Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγω λοιπόν φίλτατε, που έκοψα τιμολόγια συνολικού ποσού 500000 χιλ ευρώ σε εταιρεία που μπήκε στο άρθρο 44 πτωχεύσεως, το αποτέλεσμα ήταν να χάσω τα 500000 εργασίας μου, τα 95000 χιλ ΦΠΑ που απέδωσα αμέσως με το κόψιμο του τιμολογίου (τότε ηταν 19%) τα οποία τα πήρα πίσω μετά από δέκα χρόνια από άλλα ιμολόγια που έκοβα, ακόμα με φορολόγησαν για τα 500000χιλ ευρώ καθαρό εισόδημα 5 χρόνων με 220000 χιλ περίπου φόρο εισοδήματος, τα οποία δεν πήρα ποτέ πίσω αφου φορολογήθηκα για λεφτά που δεν πήρα ποτέ και έπρεπε να μου επιστραφουν, γιατί λέει άκουσον άκουσον, ότι απο την στιγμή που κόπηκε το τιμολόγιο πρέπει να πάρουν φόρο ασχέτως αν τα εχεις παρει τα λεφτά ή οχι.

    Ελλάδα τα μεγαλεία σου...Ας γίνει το κράτος σωστό στις υποχρεώσεις του να γίνουν και οι πολίτες σωστοί
     
    Last edited: 31 Μαρτίου 2012
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Σε οριακό σημείο οι δανειολήπτες: Αύξηση 600% στις διαταγές πληρωμής


    tvxs.gr

    Η απόσυρση της ευνοϊκής τροπολογίας από το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στερεί μία «ανάσα» από τους δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών και Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός ενημερώνει πρώτο το tvxs.gr ότι οι διαταγές πληρωμής (ακολουθούν οι κατασχέσεις) προς οφειλέτες άνω των 12.000 ευρώ, στην Αθήνα, έχουν αυξηθεί το πρώτο 3μηνο του 2012 κατά 600% σε σύγκριση με το 2008. Ο ίδιος μιλά για ισχυρό «τραπεζικό καρτέλ» το οποίο επιβάλλει τις θέσεις του, αναφέρει ότι η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας μπορεί να ελαφρύνει 200.000 μικροεπαγγελματίες και ζητά «πάση θυσία» ένα «κούρεμα» των δανείων στην Ελλάδα. Ειδάλλως, προειδοποιεί, στο τέλος του 2013 δεν θα εξυπηρετείται 1 στα 2 δάνεια. Στα 130 δις ευρώ ανέρχονται σήμερα τα χρέη του ιδιωτικού τομέα σε κάρτες και δάνεια (στεγαστικά και καταναλωτικά).

    Τι συνεπάγεται η απόσυρση της πολύκροτης τροπολογίας από το υπουργείο Εργασίας;

    Η απόσυρση της τροπολογίας η οποία αφορούσε το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με όσες ευνοϊκές διατάξεις αυτή εμπεριείχε, έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες δανειολήπτες και καταδεικνύει αν θέλετε το μέγεθος της δύναμης και της επιρροής του τραπεζικού καρτέλ σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τροπολογία, η οποία στην ουσία αποσύρθηκε κατόπιν απαιτήσεως κύκλων τραπεζικών συμφερόντων, άνοιγε την «πόρτα» για να υπαχθούν στο νόμο 200.000 μικροεπαγγελματίες, γεγονός το οποίο ο κόσμος αγνοεί και άλλωστε αποτελεί το σημείο που ενόχλησε. Πρόκειται για 200.000 μικροεπαγγελματίες με εμπορική ιδιότητα (καταστήματα, μίνι μάρκετ, ψιλικά, περίπτερα) οι οποίοι είναι αυτοαπασχολούμενοι ή διαθέτουν έναν υπάλληλο. Η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα, με την έννοια της επιχειρηματικής χρηματοδότησης σε κεφάλαια κινήσεως, και αναγκαστικά στράφηκε στην καταναλωτική πίστη (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και σε ορισμένες περιπτώσεις άλλης χρήσεως επισκευαστικά δάνεια με εγγύηση ακινήτου). Αυτοί οι 200.000, κυριολεκτικά, μένουν στο έλεος των δανειστών.

