Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emiris, στις 22 Φεβρουαρίου 2012.

  1. Selene

    Selene New Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Ορίστε! Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο… 
     
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Αν δεν μπορείς να ανταποδώσεις την σφαλιάρα σε μια γυναικα, πως ακριβώς είσαι σε πλεονεκτική θέση?
    Αντιθέτως σε μειονεκτική είσαι και είναι βία κανονικότατη.


    Τέλος πάντων, για να μπω στο θέμα. Χριστουγιεννιάτικο γεύμα 2011.

    Είμαστε 4 άτομα στην οικογένεια και ετοιμαζόμαστε να καθίσουμε. Πριν συνεχίσω πρέπει να πω ότι η μικρότερη αδερφή μου έχει παραπάνω κιλά από αυτά που ενδείκνυται.

    Καθόμαστε και οι 4 για να φάμε. Αμέσως ο πατέρας μου απευθύνεται στην αδερφή μου και λέει.

    - Άλκηστη, πως τα πας με τα κιλά σου?
    - Καλά, μπαμπά.
    - Πως είσαι τόσο σίγουρη?
    - E, τι να σου πω, πάντως χάνω.
    - Μα, καλά, πως γίνεται και μονο εγώ βλέπω ''ξεχειλωμένα πάχη'' ?!

    Η αδερφή μου μετά από αυτό πετάει στο πιάτο ότι κρατούσε, σηκώνεται αμέσως να φύγει. Ο πατέρας μου της πιάνει το χέρι με δύναμη (νομίζω).

    - Που πας δεσποινίς μου?
    - Άσε με.
    - Μα δεν τελειώσαμε ακόμη.
    - Άσε με είπα.
    - Άλκηστη ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ.

    Τότε έβαλε τα κλάματα, και πήγε στο δωμάτιο της με ταχυκαρδία παρακαλώ!

    Νομίζω ότι παραθέτω τα γεγονότα με έστω κάποια ακρίβεια.

    Ίσως αυτό το περιστατικό είναι δείχνει αυτό που λες. Πραγματικά όμως εγώ δεν το πιστεύω καθόλου.
     
    Last edited: 20 Μαρτίου 2012
  3. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Αρκετά ενδιαφέρον το περιστατικό και αρκετά κοινό θα έλεγα, τουλάχιστον στις παραδοσιακές Ελληνικές οικογένειες.

    Δε θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί δε θεωρώ σωστό να προχωρήσω σε ψυχογράφηση των χαρακτήρων της ιστορίας σου αλλά δε μπορώ να μη παρατηρήσω τον δικό σου σεξουαλικό προσδιορισμό, που πιθανότατα έχει επηρεαστεί κατά μεγάλο ποσοστό από την πατρική ή και τη μητρική φιγούρα, όπως τις αναφέρεις.

    Food for thought.
     
  4. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Εμενα, όταν ήμουν κάπου 12, με είχε πάρει σηκωτό και με έβγαλε έξω από το σπίτι για το βραδυ λέγοντας:

    ''Έβγα έξω από το σπίτι ρε κοπρόσκυλο''

    Βεβαια δεν θέλω να κάτσω να αξιολογήσω το ποσο καλός η κακός ήταν ο μπαμπάς μου. Αλλα για μένα κομμένες οι επαφές μαζί του, που βασικά εδώ και πολύ καιρό έχουν διακοπεί. Το σημείο που ήθελα να δείξω ήταν τα ''ξεχειλωμένα πάχη'' το οποιο πέραν του ότι ήταν παρα πολύ πικρό το επαναλάμβανε κιόλας και το κράτημα του χεριού που αναλύει ο εμίρης.

