Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. herculess

    herculess Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ερχονται εκλογες
    ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ

    να θεσω και μια ρητορικη ερωτηση
    υποθετω οτι οι σημερινοι υπουργοι μετα τις εκλογες δεν θα εχουν την αστυνομικη παρουσια που τους παρεχεται σημερα(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΚΛΕΓΟΥΝ)

    αχ κουνελακι κουνελακι ξυλο που θα το φας
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    @sw

    Την έρευνά μου την έχω κάνει ήδη φίλτατε. Διαπίστωσα λοιπόν πως το περί ου ο λόγος κόμμα είναι τόσο δημοκρατικό ώστε θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν αντικαπιταλιστικά, σοσιαλιστικά, μαρξιστικά ή κομμουνιστικά κόμματα. Δεν τους ασκεί απλώς κριτική, κάτι που θα ήταν θεμιτό κι αιτιολογημένο, τους αμφισβητεί το δικαίωμα να υπάρχουν και να εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, παρόλο που βρίσκονται εκεί με τη ψήφο μερίδας του ελληνικού λαού.

    Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση με νόμισμα το ευρώ. Είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία και την «αστική» δημοκρατία ως τα μόνα εφαρμόσιμα συστήματα στον σύγχρονο κόσμο, παρά τα προβλήματά τους… Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει στην ελληνική Βουλή κόμμα που στο καταστατικό του αυτοπροσδιορίζεται (επί λέξει) ως: «επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών που αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας... καθοδηγείται από την κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό. Εμπνέεται από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση... Το πέρασμα από την καπιταλιστική κοινωνία, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία προϋποθέτει την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη, την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής...» Αυτή η «φιλοσοφία» έχει καταστήσει το κόμματα που αυτοαποκαλούνται αριστερά, φορείς της πιο ακραίας συντήρησης, τροχοπέδη σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, ταραξίες της πολιτικής ζωής, υποστηρικτές κάθε παράλογου ή καταστρεπτικού αιτήματος, αρκεί να εξασφαλίζει για τα ίδια εκλογική πελατεία.


    Αντίθετα, τη θέση τους για το Μνημόνιο, δυσκολεύτηκα να την εντοπίσω, σαν να την έκρυβαν μου φάνηκε. Αντιγράφω τη μοναδική αναφορά που κατάφερα να βρω:

    «Το μνημόνιο το διάβασα, έχει διατάξεις που δεν μου αρέσουν, κάποιες που είναι εντελώς ανεφάρμοστες, αλλά έχει ένα σωρό διατάξεις που θα εκπλαγούν όσοι δεν το διάβαζαν και βεβαίως θα το ψηφίζαμε εάν ήμασταν στη Βουλή. Μακάρι να είχαμε φτιάξει το δικό μας μνημόνιο αλλά δεν μπορούμε με το ένα χέρι να ζητάμε δανεικά και με το άλλο να έχουμε σηκωμένη τη γροθιά» τόνισε ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής του νέου κόμματος «Δημιουργία Ξανά» μιλώντας στο Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

    Σχετικά με την θέση του κόμματος στον πολιτικό χάρτη τόνισε ότι: «Έχουμε σαφείς θέσεις, υπάρχουν στο κόμμα μας άνθρωποι που έχουν περάσει από τα κόμματα και είναι οι προοδευτικοί της ΝΔ, οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ και οι εκσυγχρονιστές της Αριστεράς».


    Καθόλου παράξενα τα ήξεις αφήξεις για ένα κόμμα που θέλει να ψαρεύει σε όλους τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Αυτό όμως χρειάζεται η χώρα σήμερα για να βγει απ’ την θανάσιμη κρίση; Περισσότερο νεοφιλελευθερισμό από νέους, άφθαρτους υποστηρικτές των Μνημονίων;


