Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οχι δεν ανηκει σ αυτη την λιστα. Τα ιδια ελεγε και προ κρισης
     
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εαν δεν ειναι ρητορικη η ερωτηση, μου φαινεται πως λιγα γνωριζουμε στο ποσο μπορει να υποφερει καποιος.

    Εαν τους απορριψουμε, ποιος θα εχει την δυναμη να παει στο χωριο και να ζει απο εναν κηπο και ενα κοτετσι φοβουμενος πως τα βραδια θα τον κλεψουν?
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Ψόφησα στο γέλιο. Καταρρέουμε – αλλά με χιούμορ.

    **

    Του Κώστα Γιαννακίδη.

    Στο «Εκεί που μένουν οι νεκροί», οι ακροατές συνοδεύουν τον Σπύρο Ζαγοραίο σε έναν περίπατο του στο νεκροταφείο. «Εκεί μου μένουν οι νεκροί, στους τάφους και στα μνήματα, ένα θλιμμένο δειλινό με φέρανε τα βήματα.» Δεν γνωρίζουμε αν ο Σπύρος Ζαγοραίος έχει κάποιο προσφιλές πρόσωπο κάτω από το μάρμαρο. Άλλωστε ο ίδιος αποφασίζει να μας διηγηθεί ένα δράμα που κάνει τον ακροατή να ανάψει τσιγάρο, να ρουφήξει ρετσίνα, να γείρει το κεφάλι προς τα πίσω. «Και είδα ένα δύστυχο γονιό με σπαραγμό να κλαίει και ένα παιδί στο πλάι του με πόνο να του λέει. Πες μου πατέρα μου γιατί όλοι ορφανό με λένε και γιατί σ' αυτό το μνήμα κάθε μέρα θες να κλαίμε.» Είναι εμφανές ότι η σχέση πατέρα-παιδιού διακρίνεται από σαφές πρόβλημα επικοινωνίας-δεν συζητούν ακόμα και το δράμα που σημάδεψε την οικογένεια τους.

    Όμως να που ο πατέρας παίρνει την απόφαση να μιλήσει στο παιδί. Έπαιξε, άραγε, ρόλο η παρουσία του Ζαγοραίου; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. «Σε αυτό το μνήμα το βαθύ, σε τούτον δω τον τάφο, βρίσκεται η μανούλα σου, στην πλάκα από κάτω.» Η αντίδραση του παιδιού μας εκπλήσσει. Αν και κατάλαβε γιατί το λένε ορφανό και εν τέλει έμαθε που είναι η μητέρα του, δείχνει να διατηρεί αποστάσεις από την πραγματικότητα. «Τότε πατέρα μου γιατί δεν ανοίγουμε τον τάφο, τη μανούλα να ξυπνήσω και να την σφιχταγκαλιάσω.» Εγώ θα του έριχνα καρπαζιά. Έτσι ξερά και άπονα. Όμως ο πατέρας του το είπε με συμπόνοια: «Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί καημένο μου παιδάκι, γι' αυτό θα ζήσεις ορφανό και εγώ χωρίς αγάπη.»




    Κοιτάξτε τώρα τι μπορεί να γίνει. Παίρνεις όλο το τραγούδι όπως έχει, δεν αλλάζεις απολύτως τίποτα, εκτός από την τελευταία λέξη. «...θα ζήσεις ορφανό και εγώ χωρίς ευρώ». Μία λεξούλα αλλάζεις και έχεις το τελευταίο διαφημιστικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με ισχυρότερο μήνυμα. Αν μη τι άλλο, τα παιδιά θα συνδέσουν την ορφάνια με την απώλεια του ευρώ, θα αγκαλιάσουν τη μανούλα τους και αφού διαπιστώσουν ότι δεν έχει μάρμαρο επάνω της, θα της ζητήσουν να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.