    Με ποιον τρόπο θα τους ευνοούσε η ρύθμιση;

    Θα είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν δικαστική προστασία με προσωρινή απόφαση η οποία θα εμπόδιζε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε εκτέλεση περιουσιακών στοιχείων. Θα μπορούσαν να αποπληρώσουν με ευνοϊκούς όρους, δηλαδή να ζητήσουν από 1 έως 4 χρόνια «πάγωμα» και 20ετή απόφαση με επιτόκιο από 3 έως 5%. Τώρα, οι τράπεζες όχι μόνο ζητούν άμεσα τα χρήματα, αλλά τους επιβάλλουν επαχθείς όρους αποπληρωμής. Δηλαδή, ζητούν εξόφληση από 5-10 χρόνια. Όταν ζητά κανείς από έναν μικρό επιχειρηματία να του αποπληρώσει μέσα στην επόμενη 5ετία, είναι σαν να του παίρνει το κλειδί της επιχείρησης και να την κλείνει. Επιπλέον, η τροπολογία προέβλεπε την προστασία των καταθέσεων για ποσά έως 2000 ευρώ.

    Πώς κρίνετε τον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως έχει εφαρμοστεί έως τώρα;

    Ο νόμος Κατσέλη, κατά ομολογία και της ίδιας της πρώην υπουργού, ξεκίνησε ως ιδέα από ημερίδα την οποία είχαμε διοργανώσει ως Ομοσπονδία το 2008. Προσωπικά, έχω συμμετάσχει σε όλες τις φάσεις διαμόρφωσης του νόμου. Την εποχή κατά την οποία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε, το 2009, ήταν πραγματικά επίκαιρος. Έπειτα, όμως, η δυναμική της κρίσης τον ξεπέρασε. Η σφοδρότητα, πλέον, των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων τον έχει κάνει αναποτελεσματικό, διότι και η πιο ευνοϊκή απόφαση να ληφθεί σήμερα για έναν δανειολήπτη με εισόδημα της τάξης των 800 ευρώ, ύστερα από 3-4 χρόνια, όταν αυτός ο άνθρωπος θα είναι άνεργος και θα έχει εισόδημα 500 ευρώ, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Επομένως, θα φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα της απώλειας των περιουσιακών στοιχείων και της οικογενειακής καταστροφής. Συν το γεγονός ότι οι τράπεζες στην πράξη χρησιμοποίησαν τον νόμο ως εφαλτήριο για να καταγράφουν άκοπα και δωρεάν περιουσιακά στοιχεία. Για να διενεργήσουν ελέγχους τίτλων και περιουσιακών στοιχείων 1 εκατ. δανειοληπτών σε όλη την Ελλάδα, θα χρειάζονταν πολλά χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αμοιβές. Διευκολύνθηκαν λοιπόν άμεσα, καθώς δεν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες τις οποίες ως Ομοσπονδία είχαμε προτείνει. Δηλαδή, η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα έπρεπε να έχει σαφή και συγκεκριμένα δεσμευτικά βήματα για το ισχυρό μέρος της διαπραγμάτευσης, την τράπεζα, τα οποία αν δεν τηρούνταν θα προκαλούσαν αστικές και ποινικές κυρώσεις. Δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός να αποτυγχάνει κατά 99,9%. Επίσης σημαντική είναι η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία με τα σημερινά δεδομένα οδηγείται επίσης σε πλειστηριασμό. Η προστασία της πρώτης κατοικίας έπρεπε να θεσμοθετηθεί ως δεδομένη, άνευ προϋποθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, οι τράπεζες θα είχαν βάλει πολύ «νερό στο κρασί τους» και υποχρεωτικά θα προέβαιναν σε βιώσιμες ρυθμίσεις προ των δικαστηρίων. Σημειωτέον, για να κινήσει κανείς μία δικαστική διαδικασία, ανάλογα με τον αριθμό των τραπεζών με τις οποίες συναλλάσσεται, χρειάζεται από 500 έως 1000 ευρώ. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για έναν άνεργο.