    @Κορνήλιε

    Αμοιβαία η εκτίμηση αγαπητέ μου ανεξαρτήτως των μεγάλων πολιτικών διαφωνιών μας. Η θέση σου ήταν σαφής, η δική μου ελπίζω το ίδιο, και δεν θεωρώ πιθανόν να μεταπεισθεί κάποιος εκ των δύο. Δεν έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ τον Σταλινισμό, αλλά ούτε κι επιθυμώ να προσφύγω στην αριθμητική των πτωμάτων καταμετρώντας αντίστοιχα τους νεκρούς του Βιετνάμ, του Ιράκ ή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το σύστημα στο οποίο προσβλέπω δεν έχει επικρατήσει κι εφαρμοσθεί ακόμη κι ούτε προεξοφλώ πως κάποτε αυτό θα συμβεί. Ίσως ναι, ίσως όχι. Πάντως ούτε κι η αστική δημοκρατία ή ο καπιταλισμός υπήρξαν ανέκαθεν, κάπως, κάπου, κάποτε, κάποιοι τον δημιούργησαν σταδιακά καταλύοντας με όχι και τόσο ειρηνικό κι αναίμακτο τρόπο το φεουδαρχικό σύστημα που κυριαρχούσε ως τότε και το οποίο με τη σειρά του αντικατέστησε το δουλοκτητικό κοκ. Ας μην θεωρούμε λοιπόν δεδομένο πως ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο στάδιο στην ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας.
     
  3. Ουδέποτε θεωρησα κατι τετοιο και δεν θεωρω τον καπιταλισμο εξ ορισμού καλό.
    Απλα θεωρω οτι η αστική δημοκρατία ειναι αυτή που μεχρι τωρα ειναι το καλυτερο πολιτευμα απο οσα εχουν δοκιμαστει και εχει δωσει τα περισσοτερα στον απλο ανθρωπο. Αυτο ανεξαρτητως ιδεολογίας νομίζω πως μπορεί να το δει ο καθένας. Οπως ειπα και πριν δεν εφτιαξε ολοκληρο τον κοσμο δεν δοκιμαστηκε παντου , δεν πετυχε παντου και δεν είναι τελεια. Παντα παει μαζι με καποια εκδοχη του καπιταλισμού
     
  4. sw

    sw


    α.Ειναι σαφεστατο πως αμφισβητει το λογο υπαρξης και οχι το δικαιωμα υπαρξης.
    Δεν αναφερθηκε σε "παρανομες" ιδεολογιες, αλλα σε αδιανοητες πρακτικες. Προσπαθω ομως να καταλαβω την δυσαρεσκεια σου.

    β.Πιο σαφεις θεσεις απο το κειμενο που αναρτησες μπορουσαν να διατυπωθουν;
    Με την προυποθεση μαλιστα οπως ειπες, οτι ακουσες / διαβασες ολοκληρη την συνεντευξη και τις πολλες γραπτες αναφορες και ξεκαθαρες τοποθετησεις σε περισσοτερα απο 10 λινκς (αλλα νομιζω πως καταλαβαινω την τοποθετηση σου επισης).

    Γι:nod:ργος
     
    Last edited: 27 Μαρτίου 2012
  5. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Υπάρχουν δύο τεχνοτροπίες πολιτικοποίησης ενός ατόμου.

    Η πρώτη προϋποθέτει να έχει το άτομο συνειδητές και σαφείς ιδέες και απόψεις,
    να διατηρεί τα πράγματα ξεκάθαρα μέσα στο κεφάλι του, να γνωρίζει τι θέλει και τι όχι
    κι’ ως απόρροια όλων των παραπάνω να εντάσσεται στον πολιτικό σχηματισμό που το εκφράζει – ΑΝ υπάρχει τέτοιος.

    Η δεύτερη είναι να υπάρχει δυσλειτουργία σε κάποιο ή σε όλα τα προαναφερθέντα,
    οπότε το άτομο εντάσσεται κάπου βάσει μιας ιδιάζουσας ψυχο-κοινωνικής εις άτοπον απαγωγής.
    Κοινώς, μην έχοντας σαφείς ιδέες και απόψεις περί του ποιο είναι, πως ακριβώς είναι τα πράγματα και τι πρέπει να γίνει,
    ταυτίζεται με κάτι το οποίο απλώς δεν είναι αυτό που δεν του αρέσει.

    Μέχρις εδώ τίποτα το πρωτόφαντο.

    Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης προκύπτει όταν το ίδιο αυτό άτομο (της δεύτερης περίπτωσης)
    προσπαθεί να αναπληρώσει τα προσωπικά του ελλείμματα που το οδήγησαν εκεί,
    πιθηκίζοντας δανεικό λόγο που αδυνατεί ακόμα και να κατανοήσει.

    Πώς να μην έχουμε πλεόνασμα παγκάλων;
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Υπάρχει η πρώτη περίπτωση; Δηλαδη σήμερα, που ως πολίτες, δεν παίρνουμε καμία αναφορά ή κατά κύριο λόγο παίρνουμε ψεύτικες αναφορές, που μέσα στο ιντερνετ και απο στόμα σε στόμα ακούγονται τα άπειρα και απο όπου κι αν το πιάσεις την οικονομία του κράτους , ούτε οι τρωικανοί δεν κατάφεραν να καταλάβουν, υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι σε θέση να έχει σωστή τοποθέτηση με βάση τα λογικά δεδομένα του; Θα πρέπει να ξέρει πώς ακριβώς χρηματοδοτεί ένας πόλεμος μία οικονομία. Μεταξύ μας, μπορεί να το αντιλαμβανόμαστε αλλά ακριβώς το πώς και πού της οικονομίας δεν μπορούμε να το έχουμε καταγεγραμμένο. Και ακομα κι αν το είχαμε, σε αυτή τη χώρα, που ξεκινώντας απο τη μίζα ουσιαστικά τοποθετούμαστε πάνω σε εικασίες και αοριστίες, παράκαμψη του νόμου αποτελεί πλέον κανόνα και ο καθένας αν βρεί τον σωστό γνωστό μπορεί να κάνει, "ο,τι θυμηθεί", πώς ακριβώς θα έχει κανείς διαυγή πολιτική άποψη;
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μην αγχώνεσαι ....(σχήμα λόγου)....οι τρωικανοί καταλαβαίνουν πολύ καλά τι κάνουν ....
    ...και οι Μπένυδες ...το ίδιο...
    Το πείραμα της Ελλάδας για αυτούς έχει ως τελικό σκοπό την κατάσχεση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας,
    και την αρπαγή με αυτόν τον τρόπο Ελληνικής γης και εθνικού μας πλούτου, μέσα από την αδυναμία αποπληρωμής τόκων και δανείων...
    Προς τούτο άλλωστε συνέταξαν, εψήφισαν και εφαρμόζουν την νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια του κερατά που μας έχουν φέρει ήδη ως εδώ.
    Είναι θέμα λίγου χρόνου ακόμα.
    Πόσο θα αντέξουμε ...?
    Αν πετύχει το πείραμα εδώ θα πάρουν σειρά και άλλοι λαοί ....
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οποτε τι ακριβώς σημαίνει πολιτική συνείδηση; Έχουμε εδώ έναν καποδίστρια ή έναν τσε και δεν το ξερα; Τσε ίσως βρεθει βεβαια..καποδίστριας πάλι ειναι σχεδον ουτοπικό να το συζητάμε.

    Παρεμπιπτόντως μήπως η σκε΄ψη οτι θα μας κάνουν κίνα είναι αισιόδοξη;
     
  9. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χα χα χα δεν ξέρω ποιόν εννοείς Καποδίστρια ή Τσε αλλά εδώ στην Ελλάδα η πολιτική συνείδηση τείνει πλέον να χάσει το όποιο νόημά της διότι απλά δεν υπάρχει στο βαθμό που θάπρεπε, πρώτα η εθνική και πατριωτική συνείδηση.

