Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    @underherfeet, Master Do & tender lilly.

    «Αρχή άνδρα δείκνυσι…»

    Μακάρι να βγω λάθος, πολύ φοβάμαι όμως πως η βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του Μνημονίου και παράλληλα παραμονή στην Ευρωζώνη, πατάει σε δύο βάρκες κι είναι για τον λόγο αυτό καιροσκοπική κι ανεφάρμοστη. Μοιραία η ηγεσία του αρχίζει τώρα να λειαίνει το λόγο της αντικαθιστώντας την «καταγγελία» με την «επανεξέταση».

    Δυστυχώς, η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στο Μνημόνιο που απομένει, είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, επιλογή με βαρύ κόστος, υψηλό ρίσκο κι αβέβαιη έκβαση.

    Ούτως ή άλλως, με ευρώ ή με δραχμή, η υπερεθνική ελίτ κι η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους που εξαρχής ήταν η φτωχοποίηση του πληθυσμού κι η εξασφάλιση φθηνού, ανασφάλιστου και δίχως δικαιώματα εργατικού δυναμικού. Το διπλό έγκλημα, της υιοθέτησης του ευρώ και της προσφυγής στο ΔΝΤ δεν ανατρέπεται πλέον με ημίμετρα αλλά απαιτεί πολύ πιο βαθιές και ριζοσπαστικές τομές.

    Έχουμε τα κότσια για κάτι τέτοιο;


    @Elysium

    Άλλο συγκρούσεις κι άλλο λυντσάρισμα.

    Πιστεύω πως οι εμπρηστές της τράπεζας είναι εγκληματίες και θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ωστόσο, μέχρι να συλληφθούν και να καταδικαστούν, επέτρεψέ μου να διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για την ταυτότητά τους.
     
  2. θα μπορούσα να δεχτώ την αναλυση σου αν δεν έπασχε απο ελλειψη λογικής.
    1) Υποστηρίζεις οτι στην Ελλάδα υπαρχει μεγαλοαστικη ταξη ενω ειναι γνώστο οτι δεν υπάρχει ουτε καν αστική. Περαν των δημοσιων υπαλληλων υπαρχει και μια μεγαλη ταξη επαγγελματιων και μικροεμπόρων. Ολοι αυτοι ειναι μαλλον μικροαστοί.
    2) Αν δεχτουμε οτι υπαρχουν καποια αφεντικά που εξ αρχης επιδίωκαν την "εξασφάλιση φθηνού, ανασφάλιστου και δίχως δικαιώματα εργατικού δυναμικού"
    θα μπορούσες να μου πεις που είναι οι μεγάλες , οι τεραστιες δουλειες οι οποιες θα ειχαν κερδος απο ολη αυτη την ανακατωσουρα - ανακαταταξη; Ενα τετοιο σχέδιο για να τεθει σε εφαρμογή δεν προυποθέτει την υπαρξη βιομηχανικών κολοσών; Το χρηματηστιριακο-τραπεζικό κεφαλαιο δεν χρειαζεται εργάτες. Κανω λάθος;
    3)Που ηταν και που ειναι οι επενδύσεις αφου -κατα την αναλυση σου- υπαρχει μια μεγαλοαστική ταξη που κανει δουλειές με τεραστια κερδη; Γιατι δεν ερχονται και αλλοι καπιταλιστές σε ετουτο το Ελντοραντο; Δεν θέλουν να κερδίσουν;
    4)Αν αυτος ηταν ο στόχος των ξενων και ντόπιων αφεντικών ποιο αραγε ηταν το κίνητρο τη στιγμη που στη γειτονια υπαρχουν χωρες με πολυ φτηνα μεροκαματα και ακομα πιο φτηνη φορολογία; Στην τελικη ο κοσμος ειναι γεματος απο τετοιες χωρες , πολλες απ τις οποιες βρισκονται μέσα η κοντά στην Ευρώπη. Ετσι δεν είναι;
    Αγαπητε μου καλός ο συνθηματολογικός λόγος αλλα πρέπει και καπου να "πατήσει" , εστω και σε ενα ψίγμα πραγματικότητας προκειμενου να πεισει ακομα κι αν αυτός ο λογος θελει να φωτίσει μονο μια πλευρά της αλήθειας ,ακομα και τοτε , δεν πρεπει να υπερβαινει την λογική.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @ cornilios,

    εκτός του ότι η ανάλυση του vautrin δεν πάσχει από έλλειψη λογικής, η πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο να είναι λογική.

