Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τερατώδης παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας αλλά και της κοινής λογικής. Η ταξική αναφορά της Αριστεράς είναι πρωτίστως το προλεταριάτο και δίχως βιομηχανία πολύ απλά προλεταριάτο δεν υπάρχει. Κανένα κόμμα δεν αδιαφορεί για τη συρρίκνωση της εκλογικής του βάσης.

    Μάλιστα η μαρξιστική Αριστερά είχε καταρτίσει ένα πρόγραμμα εκβιομηχάνισης ήδη από την δεκαετία του ’50. Συντάκτης του ήταν ο οικονομολόγος Δημήτρης Μπάσης, συγγραφέας της σημαντικής μελέτης «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», ο οποίος εκτελέστηκε από το αστικό καθεστώς μαζί με τον Μπελογιάννη.

    Η πρόβλεψη για την επερχόμενη αποβιομηχάνιση της χώρας και το συνακόλουθο βάθεμα της εξάρτησης από ξένες δυνάμεις, ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους εκδηλώθηκε ευρεία εναντίωση στην είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ. Μετά κάποιοι άρχισαν τις κωλοτούμπες…
     
  2. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ........     
    Κοιτα φίλε μου πόσο απαραίτητος και χρησιμος ειναι τελικά ο βιομηχανος  
    vautrin ειλικρινά, ισως ειναι μια υπεραντιδραση απο τη μερια σου, αλλα τελευταία μ εχεις αφησει εκπληκτο μ αυτα που γραφεις
    Συνεπαγωγικά, υποστηριζεις οτι πρεπει να υπαρχει βιομηχανια, οτι η αριστερά ήθελε να υπαρχει βιομηχανία για να υπαρχουν προλεταριοι και ετσι να υπαρχει αριστερα και να ψαρευει ψηφοφόρους:rollinglaugh: 
    Δεν είμαι κομμουνιστής , ουτε καν αριστερος αλλα μήπως , λεω μήπως, θα ήθελες να αλλαξεις την θέση αυτη με μια αλλη;
    Για παραδειγμα:
    Η αριστερα θελει να υπαρχει βιομηχανια και μεσα παραγωγής αλλα αυτα να περασουν στον ελεγχο των προλεταριων και σε λαικο ελεγχο ετσι ωστε να απολαμβάνουν οι ιδιοι την υπεραξία της παραγωγης τους.  
     
    Last edited: 15 Μαϊου 2012
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Είναι λίγο αλλιώτικα ειπωμένα απ ό,τι τα έλεγε ο Ζολώτας στο βιβλίο του "Η Ελλάς στο δρόμο της εκβιομηχάνισης", προπολεμικά, νομίζω το διδακτορικό ή το υφηγητικό του ήταν, αλλά στην ουσία, ναι, cornilios, καλά τα λέει ο vautrin.

    Βέβαια, εμείς οι αστοί λέμε πως το προλεταριάτο το ξεπάστρεψε ο Ζαχαριάδης και χάλασε όλη τη δουλειά του Βενιζέλου του ορίτζιναλ που είχε διαλύσει τα τσιφλίκια προηγουμένως.

    Γεγονός είναι ότι οι Έλληνες βιομήχανοι ήταν πάντα του υπερβολικού προστατευτισμού και ουσιαστικά βιομήχανοι - μαϊμούδες και πάντα μεταπράτες.

    Αλλά το θέμα είναι πως όταν δεν έχει βιομηχανία δεν έχει προλετάριους και δεν έχει κομουνιστική μαγιά σε αυτό συμφωνούμε όλοι.
     
  4. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

      Καλά αλοίμονο , απολυτως προβλεψιμο αγαππητη μου  
    Ειχα πει επι λεξη και σε ενα ατομο που τωρα γελαει "κανε πλακα τωρα που θα γραψει η tender lilly οτι ο vautrin εχει δικιο κι εχω αδικο εγω.
    Μπορεις τουλαχιστον να μου πεις σε τι τα λεει καλα ο vautrin;
    Υποστηριζει πως οι κομουνιστες θελουν τις βιομηχανιες για να υπαρχουν προλεταριοι και να εχουν ετσι τα ΚΚ εκλογικη βαση. Περι αυτου είναι η παρατηρηση μου. Σε αυτο εννοεις οτι τα λεει καλα;
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν κατανοώ γιατί σου φαίνεται τόσο παράδοξη η θέση μου. Μιλώ με ιστορικά παραδείγματα. Για να περάσει ο έλεγχος της βιομηχανίας στα χέρια των εργατών, πρέπει πρώτα να υπάρξει βιομηχανία. Φυσικά, ο τελικός στόχος είναι αυτός που λες, αλλά για να επιτευχθεί, χρειάζεται ισχυρή εργατική τάξη να φέρει εις πέρας την ιστορική της αποστολή. Το προλεταριάτο δηλαδή χρειάζεται στην παραδοσιακή Αριστερά όχι μόνο ως εκλογική βάση, (εδώ η διατύπωσή μου ήταν ελλιπής), αλλά και ως ιστορικό υποκείμενο με ταξική συνείδηση. Θεωρητικά τουλάχιστον, αφού πλέον ζούμε σε μεταβιομηχανικές κοινωνίες.

