Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    «Φέρτε πίσω τα λεφτά» λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕΙ και ΤΕΙ
    Απειλούν ακόμη με μηνύσεις για τη μετατροπή των αποθεματικών σε ομόλογα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2012, 15:57

    Η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ ανακοίνωσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη κλεισίματος των Ιδρυμάτων και θα υποβάλουμε συνολικά τις παραιτήσεις μας στην Πολιτεία».

    Κρίση ξεσπάει εκ νέου στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας. Οι διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ διαπιστώνουν ότι τα ταμεία τους είναι άδεια...
    Τα ΤΕΙ κλείνουν συμβολικά Πέμπτη και Παρασκευή ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση και απειλώντας με ομαδικές παραιτήσεις, ενώ οι διοικήσεις των πανεπιστημίων θα αναζητήσουν, σε έκτακτη συνάντησή τους αύριο Τρίτη, νομική οδό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


    Οπως εξηγούν οι εκπρόσωποί τους, η μετατροπή των αποθεματικών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας από την Τράπεζα της Ελλάδος σε ομόλογα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, έχει οδηγήσει στην απώλεια σχεδόν 150 εκατομμυρίων ευρώ.

    Αυτό, σε μία περίοδο κατά την οποία ήδη έχει προκύψει πρόβλημα με την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ λόγω της σύνδεσής τους με την εκλογή νέων Συμβουλίων Διοίκησης, διαδικασία που έχει «παγώσει». Διέξοδο στην κρίση αναζητεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ σήμερα διαβιβάστηκε έγγραφο σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με το οποίο ζητείται να ορισθούν οι άμεσες οικονομικές ανάγκες τους για να διερευνηθεί πως θα μπορέσουν να καλυφθούν.


    Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ ζητούν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα, Δευτέρα, συνεδρίασε η Σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ της χώρας η οποία και έκλεισε με την κοινή δήλωση :«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη κλεισίματος των Ιδρυμάτων και θα υποβάλουμε συνολικά τις παραιτήσεις μας στην Πολιτεία».


    «Ζητάμε να χρηματοδοτηθούν συμπληρωματικά τα ΤΕΙ καθώς ο αριθμός των εισακτέων μας δεν βλέπουμε να μειώνεται, αλλά χρήματα δεν έχουμε να τους εκπαιδεύσουμε. Μετά το "κούρεμα" έχει μείνει το 32% των αποθεματικών μας» λέει χαρακτηριστικά στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λαζ. Βριζίδης.


    Για τον ίδιο λόγο συνεδριάζουν αύριο Τρίτη οι πρυτάνεις των ΑΕΙ. «Τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων. Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνόδου πρυτάνεων. «Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητάμε την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.


    Κύκλοι της Τράπεζας Ελλάδος ωστόσο, αναφέρουν ότι ο κινήσεις της διοίκησης της ήταν απολύτως νόμιμες καθώς με νόμο του 1997 είναι υποχρεωτική η καταθεση των χρημάτων όλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ταμεία, ανώτατα Ιδρύματα κλπ) ενώ την ίδια στιγμή είναι υποχρεωτική και η μετατροπή τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. «Δεν έχουμε από τον νόμο καν τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια επιτροπή και να διαθέσουμε ένα μέρος των αποθεματικών αυτών σε ομόλογα άλλων κρατών» αναφέρουν εκπρόσωποι της Τράπεζας Ελλάδος στο «Βήμα».


    Πάντως, τα πανεπιστήμια εξετάζουν την μέθοδο της κατάθεσης μηνύσεων εναντίον της διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδος. «Θα εξετάσουμε πράγματι όλα τα ενδεχόμενα και μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια» λέει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης και νομικός κ. Κ. Ρέμελης.

    «Διερευνούμε την δικαστική οδό, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος επένδυσε τα χρήματα των πανεπιστημίων σε ομόλογα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων τους» λέει σχετικά ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μυλόπουλος. «Θα λάβουμε αύριο σχετικές αποφάσεις και θα διεκδικήσουμε τα χρήματα μας» καταλήγει.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ! ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ !
    Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 24-3-12

    Από την περασμένη Τετάρτη πάρα πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι αρκετών άλλων οργανισμών του δημοσίου άρχισαν να ανακαλύπτουν ΑΝΑΥΔΟΙ (κυριολεκτικά …) πως έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ το 70% των χρημάτων ΕΝΤΟΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ! Οι λογαριασμοί αυτοί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ – ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους «έμπαιναν» επιχορηγήσεις και «έβγαιναν» αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών. Η ληστεία αυτή έγινε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ, και μάλιστα καμία ενημέρωση δεν έγινε ΟΥΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ !
    Την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών ! Οι «ομολογιούχοι» αυτοί έτσι ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, ενώ ταυτόχρονα ΛΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους !
    1) Τώρα τι θα γίνει με τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια κκ Προβόπουλε, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Παπαδήμο, Σαμαρά κλπ «γκάνγκστερς» ; Τι θα γίνει με τους καρκινοπαθείς στο Ογκολογικό «Αγ. Ανάργυροι» ; Τι θα γίνει με τους ασθενείς στο Κρατικό Νίκαιας ; Τι θα γίνει στο ΕΜΠ και στο Πάντειο ; Γιατί κ. Προβόπουλε δεν αγοράσατε ομόλογα «στο παρά πέντε» ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟ των 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο (!!!), που τον μειώσατε … «εθελοντικά» στα 4 εκατομμύρια (!!!) - για τέτοιο δούλεμα μιλάμε … και που συνεχίζετε να τον τσεπώνετε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ από το υστέρημα του ελληνικού λαού ;
    2) Αυτή ήταν η … «εθελοντική συμμετοχή» στο PSI ; Να ληστευτούν τελευταία στιγμή νοσοκομεία, ΑΕΙ κλπ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ για να αγοραστούν ομόλογα ; Και μετά βγαίνατε χωρίς ντροπή ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ για 90% συμμετοχή ; Από ποιούς ;
    3) Αφού εν πάση περιπτώσει το «μάρμαρο» το πλήρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ (όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα) ο ελληνικός λαός, γιατί συνεχίζεται το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πως «τι να κάνουμε, τα αντιλαϊκά μέτρα τα απαιτούν οι δανειστές μας, ενώ εμείς δεν τα θέλουμε». Ποιοι δανειστές σας ; Τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο … Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ; Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΤΕ μέσα στη νύχτα (κυριολεκτικά) ;
    4) Για να’ χουμε καλό ρώτημα, να μας εξηγήσετε ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΛΟΓΑ εκείνο το μοιραίο βράδυ και τους γλιτώσατε από το «κούρεμα» με τα πολύτιμα χρήματα των νοσοκομείων … Ήταν ξένες τράπεζες ; ήταν ελληνικές τράπεζες ; Ποιοι ήταν αυτοί στους οποίους ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ την τελευταία στιγμή ; Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ;

