Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Ο πολιτισμός δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι μιας φυλής. (Πως τα μπλέκεις έτσι; Βάλε τη σκέψη σου σε μια σειρά κάποια στιγμή).

    Προφανώς και τουρκοκρατία είχαμε και ρωμαίους, γερμανούς και αλβανούς να μας πολεμούν. Διάβασες πουθενά πως εξαφανίστηκε η ελληνική φυλή;
     
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγω να βαλω την σκεψη μου σε σειρα?

    Δηλαδη εαν σε επαιρναν ως βρεφος γεννημενο στην ελλαδα και με εναν τροπο κατεληγες σε μουσουλμανικη οικογενεια, θελεις να μου πεις οτι και παλι θα αυτοπροσδιοριζοσουν ως ελληνας?

    Στο dna σου κρυβεται ο ελληνισμος δηλαδη? Και αντε και να κρυβοταν. Δεν υπηρχαν μιξεις ελληνων και τουρκων επι τουρκοκρατιας?
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Τι σχέση έχει η θρησκεία με τη φυλή; Πάλι τα μπερδεύεις.
    Μήπως εννοείς σε τουρκικά φύλα (μογγολικά) λέγοντας «σε μουσουλμανική οικογένεια»;
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Που να μπλέκεις με τον Παπαρηγόπουλο τώρα...
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μπορεις απλως να μου απαντησεις σε αυτην την ερωτηση η οχι?

    Εχουμε το εξης σεναριο.

    Γεννιεσαι στην ελλαδα απο ελληνες γονεις ομως με καποιον τροπο καταληγεις σε μια μουσουλμανικη οικογενεια στην τουρκια και σε διαπαιδαγωγουν οπως καθε αλλο τουρκο.

    Πιστευεις οτι μετα την ενηλικιωση θα αυτοπροσδιοριζοσουν και παλι ως ελληνας η οχι?
     
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Θελω να βγει κομμα χρυση δυση μονο και μονο για να κανει χαλαστρα στην χρυση αυγη.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    woohoo, ο μουσουλμανισμός είναι θρησκεία, η οποία δεν έχει οπαδούς μόνο από Αραβικά φύλα. Υπάρχουν και Έλληνες μουσουλμάνοι, και αρκετοί μάλιστα στη Β. Ελλάδα (σίγουρα περισσότεροι από τους μη μουσουλμάνους Άραβες).

    Αν και η έννοια της φυλής ορίζεται όχι πλέον μόνο στη βιολογία, αλλά και στην ανθρωπολογία και την κοινωνιολογία, και επομένως ενσωματώνει μη διακριτά και σαφώς μετρήσιμα κριτήρια, εκτιμώ ότι η θρησκεία κριτήριο δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο. Κατά τα λοιπά είναι δυνατόν να οριστούν πολλαπλοί τρόποι ορισμού μίας φυλής, αλλά κανένας μοναδικός. Οι Έλληνες ανήκουν στη λευκή φυλή, όπως και οι Νορβηγοί, εντούτοις οι τελευταίοι είναι εμφανώς πιο λευκοί. Στην Κρήτη σημαντική μερίδα του πληθυσμού είναι ύποπτα σκουρόχρωμη. Στην Πελοπόννησο, ή τουλάχιστον στην Αχαΐα και την Ηλεία οι άνθρωποι είναι αισθητά πιο σκουρόχρωμοι και πιο κοντοί από τους βορειοελλαδήτες. Οι Μακεδονίτισσες συχνά έχουν οστεϊκή κατασκευή που παραπέμπει σε σλάβικους πληθυσμούς. Στην Ήπειρο, όπως και στις περιοχές της Νότιας Αλβανίας οι άνδρες έχουν πολύ χαρακτηριστικό σχήμα κεφαλιού. Δεν είναι δυνατό να οριστεί ο "καθαρόαιμος Έλληνας" (παρεμπιπτόντως όλοι οι Γκάγκαροι, τους οποίους έχω γνωρίσει, είναι κακάσχημοι).

