Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οι επίσημες στατιστικές καταγράφουν το εισόδημα που δηλώνεται.
    Το αδήλωτο εισόδημα και την κατανομή του στις διάφορες ομάδες και κατηγορίες επαγγελμάτων ποια στατιστική το καταγράφει και πως μπορει να το κάνει;
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγώ ο ίδιος λοιπόν πήγα να πιαστώ στα χέρια με έναν της συντεχνίας γιατί αρνούνταν να κόψει απόδειξη για εργασία σπιτιού μέχρι που τον απείλησα πως θα τον καταγγείλω. Μάλιστα είχε την απαίτηση να την κόψει την απόδειξη σε 2, αναγράφοντας τα μισά ποσά.

    Και άσε τα «εσύ ο Δ.Υ.» γιατί περισσότερα χρόνια υπήρξα Ε.Ε. κι έχω δει πως δουλεύει το μπουρδέλο σύστημα.
    Για να ξερνά κανείς είναι.


    Νοικοκύρης ο .Ε.Ε ε;  
    Δεν τα λες καλύτερα σε κάποιον που δεν υπήρξε ποτέ του Ε.Ε. για να σε πιστέψει;

    Αλλά να και κάτι που θα υποστηρίξω όσο μπορώ την Τρόικα μέχρι να καθαρίσει ο τόπος από λαμόγια του είδους.


    Ο Ο.Ο.Σ.Α. γράφει ό,τι τον βολεύει;
    Προφανώς δεν γνωρίζεις καν τι είναι. Διάβασε και μάθε για να μπορούμε να μιλάμε και για την εθνική οικονομία.

    Κατά τα λοιπά εσύ βλέπεις όσους δουλεύουν στις υπηρεσίες που έρχεσαι σε επαφή.
    Δεν έχεις ιδέα πόσοι συνολικά είναι (τουλάχιστον σε πληροφόρησα) ή αν φθάνουν για τις υπόλοιπες υπηρεσίες.



    Μου είναι αδιάφορο και δεν αφορά καν το συγκεκριμένο θέμα.
    Αυτό που μπορεί καθένας να εξάγει ως συμπέρασμα από την πηγή που ανέφερα, είναι πως δε γίνεται οι ελεύθεροι επαγγελματίες* να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω ακόμη και από αυτά των συνταξιούχων.

    Κλέβουν.
    Απλά.

    Απλούστατα.



    *Εξαιρούνται οι νέοι με τα μπλοκάκια.
     
  3. Του Δημήτρη Καμπουράκη  
    Ο Μιχάλης, καθισμένος αντίκρυ μου στο καφενείο του χωριού, έπινε την ρακή του και χάζευε το δελτίο στην τηλεόραση. Μια κυρία του εξωτερικού δελτίου έλεγε διεθνείς ειδήσεις και αναφερόταν εκτενώς στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Γουίτνευ Χιούστον. Στο μισό της οθόνης, πλάνα της νεκρής από το “Bodyguard” πήγαιναν κι ερχόντουσαν. Ο Μιχάλης στράφηκε και με κοίταξε όλο επιτίμηση:

    - «Μα έχετε κουζουλαθεί τελείως εκεί στην Αθήνα; Ήντα διάολο τραγουδίστρια ήτανε δηλαδή αυτή η αραπίνα και πρέπει κάθε μέρα να μαθαίνομε τα νέα της;»

    - «Η Γουίτνεϋ Χιούστον ήταν βρε Μιχάλη. Πολύ μεγάλη τραγουδίστρια.»

    - «Πόσο μεγάλη δηλαδή; Πιο μεγάλη από τον Δημητρομανωλάκη;»

    - «Τον Δημητρομανωλάκη; Μα…τι συγκρίνεις τώρα;»

    - «Να με συγχωρείς, συγκρίνω και παρασυγκρίνω. Γιατί ο Δημητρομανωλάκης δεν τραγουδούσε μόνο σαν το αηδόνι, αλλά έπαιζε και τη λύρα. Νεκρούς ανέσταινε με τη λύρα του. Τη μαύρη τη δείχνετε συνέχεια στην τηλεόραση, αλλά δεν την είδα εγώ να παίζει ούτε λύρα, ούτε λαούτο, ούτε τίποτα άλλο. Άρα… καμία σχέση με τον Δημητρομανωλάκη.»

