Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Όσα λέω, τα λέω με την ελπίδα να διαψευσθώ. Μακάρι να έχεις εσύ δίκιο αγαπητή μου, ειλικρινά...  

    Ίδωμεν, κοντός ψαλμός αλληλούια...
     
  2. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @ tender lilly

    H προσωπική μου γνώμη είναι ότι τίποτε δεν εκστομίζεται τυχαία από πρόσωπα τέτοιας διεθνούς εμβέλειας.
    Εξ όσων γνωρίζω, οι περισσότερες παρεμβάσεις του ΔΝΤ, είχαν σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων στο βωμό της αποπληρωμής τόκων και δανείων. Αυτό από μόνο του αποτελούσε τον πρόδρομο της μελλοντικής εκμετάλευσης των κοινωνικών αυτών στρωμάτων, από
    το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες εκμεταλευόμενες την εξαθλίωση και την ανέχειά τους, εμφανίζονται ως "σωτήρες" και κάνουν στοχευμένες επενδύσεις, με σκοπό τον έλεγχο και την χειραγώγηση της οικονομίας της χώρας που βοηθούν, σε αγαστή συνεργασία με την υπερδύναμη που λέγεται ΗΠΑ, και τις γνωστές περιφερειακές δυτικές μεγάλες δυνάμεις.
    Ελέγχοντας την οικονομία μιάς χώρας, ....ελέγχεις πλέον ολόκληρη την εθνική της υπόσταση ...
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    εχει ειπωθει πολλες φορες και εδω .....
    ας το επαναλαμβανουμε συνεχεια για να τους χαλασουμε τα σχεδια ....
    οχι στην τρομοκρατια των μεγαλοτραπεζιτων και επενδυντων ....

    Συντονισμένη επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων, έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, συνεργαζόμενοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, των τελευταίων ετών...

    Το θηρίο των τραπεζιτών βαριά λαβωμένο από την αποφασιστική ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες με μουγκανητά και κινήσεις των ποδιών και της.ουράς του. Όμως αυτήν την στιγμή κείται ανίσχυρο, αδύναμο για να κουνηθεί. Ωστόσο, οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας και οι «Έλληνες» πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να «αναστήσουν» το θηρίο εις βάρος της χώρας και των Ελλήνων.

    Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα:

    Ψέμα 1ο : Μπορεί να αποβληθεί μία χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή την Ευρωζώνη. Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Σύμφωνα με την σχετική Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την είσοδο ή την έξοδο μιας χώρας από την ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείται ομόφωνη απόφαση όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας-στόχο.

    Ψέμα 2ο : Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αν δεν εισπράξουμε τις δόσεις των δανείων; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Τα έσοδα του προϋπολογισμού αρκούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης και οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτό που δεν θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου είναι οι τόκοι των τοκογλύφων. Αν διαγραφεί το επαχθές και επονείδιστο χρέος τότε μπορούν να καλυφθούν και οι αναλογούντες στην πραγματική οφειλή τόκοι. Προς επίρρωση των παραπάνω επισυνάπτω την σελίδα 43 του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 και παραπέμπω και στις δηλώσεις Κατσέλη του Φεβρουαρίου 2012, περί ψευδών ισχυρισμών Βενιζέλου από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2011, πως δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς και συντάξεις!

    Ψέμα 3ο : Δεν φοβούνται οι ευρωπαίοι, έχουν λάβει τα μέτρα τους; Η Ελλάδα δεν έχει διαπραγματευτικό χαρτί; ΟΧΙ. Δεν είναι θέμα ευρωπαίων αλλά του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει επενδύσει και τιτλοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από την υπερχρέωση της Ελλάδας. Μία στάση πληρωμών εκ μέρους της χώρας θα τινάξει τον προγραμματισμό τους στον αέρα μαζί και τα χρηματιστήρια. Πέραν του ελλείμματος που θα προκύψει στα ταμεία των τοκογλύφων θα κατρακυλήσει και η μετοχή τους με ζημιά δυσβάσταχτη.

