Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    «Κάντε το σταυρό σας μη φτερνιστεί ο Τούρκος…»
    Το παραλήρημα ενός Μαυρογιαλουροτζαφέρη που …θυσιάστηκε κάνοντας κωλοτούμπες.
    «Βούρκος, τέλμα … καμμένοι θα’ στε»

    Ένα παραληρηματικό μνημείο που θα έπρεπε να προσαρτηθεί στη διδακτέα ύλη του μαθήματος της Πολιτικής Αγωγής, να εκπαιδεύει τα Ελληνόπουλα, μαθαίνοντάς τους πόσο ΖΩΑ θεωρούσαν οι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης τους πατεράδες και τις μανάδες τους εν έτει 2012.

    Ο πολιτικός που …αηδίασε όταν ανακάλυψε ότι το μαγαζάκι του έκλεισε.
    Ο εμπορευάμενος με το την ανανεωμένη πραμάτεια (υιοί Παπαμιχαήλ, Αλέφαντου, σύζυγος Πασχάλη, κ.λ.π.) που έγινε για χίλιες ψήφους χηρευάμενος και δεν μπορεί να ξανα- εξαργυρώσει την πάνδημη χαζομάρα όσων τον είχαν στείλει στη Βουλή γιατί δεν τους πήγαινε το χέρι να ψηφίσουν τους «Άλλους».

    Ο εμποράκος της πολιτικής συναλλαγής, τη στιγμή που συνειδητοποιεί πως δεν θα εισπράξει το εφάπαξ από τα κόμματα της μνημονιακής συντέλειας για να ξανα-μανα-στηρίξει το καταρρέον πολιτικό σύστημα εν όψει του τρίτου και – γιατί όχι – του τέταρτου μνημονίου.

    Ο καμποτίνος που έκανε προεκλογική εκστρατεία έχοντας χάσει την (όποια είχε ποτέ και σε όσους) έξωθεν «καλή μαρτυρία» απέναντι στους πατριωτο-εθνικιστές, από το άλλο μαγαζί –γωνία που άνοιξε δίπλα του, τη Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να πιαστεί απ’ τα μαλλιά του, τους θρησκόληπτους, με την επισύναψη στα προεκλογικά του φυλλάδια επιστολής του Αρχιεπισκόπου.

    Ο πλασιέ πολιτικής ιδεολογίας, που δεν θα μπορεί πλέον να πουλάει γραβάτες από το κανάλι του, με το σήμα του ΛΑΟΣ, που «όποιος τις φοράει θα αισθάνεται μια πατριωτική ανάταση και μια θρησκευτική ευλάβεια».

    Ο συνεπής άνδρας του πρόσφατου παρελθόντος που τον καλέσανε κάποτε να πάει κουμπάρος στο γάμο του Γιαννάκη (που του μύριζε το στόμα της Μαρίας) με τη Μαρία (που της βρώμαγαν τα πόδια του Γιαννάκη), δήλωσε μετά παρρησίας πως δεν θα πάει και την άλλη μέρα …πήγε τρέχοντας.
    Και στο παρά…χίλιες ψήφους θα είχε ήδη ξαναπάει (με την καταβολή του ανάλογου εφάπαξ, βεβαιώς-βεβαίως) και αυτή τη στιγμή θα είχαμε κυβέρνηση. Έστω για λίγους μήνες, εντάξει. Τόσοι τους χρειάζονταν για να ολοκληρώσουν τη δουλειά, μετά ποιος θα νοιαζόταν;

    Εσείς πόσο ταγάρια αισθάνεστε σήμερα;
    Πόσο πρόσφοροι προς διαβουκόληση από τον κ. Καρατζαφέρη και τους όμοιούς του;
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Θα θέσω ένα απλό ερώτημα σε όλους όσους είναι πεπεισμένοι πως λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων η χώρα θα τεθεί άμεσα εκτός ευρωζώνης.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν πως πράγματι η Ε.Ε. σταματά να καταβάλει τις δόσεις των δανείων στην Ελλάδα και στη συνέχεια η τελευταία πραγματοποιεί στάση πληρωμών προς τους δανειστές και το εσωτερικό της χώρας.
    Αν εσείς ήσασταν μέρος της διεθνούς αγοράς και βλέποντας πως η Ε.Ε. αρνείται πλέον να καλύπτει τις οφειλές των χωρών της οι οποίες διαθέτουν υψηλά χρέη και ελλείμματα, θα αγοράζατε ποτέ ξανά ομόλογα της Πορτογαλίας; Της Ισπανίας μήπως;

