Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Γεώργιος Π. Μαλούχος

    H Ευρώπη του φασισμού

    TO BHMA

    Τα σημάδια είναι όχι απλώς σκοτεινά αλλά ερεβώδη: η Ευρώπη, φαίνεται καθαρά πια ότι θυμάται το άλλο πρόσωπό της, εκείνο του φασισμού. Αργά αλλά σταθερά, οι εκφραστές του αναδύονται σχεδόν παντού, ανάλογα με την έκταση και την ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες. Κι όχι απλώς βγαίνουν, αλλά επιζητούν και, ενίοτε, ήδη βρίσκουν, νομιμοποίηση. Δεν είναι μόνον οι εκλογές που δίνουν υψηλά ποσοστά σε τέτοια κόμματα. Είναι κυρίως η αντίληψη που διαχέεται σε αρκετά ευρεία στρώματα διάφορων ευρωπαϊκών κοινωνιών που υποφέρουν, ότι ο φασισμός μπορεί να λύσει προβλήματα που η δημοκρατία δεν μπορεί.

    Η αντίληψη αυτή, είναι επιφανειακή και πλανημένη: ουδέποτε ο φασισμός έλυσε πραγματικά το οτιδήποτε. Αντίθετα, η νομοτέλειά του, είναι να καταλήγει σε μερική ή σε ολική καταστροφή. Ουδέποτε ο φασισμός έμεινε στην «ατζέντα» που λέγοντας ψέματα διαφήμισε για να υφαρπάξει την εξουσία, ότι δήθεν δηλαδή θα καταπολεμήσει δεινά των κοινωνιών που τον έκαναν ελκυστικό. Πάντοτε επεκτάθηκε πολύ πέραν αυτών μόλις του δόθηκε η δύναμη.

    Πάνω απ όλα, ουδέποτε έκανε τελικά καλό στις πατρίδες που υποτίθεται ότι υπεράσπιζε έναντι άλλων κινδύνων: πάντοτε, κατέληγε να λειτουργεί αντεθνικά, καταστροφικά γι' αυτές. Ποτέ δεν τις βοήθησε, πάντοτε τις διέλυσε. Κι αυτό, για τον πολύ απλό λόγο ότι πατρίδα και ελευθερία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς ελευθερία, ούτε ελευθερία χωρίς πατρίδα. Αν κάτι από τα δύο λείψει, το άλλο, δεν μπορεί να ζήσει…

    Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: ο φασισμός έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ευρώπη: είναι γι' αυτόν ένα είδος πνευματικής του πατρίδας. Απλώς, το γεγονός ότι τον πλήρωσε τόσο ακριβά με την άνοδό του στο Μεσοπόλεμο και, στη συνέχεια, με την έκρηξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έκανε δύο γενιές ευρωπαίων να τον αποκηρύξουν με τον πιο απόλυτο, μέχρι σήμερα, τρόπο. Όμως, σήμερα, ο φασισμός ήδη αποκαθίσταται στην Ουγγαρία, ενώ τα κόμματα που ευθέως ή εμμέσως τον αντιπροσωπεύουν, πληθαίνουν σε πολλές χώρες σε αριθμό και σε δύναμη.

    Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: η Ευρώπη, υπήρξε προνομιακό πεδίο εξάπλωσης του φασισμού, ο οποίος έδωσε μάχες με τη δημοκρατία στο παρελθόν στη Γηραιά Ηπειρο και, πολλές εξ αυτών, τις κέρδισε. Κάτι που δεν συνέβη στον αγγλοσαξωνικό κόσμο: ούτε στη Μεγάλη Βρετανία, ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σε πολλούς δεν θα αρέσει αυτή η διατύπωση, όμως, η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έχει το φασισμό μέσα της. Και, προφανώς, δεν κατάφερε να τον σβήσει οριστικά με το εγχείρημα του μεταπολεμικού κοινού οικοδομήματος και της ευημερίας του.