    Τέλος παραπέμπω σε άλλες δύο χώρες που ακουμπούν στην Ευρώπη και είπαν όχι στο ΔΝΤ: Την Ισλανδία και την Τουρκία. Και οι δύο μέσα σε τρία χρόνια αφ' ότου είπαν ΟΧΙ στο ΔΝΤ, παρουσίασαν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και στις δύο περιπτώσεις ασκήθηκαν τρομακτικές πιέσεις και τρομοκρατία προς τους πολίτες τους.

    Αποδείχθηκε ότι η απόφασή τους ήταν σωστή.

    Ναι λοιπόν στην Ευρώπη αλλά στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι στην Ευρώπη της Goldman Sachs. Ελληνίδες και Έλληνες μην υποκύψετε στους αήθεις-ψευδεπίγραφους εκβιασμούς.

    Ιωάννης Δέμος
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Το πρωτογενές έλλειμμα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ήταν 1,7 δις. ευρώ περίπου.

    Πηγή: Δελτία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού



    Βέβαια, θυμάμαι τον ανεκδιήγητο Άβερελ (συγγνώμη τον ΓΑΠ) να απειλεί τον κόσμο πως αν δεν ψηφιζόταν το μνημόνιο 2 δεν θα πληρωνόταν ΟΥΤΕ ΜΙΑ σύνταξη ή μισθός.

    Και είχα αναρωτηθεί τότε στο παρόν forum: Τα λεφτά τι θα τα έκανε;
    Έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο στο οποίο οι πολιτικοί μας απειλούν πως αν δεν κάνουμε τα τερτίπια τους δε θα πληρώσουν κανένα; Που θα τα έδιναν τα χρήματα;
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κυριακή, 20 Μάιος 2012 09:00
    Σοκ! Αυτοκτόνησε 36χρονη στον Ισθμό Κορίνθου
    Βουτιά θανάτου έκανε 36χρονη το Σάββατο από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο. Οι άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν χθες το απόγευμα τη νεαρή γυναίκα από την θάλασσα, η σορός της οποίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της...
    .
    Τετάρτη, 23 Μάιος 2012
    Αυτοκτόνησε μέσα σε πάρκο στο Περιστέρι!
    Ένας 60χρονος άνδρας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, σε πάρκο στο Περιστέρι, στην περιοχή Τσαλαβούτα....

    Πέμπτη, 24 Μάιος 2012 11:01
    Οι στίχοι της απελπισίας λίγο πριν το διπλό άλμα στο κενό!
    Σοκ προκαλεί η είδηση της διπλής αυτοκτονίας μιας 90χρονης μητέρας και του 50χρονου γιου της στο κέντρο της Αθήνας...

    Σάββατο, 26 Μάιος 2012 09:04
    Αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο 61χρονος στη Μεσαρά
    Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στον Πύργο , στη Μεσαρά βρέθηκε ένας 61χρονος άνδρας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, καταπίνοντας φυτοφάρμακο...

    Σάββατο, 26 Μάιος 2012 17:03
    Κι άλλη αυτοκτονία ηλικιωμένου στο Ηράκλειο!
    Aπαγχονισμένος βρέθηκε νωρίς το απόγευμα σε λιόφυτο στην περιοχή των Αθανάτων του Ηρακλείου ένας ακόμη ηλικιωμενος άνθρωπος....

    Κυριακή, 27 Μάιος 2012 18:36
    Τυλίχτηκε με την ελληνική σημαιά και απειλούσε να αυτοκτονήσει
    Απελπισμένος από το σημείο στο οποίο έχει φθάσει εξαιτίας της ανεργίας, ένας 40χρονος ανέβηκε στην ταράτσα του δημοτικού σχολείου στην Καψόχωρα Ημαθίας και απειλούσε να αυτοκτονήσει...

    Τρίτη, 29 Μάιος 2012 07:36
    Συνταξιούχος οικοδόμος αυτοκτόνησε στην Κρήτη!
    Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 66χρονος συνταξιούχος οικοδόμος μέσα στο σπίτι του στον Κρουσώνα της Κρήτης...


    .....παράλληλα, το 82% εξ ημών ,συμφωνα με χτεσινή μεγκάααλη δημοσκόπηση,θέλει το ευρώ πάση θυσία ...

    ...οπότε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που ανησύχησε για την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι του υπόλοιπου 18% ανέλαβε να μας ενημερώσει γιά τις επιπτώσεις της - εξαποδώ - έλευσης της δραχμής αν......

