Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Emiris, στις 7 Απριλίου 2012.

  1. Emiris

    Emiris Regular Member

    Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι γενικά καλός άνθρωπος και καλός χαρακτήρας. Έξυπνος, με χιούμορ και αγαπητός πραγματικά από την παρέα του, τη φίλη του, τους συγγενείς τους, τους γύρω του.

    Αναπτύσσει έντονες σχέσεις με τους ανθρώπους του σε βαθμό που σιγά-σιγά τον συνηθίσουν στη ζωή τους ως κάτι σχεδόν αναγκαίο.

    Ξαφνικά όμως, ξαφνικά για τους άλλους βέβαια γιατί για αυτόν θα υπάρχει λόγος, με κάποια αφορμή κόβει την έντονη σχέση μαζί τους σχεδόν μαχαίρι. Παραμένει ευγενικός αλλά είναι απομακρυσμένος, όταν τον ρωτάνε τι έχει η απάντηση είναι πάντα ότι όλα πάνε καλά, όμως εμφανώς κάτι έχει αλλάξει. Δεν γελάει, δεν κάνει πλάκες, δεν δείχνει την αγάπη του όπως συνήθιζε. Δεν δείχνει άμεσα τα νεύρα του και είναι συγκρατημένος. Με άλλα λόγια είναι κρύος και αποξενωμένος.

    Αυτό αρχίζει και ανησυχεί πολύ τους γύρω του, οι οποίοι τον αγαπάνε και είχαν αναπτύξει και κάποιας μορφής εξάρτηση από την παρουσία του στη ζωή τους. Τους στεναχωρεί η όλη στάση του και προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε και άλλάξαν όλα και γιατί αυτή η παγωμάρα.
    Ο τύπος όμως εκεί, παγοκολόνα. Οι γύρω του θα συνεχίσουν να υποφέρουν για καιρό, μέχρι να απεξαρτηθούν από τον φίλο τους, όμως όσο κρατάει αυτό αισθάνονται άσχημα, τύψεις και θλίψη.


    Και ας πούμε ότι το έχει κάνει επανειλημμένως στη ζωή του.

    Είναι μορφή ψυχολογικού σαδισμού αυτό που κάνει ο τύπος;

    Οι περίοδοι είναι μακρύς και άρα δεν πρόκειται για απλό κυκλοθυμικό χαρακτήρα.
     
  2. MasseurAthens

    MasseurAthens Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Αν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πχ ανεργία που οδηγεί σε κατάθλιψη, τότε δεν κάνει ψυχολογικό σαδισμό, αλλά μαλακία. Κοινώς έχει complex και θέλει να τα βλέμματα επάνω του και "ξέρει" πως να τα κερδίσει. Παμ' παρακάτω...
     
  3. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Καταρχάς το BDSM αφορά τον ερωτικό σαδομαζοχισμό και όχι τον σαδισμό και τον μαζοχισμό γενικώς στη ζωή. Εκτός και αν ο φίλος σας είναι κάτι παραπάνω από "φίλος"  

    Νομίζω πάντως οτι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά ανάμεσα στον σαδιστικό μαζοχισμό και τον μαζοχιστικό σαδισμό, είναι το κίνητρο. Αρχικά θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει κάποιο κίνητρο που ωθεί τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες.

    Ή μήπως το κάνει αδικαιολόγητα; (κατ' εσάς).

    Αν ναι, τότε ίσως ο φίλος σας να υποφέρει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή, όπως πχ κοινωνική απόσυρση προκαλούμενη από έντονη κατάθλιψη.

    Αν η απάντηση είναι θετική στο παραπάνω νομίζω οτι το μέρος που απευθύνεις την ερώτηση είναι ακατάλληλο για να αποδώσει την οποιαδήποτε απάντηση. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που χρειάζεστε είναι η γνώμη ενός ειδικού ψυχολόγου, που παράλληλα θα μπορέσει να απαντήσει σε πολλά ακόμα παραπλήσια ερωτήματα (π.χ. μπορεί ο άνθρωπος να νιώθει έντονη συναισθηματική πίεση απ' όλη αυτή την "αγάπη" και να θέλει για λίγο να αποσυρθεί ώστε να βρει την ισορροπία του).
     
  4. Emiris

    Emiris Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
    Ευχαριστώ.






    Αυτά τα δύο που είπες με έβαλαν σε σκέψεις.
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2012
  5. Confused

