Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. vautrin

    vautrin Contributor

     


    Δημοσίευση: in.gr 10 Φεβ. 2012, 14:55

    Σάλο προκαλεί η φωτογραφία

    Επίπληξη, αλλά όχι τιμωρία για τους Αμερικανούς πεζοναύτες που πόζαραν με σημαία των ναζί

    Ουάσινγκτον

    Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου και στην οποία εμφανίζονται Αμερικανοί πεζοναύτες να ποζάρουν με σημαία των ναζί.

    Πάντως, η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον ανακοίνωσε ότι οι πεζοναύτες δέχθηκαν επίπληξη, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

    Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα από το Νοέμβριο του 2011, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Το συμβάν χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2010.

    «Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το [ναζιστικό] σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών» ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης.

    «Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα για ένα βίντεο που απεικόνιζε Πεζοναύτες να ουρούν πάνω στις σορούς αφγανών ανταρτών.

    Ο υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα είχε χαρακτηρίσει την πράξη τους απεχθή.
     
  2. BitterSweat

    BitterSweat Regular Member

  3. xy

    xy Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Είναι καιρός να σταματήσει η παραπληροφόρηση σχετικά με το ότι ήταν αποδεκτή η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα. Σε όλες τις εποχές και σε όλες τις κοινωνίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άτομα με αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές, παρά φύσει, θα λέγαμε. Όμως, ειδικά για την Αρχαία Ελλάδα, δεν αποτελούσαν τον κανόνα, αλλά την εξαίρεση. Είναι τελείως ανυπόστατες οι περί του αντιθέτου αιτιάσεις από τα κάθε λογής μίσθαρνα όργανα της νεοταξικής διανόησης και των παρατρεχάμενών τους. Αλλά, ας ξεκινήσω τον συλλογισμό μου με βάση τα αρχαία κείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν και τον κύριο οδηγό.

    Ο Dover στο βιβλίο του, υπό το πρίσμα ενός δήθεν «προοδευτισμού», που έχει την δυνατότητα, απαλλαγμένος από διάφορα ταμπού να δει «αντικειμενικά» το θέμα, προσπαθεί να μας πείσει ότι στην Αρχαία Ελλάδα δεν ίσχυαν οι δικές μας απόψεις για την ομοφυλοφιλία και περίπου μας καλεί όλους, να αποκτήσουμε την ίδια με τους αρχαίους Έλληνες «ελεύθερη» άποψη για το θέμα αυτό. Αναφέρει λοιπόν:

    K.J Dover «Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΙΩΤΕΛΛΗ

    «Οι Έλληνες γνώριζαν ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων διαφέρουν, η γλώσσα τους όμως δεν έχει ουσιαστικά που να αντιστοιχούν προς τα αγγλικά ουσιαστικά «ομοφυλόφιλος» και «ετεροφυλόφιλος», αφού πίστευαν ότι 1.στην πραγματικότητα όλοι αντιδρούν, σε διαφορετικές στιγμές, σε ομοφυλοφιλικά και σε ετεροφυλοφιλικά ερεθίσματα και ότι 2. στην πραγματικότητα, κανένας άνδρας δεν έρχεται τόσο σε ενεργητική, όσο και σε παθητική σεξουαλική επαφή στο ίδιο στάδιο της ζωής του».

    Από το πρώτο αυτό επιχείρημα, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα μου προξενούσε μεγάλη κατάπληξη το γεγονός να προσπαθεί ο Dover να γράψει ένα τόσο σημαντικό βιβλίο, χωρίς να έχει στην διάθεσή του κάποιο λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης. Το επιχείρημά του, θα είχε σπουδαία αξία, εάν ήταν αληθινό, όμως δεν είναι. Οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει την τέλεια γλώσσα. Ένα όργανο μεγίστης ακριβείας και εάν δεν ξεχώριζαν στην γλώσσα τους, αυτές τις δύο σεξουαλικές επιλογές, οπωσδήποτε θα είχαν σοβαρό λόγο. Είναι, όμως, έτσι, ή, μήπως κάτι άλλο συνέβαινε, που μας οδηγεί θέλοντας και μη, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συλλογιστική με τον Κ. Καθηγητή για την σημασιολογική δύναμη των λέξεων, στα αντίθετα συμπεράσματα?

