Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Προφανώς κάπου εντοπίζεις ....ενδιαφέρον ως οπτική ...αλλιώς δεν εξηγείται γιατί δημοσίευσες αυτό το κείμενο.
    Γιά κάνε λοιπόν μια ανάλυση της ενδιαφέρουσας οπτικής ...?
     
  2. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ας πουμε στα της κηδείας. Ο τρόπος που οι ζωντανοι αντιμετοπιζουν το γεγονος και τι μπορει να σημαινει για τον καθενα
     
  3. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μια επισήμανση για το άρθρο 836 του παρόντος νήματος. Ανέκαθεν από την ίδρυση του κάθε Σ/συντάγματος τόσο του Ελληνικού όσο και άλλων χωρών, είναι υποχρέωση της έννομης τάξης να παραχωρεί το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών της στον οποιοδήποτε πολίτη το ζητήσει για οποιουσδήποτε λογούς, πέραν του αυτεπάγγελτου και πλαισίων διατήρησης τάξης, νοούμενου ότι εκείνος ο πολίτης θα καταβάλει το κόστος απασχόλησης. Για παράδειγμα, ο κάθε πολίτης μπορεί να ζητήσει την μαρτυρία ενός αστυνομικού οργάνου για προκαθορισμένο χρόνο, για περιπτώσεις όπως διέλευσις η πρόσβασης ιδιοκτησίας άλλου πολίτη, χρηματαποστολών, προστασία σωματικής ακεραιότητας κλπ. Όμως το μέγεθος του κόστους απασχόλησης ανά όργανο ανά ώρα είναι τόσο μεγάλο, συν το κόστος οποιουδήποτε απαραίτητου εξοπλισμού επιχειρησιακής αποστολής, γεγονός που καθιστούσε την εν λόγο παροχή υπηρεσιών άεργη, ως πλέον ανύπαρκτη και συνεπώς εν αγνοία των έμμεσα ενδιαφερόμενων. Επιπρόσθετα και ανεξάρτητα οποιουδήποτε χρηματικού κόστους, η διαδικασία τεκμηρίωσης πληρωμής ήταν και είναι πολυπαθείς αφού ο πολίτης πρέπει κατά σειρά να συναντήσει κατ' ιδίων τον αστυνομικό αξιωματικό υπηρεσίας, να αιτήσει υπηρεσίες, ο αξιωματικός αναλύσει και κοστολογήσει το επιχηρισιακο σχέδιο, ο πολίτης να αποκτήσει και καταβάλει παράβολο πληρωμής, και έκτοτε οι δυο τους ορίσουν χρονολογικές περιόδους του όλου επιχειρήματος. Τόσο το χρηματικό κόστος όσο η ίδια η κοινά συμφωνηθείσα χρονολογική διάταξη όλων των ενεργειών είναι κατασταλτική εφόσον η απόφαση του αστυνομικού αξιωματικού γίνεται κατά προτεραιότητα υποχρεώσεων καθηκόντων της αστυνομικής αρχής και σώματος. Αν ο πολίτης για παράδειγμα ζητούσε τις αστυνομικές υπηρεσίες σε ημερομηνία Εθνικής παρέλασης, τότε ο αξιωματικός είχε το δικαίωμα άρνησης και μεταβολής ημερομηνιών κλπ.
    Η εναλλακτική λύση στη περίπτωση μαρτυρίας ήταν και είναι η ανάληψη δυο τουλάχιστον η και περισσότερων πολιτών, μη συγγενικών προσώπων πρώτου και δεύτερου βαθμού, η εκ του νόμου δικαίωμα (εν εαυτόν μαρτυρία, [ένας και μόνο αρκούντως καλώς]) πρόσληψης ενός μέλους ιδιωτικής αστυνομίας παροχής υπηρεσιών και φύλαξης (private security) με ηπιότερη ανταγωνιστικότητα κόστους. Η ύπαρξη αυτής της εναλλακτικής συνέβαλε στην επιλογή του πολίτη να μην επιζητεί πλέον την παροχή υπηρεσιών από τις αστυνομικές αρχές για ορισμένες παράλληλες άλλα όχι ακέραιες αρμοδιότητες που τον αφορούν, πράμα που εδρεύει τα δικαιώματα του αδρανή.
    Παρόμοια παραδείγματα αναζήτησης παροχής κρατικών και δημοσίου χαρακτήρα υπηρεσιών όπως το παραπάνω αναφερόμενο, είναι σαν και αυτό του κτηματολογίου όταν ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ζητήσει από τον συγκεκριμένο φορέα να του οριοθετήσει εμπράκτως ένα γεωτεμάχιο ιδιοκτησίας του με το ανάλογο αντίτιμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα συνεργείο του κτηματολογίου επισκέπτεται σε προκαθορισμένο χρόνο το οποίο χώρο νόμιμα ορίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, και στιγματίζει τα όρια η σύνορα εκείνου του γεωτεμαχίου. Κάτι ανάλογο ισχύει και με λοιπές υπηρεσίες όπως μηχανολογικής κλπ, άλλα πάντα με το ανάλογο αντίτιμο. Το ίδιο ισχύει και με τις υπηρεσίες αστυνομίας, άπλα η νέα ορολογία πρακτικών τρέχοντος εποχής χρησιμοποιώντας την καθαυτό λέξη ¨ενοικίαση”, φαντάζει σαν κάτι το νεόφερτο. Πιθανώς κάποιο νέο νομοσχέδιο να επισυνάπτει την μελέτη νέων αναγκών, και αλλαγών κόστους και διευκολύνσεων.