    Confused Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Πρόσφατα βίωσα μια τέτοια καταστάσαση με μια πολύ καλή μου φίλη.
    Ένας άνθρωπος ΠΟΛΥ δοτικός, πολύ ευγενικός, πολύ καλή ψυχή και με στήριξε πραγματικά σε όλες μου τις δυσκολίες (οικονομικές, επαγγελματικές, προσωπικές) είτε ηθικά είτε υλικά.
    Πέρσι τον Μάρτη, ένα πρωί, απλά δε σήκωσε το τηλέφωνο. Λογικά ανησύχησα και ξεκίνησα να πάω σπίτι της. Χτύπησα την πόρτα και μου άνοιξε παρεξηγημένη με την αιτιολογία πως "είναι άνθρωπος και έχει το δικαίωμα να θέλει να αποξενωθεί για λίγο" "Οφείλης να το σεβαστείς" μου είπε και έφυγα   
    Τρελάθηκα φυσικά και άρχισα να ψάχνω τι κακό της είχα κάνει.. τελικά αυτή της η στάση δεν ήταν μόνο απέναντι μου γιατί όλοι με ρωτούσαν που είναι και που βρίσκεται γιατί χάθηκε απο όλους και όλα....
    Μετά απο 7 μήνες επανήλθε. Μου είπε πως ένιωθε την ανάγκη αυτή και πως το παθαίνει κάποιες φορές όταν το περιβάλλον ή οι κατασταστάσεις την πιέζουν (ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ).
    Σιγά-σιγά ξαναβρήκαμε τους ρυθμούς μας, μέναμε κάποια βράδυα η μία στο σπίτι της άλλης, τρώγαμε σχεδόν καθημερινά μαζί και η ζωή συνεχιζόταν όπως τότε...
    Τα Χριστούγεννα το ξανάπαθε!   Θύμωσα πάρα πολύ αυτή τη φορά γιατί ως γνήσιος Ταύρος δεν μου αρέσουν οι αλλαγές στη ζωή μου και όταν δένομαι με κάποιον και του ανοίγω τα εσώψυχα μου, είναι για μένα σχέση ζωής.

    Εκεί που έχω καταλήξει μετά απο την δική μου εμπειρία είναι πως ΝΑΙ! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν στοιχεία αυτοσαδισμού. Φυσικά αυτές οι ψυχολογικές μεταπτώσεις τους ρίχνουν σε κατάθλιψη και ζουν το "δράμα" τους για όλο αυτό το διάστημα αποξενωμένοι. Συνήθως υπάρχει ένα βαθύ τραύμα (παιδικό) που το ανασύρουν και το χρησιμοποιούν όταν ο περίγυρος και η ευτυχία του άλλου, τους βαραίνει. Τουλάχιστον εμένα και τις δύο φορές με παράτησε στα κρύα του λουτρού σε φάση που ήμουν καλά. Δηλαδή με στήριξε στη δύσκολη και απομακρύνθηκε όταν με είδε ευτυχισμένη  
    Ο φίλος μου πιστεύει οτι απλά την πιάνει ζήλεια αλλά δε θέλω να το δεχτώ γιατί αφενός αποσύρεται απο ΟΛΟΥΣ και κατα δεύτερον όταν πραγματικά αγαπάς κάποιον χαίρεσαι με τη χαρά του και λυπάσαι με τη λύπη του.
     
  6. Emiris

    Emiris Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Αυτοσαδισμός τί σημαίνει; Μαζοχισμός;
     
  7. Anthimos

    Anthimos New Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Η ξαφνική αποξένωση δεν δηλώνει κούραση. Δηλώνει (ελαφριάς μορφής?) κατάθληψη. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν μιλάνε για τα προβλήματά τους γιατί τους είναι δύσκολο να τα επαναφέρουν στις σκέψεις τους. Κάτι που σε πονάει και σε στεναχωρεί προσπαθείς να το αποβάλεις από το μυαλό σου. Όταν οι φίλοι σου στο επαναφέρουν, τότε πολλές φορές αποφεύγεις και τους φίλους σου.
    Το άτομο όμως αυτό σίγουρα χρειάζεται βοήθεια και στήριγμα. Ακόμα και εάν αρχικά προβάλει αντίσταση. Είναι κάτι σαν το "τραβάτε με κιας κλαίω". Όταν αρχίσει να τα βγάζει από μέσα του, τότε δεν θα μπορείτε να το ξεκολλήσετε από πάνω σας.
     
  8. Confused

    Confused Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Τι άλλη λέξη πιστεύεις οτι ταιριάζει σε κάποιον ο οποίος υποφέρει ενώ ΔΕΝ του αρέσει και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής.
    Κλαίω και χτυπιέμαι ότι είμαι μόνη στη ζωή (γιατί έτσι την έχω δει στην παρούσα φάση) ενώ η αλήθεια είναι πως αν σηκώσω το τηλ τουλάχιστον 5 άνθρωποι θα τρέξουν να μου σταθούν.
    Ο Μαζοχιστής τουλάχιστον γουστάρει που υποφέρει... 
     
  9. Emiris

    Emiris Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Νομίζω αυτό που περιγράφεις confused είναι χαρακτηριστικό ενός καταθλιπτικού.
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
     
  10. MasseurAthens

    MasseurAthens Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Τείνει προς την κατάθλιψη, δεν πάσχει από αυτή. Ευτυχώς, έχει μεγάλη διαφορά. Το πρώτο καταπολεμείται με στήριξη, ηρεμία, εσωτερικό λογισμό. Το δεύτερο με ψυχοφάρμακα.
     
  11. Confused

    Confused Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Συμφωνώ... γίνεται όμως ένας άνθρωπος να πάσχει απο ελαφριάς μορφής κατάθλιψη, έπειτα να επιστρέφει σε μια υγιεί κοινωνική ζωή και μετά απο κάποιους μήνες να ξαναπέφτει σε κατάθλιψη και πάει λέγοντας...??
     
  12. MasseurAthens

    MasseurAthens Regular Member

    Απάντηση: Περίπτωση ψυχολογικού σαδισμού;

    Απ'όσο γνωρίζω, ναι, αλλά αν το γνωρίζει, το καλύτερο θα είναι να ζητήσει βοήθεια. Δεν είναι κακό, ούτε κατακριτέο, αλλά αναγκαίο.