Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    8.000 μερίδες ημερησίως ετοιμάζει το Βρεφοκομείο

    Το φαγητό πηγαίνει σε σχολεία
    Tης Λινας Γιανναρου

    Πολλούς πόνους αντέχουμε, πολλούς τους αγνοούμε ακόμα, όχι όμως τέτοια τσιμπήματα στην καρδιά. Το γεγονός ότι αύριο εκατοντάδες οικογένειες στην πρωτεύουσα θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο νηστικά είναι το σύμπτωμα μιας χώρας που ασθενεί βαριά. Εάν κάποιοι το γνωρίζουν καλά, είναι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, που ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα διευθυντών σχολείων της πόλης καθημερινά ετοιμάζουν και στέλνουν φαγητό σε μαθητές που έχει βρεθεί ότι υποσιτίζονται. Μέχρι στιγμής, αποστέλλονται μερίδες φαγητού σε 253 παιδιά, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται άλλα 117 σχετικά αιτήματα. Οπως όμως λένε οι άνθρωποι του Βρεφοκομείου στην «Κ», «η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο - καθημερινά εμφανίζονται νέες ανάγκες».

    Η σίτιση των μαθητών δεν βρίσκεται στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Ο φορέας, που ιδρύθηκε το 1859, δεν ασχολείται πλέον με τη φιλοξενία εγκαταλελειμμένων βρεφών, αλλά έχει υπ’ ευθύνη του τη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων. Στο ίδρυμα υπάγονται σήμερα 82 παιδικοί σταθμοί -το μεγαλύτερο δίκτυο στα Βαλκάνια- όπου φιλοξενούνται πάνω από 5.000 παιδιά. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, στις κουζίνες του ιδρύματος σε Σεπόλια και Αμπελόκηπους οι μαγείρισσες δεν ετοιμάζουν μόνο το κολατσιό των νηπίων. «Λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αναφορές από διευθυντές σχολείων για μαθητές που φανερά υποσιτίζονται», αναφέρει στην «Κ» η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών κ. Μαρία Ηλιοπούλου. «Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν ολοήμερα σχολεία και έγιναν αντιληπτές από τους δασκάλους που παρατήρησαν ότι κάποια παιδιά σταμάτησαν να φέρνουν φαγητό από το σπίτι. Δεδομένου ότι έχουμε την υποδομή, ο δήμος προώθησε σε εμάς τα αιτήματα, τα οποία ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός αυξάνονταν, με αποτέλεσμα σήμερα να δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε».

    Οι οδηγοί του Βρεφοκομείου κάθε πρωί εκτελούν δρομολόγια (και) προς 25 δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Γκύζη, Κυψέλη, πλ. Αττικής, Ανω και Κάτω Πατήσια, Πολύγωνο, Ερυθρό Σταυρό, Αμπελόκηπους, Λόφο Στρέφη, Θησείο, Ακαδημία Πλάτωνος, Κολωνό, Τρεις Γέφυρες, πλατεία Κολιάτσου, Εξάρχεια. Τρεις μερίδες στο ένα, οκτώ στο άλλο, δύο στο τρίτο, η «αρρυθμία» μιας κοινωνίας σε βαθιά κρίση. Σύντομα στον κατάλογο θα προστεθούν και άλλα 117 παιδιά σε 16 δημοτικά, σύνολο 370 μαθητές. Οι υποθέσεις αντιμετωπίζονται με ευαισθησία. Διακριτικά, οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και η διεύθυνση του σχολείου ελέγχουν την οικογενειακή κατάσταση του κάθε παιδιού και αναλόγως δρουν. Εχει τύχει μάλιστα να αποσύρουν αίτημα για σίτιση παιδιού όταν διαπιστώθηκε ότι τελικά το γεγονός ότι δεν έφερνε φαγητό στο σχολείο οφειλόταν σε αμέλεια της μητέρας.

    Ομως στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι γονείς, άλλοι άνεργοι, άλλοι πρόσφατα απολυμένοι ή με τεράστια οικονομικά βάρη, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους. Στα όρια της φτώχειας κινούνται και οι οικογένειες περίπου 250 παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, τις οποίες ενισχύει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και «εκτός ωραρίου». Το ΔΒΑ προσφέρει 1.200 μερίδες φαγητού καθημερινά και στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ενώ στηρίζει και δύο-τρία ακόμα ιδρύματα όπως η Κιβωτός του Κόσμου. «Από 5.000 μερίδες που φτιάχναμε πριν από λίγο καιρό, σήμερα έχουμε φτάσει τις 8.000 και συνεχίζουμε να μετράμε», λέει η κ. Ηλιοπούλου. «Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις, ποια ανάγκη να πρωτοκαλύψεις. Δεν μπορείς να αρνηθείς τη βοήθεια, αλλά από την άλλη οι δυνατότητές μας δεν είναι απεριόριστες».