    Σήμερα, ο φασισμός αναδύεται γιατί εμφανίζεται και πάλι ελκυστικός σε πολλούς. Θα πρέπει να το σκεφτούν και δύο και τρεις και δεκατρείς φορές. Θα πρέπει να γυρίσουν πίσω, να διαβάσουν, να ρωτήσουν, να καταλάβουν. Να ξέρουν, να μην κοροϊδεύουν ούτε τους εαυτούς τους ούτε τους άλλους. Και να θυμούνται ότι τον φασισμό, στις περισσότερες περιπτώσεις, από το κίνημα των Φάσι στην Ιταλία, ως τον Χίτλερ στη Γερμανία, τον έφεραν οι ίδιοι οι λαοί στην εξουσία. Δεν ήρθε μόνος του, από το πουθενά: πολύ σπανιότερα επιβαλλόταν από τα τανκς και πολύ συχνότερα από τη λαϊκή θέληση που τον όπλιζε στη συνέχεια με τανκς, τα οποία, πολύ σύντομα, έστρεφε τελικά εναντίον της.

    Αυτό άλλωστε συνέβη και στην Ελλάδα, τουλάχιστον στην περίπτωση του Μεταξά, τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων έκανε πρωθυπουργό στις 29 Απριλίου 1932 με 241 ψήφους και αυξημένες εξουσίες. Γιατί; Για να αντιμετωπίσει την τετραετή πολιτική κρίση που είχε ξεκινήσει από την πτώχευση του Μαΐου 1932 και κανείς στο πολιτικό σύστημα δεν είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει, κανείς δεν είχε βρει τον τρόπο να τελειώσει με την κρίση χρέους και το «Συμβούλιο των Ομολογιούχων», τους δανειστές της εποχής.

    Ας μην υποτιμά λοιπόν κανείς τον φασισμό. Αν αφήσουμε περιθώρια να απλώσει τις ρίζες του, σε ένα χώμα που γίνεται δυστυχώς κάθε μέρα και πιο εύφορο, θα το κάνει και θα το κάνει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες: η κατασκευή της «κοινής Ευρώπης» δεν θα είναι ικανή να τον σταματήσει: είναι πια ξεκάθαρο ότι απέτυχε ήδη σε αυτό το βασικό, όπως και σε άλλους.

    Ακριβώς αυτή η αποτυχία είναι που έκανε και πάλι σήμερα το χώμα κατάλληλο για να βαθύνουν αυτές οι ρίζες. Οταν αυτές μεγαλώσουν, θα μας πνίξουν όλους. Και, μαζί, θα πνίξουν και αυτή την έρημη χώρα που υποτίθεται θα υπερασπίζονταν…

    Η Ευρώπη του φασισμού, υπήρξε και δοκιμάστηκε δια μακρόν. Ηταν αρκετό. Ας μη τη δοκιμάσουμε ξανά.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ωραια.
    ας δουμε τώρα και την ανακοίνωση ως έχει, ολόκληρη:


    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το δολοφονικό περιστατικό στην Παιανία

    "Η δολοφονία αλλοδαπού στην Παιανία καταδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο την απόσυρση του κράτους από την προστασία των πολιτών. Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα μιας κοινωνίας που βυθίζεται στην παρακμή. Η αυτονόητη καταδίκη εγκληματικών πράξεων, όπως και φαινομένων αυτοδικίας δεν αρκεί. Για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα απαιτείται η άμεση αντιστροφή της καθοδικής πορείας της χώρας. Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας είναι ευθέως συνδεδεμένη με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και με την απόσυρση της αστυνομίας από το έργο της, που δεν είναι άλλο από την προστασία της ασφάλειας των πολιτών. Το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας και φόβου που πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας δεν οφείλεται μόνο στην έξαρση της εγκληματικότητας, αλλά και στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, του κοινωνικού κράτους και ως τέτοιο πρέπει να καταπολεμηθεί με ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής."

    Να δεχτώ λοιπόν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να βγάλει ετυμηγορία.
    Διαβαζω απο το ρεπορτάζ ωστόσω οτι...
    "Ο νεαρός απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής» και φέρεται να τόνισε ότι το τραγικό περιστατικό οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου και όχι σε πρόθεσή του να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο νεαρός δηλώνει μετανοιωμένος και σοκαρισμένος για την πράξη του."