    Πράγματι δεν συναντούμε τις λέξεις ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος στα αρχαία μας κείμενα, όχι όμως για τον λόγο που υποστηρίζει ο Dover. Στην αρχαία μας γλώσσα οι ομοφυλόφιλοι αναφέρονται, με μια λέξη πολύ σκληρή, την λέξη ΚΙΝΑΙΔΟΣ δηλ. ο ΚΙΝΩΝ ΤΗΝ ΑΙΔΩ.

    Η σημασία αυτής της λέξεως, ήταν καθαρώς υβριστική και σαφέστατα πολύ καταδικαστική για όσους είχαν κάνει αυτή την επιλογή. Στην σημερινή νεοελληνική μας γλώσσα, θα μπορούσαμε δόκιμα να μεταφέρουμε την έννοια αυτής της λέξεως, μεταφράζοντας την, ως «Ο Καταραμένος». Ο ομοφυλόφιλος, δηλαδή, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ήταν ο «καταραμένος» της σημερινής.
    Για του λόγου το αληθές, αναφέρονται οι παραπομπές του πλέον έγκυρου λεξικού της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης, των Liddel-Scott, όπου στον τόμο II στην σελίδα 719 αναφέρουν τα εξής λήμματα:
    «Κιναιδεία: Η παρά φύσιν ασέλγεια, Αισχίνης 18,29, Δημήτριος Φαληρεύς 97.
    Κιναιδεύομαι: είμαι κίναιδος
    Κίναιδος: ο καταπύγων, ο καθόλου αισχρός, κακοήθης άνθρωπος»

    Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο και πρέπει να σταθούμε, διότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Καθηγητής να ξεκινά με την γλώσσα, για κάποιο όμως λόγο, αγνοεί το σημαντικότερο στοιχείο. Στην εποχή μας με τις λέξεις «ομοφυλόφιλος» και «ετεροφυλόφιλος», κάνουμε μια απλή διαπίστωση του φαινομένου, χωρίς να το αξιολογούμε είτε θετικά, είτε αρνητικά.

    Αντιθέτως, στην αρχαία Ελλάδα η γλώσσα είχε πολύ μεγάλη ακρίβεια. Ο Επίκτητος έλεγε το εξής καταπληκτικό, για την μεγάλη σημασία των λέξεων: «Αρχή Σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις». Στην Ελληνική Γλώσσα δεν υπάρχει τίποτε τυχαίο. Στο συγκεκριμένο λοιπόν σημείο η Γλώσσα λαμβάνει θέση και μάλιστα ιδιαιτέρως αρνητική.

    Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη πως η Αιδώς ήταν πολύ σημαντική Θεότητα και, όποιος την προκαλούσε δοκίμαζε σκληροτάτη τιμωρία από την Νέμεση, που μονίμως την συνόδευε. Η Αιδώς ετυμολογικώς συνδέεται με το Αίσχος, άρα η συγκεκριμένη πράξη έφερνε καταισχύνη στον ενεργούντα.

    ΣΠΑΡΤΗ

    Ξενοφώντος ΛακεδαιμονίωνΠολιτεία II, 13
    «Ο Λυκούργος, όμως, αντιθέτως προς όλα ταύτα πιστεύων, επεδοκίμαζε μόνον εάν σημαίνων άνθρωπος, θαυμάσας την ψυχικήν αρετήν του παιδιού, προσεπάθει να κάμη αυτόν φίλον με δεσμούς αναμεταξύ των αμέμπτους και να τον συναναστρέφεται, διότι τούτο ενόμιζε μέσον καλλίστης ανατροφής. Εάν, όμως, επαρουσιάζετο κανείς επιθυμών το παιδικόν σώμα, επειδή ο Λυκούργος θεωρούσε τούτο πολύ αναίσχυντον, νομοθέτησε εις την Σπάρτην να απέχουν οι ερασταί από τα αγαπώμενα παιδιά, όπως αποφεύγουν εις αφροδισίους (ερωτικές) σχέσεις οι γονείς από τα τέκνα των και οι αδελφοί από τους αδελφούς των.»

