Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλά ok. Φρόντισε και εσύ να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

    Aμα εσύ δεν πιστεύεις ότι έχω κάποιον συγγενή που τα βγάζει με 300... μάντεψε τι... δεν με νοιάζει. Και πως μου φαίνεται, ότι επειδή το ανέφερα, προτρέχεις στο συμπέρασμα ότι το προτείνω και σε άλλους κιόλας...

    Επίσης μέσα στην πρόταση που έκανες quote, εγώ είπα ας μην δώσουμε φάρμακα στους ηλικιωμένους ώστε να πληρώσουμε τους φόρους για βενιζέλο και πάγκαλο.
    Και τώρα που το λες, όντως είναι γραμμένο ξεκάθαρα σε αυτά που λέω.

    Όμως, ω και να ήξερες όμως τι βλακείες λες.

    Διότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στους ηλικιωμένους.
    Πρόκειται περισσότερο για τους γιατρούς που διορίζονταν κομματικά και οι οποιοι συνταγογραφούν χωρίς τέλος και χωρίς κανένα ενδοιασμό.
    Αν έχεις κάποιον παππου η γιαγιά και τους δίνεις ποσα φάρμακα, τα λεφτά σου πάλι δεν τα γλιτώνεις από τον βενιζέλο.


    Και εν πάση περίπτωση, είπα πως είμαι εναντια στην υπερβολική η άσκοπη χρήση φαρμακων. Αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ. Η ίδια η ιατρική το λέει.
     
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μα αυτό εννοείται.

    Εγώ είχα ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο, που φαινόταν ότι ήταν να πεθάνει. Δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου και κοιμόταν συνεχεια.

    Παρόλα αυτά έμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις βδομάδες αντί της μιας που κανονικά επιτρέπεται και δεν νομίζω ότι της έδιναν και περιορισμένη φαρμακευτική βοήθεια για να παραμείνει ζωντανή.

    Εν τελει, τι νόημα είχε αυτό?
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    υπαρχουν δύο εκδοχές
    Η πρώτη - και η χειρότερη - ειναι να ισχυρίζεσαι μετά λόγου γνώσεως πως πρέπει να αφηνουμε τους ασθενείς και καταρρέοντες γέροντες να πεθαίνουν διότι είναι ανούσιο να παρατείνεται τεχνητά η ζωή τους.
    Ποιός εισαι εσύ που θα κρίνεις αν είναι ανούσια η ζωή ενός άλλου ανθρώπου;

    Η δεύτερη, να μην έχεις αποκτήσει ακόμα την δυνατότητα να εκφέρεις με σαφήνεια την σκέψη σου και την άποψή σου.
    Στά εικοσιένα σου, αυτό είναι αδικαιολόγητο, λυπάμαι.

    Παρατηρώ , στην απάντηση σου στην Ουθερ , οτι προσπαθείς να το μαζέψεις και να μας πείσεις οτι εννοούσες πως κατακρίνεις την άσκοπη και δαπανηβόρα χρήση φαρμάκων.
    Ελπιζω να είναι έτσι.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    γνωρίζεις πως υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν παραμείνει σε κώμα, με μηχανική υποστήριξη ,επι μήνες ,ακόμα και χρόνια και επανήλθαν;

    μήπως τώρα βρίσκεις κανένα νόημα;
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αυτό που τουλάχιστον ήθελα να πω είναι ότι δεν έχει νόημα να φτιάχνεις οτιδήποτε σύντομα θα ξαναχαλασει.

    Εάν εσύ νομίζεις ότι καταδικάζω τον γερο με τον βηματοδότη, κανεις λάθος.

    Η εισαγωγή παχύσαρκων ηλικιωμένων ήταν τακτικό φαινόμενο. Άρχιζε μια προσπάθεια για να φτιαχτεί ότι προκάλεσε η παχυσαρκία και που ήταν εξαιρετικά πιθανό να επαναφέρει.

    Αυτό p.x. το βρίσκω ανούσιο.
     
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σχετίζονται τα δυο παραδείγματα?
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    η παχυσαρκία ας πουμε οτι μπορει να προκαλέσει διαβήτη
    εσυ τώρα τι ισχυρίζεσαι, οτι εναι ανούσιο να χορηγήσουμε ινσουλίνη ;
     
  8. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κοίτα under. Με αυτό τι θέλεις να μου πεις?

    Ότι ένα παράδειγμα αποδεικνύει τον κανόνα?

    Ότι με την χορήγηση ινσουλίνης μπορεί να αναλυθεί επαρκώς το αρχικό ερώτημα?

    Ok. Νόμιζε το.

    Όπως και εδώ παραποιείς σε ένα βαθμό το αρχικό ερώτημα.
     
    Last edited: 18 Μαϊου 2012
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - ΕΘΝΟΣ 18/5

    Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα

    Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

    Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν, ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου... 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος... 300%!!!

    Ο οίκος Νταρτ Μάνατζμεντ συγκαταλέγεται στους κερδοσκόπους που ονομάζονται «γύπες». Αυτοί ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων που έχουν εκδώσει «κράτη-ψοφίμια», τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Αγοράζουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στο 10%-25% της αξίας τους.