    - «Βρε Μιχάλη μου, ο συγχωρεμένος ο Δημητρομανωλάκης ήταν καταπληκτικός, αλλά η Χιούστον ήταν το μεγάλο αστέρι. Είχε σαρώσει τα μουσικά βραβεία, είχε πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, είχε φοβερή καριέρα στο Χόλυγουντ…»

    - «Πού; Στην Αμερική… Κι ήντα με νοιάζει εμένα τι γίνεται στην Αμερική; Ελληνικές τηλεοράσεις δεν ήσαστε; Να μου δείχνετε το λοιπόν, ήντα γίνεται στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική.»

    - «Δείχνουμε Μιχάλη. Ελληνικές ειδήσεις δείχνουμε, αλλά αυτό ήταν ένα διεθνές γεγονός, όλη η υφήλιος ήξερε τη Γουίτνεϋ Χιούστον.»

    - «Εγώ δεν την ήξερα.»

    - «Την ξέρανε όμως όλοι οι υπόλοιποι.»

    - «Ποιοι υπόλοιποι; Για ρώτα στο καφενείο. Κανένας δεν την ήξερε. Και μη μου λες εμένα ότι δείχνετε ελληνικές ειδήσεις, γιατί όταν απόθανε ο Δημητρομανωλάκης δεν είπατε κουβέντα.»

    - «Άντε πάλι με τον Δημητρομανωλάκη…»

    - «Όχι άντε πάλι, γιατί όταν έπαιζε ο Δημητρομανωλάκης έκλαιγε από κάτω όλη η πλατεία. Τον άκουε ο γέρος που ‘χε να χορέψει χρόνους, πεταγότανε απάνω κι άρχιζε τα ζάλα. Τέτοια γλύκα και δύναμη είχανε οι κοντυλιές του.»

    - «Μιχάλη μου, καταλαβαίνω τι λες, αλλά συγκρίνεις ανόμοια μεγέθη. Άλλο το μικρό χωριό ή η περιφέρεια μας κι άλλο το παγκόσμιο κοινό. Πράγματι, με το ταλέντο και το πάθος που είχε ο Δημητρομανωλάκης, αν ήταν στην Αμερική και υπηρετούσε κάποιο άλλο είδος μουσικής με διεθνή εμβέλεια, μπορεί να ήταν διάσημος σαν τη Χιούστον.»

    - «Δηλαδή, για να δείξεις εσύ τον Δημητρομανωλάκη στην ελληνική τηλεόραση, έπρεπε να ‘ναι αράπης από την Αμερική. Μωρέ μπράβο!»

    - «Αυτό είπα εγώ;»

    - «Κι αμέ τι είπες; Αυτό ακριβώς είπες.»

    - «Σε παρακαλώ. Δεν βλέπεις Έλληνες τραγουδιστές στα ελληνικά κανάλια;»

    - «Δεν είπα εγώ για Έλληνες. Για τον Δημητρομανωλάκη είπα. Αυτοί οι Έλληνες που δείχνετε, είναι σαν αυτή που απόθανε. Αμερικανοφέρνουνε, αμερικανομοιάζουνε… πώς να σου το πω; Ενώ ο Δημητρομανωλάκης που ήτανε γνήσιος, τον έφαε το σκοτάδι.»

    - «Εντάξει, έχεις το δίκιο σου σ’ αυτό. Πού να σου εξηγώ τώρα τους νόμους της μουσικής βιομηχανίας και της τηλεθέασης…»

    - «Α… αυτούς τους νόμους τους τηρείτε, βλέπω. Τους άλλους νόμους τους έχετε χεσμένους, μετά συγχωρήσεως…»

    - «Τέλος πάντων ρε Μιχάλη, δίκιο έχεις από τη δική σου οπτική γωνία, αλλά ο πλανήτης πια έχει γίνει ένα μικρό χωριό. Η παγκοσμιοποίηση που λένε, με τα καλά και τα κακά της. Κάποτε, στην Κρήτη ακούγανε μόνο κρητικά, στη Στερεά μόνο τσάμικα και στην Αμερική μόνο blues και country. Τώρα, όλοι τα ακούνε όλα.»