    Ξενοφώντος Συμπόσιον VIII, 55
    «Οι Λακεδαιμόνιοι, αντιθέτως, που πιστεύουν ότι το μόνο αν επιθυμήση κανείς το σώμα νέου, αυτός δεν είναι δυνατόν πια να επιτύχη τίποτε το ωραίο και το αγαθό, καθιστούν τους ερωμένους τόσον τελείους αγαθούς, ώστε και αν ακόμη ταχθούν στην μάχη μεταξύ ξένων και όχι στην ίδια πόλη με τον εραστή, εξ΄ίσου από αιδώ δεν εγκαταλείπουν τους συμπολεμιστές των. Γιατί πιστεύουν ως θεά όχι την Αναίδεια, αλλά την Αιδώ».

    Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι, Λυκούργος XVII, 4
    «Οι ερασταί δε των παίδων μετείχον της φήμης αυτών και εις τας δύο περιπτώσεις (δηλαδή της φήμης και επί καλώ και επί κακώ). Και διηγούνται σχετικώς ότι, όταν κάποτε εις παις εξεφώνησε κατά την διάρκεια της μάχης μια απρεπή κραυγή, οι άρχοντες τιμώρησαν δια τούτο τον εραστήν του παιδός. Ενώ δε ο έρως επεδοκιμάζετο κατ’αυτόν τον τρόπο υπό των Σπαρτιατών, ώστε και αι αγαθαί και ευγενείς γυναίκες να τρέφουν έρωτα προς τας παρθένους, δεν υπήρχεν όμως αντιζηλία εις τας ερωτικάς των σχέσεις, αλλά μάλλον εύρισκον αφορμήν να συνάψουν μεταξύ των στενή φιλία εκείνοι, οι οποίοι είχαν αγαπήσει τους ίδιους παίδας, και κατέβαλλον από κοινού συνεχείς φροντίδες, δια να εξεύρουν τον καλλίτερον τρόπον, με τον οποίον θα ήταν δυνατόν να γίνει άριστος ο υπ’αυτών αγαπώμενος νέος».

    Εδώ να αποσαφηνίσουμε ότι ο Πλούταρχος διευκρινίζει ότι:
    «Ο ψυχικός δεσμός μεταξύ των νέων δεν είχε καμμία σχέση με τις σωματικές επαφές και ότι εστερείτο τα πολιτικά του δικαιώματα δυνάμει νόμου όποιος προσπαθούσε να ασελγήσει εις βάρος άλλου»
    «Εράν των την ψυχήν σπουδαίων παίδων εφείτο ο δε εγκληθείς ως επ’αισχύνη πλησιάζων άτιμος διά βίου ην». (Λακεδ.Επιτηδ. 7, 237c)

    Ανάλογη μαρτυρία καταθέτει και ο Μάξιμος ο Τύριος στο έργο του «Διαλέξεις» 20.8 de:

    «Θαυμάζει κάποιος άνδρας Σπαρτιάτης έναν έφηβο Λάκωνα, αλλά τον θαυμάζει μόνον όπως θαυμάζουμε ένα πολύ όμορφο άγαλμα και ένα πολλοί άλλοι, ένας πολλούς. Διότι η σωματική απόλαυσις που προέρχεται από την ΥΒΡΙ δεν επιτρέπεται μεταξύ τους».

    Τέλος, αναφορικά με την Σπάρτη, ας δούμε και την μαρτυρία του Αιλιανού στο έργο του «Ποικίλη Ιστορία» III, 12, όπου λέει χαρακτηριστικά:

    «Ο Σπαρτιατικός έρωτας δεν είχε σχέση με αισχρότητες εάν ποτέ κάποιος έφηβος επεχείρησε να ασελγήσει εις βάρος άλλου, δεν συνέφερε σε κανέναν από τους δύο να καταντροπιάσουν την Σπάρτη. Σε τέτοια περίπτωση, ή εξωρίσθηκαν ή και κάτι χειρότερο, έχασαν την ζωή τους».