    (χαιρετισμούς σ' όλους, βλέπε "mood: busy"  )
     
  4. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    «Θεωρεί τους πάντες καραγκιόζηδες και υποκριτές» γράφει η αρθρογράφος στο post #835 αναφερόμενη στη μαμά της («αυτή το είπε, όχι εγώ» - τι φτηνό τέχνασμα).
    Η φράση αυτή συμπυκνώνει ένα ενδημικό φαινόμενο της ελληνικής νοοτροπίας, το οποίο τείνει να λάβει διαστάσεις πανδημίας. Αυτός ο λαός υπήρξε τελικά μεταμοντέρνος πριν την εφεύρεση του μεταμοντερνισμού!

    Δεν υπάρχουν πια λόγια, απόψεις ή και πράξεις που να σημαίνουν κάτι συγκεκριμένο και να αποκλείουν άλλα, εξίσου συγκεκριμένα. Οτιδήποτε αν πεις ή αν κάνεις, εγκαλείσαι για υποκρισία. Γενικευμένη κρίση κοινωνικής πίστης – μια κοινωνία βουτηγμένη στη μαζική παράνοια.

    Βολεύει – βολεύει τρελά αυτή η ενδοβολή του διαίρει και βασίλευε. Όταν ΟΛΟΙ είναι ένοχοι, η ενοχή δεδικαίωται και νομιμοποιείται. Το παγκαλικής κοπής «μαζί τα φάγαμε» ασφαλώς δεν επιχειρεί να παιδεύσει τον όχλο, με την επισήμανση της κατανομής και ανάληψης των ευθυνών, αλλά να ενοχοποιήσει άκριτα με σαφή επιδίωξη την ομερτά.

    Είπε ο Ιησούς: «Ένας από εσάς θα με προδώσει» και έσπευσαν όλοι να ρωτήσουν «Μήπως εγώ Κύριε;». Ιδού η χριστιανική ρίζα της τόσης προθυμίας μας για ανάληψη της ενοχής. Ακόμα και οι πιστότεροι των πιστών, είναι έτοιμοι να πειστούν ότι είναι υποψήφιοι προδότες. Έτσι, αποδέχονται το γεγονός ότι είναι τελικά αδύνατον να λάβει κανείς θέση και να την υποστηρίξει ό,τι κι αν συμβεί. Όλα γίνονται «υπό προϋποθέσεις». Κι άμα το παρατραβήξεις με τη σταθερότητα, θα σε πουν και φονταμενταλιστή και ταλιμπάν – έχουμε για όλους έτοιμες ετικέτες. Φτάνουμε έτσι και στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία - pas mal…

    Ας μη συνεχίσω, δε νομίζω ότι ωφελεί. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις μάτωνε τις γροθιές σου…
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οποτε για εσάς δεν είμαστε όλοι υποκριτές..μόνο κουφοί...  
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Άσε να στο πω με τον δικό μου τρόπο : Ο τρόπος με τον οποίο τα εμφυλιοπολεμικά διχαστικά σύνδρομα αντιμετωπίζουν το γεγονός και τι μπορεί να σημαίνει για αυτά το γεγονός αυτό καθεαυτό.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλημέρα σε όλους  

    Δεν βρίσκει κανείς εύκολα άκρη με μαμάδες που πιστεύουν ακράδαντα ότι ξέρουν τα πάντα πολύ καλύτερα από όλους και ότι αν αυτές ήταν στα πράγματα θα τα έκαναν όλα πολύ καλύτερα από όλους. Προφανώς, αυτές οι μαμάδες επιλέγουν τον απολιτικό λόγο, που δεν είναι καν ανάγκη να τις αντιπροσωπεύει συνολικά, όταν τραβούν ένα mind fuck στα παιδιά τους, αυτή ειδικά είναι και ανιστόρητη, άκου λέει μίσθαρνο όργανο ο Καραϊσκάκης!
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αφιερωμένο στην αγάμητη κυράτσα Μέρκελ που μάζεψε 400 εκατομμύρια από τους τόκους με τα δάνεια που έδωσε στους Έλληνες και στις 300 αδερφάρες της βουλής...



    Μάγκες, το να τα λέμε εδω δεν λέει τίποτα, στις εκλογές έχουμε την μοναδική μας ευκαιρία να τους γαμήσουμε, να πάρουμε εκδίκηση για τον παππού που αυτοκτόνησε στο σύνταγμα, για τον δικό μας παππού που προσπαθει να ζήσει με 400 ευρώ, για τον πατέρα μας, για την μάνα μας, για τα παιδιά μας, για εμας, για τους Έλληνες που ανάγκασαν να κοιμούνται στους δρόμους, για την κατάντια που έφτασαν τον πιο υπερήφανο λαό του κόσμου, τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μην ψηφίσετε κανέναν από τους 300 πούστηδες της βουλής που μας έκοψαν το χαμόγελο, τα όνειρα που κάναμε για την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας.

