    Ή ότι προσπάθησαν, μάλλον ευγενικά, να σου πουν ότι τα αχρείαστα ρίσκα είναι κατηγορίας "ούτε με σφαίρες" για τη συντριπτική πλειονότητα των Κυρίαρχων, καθώς, αυτή η συντριπτική πλειονότητα δεν θα έχανε ποτέ τον έλεγχο ενός session για μια αμφίβολη αδρεναλινοειδή περιπέτεια;

    Τα ακραία τα αποζητούν συνήθως οι μαζοχιστές εκείνοι που λαχταρούν να γλυτώσουν απ το πετσί που τους περιβάλει. Οι Κυρίαρχοι τείνουν να έλκονται περισσότερο από το στοιχείο mind game που υπάρχει σε αυτά και έτσι παίζουν τον υποτακτικό, αλλά αχρείαστα ρίσκα δεν έχω αντιληφθεί να παίρνουν.

    Υποσημείωση: Παρακαλώ τους bottom, υποτακτικούς, σκλάβους, μαζοχιστές, φετιχιστές και άλλους να μη βασιστούν στα λόγια αυτά και να μην περιμένουν να αποτύχει edge play για να αποφανθούν αν αυτός που είχε το πρόσταγμα ήταν τελικά γνήσιος Κυρίαρχος.

    Αν κάποιος τους πει ότι edge play είναι ολοφάνερα να περπατάει ο bottom σ ένα δοκάρι που προεξέχει δεκαπέντε μέτρα από τον εικοστό όροφο ενός γιαπιού, ενώ η νύχτα είναι σκοτεινή και βροχερή και να τραγουδάει κάνοντας χορευτικές φιγούρες συγχρόνως, να μην τον πιστέψουν. Τουλάχιστον, να μη ντραπούν να διαπραγματευτούν σκληρά το θέμα του τραγουδιού και των χορευτικών.
    Ε, ναι, πώς να έχεις; Κάνουν δύο, τρεις ή πέντε νοματαίοι edge play, έχουν πάρει τα μέτρα τους, ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν απρόοπτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά μετά το παιχνίδι, τα σημάδια τους απολαμβάνουν και την σταδιακή υποχώρηση της αδρεναλίνης. Δημοσιότητα μηδέν, οπότε;
    Για τους άλλους δεν ξέρω τι λένε. Εγώ λέω ότι προσπαθείς να διαπιστώσεις την ύπαρξη του χλιαρού νερού. Εντάξει, υπάρχει, λοιπόν;

    Τώρα, τι θα γίνει αν κάποιος συναινέσει - ελλείψει άλλου, συγκλονιστικότερου από πλευράς αδρεναλίνης αλλά λιγότερο ανατριχιαστικού κλπ κλπ, σεναρίου - να τον κόψει κομμάτια κάποιος και να τον καταναλώνει λίγο λίγο ενώ αυτός δεν θα είναι πια εν ζωή να απολαμβάνει τον μακρύ δρόμο που διάνυσε μέχρι να μάθει να αφήνεται (βρε αδελφέ), είναι απλό:

    Ο ένας στο χώμα (με την ευρεία έννοια), ο άλλος στη φυλακή.
    Ναι, αμέ, βρίσκω. Πες μου ποιον θέλεις από αυτούς και τον αλλάζω στο λεπτό.
    • adrenaline highs και αίσθηση ευθύνης, είναι συμβατά;
    • live fast die hard or go turtlelike?
    • Χρειάζεται, στ αλήθεια, ο Κυρίαρχος να ξέρει τι κάνει ή αρκεί να κάνει τα κέφια του εκάστοτε μαζοχιστή όσο παλαβός και να είναι ο τελευταίος;
    • Ας πάει και το παλιάμπελο!
    • Μια ζωή την έχουμε ή περισσότερες;
    • Ξεσκεπάζοντας τον μύθο του δήθεν αναγκαίου για τους Κυρίαρχους αυτοελέγχου.