    Τέλος μια αναφορά στις λέξεις «Εραστής» και «Ερώμενος». Οι λέξεις αυτές δεν χρησιμοποιούνται με την σημερινή τους έννοια (δηλ. την σεξουαλική) αλλά με μία άλλη έννοια προφανώς παιδαγωγική. Αυτό φαίνεται καθαρά, αφού, αν και χρησιμοποιείται η λέξη «εραστής», παραλλήλως, όπως είδαμε θεωρείται αδιανόητη η σαρκική έλξις.
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor



    Λίγο μπαγιάτικη η είδηση, αλλά ενδιαφέρουσα...
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Anastasia_

    Anastasia_ Regular Member

  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Αddio Lucio...



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. GCHL

    GCHL Hijo de la Luna

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Κι από μένα ένα αντίο στο μεγάλο και σεμνό καλλιτέχνη που έφυγε από κοντά μας....

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. vautrin

    vautrin Contributor



    Απίστευτες εικόνες ξυλοδαρμού ενός μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας καταγράφει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και έχει τραβηχτεί ερασιτεχνικά από αυτόπτη μάρτυρα.


    Όπως αναφέρει ο Νίκος Σούλης, που τράβηξε το βίντεο και το δημοσίευσε και στη σελίδα του στο Facebook, ο μετανάστης «δικαίως συλλαμβάνεται για μια αξιόποινη πράξη», καθώς «έβαζε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων». Όμως, συνεχίζει, ο εξευτελισμός από διμοιρία αστυνομικών με συνοδεία «αυτόδικων» πολιτών ήταν απαράδεκτος.



    Ο αυτόπτης μάρτυρας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εμένα ο κόμπος είναι ακόμη στο λαιμό μου όταν ακούω τη φωνή του παιδιού να λέει δυο λέξεις που έμαθε..."οσι προμπλεμα...οσι προμπλεμα..."».

    «Και μετά ο κ Χρυσοχοίδης, μας λέει πως για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίει η... αδράνεια του Τσίπρα. Θαυμάστε εδώ τους άνδρες του κ. Χρυσοχοίδη που δεν αδρανούν. Χρυσαυγίτες με στολή, είναι επιεικής χαρακτηρισμός ή μας φαίνεται;», σχολίαζει σε ανακοίνωσή του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Με αυτό το περιστατικό θα ασχοληθεί ο "αντιφασίστας" κ. Χρυσοχοίδης;», διερωτάται.

    tvxs.gr



    ***


    Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

    Το «Αμπού Γκράιμπ» της ΕΛ.ΑΣ.

    Καταγγελίες για πρωτοφανή βασανιστήρια σε αστυνομικό τμήμα- Η άγνωστη δικογραφία

    TO BHMA: 19/04/2012


    «Με είχαν τυλίξει με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών που είχε γεμίσει κόπρανα από τον φόβο των βασανιστηρίων. Μου έβαζαν το πιστόλι στο μάτι. Απειλούσαν να με σκοτώσουν και με κτυπούσαν. Αμέσως μετά με έβαζαν να προχωράω... κουτσό, στο ένα πόδι. Κι όταν δεν τα κατάφερνα με κτυπούσαν πάλι»


    Απόσπασμα από την κατάθεση ενός 35χρονου Αλβανού που είχε συλληφθεί προ μερικών ετών από αστυνομικούς κεντρικού τμήματος της Αθήνας και είχε υποστεί πρωτοφανή βασανιστήρια που παραπέμπουν στο.... Αμπού Γκράιμπ της ΕΛ.ΑΣ! Πρόκειται για μια υπόθεση που ουδέποτε είχε δημοσιοποιηθεί και η οποία προσφάτως παραπέμφθηκε να εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με κατηγορούμενους αστυνομικούς του εν λόγω τμήματος.