    Μην ψηφίσετε κανένα από τα πέντε κόμματα της βουλής ούτε από τα 2-3 που έφτιαξαν κάποιοι δηλοί βουλευτές μέσα από αυτά, (βλπ Καμμένος, Μπακογιάννη κ.λ.π.), ψηφίστε ό,τι θέλετε από τα άλλα κόμματα, όχι ομως αυτούς που έχουμε τώρα στην βουλή.

    Έλληνες, έχετε την τελευταία και μοναδική σας ευκαιρία να τους κάνετε αυτά που σας έκαναν.

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.
    ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!!

    Καλό Πάσχα!
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. https://www.facebook.com/giorgos.tsaknias/posts/3460048736680
    Αυτός ο φόρος ιδιοκατοίκησης, που (φημολογείται ότι) ετοιμάζεται, είναι φανταστική ιδέα: θα θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα, λέει, το ποσό που γλυτώνεις επειδή ΔΕΝ πληρώνεις νοίκι, λέει. Γαμάτο. Καταθέτω μερικές προτάσεις στο ίδιο πνεύμα:

    1) Φόρος αυτοπροσωπίας: πληρώνεις φόρο επειδή είσαι εσύ και όχι άλλος, γιατί αν ήσουν άλλος μάλλον θα έβγαζες (και θα πλήρωνες) περισσότερα.
    2) Φόρος ταυτοπροσωπίας: πληρώνεις φόρο επειδή εσύ και ο εαυτός σου είστε το ίδιο πρόσωπο (αν ήσασταν δύο, θα πληρώνατε διπλά — χαλόοοου...)
    3) Φόρος ύπαρξης: πληρώνεις φόρο επειδή υπάρχεις και επιβαρύνεις ποικιλοτρόπως το δημόσιο.
    4) Φόρος δυνάμει ανυπαρξίας: τεκμαρτό εισόδημα τα χρήματα που θα γλύτωνες εάν ΔΕΝ υπήρχες.
    Πάω τώρα να πάρω τα χάπια μου (τι τις ήθελα τις ειδήσεις Κυριακή βράδυ  Θα πάρω 5-6 στην τύχη, όποια χρώματα μ' αρέσουν. Αν κάτσει καλά ο συνδυασμός, μπορεί να σκεφτώ κι άλλους φόρους.

    ....   
     
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Σε λίγο θα λεγόμαστε και σοβιετική ελλάδα.

    Μα τι, αφού με αυτόν τον φόρο χάνεται η έννοια της ιδιοκτησίας.

    Ξέρεις τι, για την πετρα που βάζουμε στο καζανάκι ώστε να έρχεται λιγότερο νερό, να πληρώνουμε και για αυτήν φόρο για το νερό που γλιτώνουμε!
     
  11. Μια άλλη παράμετρος αυτής της κρίσης είναι η υπομονή που δείχνει ο νεοέλληνας σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δυσκολα θα βρίσκαμε άλλη κοινωνία να δεχτεί τόσες αλλαγές και κυρίως τόσους φόρους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν διαλύσει το συμπάν. Η τσέπη είναι "ευαίσθητο δεδομένο" κι όταν μια εξουσία την σκαλίζει τόσο πολύ έχει φοβερές αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει. Οι όποιες αντιδράσεις δεν είναι ανάλογες όλων αυτών που έχουμε υποστεί η μήπως ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν πιέζεται ακόμα;
    Όταν σκέφτομαι αυτά μου έρχεται στο νου και κάτι άλλο. Ο τρόπος που οι Έλληνες στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετώπισαν μια μάλλον Λάιτ δικτατορία. Μια μεγαλη διαδήλωση έγινε στα 7 χρόνια και επειδή ήταν μοναδική την κάναμε εθνική επέτειο. Στην Χιλή για παράδειγμα με απείρως σκληρότερη δικτατορία (ακόμα αγνοούνται χιλιάδες τους οποίους πετούσαν απ τα αεροπλάνα στον ωκεανό) είχαμε «πολυτεχνεία» κάθε μέρα με δεκάδες νεκρούς.
    Η σημερινή στάση των Ελλήνων με την στάση τους την εποχή της δικτατορίας σχετίζεται με κάποιο τρόπο; Ποια είναι η γνώμη σας;
     
    Last edited: 9 Απριλίου 2012
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγώ έχω μια επιπλέον ιδέα.

    Να βάλουν φόρο, εν δυνάμει ακίνητης περιουσιας σε αυτούς που νοικιάζουν σπίτι.

    Τι, δηλαδή μονο αυτοί που έχουν σπίτι θα πληρώνουν και τον φόρο ακίνητης περιουσιας και το νοίκι στο κράτος?

    Άδικο!
     
Thread Status:
Not open for further replies.