Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Όχι.

    Φταίνε και οι υπόλοιποι των 300, γιατί ανέχτηκαν τους "συγκεκριμένους και αυτούς που τους υποστήριζαν".

    Η ανοχή τους είναι συνενοχή.
     
  2. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ναι ναι ναι, εχεις "δίκιο", φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μόνο...η Παπαρήγα και ο Τσίπρας δεν φταίνε σε τίποτα... οταν καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από την καταστροφή που έκαναν τα δύο μεγάλα κόμματα, βάζοντας η μεν Παπαρήγα τους ναυτεργάτες και τους ταρίφες να κάνουν απεργία σε στιγμές που ο τουρισμός και τα μαγαζιά προσπαθούν να ορθοποδήσουν λίγο, ο δε Τσίπρας φέρνει τους λαθρομετανάστες να κάνουν καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και τρίβει τα χέρια του οταν στην Ελλάδα γίνεται ενα χαος και καίγονται τα μαγαζιά των πολιτών.

    Οχι φίλε, δεν θα πάρω, να τους χαίρονται και τους αρχηγούς τους και αυτά τα δύο κόμματα όσοι/ες τους ψηφίζουν, που όταν οι Έλληνες τρώνε τα καπνογόνα στο Σύνταγμα, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν την επόμενη καταστροφική για τους περισσότερους συναθρώπους μας απεργία και ενω θα μπορούσαν να έρθουν στο σύνταγμα να κοντραριστούν με την κυβέρνηση, αυτοι κάνουν αντίσταση στους τουρίστες...να μην έρθουν και μας αφήσουν τα λεφτά τους...

    Βρε ουστ..., κόκκινοι κηφήνες..., γιατί βρε κόκκινα λαμόγια δεν ζητάτε να κόψουν και απο τους δικούς σας παχουλούς μισθούς όπως κόβουν από την σύνταξη των 400 ευρώ και να τα δώσουν σε ανήμπορους πολίτες αφου είστε προστάτες των φτωχών; Χα χα χα, ακου προστάτες των πτωχών οι ερχοτοπατέρες με τις πόρσε....

    Γιατί βρε κόκκινα λαμόγια καταστρέφετε τον τουρισμό, τους αγρότες, τα μαγαζιά κ.λ.π.;
    Γιατί βρε κόκκινα λαμόγια οι μισοί Ελληνες, πρέπει να καταστρέφουν τους άλλους μισούς Έλληνες;

    Να πάτε βρε ηλίθιοι με τα σκουριασμένα σας μυαλά και αν έχετε τα @@, να κλείσετε τα σπίτια του Βενιζέλου και του Σαμαρά και οχι τα λιμάνια και τα μαγαζιά των Ελλήνων.
    Βρε, ουσττττττττττ κόκκινα λαμόγια που έχετε και το θράσος να ζητάτε την ψήφο των Ελλήνων.

    Υγ. Οι χαρακτηρισμοί μου απευθύνονται στους βουλευτές και τους αρχηγούς αυτών των κομμάτων και όχι στου ψηφοφόρους τους που ζουν με την ελπίδα ότι αν κυβερνήσουν κάποτε...αυτά τα κόμματα, θα δουν οι Έλληνες μια κόκκινη... sorry μια άσπρη ημέρα ήθελα να πω.
     