    Είναι να απορείς για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία ξοδεύτηκε και έφτιαξε αυτό το σποτ με το κοριτσάκι που ρωτάει τον δάσκαλο γιατί η Ελλάδα δεν έχει ευρώ. Ας πληρώσουν τους διαφημιστές με δραχμές, από τις παλιές τις καλές. Δηλαδή πώς τους ήρθε η έμπνευση; Έβλεπαν ταινία με τον Βασιλάκη Καϊλα; Τα έπιναν σε ουζερί και άκουσαν το «μπαμπά, μπαμπά, κάποιος χτυπάει την πόρτα»; Ο μόνος λόγος για να γυρίσεις αυτή τη διαφήμιση είναι για να φτιάξεις το πιο cult σποτ όλων των εποχών. Αν δεν έδειχνε παιδιά το έβαζες άνετα δίπλα σε σκηνές Γκουζγκούνη. Αν και αυτό λύνεται στο επόμενο σποτ. Το κοριτσάκι έχει μεγαλώσει και περπατάει με καυτό μίνι στην Πανεπιστημίου, δίπλα στα παλιά αυτοκίνητα, μπροστά από το τεράστιο πόστερ του Αλέξη με τον μπερέ και τη διαφήμιση του Χαϊβάνια γκλουπ.





    Με το ευρώ στα μνήματα | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Βομβιστής ο Μιχαλολιάκος

    της Κατερίνας Σταυρούλα


    Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, παρά τις συνεχείς και πρόσφατες προσπάθειες του κράτους και των μηχανισμών του να τον «ξεπλύνει», αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Πέρα από τις καθόλου αμελητέες συνεχείς επιθέσεις των μελών της κοινοβουλευτικής πλέον συμμορίας σε μετανάστες που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, με τα κρούσματα να καταγράφουν συνεχή αύξηση, ήδη από τη γέννηση του φαινομένου και των πρώτων ακροδεξιών ομάδων που δρούσαν στα μεταπολιτευτικά χρόνια η πορεία τους, ιστορικά, συνοδευόταν από τη χρήση ανεξέλεγκτης εγκληματικής βίας απέναντι και στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η είσοδος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή επανέφερε στο προσκήνιο όλη την εγκληματική δράση της συμμορίας, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και τη συμμετοχή του ίδιου σε βομβιστικές ενέργειες. Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 1978, μια ωρολογιακή βόμβα εκρήγνυται στην αίθουσα του κινηματογράφου Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, στις 9.30 το βράδυ. Η έκρηξη γίνεται κατά τη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας Ουράνιο τόξο. Η βόμβα έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα του κοινού κι η έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα τον πολύ βαρύ τραυματισμό ενός άτυχου θεατή, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια. Μαζί του τραυματίζονται και άλλοι 18 άνθρωποι.

    Η επίθεση επαναλαμβάνεται τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του κινηματογράφου Ρεξ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η έκρηξη σημειώνεται και πάλι κατά τη διάρκεια προβολής μιας σοβιετικής ταινίας με τίτλο Ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα. Η ωρολογιακή βόμβα είχε επίσης τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα της αίθουσας προβολής και η έκρηξή της είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων.

    Οι βομβιστικές επιθέσεις στους δύο κινηματογράφους δεν αποτελούσαν μεμονωμένα παραδείγματα. Ήταν μέρος μιας σειράς αντίστοιχων ακροδεξιών τρομοκρατικών ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τη μεταπολιτευτική περίοδο στην Αθήνα, με στόχο χώρους με αριστερό πρόσημο. Από τα γραφεία του περιοδικού Αντί και γραφεία της ΚΝΕ μέχρι τον εμπρησμό των γραφείων της Αυγής και εκρήξεις στα γραφεία του ΕΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού, οι «μετανάστες» για τους ακροδεξιούς της εποχής είχαν εμφανή ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