    Βλέπετε, το «σε διώχνω από το ευρώ» ακούγεται τρομακτικό και απειλητικό, αλλά η θεωρία από την πράξη διαφέρει αρκετά.

    Επιπλέον, έχετε σκεφθεί για ποιο λόγο δεν μας άφησαν να χρεοκοπήσουμε με το τέλος της πρώτης δανειακής σύμβασης και συνέταξαν και δεύτερη;


    Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο σχέδιο από πίσω και οι Γερμανοί, Γάλλοι κλπ να έχουν πραγματικά φθάσει στο αμήν με εμάς ενώ είναι καλοί άνθρωποι και θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα μας να σταθεί στα πόδια της ως ισάξιο μέλος της Ε.Ε., να είναι ανταγωνιστική με τις δικές τους οικονομίες κλπ.
    Δεν το νομίζω όμως…
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Σήμα για μείωση μισθών έως και 40%

    Στους βασικούς μισθούς κάθε κλαδικής σύμβασης και σε μόνο 4 επιδόματα (πολυετίας, τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας) περιορίζονται από σήμερα και σταδιακά έως το καλοκαίρι υποχρεωτικά μέσα από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων οι αποδοχές για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων.

    Στους βασικούς μισθούς κάθε κλαδικής σύμβασης και σε μόνο 4 επιδόματα (πολυετίας, τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας) περιορίζονται από σήμερα και σταδιακά έως το καλοκαίρι υποχρεωτικά μέσα από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων οι αποδοχές για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων.

    Το σήμα για την προσαρμογή - μείωση έως και 40% των αποδοχών των εργαζομένων, δίνει από σήμερα (τρίτος μήνας από την εφαρμογή, στις 14 Φεβρουαρίου, του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις) η λήξη του τριμήνου εντός του οποίου τα συνδικάτα και οι εργοδοτικές οργανώσεις είχαν το χρονικό περιθώριο να επαναδιαπραγματευτούν και να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας στη θέση των συλλογικών ρυθμίσεων που είχαν λήξει ή καταγγελθεί. Ηδη:

    Οι κανονιστικοί όροι των συμβάσεων που είχαν λήξει πριν από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν μεταφερθεί και τροποποιηθεί μέσω ατομικών συμφωνιών σε δεκάδες κλάδους της οικονομίας.

    Το ίδιο θα συμβεί από σήμερα και σε άλλους 10 κλάδους (μεσίτες ασφαλειών, βιβλιοπωλεία, γεωργικών συνεταιρισμών, γεωτεχνικών, υπαλλήλων γραφείων βιομηχανίας - βιοτεχνίας, περιοδευόντων πωλητών, καθαριστριών βιομηχανιών, τεχνολόγων τροφίμων, χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων και χειριστών ηλ. υπολογιστών βιομηχανίας - βιοτεχνίας).

    Ανάλογη τύχη θα έχουν, αν όπως όλα δείχνουν δεν συναφθούν νέες κλαδικές συμβάσεις, και οι αμοιβές των απασχολουμένων σε τομείς στους οποίους έχουν καταγγελθεί οι ΣΣΕ και δεν διαφαίνεται προοπτική συμφωνιών (ξενοδοχεία, επισιτισμός, ταξιδιωτικά γραφεία, ξένων αεροπορικών εταιρειών, πολυκαταστημάτων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ιδιωτικών κλινικών).

    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει, χωρίς να έχει ακόμη καταγγελθεί, η κλαδική σύμβαση εργασίας του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.