    Πώς βλέπετε να συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε αυτή τη συγκυρία;

    Άκρως επιθετικά. Θα σας παραθέσω στοιχεία έρευνας τα οποία σκοπεύουμε να δημοσιοποιήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των διαταγών πληρωμής (οι τίτλοι με τους οποίους στη συνέχεια οι τράπεζες θα κατασχέσουν και θα θέσουν σε πλειστηριασμό περιουσιακά στοιχεία) για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το πρώτο 3μηνο του 2012 αυξήθηκε κατά 600% σε σύγκριση με το 2008 (ανήλθαν σε 32.000 από 5.000). Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, οι διαταγές πληρωμής αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο (σε 37.000 από 4.000). Με άλλα λόγια, οι δείκτες φανερώνουν την οικονομική κατάρρευση του μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Σημειωτέον, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν ως κατάθεση το επίδομα ανεργίας, τη σύνταξη και τον μισθό που πληρώνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, προχωρώντας στην κατάσχεση των συγκεκριμένων ποσών. Υπάρχουν περιπτώσεις ανέργων οι οποίοι χρειάζονται τα 400 ευρώ του επιδόματος για να ζήσουν, αλλά τα στερούνται εξαιτίας αυτής της στάσης των τραπεζών.

    Τι καταδεικνύουν οι στατιστικές για το ύψος των χρεών;

    Ο ιδιωτικός τομέας, μέσω στεγαστικών δανείων, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, οφείλει περίπου 130 δις ευρώ. Εξ αυτών, στο τέλος του 2012, τα μη εξυπηρετούμενα θα φτάσουν περίπου τα 35 δις ευρώ. Ειδικότερα, στον τομέα των πιστωτικών καρτών και της καταναλωτικής πίστης δεν θα εξυπηρετείται το 30%, στον τομέα της στεγαστικής πίστης το 17% και στον τομέα της επιχειρηματικής πίστης το 15-16%. Στο τέλος του 2013, αν δεν ληφθεί μία γενναία και ριζοσπαστική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα δίνει λύση στο θέμα των δανείων, δεν θα εξυπηρετείται 1 στα 2 δάνεια. Δεν είναι δυνατό να αποπληρώνονται δάνεια της εποχής του 2000 και του 2005 με οικονομικούς όρους του 2012.

    Συνοπτικά, τι προτείνει η Ομοσπονδία;

    Μία δραστική μείωση στα επιτόκια αποπληρωμής των δανείων και των καρτών (δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σήμερα πιστωτικές κάρτες με 23% επιτόκιο, όταν το παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ ανέρχεται στο 1%). Ένα «κούρεμα» δανείων, όσο και αν αυτό απορρίπτεται και από την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος και από το τραπεζικό σύστημα, με το ποσοστό να αποτελεί θέμα προς συζήτηση. Δεν μπορούν να εξοφληθούν αυτά τα δάνεια με μισθούς των 500 ευρώ. Ένα «πάγωμα» της αποπληρωμής δανείων, το οποίο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα εξυπηρετήσει διπλά, στηρίζοντας τα νοικοκυριά και επανεκκινώντας την αγορά.
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    MasterPerris δεν ξέρω ποια είναι τα προσόντα σου αλλά 500.000 ευρώ σε 5 χρόνια από μία και μόνη δουλειά σε επιχείρηση (ήτοι 100.000 το χρόνο στη χειρότερη - αν δεν υπάρχουν άλλες δουλειές -) δεν βγάζει ένας δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος ούτε με 10 διδακτορικά και άλλα τόσα μεταδιδακτορικά.

    Μόνο και μόνο το ότι σκέφτεσαι πως έκανες λάθος που έκοψες απόδειξη για τα χρήματα αυτά (μου είναι αδιάφορο αν ένας άλλος εργοδότης αποφάσισε να κλείσει το μαγαζάκι του), δεν είναι και πολύ υπέρ σου.

    Άλλοι επιστήμονες βγάζουν 750 ευρώ το μήνα και δεν κρύβουν ούτε μισό cent.

    Να το έχεις κατά νου αυτό όταν τα βάζεις με ορισμένες ομάδες εργαζομένων τους οποίους τελείως λανθασμένα τους θεωρείς ως «κράτος». Καλό είναι.
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τα έχουν βγάλει και μάλιστα πολύ περισσότερα αρκετοί ΔΥ κλέβοντας τα λεφτά μου/σου (βλεπε ΙΚΑ Καλλιθέας κ.λ.π.) εγω και αρκετοί συνάδελφοί μου τα βγάλαμε διαθέτοντας μεγάλο κεφάλαιο με λίζινκ για τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μεγάλες τεχνικές και γραμματικές γνώσεις.

