Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Μίλα καλύτερα woohoo και μάθε να ρωτάς με σαφήνεια αν θες απάντηση.
     
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Με αφορμη αυτο


    σε ρωτησα με ποια λογικη ενα κομματι της ιστοριας ανηκει αποκλειστικα σε εμας.
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Προβληματισμό αναφορικά με το ότι όπως πολλάκις στο παρελθόν, τις περιόδους διαφθοράς και βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, φαίνεται πως θα διαδεχτεί μία νέα εποχή ολοκληρωτισμού;

    Από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 είχε καταστεί σαφές ότι οι άνθρωποι έψαχναν μία αφορμή για να εκφράσουν το θυμό που είχαν απωθήσει. Έκτοτε σκοτώθηκαν και αυτοκτόνησαν πάμπολλοι άνθρωποι στην Αθήνα και πλέον γεγονότα τέτοια δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Ομοίως συμβαίνει με τα γκέτο λαθρομεταναστών, παράνομων και κλεπταποδόχων, αλλά και με τους μισοπεθαμένους ναρκομανείς της Πλατείας Θεάτρου. Και παρότι έχω άποψη αναφορικά με το πώς επηρεάζουν την κουλτούρα ενός λαού, μετανάστες από χώρες όπου η ανθρώπινη ζωή αξιολογείται με λιγότερο βαρύνουσα σημασία και όπου η δημοκρατία και η ανεξιθρησκεία είναι ανέκδοτα, εκτιμώ ότι η παρηκμασμένη αξιακά ελληνική κοινωνία θα κατέληγε σύντομα σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης, χωρίς τη βοήθεια των λαθραίων Αφγανών και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Η στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας με πρόσωπα αμφισβητίσιμης ακεραιότητας, ενίοτε και ελλιπούς νοημοσύνης, είναι ενδεικτική της πολιτικής συγκρότησης που δεν επέδειξαν οι Έλληνες κατά τα τελευταία 30 έτη. Η σημερινή δε ομάδα, είναι δηλωτική της προόδου που δε σημείωσαν οι Έλληνες μέχρι τώρα. Προσωπικότητες όπως οι κ.κ. Κουλούρης, Γιακουμάτος, Τσοχατζόπουλος, Γεωργιάδης, θα δώσουν τη σκυτάλη στους κ.κ. Τατσόπουλο, Κασιδιάρη και άλλους. Θυμάμαι ότι ως και ένας ηθοποιός - πρωταγωνιστής σε θρυλική σαπουνόπερα του Φώσκολου, ο οποίος υποδύονταν κάποιον δυναμικό και έντιμο Αστυνόμο, είχε εκλεγεί κάποτε βουλευτής με κάποιο κόμμα. Προφανώς τον ψήφισαν γριές όπως η γιαγιά μου, η οποία έλεγε ότι ο Θεοχάρης είναι πολύ ντόμπρο παιδί και μακάρι να τον είχε γαμπρό. Οι νέες φοιτήτριες του Πολυτεχνείου θα ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα επειδή είναι νέος και cool (τουλάχιστον όταν δεν προσπαθεί να μιλήσει αγγλικά). Ούτε η μεν, ούτε οι δε ενδιαφέρονται για τα φτωχότατα βιογραφικά αυτών των κυρίων. Τα κριτήριά τους βέβαια ηθικά δεν είναι περισσότερο επιλήψιμα από αυτά των σημερινών μεσήλικων που ψήφιζαν όποιον θα τους άνοιγε το δρόμο για προμήθειες του δημοσίου, ή όποιον θα βόλευε το κακομαθημένο τους σε κάποια μόνιμη θέση. Και εδώ γίνεται λόγος για μία υπολογίσιμη μερίδα Ελλήνων, όχι για μεμονωμένες μειοψηφικές περιπτώσεις.

    Γι αυτό εστιάζω όχι στους εκπροσώπους των κομμάτων, αλλά στους ψηφοφόρους που τους υποστηρίζουν. Άλλωστε οι πρώτοι δεν είναι απλώς εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού.