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ) ΕΥΘΥΝΕΣ … ΟΣΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !


    --
    Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

    Α.Ρ.Σ.Ι

    Λέτε να ' ναι αλήθεια η πρόκειται για διαδόσεις των κομμμουνιστών;
     
  2. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κορνήλιε, γουστάρω που λες χύμα και στα ίσια την ελληνική πραγματικότητα, όμως οι αλήθειες κάνουν τζιζ... και γι΄ αυτό έχεις αυτό το κοντράρισμα από πολλά μέλη του φόρουμ.
     
  3. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Έχει προσεγγίσει πλέον τα όρια της γραφικότητας η επίμονη ρητορική και των δυο σας,
    που επιμένει να αφορίζει καθολικά όλους όσους κατέχουν την ελληνική ιθαγένεια,
    είτε ως έκπτωτους ευνοούμενους του δικομματισμού, είτε ως επαναστάτες του καναπέ.

    Δεν ξέρω αν και που κυκλοφορείτε γενικότερα στην κοινωνία,
    ούτε αν επιλέγετε να ενημερώνεστε μόνο από τους Μπάμπηδες Παπαδημητρίου του ισχύοντος μιντιακού συστήματος,
    αλλά δεν δείχνετε να συγχρωτίζεστε με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου,
    που οργανώνονται λίγο μακρύτερα από τα φώτα των προβολέων των ΜΜΕ Ψυχάρη και Μπόμπολα,
    οσμώνονται, επικοινωνούν, διαλέγονται και αντεπιτίθενται χωρίς κουκούλες,
    με το κεφάλι ψηλά και τα πρόσωπα ακάλυπτα.

    Δεν φταίνε όμως όλοι αυτοί επειδή υπάρχουν αλλά εσείς δεν το γνωρίζετε,
    κατά τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο - cornilie –
    που δεν φταίει (για παράδειγμα) καθολικά η ευρύτερη «μικρή πόλη» όπου ζεις,
    επειδή παραδοσιακά αποτελούσε κάστρο του κόμματος που αποτέλειωσε την ελληνική κοινωνία.

    Δεν θα ήταν κακοπροαίρετος και με παρωπίδες κάποιος ο οποίος θα σε κατηγορούσε (λέμε τώρα)
    για τις πολιτικές σου θέσεις, βασιζόμενος στον τόπο καταγωγής σου;
    Ε, κάτι παρόμοιο επιμένεις να κάνεις εσύ και να προκαλείς το θαυμασμό του Perri,
    που από τη μια βαράει, απειλεί και βρίζει το γάϊδαρο (αριστοκρατία της εξουσίας)
    ενώ από την άλλη βλέπει παντού τους πάντες συνένοχους.

    Αν δεν το καταλαβαίνετε, ο αφοριστικός αρνητισμός που προάγετε προς πάσα κατεύθυνση,
    εξυπηρετεί μια χαρά την προσπάθεια της ισχύουσας κατάστασης, προς τη διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν.
    Το έχουμε εντοπίσει από καιρό.
    Ως πότε παλικάρια…
     
  4. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Master DO επειδη η διαστρεβλωση αυτων που γραφω εχει και τα όρια της προσεξε με σε παρακαλώ γιατι εχω να σου πω κατι επι της διαδικασίας. Εδω κανουμε μια κουβέντα που αφορα την Ελληνικη οικονομικη κριση , τις αιτίες της και τα αποτελεσματα της. Εμμεσα η αμμεσα μπαινουν στη μεση ζητηματα που εχουν να κανουν με την Ελληνικη κοινωνια και νοοτροπια , το Ελληνικο πολιτικο κατεστημενο, τη διεθνη θεση της χωρας κλπ
    Συζητουμε τις διαφορες πλευρες αυτου του ζητηματος, δεν κανουμε ουτε πολιτικο ακτιβισμο ουτε επανασταση. Θα ήθελες να βλεπουμε ολοι τις ιδιες πλευρές; Εγω βλέπω μερικες απο τις πλευρες που εσυ και αλλοι εχετε αναλάβει εργολαβια. θα ηθελες να αρχίσω να τις αναλυω κι εγω; Θα σου αρεσε να λεμε ολοι τα ιδια η να αναλύουμε ολοι προς την ίδια κατευθυνση;
    Αντιαισθητικο δεν είναι;
    Εγραψα για μια μεριδα αυτων που πολιτικοποιηθηκαν και ριζοπαστικοποιηθηκαν πρόσφατα , πετανε γιαουρτια και γιουχαρουν. Σε πληροφορω λοιπον πως οι περισσοτεροι εχουν προσεγγισει την ακρα δεξια και πιστευω οτι αυτο οφειλεται στο γεγονος πως πριν δεν ειχαν πολιτικη παιδεια η πολιτικη δραση. Το λεω ψεμματα; Γραφω ανακρίβειες; Μίλησα για όλους; Δεν αποτελεί πτυχή του θέματος μήπως; Τι ακριβώς σε χαλάει;
    Σε τι απ ολα αυτα που γραφω στα ποστ μου είδες τον Αλαφουζο και τον Λαμπρακη; Πανω στα ζορια σας για υποστηρικτες των αποψεων σας δεν εχετε αντιληφθει τον κίνδυνο απο την ανοδο των φασιστων και αυτο αγαπητε μου ειναι μια πολυ σοβαρη παραμετρος που ενδεχεται να την βρουμε μπροστά μας όλοι.
    Το προφανές είναι κι αυτό μέρος της αλήθειας αλλα αυτα τα ζητηματα εχουν μεγαλη "πολιτική ουρά" και αυτο δεν πρεπει να το ξεχναμε. Ασε με λοιπόν εμενα να είμαι γραφικος μια και "δεν ξερω και απο πολιτικη" με αλλα λογια βαλέ τον τρελό του χωριού να πει και καποια πράγματα για τους εαυτούς μας
     