    Βέβαια, δεν χρειάζεται να ειναι κάποιος οικονομολόγος ή αναλυτής για να διαπιστώσει ότι σταδιακά όλες οι πολιτικές δυνάμεις "αναγκάζονται" να μιλήσουν για κάποιου τύπου "αναδιαπραγμάτευση" του μνημονίου.
    Ο λόγος δεν είναι - μόνο - ψηφοθηρικός.
    Είναι γιατί διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός ΔΕΝ βγαίνει και ο κίνδυνος γενικής αποσταθεροποίησης είναι ορατός κι όχι ένα σενάριο. Έχοντας ήδη μια χρεοκοπία στην πλάτη μας (ελεγχόμενη και συμπεφωνημένη) οι αριθμοί είναι αμειλικτοι. Είναι εξαιρετικά πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα τα πράγματα να φτάσουν μπροστά στο φαινόμενο της "άτακτης κατάρρευσης" (κι οχι μόνο οικονομικής).

    Απέναντι σ' αυτο η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν πρέπει να φοβηθεί. Απλά πρέπει να βγει και να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ (όσο πικρή, σκληρή κι ανάποδη κι αν ειναι, όσες αυταπάτες κι αν διαλύσει εντός και εκτός της αριστεράς). Να πει στο λαό την αλήθεια και κυρίως να του εξηγήσει απλά και κατανοητά ένα στοιχειώδες σχέδιο για την επόμενη μέρα.

    Οτιδήποτε άλλο κινδυνεύει να ακυρώσει ιστορικά την αριστερά και για μια ακόμη φορά να μείνει να δει το τρένο που θα περνά. Από την άποψη αυτή οι στρογγυλεύσεις στο όνομα του ρεαλισμού ή στο όνομα να μην τρομάξει ο λαός είναι απλά ο δρόμος για την πολιτική ήττα , αλλά και την μακρόχρονη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας...
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τι κρύβεται πίσω από τις απειλές



    Ο Παπαδήμος ζήτησε «ισχυρή δήλωση» από τον Μπαρόζο, σύμφωνα με το Reuters

    Σύμφωνα με την πηγή της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters, ο Μπαρόζο ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο «ισχυρή δήλωση» (Φωτογραφία: ΑΠΕ )




    Αθήνα
    Η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ, ήρθε μετά από αίτημα του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

    Σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση, στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτήθηκε για το πώς βλέπει τα σχέδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης.

    «Κοιτάξτε», απάντησε. «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόντες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο».

    Ακόμα και αν δεν ονομάτισε τη χώρα, το σχόλιό του θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στην Ελλάδα και δη ως αναγνώριση του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πανικοβλήθηκαν, οι Έλληνες προσβλήθηκαν και ο Μπαρόζο επικρήθηκε.

    Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο για το επεισόδιο με τον Μπαρόζο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο ισχυρή δήλωση.

    Αν το έκανε, είναι επειδή του του τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και του το ζήτησε, σύμφωνα με επίσημη πηγή από την Επιτροπή που επικαλείται το Reuters.

    Αισθανόμενος ένα είδος στέρησης από την αποτυχία να σχηματιστεί συνασπισμός μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να πει κάτι δυνατό, ελπίζοντας πως θα μπορούσε έτσι να αφυπνίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία, σημειώνεταιθ

    «Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα», είπε η επίσημη πηγή της Επιτροπής για τη σειρά των γεγονότων. Όμως, «δεν δούλεψε», προσέθεσε.

    ΠΗΓΗ:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198170
     
  7. "Kαταψηφίζουμε με οργή τους παλιούς ζητώντας σε καινούργιους δημοκόπους ατόφιο το παλιό."
    Χ. Γιανναράς​
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor



    Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου

    Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
    Θεωρούνε ταπεινό
    Να μιλάς για το φαΐ
    Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει

    Οι ταπεινοί αφήνουνε τον κόσμο
    Χωρίς να'χουνε δοκιμάσει κρέας της προκοπής

    Πώς ν'αναρωτηθούν πού'θε έρχονται
    Και πού πηγαίνουν
    Είναι τα όμορφα δειλινά τόσο αποκαμωμένοι
    Το βουνό και την πλατειά τη θάλασσα
    Δεν τά'χουν ακόμα δει
    Όταν σημαίνει η ώρα τους