    Last edited: 10 Απριλίου 2012
  3. Θα μπορουσα να βαλω τι εχει δηλωσει για το ΚΚΕ η συζηγος που Μπελογιάννη , θα μπορουσα να βαλω την υποθεση του Ν. Μπλουμπίδη η οποια σχετιζεται με τον τρόπο που διαχρονικά το ΚΚΕ γαμάει τους ανθρ΄ωπους του, θα μπορουσα να βαλω την αποφαση της γ διεθνους σχετικα με τις Μακεδονίες του Αιγαίου , του Βαρδάρη και του Πιρίν και τις θεσεις του ΚΚΕ επ αυτου που οδηγησαν στην εξοδο απο το κομμα του ιστορικού Γιαννη Κορδάτου και στο περίφημο "ιδιόνημο αδίκημα"
    Και δεν αγγίζω καν τον εμφύλιο
    Θα μπορουσα να αναφερω τα ατελειωτα καπελωματα και το στυλ "οτι δεν ελεγχουμε το αποριπτουμε" (μεχρι και στις πατατες το ειδαμε που σημαίνει απλα οτι ακόμα ιδιοι ειναι)
    Για να καταλάβει ο Master Do σε ποιούς ελπίζει. Αφιερωμένο ενα απο τα εκατοντάδες "πολιτικά αριστουργήματα" των "αφθαρτων" που καποιοι θελουν να συνεργαστουν "για να μας σωσουν"


    Πανσπουδαστική 8
    Δεν υπάρχει «ζύμωση» στα αμφιθέατρα, κάθε φορά που συζητείται το Πολυτεχνείο, που να μη «χτυπά κόκκινο» στο άκουσμα μιας φράσης «Πανσπουδαστική Νο 8». Και δεν υπάρχει πρωταγωνιστής εκείνης της περιόδου που να μη την καταγγέλλει ή να μη την αποκηρύσσει -αναλόγως της κομματικής του προέλευσης.
    Πρόκειται για το αντιστασιακό φοιτητικό φυλλάδιο του ΚΚΕ «Πανσπουδαστική», τεύχος οκτώ, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 74. Επιχείρησε να αποτιμήσει την εξέγερση και να απαντήσει στις συκοφαντίες της ΕΣΑ περί «αναρχικών στοιχείων» που εισέβαλαν και έδρασαν στο Πολυτεχνείο. Όμως, από τη μία όχθη πέρασε στην άλλη: αφού κατήγγειλε «τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης», φοβούμενο εκτροπή του αγώνα, συνέχισε: «Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ (...) με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις».
    Παράπεμπε -κατά γενική παραδοχή- στους 350 περίπου φοιτητές της Νομικής που διέκοψαν τη δική τους συνέλευση και με παρότρυνση του συναδέλφου τους από τη Φαρμακευτική (και μέλους της ΑΑΣΠΕ) Δ. Μαυρογένη έφθασαν, όλοι μαζί, από τη Σόλωνος στο Πολυτεχνείο. Σε άλλη σελίδα ο Δ. Μαυρογένης καταγγέλλεται ως «πράκτορας» .
    Η ειρωνεία είναι ότι στους «350» υπήρχαν και δεκάδες μέλη της «αντί-ΕΦΕΕ» και της ΚΝΕ! Το χειρότερο; Η εν λόγω καταγγελία εμφανίζεται να υπογράφεται από «τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Πολυτεχνείου» και όχι, τουλάχιστον, από «κάποια μέλη» που πιθανόν να εξέφραζε.. .
    Τριάντα χρόνια μετά, ούτε το κείμενο έχει αποκηρυχθεί επισήμως από το ΚΚΕ, αλλά ούτε πήρε ποτέ θέση. Οι εικασίες πολλές, αλλά ο ίδιος ο Δ. Μαυρογένης, που εκείνη την περίοδο κρυβόταν κάπου στην Κρήτη, επισημαίνει σήμερα ένα γεγονός: Το φυλλάδιο κυκλοφόρησε δέκα ημέρες μετά την εξάρθρωση του παράνομου κλιμακίου της ΚΝΕ στην Αθήνα.
    Ο ίδιος μόλις που πρόλαβε την εξέγερση, αφού αποφυλακίσθηκε από την ΕΣΑ με τη «γενική αμνηστία» τον Αύγουστο του 73. Επίσης ήταν ένας από τους επτά που, στο πατάρι της Αρχιτεκτονικής την δεύτερη ημέρα της εξέγερσης, προσπάθησαν εν μέσω πολιτικών διαξιφισμών να συμφωνήσουν στη συνέχιση ή στον τερματισμό της κατάληψης (οι άλλοι ήταν οι Γ. Παριανος και Αλ. Αλαβάνος από ΚΝΕ, Θ. Τσούρας και Ν. Μιχαλόπουλος από το ΠΑΚ, Χ. Λάζος και Σ. Παππάς από Ρ.Φ.) Εκείνη η συνάντηση βαφτίσθηκε αργότερα... «κουκί» από τον διοικητή της ΕΣΑ Σπανό, εξαιτίας του μικρού αριθμού συμμετεχόντων και ως «κουκί» καθιερώθηκε στις μετέπειτα κώδικες αναφορές. (Την απόφαση για συνέχιση, τελικά, την πήρε η Συντονιστική).