    - «Δηλαδή στην Αμερική ακούγανε τον Δημητρομανωλάκη; Σιγά… Αν πήγαινε αυτός να παίξει στην Αμερική, τότε θα την καλούσαμε κι εμείς εδώ την αραπίνα να μας παίξει στην πλατεία. Λόγω τιμής θα την ακούγαμε κι ας μη μας άρεσε, αν ήτανε να υποστηρίξουμε έτσι τον δικό μας στην Αμερική. Αυτή μάλιστα, είναι παγκοσμιοποίηση. Μια σου και μια μου. Αλλά όχι του κερατά, να μας την καθίζουνε με το ζόρι στον σβέρκο από την τηλεόραση.»

    - «Κοίτα… περιγράφεις ένα σύνθετο φαινόμενο και κατά βάση το αντιλαμβάνεσαι σωστά. Είναι ο λεγόμενος πολιτιστικός ιμπεριαλισμός, που επιβάλλει παγκόσμια εμπορευματοποιημένα πρότυπα, ισοπεδώνοντας παράλληλα τους τοπικούς πολιτισμούς. Αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, μην την ανοίξουμε τώρα. Πάντως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, στην Αμερική μπορεί να μην ακούγανε Δημητρομανωλάκη, αλλά ακούνε ευρωπαϊκές μουσικές, ασιατικές, νέγρικες, ρέγκε, τα πάντα. Είναι χωνευτήρι εκεί.»

    - «Δεν ξέρω εγώ αν ακούνε ρέγκες και μπακαλιάρους, εγώ ξέρω ότι Δημητρομανωλάκη δεν ακούνε. Οπότε, δεν θέλω ούτε γω να βλέπω τη φάτσα αυτηνής στην τηλεόραση μου. Παράλογος είμαι;»

    - «Καθόλου. Ε, όπου να ‘ναι θα το κόψουν. Ήτανε παράξενος κι ο θάνατος της…»

    - «Αυτό πάλι; Αποθαίνουνε κάθε μέρα δέκα κοπέλια από τα ναρκωτικά και σεις δεν βγάνετε άχνα. Ενώ για τη μαύρη, μας έχετε πρήξει τα τζιγέρια. Ο ένας λέει πως γδύθηκε, μπήκε στη μπανιέρα, πήρε το ναρκωτικό, απόθανε κι ύστερα βούλιαξε στο νερό. Κι ο άλλος λέει πως πρώτα ζαλίστηκε από το ναρκωτικό κι ύστερα έπεσε μέσα στις σαπουνάδες και πνίγηκε. Μα ήντα διαφορά έχουνε αυτά τα δυο, μπορείς να μου εξηγήσεις; Τι με νοιάζει εμένα αν πρώτα απόθανε κι ύστερα πνίγηκε ή πρώτα πνίγηκε κι ύστερα απόθανε; Πρέπει να μας περνάτε για χαζούς δηλαδή…»

    - «Ναι. Επ’ αυτού έχεις δίκιο, εδώ που τα λέμε…»

    - «Όλο δίκιο μου λες ότι έχω. Αλλά στο τέλος, εσύ μου σερβίρεις ό,τι θέλεις κι εγώ κάθομαι και χάφτω σαν τον χάνο.»
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @Elysium, αν βγάλεις τις παρωπίδες σου, θα δεις οτι αρκετοί Δ.Υ. έχουν κάνει του κόσμου τις κομπίνες, με ζημιά του κράτους κάποια δις ευρώ (βλπ Δ.Υ. του ΙΚΑ Καλλιθέας, ενα μύριο ευρώ είχε κλέψει και κρύψει σε πάπερς στην αποθήκη της...).

    Και αφου κλέβουν οι Ε.Ε. και τα οικονομάνε σύμφωνα με την δικιά σου πάντα άποψη, γιατί κλείνει η μία μικροεπιχείρηση ή βιοτεχνία πίσω από την άλλη και το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο;
    Εχεις δει τι νέκρα εχει πέσει στα μαγαζιά, στην οικοδομή και στα δημόσια και ιδιωτικά εργα;

    Και κάτι ακόμα, αφου όπως λες ήσουν και εσυ Ε.Ε. γιατί τα παράτησες και έγινες Δ.Υ.;
     
    Last edited: 2 Απριλίου 2012
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Εγώ ήμουν από αυτούς με το μπλοκάκι.
    Αλλά βλέπεις πολλές εταιρείες που σήμερα κλείνουν (εκτός των λόγων που σχετίζονται με τα αντι-αναπτυξιακά μέτρα των μνημονίων), δεν είχαν ποτέ σοβαρό management γιατί συνήθως τις είχαν δημιουργήσει αμόρφωτοι κερδοσκόποι βλάχοι.
    Είχαν βέβαια κεφάλαια.


    Σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς το δημόσιο δεν είναι χώρος για κάποιον νέο άνθρωπο.
     
    Last edited: 2 Απριλίου 2012
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Perri μπορώ να καταλάβω την αποστροφή απέναντι στους Δ.Y αλλα όσο πρόβλημα είναι αυτοί τόσο είναι και οι E.E. Φυσικά ο E.E. για να επιβιώσει πρέπει να είναι επαγγελματίας, κάτι που τον Δ.Y δεν τον νοιάζει αλλα αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα.

    Το εντονότερο πρόβλημα για την οικονομική κρίση είναι ότι κανεις, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, δεν είναι δημιουργικός. Όλοι δουλεύουν σε παροχές υπηρεσιών.

    Ο δικηγόρος E.E. είναι αλλα και πάλι υπηρεσίες παρέχει. Όπως και ο γιατρός, όπως και εν τελει ο σερβιτόρος στην καφετερια.

    Γενικότερα οι έλληνες είχαμε λεφτά και τα ανταλλάσσαμε μεταξύ μας αλλα στο τέλος ,αγοράζοντας μονο εισαγόμενα προϊόντα, ότι χρήμα είχαμε στα χερια μας έφευγε εκτος ελλάδας.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Και μετά έγινες από αυτούς με την ισόβια καρέκλα... μέχρι να πάρεις το εφάπαξ και την σύνταξη.  

    Καλά έκανες και έγινες Δ.Υ., οι περισσότεροι Έλληνες αυτό έκαναν εδω και χρόνια, ψήφιζαν ενα απο τα δύο μεγάλα κόμματα για να τους πάρει από τα χωριά τους και να τους βάλει στο δημόσιο να κάαααθονται και να πέρνουν και επιδόματα γιατί πήγαιναν στην δουλειά τους (επίδομα εργασίας το έλεγαν αυτό)!

    Άστο φίλε, όπου και να το πιάσεις το δημόσιο βρωμάει....φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις!
     
  8. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χαστούκι GRECO στην Γερμανία
    02 Απριλίου 2012, 19:44 EEST
    SigmaLive/ΚΥΠΕ

    Η Γερμανία, που συνυπέγραψε το 1999, ως ιδρυτικό μέλος, την Σύμβαση κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν την έχει ακόμη επικυρώσει ενώ, αγνοεί συστηματικά τις συστάσεις της αρμόδιας επιτροπής του Οργανισμού, για την αντιμετώπιση της δωροδοκίας και την επίτευξη διαφάνειας στο πολιτικό χρήμα, επισημαίνει σε σημερινή του έκθεση το Γκρουπ των Κρατών-μελών του ΣτΕ κατά της Διαφθοράς (GRECO).

    Χαρακτηριστικά στην έκθεση τονίζεται ότι, από τις είκοσι συστάσεις που είχε απευθύνει στην Γερμανία το GRECO, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα ευρωπαϊκά στάνταρτ καταπολέμησης της διαφθοράς, της δωροδοκίας και η διαφάνεια στην χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων, μόνο τέσσερις απ' αυτές εξετάσθηκαν ''με ικανοποιητικό τρόπο.''

    Αναλυτικότερα, η έκθεση επισημαίνει ότι:

    Στο Γερμανικό δίκαιο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της ποινικοποίησης του αδικήματος της δωροδοκίας σε βουλευτές και πολιτικούς.

    Σημαντικά κενά υπάρχουν στον τομέα της ποινικοποίησης των δωρεών ιδιωτών προς ξένους αξιωματούχους και πολιτικούς.
    Αποτελεί ζήτημα μεγάλης ανησυχίας το γεγονός ότι, κανένα μέτρο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, προκειμένου να δημοσιεύονται έγκαιρα τα προεκλογικά έξοδα των πολιτικών κομμάτων και οι δωρεές που λαμβάνουν προεκλογικά υποψήφιοι βουλευτές και πολιτικοί.

    Το ευρωπαϊκό γκρουπ κατά της διαφθοράς καλεί τις Γερμανικές αρχές να επικυρώσουν άμεσα τη σύμβαση κατά της Διαφθοράς και το πρόσθετο πρωτόκολλο της, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες βελτιώσεις στον ποινικό κώδικα της Γερμανίας, για περισσότερη διαφάνεια στην διακίνηση ''πολιτικού χρήματος'' και τον ποινικό κολασμό της διαφθοράς και της δωροδοκίας, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας.