    @ kati,

    το risk aware δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το μη ασφαλές, αλλά με το μοίρασμα της ευθύνης σε επίπεδο γνωσιακό. Κάνω λάθος;
     
  5. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Δεν έχεις άδικο.

    Θεωρώ οτι ο Noardos αναφέρεται σε ένα πιο ελαστικό μοντέλο όπου αποδεχόμενοι από κοινού οι συμμέτοχοι το ρίσκο που εμπεριέχουν κάποιες πρακτικές, τις εφαρμόζουν παρά ταύτα.

    Δεν μπορώ να πιστέψω οτι αναφέρεται σε συνεδρία με προδιαγεγραμμένη πρόκληση βλάβης στον υ.

    Η ερώτηση είναι, για πόσο ρίσκο μιλάμε; Διότι οι περισσότεροι από εμάς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάποια μικρά ρίσκα τα παίρνουμε, έστω κι αν δεν πρόκειται για κίνδυνο απώλειας ζωής ή κάτι εξίσου ακραίο.
     
  6. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    σωστό είναι αυτό, ωστόσο το edge play εξ' ορισμού δεν μιλάει για μικρά ρίσκα...
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Edge Play

    Δεν είμαι σίγουρη ότι η έννοια του "πιο επικίνδυνο" που αποδίδεται στα ακραία παιχνίδια (μετάφραση που σκέφτηκα για το edge play) σημαίνει και "λιγότερο ασφαλές".

    Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη και ειδικότερη προεργασία για να γίνονται τα ακραία παιχνίδια εξίσου ασφαλή με όλα τ άλλα.

    Το RACK, αν το θυμάμαι σωστά, βασίζεται στη λογική ότι δεν υπάρχει BDSM χωρίς κίνδυνο και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά όλοι οι μετέχοντες. Συμφωνώ με αυτό και δεν βλέπω γιατί αναιρεί το SSC, άποψη που είχα εκφράσει και στο μακρινό παρελθόν, που συζητούσαμε για RACK, αν και δεν ήταν η ορθόδοξη, τόσο το χειρότερο για το RACK...  

    Με λίγα λόγια, δεν θα πείραζα ούτε το ένα s ούτε το άλλο και πιστεύω ότι αυτό δεν αποκλείει κανένα είδος BDSM, άλλωστε το ssc καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις πρακτικές.

    Επισημαίνω ότι έχω σχεδόν φετιχιστική προσκόλληση σε ένα από τα στάνταρ ακραία παιχνίδια και ότι απολαμβάνω ιδιαίτερα ένα άλλο, χωρίς καμία συναισθηματική ένταση ή συναίσθηση αυξημένου φόβου αλλά απολύτως ήρεμα και γλυκά. Όσες φορές μου έχουν γίνει έχουν πάει καλά, λόγω της προεργασίας που είχε γίνει (προφανώς εν αγνοία μου) και επειδή τα καλοδέχτηκα και έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Ένιωθα επί τόπου την απόλυτη προσήλωση και εγρήγορση του Κυρίαρχου σε αυτό στο οποίο με υπέβαλε και ότι δεν άφηνε τίποτα στην τύχη.

    Όμως, αμφισβητώ κάπως αν είναι καλή ιδέα γενικά η κακοδιαχείριση της αδρεναλίνης συνήθως από πλευράς μαζοχιστή, με την υποβολή ή την αποδοχή της υποβολής του σε διάφορα alarms ή συνηθέστερα false alarms. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτω ή κριτικάρω, δεν τη βρίσκω διόλου απαραίτητη και προτιμώ πνεύμονες με λίγη πίσσα απ το κάθισμα, πειραγμένες από τις διάφορες διανοίξεις οπίσθιες στενωπούς, γόνατα που τρίζουν και πονάνε από το γονάτισμα, σημάδια από εγκαύματα που ξέμειναν από S/M παιχνίδια, ταλαιπωρημένους από άβολο ύπνο οργανισμούς που κάνουν D/s στον ύπνο τους γιατί τόσο τους έκοβε και το δέχτηκαν μετά χαράς όταν τους επιβλήθηκε, παρά επινεφρίδια που τα έχουν παίξει απ την παραγωγή αδρεναλίνης για λόγους σαδομαζοχιστικού παιγνίου και όταν πραγματικά χρειαστεί αυτή δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
     