    η κατηγορία λοιπόν είναι

    ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής
    δηλαδη δολοφονία , η οχι;

    αλλά ας δεχτούμε ,όπως προείπα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε λάθος και οτι το παλληκάρι ετσι όπως έτρεχε πίσω απο τον Αλβανό ληστή στον δρόμο ,για να υπερασπίσει την μάνα του, μπουρδουκλώθηκε και εκπυρσοκρότησε κατα λάθος η καραμπίνα και κατα διαβολικη σύμπτωση τον πέτυχε στο δόξα πατρι και τον άφησε σέκο .

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα λοιπά τι σχέση έχει τόσο με το ρεπορτάζ που αναφέρεις όσο και με τα δικά σου σχόλια;
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ποιος ακριβώς ήταν ο «δόλος» για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ονομάσει την πράξη αυτοδικίας του φοιτητή «δολοφονική ενέργεια»;
    Την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας. Το ότι σκότωσε λαθρομετανάστη επειδή είδε την οικογένειά του να απειλείται.

    Όταν στη θέση του μετανάστη βρίσκεται σφαγμένος Έλληνας (δεκάδες και εκατοντάδες οι περιπτώσεις) δε βγάζει ούτε καν ανακοίνωση.

    Θα μου πει τώρα κάποιος τον τροχό ανακάλυψες;
    Προφανώς όχι, αλλά ας ξέρουν τι περιμένει τους Έλληνες μια εκλογική νίκη του Τσίπρα.
     
  4. Με αφορμή τα ποδοσφαιρικά ελπίζω να μην αρχίσουν τις κραυγές και την ατελείωτη μπαρουφολογια περί εθνικής ανάτασης και Ελληνικής ψυχής που δεν γονατίζει παρά μόνο πρόσκαιρα και μετά πάλι σηκώνεται και κάνει το θαύμα. (ήδη βλέπω τέτοια μηνύματα) Είναι θέμα αισθητικής ,και η βλακεία πρέπει να έχει ένα όριο
    Είναι που είναι κακά τα χάλια μας δεν αντέχω άλλους ηλιθίους.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Για το World of Warcraft μιλάει. Μην τρελαίνεσαι.


    Οι αριστεροί ποτέ δε μιλούσαν ή δε θα έπρατταν οτιδήποτε με βίαιο τρόπο.


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Η μείωση των γερμανικών εξαγωγών φέρνει την κρίση στο Βερολίνο
    08-06-2012 14:24:38


    Απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνει το ευρώ την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μείωση των γερμανικών εξαγωγών και τη «βουτιά» της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης εξαπλώνονται σε όλη την Ευρωζώνη, χωρίς να εξαιρείται -πλέον- και η Γερμανία.

    Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε έως 0,70% στα 1,2476 δολάρια, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σημείωσε πτώση 1% στα 99,02 γεν. Πάντως, σε εβδομαδιαία βάση σημειώνει κέρδη έναντι και των δύο νομισμάτων.


    Σχόλιο: Δεν θα τα γλιτώσετε ούτε εσείς τα "τάρταρα" γερμανοδεσπότες ...
    Συνεχίστε την ίδια πολιτική επιβολής λιτότητας στις άλλες χώρες για να μην χάσετε ούτε δεκάρα,
    και στο τέλος θα χάσετε και τον κώλο σας ...
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Στα κάγκελα όλοι με την... Καγκελάριο

    Στα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις ντιρεκτίβες σκληρής λιτότητας που η πολιτική Μέρκελ επιφυλάσσει στις υπερχρεωμένες χώρες. Φρανσουά Ολάντ και Μάριο Μόντι πρωτοστατούν στην άσκηση πιέσεων για στροφή του Βερολίνου. Μέτωπο άνοιξαν, επίσης, οι Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον.


    Μήνυμα Oμπάμα υπέρ της Ελλάδας. Ο Φρ. Ολάντ και ο Μ. Μόντι ετοιμάζουν παρέμβαση «υπέρ» της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθούν οι δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωζώνης
    Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 28/29ης Ιουνίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει στροφή και να συναινέσει σε πιο δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, βρίσκεται η Α. Μέρκελ.

    Κοινός παρονομαστής τόσο εντός όσο και εκτός Γηραιάς Ηπείρου είναι η αλλαγή της πολιτικής που επιβάλλει το Βερολίνο, και η υιοθέτηση μιας «συνταγής» τερματισμού της αυστηρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ.