  5. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εργολαβία φίλτατε;
    Δεν πρόσεξα κανέναν συνομιλητή μας (με την εξαίρεση ενός )
    να προπαγάνδισε υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού
    ή να αποπειράθηκε να προσυλητίσει. Τουναντίον.
    Όπως μάλιστα σου έχω ξαναπεί εδώ, είμαι προσωπικά της άποψης
    ότι δεν έχει καμία αξία να κάνει ο οποιοσδήποτε προσπάθεια
    να δείξει κάποια στοιχειώδη πράγματα
    σε όσους δεν είναι σε θέση να τα αντιληφθούν από μόνοι τους.
    Εχθές μάλιστα μίλησα και για ιδεολογικό πιθηκισμό.
    Μάλλον έχεις παρεξηγήσει τα κίνητρα κάποιων εξ ημών,
    πιθανόν εξ αιτίας μιας έντονης τάσης που παρουσιάζεις
    να ασκείς αντιπολίτευση προς όλες ανεξαιρέτως τις κατευθύνσεις,
    κάτι το οποίο είναι πολιτικά άτοπο και αδιέξοδο,
    κατά την ταπεινή μου τουλάχιστον άποψη.

    Τίποτα απολύτως αν το απομονώσει κάποιος από τη γενικότερη διαλεκτική σου.
    Ούτε καν έχω τη διάθεση να αμφισβητήσω πως για κάποιους αυτό είναι γεγονός.
    Έκανα όμως λόγο συγκεκριμένα για τη γενικότερη ρητορική σου μέσα σε αυτό το πολύπαθο νήμα,
    η οποία, κατά έναν εκπληκτικό τρόπο,
    δεν έχει αναδείξει ακόμα ούτε ένα μη συνένοχο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
    Εκτός αν έχω απωλέσει την ικανότητα της ανάγνωσης.
    Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι μια τέτοια λογική είναι επικίνδυνα ισοπεδωτική και εξισωτική
    και προσιδιάζει με εκείνη της πολιτικής αριστοκρατίας
    και της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης που την χορηγεί και τη στηρίζει,
    καθώς και εκείνης της μερίδας του πληθυσμού που πρόσφατα χαρακτήρισα ως υπερ-προλεταριάτο υμετέρων ευνοουμένων.
    Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αγαπητέ.
    Τα ζόρια δεν είναι «σας» , αλλά «μας».
    Εγώ προσωπικά, αν μη ρωτήσεις,
    δεν έχω την παραμικρή φιλοδοξία και διάθεση να ζοριστώ για λογαριασμό κανενός,
    ο οποίος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το κοινό ζόρι που μας περιμένει τους περισσότερους
    την επαύριον ενός πιθανού φιλο-μνημονιακού εκλογικού αποτελέσματος.
    Ειλικρινά ελπίζω να μην χρειαστεί να τα κουβεντιάσουμε αυτό σε λίγες εβδομάδες.
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Το νέο «παιχνίδι» των Γερμανών
    Μετά την ψήφιση και επικύρωση του Μνημονίου 2 από το παρών Ελληνικό Κοινοβούλιο με πολύ περισσότερες ψήφους από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 181 βουλευτών, για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα στο Γερμανικό άρμα και την υπό συγκρότηση Ευρώπη του ευρωμάρκου.

    Δεν ελέγχει τίποτα η Ελληνική Διοίκηση, παρά μόνον τις μικροκομματικές μπλόφες και «λεονταρισμούς» της προεκλογικής περιόδου. Όλα είναι ελεγχόμενα από την Τρόικα, την ομάδα-κυβέρνηση Ραιχενμπαχ και τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων- επιτρόπων ανά υπουργείο ή περιφέρεια ή ασφαλιστικά ταμεία.

    Η Γερμανία λοιπόν από εδώ και εμπρός μόνον να κερδίσει έχει από την Ελλάδα. Αντίθετα όμως η Ελλάδα αν θελήσει να βρει μια διέξοδο από την εξαθλίωση στη μάζα του πληθυσμού της, που της θέτουν τα Μνημόνια ή τον εθνικό της εξανδραποδισμό, έχει μόνον μια διαδρομή. Την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή , με υπό διαμόρφωση όρους, στη ζώνη του δολαρίου και την στενότερη σχέση της με τις ΗΠΑ. Μάλιστα η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ που εμπεδώνεται ήδη στη βάση της εξόρυξης υδρογονανθράκων, αλλά δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο επίπεδο αυτό γιατί είναι πολύ ευρύτερη δίνει μεγάλη ευχέρεια και ασφάλεια στην Ελλάδα να επιστρέψει στις παραδοσιακές ατλαντικές συμμαχίες της.


    Η δομή της Ελληνικής οικονομίας άλλωστε αποκτά πολύ ισχυρότερη δυναμική και ευκαιρία αναστροφής έξω από το πλαίσιο της δημοσιονομικής ταύτισης με τη ζώνη του ευρώ.