    Η ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

    Η καταγγελία της «Πανσπουδαστικής» έπεσε σαν βόμβα στους πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν είτε στη φυλακή, είτε στην παρανομία. Η πρώτη μεταπολιτευτική ενέργεια 16 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, από όλες τις παρατάξεις, ήταν να συγκεντρωθούν (28 Σεπτεμβρίου 1974) και να εκδώσουν «τη μία και μοναδική ανακοίνωση εκτίμησης της εξέγερσης», ώστε να γίνει σαφές ότι «η άλλη» ήταν πλαστή:
    «Οι πολιτικές αποφάσεις παίρνονταν από τις συνελεύσεις των φοιτητών, των εργατών, των μαθητών. Στη Βάση της πολιτικής Θέλησης των Συνελεύσεων εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι, καθορίσθηκε το πολιτικό περιεχόμενο και εκφράστηκε από τα μεγάφωνα και τους πολύγραφους».

    Πανσπουδαστική 8
     
    Last edited: 10 Απριλίου 2012
  4. Necrotik

    Necrotik Dead Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Το κείμενό σου με έβγαλε από τα ρούχα μου. Αυτό που φταίει για τη σημερινή κατάσταση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα σκέφτονται έτσι. Στην ουσία τι κάνεις; Αναπαράγεις ότι ακούς στην τηλεόραση από τους καλοπληρωμένους δημοσιογραφίσκους των μεγάλων ΜΜΕ. Είπα να το αφήσω να περάσει, αλλά θα απαντήσω, γιατί θεωρώ υποχρέωσή μου την ενημέρωση.

    Καταρχήν, τα σωματεία παίρνουν την απόφαση απεργίας, δεν τους αναγκάζει κανείς. Για το ότι τα μαγαζιά και ο τουρισμός δεν μπορούν να ορθοποδήσουν, φταίει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν φταίει ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά; Αν δεν απεργήσεις πως θα κοντράρεις το αφεντικό σου ώστε να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω; Κάτι παραπάνω από το έργο που παράγεις εσύ, ο εργαζόμενος και που το αφεντικό σου, σου κλέβει, επειδή απλά του έχει δωθεί το δικαίωμα να κατέχει μια επιχείρηση. Τα αφεντικά: η πραγματική εξουσία, αυτοί κρατάνε την οικονομία στα χέρια τους και ΟΧΙ η κυβέρνηση. Αυτοί ΚΑΤΕΧΟΥΝ κάθε επιχείρηση και όχι η κυβέρνηση ή "οι 300". Αυτοί αποφασίζουν: τι θα παραχθεί, πόσο θα παραχθεί, πόσο θα το πουλήσουν, πόσο θα σε πληρώσουν (αν σε πληρώσουν), ποιος θα απολυθεί, ποιος θα προσληφθεί, κρατάνε την οικονομία στα χέρια τους. Ως εκ τούτου, μια κυβέρνηση μέσα σ' αυτό το καπιταλιστικό πλαίσιο, υποτάσσεται σε αυτούς και τους εξυπηρετεί. Μ' άλλα λόγια μια κυβέρνηση είναι οι Εξυπηρετητές των καπιταλιστών, της "αστικής τάξης", οι οποίοι καπιταλιστές είναι η πραγματική εξουσία σε ένα αστικό κράτος. Η εκάστοτε αστική κυβέρνηση μέσω της εξυπηρέτησης των ισχυρών, βολεύεται και αυτή, πιάνει μια θέση, παίρνει και καμιά μίζα. Είναι τσιράκια, είναι ένα κομμάτι του προβλήματος, όχι η ρίζα του προβλήματος.