    Ακρως επικριτικός για τη σκληρή γραμμή που εξακολουθεί να τηρεί η καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται την ίδια ώρα ο διεθνής Τύπος. Την τελευταία αγωνιώδη έκκληση για πρωτοβουλίες απηύθυνε ο Economist, προειδοποιώντας πως η Ευρώπη θα μπορούσε να «βυθιστεί» σε ένα σπιράλ τραπεζικών καταρρεύσεων, χρεοκοπιών και ύφεσης.


    Και θα πρόκειται, όπως υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό, για μια οικονομική καταστροφή που θα επισκιάσει το χάος που προκάλεσε η Lehman Brothers το 2008.

    Με την κρίση χρέους να κορυφώνεται χτυπώντας και την πόρτα της Ισπανίας, διάχυτες είναι πλέον οι ανησυχίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις μεν χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να σχηματίζουν έχοντας ως πρωτεργάτες τους Φρανσουά Ολάντ και Μάριο Μόντι άξονα κατά του Βερολίνου και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ανοίγει επίσης μέτωπο κατά της Ανγκελα Μέρκελ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κινείται και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο αγγλοσαξονικός άξονας κλιμακώνει τις δικές του πιέσεις στο Βερολίνο, για να υπογραμμίσει την αίσθηση του κατεπείγοντος σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία.

    Στήριξη σε Αθήνα
    Οι κυβερνήσεις σε Παρίσι και Ρώμη είναι αποφασισμένες, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης χρέους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν την Αθήνα και εν γένει την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Το αίτημα του Νότου για ένα ισχυρό «αντίδοτο» στη συνταγή της λιτότητας που έχει υιοθετηθεί και που απ' ό,τι φαίνεται δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε καμία από τις χώρες όπου εφαρμόστηκε έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.

    Η χαλάρωση του συμφώνου λιτότητας θεωρείται πια από πολλούς ως το επόμενο άμεσο βήμα σταθεροποίησης που πρέπει να δρομολογηθεί.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μάριο Μόντι ετοιμάζουν, όπως έγραψε ο ιταλικός Τύπος, παρέμβαση «υπέρ» της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθούν οι δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωζώνης σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ. Προγραμματίζεται μάλιστα να συναντηθούν στην ιταλική πρωτεύουσα στις 14 Ιουνίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές, τη μίνι Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (22 Ιουνίου) και την κανονική Σύνοδο Κορυφής (28 και 29 Ιουνίου).

    Στο μεταξύ τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στο Λονδίνο ανησυχούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και θεωρούν ότι η Ανγκελα Μέρκελ καθυστερεί σημαντικές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης, ιδιαίτερα με την επίμονη άρνησή της να αποδεχθεί τη δημιουργία ευρωομολόγων. Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον έστειλαν την τελευταία εβδομάδα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ ότι πρέπει να δράσει άμεσα.

    Πάντως, η «απάντηση» της Α. Μέρκελ δεν άργησε να έρθει. Η καγκελάριος δεν έριξε απλά τον πήχη των προσδοκιών για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, αλλά τάχθηκε επίσης «υπέρ» μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει στάσιμη επειδή κάποιοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν...

    Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ
    Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν στο μεταξύ ότι το ζήτημα πλέον είναι για πόσο ακόμα θα μπορεί η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ να επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμα πλάνα επίλυσης της κρίσης χρέους και των τραπεζών προτού ξεσπάσει μια γνήσια κοινωνική κρίση.

    Α. ΜΕΡΚΕΛ: ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    Στην Ευρωζώνη με σεβασμό των δεσμεύσεων

    Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα για τήρηση του Μνημονίου έστειλε χθες και η Ανγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στη χώρα μας τονίζοντας πως «η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη» ενώ είπε πως πρόκειται για μια προϋπόθεση που έχει διατυπωθεί με ξεκάθαρο τρόπο «σε όλα τα ελληνικά κόμματα».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως «πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε πει σε όλα τα ελληνικά κόμματα πως αυτό είναι αναγκαίο. Το Μνημόνιο είναι, για να το πω έτσι, η βάση για μια επιτυχή εξέλιξη».