    Σήμα για μείωση μισθών έως και 40% | οικονομια | v2.imerisia.gr




    Την ακύρωση «εδώ και τώρα» του νόμου για τη μετενέργεια ζητά η ΓΣΕΕ, που καλεί τη Βουλή σε ειδική και επείγουσα συνεδρίαση να αποφασίσει την κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων.

    Σημειώνεται πως η τρίμηνη μετενέργεια όσων συλλογικών συμβάσεων έχουν λήξει τελείωσε τη Δευτέρα και σήμερα δημιουργείται ένα νέο τοπίο στην αγορά εργασίας.

    Με βάση τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας από σήμερα δεν ισχύει η μετενέργεια για 10 συμβάσεις. Στις περιπτώσεις αυτές ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει μόνο το βασικό μισθό και τέσσερα επιδόματα χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

    Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας:

    -Για τις συλλογικές συμβάσεις που έληξαν ή κατηγγέλθησαν πριν τις 14 Αυγούστου 2011-και δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση από το χρονικό σημείο που έληξε το εξάμηνο παράτασης ισχύος τους οι κανονιστικοί όροι έχουν μεταβληθεί σε συμβατικούς όρους ατομικής συμφωνίας. Μεταβάλλονται με τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων μερών.

    - Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έληξαν ή κατηγγέλθησαν μετά τις 14 Φεβρουαρίου - υπολογίζεται πως είναι 25- τρέχει το τρίμηνο

    - Για τις 73 κλαδικές συμβάσεις που είναι σε ισχύ συνεχίζεται το υφιστάμενο καθεστώς με ότι προβλέπεται για τις αμοιβές

    Τη Δευτέρα η ΓΣΕΕ σε επείγουσα εγκύκλιο στις Ομοσπονδίας επισημαίνει πως συνεχίζουν να ισχύουν:

    -Όλες οι συλλογικές συμβάσεις με ισχύ πάνω από ένα έτος, ακόμα κι εάν είχαν ημερομηνία λήξης, αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Αυτές οι συμβάσεις θεωρούνται αόριστης διάρκειας και λύνονται μόνο με καταγγελία. Εάν δεν καταγγελθούν συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι την αναγκαστική τους λήξη.

    -Οι συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσής -ύστερα από νομότυπη καταγγελία τους- και δεν έχει παρέλθει το 3μηνο (πλέον) της παράτασης της κανονιστικής τους ισχύος.

    Μάλιστα η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως «τυχόν διεξαγωγή διαβουλεύσεων και ενημερωτικών συναντήσεων μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών σε μία συλλογική σύμβαση που είναι σε ισχύ, δεν οδηγεί σε κατάργηση της».

    Μετά το πέρας της μετενέργειας είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να διατηρήσει τις αποδοχές των εργαζομένων στα επίπεδα της συλλογικής σύμβασης ή να «επωφεληθεί» από τη ρύθμιση και να καταβάλλει μόνο το βασικό μισθό και τέσσερα επιδόματα (στα οποία με βάση το συνδικαλιστικό κίνημα περιλαμβάνεται και το επίδομα γάμου).

    Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ:

    - Η εφαρμογή της περιορισμένης μισθολογικής μετενέργειας δεν είναι άμεση για όλες συλλήβδην τις συμβάσεις.

    -Η εφαρμογή της περιορισμένης μισθολογικής μετενέργειας αφορά μόνο στις περιπτώσεις που οι ΣΣΕ έχουν νομότυπα λήξει, έχει παρέλθει το τρίμηνο (πλέον) της κανονιστικής τους ισχύος και δεν έχουν αντικατασταθεί από νεότερη αντίστοιχη συλλογική σύμβαση

    -Η περιορισμένη μετενέργεια αφορά μόνο στους μισθολογικούς όρους των συλλογικών συμβάσεων (βασικός μισθός και τα τέσσερα επιδόματα) ενώ οι λοιποί «θεσμικοί » όροι εξακολουθούν να ισχύουν και με τις νέες διατάξεις ως όροι των ατομικών συμβάσεων. Αυτό ισχύει για όσο διάστημα δεν τροποποιηθούν με νεότερη συλλογική σύμβαση ή την υπογραφή νέας ατομικής σύμβασης εργασίας.