    Το ποσο έχουν επηρεάσει τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις δεν μπορώ να ξέρω.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Μια πράξη είναι βίαιη ανεξαρτήτως προθέσεως και αιτίας. Ισχυρίζομαι λοιπόν, ότι η βία ενυπάρχει στον άνθρωπο κατά τον ίδιο τρόπο που ενυπάρχει και στη φύση γι αυτό ανέφερα το μωρό, το οποίο πράττει ενορμητικά και μόνο Παράλληλα όμως η βία διδάσκεται, υπό την έννοια ότι αναλόγως του περιβάλλοντος που μεγαλώνουμε, αναπτύσσεται πέραν από την βία της αδέξιας κίνησης, ή του ουρλιαχτού όταν πεινάει, ή όταν χτυπάει τον γονιό από θυμό ένα μωρό και καθίσταται ένας πολύ χαμηλός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Διάβασα με ενδιαφέρον μέλη να λένε ότι δεν έχουν υποστεί καμία βία στη ζωή τους, εννοώντας την σωματική και αγνοώντας την ψυχολογική βία που μπορεί να έχουν υποστεί. Κι αυτό γιατί τα σημάδια της ψυχολογικής βίας δεν είναι σωματικά ορατά. Το πολύ πολύ, να αναρωτιόμαστε μια ζωή γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε καλές και μόνιμες σχέσεις ή γιατί μας αρέσει να μας ευτελίζουν, ή ότι για όλα φταίνε οι άλλοι κλπ κλπ. Μιλώντας γενικότερα, (δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα μέλη, μη γίνει καμία παρεξήγηση πάλι)είναι λίγο scary αυτό γιατί συνήθως, όχι πάντα, σημαίνει ότι δεν (ανα)γνωρίζουν καν τη βία που έχουν υποστεί. Επίσης δεν είναι μόνο υπεύθυνη η οικογένεια για την ανάπτυξη της βίαιης συμπεριφοράς ενός παιδιού (συχνά αυτό γίνεται ανεπίγνωστα, εξού και το παράδειγμα της συγγραφέως, με το παιδάκι που το σέρνουν οι γονείς του με το ζόρι) αλλά και το σχολείο, οι συμμαθητές μας κ.α.
     
  6. Emiris

    Emiris Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Ενδιαφέρουσα απάντηση, με έβαλε σε σκέψεις.

    Όμως σε καμία περίπτωση να μη θεωρήσουμε ότι όποιος έχει άποψη και δήθεν μνήμη για τον αν υπέστη βία στην παιδική του ηλικία γνωρίζει την αληθινή αλήθεια. Η σωματική βία στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων ξεχνιέται, απωθείται και εξαφανίζεται από τη συνειδητή μνήμη.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Διαβάζω ένα βιβλίο της Άλις Μίλλερ αυτή την εποχή, ενδιαφέρον και διαφωτιστικό μου φαίνεται, μου έχει προκαλέσει έντονες εντυπώσεις, επιφυλάσσομαι σχετικά  

    Στα καθ' ημάς, ναι έχω ασχοληθεί πολύ με το πώς και γιατί θέλησα να είμαι στο BDSM ως υποτακτική μαζοχίστρια, τι μου δίνει αυτό και ποιος ο λόγος.

    Η βία δεν είναι για μένα ο σημαντικότερος από τους λόγους και δεν τη θεωρώ θεμέλιο μιας BDSM σχέσης, ούτε το υφάδι, θεμέλιο για μένα είναι ο έλεγχος και η Κυριαρχία - υποταγή. Η βία είναι, για μένα, μάλλον ένα κάποιο αλατοπίπερο. Δεν θα μιλήσω για το τι μπορεί να είναι η κακομεταχείριση σε πλαίσιο γενικής και ρητής συναίνεσης, όταν και αν συμβαίνει, γιατί θα γίνουμε μύλος και δεν έχω λόγο για κάτι τέτοιο  

    Αν τυχόν ένα μικρό παιδί, δηλαδή ηλικίας από ενός μέχρι πέντε χρονών, γιατί αυτή έψαξα και βρήκα ότι είναι η πρώτη παιδική ηλικία, έχει υποστεί μια σκληρή και αυταρχική ανατροφή που την έχει εκλάβει ως βίαιη και την έχει λησμονήσει, γιατί δεν του ήταν διαχειρίσιμη, αυτό το παιδί δεν θα γίνει εύκολα ένας ήρεμος και ευτυχισμένος ενήλικος είτε ως vanilla είτε με οποιοδήποτε BDSM στάτους.

    Κατά τη γνώμη μου, ο λόγος για τον οποίο κάνουμε ή δεν κάνουμε BDSM δηλαδή αποδεχόμαστε ή όχι τις ιδιαιτερότητές μας, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν θεραπείες γι αυτές, θεραπείες υπάρχουν (όχι κατά το "λεφτά υπάρχουν"). Είναι γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδεχόμαστε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους.