    Εχεις καταλάβει ότι εγώ έχασα συνολικά 720.000 ευρώ από 5 χρόνια 24ωρης εργασίας μου και το μαγαζάκι (την μαγαζάρα) την έκλεισε το κράτος σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, για να γλιτώσει αυτός δις από τα χρεη του και να χάσουμε εμεις που στην ουσία φτιάξαμε το έργο

    Ξεκόλλα από την δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία επιτέλους, εμεις σας πληρώνουμε με τους φόρους μας και τα δάνεια που πέρναμε τόσα χρόνια για να πληρώνουμε υπεράριθμους ΔΥ.
     
    Last edited: 1 Απριλίου 2012
  5. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    για την φρασούλα στην παρένθεση

    γιατί έχω βαρεθεί να βρίσκομαι σε παρέες που γκρινιάζουν γκρινιάζουν γκρινιάζουν ενώ ξέρω ότι εκεί γύρω στον Μάιο δεν θα αλλάξουν τίποτα σε σχέση με αυτό που έκαναν την προηγούμενη φορά. Δεν θέλεις να τα αλλάξεις, ουδεμία αντίρρηση, γι' αυτό υπάρχει δημοκρατία, για να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις την ώρα της ψήφου. Αλλά ΜΗΝ ΜΗΝ ΜΗΝ γκρινιάζεις μετά. ΑΠΛΑ ΜΗΝ. Δέξου απλά το γεγονός ότι αν δεν αλλάξεις κάτι εσύ, δεν θα αλλάξει και τίποτα στην χώρα. Έλεος, δεν είναι και τόσο πολύπλοκο πια!

     
     
  6. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τα έχουν βγάλει και μάλιστα πολύ περισσότερα αρκετοί ΔΥ κλέβοντας τα λεφτά μου/σου (βλεπε ΙΚΑ Καλλιθέας κ.λ.π) εγώ και οι άλλοι συνάδελφοί μου τα βγάλαμε διαθέτοντας μεγάλο κεφάλαιο με λίζινκ για τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μεγάλες τεχνικές και γραμματικές γνώσεις.

    Εχεις καταλάβει ότι εγώ έχασα συνολικά 720.000 ευρώ από 5 χρόνια 24ωρης εργασίας μου και το μαγαζάκι (την μαγαζάρα) την έκλεισε το κράτος σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη για να γλιτώσει αυτός δις από τα χρεη του και να χάσουμε εμεις που στην ουσία φτιάξαμε το έργο

    Ξεκόλλα από την δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία επιτέλους, εμεις σας πληρώνουμε με τους φόρους μας και τα δάνεια που πέρναμε τόσα χρόνια για να πληρώνουμε υπεράριθμους ΔΥ, αν κλείσουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εσεις τετέλεσται.
     
    Last edited: 1 Απριλίου 2012
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ποιες είναι οι μεγάλες σας «γραμματικές γνώσεις»; Συνήθως αγράμματοι είναι.




    Εσύ έχεις καταλάβει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι υπεράριθμοι ενώ οι Δ.Υ. όχι;

    Greece has one of the lowest rates of public employment among
    OECD countries, with general government employing just 7.9% of the
    total labour force in 2008. This is a slight increase from 2000, when
    the rate was 6.8%. Across the OECD area, the share of government
    employment ranges from 6.7% to 29.3%, with an average of 15%.
    The Greek government has plans to further decrease this share, by
    replacing only 20% of staff leaving on retirement. Public employment
    is also highly centralised in Greece, with over 80% of staff working at
    the central government level.


    Πηγή: http://www.oecd.org/dataoecd/60/3/48214177.pdf

    Τα βλέπεις;


    Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    “According to OECD, Greece ranks higher among European nations in self-employment; 35.9% of the working population is self-employed, or 28.6% if agricultural employment is excluded.”


    Πηγή: Entrepreneurism in Greece: causes and problems behind the high numbers | Transatlantic Business Forum


    «Καλύτερο παράδειγμα από την Ελλάδα δεν υπάρχει: Δυσανάλογος (πολύ μεγάλος) αριθμός ελευθέρων επαγγελματιών ανά πολίτη σε σύγκριση με άλλες πιο προηγμένες χώρες, με πολύ χαμηλά εισοδήματα, όμως, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει φοροδιαφυγή.»

    Πηγή: ΜΕΤΡΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΙΑΤΡΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ κλπ.)




    Διαβάστε. Τα ίδια λέω και στον woohoo.
    Αλλιώς δε γίνεται με τα συμπεράσματα του κομμωτηρίου.