    Δημοκρατία είναι να δέχεσαι ότι εφόσον η πλειοψηφία συμφωνεί, θα σε κυβερνά ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και η Χρυσή Αυγή θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Να ψηφίζεις υπέρ του ξεσπάσματος ενός εμφύλιου - και δεν θα είναι ψυχρός, εκτοξεύονται κανονικές γροθιές εσχάτως...
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    @Syrah

    Όποιος σπέρνει σβάστικες, θερίζει Κασιδιάρηδες. Και εμφυλίους.
     
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ...oλοκληρωτισμού, και όχι μόνο ....
    Η χώρα κινδυνεύει να γίνει βορά στα νύχια της Τουρκίας που αδημονεί να μας δεί να κατρακυλάμε στα "τάρταρα" και αμέσως να θελήσει να επιβάλει διά των όπλων όλες τις μέχρι τώρα διεκδικήσεις της ...




    Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά η αξιακή παρακμή της ελληνικής κοινωνίας σίγουρα πήρε γρηγορότερη
    κατρακύλα με την βοήθεια και των λαθραίων, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
    Αποτέλεσμα της κατρακύλας αυτής είναι η πτώση του ηθικού και η εμπέδωση κλίματος ανασφάλειας και ηττοπάθειας στον λαό, που από μόνα τους, αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία αποδοχής, αμαχητί, της νίκης των αντιπάλων μας και της δικής μας ήττας.




    Περιγραφικότατη η αποτύπωσή σου αγαπητή.
    Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι πάντως καμμία χρονική περίοδο από την ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους να επέδειξαν οι Έλληνες πολιτική συγκρότηση.




    Η άποψή μου είναι ότι οι ψηφοφόροι, στην Ελλάδα είναι ...μαθητές των εκπροσώπων των κομματικών μηχανισμών, που διδάσκουν όλοι και ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το ίδιο μάθημα:
    "στον αγώνα ενωμένοι, ...και στη μάσα ...χωριστά ..."




    Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι ....
     
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγω εχω μια ερωτηση.

    Οταν η χρυση αυγη μιλαει για καταγγελια του μνημονιου, δεν κανει μια εκκληση φιλανθρωπιας απο την ευρωπαικη ενωση?
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Αρμοδιότερος να σου απαντήσει είναι νομίζω ο Elysium.
     
  8. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Βασικα την δικη του απαντηση περιμενω ομως ειτε που απαντησει θετικα ειτε αρνητικα, δεν εχει σημασια.

    Αν οντως ειναι μια εκκληση φιλανθρωπιας, να μην ξεχναμε οτι στην ιδια προταση βαζουμε τις λεξεις φιλανθρωπια και χρυση αυγη. Δεν γινεται να θελεις να σε αγαπανε οι ευρωπαιοι και να μισεις τους μεταναστες.

    Ασχετα πως βλεπεις τους ευρωπαιους, τα λεφτα δικα τους ειναι για τωρα. Εαν δεν ειναι μια εκκληση φιλανθρωπιας, υπαρχει τροπος για να τα απαιτησουν??? Πως??? Γιατι δια της βιας σιγουρα δεν μπορει η ελλαδα.


    Μου φαινεται πως οσο υπερηφανοι και αν θελουν να το παιξουν, εν τελει θα χρειαστει να παρακαλεσουν.
     