    Το είπα πριν. Σκατά στην κυβέρνηση μεν, το πραγματικό πρόβλημα είναι τα μεγάλα αφεντικά δε. Άρα ΝΑΙ στις απεργίες. Να τσούξει. Ο εργαζόμενος δουλεύει και όχι ο μέτοχος της Χ επιχείρησης. Ο εργαζόμενος δουλεύει, οπότε ο εργαζόμενος δικαιούται τον πλούτο που παράγει και όχι ο εργοδότης του. Δεν είναι η απεργία καταστροφική, η καπιταλιστική οικονομία με την έμφυτη εκμεταλλευτικότητά της είναι καταστροφική για τον απλό εργαζόμενο, γι' αυτό και απεργεί ο κόσμος. Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν. Σήμερα αυτοί, αύριο οι άλλοι. Όποιος και να είναι κυβέρνηση όμως, αν δεχτεί το καπιταλιστικό πλαίσιο στην οικονομία, τα ίδια θα συμβαίνουν πάλι. Αυτό σαν απάντηση σε όσα έλεγες τελεταία. Δεν έχει σημασία αν αυτό που θα ψηφίσεις είναι μικρό ή μεγάλο κόμμα. Δεν έχει σημασία αν ήταν μέχρι τώρα στη βουλή ή όχι. Σημασία έχει: στηρίζει την καπιταλιστική οικονομία ή το σοσιαλισμό/κομμουνισμό; Στηρίζει την αστική τάξη ή την εργατική τάξη; Δεν ξέρω βέβαια σε ποιο κοινωνικό στρώμα ανήκεις, αν είσαι αστός ή μικροαστός που νομίζει ότι θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη λογικό είναι να βγάζεις χολή.

    Όσο για την επιμονή στον τουρισμό: δεν είναι μέγιστη κακομοιριά μια χώρα να βασίζεται στο αν θα θελήσει ο τουρίστας να έρθει να μας αφήσει κάνα ψιλό;

    Όλα αυτά καταστρέφονται από τη χαμηλή αγοραστική δύναμη του κοινού, όχι από το ΚΚΕ. Άμα πληρώνεσαι λίγο, θα καταναλώσεις και λίγα, πώς να μην κλείσει το μαγαζί; "Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά" που λέει και το σύνθημα.
    Αφήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην άκρη τη λογική της "εθνικής ενότητας". Έλληνες εναντίον Ελλήνων; Αν κάποιοι Έλληνες είναι εκμεταλλευτές και κάποιοι εκμεταλλευόμενοι, τότε ΝΑΙ! Να τα βρούμε μεταξύ μας "για να πάει μπροστά η Ελλάδα"; Να πάει μπροστά προς ώφελος ποιανού; Των αφεντικών φυσικά. Να μειωθεί κι άλλο ο μισθός άμα είναι. Εδώ που τα λέμε, γιατί να μην δουλεύουμε και τζάμπα; Θα έρθουν όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, θα έχουμε ανάπτυξη. Ανάπτυξη θα έχουμε, αυτά που παράγουμε δεν θα μπορούμε να τα καταναλώσουμε όμως. Έτσι δημιουργείται η κρίση (η οποία είναι παγκόσμια και όχι μόνο ελληνική).