    Η γεωγραφική θέση από μόνη της δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές κριτήριο αξιολόγησης και κατάταξης: είναι πιο πιθανό να είμαι απόγονος κάποιου Τούρκου στρατιώτη (η γιαγιά μου λέει ότι σίγουρα Γερμανού στρατιώτη δεν είμαι), παρά μακρινή απόγονος του Πλάτωνα. Απορώ πώς τρέφουν αυτή την ψευδαίσθηση οι περισσότεροι Έλληνες (παιδιά μεγαλωμένα με κεμπάπ και τσιφτετέλια).

    Και επίσης, Elysium, πόθεν ο ορισμός της "ελληνικής φυλής"; Ποια Επιστήμη ορίζει φυλή ως ελληνική; Στο σημερινό ελλαδικό χώρο εγκαταστάθηκαν κατά περιόδους διαφορετικές ομάδες ανθρώπων (Δωριείς, Ίωνες, Αχαιοί κλπ), τις οποίες η Ιστορία που διδάσκεται στα σημερινά ελληνικά σχολεία, βαπτίζει (πιθανώς αυθαίρετα) "ελληνικά φύλα". Αυτούς εννοείς; Και πώς θα ιχνηλατίσεις την πορεία τους; Την καταγωγή σου μπορείς να την εντοπίσεις αναλύοντας το γενεαλογικό σου δένδρο το πολύ ως το 1800, και όχι ως το 1800π.Χ.(αν δεν απατώμαι και το μινωικό πολιτισμό, ως "ελληνικό" προϊστορικό πολιτισμό τον διδαχτήκαμε).

    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι Έλληνας είναι οποιοσδήποτε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, χειρίζεται άριστα την ελληνική γλώσσα, γνωρίζει και σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ιστορία και νιώθει Έλληνας. Και ανήκει και στη λευκή φυλή. Αλλά σε αυτό τον ορισμό δεν "χωρά" η πλειοψηφία των φερόμενων ως Ελλήνων.

    Μιλώντας δε για τη Χ.Α., μιας και μάλλον από εκεί ξεκίνησε η διαφωνία σας, ο κ. Μιχαλολιάκος είναι τόσο κοντός και σκουρόχρωμος που μάλλον δεν είναι παρα πολύ σοφό να κάνει λόγο για άρια φυλή ή για οποιαδήποτε υπεροχή των Ελλήνων, βάσει βιολογικού υπόβαθρου.

    Και κάτι ακόμη όχι άμεσα συναφές, αλλά μάλλον σημαντικό, καθότι βλέπω αυθαίρετες συνεπαγωγές και συγκρίσεις από κάποιους συνομιλητές: Ο εθνικοσοσιαλισμός, ή ναζισμός γερμανιστί, είναι μια ιδεολογία όπως πολλές άλλες. Κάποιοι την ενστερνίζονται και κάποιοι όχι. Το να ταυτίζει κανείς τη συγκεκριμένη ιδεολογία με το Χίτλερ, είναι σαν να εξισώνει τον κομουνισμό με το σταλινισμό (υποψιάζομαι ότι μόνο στην Ελλάδα θα ίσχυε όντως μια τέτοια εξίσωση). Οποιοσδήποτε κομουνιστής δεν είναι ένα και το αυτό με την κ. Παπαρήγα, η οποία μάλλον παραμένει μουσειακό κομμάτι.