    Στα κάγκελα όλοι με την... Καγκελάριο | οικονομια | ethnos.gr
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο διαπλεκόμενος αριστερός δημοσιογράφος του συστήματος μόλις έγινε το περιστατικό με τον Η. Κασιδιάρη, τηλεφωνεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου (τι οικειότητες βρε παιδί μου με το δικαστικό σύστημα   ), και της αναφέρει το «περιστατικό» για να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.

    Συνεταιράκια με τη δικαστική εξουσία οι δημοσιογράφοι και της αριστεράς;

    Φαίνεται αυτοί είναι άλλοι «Έλληνες». Σηκώνουν τηλέφωνα και παίρνουν τους εισαγγελείς σα να είναι το φιλαράκι τους όταν κάποιος δεν τους κάθεται καλά.


    Αυτό είναι το σύστημα που έφτιαξαν τόσα χρόνια.

    Ας το δουν όλοι.


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9.  
    Όταν το παλιό έχει πεθάνει και το καινούργιο δεν εχει γεννηθεί
    τότε είναι η εποχή των τεράτων
    ΑNTONIO GRAMSCI


     
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κάτσε, γιατί είδα τις φωτογραφίες και μπερδεύτηκα. Για εξήγησέ μου, αν κατάλαβα καλά κατηγορείς το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ επειδή υπερασπίστηκε την αστική δημοκρατία και το κοινοβούλιο από όσους ήθελαν να το πυρπολήσουν; Πολύ παράξενο, διότι συνήθως το κατηγορούν για το αντίθετο, πως δηλαδή αποβλέπει στην κατάργηση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, του πολυκομματισμού, της πολυφωνίας, κλπ. Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Όσον αφορά τους Σταλινικούς, προσωπικά θεωρώ τη δεύτερη μομφή πιο πειστική οπότε η πρώτη μάλλον σαν έπαινος μου ακούγεται, αλλά βρε παιδιά, οργανωθείτε, αν κατηγορείτε την Αριστερά για οτιδήποτε συμβαίνει, τότε οι μομφές σας αντιφάσκουν κι αλληλοαναιρούνται.

    Κάτι ακόμα. Αν και δεν είχα την παραμικρή διάθεση να κάνω τον συνήγορο ενός κόμματος που θεωρώ πλέον δογματικό κι απολιθωμένο, εντούτοις η αλήθεια είναι πως εκείνη την ημέρα των επεισοδίων, το μπλοκ του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδες μπαχαλάκηδων. Αυτό το έχει καταγγείλει ως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν δεν τρέφει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Περισσό.
    Αυτά, επειδή κι ο Γκεμπελισμός έχει τα όριά του.


    ***

    Ήμουν απ’ τους ελάχιστους που είχα εκφράσει εγκαίρως τις επιφυλάξεις μου για το κίνημα των Αγανακτισμένων. Σήμερα γίνεται φανερό νομίζω πως με τον απολιτικό του χαρακτήρα, την ισοπεδωτική αντικοινοβουλευτική κι αντικομματική του ρητορεία, την απέχθειά του για τις ιδεολογίες, τις εθνικιστικές κορώνες και τη νομιμοποίηση του βανδαλισμού, αποτέλεσε θερμοκήπιο για την εντυπωσιακή εκλογική εκτίναξη της σοβινιστικής, λαϊκιστικής άκρας δεξιάς που στις τελευταίες εκλογές αθροιστικά ξεπερνά το 21%.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Συμφωνώ μαζί σου επειδη εδω εβλεπα ποιοι προταγωνιστουσαν στα γιαουρτοματα και στις πλατειες
    Απολιτικοι κυρατσες και φασισταρια
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

     

    Εγώ δεν θέλω να οργανωθώ για αυτόν τον λόγο, δεν μπορώ να τρέχω τις νύχτες να κολλάω αφίσες, λαχανιάζω και το πρωί μου λείπει ύπνος και δεν είμαι αποδοτική στην καπιταλιστική συσσώρευση δια της εκμετάλλευσης τρίτων, πάντα αθώων.

    "Έβλεπες", είπες; "Έβλεπες ποιοί", είπες;

    Πού τα βρίσκεις αυτά κορνήλιε, ευτυχώς που είναι καλός συνομιλητής ο vautrin, ξέρεις τι μπορεί να σου έβγαζε ένας κακός συνομιλητής της αριστεράς με αυτή την ατάκα,  
     
Thread Status:
Not open for further replies.