    Αν δεν νοιαστούν οι ταπεινοί
    Γι'αυτό που είναι ταπεινό
    Ποτέ δεν θα υψωθούν

    Το ημερολόγιο
    Δεν δείχνει ακόμα την ημέρα
    Όλοι οι μήνες, όλες οι ημέρες
    Είναι ανοιχτές
    Κάποια απ' αυτές θα σφραγιστεί
    Μ' έναν σταυρό

    Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
    Οι έμποροι φωνάζουν γι'αγορές
    Οι άνεργοι πεινούσαν
    Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

    Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι
    Κηρύχνουν τη λιτότητα
    Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
    Ζητάνε θυσίες
    Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
    Για τις μεγάλες εποχές που θα'ρθουν
    Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
    Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
    Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού

    Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε
    Πόλεμος και ειρήνη
    Είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά
    Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους
    Μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα
    Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους
    καθώς ο γιος από την μάνα
    έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά
    ο πόλεμός τους σκοτώνει
    ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

    Όταν αυτοί που είναι ψηλά
    Μιλάνε για ειρήνη
    Ο απλός λαός ξέρει
    Πως έρχεται ο πόλεμος
    Όταν αυτοί που είναι ψηλά
    Καταριούνται τον πόλεμο
    Διαταγές για επιστράτευση
    Έχουν υπογραφεί

    Στον τοίχο με κιμωλία γραμμένο
    Θέλουνε πόλεμο
    Αυτός που το΄χε γράψει
    Έπεσε κι όλας

    Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε
    Να ο δρόμος για τη δόξα
    Αυτοί που είναι χαμηλά
    Να ο δρόμος για το μνήμα

    Τούτος ο πόλεμος που έρχεται
    Δεν είναι ο πρώτος
    Πριν απ' αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι
    Όταν ετέλειωσε ο τελευταίος
    Υπήρχαν νικητές και νικημένοι
    Στους νικημένους ο φτωχός λαός
    Πέθαινε απ' την πείνα
    Τους νικητές ο φτωχός λαός
    Πέθαινε το ίδιο

    Σαν θα'ρθει η ώρα της πορείας
    Πολλοί δεν ξέρουν
    Πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους
    Η φωνή που διαταγές τους δίνει
    Είναι του εχθρού τους η φωνή
    Εκείνος που για τον εχθρό μιλάει
    Είναι ο ίδιος τους ο εχθρός

    Νύχτα
    Τ'ανδρόγυνα ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους
    Οι νέες γυναίκες θα γεννήσουν ορφανά

    Στρατηγέ το τανκς σου
    Είναι δυνατό μηχάνημα
    Θερίζει δάση ολόκληρα
    Κι εκατοντάδες άνδρες αφανίζει
    Μόνο που έχει ένα ελάττωμα
    -χρειάζεται οδηγό

    Στρατηγέ το βομβαρδιστικό
    Είναι πολυδύναμο
    Πετάει πιο γρήγορα απ' τον άνεμο
    Κι απ' τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύ
    Μόνο που έχει ένα ελάττωμα
    -χρειάζεται πιλότο

    Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ
    Ξέρει να πετάει
    Ξέρει και να σκοτώνει
    Μόνο που έχει ένα ελάττωμα
    -ξέρει να σκέφτεται


    Στίχοι: Bertolt Brecht
    Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
    Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Κούτρας & Θάνος Μικρούτσικος
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. Καλα όλα αυτά αγαπητέ μου αλλα δε τι θεωρείς οτι μας αφορά;
    Η γνωμη μου είναι οτι δεν μας αφορά σε τίποτα και παραθέτω ενα κείμενο που μας ταιριάζει μας αφορά και μας περιγράφει