    - Στην περιορισμένη μισθολογική μετενέργεια περιλαμβάνεται όχι μόνο το επίδομα τέκνων αλλά και το επίδομα γάμου, που αποτελεί γενικό κατώτατο όρο εργασίας ρητά προβλεπόμενο από την εθνική συλλογική σύμβαση


    ΓΣΕΕ: Ακύρωση «εδώ και τώρα» του νόμου για τη μετενέργεια | ειδησεις , ελλαδα | v2.imerisia.gr
     
  4. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν είμαι πεπεισμένος ότι λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων η χώρα θα τεθεί άμεσα εκτός ευρωζώνης. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά επειδή δεν είμαι ανιστόρητος ξέρω ένα πράγμα: Λίγο πριν από κάθε μεγάλη εθνική καταστροφή είχε επικρατήσει ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς και το λαο η λογική που περιγράφεις στη δημοσίευση σου. Πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ το 22 και το Κυπριακό.
    Όλο αυτό είναι μια εξαιρετικά κοντόθωρη λογική η οποία βασίζεται στην υπόθεση ότι είμαστε οι πιο μάγκες απ όλους και κατά κάποιο τρόπο τους κρατάμε απ τα αρχίδια και γι αυτό το λογο δεν μπορούν παρά να μας τα κλάσουν.
    Φυσικά όταν αυτή η λογική επικρατεί πλήρως η καταστροφή έρχεται.
    Εννοείται πως αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα μας αφησουν διοτι δεν τους συμφερει η ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν πολύ χειροτέρα και πάλι είναι στην ίδια γραμμή:
    Καταστραφήκαμε γιατί φταίνε οι άλλοι , οι ξένοι, οι Εβραίοι, ο Κίσινγκερ , ο φουφουτος κλπ κλπ ξεχνώντας όλα αυτά που έλεγαν και γυρνώντας στην λογική ότι όλοι είχαν υποχρέωση να μας βοηθήσουν και δεν το έκαναν , είχαν υποχρέωση και μας εγκατέλειψαν ,γυρνώντας στην συνήθη κλάψα του μόνιμα οργισμένου και αιώνια ανευθυνου κακομοίρη….
     
    Last edited: 14 Μαϊου 2012
  5. dreams

    dreams Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ΨΗΦIΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ...

    Διαβάστε τι έχετε να πληρώσετε από τον Ιούνιο και μετά...
    Διαβάστε τι έχει σχεδιάσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...
    Αν το ποσοστό των «ΣΑΠΙΩΝ» και των «ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ» ξεπεράσει το 10% και των δυο μαζί... Καλλίτερα να δέσετε μια πέτρα στο λαιμό σας και να πάτε από τώρα για φουντάρισμα ή να τινάξετε τα καθυστερημένα μυαλά σας στον αέρα...
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ...
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ...
    ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια) : ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων, και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση, άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15) Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής ωφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22) Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    23) Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24) Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29) Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    Αναρτήθηκε από Χάρρυ Κλυνν
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Η πολιτική του πασοκ από την αρχή της κρίσης αλλά και του Παπαδήμου τον τελευταίο καιρό, είχε μεταξύ των άλλων ως κύριο στόχο τη θωράκιση των ξένων χωρών και τραπεζών έναντι μιας ελληνικής κατάρρευσης. Σε ό,τι αφορά το σκοπό αυτό έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και σχεδόν υπεράνθρωπη αυταπάρνηση και προσωπικά κρίνω την πολιτική τους σε αυτό τον τομέα, απόλυτα επιτυχημένη.
    Έδωσαν όσο χρόνο χρειάζονταν οι Τράπεζες και το οικονομικό σύστημα ώστε να ξεφορτωθούν μέρος των ελληνικών ομολόγων και να φορτώσουν τις νέες δανειακές συμβάσεις στους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών χωρών.