    Και τι θα γίνει αν κλείσουμε τα σπίτια τους; Θα αυξηθούν οι μισθοί; Θα παρθούν πίσω απολύσεις που έχουν γίνει; Όχι, τίποτα δεν θα γίνει! Είναι τελείως ανώδυνη και ακίνδυνη δράση. Είπαμε ποιος είναι το κεφάλι εδώ (και σε κάθε χώρα): το κεφάλαιο.
    "Τα λιμάνια και τα μαγαζιά των Ελλήνων";;; Δεν είναι "των Ελλήνων", είναι "μιας χούφτας Ελλήνων". Δηλαδή τι θες να μας πεις, ότι τα μαγαζιά, οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες, είναι συλλογική ιδιοκτησία των Ελλήνων; Ατομική ιδιοκτησία είναι και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αυτοί που τα κατέχουν τα χρησιμοποιούν για το προσωπικό τους κέρδος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το κοινωνικό. Νόμιμα όλα αυτά έτσι; εσείς βέβαια σαν καλοί και νομοταγείς πολίτες δεν έχετε πρόβλημα με αυτό, έχετε πρόβλημα μόνο με τις παράνομες κλεψιές, αν οι κλεψιές είναι νόμιμες δεν σας πειράζει. Το ότι ο εργοδότης σου σε βάζει να παράγεις έργο και σε πληρώνει για ένα μέρος αυτού (για να κρατήσει το υπόλοιπο για τον εαυτό του ή για να το επανεπενδύσει για να κρατηθεί στον ανταγωνισμό) δεν είναι κλεψιά, είναι αρχοντιλίκι.
     
  5. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Για να δούμε..
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του ΚΚΕ.
    Για να ήταν πιο πλήρης η αναδρομή, έπρεπε να προσθέσεις και μερικά από τα πεπραγμένα των Ιωαννίδη και Ζαχαριάδη.
    Την επόμενη φορά.
    Επίσης θέλω να σου πω ότι έχω βιώσει απο απόσταση αναπνοής και την εποχή ΚΝΑΤ /Μαλάμη.
    Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι το όνομα*.


    Παρ’ όλα αυτά, έχω προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές στο παρόν νήμα
    να σου δώσω να καταλάβεις ότι θα έπρεπε να σου λέει κάτι το γεγονός
    ότι ένας άνθρωπος έχει ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίσει τη θέση του
    ως προς το πως ακριβώς προσβλέπει / υπολογίζει / εύχεται να λειτουργήσουν
    όσα και όποια κόμματα έχουν τουλάχιστον ασκήσει ρητορική κάθετα αντίθετη στις παρούσες πολιτικές που ρημάζουν τους ανθρώπους,
    από (όσα και όποια ) κόμματα τις στηρίζουν και εφαρμόζουν,
    ανεξάρτητα από το όποιο παρελθόν αυτών των κομμάτων (και των μεν και των δε),
    με κίνητρο / επιδίωξη / στόχο την ολική αναστροφή της καταστάσεως που βιώνουμε εσχάτως.

    Δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερες σάλτσες και περικοκλάδες
    για να στοιχειοθετηθεί περαιτέρω και να καταστεί σαφέστερο το παραπάνω «δόγμα» μου.
    Είτε το καταλαβαίνει κάποιος
    και παραμερίζει τις επιμέρους διαφορές θέσεων για χάρη του υπέρτατου σκοπού,
    είτε συνεχίζει, σαν μερικούς – μερικούς (ονόματα δεν λέμε)
    να αναρωτιέται τι θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές,
    βάσει ενός συνολικού ταμπεραμέντου – μωσαϊκού, συνονθυλεύματος πεπραγμένων,
    πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών μέσα από τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία του τελευταίου αιώνα,
    που σε πολλά μπορεί να είναι μεν ακριβείς,
    πλην όμως τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να προσφέρουν σ’ ετούτες εδώ τις κρίσιμες ώρες,
    παρά διχασμό και συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων που βράζουν στο ίδιο καζάνι.