    Για τις δολοφονικές αυτές ενέργειες συλλαμβάνεται μια ομάδα 10 ακροδεξιών, ανάμεσά τους και ο σημερινός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έφεδρος αξιωματικός την περίοδο εκείνη. Ενώ οι αρχικές κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι στον ανακριτή εντάσσονται στον νόμο «περί καταστολής της τρομοκρατίας» και είναι σε βαθμό κακουργήματος, ο Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο από την ομάδα καταλήγουν να παραπεμφθούν στο πενταμελές εφετείο και να τιμωρηθούν για παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών υλών», δηλαδή για μια κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ποινή 13 μηνών που στο Εφετείο έγινε 11 μήνες. Ήταν οι μήνες που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πέρασε στη φυλακή και που σήμερα κατέληξαν να παρουσιάζονται με μια απλή περιγραφή σε μορφή ανεκδότου σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου είναι καλεσμένος, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά ούτε στη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν αλλά ούτε και στην ουσιαστική προστασία του κρατικού μηχανισμού στα αγαπημένα του παιδιά.


    ΠΡΙΝ | Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς: Βομβιστής ο Μιχαλολιάκος
     
  5. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Βρε cornilie,
    τι σόι απάντηση γυρεύεις σε ερωτήματα που ο μόνος τους λόγος διατύπωσης είναι οι εντυπώσεις;

    Για ποια απ΄όλα τα λεφτά των καπιταλιστών μιλάς;

    Για εκείνα που μας έστελναν με αντίτιμο τις ποσοστώσεις στην παραγωγή και την υπαγωγή στις κοινοτικές νόρμες;

    Για τα άλλα που μας έδιναν με τα πακέτα για να τους τα ξαναστείλουμε πίσω με τόκο, ψωνίζοντας από τα μαγαζιά τους, κατασκευές, βαγόνια, βαπόρια και υποβρύχια, συν τα μπαξίσια σε Άκηδες κα Μάκηδες;

    Για τα άλλα, τα C 4 I , ας πούμε, που τα χρυσοπληρώσαμε για να μη δουλέψουν ποτέ και να μας κάνει μπου-χου ο κάθε Χριστοφοράκος από τα Μόναχα;

    Ή για τα τελευταία, αυτά που ανατοκίζουν τα παλιά χρέη, κουρεύουν τα ελληνικά ομόλογα και ξαναγυρνάνε πίσω στους αποστολείς τους;
    Ποια απ΄όλα βρε κοπέλι;

    Σε βρίσκω με πολλή αυτοπεποίθηση.
    Μάλλον σου έχουν δώσει αναλυτικό λογαριασμό για το τι έχουμε πάρει, τι έχουμε δώσει και πόσο έχει κοστίσει το κάθε τι.
    Είσαι και ο μοναδικός Έλληνας πάντως που του τα έχουν αναλύσει όλα αυτά.
    Άλλος δεν υπάρχει.
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αυτή η γ....νη παροιμία που λέει ..."Τον αράπη σαν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" ....πόσο δίκιο έχει ...!

    Υ/Γ : Κανένα ρατσιστικό υπονούμενο ...δεν υπονοώ για τους μαύρους .....
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Προσπάθεια του κράτους και του μηχανισμού να τον «ξεπλύνει»; Γι' αυτό ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα αποκλείεται από τις συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης παρά τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα; Γι’ αυτό κανάλια, αριστερά, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τρόικα βρίσκονται απέναντι; Γι' αυτό θέλουν να τον αποκλείσουν ακόμη κι από το debate παρά το ότι περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες ζήτησαν να εκπροσωπούνται στη Βουλή από το κόμμα του;
    Ας υστεριάζουν όσο θέλουν.

    Οι αριστεροί-αναρχικοί υπεύθυνοι για την πρόσφατη τοποθέτηση βόμβας στο μετρό, για το διαμελισμό από έκρηξη μικρού παιδιού που έψαχνε στα σκουπίδια, για τον εμπρησμό ανθρώπων με αποτέλεσμα τη βάρβαρη δολοφονία τους, για το αιματοκύλισμα Ελλήνων στρατιωτών το 50 κλπ κλπ (τελειωμό δεν έχει η λίστα στην κυριολεξία), κατηγορούν τους «άλλους» για βομβιστές looool.