    Είναι τελείως άλλο πράγμα κάποιος να ασκεί βία στο περιβάλλον του από τον θυμό του για τη βία που έχει υποστεί και μετά απώθησε από το να ασκεί σαδιστική (έστω) Κυριαρχία γιατί αυτό τον ικανοποιεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από οτιδήποτε άλλο. Είναι τελείως αλλιώτικο πράγμα να δέχεται κάποιος βία πάνω του σε μια απόπειρα διαλόγου με τους γονείς του, από το να την δέχεται και να νιώθει ευτυχισμένος γιατί απόλαυσε μια πολυδιάστατη σωματική εμπειρία, που τον έφερε σε ηδονική επαφή με το σώμα του αλλά και γιατί προσέφερε στον Κύριό του.

    Η ενοχή γνωρίζω ότι είναι το μεσαίο όνομα πάμπολλων υποτακτικών ατόμων και αυτό συνήθως θέλει δουλειά για να πάψει να πονάει και να είναι κίνητρο υποταγής, για την απωθημένη βία που υπέστησαν δεν υπάρχουν φανερές ενδείξεις, ούτε καν ότι αυτή γεννά το είδος των ενοχών που κατευνάζονται μέσα από την υποταγή.

    Έχω τη γνώμη ότι το άτομο που κουβαλάει απωθημένα αδιαχείριστης βίας από την πρώτη παιδική ηλικία του δεν μπορεί να κάνει BDSM για θετικούς λόγους ίσως μόνον για αρνητικούς και αν ως Κυρίαρχος έχει θυμό να ξεφορτώσει και αυτός είναι ο λόγος της εμπλοκής του με τον χώρο, δεν ξέρω αν θα βρει τόσο εύκολα.

    Παρόλα αυτά, οι γενικεύσεις που βασίζονται σε ψυχαναλυτικές έννοιες κινδυνεύουν να είναι απολύτως εσφαλμένες.

    Για τον αδικαιολόγητο θυμό είναι σχεδόν βέβαιη ότι είναι ένα καλό σημάδι αδιαχείριστης βίας που έχει υποστεί κάποιος το ίδιο και για το ότι δεν γίνεται κανείς έτσι ευτυχισμένος και μια κακή vanilla κατάσταση δεν γίνεται καλή BDSM επειδή περιέχει βία.
     
  8. Emiris

    Emiris Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου Λίλλυ.
    Ευχαριστούμε.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Εδώ που τα λέμε έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον Perri.
     
  10. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Ζωνη,ματιες που να τρυπανε,σφαλιαρες,απαξιωτικα λογια,"πουστη θα το κανεις το παιδι","ολες οι γυναικες ειναι πουτανες εκτος απο τη μανα σου",ελαχιστες τρυφερες στιγμες που γι'αυτον ηταν περισσοτερο επιβεβαιωση για το ποσο καλος πατερας ενιωθε,εκρηξεις θυμου για το παραμικρο,ξεσπασμα νευρων,του αντρα του πολλα βαρυ μη του μιλατε το πρωι,αυτοκρατορας στην οικογενεια αλλα και στον κυκλο του, και το μεγαλο παραπονο του που δεν ειμασταν δεμενη οικογενεια και φιλαρακια ο πατερας με τους γιους..

    Για χρονια δε του συγχωρουσα το οτι με εκανε σαν αυτον..πια εχω καταλαβει οτι με αυτα εγω πλαθω κατι εντελως διαφορετικο.

    (Τι σκατα?Ολες οι ελληνιδες μανες,sub ειναι?) 
     
  11. Emiris

    Emiris Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία

    Το γονικό ζευγάρι που περιγράφεις δεν είχε μία ερωτικού τύπου σχέση D/s ούτε έκανε bdsm.
    Περιγράφεις έναν κακό χαρακτήρα για πατέρα και μία μητέρα που δεν έκανε κάτι δραστικό για να βοηθήσει.
    Δεν έχει να κάνει με ερωτική κυριαρχία/υποταγή και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται αυτά με «ελληνίδα μητέρα sub» όπως το θέτεις πιστεύω, αλλά με κακό χαρακτήρα για γονιό.
     
  12. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Η βία διδάσκεται στην πρώτη παιδική ηλικία


    Το ξερω,αγορινα..αστειευομουν(αποτυχημενα ομολογω:crosseyed6