    Αν μπορείς να το καταλάβεις έχει καλώς.
    Αν όχι, δεν δύναμαι άλλο να προσφέρω μασημένη τροφή, έτοιμη για απ’ ευθείας κατάποση.



    _____________

    (*)
    Για πάρτη σου βρε παλιόπαιδο ολίγη απο επιμόρφωση:



    ((i)) Indymedia :: Athens :: Forum :: ποιος ηταν ο Μαλαμης?

    Παραταύτα, επιμένω.Ή ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΖΙ ή ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μομέντο  

    Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν ερώτηση ουσίας και όχι ρητορική. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, τσακίζομαι να απαντήσω.

    Αν και δεν έφερα εγώ τη λέξη "υστερία" στην κουβέντα και ούτε την είχα καν στο νου μου.

    Για να θυμηθούν λίγο το ζήτημα τα άλλα μέλη, η συζήτηση έγινε έτσι, από το τέλος προς την αρχή.

    Ο κορνήλιος θέτει ένα ερώτημα
    και συνεχίζει
    Αυτό ήταν επειδή εγώ είχα πει πως
    απαντώντας στο ερώτημα που έθετε ο MasterDO ως προς δημοσίευμα ηλεκτρονικού πολιτικού μαγκαζίνου της soft left, κατά τη γνώμη μου, γιατί μου θυμίζει τόσο πολύ το "Αντί" της δεκαετίας του '90.
    Είχε δε γράψει ο Τάκης Μίχας ότι κάποιοι αριστεροί τε και φασίστες (; ) διαδηλωτές, δεν διαδηλώνουν για τους λόγους που οι ίδιοι επικαλούνται, δηλαδή αγανάκτηση, αλλά προκειμένου να τρομάξουν τους "φιλήσυχους πολίτες" και να τους στείλουν πίσω στα σπίτια τους φοβισμένους, ώστε έτσι φοβισμένοι, αύριο να δεχτούν την επικράτηση των "φαιοκόκκινων".
    _______________

    Μετά το σύντομο αυτό ιστορικό και αφού ρωτήσω με τη σειρά μου τον κορνήλιο αν ξέρει να υπάρχει δόκιμος πολιτικός όρος και με ιστορική σημασία που να προφέρεται "αντικαπιταλισμός", απολογούμαι ως ακολούθως:

    Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, η έννοια "αντικαπιταλιστική υστερία" δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, εφόσον όποιος δεν θέλει τον καπιταλισμό δεν προσχωρεί στις τάξεις του και ουδείς ποτέ προσπάθησε να υποχρεώσει κανέναν να γίνει καπιταλιστής. Σε φασιστικά καθεστώτα υποχρεώθηκε κόσμος να εκφράσει μίσος κατά του κομουνισμού, αυτό όμως διαφέρει από το να αναγκαστεί να γίνει καπιταλιστής. Όσο για το μίσος εκείνο, γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φορείς του, ήταν τα λούμπεν στοιχεία που είχε εκθρέψει η τότε κρίση και που φιλοδοξούσαν να γίνουν μικροαστοί. Ο πιο βέβαιος δρόμος προς το όνειρο εκείνο ήταν να κυνηγούν κομουνιστές. Αυτή ήταν και η ρίζα της αντικομουνιστικής υστερίας, εκ του ασφαλούς άλλωστε σε μια πραγματικότητα που διέφερε από το πολιτικό φαντασιακό.

    Αντίστοιχη ρίζα "αντικαπιταλιστικής υστερίας" δεν ξέρω να υπήρχε, αλλά ακόμα και να υπήρξε σε θύλακες της ΕΣΣΔ, ποιο θα ήταν το νόημά της σήμερα; Επήλθε ο κίνδυνος άλλωστε. Και η κυρία Μέρκελ που τόσο λατρεύουμε να μισούμε, γέννημα θρέμα του ανατολικογερμανικού κομουνισμού είναι.