    Αλλαγή στάσης από το Βερολίνο- Η σκοπιμότητα

    Η Γερμανία αν και στην παρούσα φάση έχουμε εκλογές στην Ελλάδα και καμία σημαντική απόφαση , αλλά ούτε συζήτηση μπορεί να γίνει, αλλάζει στάση και αναδεικνύει την εκτίμηση ότι μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δικαίωμα που όπως και ο ίδιος ο Σόιμπλε ομολογεί δεν μπορεί να μας αρνηθεί κανείς, θα υπάρξει μεγάλο κόστος για ολόκληρη την ευρωζώνη.

    Πολλοί αναλυτές στην Ελλάδα εξηγούν το μπαράζ δηλώσεων Μέρκελ, Σόιμπλε ή του επικεφαλής του EFSF, τέτοιου περιεχομένου, ως ομολογία των Γερμανών ότι κερδίζουν από την Ελληνική κρίση ή ως αποκατάσταση της σημασίας που θα είχε μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στη δημιουργία κλίματος αστάθειας για ολόκληρη την ευρωζώνη.

    Οι Γερμανοί παίζουν λίγο πιο μακριά και παίρνουν θέση σε κάτι που θα είναι ορατό σε περίπου 8 μήνες. Οι εκτιμήσεις και οι παραδοχές του Μνημονίου 2 για τα μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας θα έχουν πέσει και πάλι έξω. Η ύφεση και η αποκεφαλαιοποίηση θα κυριαρχεί, έναντι όλων. Ακόμη και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έχει πιθανότητες επιβίωσης μόνον στην περίπτωση που διεθνοποιηθεί ή παραδοθεί στην ευρωπαϊκή και ειδικά τη Γερμανική και Γαλλική υπερδομή.

    Πολλές δυνάμεις στην Ελληνική κοινωνία , άσχετα με τις πολιτικές και οικονομικές τοποθετήσεις , θα συγκλίνουν στην εκτίμηση για ευνοϊκότερα αποτελέσματα, σε περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ.

    Το Βερολίνο με τη νέα του αυτή στάση, απέναντι στην προοπτική αυτή θα θελήσει να πιέσει την Ουάσιγκτον να μην αλλάξει σε καμία περίπτωση ή τουλάχιστον χωρίς να προσμετρήσει ένα πολύ μεγάλο κόστος για την Ευρώπη, την στάση της για την Ελλάδα. Να συνεχίσει δηλαδή να την βλέπει αποκλειστικά σαν μέρος της Γερμανικής ευρωζώνης και όχι μια χώρα που θα μπορούσε να ουδετεροποιηθεί με αμερικανικές εγγυήσεις, ως κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, ή ένας παράγοντας βάσης για την αμερικανική μόνιμη παρουσία στη Μεσόγειο.

    Η μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Γερμανο-τουρκική ενότητα

    Αυτό που μπορεί να έχει ανησυχήσει τους Γερμανούς στην παρούσα φάση είναι μια ενδεχόμενη καλή συνεννόηση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας , με αφορμή τις εξελίξεις και το «μέτωπο» της Συρίας, που θα αφήνει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, σε ειδικό καθεστώς προστασίας και πρόσβασης και απέναντι στην ίδια την Τουρκία.

    Η Γερμανία παίζοντας μακροπρόθεσμα με τους όρους διεθνούς και εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής που έχει διαμορφώσει για την Ελλάδα το ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ και έχουν ακολουθήσει σωρηδόν οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου , μια πολιτική που εκφράσθηκε και στο Ερζερούμ είναι πολύ κοντά στους στόχους της.

    Έχει καταλάβει την Ελλάδα γεωοικονομικά και διοικητικά και είναι έτοιμη να παραχωρήσει μέρος της επιρροής της επί ελληνικού εδάφους στην Τουρκία , παραδοσιακή σύμμαχο της και υπό συγκρότηση περιφερειακή υπερδύναμη στη Μεσόγειο. Επίσης η Γερμανία δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιλυθεί το Κυπριακό με δύο κράτη και διχοτόμηση αφού το ένα βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ και το άλλο υπό τουρκική κυριαρχία. Το Κυπριακό με τον τρόπο αυτό θα αποτελέσει πρόκριμα και μικρογραφία του συσχετισμού του Αιγαιακού και Βαλκανικού κράτους των Ελλήνων. Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία, η συνάντηση των ΑΟΖ Τουρκίας- Αιγύπτου έξω από το Καστελόριζο και των ΑΟΖ Ελλάδας – Λιβύης νότια της Κρήτης ( σε Αίγυπτο και Λιβύη όχι αναίτια «χτίζει» ναυτικές βάσεις η Τουρκία) αλλά και η ισλαμοποίηση των Βαλκανίων που εξελίσσεται είναι ζητήματα που ισχυροποιούν τη συμμαχία Γερμανίας- Τουρκίας στην περιφέρεια της Ευρώπης που είναι η Μεσόγειος.

    Η Τουρκία στην παρούσα φάση στέλνει τις φρεγάτες της στις ελληνικές θάλασσες, αξιοποιώντας το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης , θέλοντας να εκπέμψει το μήνυμα της ανερχόμενης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο. Τα όρια της ευρωζώνης, που είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, θα είναι το σημείο της νέο-μεσογειακής αυτοκρατορίας των Τούρκων, που θα βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση με το Βερολίνο , δημιουργώντας μια ευρύτατη ζώνη επιρροής, οικονομικής και γεωπολιτικής ανάσας για την ζώνη του ευρωμάρκου, εντός του Ισλάμ. Οι δυνατότητες ισχυρής επιρροής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική , θα είναι «ζωτικός χώρος» και διασφάλιση για την εντός των τειχών(Σέγκεν) Ευρώπη.