    Όσο για τα χρήματα που (δεν) δίνουν στην εφορία οι Ε.Ε., δες τη δική σου συντεχνία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ - Εισοδήματα φτώχειας δηλώνουν επαγγελματίες - εισοδηματίες - oικονομία

    Τα είδες;


    Τα είδες…


    Προφανώς λοιπόν εσείς ζείτε από τα λεφτά των μισθωτών και των συνταξιούχων.




    Που καταντήσαμε πάντως…

    Να αποκαλούν οι υπεργολάβοι τους υπαλλήλους «συντεχνία».
     
  8. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Βαρόμετρο Public Issue: Πρώτο κόμμα με 22,5% η ΝΔ
    Οκτώ κόμματα στη Βουλή

    Επιμέλεια: Χρήστος Κούτρας31/03/2012 | 19:41Τελευταία Ενημέρωση: 21:35 31/03/2012

    Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, το οποίο παράλληλα καταγράφει έντονη ρευστότητα και νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

    Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι 3%.

    Σε σύγκριση με το προηγούμενο βαρόμετρο, η ΝΔ χάνει 2,5% και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 4,5%.

    Εκτός Βουλής παραμένουν ΛΑΟΣ, Άρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία.

    Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις θετικές γνώμες είναι ο Φώτης Κουβελης με 51%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36%,στην τρίτη θέση ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τέταρτη θέση με 29%, στην πέμπτη θέση η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, έκτη η Ντόρα Μπακογιάννη με 18% και τελευταίος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 16%.

    Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αυθόρμητη αναφορά) πρώτος είναι ο «κανένας» με 34%. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 18% ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 3% και ο Φώτης Κουβέλης με 2%.

    Όσον αφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καλύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 16%, η ΝΔ με 15%, ο ΛΑΟΣ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% ενώ «κανένα» απαντά το 24%.

    Παράλληλα, το 87% των πολιτών δηλώνουν απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και το 65% δεν εμπιστεύονται τον Λούκα Παπαδημο.

    Επίσης, το 85% εκτιμά ότι δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο (48%) ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς (21%) και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (3%).

    Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων τάσσεται το 18% των ερωτηθέντων. Από αυτό το ποσοστό, το 9% θέλει αυτοδύναμη τη ΝΔ, το 3% αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ.

    Βαρόμετρο Public Issue: Πρώτο κόμμα με 22,5% η ΝΔ — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
     
  9. GCHL

    GCHL Hijo de la Luna

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πόσο δίκιο έχεις!
    Ότι κι αν λέμε, ότι κι αν καυτηριάζουμε, ότι κι αν κατηγορούμε, στις 7 Μαϊου θα υπάρξει [νέα?] κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή Ν.Δ. + ΠΑΣΟΚ, ή τέλος πάντων ένας συνδυασμός ίδιας μνημονιακής γεύσης.  
    Οπότε μην τσακωνόμαστε και κλαιγόμαστε και μεμψιμοιρούμε, μην καιγόμαστε και τόσο για τις δημοσκοπήσεις, μην υπερτιμούμε τόσο πολύ τη δυσαρέσκεια του κόσμου, όταν την ώρα της κρίσεως πολλοί εξ ημών δυστυχώς θα συνθηκολογήσουν με τα στενά εννοούμενα συμφέροντά τους και τις υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες που θα λάβουν την τελευταία στιγμή και θα ψηφίσουν κάποιο από τα 2 μεγάλα κόμματα!
    Το έχουμε δει το έργο αυτό πολλές φορές..... 
    Καληνύχτα!
     
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ναι κοίτα. Τα νούμερα των 1.000.000 δημοσιων υπαλληλων και 3.500.000 συνταξιούχοι δεν τα έβγαλα από το μυαλό.

    Κάπου τα διάβασα και τα άκουσα. Και τι πάει να πει συμπεράσματα κομμωτηρίου? Μπορώ να κάνω λογικές διαδικασίες και είμαι ικανότατος να πω 1 η 2 πράγματα που να έχουν κάποια βάση. Δεν έχω όμως την όρεξη να ψάχνω πηγες για να σου τις φέρνω.

    Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσοι θέλουν ας είναι.

    Το πιο σημαντικό από όλα είναι, υπάρχει ροή ρευστού προς την ελλάδα? Που μεταφράζεται στην ερώτηση, εξάγουμε τίποτα?

    Οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως γιατροί και δικηγόροι σαφώς και δεν βοηθούν καθόλου σε αυτό.


    Δεν ξέρω πως να σε κάνω να καταλάβεις ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ!

    Πως μπορεί κάποιος να πληρώνεται από τον μισθό του δημοσιου υπαλληλου η της σύνταξης?

    Αφού τα λεφτά τα δίνει το κράτος, και μετά αυτοί δίνουν πίσω τους φόρους.
     
  11. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αν κάτι προσπαθώ να πω μέσα σε μια συζήτηση
    όπου προσωποποιεί ο καθένας το δικό του ζήτημα,
    βλέποντας τη γενικότερη εικόνα μέσα απ’ αυτό,
    είναι ότι με αυτό τον τρόπο, το μόνο που κατορθώνουμε
    είναι να ρίχνουμε νερό στο μύλο της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας.

    Μέσα σε μια κοινωνία είναι φυσικό κι’ επόμενο να συνεβρισκόμαστε
    κάθε λογής, επαγγέλματος, μορφώσεως, τσέπης (και άποψης) μονάδες.
    Τώρα, αν κάποιοι από σας θέλετε να πιστεύετε
    πως αν στρέφεστε ο ένας εναντίον του άλλου με βάση τα παραπάνω κριτήρια,
    προσφέρετε κάποιου είδους υπηρεσία στους εαυτούς σας
    και στη γενικότερη προσπάθεια αναστροφής μιας φαύλης κατάστασης των πραγμάτων,
    τότε με γειά σας / με χαρά σας.

    Μιάς κι’ έχω κι’ εγώ μια άποψη λοιπόν, έχω να πω
    ότι με αυτή τη φάμπρικα που ακολουθείτε,
    όντως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
    Έχω επίσης να προσθέσω ότι αυτή η καχυποψία του ενός προς τον άλλον
    και η αλληλοεκτόνωση προς όσους βράζουμε παρέα στο ίδιο καζάνι,
    δεν οδηγεί πουθενά.

    Για όσους δεν το έχετε αντιληφθεί,
    ανεξάρτητα από το επάγγελμά σας, τα πτυχία σας και τις αποδοχές σας,
    αυτή η κοινωνία στην οποία είχαμε την τύχη να γεννηθούμε,
    εδώ και αρκετά χρόνια (και ειδικότερα στην παρούσα χρονική συγκυρία)
    κατανέμεται με βάση τα κρίσιμα δεδομένα σε τριών –κυρίως – ειδών ομάδες.

    • Σε αυτούς που ανήκουν στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που διαχρονικά λυμαίνεται την Ελλάδα,
    διαχειριστές – νομείς της εξουσιαστικής αυθαιρεσίας, παρέα με τους χορηγούς – συνεταίρους αυτών
    (οικονομικά συμφέροντα, ΜΜΕ – προστάτες, πάτρονες αυτών,
    μεγαλομεσάζοντες – συνδετικοί κρίκοι όλων των παραπάνω, κ.λ.π.) και πρόθυμοι τεχνοκράτες (βλ. Παπαδήμους κ Σία).

    * Σε ένα ευρύτερο λούμπεν υπερ-προλεταριάτο υμετέρων, προσκολλώμενο στους παραπάνω,
    το οποίο καρπούται τα προνόμια της στήριξης που παρέχει ώστε να συντηρείται η κατάσταση
    (συντεχνιακά προνόμια, ευνοϊκές μικρο-εργολαβίες, εξέλιξη στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
    που διαπλέκεται με το σύστημα-καθεστώς σε εναλλάξ μοτίβο,
    προνομιακές προσβάσεις σε καλοπληρωμένες θέσεις – λούφες
    (ή που αποφέρουν το «κατιτίς» στους κατόχους των), κ.λ.π.

    και
    • Σε όλους τους υπόλοιπους, που λογικά αποτελούν και την πλειοψηφία του πληθυσμού,
    οι οποίοι δεν διαθέτουν προσβάσεις και προνόμια, δεν διακόνεψαν ποτέ στην αυλή κανενός πασά,
    δεν τους χαρίστηκε τίποτα το ιδιαίτερο ή πλεονάζον, δεν τους συνερίστηκε κανείς,
    αλλά ό,τι έκαναν και κατάφεραν, μικρό ή μεγάλο, το κατάφεραν με την όποια δουλειά και αξία τους.