    Ισχύει αυτό ακριβώς που λέει ο vautrin, το έχουμε δει όλοι με τα μάτια μας και ο τρόπος που το θέτει φέρνει στην επιφάνεια την υπόθεση με μεγάλη πιθανότητα επαλήθευσης ότι η αντικατάσταση του ευρώ με τη δραχμή θα συντρίψει ολικά τη μεσαία τάξη που τώρα το παλεύει ακόμα και θα ευνοήσει για μικρό χρονικό διάστημα ορισμένους πολύ φτωχούς και για μεγάλο κάποιους υπερεθνικούς μεγαλοαστούς, που ποντάρουν στη δραχμή.

    Όσον αφορά τα επιχειρήματά σου,

    α. υποτίθεται, λένε κάποιοι φωτισμένοι δεξιοί, ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αστική τάξη, μεγαλοαστική όμως υπήρξε γιατί δεν προϋποθέτει την ύπαρξη της αστικής η μεγαλοαστική. Ως μεγαλοαστούς ορίζω αυτούς που ως πρόσωπα και χωρίς να μετέχουν σε σχηματισμούς δύνανται να επηρεάσουν πολιτικά πράγματα προς οικονομικό τους όφελος. Υπάρχουν.

    β. έτσι και αλλιώς αυτοί που επωφελήθηκαν συστηματικά από την κρίση δεν το κάνουν φανερό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον vautrin και κάθε vautrin στις αναλύσεις του, να μην κουράζεται για στοιχεία! Πέραν τούτου, υπάρχουν πάρα πολλοί που ωφελήθηκαν από τον πανικό του φτηνού εργατικού δυναμικού στην πράξη. Άλλο αν τους χτυπάει η κρίση από άλλες πλευρές και δεν έχουν τελικό όφελος, προς το παρόν.

    γ. το ρίσκο που έχουμε είναι ακόμα πολύ μεγάλο. Χρειάζεται και πολιτική βεβαιότητα για να έρθει κανείς να επενδύσει. Πέρα από τη μείωση του εργατικού κόστους, είναι ανάγκη πάσα να πέσουν οι μίζες και να εξυγιανθεί το φορολογικό. Αυτά τα δύο δεν έχουν γίνει και η πολιτική ηγεσία παλεύει να μη συμβούν ποτέ. Δίνει μάχη ζωής και θανάτου αυτή τη στιγμή, για αυτά τα δύο πράγματα, επειδή δεν το γράφει στα κομματικά προεκλογικά προγράμματα;

    δ. να υπάρχουν και άλλες τέτοιες χώρες, θέλει πολύ φιλοσοφία;  
     
  4. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μα πως ισχύει αυτό που λεει ο vautrin απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν μεγάλα βιομηχανικά τραστ; Που το έχετε δει με τα μάτια σας;
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Βλέπω ένα ιδιαιτερα μεγάλο ποσοστό όσων ποστάρουν σε αυτό το thread να δίνουν ευθύνες αποκλειστικά σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, πλουτοκράτες κτλ, κτλ.

    Ειλικρινά τα έχω βαρεθεί.

    Ακόμα και σε αυτές τις εκλογές, που τις ονόμασαν ''όι πιο κρίσιμες μετά την μεταπολίτευση'' οι έλληνες έδειξαν πάλι την τάση τους να ψηφίζουν όσους χαϊδεύουν αυτιά.

    Παράδειγμα είναι και ο τσίπρας, και η χρυσή αυγή.

    Από την άλλη, έλεος πια με την ενοχοποίηση των επιχειρηματιών. Όλοι τους πια τόσο κακά και μισάνθρωπα άτομα είναι?

    Να σημειώσω ότι η Mercedes, πέρσι όταν σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων κατά το τέλος του έτους, έδωσε 4.100 ευρώ επιπλέον στον τελευταίο μισθό κάθε εργαζομενου. Είναι μεν ένα μεμονωμένο παράδειγμα, αλλα έλεος πια με τον μπούσουλα ότι οι επιχειρηματίες είναι οι κακοί.

    Και ακόμη και να παραδεχτούμε το σενάριο αυτό, ποιοι ακριβώς είναι οι επιχειρηματίες στην ελλάδα που θέλουν να ρουφήξουν το αίμα μας???