    Το πρόβλημα όμως μοιάζει να ξεφεύγει από τα στενά όρια του Δήμου Αθηναίων. «Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί υπερβολικά, ο δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος του», δηλώνει στην «Κ» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κ. Καλλιόπη Γιαννοπούλου. «Η κατάσταση χρειάζεται να αντιμετωπιστεί από κοινού με το υπουργείο Παιδείας».



    kathimerini.gr | 8.000 μερίδες ημερησίως ετοιμάζει το Βρεφοκομείο
     
  2. sw

    sw

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ..δυστυχως αυτο αποτελει ουτοπια (...εως ονειρωξη)! Βλεπεις εχει οσμωσει η γαργαρη "λαδια" τεραστιες ποσοτητες συμ"πολιτων" μας.

    Μπορουμε ομως να τους φανταστουμε να χωρανε ολοι μαζι σε ενα μοναχα ταξι (οχι 9/θεσιο, οχι! ... σε απλο κιτρινο, απ αυτα που περιμενουν σε μακρυες ουρες πανω απο καθε σταθμο μετρο), για να πανε να βγαλουνε το μεροκαματο τους αβουλοι στην επομενη Βουλη.

    Οι υπολοιποι θα κανουμε κατα πως τα λεει ο underherfeet!  

    Γι:nod:ργος
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Το πρόβλημα είναι MasterPerris πως ο κλάδος σου κλέβει φοροδιαφεύγοντας.

    Κάτω από τα όρια των συνταξιούχων δηλώνουν εισόδημα οι περισσότεροι στα εκκαθαριστικά.





    Έχουν πρόβλημα τα μάτια σου MasterPerris; Μήπως δεν ξέρεις Αγγλικά;
    Τι διάολο...


    Τα βλέπεις Master DO που η λογική και οι αποδείξεις δε φθάνουν;
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @Elysium,

    το θέμα στην φοροδιαφυγή δεν είναι ποιά τάξη η ομάδα φοροδιαφεύγει, ΟΛΟΙ οσοι μπορούν φοροδιαφεύγουν ,των ΔΥ και των συνταξιούχων μη εξαιρουμένων, το θέμα είναι να διαμορφωθεί κάποτε μια φορολογική συνείδηση κι αυτό δεν μπορει να ξεκινήσει παρά απο την διαμόρφωση ενός δίκαιου ορθολογικού και πάγιου φορολογικού συστήματος που θα εφαρμόζεται με συνέπεια και αυστηρότητα προς ολους .

    Το οτι δεν έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα υποψιάζομαι πως δεν είναι θέμα (αν)ικανότητας της πολιτείας, αλλά έλλειψης πολιτικής βούλησης
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Όχι underherfeet ΔΕΝ φοροδιαφεύγουν όσοι μπορούν. Φοροδιαφεύγουν όσοι θέλουν να το κάνουν.

    Και τα δεδομένα δείχνουν πως συγκεκριμένες ομάδες (όχι όλοι ευτυχώς) επειδή τους ευνοεί και το σύστημα, φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
    Το δημόσιο έλλειμμα μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκε κυρίως από την πλευρά των εσόδων (φόροι κλπ.) και όχι των δαπανών (μισθοί, συντάξεις κλπ.) οι οποίες τα τελευταία 17 χρόνια ήταν πάντα χαμηλότερες από αυτές των υπολοίπων κρατών της ευρώπης.
    Πηγή: http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/13-5_Μανιάτης.pdf

    (Σελ. 3, 4, 5)

    Λυπάμαι αλλά τα παραπάνω δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Εκτός κι αν υπάρχουν εγκυρότερες πηγές.

    Βέβαια δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή. Έσοδα ένα κράτος οφείλει να έχει από εξαγωγές κλπ.
    Αλλά ας αναλύσουμε σιγά σιγά ποιοι ήταν τελικά οι ευνοημένοι του συστήματος, αφού θέλουμε να στραφούμε ο ένας εναντίον της εργασίας του άλλου. Πλάκα δεν έχει να βλέπουμε την αλήθεια;  
     
  6. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν βλέπω τίποτα - Δεν ακούω τίποτα - Δεν κουνάω τίποτα

    Παίρνω επίδομα αναπηρίας.

    Είμαι ανάπηρος, ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ και BDSMer (99% αναπηρία άμα λαχει να ουμ')

    P.S.
    Keep fighting Greece
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    H προσωπική μου πείρα μου λέει άλλα, αυτό που ισχυρίστηκα προηγουμένως και στην ηλικία που βρίσκομαι έχω μαζέψει αρκετή.
    Εν πάσει περιπτώσει έκανα μια εκτίμηση και συ έχεις διαφορετική. ο.κ

    οχι, δε θα μπώ εγώ σε τέτοια αντιπαράθεση , η πολεμική μου στρέφεται ενάντια στο σύστημα που δημιούργησε και εξέθρεψε αυτές τις καταστάσεις.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Προς τα πάνω ή προς τα κάτω πειραγμένες;

    Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να μη δημιουργηθεί με κανένα τρόπο τέτοια συνείδηση. Είμαι πεπεισμένη γι αυτό.
    Αυτή είναι και η δική μου άποψη. Θα ήταν πέρα ως πέρα ανιστόρητο και απολιτικό να στρεφόμαστε εναντίον ομάδων. Και ατελέσφορο.
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν είναι η «δική μου εκτίμηση» και δεν παρουσιάζω τη δική μου.
    Είναι στατιστικά επίσημων πηγών. Όποιος διαφωνεί κι έχει αντίθετη τεκμηριωμένη άποψη ας τα διαψεύσει.