    Γλυκιές συμμορίες
    Μια «Αριστερή» ή μια «Δεξιά» Ελλάδα ίσως να ήταν μια κάποια λύση για το ανατολιτικοδυτικό υβρίδιο που προέκυψε από την σύγκρουση των συμμοριών μετά το 1821 και ονομάστηκε «Ελληνικό κράτος». Θα έλυνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον γόρδιο αυτόν δεσμό που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το μέσο για πλιάτσικο «της δικής μας» συμμορίας έναντι «της άλλης». Bρεθήκαμε μέσα σε μία νύχτα στον καπιταλισμό υπερπηδώντας την όποια συγκρότηση εθνικής αστικής τάξης και τον Διαφωτισμό. Δεν μας έγινε ποτέ συνείδηση ότι η μοναδική αντίσταση στο πλιάτσικο της οικονομίας μέσω της επιβολής της εκάστοτε ισχυρής συμμορίας πάνω στην αδύναμη είναι μόνον οι θεσμοί, οι νόμοι και οι κανόνες. Γι’ αυτό και όποτε κάποιος κυβερνήτης προσπάθησε, μιμούμενος τους Ευρωπαίους, να τoυς εγκαθιδρύσει φροντίσαμε γρήγορα να τον εξολοθρεύσουμε.

    Ο καλύτερος μαθητής και συνεχιστής της ληστρικής συμμορίας της Δεξιάς που εγκαινίασε το πλιάτσικο αποδεικνύεται σήμερα η Αριστερά. Το υπερηφανεύεται κιόλας μιας και επιβραβεύεται από τον λαό που έτσι είναι μαθημένος. Τον δεξιό κομματάρχη φύλαρχο διαδέχτηκε μετά την μεταπολίτευση αρχικά ο γνωστός μας «ΚΝίτης», που από τον «διαλεκτικό υλισμό» κράτησε μόνο τον «υλισμό», τον οποίο μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του ώστε αυτά να συνεχίζουν σήμερα την παράδοση της ανομίας -καλούμενης και «επανάστασης»- με το να συλλαμβάνουν τους εισβολείς των κρουαζιερόπλοιων, να τους εξηγούν «Πίσω ρε και out of the Greece!» και η νίκη αυτή του «λαϊκού κινήματος» να επιβραβεύεται με τον εξοβελισμό της Ελλάδας από προορισμό διακοπών των πάσης φύσεως «ιμπεριαλιστών».

    Χρόνια συνοδοιπόρος αυτού του ΚΝίτη ο «ΠΑΣΟΚος» του Αντρέα, πιο πραγματιστής όμως και έχοντας διδαχτεί από «τα λάθη» της Αριστεράς βρίσκει άλλο τρόπο αγώνα. Εκλέγει χρόνια Άκηδες που του το ανταποδίδουν διορίζοντάς τον στον Δήμο, την ΕΡΤ, την ΔΕΗ κλπ. Έτσι σήμερα σαν πχ. εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ μπορεί και συνεχίζει κι αυτός τον αγώνα του «λαϊκού κινήματος» σε συνέδρια στις Μπαχάμες, όλα πληρωμένα, αυξημένο εκτός έδρας και μαζί και η σύζυγος για συμπαράσταση στην «προάσπιση της μη ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρισμού».

    Ήταν θέμα χρόνου οι δυο αυτοί λαϊκοί αγωνιστές να ενωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ όπου έχουν την ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν αφήνοντας πίσω τους τσιμινιέρες που πάγωσαν και Ζαβαρακατρανέμια και να συναντήσουν εκεί τον νέο με το σκουλαρίκι και τα μαύρα ρούχα «που δεν γουστάρει παγκοσμιοποίηση» και θα τους μάθει ολίγον από «Τρύπες» και «Μάνου Τσάο».

    Διαχρονικά προνομιακός χώρος κάθε τέτοιας πρωτοπορίας είναι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Εκεί χέρι χέρι με την γενιά του Πολυτεχνείου που στο μεταξύ κατάφερε κι έγινε «καθηγητής, διδάκτορας, επίκουρος, αναπληρωτής», δίνουν όλοι μαζί την μάχη. Προσθέτουν έτσι άλλη μια νίκη στο «λαϊκό κίνημα» με το να μην υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό ΑΕΙ στα 100 καλύτερα του κόσμου που να διδάσκει την «αστική γνώση στην υπηρεσία της αγοράς και όχι του λαού».

    Οι αλλεπάλληλες αυτές νίκες του «λαϊκού κινήματος» από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα βασίστηκαν στο σύμπλεγμα ενοχής της Δεξιάς συμμορίας για την μετεμφυλιακή συμπεριφορά της απέναντι στην Αριστερή. Και οι δυο συνεργάστηκαν μόνο στην ακύρωση κάθε προσπάθειας για την θέσπιση κανόνων, θεσμών, νόμων τύπου πχ. Γιαννίτση.