  9. Ναι , έχεις δίκιο, πολλές φορές όμως "τις σβάστικες" τις βλέπεις και έκει που δεν περιμένεις να τις δεις. Υπάρχουν σε πολλα μερη αλλα πρεπει να εχει κανείς καθαρή ματιά για τις εντοπίζει. Η Χ.Α δεν είναι παρά το προφανές ,όμως αλοίμονο , ο φασισμός υπάρχει εκει που δεν τον βλέπεις , για να μην πω οτι υπάρχει κυρίως έκει που δεν τον βλέπεις. Θέλω να πω οτι οι φασιστικές νοοτροπίες του στύλ ,"αν δεν εισαι μαζι μου θα φας σφαλιάρες" η "πιστευε μη σε γεμίσω μολύβι" ,δεν τέμνουν το πολιτικό σκηνικό κάθετα , αντιθέτως το διατρέχουν οριζόντια και αυτο το βλέπουμε καθημερινά γυρω μας.
    Να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
    Ο νόμος για τα πανεπιστήμια είχε ένα πολύ σωστό, κατα τη γνώμη μου, μέτρο. Να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές αντί να ψηφίζουν αντιπρόσωποι τους. Στο κάτω κάτω οι περισσότεροι δεν πάνε να ψηφίσουν αντιπροσώπους οπότε αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν τους φοιτητές στο σύνολο τους αλλά μόνο μια μικρή μερίδα , τα κομματοσκυλα.
    Μέσα στα πανεπιστήμια ήταν λοιπόν ένα μέτρο άμεσης δημοκρατίας και ένα χτύπημα στους «μεσάζοντες». Στο κάτω κατω ποιος φοβάται το λαό; Σωστά;
    Αριστερές δυναμικές μειοψηφείες εμπόδισαν δια της βίας τις διαδικασίες στις περισσότερες περιπτώσεις και έρχομαι τώρα να σε ρωτήσω το εξής:
    Αν εγώ είμαι βλάκας και ηλίθιος και θέλω να εκφραστώ εγώ ο ίδιος και όχι μέσω αντιπροσώπων και εσύ με εμποδίσεις επειδή είσαι πολύ έξυπνος και πιστεύεις ότι αυτό πρέπει να κάνεις και αρκετά δυνατός ώστε να το κάνεις , ποιος από όλους σπέρνει ανέμους και κασιδιάρηδες.
    Αν είμαι κι εγώ αρκετά δυνατός και έρθω και σου σπάσω το κεφάλι προκειμένου να ασκήσω το δικαίωμα μου που με τσαμπουκά καταπατάς, ποιος θα έχει προκαλέσει εμφύλιο;
    Ας απαντήσω πρώτα εγώ στην ερώτηση:
    Φταίει και προκαλεί εμφύλιο αυτός που δεν έχει τη δύναμη η τη θέληση να προστατέψει τη δημοκρατία και να επιβάλει το νόμο ως οφείλει , δηλαδή το κράτος .
    Γνωρίζοντας πως είσαι αριστερός και μπορείς εύκολα να μπουρδουκλώνεις θα εκτιμούσα μια ευθεία απάντηση και επί του συγκεκριμένου.
    Είμαι σίγουρος πως έχεις καταλάβει πως εδώ το θέμα δεν είναι πόσο «κακός» είναι ο νόμος
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2012
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    να σου απαντήσω και γω που είμαι επίσης αριστερός;

    δέν πρέπει να έχουν κανένα λόγο οι φοιτητές ,ειτε με άμεση ψήφο, είτε με έμμεση , στις εκλογες των πρυτανικων σωμάτων
    εκει που θα έπρεπε να έχουν λόγο,είναι η αξιολόγηση των καθηγητων τους , και αυτό θα έπρεπε να γίνεται άμεσα, απο όλους τους φοιτητές που έχουν το μάθημα του εκάστοτε καθηγητη.
     
  11. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Ελπίζω οτι κάνεις πλάκα η μήπως οχι;
    Θα αξιολογεί ο φοιτητής τον καθηγητή που αξιολογει τον φοιτητή;
    Αυτό το "άμμεσα" τι σημαίνει;


    Επίσης ,αν και αριστερός,  δεν μου απαντησες στην ερωτηση μου η οποία ουδόλως είχε να κανει με το νόμο για την παιδεια και το τι πρεπει να γινει με τα πανεπηστημια
    Το περίμενα βεβαια γι αυτο και εγραψα
    ...αλλα ματαια....
    Γιατί ρε παιδιά δε διαβάζετε τις ερωτησεις πριν απαντησετε σε αυτές;
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2012
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    οχι! 
    σ'άυτό έχεις δίκιο
    απαντώ λοιπόν, χωρίς καμμιά αναστολή, οι αριστερές ,και όχι μόνο, φοιτητικές παρατάξεις εχουν επανειλημμένως αποτύχει στην πράξη στις εξετάσεις δημοκρατικής νοοτροπίας στην πρακτική τους στα πανεπιστημια, και τουλάχιστον στο διάστημα 1977-1983 οπου είχα άμεση συμμετοχή στα δρώμενα εχω προσωπική αντίληψη.
    η δημοκρατίια είναι δύσκολο πράμα να το εφαρμόσεις στην πράξη , χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και αγώνας ,πολλές φορές ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.
     
Thread Status:
Not open for further replies.