    Θρασύτατοι όπως πάντα οι αριστεροί.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο δάσκαλος ήταν λες και ήταν έτοιμος να πει "εγώ το έκανα!"

    Όσο για τα παιδάκια... Αν έβαζαν τη Βουγιουκλάκη σε ένα από τα έργα της που πούλαγε τσατσάρες στο πεζοδρόμιο νομίζω ότι θα ήταν πιο πειστικό.

    Όμως, το τέλειο, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν τούτο. Και με πολύ μικρό κόστος! Απίστευτο, να θέλει η Ιγκλετέρα τη συντριβή του ευρώ, γιατί άραγε;  

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οι αριστεροί που εγκλημάτησαν, (γιατί φυσικά υπάρχουν και τέτοιοι), σαπίζουν στις φυλακές - και δικαίως. Δεν βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο, δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αν αριστερό κόμμα είχε υποψήφιο τον Σάββα Ξηρό θα έμενε ασχολίαστο;

    Για την συγκεκριμένη υπόθεση πάντως, δεν βλέπω κάποια διάψευση. Τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα. Δεν είναι εφεύρημα των αριστερών η ανατίναξη κινηματογράφων, συνέβη. Και συμμετείχε κι ο Μιχαλολιάκος σ' αυτό.
     
  10. Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλα εγω μονο ερωτησεις εχω και μολις μου ηρθε αλλη μια:
    Δε μου λες , αυτη η χωρα που λεγεται Ελλαδα τι σοι χωρα ειναι; Μηπως ειναι χωρα μικρων παιδιων
    που συνεχεια οι αλλοι την ξεγελουν που ολο κατι της κανουν και στο τελος οτι κι αν σημβει
    ειναι αδικημενη σαν την Μπανς Επιφανι ενα πραγμα; Δες ξανα το ποστ σου
    Αχ τα ελεγε ο Μεγας Χατζηδακις

    Η Ελλάδα σου μοιάζει Μπλανς Επιφανί
    γιατί έχει ήθος, αφέλεια, υπομονή,
    να την βιάζουν τακτικά οι κατακτητές.
    Με επιμονή τα καταφέρνει η Ελληνίς Επιφανί
    να παραμένει πάντα παρθένος και γυμνή.
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πάντως η Χρυσή Αυγή έχει κάνει πολλά πολιτικά λαμόγια να τρέμουν...., γιατί άραγε, μήπως επειδή αυτοί δεν μασάνε τα λόγια τους και το εννοούν οταν λένε θα χώσουν τα λαμόγια στην στενή για πάντα και θα δημεύσουν την περιουσία τους;
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μερικοί εξ΄ αυτών. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη μια χαρά συνεχίζουν (τα έχουμε ξανασυζητήσει εξάλλου).

    Οι συνήγοροί πάντως της 17 Νοέμβρη μια χαρά βουλευτές της αριστεράς είναι σήμερα  
    Εξάλλου έγκλημα δεν είναι μόνο η τοποθέτηση βόμβας αλλά είναι και πολλά ακόμη όπως οι βίαιες καταλήψεις χώρων – σχολών από «ανθρώπους» με κοντάρια και λοστούς που θέλουν να «διαμαρτυρηθούν για την ύπαρξη αμερικάνικων στρατευμάτων στο Κογκό», οι ένοπλες ληστείες σε τράπεζες κλπ.



    Δεν είμαι φύλακας του ποινικού αρχείου για να ξέρω τι συνέβη. Για να έβγαλε αυτήν την απόφαση το δικαστήριο προσωπικά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω ούτε αυτήν ούτε την ποινή.

    Κατά τα λοιπά, ο Ευθυμίου και ο Σημίτης χρόνια βουλευτής και ο Υπουργός ο πρώτος και Πρωθυπουργός και Υπουργός ο δεύτερος (αμφότεροι της αριστεράς αρχικά), έχουν παραδεχθεί πολλές φορές πως τοποθετούσαν βόμβες πριν χρόνια. Τουλάχιστον αυτός που αναφέρεις τιμωρήθηκε.
     
Thread Status:
Not open for further replies.