    Όσο μας τα σκάγανε οι «βάρβαροι» Ευρωπαίοι εργαζόμενοι δεν είχαμε πρόβλημα. Το διασκεδάζαμε κιόλας εκλέγοντας κάθε λίγο τον βολικότερο για να συνεχίσουμε να «αγωνιζόμαστε» και να τους τα τρώμε. Την μερίδα του λέοντος έτρωγε βέβαια ο εκλεγμένος αγωνιστής, τα αποφάγια όμως που δεν ήταν αμελητέα όλοι εμείς. Το αναπόφευκτο πάχος μας εμπόδισε να δούμε στο ημερολόγιο Έσοδα 50 δις - Έξοδα 75 δις, Εισαγωγές 44 δις έναντι εξαγωγών 16 δις. Οι συνεχείς νίκες του «λαϊκού κινήματος» μας είχαν φτάσει στο να ξοδεύουμε τα λεφτά των «βαρβάρων» ανίκανοι να παράγουμε κάτι της προκοπής. Πλην βέβαια εξυπνάδας που, όπως βλέπετε και στο κείμενο, είναι πανάρχαιο δώρο του Θεού στην μικρή μας χώρα.

    Μόλις αντελήφθη την κατάσταση ο κυβερνήτης έφαγε από την στεναχώρια του στου Μπαϊρακτάρη όλη την πιατέλα με τα παϊδάκια. Μισοναρκωμένος μετά κατά την επιστροφή του σπίτι μάς χτύπησε με το 4Χ4 ενώ βγαίναμε χαρούμενοι από το διακομματικό πάρτι των κλαδικών στην παραλιακή. Εξαφανίστηκε συντετριμμένος και κρύφτηκε σπίτι με την γυναίκα και τα δίδυμα. Πανέτοιμος να μας σώσει κατέφθασε ο πράσινος Σπήντυ Γκονζάλες. Διψασμένος να προσφέρει επιτέλους και αυτός στον τόπο, μας σήκωσε από την άσφαλτο τόσο απρόσεκτα που κόντεψε να μας αφήσει στον τόπο! Μαθημένος σε σκανδιναβικές συλλογικότητες έκατσε μετά από επάνω μας στην άσφαλτο και ενώ αιμορραγούσαμε το συζητούσε με Λούκες, Παπουτσήδες, Καστανίδηδες σε ποιο νοσοκομείο να μας πάνε. Ήταν όμως δύσκολο να βρεθεί εφημερεύον. Ο παλαιός ΚΝΙτης, ο πιο σύγχρονος ΠΑΣΟΚος και η μεταμοντέρνα τους σύνθεση ο ΣΥΡΙΖΑίος – που σε παγκόσμια θεατρική πρώτη έχει και Σταλινικό αγκαλιά με Τροτσκιστή (!) – είχαν κάνει κατάληψη στα νοσοκομεία και απεργούσαν λέγοντας «ΟΧΙ στο..» οτιδήποτε.