    Κι εγώ έτσι πίστευα αλλά δυστυχώς οι νεοέλληνες με την κρίση έχουν δείξει έναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κακό εαυτό.
    Τόσο κακό που πλέον δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τον εχθρό στο σύστημα ή στο διπλανό σου. Και το λέω με λύπη. Ειλικρινά.

    Μέχρι και για «συντεχνία των ανέργων» διάβαζα σε σχόλια αναγνωστών μιας φιλοκυβερνητικής φυλλάδας στα οποία οι αναγνώστες έκραζαν τους πρώτους ως τεμπέληδες, άχρηστους κλπ.
    «Να σταματήσουμε πλέον να πληρώνουμε τους χαραμοφάηδες», έγραφε κάποιος.

    Αυτοί είναι οι νεοέλληνες.
    Πως να εξηγήσεις σε τέτοια άτομα πως κάνουν λάθος;
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    38%..3,800,000 πολίτες.
    Αυτοι ποιοι ναναι;
    Φαντάζομαι κάποιοι απο την Κρήτη που τους επιτρέπεται να καλλιεργούν και να διανέμουν ναρκοτικά.. Κάποιοι απο την Πελοπόννησο για τους ιδιους λόγους, υποθέτω οι γύφτοι εδώ πιο πάνω για τους ίδιους λόγους, Σίγουρα κάποιοι μαστροποί που τα έχουν βρει με την κυβέρνηση .. Αυτοι φαντάζομαι φτάνουν το 1.000.000; Φτάνουν τους 500.000; Ποιος ξέρει;
    Οι υπολοιποι 2,800,000 ποιοι να είναι; Στρατηγοί και δημόσιοι υπάλληλοι;
     
  11. sw

    sw

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ...προς τα πανω.

    Γι ργος
     
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Γίνεται αυτό που λες και δεν το αμφισβητώ, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με υπεργολάβους που έχουν πάρει έργο από εταιρείες π.χ. ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ κ.λ.π. γιατί οι εταιρείες απαιτούν να κόψεις τιμολόγιο ακόμα και για το ενα ευρώ που σου δίνουν, επειδή περνάει σαν έξοδα στην εταιρεία.

    Θα σου πω λοιπόν με ενα παράδειγμα πότε γίνεται φοροδιαφυγή από τους Ε.Ε.

    Όταν εσυ ο Δ.Υ. που φωνάζεις τώρα εδω ότι οι Ε.Ε. φοροδιαφεύγουν, καλέσεις εναν τεχνίτη να σου φτιάξει κάτι στο σπίτι και σου πει ότι αυτό για να στο φτιάξει κοστίζει 100 ευρώ + ΦΠΑ 23% οταν σου κόψει απόδειξη παροχής υπηρεσιών, δηλαδή σύνολο 123 ευρώ, εσύ ο ιδιος θα του πεις να μην κόψει απόδειξη για να μην δώσεις τα 23 ευρώ του ΦΠΑ, αλλιώς θα του πεις δεν θα του δώσεις την δουλειά. Αρα εσυ που φωνάζεις για φοροδιαφυγή των Ε.Ε. φοροδιαφεύγεις πρώτα εσυ που δεν δίνεις το ΦΠΑ που πρέπει να δώσεις και μέσω εσένα φοροδιαφεύγει και ο τεχνίτης στο να φορολογηθεί για το ακριβές ποσό του εισοδήματός του.

    Άρα, μην φωνάζεις ότι φοροδιαφεύγουν μόνο οι Ε.Ε. ενω οι Δ.Υ. δεν φοροδιαφεύγουν, γιατί αυτό μου θυμίζει μια παροιμία που λένε στο νησί μου η οποια λέει: "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"  


    Ούτε το ένα, ούτε το άλλο, φίλτατε, αλλα και κινέζικα να μου τα έγραφες θα εύρισκα τον τρόπο να τα διαβάσω, απλά εσυ είσαι κολλημένος με τις πηγές που οι περισσότερες γράφουν ότι τους βολεύει και εγω βλέπω την πραγματικότητα καθημερινά στις δημόσιες υπηρεσίες που δουλεύουν 2-3 συνήθως ο ταμίας και στο γκισέ και οι άλλοι πίσω ή παίζουν με το pc τους ή τα ξύνουν...,ασε που και αυτοί που δουλεύουν μπορεί να σε στείλουν 2-3 φορές σε λάθος υπαλλήλους ή γραφεία.

    Τι διάολο..., όλοι οι Έλληνες τα βλέπουμε καθημερινά, εσύ δεν τα βλέπεις;

    Υγ. Επειδή ομως βλέπω ότι έχεις πορωθεί και δεν βλέπεις τίποτα πέραν των πηγών που σε βολεύουν, ας το σταματήσουμε εδω γιατι η κουβέντα μεταξύ μας δεν οδηγεί πουθενά.
     
    Last edited: 2 Απριλίου 2012
Thread Status:
Not open for further replies.