    Ο (αστάθμητος) αμερικανικός παράγοντας

    Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα για την Γερμανία. Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι στρατηγικά εγκαταλείπουν τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο και επικεντρώνουν την προσοχή και την οπτική τους στην Ασία και τον Ειρηνικό. Μέχρι το τέλος όμως και ειδικά αν υπάρξει εθνικό παράγοντας δραστήριος στην Ελλάδα, η Ουάσιγκτον δεν δείχνει αποφασιστικότητα να εγκαταλείψει την Ελλάδα στη μοίρα της. Διατηρεί την επιρροή της στη χώρα με ήπιο τρόπο , στηρίζοντας την οικονομική διεργασία που επιβάλει η Ευρώπη για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Είναι όμως παρούσα ! Σε επίπεδο αμερικανικής κυβέρνησης, αμερικανικών τραπεζών και εταιρειών.

    Η νέα θέση του Βερολίνου για την σημασία που έχει η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ , ήρθε μετά τις πολύ σημαντικά φιλελληνικές (με βάθος πολιτισμού) δηλώσεις του παράγοντα των διεθνών αγορών Δήμαρχου της Νέας Υόρκης Μπλούμπεργκ και του Προέδρου Ομπάμα, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στην Αμερική. Όπως επίσης μετά την έξυπνη κίνηση του Αμερικανού Προέδρου στη Σεούλ όπου απέσπασε , σχεδόν μπροστά στις κάμερες, την δέσμευση του Τούρκου πρωθυπουργού για τη Σχολή της Χάλκης.

    Με την προηγούμενη τοποθέτηση του Βερολίνου, τα περιθώρια η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης και να περάσει σε ειδικό καθεστώς ουδετερότητας στην Ευρωμεσόγειο, με αμερικανικές εγγυήσεις ήταν διευρυμένα. Το ευρώ και η ευρωζώνη δεν θα είχαν κανένα ιδιαίτερο κόστος , αν η Ελλάδα σε μια πρώτη φάση επέστρεφε στη ζώνη δολαρίου. Μάλλον μάλιστα και για την Γερμανική προσέγγιση, θα υπήρχε όφελος.

    Με τη νέα τοποθέτηση του Βερολίνου η Ελλάδα γίνεται και πάλι «κρίσιμος κρίκος» της ευρωζώνης, άρα μια περίπτωση «υιοθέτησης» , οικονομικά- στρατηγικά- γεωπολιτικά- διεθνοπολιτικά της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, θα είχε μεγάλο κόστος για την Ευρώπη του ευρώ και την οικονομική και όχι μόνον, διεθνή σταθερότητα .

    Για να γίνει κατανοητή η έννοια της υιοθέτησης σε μια πρώτη φάση για να αποκτήσει αυτονομία και εναλλακτική των Μνημονίων, διέξοδο πλέον η Ελλάδα θα πρέπει μια Μεγάλη Δύναμη, να εξαγοράσει από την Ευρώπη τα χρέη της ή τουλάχιστον αυτά που θα έχουν απομείνει μετά και ένα ακόμη «κούρεμα» αυτή τη φορά στα «επίσημα» δάνεια, των κρατών και της ΕΚΤ. Η Ελλάδα πλέον , με τις εμπράγματες εγγυήσεις που έχει αναλάβει , απλά δεν μπορεί να χρεοκοπήσει. Επίσης στη βάση των Μνημονίων δεν μπορεί η ίδια να διαχειρισθεί τα χρέη της. Οι ΗΠΑ όμως έχουν τη δυνατότητα και την επάρκεια εφόσον αποφάσιζαν κάτι τέτοιο να έδιναν διέξοδο σε μια Ελλάδα εκτός ευρώ.

    Καταληκτικά θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι οι τελευταίες δηλώσεις Μέρκελ – Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι ένα μήνυμα που αφορά την Ουάσιγκτον και όχι την Αθήνα. Σαφές. Αφήστε την Ελλάδα στη μοίρα της! Στην Γερμανική και Τουρκική ένταξη και ενσωμάτωση της. Είναι ζήτημα G-20…



    Το νέο «παιχνίδι» των Γερμανών | Newsbomb.gr
     
  7. sw

    sw

    @ Vautrin
    Αγαπητε, με το σκεπτικο πως οι προτασεις του κειμενου που επελεξες θα συνεβαιναν σε μια ανομη κατασταση οπως η μεχρι τωρα ισχυουσα, ναι θα συμφωνησω μαζι σου.

    Αν ομως δουμε ολοκληρη την εικονα (ολοκληρωμενη προταση) οπως παρακατω μπορουμε να καταλαβουμε πως δεν χολαινει καθολου στους θεσμους που αναφερθηκες, αντιθετα προτεινονται τροποι εξαιρετικα δημοκρατικοτεροι (προβολη των αιτηματων πανελαδικα στην TV, ψηφοφορια της πλειοψηφιας των εργαζομενων και οχι της σημερινης "συνδικαλιστικης κλικας" ζουμε στην εποχη του διαδικτυου μη μου πεις πως θα ψηφιζουν... )

    Πιο αναλυτικα:

    Αυτό το μοντέλο θα το τελειώσουμε μια και καλή, αναμορφώνοντας ολόκληρη η νομοθεσία που αφορά στη συνδικαλιστική δράση.

    • Οι συνδικαλιστές εργάζονται κανονικά, όπως όλοι και συνταξιοδοτούνται όπως όλοι. Δεν υπάρχει απαλλαγή από την εργασία, ούτε μείωση του ωραρίου για όλες τις βαθμίδες της συνδικαλιστικής ιεραρχίας. Οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες (συνελεύσεις, αρχαιρεσίες κ.λπ.) λαμβάνουν χώρα πάντα εκτός ωραρίου εργασίας.

    • Απαγορεύεται κάθε κρατική ενίσχυση σε συνδικαλιστικές οργανώσεις έστω και έμμεση (π.χ. για επιμόρφωση στελεχών).

    • Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό – όπως ακριβώς και το δικαίωμα στην εργασία. Αν θέλω να απεργήσω είναι δικαίωμά μου. Αν θέλεις να δουλέψεις είναι δικαίωμά σου. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να επιβάλλει στον άλλον την άποψή του διά της βίας. Η έννοια της «περιφρούρησης της απεργίας» συνιστά – και με την κείμενη νομοθεσία – απολύτως παράνομη πράξη και τιμωρείται με αυτόφωρη διαδικασία. Είναι αυτονόητο ότι όταν απεργείς δεν πληρώνεσαι.

    • Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα. Άλλωστε, ο αποκλεισμός δρόμων για να διαδηλώσουν π.χ 100 άτομα δεν έχει καμία πρακτική αξία για τους ίδιους. Καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη, δεν γίνονται αντιληπτοί παρά μόνο από τον εαυτό τους. Επιπλέον στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ταλαιπωρούν το κοινό, παραλύουν την οικονομική ζωή και εγκαθιστούν ένα μόνιμο στοιχείο ανομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2010, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε για πορείες και στάσεις, 496 φορές! Είναι προφανές το οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα σε μια χειμαζόμενη οικονομία. Και με την υπάρχουσα νομοθεσία, η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να απογορεύσει μια μαζική εκδήλωση να κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής ποτέ δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. Η Αθήνα έχει καεί και λεηλατηθεί επανειλημμένως, αλλά προφανώς, σύμφωνα με την κρίση των πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας, δεν απειλήθηκε η Δημόσια Ασφάλεια!

    • Όμως επειδή αυτό δεν θέλουμε να εκληφθεί ως «φίμωση» των διαφόρων ομάδων, προτείνουμε να διαθέτει η κρατική τηλεόραση – στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων ένα 5λεπτο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστές ή μη - θα μπορούν να διατυπώσουν τις θέσεις τους, με ακροατήριο όλον τον ελληνικό λαό και όχι τους ελάχιστους διαβάτες που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία της... πορείας. Αυτό το 5λεπτο θα μπορεί να δίδεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν κάτι να εκφράσουν ώστε να συμβάλλει στον κοινωνικό προβληματισμό που είναι πάντα χρήσιμος σε μια ελεύθερη κοινωνία.

    • Κόβονται όλες οι συντάξεις που έχουν δοθεί για συνδικαλιστική δράση.

    • Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι, Γ. Γραμματείς, Ταμίες συνδικαλιστικών φορέων που έχουν λάβει κρατική χρηματοδότηση και ερευνάται το πόθεν έσχες.

    • Γίνεται αναδρομικός οικονομικός έλεγχος από το 2000, σε όσους συνδικαλιστικούς φορείς έχουν λάβει κρατική επιχορήγηση ή υποχρεωτικές συνδρομές μελών.

    • Αποφάσεις για απεργία θα πρέπει να λαμβάνονται από την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων.


    Οπως μπορουμε να δουμε, μιλαμε για μια ευνομουμενη δικαιοτατη κατασταση.
    Στο πνευμα της ειναι αμφιβολο πως θα δημιουργουνται συχνα θεματα για απεργιακες κινητοποιησεις , χωρις αυτες ασφαλως να παρεμποδιζονται στο ελαχιστο.

    Γι ργος
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Σωστά τα λες φίλε, αναφερόμουν όμως σε προγενέστερα περιστατικά. Το 1985, μετά τη νίκη του στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε πολιτική λιτότητας. Για να την περάσει ευκολότερα και δίχως αντιδράσεις, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γεράσιμος Αρσένης, ενοχλημένος από τις συχνότατες απεργίες, πρότεινε και η Βουλή ψήφισε το άρθρο 4 του νόμου 1365, το οποίο προέβλεπε ότι για να κηρυχθεί απεργία στις ΔΕΚΟ έπρεπε να ψηφίσει υπέρ αυτής το 50% + 1 των εργαζομένων. Εντούτοις πέτυχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, ο συνδυασμός λιτότητας κι αυταρχισμού πυροδότησε απεργιακό κύμα. Η ΠΑΣΚΕ διασπάστηκε κι οι διαφωνούντες συμμάχησαν με αριστερούς συνδικαλιστές σχηματίζοντας νέα Διοίκηση στη ΓΣΕΕ. Η κυβέρνηση αντέδρασε προχωρώντας σε δικαστικό πραξικόπημα, το εκλεγμένο Προεδρείο καθαιρέθηκε και διορίστηκε δοτή διοίκηση από το πρωτοδικείο. Ακολούθησαν δύο χρόνια μεγάλης κοινωνικής έντασης. Η επίσημη διάσπαση της ΓΣΕΕ το 1988 ήταν το επακόλουθο των γεγονότων αυτών και δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Τελικά ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την προσφιλή του τακτική επέρριψε όλη την ευθύνη στον Αρσένη και τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση. Ο τελευταίος ίδρυσε δικό του κόμμα, για να επιστρέψει αργότερα μετανιωμένος στο μαντρί…

    Αναδρομή σ’ εκείνη την περίοδο θα βρεις εδώ:



    Θέσεις - τριμηνιαία επιθεώρηση - Πάλη των τάξεων και πολιτικά κόμματα 1985-1987. Η κρίση εκπροσώπησης σε εξέλιξη

    Για ποιο άλλο θέμα θέλεις τη γνώμη μου; Για την περιφρούρηση;
     
  9. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Alexkat, εμενα πάλι μου φαίνεται ότι σε αυτό το κείμενο ο καθένας λέει ότι του κατεβει.

    Έστω ότι όντως οι γερμανοί θέλουν να μας διαλύσουν. Έστω πια.

    Αλλα τώρα να μου λες ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ που δεν μας ξέρουν καν, θα αποδειχτούν μεγαλόψυχοι και θα μας αντιμετωπίσουν καλύτερα και το πιστεύεις???

    E όχι, δηλαδή υποτίθεται ότι θέλεις να αντιμετωπίσεις με λογική το πρόβλημα. Εάν όντως πιστεύεις αυτά που πόσταρες, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο άλμα λογικής.
     