    Ο πράσινος κυβερνήτης αναγκάστηκε να φωνάξει ξένο χειρουργό -Τρόικες, Task Force έως και κόκκινο Ντάνι- που όμως πήραν γρήγορα το μάθημα ιστορίας τους από τους καταληψίες. Τους εξηγήσαμε ότι μαθημένοι σε Αρκάδια και Ζάλογγους, εάν έστω ακουμπήσει ξένος νυστέρι θα τον τιμωρήσουμε με τον τρόπο που ξέρουμε: Θα αυτοκτονήσουμε! Όταν μείνανε ξεροί αδυνατώντας να παρακολουθήσουν την «διαλεκτική» του συλλογισμού μας, τους εξηγήσαμε λίγο καλύτερα την παράδοσή μας. Δεν θέλουμε νόμους, κανόνες, θεσμούς, θέλουμε τα βιλαέτια μας, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Εξάρχεια, την Κερατέα, την Πάτρα. Διότι στα βιλαέτια η συμμορία αποφασίζει μόνη της ότι δεν χωράνε ανεμογεννήτριες, ορυχεία, ιχθυοκαλλιέργειες, ΧΥΤΑ, αποκομιδή σκουπιδιών, τίποτα. Ίσως μόνο λίγα επιδοτούμενα οικογενειακά φωτοβολταϊκά, όχι όμως μεγάλες μονάδες που θα προσβάλλουν το περιβάλλον ή την αισθητική της Κερατέας. Ρεύμα βεβαίως θέλουμε στο σπίτι μας, αλλά να μας το φέρουν από την Πτολεμαΐδα, να αναπνέουν τα παιδιά του Πτολεμαίου την στάχτη, όχι το δικό μας. Ευρώ βεβαίως θέλουμε, όχι όμως ορυχεία που να βγάζουν χρυσό που θα πουλάμε σε Ευρώ. Δημόσιο νοσοκομείο και σχολείο το θεωρούμε αυτονόητο, αλλά όχι και να κόβουμε απόδειξη και να φορολογούμαστε. Πακιστανό κηπουρό βεβαίως, όχι όμως και κέντρο φιλοξενίας του. Εξηγήσαμε δηλαδή με δυο λόγια στον «βάρβαρο» Ευρωπαίο εργαζόμενο πως ό,τι δεν μεταφράζεται άμεσα, χειροπιαστά, σε ατομικό δικό μας υλικό πλούτο θα βρει απέναντί του το «λαϊκό κίνημα».

    Είναι άραγε νομοτέλεια η συλλογική αυτή σχιζοφρένεια στην οποία οδήγησε την κοινωνία η δράση των συμμοριών;
    Δεν είμαστε ούτε οι μόνοι ούτε οι πρώτοι που βρέθηκαν μπρος σε οικονομική διάλυση. Μια άλλη χώρα, η Δανία, βρέθηκε την δεκαετία του '70 με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, εκρηκτική ανεργία και πληθωρισμό, ελλείμματα στο ισοζύγιο, υπερβολικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κλπ. Μέσα σε τρία όμως χρόνια όλα αυτά οι απόγονοι των Βίκινγκς και όχι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη τα είχαν αφήσει στο παρελθόν. Το έκαναν σβήνοντας ολοκληρωτικά όσα ήξεραν μέχρι τότε και αντικαθιστώντας τα όλα με μία και μόνη λέξη: Ανταγωνιστικότητα. Το μοναδικό κριτήριο για οποιουδήποτε μέτρο, θεσμό ή κανόνα ήταν η συμβολή του ή όχι στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους. Αυτός ήταν ο αποκλειστικός τους προβληματισμός σε όλη την χώρα.

    Μόνο που ο δανέζικος ΣΥΡΙΖΑ της εποχής, παρόλο που το κεφάλι του βούιζε ακόμα από τον Μάη του ’68, συμμετείχε στην εθνική αυτή προσπάθεια, δεν είπε «ΟΧΙ σε όλα». Δεν αρνήθηκε δηλ. την κατάργηση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα, την δέχτηκε επιμένοντας οι καρποί της μελλοντικής ανάπτυξης να μοιρασθούν με δικαιοσύνη και όχι σαν λάφυρα συμμορίας. Είχε βέβαια κατανοήσει πως για να μοιράσεις οτιδήποτε πρέπει πρώτα αυτό να υπάρξει!

    Ίσως, λοιπόν, ήρθε ο καιρός οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων να δείξουμε πριν είναι αργά ότι κάτι κληρονόμησε και ετούτη εδώ η Βαλκανική φυλή από την σοφία των προγόνων της. Ότι καταλάβαμε δηλαδή πως κοινό όραμα δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε χωρίς διαφωνίες. Όμως καταφέρνοντας να ξεπεράσουμε την βαριά κληρονομιά των συμμοριών που μας κληροδότησαν τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις διαφωνίες μας με εποικοδομητικό και όχι αυτοκαταστροφικό για την χώρα ρόλο. Ιδού μπροστά μας πεδίον δόξης λαμπρόν: να διαλύσουμε οριστικά τις γλυκιές συμμορίες όλου του πολιτικού μας φάσματος για να μπορέσουμε κάποτε να υπερηφανευτούμε για κάτι που κάναμε εμείς οι ίδιοι και όχι κάποιοι ένδοξοι πρόγονοι.