    Το αν η Χ.Α. μεταξύ άλλων εμπνέεται ιδεολογικά από το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του προηγούμενου αιώνα, αυτό είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. (Παρεμπιπτόντως, ας μάθουμε να διακρίνουμε τη σβάστιγκα από το μαίανδρο, και τις παραλλαγές τους.) Ο φασισμός δεν αφορά στην ιδεολογία, όπως σωστά (παραδόξως) ανέφερε ο cornilios, διατρέχει τον πολιτικό άξονα οριζόντια, δεν είναι ιδιάζον γνώρισμα της δεξιάς (υπενθυμίζω ότι η Χ.Α. δεν δηλώνει επισήμως δεξιά - αν και η ιδέα της προσφοράς υπηρεσίας αντί για τις έκτισης ποινής των φυλακισμένων είναι μια βαθιά προοδευτική δεξιά έμπνευση, θα μπορούσε όμως ακόμη καλύτερα κατά την άποψή μου να διαχειρίζεται το δημόσιο τα άτομα αυτά σαν δωρεάν υπαλλήλους τους οποίους θα νοικιάζει σε ιδιώτες έναντι ανταγωνιστικού αντιτίμου) ή της αριστεράς. Επίσης ο φασισμός μπορεί να μην εκδηλώνεται μέσα από εξτρεμιστικές ενέργειες.

    Θα μπορούσε να πει κάποιος πως αν ο εθνικοσοσιαλισμός στην Ελλάδα, έχει κάποια καλύτερη version, από αυτή της Χ.Α., γιατί δεν την έχει επειδείξει; Μάλλον, για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο ο νεοφιλελευθερισμός περιορίστηκε στο να εκφραστεί μέσα από την κ. Μπακογιάννη (και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκα στις φετινές εκλογές) και κατέρρευσε όταν η μεγάλη αυτή προσωπικότητα επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, για να δώσει κι εκεί λίγο από το φως της.

    Δεν φταίει ούτε ο εθνικοσοσιαλισμός, ούτε ο φιλελευθερισμός, ούτε ο κομουνισμός. Γενικώς, δεν φταίνε οι ιδέες. Δεν υπάρχουν σαφώς οριοθετημένες εννοιολογικά ιδέες. Όπως έγραφε και ο Καζαντζάκης "Δεν υπάρχουν ιδέες. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι και οι ιδέες παίρνουν το μπόι εκείνου που τις κουβαλάει."
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Προφανώς και δεν υπήρχε (η)/μία ελληνική φυλή αλλά απαρτίζονταν από ελληνικά φύλα μερικά από τα οποία (πολύ ορθώς) παρέθεσες.


    Δεν βαπτίζουν τα σημερινά σχολεία αυθαίρετα τα συγκεκριμένα φύλα (Δωριείς, Αχαιούς κλπ) ως Έλληνες, αλλά (κυρίως) ο Ησίοδος, ο Όμηρος και ο Θουκυδίδης.

    Αυτό που διδάσκουν τα σημερινά σχολεία είναι πως οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ και το όνομα αυτό είναι προϊόν του ρατσισμού και του ναζισμού μας. Ίσως να λένε πως το έφερε και ο Ανδρέας (δεν είμαι σίγουρος).


    Δεν είναι απαραίτητο να ιχνηλατήσουμε την πορεία από τη στιγμή που δεν ετελέσθη γενοκτονία. Η συνέχεια των παραπάνω φύλων μέσω της κληρονομικότητας δεν αναιρείται από κανένα γεγονός.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αυτή η "ψευδαίσθηση" υπήρξε το κεντρικό επιχείρημα του Κοραή προς τους Γάλλους όταν ζούσε στο Παρίσι και μάζευε χρήματα για την Ελληνική παλιγγενεσία. Ήταν ο τρόπος που βρήκε για να μας διαχωρίσει από τους άλλους Οθωμανικούς λαούς στα μάτια των Ευρωπαίων.