    Υπό μορφή επίπληξης, τέλος, το GRECO, γνωστοποιεί στις Γερμανικές αρχές ότι, εξαιτίας της επιμονής της Γερμανίας να μην εφαρμόζει τις συστάσεις του γκρουπ, θέτει σε εφαρμογή το άρθρο 32 του Κανονισμού του (που εφαρμόζεται μόνο σε κράτη-μέλη τα οποία αρνούνται την εφαρμογή σχετικών συστάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς) και καλεί τον επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης να υποβάλλει, το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, πλήρη έκθεση, για την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί, ενδεχομένως, στην εφαρμογή των εν λόγω συστάσεων.

    Σχόλιο: Και όλα αυτά για μία χώρα που όχι μόνο επιδιώκει με κάθε τρόπο να κυριαρχήσει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά που χαρακτηρίζει υπεροπτικά και αλαζονικά τους Έλληνες ως "τεμπέληδες", "απατεώνες" και "κομπιναδόρους"!!!

    Πάντοτε αναρωτιόμουνα άν στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχει και λειτουργεί Βαθύ Ναζιστικό Κράτος.



    ΠΗΓΗ: Χαστούκι GRECO στην Γερμανία | Sigma Live
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Το ξέρω αυτό το βουητό"... ένας στίχος του Δ. Σαββόπουλου είναι. Αυτό το βουητό των ημερών μας. Το βουητό για τους μετανάστες. Ή καλύτερα για τους λαθρομετανάστες, όπως τους λένε. Όπως λέμε, δηλαδή, λαθραίοι άνθρωποι!!! Οι άνθρωποι που κακώς υπάρχουν. Τα μιάσματα, οι περιθωριακοί, οι αδύναμοι, οι προλετάριοι. Αυτοί που θολώνουν τη βιτρίνα, τα τζάμια. Αυτοί που δικαιολογούν τις ανασφάλειές μας. Ή καλύτερα αυτοί που χρησιμοποιούνται ως άλλοθι της χαμένης αξιοπρέπειάς μας.

    Όμως βουητό είναι και το γνωρίζουμε το βουητό. Ακούγεται για να κρύψει τους άλλους θορύβους. Κυρίως για να κρύψει την αγωνιώδη κραυγή της κοινωνίας. Επανέρχεται αρμοδίως ως πανάκεια μιας βαριάς άρρωστης κοινωνίας. Φτιάχνουμε Σπιναλόγκες. Όπως και τότε, την εποχή του Ιδιώνυμου. Τότε που σοβούσε πάλι μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αυτή του 1929. Τότε που και πάλι ο λαός ήταν ξεσηκωμένος και απειλούσε την οικονομική τάξη.

    Κατασκεύασαν και τότε άλλοθι. Τότε τα μιάσματα ήταν οι κομμουνιστές. Τότε μια νέα ιδεολογία άρχισε να κατασκευάζεται στα εργαστήρια της εξουσίας, η ιδεολογία του αντικομμουνισμού. Ο κομμουνιστής ήταν εχθρός του έθνους, επικίνδυνος άνθρωπος, μολυσμένος με ιδέες και πρακτικές που καταστρέφουν την υγιή κοινωνία. Το μικρόβιο του κομμουνισμού έπρεπε να χτυπηθεί με κάθε τρόπο. Ο τρόπος; Ο εγκλεισμός, η απομάκρυνση από την υγιή κοινωνία. Έτσι ήθελαν να τρομοκρατήσουν τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

    Και τότε, όπως και σήμερα, υπήρχαν οι πρόθυμοι. Αυτοί πάντα υπάρχουν. Μια επιστολή του νομάρχη Κυκλάδων στο «Ελεύθερο Βήμα» εκείνη την εποχή, στις 8 Αυγούστου 1931, καταγράφει με τρόπο ανατριχιαστικό το μέγεθος της παράνοιας και της τύφλωσης που στη συνέχεια έγιναν ιδεολογία. Έγραφε, λοιπόν, ο χαμαιλέων νομάρχης προς τα αφεντικά του: “H κοινωνία με ανακούφισιν έμαθε την απόφασιν της κυβερνήσεως όπως λάβη μέτρα δραστικά κατά των ανθρώπων οι οποίοι επιμένουν να μας μεταφυτεύσουν εις την Ελλάδα τον μπολσεβικικόν παράδεισον... Εις την τελευταίαν άκρην του ελληνικού Αιγαίου υπάρχουν μικρά, μικροέρημα νησάκια αποτελούντα σύμπλεγμα που λέγεται Κουφονήσια... μερικά είναι ακατοίκητα, συχναζόμενα από ολίγους λαθρεμπόρους και βοσκούς. Σ' ένα από τα νησάκια αυτά θα μπορούσε να ιδρυθεί προχείρως το κράτος των εν Ελλάδι μπολσεβίκων. Η κυβέρνησις θα 'πρεπε να εγείρει εκεί μερικά παραπήγματα εις τα οποία να εγκαταστήσει τους απελαυνομένους κομμουνιστάς...”.