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=15664
     
  10. Ο πράσινος κυβερνήτης αναγκάστηκε να φωνάξει ξένο χειρουργό -Τρόικες, Task Force έως και κόκκινο Ντάνι- που όμως πήραν γρήγορα το μάθημα ιστορίας τους από τους καταληψίες. Τους εξηγήσαμε ότι μαθημένοι σε Αρκάδια και Ζάλογγους, εάν έστω ακουμπήσει ξένος νυστέρι θα τον τιμωρήσουμε με τον τρόπο που ξέρουμε: Θα αυτοκτονήσουμε! Όταν μείνανε ξεροί αδυνατώντας να παρακολουθήσουν την «διαλεκτική» του συλλογισμού μας, τους εξηγήσαμε λίγο καλύτερα την παράδοσή μας. Δεν θέλουμε νόμους, κανόνες, θεσμούς, θέλουμε τα βιλαέτια μας, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Εξάρχεια, την Κερατέα, την Πάτρα. Διότι στα βιλαέτια η συμμορία αποφασίζει μόνη της ότι δεν χωράνε ανεμογεννήτριες, ορυχεία, ιχθυοκαλλιέργειες, ΧΥΤΑ, αποκομιδή σκουπιδιών, τίποτα. Ίσως μόνο λίγα επιδοτούμενα οικογενειακά φωτοβολταϊκά, όχι όμως μεγάλες μονάδες που θα προσβάλλουν το περιβάλλον ή την αισθητική της Κερατέας. Ρεύμα βεβαίως θέλουμε στο σπίτι μας, αλλά να μας το φέρουν από την Πτολεμαΐδα, να αναπνέουν τα παιδιά του Πτολεμαίου την στάχτη, όχι το δικό μας. Ευρώ βεβαίως θέλουμε, όχι όμως ορυχεία που να βγάζουν χρυσό που θα πουλάμε σε Ευρώ. Δημόσιο νοσοκομείο και σχολείο το θεωρούμε αυτονόητο, αλλά όχι και να κόβουμε απόδειξη και να φορολογούμαστε. Πακιστανό κηπουρό βεβαίως, όχι όμως και κέντρο φιλοξενίας του. Εξηγήσαμε δηλαδή με δυο λόγια στον «βάρβαρο» Ευρωπαίο εργαζόμενο πως ό,τι δεν μεταφράζεται άμεσα, χειροπιαστά, σε ατομικό δικό μας υλικό πλούτο θα βρει απέναντί του το «λαϊκό κίνημα».
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Σωστά… Ως γνωστόν η ισχυρή Ελλάς δεν κινδυνεύει ούτε από λιτότητα, ούτε από φτώχεια κι ανεργία, ούτε από πόλεμο. Και προπάντων, οι πολιτικοί της ταγοί λένε πάντοτε την αλήθεια στο λαό και ποτέ δεν κάνουν το άσπρο μαύρο…


    Παρεμπιπτόντως ωραία ιστοσελίδα το protagon, φιλελεύθερη και πλουραλιστική. Τόσο πολύ μάλιστα που και τα τέσσερα σχόλια που έχω στείλει, λογοκρίθηκαν! Ούτε στο Indymedia δεν πέφτει τόσο ψαλίδι!

    Κατά τα λοιπά, τελευταία έχω αποκτήσει το χόμπι να μετράω πόσα άρθρα γνώμης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύουν καθημερινά. Κάτω από τρία δεν πέφτουν με τίποτα! Λίγο ακόμα και θα μου κάνουν συμπαθή ως και τον Τσίπρα…
     
  12. Εννοουσα πως δεν αφορούν την παρούσα οικονομική συγκηρία
    Στο προταγον μπορεις να βρεις τα παντα απο φιλελευθερους μεχρι αναρχικους. Εχουν δημοσιευτει καμποσα αρθρα του Καιν
    Οσο για τα σχολια δεν νομιζω οτι σε λογοκρινουν. Κι εγω εχω στειλει μερικες φορες σχολια που συμφωνουν με το αρθρο που σχολιαζω η ειναι εντελως ουδετερα και δεν εχουν δημοσιευτει. Απλα δημοσιευουν μερικα στη τυχη νομιζω
     
Thread Status:
Not open for further replies.