    Την ψευδαίσθηση αυτή πήγε, κατά λάθος, να πειράξει ο Φαλμεράγιερ. Τον ανησυχούσε ο πολιτικός εθνικισμός που άρχιζε να ανθεί στη Γερμανία, στη θέση του παλιότερου ρομαντικού εθνικισμού, και προσπάθησε να πει στους Γερμανούς να μη λένε και πολλά γιατί οι περιώνυμοι Πρώσοι είναι, και αυτοί, Σλάβοι. Πάνω εκεί έπιασε κι εμάς και είπε απλά ότι όπως οι Έλληνες είναι αδύνατο να μην είναι Σλάβοι που ελληνοποιήθηκαν έτσι και οι Πρώσοι ήταν Σλάβοι που γερμανοποιήθηκαν.

    Όσο άρεσε σ εμάς αυτή η άποψη του Φαλμεράγιερ, άλλο τόσο άρεσε και στους Γερμανούς.

    Το θέμα είναι ότι εμείς φοβηθήκαμε ότι θα γκρεμιζόταν η εικόνα μας στο εξωτερικό και άρα οι αποδόσεις των ομολόγων μας θα έπρεπε να ανέβουν δυσβάσταχτα για να αγοράζουν οι ξένοι. Γι αυτό και έγινε σκοτωμός με αυτή την άποψη. Κλονίζονταν τα θεμέλια του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της σύγχρονης εθνικής ταυτότητας, πέρα απ όλα τ άλλα. Βρέθηκε ο Παπαρρηγόπουλος που συνέδεσε ελληνική αρχαιότητα με Βυζάντιο και τη νεότερη Ελλάδα. Είχε και κάποια υποστήριξη απ τον Finlay και η δουλειά έγινε. Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

    Από τότε, δεν υπάρχει οργανωμένη κριτική κοινωνικών επιστημών στην Ελλάδα.

    Αυτά.

    Πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, όποιος ξέρει τους Σλάβους αντιλαμβάνεται επίσης πως οι Έλληνες δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα με αυτούς.
    Μην είσαι τόσο σίγουρος για το εύλογο και το αυτονόητο της απάντησης αυτής. Υπάρχουν Ευρωπαϊκές εθνότητες που τα μέλη της κρατούν την εθνικότητά τους με νύχια και με δόντια και άλλες που δεν... Οι Έλληνες είναι από την πρώτη περίπτωση.
     
  10. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Το ποστ σου ειναι εξαιρετικο αλλα εχω ενα δυο παρατηρησεις. Μια απ αυτες ειναι σχετικα με το ναζισμό.
    Ο ναζισμός προερχεται απο τις λεξεις Nationalso zialismus (ΝΑΖΙ) που σημαίνουν εθνικοσοσιαλισμός. Η ιδεολογια αυτη εμφανιστηκε στις αρχες του 20ου αιώνα στη Γερμανια και έγινε επίσημη ιδεολογία του κράτους υπο την ηγεσία του Χίτλερ. Δεν είναι μια ιδεολογία οπως ολες τις αλλες καθώς δεν εχει οικουμενικά χαρακτηριστικα οπως ο κομμουνισμος. Θα μπορούσαμε να πουμε οτι ειναι μια ιδεολογία η οποια κυρίως αφορα τη "Γερμανική ματιά" πάνω στους Ευρωπαικους συσχετισμους δυνάμεων μετα τον Α παγκοσμιο πολεμο. Μετα το 1945 δεν εμφανίστηκε σε κανενα αλλο κράτος
    Επομένως νομίζω οτι σωστα ταυτίζουμε τον Χίτλερ με την ιδεολογία του ναζισμού
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

      
    Ακομα καλύτερα να χτίσει ένα ορθολογικό σύστημα νομιμοποίησης της δουλείας
    βασισμένο στο νομοθετικό σύστημα της αμερικης του 1800... γιατί όχι;

    Θα είμαστε τόσο προοδευτικοί όντως σαν τους αμερικάνους..Καιρός ειναι να τους μοιάσουμε... Οχι σαν αυτούς τους αλήτες σε άλλες χώρες όπως η νορβηγία (νομίζω) και κάτι άλλες άθλιες χώρες που υποχρεώνουν τους φυλακισμένους να "Εργάζονται" με μισθό
    από τον οποίο το κράτος παρακρατεί τα έξοδα διαμονής τους στη φυλακή
    και τα υπολοιπα τους τα δίνει οταν αποφυλακιστούν...
    Πού ακούστηκε να τους δίνει το υπόλοιπο όταν αποφυλακιστούν, αφού μπορούμε να έχουμε σκλάβους που να μην πληρώνονται οι ίδιοι αλλά να πληρώνεται το κράτος και να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι από αυτούς...