    Αυτούς τους τελευταίους, τους πολλούς, είναι που βάζουν στο στόχαστρο συνεχώς και αδιαλείπτως,
    προ, κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές όλα τα προαναφερθέντα συμπλέγματα
    που ξέρουν πολύ καλά τα συμφέροντά τους και πως θα τα συντηρήσουν,
    αυτούς εκμεταλλεύονται με τη σύγχυση και την τεχνητή διχόνοια που τους προκαλούν
    (διότι όλοι οι άλλοι κατέχουν και τα μέσα και τον ξεκάθαρο στόχο [το συμφέρον τους]
    ώστε να μακροημερεύει η κατάσταση ως έχει), αυτούς επιμένουν να διαιρούν και να βασιλεύουν,
    αφού ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ κρίνονται κάθε φορά τα αποτελέσματα
    και εκείνοι είναι που ουσιαστικά ξιφομαχώντας με δεμένα μάτια στο σκοτάδι,
    στο τέλος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο
    (καλπονθευτικοί εκλογικοί νόμοι, πλύση εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης,
    πλαστά διλήμματα, κ.ά. )
    εξουσιοδοτούν εν αγνοία τους τη διαιώνιση μιας κατάστασης
    που τους ξελιγώνει και τους γονατίζει, όπως – καλή ώρα – τώρα.

    Λοιπόν, γνωρίζετε ο καθείς για την πάρτη του, που ανήκετε.
    Αν νομίζετε πως σας συμφέρει, συνεχίστε.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Πω… πω.

    Βρε woohoo, για πολλοστή φορά.

    Διάβασε – Ψάξε – Ερεύνησε.

    Μην αναπαράγεις τις συζητήσεις στα κομμωτήρια και στα ταξί. Βρες Ε-Π-Ι-Σ-Η-Μ-Ε-Σ, Ε-Γ-Κ-Υ-Ρ-ΕΣ και αρκετές πηγές. Αυτά που σου παρέθεσα είναι από τον Ο.Ο.Σ.Α.

    Θες να είσαι κατευθυνόμενος;
    Άκου τότε τι σου λέει τότε ο κάθε άσχετος, απαίδευτος ή προπαγανδιστής της T.V.
    Όσο κάποιοι βλέπουν πως καταπίνετε ό,τι σας σερβίρουν και δεν ψάχνετε την αλήθεια μόνοι (δεν είναι δύσκολο στην εποχή της πληροφορίας - μάλλον θέμα τεμπελιάς είναι), τόσο θα το εκμεταλλεύονται.





    lol καλώς ήρθες στο οικονομικό σύστημα  

    Το οικονομικό μοντέλο βέβαια ίσως και να ήταν καλό, αν οι τελευταίοι συνήθιζαν να τα δίνουν πίσω σε φόρους.
    Ξαναδιάβασε την πηγή που σου δίνω:

    ΤΟ ΒΗΜΑ - Εισοδήματα φτώχειας δηλώνουν επαγγελματίες - εισοδηματίες - oικονομία




    @Master DO
    Η εποχή των αποδείξεων και της λογικής βλέπω πως πεθαίνει.
    Το να παραθέτει κάποιος μέχρι και το εκκαθαριστικό του για να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας (ενώ έπρεπε να τον ρωτά ο άλλος - μα πως ζεις με αυτά; ), δεν έχει καμιά σημασία.
    Ο άνθρωπος πλέον δεν πιστεύει στα μάτια του όταν κινδυνεύει. Κάτι άλλο θα βρει να πει. Οι προδότες δημοσιογράφοι πιθανότατα θα τον βοηθήσουν γενικεύοντας τις περιπτώσεις που εντοπίζονται.

    Προσωπικά βλέποντας πως η εποχή της τεκμηρίωσης πέρασε, θα καλωσορίσω τον πόλεμο. Με όποιον εχθρό.
    Δεν υπάρχει άλλη λύση κι αυτό γιατί δε βλέπω να υπάρχει επιστροφή. Είναι τραγικό. Μάλλον δεν υπάρχει επιστροφή. Σαν τον μονόδρομο του μνημονίου που λένε και οι τραπεζιτο-σοσιαλιστές.
     
    Last edited: 1 Απριλίου 2012
Thread Status:
Not open for further replies.