    Αν και η λαϊκή δεξιά υπάρχει και οπλοφορεί, είναι δε πιο εχθρική προς τη φιλελεύθερη δεξιά από οποιονδήποτε πολιτικό (συζητητή) της soft left, είναι τόσο παλιές ιστορίες αυτές και τόσο πολύ χωρίς νόημα πια.

    Οι τωρινοί λούμπεν εικάζω ότι θα είναι οι απολυμένοι με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και - όταν αποκτήσουν ταξική συνείδηση - εικάζω ότι θα έχουν άλλες φιλοδοξίες και τελείως άλλους εχθρούς, μάλλον την πλουτοκρατία και τις τράπεζες που πρώτα τους φόρτωσαν με πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια και μετά τους τσάκισαν, αλλά δεν είμαι σίγουρη.

    Ως εκ τούτου η αναλογία του "δηλωμένου καπιταλιστή" μου φαίνεται ατυχής. Δεν έχει νόημα η έννοια του "δηλωμένου καπιταλιστή" στην πολιτική ζωή οποιουδήποτε τόπου. Ιστορικά δεν πήγε ποτέ ο καπιταλιστής να "δηλωθεί" πολιτικά. Συμφωνίες πολιτικές και οικονομικές έκλεινε, καρτέλ έστηνε και τραστ, κομματική συνείδηση όμως ουδέποτε είχε, εξ ου και η γοητεία της αριστεράς προς απαξάπαντες τους λάτρεις της πολιτικής. Γιατί αναγκαστικά, η πολιτική του καπιταλιστικού χώρου είναι πολιτική συμφέροντος και ουδόλως ιδεολογική.

    Για του λόγου μου το αληθές, διαβάστε την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Τσώρτσιλ. Αν βρείτε ψήγμα πολιτικού λόγου σε δώδεκα τόμους ιστορίας γραμμένης από τον πολιτικό της πρωταγωνιστή, ελάτε να με βάλετε στα τέσσερα να με στραπονίζετε όσο θέλετε...

    Πέραν τούτου, αν είχα μπροστά μου τον αντίστοιχο π.χ. κομουνιστή αρθρογράφο Μίχα που μου εξηγούσε γιατί πρέπει να συσπειρωθώ εναντίον των καπιταλιστών και πώς αυτοί έχουν σχέδια εναντίον του "καλού κομουνιστή" και απεργάζονται ταραχές για να κλονίσουν την ισότητα που επικρατεί μεταξύ τους, επειδή είναι τόσο "καλοί κομουνιστές", πάλι θα του έλεγα να πάει να κοιταχτεί σ έναν γιατρό.

    Δεν πιστεύω ότι οι διαμαρτυρίες των αριστερών (κομουνιστές δεν υπάρχουν πια) είναι επικίνδυνες για το σύνταγμα της Ελλάδας, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Μίχας. Επειδή αυτά εμένα μου φαίνονται αναλύσεις του κώλου, αναρωτήθηκα πώς του ήρθε και τις έγραψε.

    Όσο για την ιστορική ανάλυση της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς στην Ελλάδα, δεν διαφωνώ ιδιαίτερα με τον κορνήλιο, χωρίς να πετάω τη σκούφια μου για τον τρόπο που την έκανε. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι η Μαρξική ανάλυση πάντα ήταν ένα ιδιαίτερα ισχυρό ερμηνευτικό μέσο κάθε καπιταλιστικής νόσου και μαλακίας.

    Η οπτική των λαών του πρώην υπαρκτού δεν είναι ακριβώς υπέρ του κομουνισμού, κάθε άλλο μάλιστα. Απλά έχουν τελείως αλλιώτικα ράμματα για τη γούνα των παλιών κομουνιστών από τα δικά μας. Και μάλλον πιο ανθεκτικά.

    @ cornilios,
    έκανα ό,τι μπορούσα, αν συνεχίζεις να νιώθεις παραμελημένος, εδώ είμαι  
     
  7. Necrotik

    Necrotik Dead Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Για ανάλυσέ το λίγο αυτό σε παρακαλώ...
     