    Η ταχεία εκβιομηχάνιση ήταν πάγια πολιτική της Αριστεράς σε όλες τις χώρες όπου αυτή κατέλαβε την εξουσία, πολλές φορές μάλιστα με βαρύτατο ανθρώπινο κόστος. Μπορείς να την κατηγορήσεις αν θες για τις βάρβαρες μεθόδους με τις οποίες επιχείρησε να εκβιομηχανίσει την ΕΣΣΔ ή την Κίνα για παράδειγμα, και σ’ αυτό θα με βρεις σύμφωνο, αλλά είναι ανακρίβεια να λέγεται πως αδιαφορεί για την αποβιομηχάνιση.
     
    Last edited: 15 Μαϊου 2012
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Εχω κουραστει να κανουμε την ιδια συζητηση.

    Εσυ λες οτι προκειται για προδοτες.

    Απο την αλλη εγω λεω οτι οι ελληνες ηταν το πιο προσφορο εδαφος για να αναδειχθει ενα βαθια διεφθαρμενο συστημα. Και οντως, εν τελει οι πολιτικοι που σημερα καταριεσαι επανεκλεχτηκαν ξανα και ξανα.

    Εαν το διατυπωσεις ετσι, εχει και ο λαος χοντροτατη ευθυνη.


    Αλλα επιτελους... φτανει πια με την γκρινια περι προδοσιας...
     
  7. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αυτή ειναι μια πολύ παραδοξη θέση διότι υποστηρίζει οτι θα πρεπει καποιος αλλος να φτιαξει πρωτα την βιομηχανια και μετα να την παρουν οι εργατες.
    Θεωρητικα αυτο δεν αποτελει ουτε αναγκαια ουτε ικανη συνθηκη
    Αυτα τα γνωρίζω και πράγματι ετσι εγινε αλλα εσυ ειπες κατι αλλο , ειπες πως καλο ειναι να υπαρχει ιδιωτικη βιομηχανια για να υπαρχουν προλεταριοι. Η θεωρία λεει πως η ιδιωτικη βιομηχανια εξαθλιωνει τους εργατες. Κανει διαπίστωση πουθενα δεν λεεει πως ετσι πρεπει να είναι. Τηρουμένων των αναλογιων ειπες πως η φτωχια ειναι καλο πραγμα και την θελει η αριστερα διοτι πως αλλιως θα υπαρχουν προλεταριοι να εχει εκλογικη βαση ;
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Με αυτα και αυτα, μην εκπλαγείτε αν δείτε την Χρυσή Αυγή να παίρνει στις επόμενες εκλογές ενα 10-12%...
    Ο Αλέξης θέλει λεει να κρατικοποιήσει Ολυμπιακή, ΟΤΕ κ.λ.π για να βάλει καμιά εκατοστή χιλιάδες ΔΥ (πελατάκια) να τους ταϊζουμε πάλι με επιδόματα ορόφου, πλύσιμο χεριών... κ.λ.π.,...ο δε Γκλέζος είπε ότι οι πλούσιοι...των 20000 ευρώ..., πρέπει να δίνουν 1200 ευρω τον χρόνο στο κράτος εκτος των άλλων φόρων που υπάρχουν, ασε τι λένε για τους λαθρομετανάστες, δηλαδή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...., μάλλον ληγμένα πρέπει να παίρνουν...εκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Και κάτι ακόμα, αποτελειωστε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάντε τους να βλέπουν την βουλή απο εξω... οπως την βλέπει ο κωλοτούμπας ο Καρατζαφέρης, για το ΚΚΕ δεν θα πω τίποτα, γιατί απλά του ταιριάζει το ασμα "αστον τρελό στην τρέλα του"...
     
    Last edited: 15 Μαϊου 2012
  9. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αυτο ειναι επαληθευμενο?

    Διοτι αν ειναι, ουσιαστικα μας προτεινεις να παμε προς ολοταχως για την χρεοκοπια.
     
  10. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν σας προτείνω τίποτα, απλά μάθε τι λέει το πρόγραμμα και τα βασικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
     
  11. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τι δεν προτεινεις τιποτα??? Αφου προτεινες!

    Και αφου αποφαινεσαι πως και οι ΣΥΡΙΖαιοι ειναι τρελοι, εν τελει μας προτεινεις να παμε σε χρεοκοπια.

    Εκτος και εαν νομιζεις πως υπαρχει η πιθανοτητα στις επομενες εκλογες να βγει πρωτη η κατσελη η ο μανος. Εκει δεν ξερω τι γινεται.
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ιστορικά όμως έτσι έγινε, πώς να το κάνουμε; Οι κεφαλαιούχοι ξεκίνησαν την βιομηχανική επανάσταση στη Δύση χρηματοδοτώντας την ίδρυση εργοστασίων, όχι κάποιοι συνεταιρισμένοι εργάτες ή το κράτος.



    Η βιομηχανία παράγει πλούτο, όχι φτώχεια. Απ’ αυτήν την άποψη το να υπάρχει ανεπτυγμένη βιομηχανία, έστω κι ιδιωτική, φυσικά κι είναι καλύτερο απ’ το να μην υπάρχει καθόλου. Τα αυτονόητα θα λέμε τώρα; Πως η Γερμανία είναι πιο εύρωστη οικονομικά απ’ την Ελλάδα;

    Το πώς διανέμεται όμως ο πλούτος που παράγεται, αυτό είναι άλλο θέμα και δεν το έθιξα καθόλου. Συνεπώς το συμπέρασμα που μου αποδίδεις είναι αυθαίρετο.
     
Thread Status:
Not open for further replies.