    Σας θυμίζει κάτι το περιστατικό; Λάθος. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα της εποχής είναι φανταστική. Πρέπει να προσέχουμε στον εκτροχιασμό του αυταρχισμού. Kάποιοι σημερινοί πρότειναν να ανοίξουμε και πάλι τη Μακρόνησο!!! Σοβαρά και με επιχειρήματα σε συνεδρίαση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής). Και κάποιοι άλλοι μακαρίζουν τις εποχές που οι κομμουνιστές ήταν παράνομοι. Και αυτό συζητήθηκε!!!

    Αυτό είναι το νοσηρό κλίμα της εποχής: αυταρχισμός, κατασκευή εσωτερικών εχθρών, διώξεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ναι, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα. Τότε τον άκουσαν τον νομάρχη. Έφτιαξαν τελικά Σπιναλόγκες για τους κομμουνιστές. Όλα ένα ίσιωμα ή, όπως λέει και ο Κώστας Βάρναλης που επισκέφτηκε τις Σπιναλόγκες: “Μαζί μας στο τελευταίο βαγόνι, πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι - επίτηδες για να φανεί πως ίσια μετρούν η λευτεριά με τα χασίσια...”.

    Είδατε τις εικόνες στην τηλεόραση; Από τα γιούργια της αστυνομίας; Τα ευρήματα τα είδατε; Τα ελάχιστα ναρκωτικά πρόβαλλαν διαρκώς, έτσι για να φανεί πως ίσια. Τα μάτια μας δεκατέσσερα. Τους ακούν ενίοτε τους νομάρχες. Αποπροσανατολισμός και τότε, αποπροσανατολισμός και σήμερα. Να καταστείλουν τις αντιδράσεις ήθελαν τότε. Να καταστείλουν τις αντιδράσεις θέλουν και τώρα. Αυτή η ρημάδα η Ιστορία τούς εκθέτει, γιʼ αυτό την απεχθάνονται, γιʼ αυτό την παραποιούν.

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ"
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=679650
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν πιστεύω στιες «ισόβιες καρέκλες». Μακάρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να καταργηθούν μέσω αντικειμενικών αξιολογήσεων είτε με το άλλοθι της Τρόικας είτε χωρίς.




    Δε με ενδιαφέρει τι έκαναν οι περισσότεροι Έλληνες ή τι επιδόματα «εργασίας» έπαιρναν. Η δική μου ζωή διαφέρει πολύ από του μέσου Έλληνα.
    Και από τη δική σου επίσης.
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    "Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή"

    Δημήτρης Χριστούλας
    Ετών 77
    Αυτόχειρας πλατείας Συντάγματος



    Ας τελειώνει κάποτε αυτός ο ανούσιος εμφύλιος ....

    ..για να θέσω ένα απλό ερώτημα :

    Υπάρχει κάποιος ο οποίος θα ψηφίσει τις δυνάμεις του Μνημονίου ?

    (Όποιος θέλει απαντάει ...)
     
    Last edited: 5 Απριλίου 2012
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

    Για εμένα φίλτατε, δεν πρέπει να υπάρξει κανένας που να ψηφίσει κόμματα και βουλευτές που υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια στην βουλή. Δηλαδή ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΛΑΟΣ, αλλά ούτε τα νέα κόμματα που έφτιαξαν βουλευτές από τα κόμματα αυτα, όπως, Καμμένος, Μπακογιάννη κ.λ.π.

    Υπάρχουν τόοοσα αλλα κόμματα που μπορούμε να δοκιμάσουμε!
     
    Last edited: 5 Απριλίου 2012
Thread Status:
Not open for further replies.