    Οι ένστολοι πίστεψαν, λανθασμένα, ότι ο 35χρονος Αλβανός ήταν υπεύθυνος τραυματισμού συναδέλφου τους και τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια μπροστά στα οποία ωχριούν οι αγριότητες των Αμερικανών στρατιωτών στις ιρακινές φυλακές. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για την πιο ενδεικτική υπόθεση άσκησης αστυνομικής βίας που έχει εμφανισθεί την τελευταία εικοσαετία στα Σώματα Ασφαλείας.


    Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2005, στην πλατεία Υμηττού, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Βορειοανατολικής Αττικής ο 35χρονος Αλβανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Μετά την σύλληψη του αλλοδαπού ακολούθησε άλλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, σε γειτονικό σημείο, για την σύλληψη ενός δικηγόρου που φερόταν κι αυτός να διακινεί ναρκωτικά.

    Ο δικηγόρος στην συνέχεια κατηγορήθηκε ότι για να αποφύγει την σύλληψή του, πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο αλλοδαπός που είχε συλληφθεί από την πρώτη φάση της αστυνομικής επιχείρησης, μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, όπου φέρεται να ακολούθησε απίστευτη κακοποίησή του από αστυνομικούς. Οπως περιγράφει στην κατάθεσή του, αρχικά μέσα στο περιπολικό τον κτύπησε μια γυναίκα αστυνομικός.


    Στη συνέχεια, λέει, στο Αστυνομικό Τμήμα, «με έδερναν πέντε άτομα. Ενας από τους αστυνομικούς είχε πάρει ένα αεροβόλο όπλο και με κτύπαγε σε όλο μου το σώμα. Το αεροβόλο θυμάμαι ότι είχε κάτι κίτρινα (σ.σ. πλαστικά σφαιρίδια) και με κτυπούσε στο μάτι. Με κτύπησε στα γεννητικά όργανα, με υποχρέωσε να περπατώ σε ίσια γραμμή με το ένα πόδι κι αν δεν τα κατάφερνα με κτυπούσαν πάλι. Οταν έπεφτα μου έλεγαν "άνοιξε τα πόδια" για να με κτυπήσουν στα γεννητικά όργανα, με σήκωναν μετά με το ζόρι για να με ξανακτυπήσουν. Οταν ζήτησα να πάω τουαλέτα μου είπαν "όχι, π.... κωλοαλβανέ, κάν' τα πάνω σου. Τα έκανα και μου έβαλαν τότε σακούλα μαύρη στο κάτω μέρος του σώματος μου, για να μην λερώσω. Με απειλούσαν "π..., κωλοαλβανέ δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα..."».


    Σχετική κατάθεση έδωσε στην διάρκεια της προανάκρισης και ο αδελφός του 35χρονου Αλβανού, ο οποίος ανέφερε ότι «το βράδυ της ίδιας μέρας είδα τον αδελφό μου, κρατούμενο. Ηταν τυλιγμένος με μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών από την μέση και κάτω, με τα κόπρανα του, το μάτι του κρεμασμένο κάτω κυριολεκτικά και δεμένο χειροπόδαρα. Ο αδελφός μου είχε λευκό ποινικό μητρώο...».


    Οπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και σε άλλα δικαστικά έγγραφα «ο 35χρονος αλλοδαπός στην διάρκεια της παραμονής του εκεί υπέστη σωματικές βλάβες από ενέργειες αστυνομικών υπαλλήλων του εν λόγω καταστήματος. Υπέστη κτυπήματα στην ωμοπλάτη, στο πρόσωπο, στα γεννητικά όργανα, συνέπεια των οποίων διαπιστώθηκαν εκχυμώσεις σε αμφότερους τους οφθαλμούς, εκχυμώσεις στην αριστερή ωμοπλάτη, αιμορραγικές διηθήσεις στους γλουτούς καθώς και πλευριτικό άλγος κατά τις αναπνευστικές κινήσεις. Το είδος και η έκταση των σωματικών βλαβών στο σώμα και το κεφάλι του αναδεικνύουν την συστηματική και όχι συμπτωματική καταφορά των κτυπημάτων που δέχθηκε».