    Τώρα όσο για την Κίνα, άν έχουν τέτοιο σκοπό ...η αισιοδοξία ανήκει ....πιθανόν στα δισσέγγονά μας ...
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τσε εννοώ ότι έχουμε πολλούς που θα βγουν με τα όπλα στα βουνά μέχρι τελικής πτώσης και με μία πρόχειρη ιδεολογία που δεν θα εξετάσουν ιδιαίτερα το πού θα μπορούσε να οδηγήσει ή με πιο τρόπο θα γινόταν πιο εποικοδομητική. Γιατί δεν υπάρχει τιποτα πιο θελκτικό για εμάς απο το γλέντι πριν τον πόλεμο ενάντια σε κάποιον εχθρό, ακομα κι αν ο πόλεμος είναι μάταιος.
    Καποδίστρια εννοώ τον άνθρωπο που ξέρει πολιτική και οικονομία, ξέρει ότι δεν θα πετύχει τα ιδανικά αλλά θα ψάξει να βρει τον καλύτερο τρόπο να κάνει το πρώτο βήμα ανοικοδόμησης και θα πληρώσει το κόστος του ψεύδους και της εξαπάτησης που ως εργαλεία και όπλα χρησιμοποιεί η πολιτική (όχι απαραίτητα με την ζωή του αλλά τουλάχιστον με τη φήμη του μια που αυτός ο λαός δεν είναι βέβαιος ακόμα για τις τεράστιες διαφορές μεταξύ Καποδίστρια, Βενιζέλου, Παπανδρέου , Βενιζέλου (νυν) και Παπανδρέου νυν.
    Δισέγγονα αν γίνουμε Κίνα... Αν γίνουμε όμως Αιθιοπία σε ποιά γενιά φτάνουμε να ξαναγίνουμε αισιόδοξοι;
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σήμερα δεν υπάρχουν Καποδίστριες.
    Σήμερα υπάρχει μόνο η ιμπεριαλιστική πολιτική των μεγάλων δυνάμεων, η οποία κατατείνει στο διαίρει και βασίλευε, με σκοπό το πως θα μας πάρουνε εκείνο το οποίο θέλουν.
    Η βασική τους πολιτική στοχεύει να φτιάξει μικρά κράτη εξαρτημένα, από τα οποία θα έχουν μόνο να παίρνουν.
    Η πολιτική επιροή στα μικρότερα κράτη, είναι ο πρώτος στόχος της επιδίωξής τους.
    Είναι το σκαλοπάτι εκείνο που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τους αναγκαίους μηχανισμούς που οι ίδιοι κατασκεύασαν για να φτιάχνουν τους διάφορους Τσε και στη συνέχεια να μπορούν μέσω των τοπικών "κυβερνήσεων" (βλέπε ελληνική κυβέρνηση ΓΑΠ- Παπαδήμος κλπ) να ασελγούν στα σώματα των λαών και να αρπάζουν τον φυσικό και οικονομικό πλούτο των χωρών τους.
    Αυτή τη στιγμή παίζεται στα κέντρα των αποφάσεων των μεγάλων δυνάμεων το ενεργειακό παιχνίδι της ανατολικής μεσογείου. Eίναι ένα παιχνίδι καθοριστικότατης σημασίας για το δικό μας μέλλον.
    Όταν όμως οι ηγεμονίσκοι μας είναι υπάλληλοί τους που κατασκευάστηκαν από αυτούς προκειμένου να κάνουν την προσωπική τους καριέρα στην ελληνική πολιτική σκηνή, τι πιθανότητες έχουμε εμείς να επιβιώσουμε ?
    Όταν ο κοινωνικός αυτοματισμός στην Ελλάδα έχει φθάσει στο σημείο να μας φταίει ο διπλανός μας που κατάφερε και πρόκοψε στον ιδιωτικό τομέα ή ο παραδίπλα που έβαλε το παιδί του κλητήρα στο δημόσιο για να φαει ένα κομάτι ψωμί ...και ...παράλληλα το ίδιο το κράτος μας διδάσκει τον καιροσκοπισμό και τον ωχαδερφισμό, τις κοματικές πελατειακές σχέσεις, την αλληλοϋποψία και την φοροδιαφυγή, τι πιθανότητες έχουμε να επιβιώσουμε τώρα που αισθανθήκαμε τα δύσκολα ...?
    Για αυτό λοιπόν λέω ότι τώρα είναι ο καιρός που χρειάζονται όλοι οι Τσε.
    Ας το καταλάβουμε κάποτε.
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δυστυχώς δεν πιστεύω στον τσε.. πιστεύω στον καποδίστρια.
     
Thread Status:
Not open for further replies.