    Inside Halden, the most humane prison in the world | Society | The Guardian

    BBC NEWS | UK | UK Politics | Election 2005 | 'Part-time prisoners' given vote

    http://www.angelfire.com/sc2/mplu/mus.html

    Έχεις δίκιο. Ας μάθουμε τουλάχιστον να ξεχωρίζουμε τα σύμβολα που έχουν ομοιότητες με τη γερμανική σβάστικα. Ακούγεται πιο εύκολο από το να εφαρμόσουμε βασικούς κανόνες λογικής και ανθρωπισμού. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι ως σκλάβοι είμαστε αποδοτικότεροι από ότι ως ικανοποιημένοι υπάλληλοι.
    Η nike είναι πρωτοπόρος σε αυτό. Θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε.

    Σε γενικές γραμμές αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και γενικότερα στους πολίτες ενός κράτους.
    Δεν χρειάζεται να μας φορολογούν. Μπορούν να μας νοικιάζουν μια που σε λίγο όλοι
    θα θεωρούμαστε εγκληματίες επειδή όλοι θα χρωστάμε στο ΚΚΚράτος και την ΕΕ.
     
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    1. Με την ανεργία στη χώρα μας να σκαρφαλώνει στο 22% και το ποσοστό των οικογενειών που επιβιώνουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχιας, γνωρίζω αρκετούς που θα διέπρατταν ευχαρίστως ένα οικονομικό έγκλημα, προκειμένου να φυλακιστούν, να αναλάβει το κράτος τη σίτισή τους, την εύρεση εργασίας για λογαριασμό τους, και την αποταμίευσή τους. Οι ανοικτές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή αμοιβή σπανίζουν εδώ, όχι για τους κατάδικους, αλλά και για τους καθόλα νόμιμους πολίτες.

    2. Οι Νορβηγικές φυλακές πιθανότατα υπερέχουν, τόσο από πλευρά κτιριακών υποδομών, όσο και από πλευρά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων και στρατηγικών επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία μετά την αποφυλάκισή τους. Σε σύγκριση με το βιοτικό επίπεδο των λαθρομεταναστών που στοιβάζονται σε εγκαταλειμμένες μονοκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και των Ελλήνων άστεγων, ένα τέτοιο μοντέλο διαβίσως, μοιάζει επίγειος παράδεισος. Εντούτοις, οι ελληνικές φυλακές δεν έχουν budget για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας (διαμονής, σίτισης, δυνατότητας ανάπτυξης δραστηριοτήτων κλπ), ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα συνωστισμού. Ας σημειωθεί ότι η επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για την ποιοτική σύσταση των κρατουμένων θέλει τους αλλοδαπούς να χρησιμοποιούν το 65% των πόρων των φυλακών. Ας σημειωθεί και ότι οι λαθρομετανάστες είναι βάσει Νόμου εξ'ορισμού παράνομοι, με κριτήριο το γεγονός πως καταστρατηγούν (έστω και άθελά τους) τους όρους διάβασης των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας - θεωρητικά θα έπρεπε να κρατούνται μέχρι την μεταφορά τους στη χώρα από όπου προήλθαν, δηλαδή για πάντα. Τη λειτουργία ενός τόσο μεγάλου δικτύου φυλακών δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτήσει το φτωχό κράτος μας, και αμφιβάλλω για το κατά πόσο οι επιχειρηματίες θα δέχονταν υψηλότερη φορολογία προκειμένου για τη συντήρηση ενός τιτάνιου κοινωνικού κράτους.