    Στη συνέχεια εκβιάζουν αδίστακτα τα κράτη. Απαιτούν να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής αξίας τους (οπωσδήποτε πάντως πάνω από 70-80%) αποκομίζοντας υπερκέρδη. Αν οι χώρες αρνηθούν να πληρώσουν, έχουν πανίσχυρες και εξαιρετικά ειδικευμένες στον τομέα αυτόν ομάδες δικηγόρων και σέρνουν τα κράτη στα δικαστήρια επί χρόνια και χρόνια, κερδίζοντας πάντα τις σχετικές δίκες!

    «Οι αγοραστές είναι βέβαιοι πως θα πάρουν τελικά τουλάχιστον τριπλάσια λεφτά ανά ομόλογο από τους ''επενδυτές-κορόιδα'' που συμφώνησαν ''οικειοθελώς'' στο ''κούρεμα''» γράφαμε στη σελίδα αυτή στις 9 Απριλίου, αναφερόμενοι στους κερδοσκόπους «γύπες». Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Οι «γύπες» κατασπάραξαν την Ελλάδα και κέρδισαν 300% από το «οικονομικό κουφάρι» της!

    Εγινε μια πολύ κακή αρχή. Ομόλογα αξίας 434 εκατομμυρίων ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και βρίσκονται στα χέρια «γυπών» πρέπει να πληρωθούν από τη νέα κυβέρνηση φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

    Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εφιάλτη που την απειλεί του χρόνου. Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας... 2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα... δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης... Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα.

    Τα δάνεια αυτά έχουν ρήτρες «διασταυρούμενης χρεοκοπίας (cross default)». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν πλήρωνε το ομόλογο της Τρίτης, είχαν το νομικό δικαίωμα όλοι οι άλλοι κερδοσκόποι «γύπες» που κατέχουν ακόμη ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, να ζητήσουν αμέσως τώρα (!) την πληρωμή χωρίς να περιμένουν τη λήξη των δικών τους ομολόγων, ακόμη κι αν είναι ύστερα από δέκα χρόνια!

    Στο ίδιο πλαίσιο, μπορούσαν και τα... κράτη της Ευρωζώνης να ζητήσουν να τους δώσουμε αμέσως τώρα πίσω τα... 100 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει ως δάνεια στην Ελλάδα και τα έχουν πάρει όλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Αυτά προβλέπει το ξένο δίκαιο!

    Ζήτησε η απελθούσα κυβέρνηση της Αθήνας γραπτές εγγυήσεις ότι τουλάχιστον οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα συμπεριφέρονταν ως «γύπες» και δεν θα ζητούσαν πίσω τα δάνεια, αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε τους κερδοσκόπους, αλλά... καμία κυβέρνηση δεν της έδωσε τέτοια εγγύηση! Υπέροχοι οι εταίροι της...

    ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
    «Νταηλίκια» χωρίς αντίκρισμα

    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε. Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Γεια σου woohoo και χρόνια σου πολλά.

    Ίσως η γιαγιά σου έτυχε να σ’ ακούσει να τα λες αυτά, γι’ αυτό και όταν την επισκέπτεσαι σου λέει πως είναι μια χαρά με τα 300 ευρώ  
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    το δικό σου παράδειγμα ακολούθησα
    αν δεν σε βολεύει φέρε μου ένα άλλο

    α, και διατύπωσε μου ξανά τον κανόνα αν θές, γιατί εγώ, οδεύων σιγά σιγά προς το γήρας , ίσως αρχίζω να χάνω την αντιληπτική μου ικανότητα
     
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτήν την αντιπαράθεση.

    Εγώ αρχικά μίλησα για γιαγιάδες - zombie που παραμένουν στην ζωή ως επί το πλείστον μέσω χορήγησης φαρμακων.

    Για να διασαφηνίσω την θέση μου (που αρχικά δεν το μπορούσα διότι έκανα μια παρένθεση).

    Υπάρχει μια πολύ εκτενής διαφορα ανάμεσα σε έναν ηλικιωμένο ο οποιος καταναλώνει μια σειρά φαρμακων ώστε να ζει με υγεία και σε έναν ηλικιωμένο που είναι φυτό πάνω στο κρεβάτι και του δίνουν μια σακούλα φάρμακα για να παραμείνει ζωντανός.

    Το δεύτερο το κατακρίνω.

    Επίσης όσον αφορά τους παχύσαρκους. Πολλές φορες όταν ήμουν νεότερος, με έπαιρνε η μητέρα μου στο νοσοκομείο ώστε να μην μένω μονος.

    Έβλεπα ως επί το πλείστον πολλές χοντρές (σε βαθμό παχυσαρκίας) να έρχονται για συνταγογράφηση για πόνο στα πόδια τoν οποιo προκαλούσε η ίδια η παχυσαρκία.

    Όταν λοιπόν η τύπισσα δεν έχει καθίσει να κάνει μια δίαιτα και παραμελεί τόσο πολύ την υγεία της, έρχεται μετά και ζητάει φάρμακα.

    Προς θεού, δεν θα αρνιόμουν να της τα δώσω, αλλα ως μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Και μιλώντας για τον διαβήτη. Η ινσουλίνη σήμερα είναι φθηνή επειδή έγινε κάποια φαρμακευτική ερευνα και σήμερα μπορεί να δημιουργηθεί τεχνητά.

    Προτιμώ να βλέπω να πηγαίνουν εκεί τα λεφτά παρα σε φάρμακα μέσα από τα οποια, κάποια άτομα δεν θα έχουν παρα ελάχιστο όφελος.
     
Thread Status:
Not open for further replies.