    Έτσι, 3 χρονιά σχεδόν μετά την ελληνική κρίση, οι επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα από μια ενδεχόμενη ελληνική κατάρρευση θα είναι σε κάποιο βαθμό περιορισμένες.

    Παρόλ’ αυτά κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει την ψυχολογία των αγορών σε μια απόφαση τερματισμού της στήριξης των αδύναμων χωρών από την Ε.Ε.
    Το θέμα είναι σοβαρότατο και απόδειξη αυτού είναι τα συνεχή μπρος-πίσω των Γερμανών και Γάλλων στην προσπάθεια να περιορίσουν την κρίση και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (να σας θυμίσω τα «δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα;»). Ήδη ετοιμάζουν και για την Πορτογαλία.

    Το να «εκδιώξουν» μια χώρα από το ευρώ το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να δράσει αρνητικά στην ψυχολογία των αγορών για τις υπερχρεωμένες χώρες, οι οποίες υποχρεωτικά θα ακολουθούσαν την τύχη μας γιατί κανείς δε θα εμπιστευόταν ομόλογα μιας χώρας χωρίς εγγυήσεις.

    Σύνδεση με το παρελθόν δεν πρόκειται να κάνω γιατί προτιμώ να βλέπω τα πράγματα ως γεγονότα και αριθμούς και να μην είμαι προληπτικός σα γρια μάγισσα.
    Φυσικά κανείς ευρωπαίος δεν έχει υποχρέωση να μας βοηθήσει (προσωπικά δεν επιθυμώ καν, αν και αυτή είναι δική μου άποψη), όπως και δεν έχει υποχρέωση στο να μην κάνει λάθη.
     
  7. dreams

    dreams Regular Member

    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Υπαρχει μια δυνη οικονομικης καταρρευσης στην ευρωπη. Τουλαχιστον ετσι φαινεται.

    Αλλα ρε Elysium, εμεις ως ελληνες τι εχουμε να δειξουμε? Καναμε εστω και το παραμικρο για μην ειμαστε εδω που ειμαστε σημερα?

    Και οχι, μην μου πεις περι αντιστασης στο μνημονιο. Εννοω ως δημιουγρηκοτητα, ως εργα που εχουμε να περηφανα να δειξουμε στον εξω κοσμο.

    Τιποτα απο αυτα καναμε?
     
  9. dreams

    dreams Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ειχαμε τον Καζακη,τωρα εχουμε τον Βαρουφακη.....να δουμε σε ποιον αλλο σκατακη που θα πασαρουν τα καναλια θα πρεπει να κανουμε το ακροατηριο μεχρι να γινει πολιτικαντης......????!!!!
     
  11. dreams

    dreams Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Κάναμε.
    Κλείναμε τις βιομηχανίες στα Οινόφυτα και σε άλλες βιομηχανικές περιοχές της χώρας (ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ), γιατί θέλαμε να γίνουμε «τουριστική χώρα».
    Έπεσαν οι εξαγωγές λοιπόν και άρχισαν οι εισαγωγές… βασικών αγαθών και λαθρομεταναστών.

    Αυτή ήταν σε δυο γραμμές η ιστορία της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.
    Αυτά έκαναν τα χρόνια αυτά οι προδότες πολιτικοί ενώ παράλληλα φρόντιζα να εξασφαλίζουν τους δικούς τους ψηφοφόρους.
    Είναι φανερό πως υπάρχουν προδότες. Μη μοιάζει βαριά η κουβέντα. Είναι η αλήθεια.

    Από την άλλη, η αποβιομηχανοποίηση της χώρας την αριστερά δεν την ένοιαζε καθόλου. «Λιγότεροι κεφαλαιοκράτες» σκεφτόντουσαν. Αντί να κοιτάξουμε να δουλεύει σωστά η αγορά εργασίας ξεπαστρέψαμε όλη την βιομηχανία η οποία αποτελεί το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης και αφήσαμε την οικονομία στα χέρια του ευρωπαϊκού συστήματος το οποίο καταρρέει.
     
Thread Status:
Not open for further replies.