  10. Μια ακόμα διαφορετικh προσεγγιση κι ας με κυνηγα ο Master Do  

    Του Φωτη Γεωργελε the paper - Edito 378 | www.athensvoice.gr
    ∆ευτέρα βράδυ, πριν την άφιξη της Tρόικας για τις πιο κρίσιµες διαπραγµατεύσεις, αυτές για τη διαγραφή µεγάλου µέρους του ελληνικού χρέους. Σε µια κωµικοτραγική συνεδρίαση της Βουλής, όπου βουλευτές των κυβερνητικών κοµµάτων κρύβονταν για να µην ψηφίσουν, καταψηφίστηκαν οι διατάξεις για τα ωράρια των φαρµακείων και την κατάργηση δυο θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ. Ούτε καν του ΕΟΜΜΕΧ, θυγατρικών του. Αυτό είναι το πραγµατικό πρόβληµα και η αιτία των δεινών. Το πολιτικό σύστηµα δεν θέλει και δεν µπορεί ούτε να ανοίξει τα φαρµακεία το Σάββατο.

    Μετά από δυόµισι χρόνια καθυστερήσεων, άµυνας, ακινησίας, παρακολουθούµε αυτές τις µέρες άλλη µια παράσταση του ελληνικού θεάτρου σκιών: η υπερήφανη πολιτική τάξη υπερασπίζεται τα δίκια των εργαζοµένων απέναντι στους ανάλγητους εκβιαστές ξένους. Για την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια. Όπως κάθε φορά, το επικοινωνιακό σόου µε τους πολιτικούς αρχηγούς που διαπραγµατεύονται –σκληρά πάντα– και αγωνίζονται για να µην κοπούν ο 13ος, 14ος και ο κατώτατος µισθός, έχει ελάχιστη σχέση µε την πραγµατικότητα, είναι οι τελευταίες αξιοθρήνητες προσπάθειες να παραστήσουν τους «φίλους του λαού», τους ικανούς διαπραγµατευτές, αυτούς που αντιστέκονται. Για να το εξαργυρώσουν στις προσεχείς εκλογές.

    Στην πραγµατικότητα, το τι περιλαµβάνουν οι διαπραγµατεύσεις, πού βρίσκονται τα επίµαχα σηµεία, πού πιέζει η Τρόικα, το µαθαίνουµε από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Η Ελλάδα θα πάρει ένα τεράστιο δάνειο πολλών δισεκατοµµυρίων, θα κερδίσει ακόµα πολλά δισεκατοµµύρια από τη διαγραφή των χρεών και από τη µείωση των τόκων. Μόνο που αυτά τα λεφτά δεν θα δοθούν πια στην αφερέγγυα πολιτική τάξη αλλά σε έναν ειδικό λογαριασµό από τον οποίο θα πληρώνονται απευθείας οι δανειστές. Με λίγα λόγια, αυτά είναι τα τελευταία λεφτά που παίρνουµε, το χρέος θα το αναλάβουν αυτοί, εµείς τώρα ας αναλάβουµε τα έξοδά µας. Και όλοι οι τσάµπα µάγκες που µέχρι τώρα κατηγορούσαν την Τρόικα, κήρυτταν ανένδοτοι κατά των µνηµονίων, πάντα µε τα δανεικά λεφτά, ας βρουν τον τρόπο να ζουν όπως θέλουν, όπως πριν, χωρίς µέτρα, χωρίς περικοπές δαπανών, χωρίς να θιγεί κανένας. Αλλά χωρίς δανεικά. Σ’ αυτό το απλό ερώτηµα δεν απαντάει κανένα κόµµα.

    Κάποτε και ο σουρεαλισµός τελειώνει. ∆υόµισι χρόνια έχουµε αντιστρέψει την πραγµατικότητα. ∆εν προκαλεί την ύφεση το Μνηµόνιο, η ύφεση έφερε το Μνηµόνιο. ∆εν µας παίρνει λεφτά η Τρόικα. Εµείς χρειαζόµαστε λεφτά, δανεικά λεφτά για να ζήσουµε όπως θέλουµε. ∆εν µας παίρνει λεφτά η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κράτος µάς παίρνει. Το Μνηµόνιο άρχισε να εφαρµόζεται το β΄ εξάµηνο του 2010. Ύφεση όµως είχαµε και το 2008 και το 2009. Λέµε τώρα ότι σ’ ένα µήνα πρέπει να εξοφλήσουµε 14,5 δις ευρώ τα οποία δεν έχουµε. Ξεχνάµε όµως να πούµε ότι αυτά ακριβώς τα οµόλογα που λήγουν τον Μάρτιο, µαζί µε άλλα δυο φορές τόσα, τα είχαµε δανειστεί το σωτήριο έτος 2009. Τότε που µε 36 δις έλλειµµα, η χώρα εξόκειλε στα βράχια. Λένε τώρα οι φίλοι του λαού, οι αντίθετοι στις δυσάρεστες περικοπές, ότι πρέπει «να πέσουν λεφτά στην αγορά». Πέσανε πολλά λεφτά, 36 δις το 2009, άλλα 24 το 2008, πόσα περισσότερα λεφτά να πέσουν; Έγιναν ελλείµµατα και χρέη. Οι ίδιοι που λένε «να πέσουν λεφτά στην αγορά», οι ίδιοι που έλεγαν γιατί δεν δανειστήκαµε κι άλλα το 2010 πριν πάµε στο Μνηµόνιο, τώρα λένε «να µην πληρώσουµε τους τοκογλύφους». Και οι ίδιοι ακριβώς που λένε για διαγραφές του «επαχθούς χρέους», να µην πληρώσουµε τους τοκογλύφους, λένε την ίδια στιγµή «σώστε τα ταµεία» που έχουν επενδύσει σε οµόλογα του ελληνικού ∆ηµοσίου. Α, τα ταµεία των ασφαλισµένων δεν είναι τοκογλύφοι; Μήπως τοκογλύφοι είναι µόνο οι ξένοι, οι Ολλανδοί συνταξιούχοι, οι Σουηδοί σιδηροδροµικοί;