    Αντίθετα η γερμανία, έδρα των VW, BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Bentley, Rolls Royce, Lamborghini, Seat, Skoda, Siemens, Bosch, Pitsos, Zanussi, είναι μια χωρα με πολύ υψηλό βιωτικό επίπεδο.

    Οποτε φτάνει πια ο μπούσουλας...

    Οι επιχειρήσεις είναι ένα ζωτικό κομμάτι μια χώρας!
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Για να φτωχύνει ένας πληθυσμός και να κάνει δουλειές που άλλοτε δεν θα έκανε για να εξασφαλίσει ένα μικρό μεροκάματο, εξουθενωμένος και ανασφάλιστος δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν τραστ, ο vautrin δεν μίλησε για τραστ αλλά για τον πληθυσμό και εκτός το τραστ δεν το βλέπεις, τον όμιλο βλέπεις που βγάζει οικονομικές καταστάσεις, το τραστ ιδρώνεις για να το εντοπίσεις και κάνει ό,τι μπορεί για να διαφύγει της προσοχής.
     
  7. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Συγγνώμη είναι τρόπος σκέψης αυτός?

    Επειδή εμείς δεν βλέπουμε κάτι, αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχουν κάποια διαβολάκια που θέλουν το κακό μας και μας το έκρυψαν?
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εξηγήσου, αν θέλεις, δεν σε πιάνει ο φακός μου  

    Προφανώς και είναι τρόπος σκέψης  

    Δεν πρόκειται ασφαλώς για την παράνοια που μου αποδίδεις, μάλλον κατά λάθος, πρόκειται για κάποιους που το καλό τους είναι αντίθετο απ το καλό το δικό μας και θέλουν πάρα πολύ το καλό τους, ας είναι κακό για όλους τους υπόλοιπους.

    Ασφαλώς και δεν μιλάει όποιος ωφελείται από την κρίση, τρελός είναι; (!!!) Ασφαλώς και είναι ένα θέμα που έχει παίξει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του εμπορικού δικαίου, διαχρονικά, πώς να κρύβει κανείς τα λεφτά που βγάζει όταν πολλοί άλλοι βάφουν τους δρόμους και το χώμα με αίμα. Ο Economist έχει κάνει ένα σωρό αφιερώματα on how to hide them. Γιατί νομίζεις ότι έτρεχε ο Τσίπρας δεξιά και αριστερά αυτές τις μέρες, για να βρει άκρες να αρχίσει να παίρνει εικόνα του "πού είναι τα λεφτά".

    Δεν είμαι διόλου κατά των επιχειρήσεων, όπως μου αποδίδεις. Αν και παρατήρησα ότι στην ανάλυσή σου για τη Γερμανία παραλείπεις να αναφέρεις τη Ζήμενς. Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που πρώτα απ όλα χρειάζονται ασφαλές περιβάλλον για να λειτουργήσουν. Ένας από τους λόγους που δεν έρχονται στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε ασφαλές περιβάλλον και έχουμε πρόβλημα ουσιαστικό διαφάνειας.

    Στην Ιταλία γι αυτό είχαν ξηλώσει όλη την παλιά πολιτική φρουρά και ο Κράξι έτρεχε να κρυφτεί στην Τυνησία, επειδή είχαν ανεβάσει τις μίζες από το 50% στο 80% της αξίας μιας επένδυσης. Γι αυτό έβγαλαν τον Μπερλουσκόνι, επειδή ήταν δικός τους άνθρωπος και μπορεί να απέφευγε τη δικαιοσύνη, όμως δεν ζητούσε παράλογες μίζες.

    Αυτό που λέει ο cornilios, ποστ # 1.154, περί μεγάλων δουλειών, μεγάλων κερδών και λοιπά, αποδεικνύει ότι δεν έχει ιδέα από επιχειρήσεις και πώς λειτουργούν οι άνθρωποι του χρήματος. Πολύ μικρές φαινομενικά αποδόσεις σε τεράστια κλίμακα είναι που κάνουν τα λεφτά, τους νοιάζει και το παραμικρό. Οι δε επιχειρήσεις που είναι τεράστιας απόδοσης αλλά σε κάθετη κλίμακα, αυτές μαθαίνονται πολύ μετά, γιατί είναι πλεονεκτήματος ειδικού μονοπωλίου.
     