  8. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Edge Play

    Δεν το συμμερίζομαι αυτό, όταν αποφασίσουμε να ρισκάρουμε κάποιος/οι λόγος/οι μας οδηγεί εκεί, σε κάτι αποσκοπούμε. (Εξαιρουμένων τον αυτοκαταστροφικών, ανίδεων, και μη νοημόνων )

    Καθόλου, το συγκεκριμένο είναι προϊόν λογικής σκέψης, συντάχθηκε κατόπιν συζήτησης και πεντάωρης αναμονής.
    Αν θέλεις να υποβιβάσεις την σημαντικότητά του ή την ευστάθεια των εκφραζομενων, θεώρησε ότι είναι προϊόν συναισθημάτων και εκνευρισμού. Θα μπορούσες να το αγνοήσεις πλήρως επίσης.
    Δεν θα ήθελα να επεκταθούμε σε εμπάθειες,διενέξεις, μπορείς να τις εκφράσεις προσωπικός.

    Το έκανα ήδη, προφανώς το αγνόησες για να το.....

    .... πας εκεί που θέλεις.
    Για την συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγα το αντίθετο.
    Για την μειοψηφία όμως, δεν κατανοώ γιατί να χαθεί ο έλεγχος;
    Δεν θα έλεγα ότι τα αποζητούν συνήθως οι μαζοχιστές, είναι και αυτοί μια ομάδα, όσων τα επιθυμούν.
    Δεν θα επεκταθώ στο mind game, αν και πόσο το επιθυμούν, το θεωρώ ως δεδομένο, θεωρείς ότι απ' όλα αυτά απουσιάζει η αισθητή παρουσία του mind game - fucking?

    Οπότε διαφωνείς με τον εαυτό σου :
    Οπότε, ούτε τον έλεγχο χάνουν, ούτε γλυτώνουν απ' το πετσί τους, όπως λες.

    Και το κρύο υπάρχει και το χλιαρό και το ζεστό νερό, γνωρίζω την ύπαρξη της Γκαουσιανής καμπύλης, και των συνήθων κατανομών της. Λοιπόν τι;
    Εμπάθειες.....
    Ας μην το συνεχίσουμε.

    Σε ευχαριστώ, θέλω κάτι πιο "μπορδοροδοκόκκινο" δεν ήταν αρκετά αυτά.


    Ακριβώς, προς τέρψη της μέγιστης δυνατής απόλαυσης.

    Σωστά υποθέτεις, δεν αναφέρομαι σε συνεδρία με προαποφασισμένη την πρόκληση μόνιμης βλάβης στον υ.

    Δεν μπορώ να ορίσω το "για το πόσο ρίσκο μιλάμε" μιας και είναι διαφορετικό ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε (session, τεχνική).
    Ωστόσο το ρίσκο αν ήταν μικρό ή μεγάλο έχω την αίσθηση ότι δεν έχει τόσο βαρύνουσα σημασία όσο η μεθόδευση για την έκβασή του, υπολογισμός του, δηλαδή:
    1) Βόλτα στον δρόμο,πχ ρίσκο μικρό 1%,πρόληψη χαμηλή, πέφτει κεραμίδι στο κεφάλι μας, έκβαση χείριστη.
    2) Needle play, πχ ρίσκο μεγαλύτερο 20%, πρόληψη - γνώση καλή, εξελίσσεται ομαλά, έκβαση θετική.
     
    Last edited: 18 Μαρτίου 2012