    Αυτά τα χρόνια ο δηµόσιος διάλογος ξεπέρασε κάθε όριο γελοιότητας, αγραµµατοσύνης και λαϊκισµού. Το σύστηµα εξουσίας, πολιτικό, οικονοµικό, µιντιακό, προσπάθησε µε κάθε τρόπο να διαστρέψει την πραγµατικότητα για να διατηρήσει ζωντανή την ίδια πραγµατικότητα που οδήγησε στη χρεοκοπία. Το οικονοµικό µας µοντέλο χρεοκόπησε. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Το πολιτικό σύστηµα συµπολιτευόµενο και αντιπολιτευόµενο προσπαθεί να το διατηρήσει. Από τη ∆εξιά µέχρι την Αριστερά, το µόνιµο µοτίβο είναι «δώστε κι άλλα λεφτά για να µείνουµε όπως είµαστε». ∆ανεικά ζητάνε συνέχεια και δίνουν ηρωικούς αγώνες για τους όρους των δανείων. Τα δανεικά τελείωσαν όµως.

    Όσα συµβαίνουν, µειώσεις µισθών, οριζόντιες περικοπές, ανεργία, είναι το τίµηµα των λαθών και της απραξίας. Αφού χρεοκοπήσαµε, η ύφεση ήταν βέβαιη. Η διάρκεια της ύφεσης όµως όχι. Τώρα θα είχαµε ξεπεράσει ήδη το πρόβληµα και θα άρχιζε η ανάκαµψη. ∆υόµισι χρόνια όµως δεν κάναµε τίποτα γι’ αυτό. Καµία αλλαγή, καµία διαρθρωτική µεταρρύθµιση. Προτιµήσαµε να αρνηθούµε την πραγµατικότητα. Θα φτωχύνουµε, έγραφα τότε. Και πρέπει να δουλέψουµε, να δουλέψουµε περισσότερο, να δουλέψουµε πιο σωστά, για να αναπληρώσουµε µε νέα έσοδα, τα χαµένα έσοδα από τα δανεικά. Αντί γι’ αυτό προτιµήσαµε να κλαίµε γιατί µας στερούν τα δανεικά. ∆υόµισι χρόνια δεν υπήρξε κανένα σχέδιο, καµία εθνική συνεννόηση, καµία κοινωνική συναίνεση στο πώς θα αλλάξουµε το παιχνίδι, πώς θα γίνουµε πιο παραγωγικοί. Εντάξει, πες ότι όσα ζητάει η Τρόικα δεν µας αρέσουν. Ποιο πολιτικό κόµµα είπε συγκεκριµένα από πού θα κοπούν τα ελλείµµατα; Πώς θα δηµιουργηθεί νέο χρήµα; Γιατί δεν µειώσαµε εµείς τις δαπάνες µε άλλο τρόπο; Όλοι απέκρουαν τις προτάσεις της Τρόικας και ζητούσαν τα λεφτά της.

    ∆εν µας ζητάει η Τρόικα µειώσεις µισθών και περικοπές των συντάξεων. Λένε ψέµατα όσοι τα λένε αυτά. Εµείς δεν έχουµε να τα πληρώσουµε. Τα δικά µας ασφαλιστικά ταµεία είναι άδεια, το δικό µας κράτος δεν έχει να πληρώσει µισθούς και συντάξεις, οι δικές µας επιχειρήσεις χρεοκοπούν.

    Πληρώνουµε την καθυστέρηση, την αδιάλλακτη στάση του συστήµατος εξουσίας, την άρνηση κάθε προνοµιούχας οµάδας να χάσει το παραµικρό. ∆εν κάναµε τίποτα όλο αυτό το διάστηµα και οι υπεύθυνοι γι’ αυτό, τώρα, υποκριτικά, κλαίνε για το 13ο µισθό. Οδήγησαν τη χώρα στην πιο βαθιά ύφεση και τώρα δήθεν δίνουν µάχες για τα δώρα Χριστουγέννων. Αστεία πράγµατα για όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα. Αν δεν κάνουµε τίποτα, όσο βαθαίνει η ύφεση, όχι ο 13ος και ο 14ος µισθός, ούτε οι υπόλοιποι δεν θα υπάρχουν. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήµατα κλείνουν, οι άνεργοι έφτασαν το 1 εκατοµµύριο, η ανασφάλιστη εργασία γίνεται κανόνας. Οι αυξήσεις, τα δώρα, τα επιδόµατα, οι συντάξεις, παρόλη τη διαδεδοµένη φιλολογία στη χώρα του λαϊκισµού, δεν ορίζονται µε διατάγµατα. ∆εν µειώνει τους µισθούς η Τρόικα. Η οικονοµία που καταρρέει τους µειώνει. Στην Ιρλανδία ο κατώτατος είναι 1.462 ευρώ. ∆εν είχε πρόβληµα εκεί η Τρόικα. Εδώ έχει.

    Τα πολιτικά κόµµατα δίνουν άλλη µια ψεύτικη µάχη εντυπώσεων, παριστάνουν τους διαπραγµατευτές, τους φίλους του λαού, για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την αποτυχία. Με ψεύτικα διλήµµατα, κατασκευασµένες µάχες εναντίον των «ξένων», προσπαθούν να κρύψουν τις πραγµατικές επιλογές, να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Έστω κι αν έτσι διακινδυνεύουν το αδιανόητο, την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν έτσι.

    Η κατάρρευση του µέχρι τώρα πολιτικού σκηνικού θα επιταχυνθεί.
     
  11. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τα comments στο link σου τα διάβασες?

    Πραγματικά γελοία.
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Μπααα μην αγχώνεσαι ...τυχαίο θα 'ναι  
     
Thread Status:
Not open for further replies.