  9. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο vautrin εγραψε επι λέξη:
    "Ούτως ή άλλως, με ευρώ ή με δραχμή, η υπερεθνική ελίτ κι η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους που εξαρχής ήταν η φτωχοποίηση του πληθυσμού κι η εξασφάλιση φθηνού, ανασφάλιστου και δίχως δικαιώματα εργατικού δυναμικού."
    tender lilly Ερωτηση προς εσένα:
    Πιστεύεις ειλικρινά πως οοοολλλοοοοοοο αυτο το συστριγκλο γίνεται για να εξασφαλίσουν φτηνά μεροκάματα;
    Μα αφου εδω και δεκαετίες η χωρα πάσχει απο ελλειψη παραγωγικής βάσης.
    Θες να πεις οτι μπαινει σε κίνδυνο το ευρώ και υποφερουμε ολοι για να εχει φτηνό πλυστη ο κυρ Βαγγελης στο βενζιναδικό του;
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor



    Δεν διεκδικώ το Παπικό αλάθητο αγαπητέ μου, μπορείς όμως με βάση το δικό σου σκεπτικό να μου εξηγήσεις πως η περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων συμβάλλει στην μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους;

    «Ψαλίδι» στις αποδοχές χιλιάδων υπαλλήλων από τη Δευτέρα | ελλαδα | news.e-go.gr


    Αν έχεις κάποια πιο λογικοφανή ερμηνεία από αυτή που πρότεινα, ευχαρίστως να την ακούσω.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τα πράγματα είναι λογικά πιο απλά απ’ όσο πιστεύουμε.
    Δεδομένης της γενικότερης κρίσης στην Ευρώπη και στην Αμερική, η έκβασή της θα είναι όμοια με αυτήν που υπήρξε και τα προηγούμενα χρόνια. Η πίττα θα μοιραστεί και πάλι.

    Είτε θα παραμείνουμε με νύχια και με δόντια στο ευρώ μέχρι την αναπόφευκτη κατάρρευση και την αναδιανομή (αν δεν αλλάξει η πολιτική της Ευρώπης), είτε θα πραγματοποιήσουμε ηρωική έξοδο πραγματοποιώντας στάση πληρωμών.
    Οι πολιτικοί για την ώρα προσπαθούν το πρώτο ποντάροντας στο ότι αν καταρρεύσει η οικονομική πολιτική της Ευρώπης με εμάς μέσα στο ευρώ, οι όροι που θα δημιουργηθούν θα είναι καλύτεροι για εμάς. Ούτε κεφάλαια πρόκειται να εισρεύσουν ούτε πολυεθνικές εταιρείες να έρθουν ή να ιδρυθούν στην Ελλάδα μέχρι τότε. Απλά κερδίζουμε χρόνο μέχρι την κατάρρευση ή την αλλαγή πλεύσης από την Ε.Ε.
    Τη στιγμή που για την 3η σε μέγεθος Τράπεζα της Ισπανίας (Bankia) αποφασίστηκε πριν 4 ημέρες να κρατικοποιηθεί για να μην καταρρεύσει, είναι προφανές πως η κρίση εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και δραματικά σε όλη την Ευρώπη.

    Τα πράγματα με 3 απολύσεις και μερικές μειώσεις μισθών ΔΕΝ πρόκειται να φτιάξουν.

    Τα κουκιά δε βγαίνουν σε καμία περίπτωση. Είναι ηλίθιος όποιος δεν το βλέπει.

    Όσο και να βρίσετε(ουμε) τους δημοσίους ή τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή τους ταξιτζήδες ή τους επιχειρηματίες τα πράγματα νομοτελειακά και όπως στο παρελθόν οδηγούνται σε άλλη μια οικονομική κρίση του συστήματος. Είτε θα παραμείνουμε γα(τ)ζωμένοι στο ευρώ ώστε με την κατάρρευση οι όροι να είναι ευνοϊκότεροι για εμάς (και με τεράστιο τμήμα του πληθυσμού άνεργο και εξαθλιωμένο μέχρι τότε), είτε θα πραγματοποιήσουμε ηρωική έξοδο ανάβοντας για καλά το φυτίλι.

    Κάποιος ούτως ή άλλως θα το ανάψει…
     
  12. Υποτίθεται ότι η περικοπη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα προσελκυσει επενδύσεις και αυτό δεν είναι το δικό μου σκεπτικό αλλα της τροικας. Το δικό μου σκεπτικό , πανω στο θέμα , ειναι οτι δεν προκειται να ερθουν σοβαροι επενδυτες επειδη μειωθηκαν οι μισθοι. Αυτο το εχουμε δει και αλλου
     
Thread Status:
Not open for further replies.