  8. arseniko333

    arseniko333 New Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    "ξεγιελιουνται οι ανθρωποι σχετικα με την γνωση φανερων πραγματων"
    ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
    'αν πισω απο εκδηλωση πολιτικη, κοινωνικη ,πολιτιστικη
    δεν ψαξεις να βρεις τα συμφεροντα ποιας ταξις εξυπερετει τοτε γινεσαι θυμα της απατης και της... ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...'
    ΛΕΝΙΝ

    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ.
     
  9. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δε μου λες?

    Εσύ που από ότι φαίνεται έχεις ψηφίσει πασοκ η νδ κάποια η κάποιες φορες δεν είσαι συνένοχος?
     
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πως να περιγράψω ποσο λανθασμενα τα βρίσκω όλα αυτά.

    Πρώτα από όλα, το ότι υπάρχουν κάποια αφεντικά πιο πάνω που ελέγχουν τα πάντα είναι ΕΙΚΑΣΙΕΣ! Και μάλιστα εντελώς, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ αβάσιμες!

    Δεύτερον, σε υποχρεώνει κανεις να είσαι υπάλληλος? ΟΧΙ! Άμα θέλεις παραπάνω λεφτά να έχεις τα κότσια να πάρεις και κανένα ρίσκο. Πάρε δάνειο η ζητα επένδυση να ανοίξεις την δικη επιχείρηση αφού είσαι τόσο φιλοχρήματος. Μεγάλοι μισθοί και σιγουριά ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!

    Τρίτον, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι μισθοί κάποιων ατόμων είναι πολύ χαμηλοί σε σημείο που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες.

    Ποιος φταίει όμως για αυτό? Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ για να διατηρηθεί ο δημόσιος τομέας και για να πάρει ο τσίπρας τα 6.500 βασικό μισθό, και το εχθρικοτατο περιβάλλον προς οποιαδήποτε επιχείρηση. A, και το τελευταίο νομίζω πως με την σειρά του αναγκάζει και τους περισσοτερους μας τελικά να γινόμαστε υπάλληλοι.

    Όσο για την μεγιστη κακομοιριά, ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ. Από ποτε είναι κακομοιριά μια οικονομία να βασίζεται και στις αγορές εγχωριων προιοντων από ξένους??? Οι γερμανοί είναι κακομοίρηδες που αγοράζαμε τα αυτοκίνητα τους???

    Ποτε θα καταλάβουμε σαν έθνος ότι όλοι, μα όλοι δουλεύαμε σε παροχές υπηρεσιών?

    Το πασοκ δίδαξε μια εύκολη μετριότητα και από ότι φαίνεται γουστάραμε όλοι μας.

    Γιατί ξέρεις τι. Δεν θα πω ότι είναι τόσο εύκολο σαν p.x. πολιτικός μηχανικός να αναλάβεις μερικές κατασκευές. Αλλα είναι πολύ πιο εύκολο από το να κανεις μια ερευνα, να κανεις ένα σύγγραμμα πάνω σε αυτήν, και να πουλήσει διεθνώς.

    Παρόλο που δεν έβαλα και λίγο caps lock, δεν τα λέω από κακή πρόθεση.
     
    Last edited: 11 Απριλίου 2012
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Όχι δεν είμαι συνένοχος.
    Και παρά το ότι είναι ...μάταιο, ....θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα περίγραμμα του ..γιατί ..

    Διότι εγώ δεν γνώριζα ότι θα μας φέρουν σ αυτό το σημερινό χάλι. Εκείνοι όμως ως ηγήτορες όφειλαν να γνωρίζουν που βαδίζουμε. Έχουν ευθύνη έναντι εμού, και έναντι ολόκληρου του ελληνικού λαού που τους ψήφιζε.
     
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Και επειδή δεν γνώριζες αυτό άρει την ευθύνη από πάνω σου? Πως?
     
Thread Status:
Not open for further replies.