    Σημειώνεται πως αν και ο κρατούμενος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα τον κτυπούσαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί αυτής της υπηρεσίας, οι αρμόδιοι αξιωματικοί παρουσίασαν καταγραφές ότι εκείνη την ώρα έδωσαν παρών μόνο τρεις ένστολοι! Ολοι οι αστυνομικοί δήλωσαν άγνοια και την έκπληξή τους για τον ξυλοδαρμό του 35χρονου Αλβανού.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις







    Συνελήφθη ο δολοφόνος του λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών | Newsbomb.gr


    Συνελήφθη ο δολοφόνος του λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών

    Στα ίχνη του δολοφόνου που σκότωσε έναν 78χρονο άνδρα στο Καρπερό Γρεβενών έφτασε η αστυνομία.

    O 78χρονος λαχειοπώλης βρέθηκε νεκρός την Μ. Παρασκευή σε αποθήκη στο Καρπερό και έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στο θώρακα, γεγονός που κατέδειξε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

    Δράστης είναι ένας 23χρονος Αλβανός, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του φονικού που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

    Εναντίον του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-5-2012

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

    Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι καταγγελίες που φθάνουν στο Σύλλογό μας από ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους) και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τα φάρμακα τους, πηγαίνοντας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς αποτέλεσμα.
    Η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών, που όχι μόνο δεν έχουν την φροντίδα και την πρόνοια της πολιτείας, αλλά υποβάλλονται και σε σκληρές δοκιμασίες, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.
    Στο σημείο αυτό, ο Φ.Σ.Α. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον υπουργό υγείας κ. Κίττα για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε στην περίπτωση της ασθενούς, η οποία εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Φ.Σ.Α.

    Επειδή όμως οι περιπτώσεις των συνανθρώπων μας, οι οποίοι προσπαθώντας να βρουν τα φάρμακά τους στο δαίδαλο των 15 Υπουργικών Αποφάσεων που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξέδωσε ο τέως Υπουργός κ. Λοβέρδος, είναι εκατοντάδες, ο Φ.Σ.Α. είναι αποφασισμένος να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.
    Διότι μνημόνια και λιτότητα ούτε στο χώρο του φαρμάκου μπορεί να υπάρξει.
    Θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

    Ο Φ.Σ.Α. Θα αναλάβει να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας στην ανεύρεση των φαρμάκων τους και σε συνεννόηση με τα κόμματα και το υπουργείο υγείας, θα προσπαθήσει να επαναφέρει το κανονικό καθεστώς χορήγησης όλων των φαρμάκων, μέσω του φαρμακείου, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση όλοι οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία.
    Για αυτό αποφάσισε να ιδρύσει γραφείο καταγγελιών και παραπόνων στα γραφεία του στο Φ.Σ.Α. και καλεί όλους τους πολίτες που έχουν πρόβλημα εξεύρεσης του φαρμάκου τους, να καλούν στα τηλέφωνα 2105220954, 2105220955, 2105223914, όπου θα καταγράφεται το πρόβλημα τους, θα δίνονται πληροφορίες και θα προωθείται το πρόβλημα στο Υπουργείο Υγείας.
     
  11. xy

    xy Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Πριν απο μερικούς μήνες, είχα μια περιπέτεια υγείας. Μου φύγαν αρκετά λεφτά, και έφαγα πολύ ταλαιπωρια. Να πω, οτι έχω και ΙΚΑ και ιδιωτική ασφάλιση, όπως και να έχει όμως, έφαγα τρελλή ταλαιπωρια, κούραση, νέυρα, και απογοητευσή.

    Κάθομαι και αναρωτιέμαι, άμα ήμουνα ένας παππούς 70 χρονών, μόνος με μια σύνταξη 400 ευρώ, χωρις αμάξι, με τα παιδιά μου μακριά ή απλά να μην ενδιαφέρονται, με τους περισότερους γνωστούς συγγενείς και φίλους να έιναι στα πεύκακια ,πόσο χειρότερα δηλαδη θα ήτανε ;
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    δε θες να ξέρεις, πίστεψέ με...