    3. Η προσφορά εργασίας αντί της κράτησης εντός σοφρωνιστικών ιδρυμάτων είναι άλλο πράγμα, και άλλο είναι η δουλεία. Ας μην δημιουργείται σύγχυση επί των ορισμών. Η δουλεία στην Ελλάδα καταργήθηκε από το 19ο αιώνα, ενώ την παροχή κοινωνικής εργασίας την προτείνει σήμερα ως και η ΔΗΜ.ΑΡ. (η οποία κρίνει σκόπιμο η εκμετάλλευση της εργασίας των κρατουμένων να γίνεται από το το κράτος, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η εκμετάλλευση αυτή θα γίνει μέσω της χρεώσιμης παροχής υπηρεσίας προς τρίτους).

    3.Δεν είναι εφικτή η επιλεκτική - μερική υιοθέτηση επιτυχημένων ξένων μοντέλων δημόσιας διοίκησης. Η ποιότητα ζωής στις σκανδιναβικές χώρες, είναι απόρροια της κουλτούρας κάθε ανθρώπου ξεχωριστά και όλων μαζί, δεν επιβλήθηκε έξωθεν ή δεν υιοθετήθηκε αυθαίρετα από κάποιον πολιτικό που κυβέρνησε δικτατορικά. Έχουν ένα όραμα για τη χώρα τους και μια στρατηγική που το επιδιώκει, και αυτή τη στρατηγική υλοποιούν. Δεν μπορούμε να έχουμε το κοινωνικό κράτος μίας σκανδιναβικής χώρας και τη φοροδιαφυγή και την χαμηλή απόδοση των δημόσιων υπαλλήλων της Ελλάδας. Δυστυχώς για όλα τα καλά υπάρχει ένα αντίτιμο.

    4. Οι σκανδιναβικές χώρες επιδεικνύουν υπέρμετρη ανεκτικότητα, στο όνομα της πολιτικής ορθότητας και η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως πάντα καλό. Ιδανικές κοινωνίες δεν υπάρχουν και οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν, εικάζω, ο θυμός να εκτονόνωνταν αποσπασματικά, με εντάσεις στους δρόμους, με καπνογόνα, με μερικές γροθιές στον ομόλογο του κ. Χατζηδάκη, με μερικές σφαλιάρες στην ομόλογη της κ. Κανέλλη, και οι εντάσεις να αποκλιμακώνονταν άμεσα, από το να επωάζονται φαινόμενα τύπου Μπρέιβικ στους κόλπους μιας πλασματικά, μιας με-το-στανιό αμώμητης κοινωνίας. Θα προσπαθήσουν ασφαλώς να χαρακτηρίσουν τον εν λόγω κύριο ψυχασθενή, αλλά έχει γίνει αντιληπτό στους περισσότερους ότι το πρόβλημα της χώρας τους είναι βαθιά πολιτικό, και ότι δεν περιορίζεται στην εγκληματική πράξη ενός ψυχικά νοσούντα. Σε κάθε περίπτωση ο μύθος της άψογης και ασφαλούς νορβηγικής κοινωνίας κατέρρευσε οριστικά. Στην Ελλάδα έχουμε έναν ελεγχόμενο, ας ειπωθεί, έτσι εξτρεμισμό. Έχουμε τα λεβεντόπαιδα που δέρνουν κατά παραγγελία του εκλογικού σώματος (οι σφαλιάρες στην κ. Κανέλλη άρεσαν, τα ποσοστά της Χ.Α. ανέβηκαν, άρα θα έχουμε κι άλλα παρόμοια περιστατικά), τους αναρχικούς να ελέγχονται από τα μέλη της πρυτανικής αρχής του Μετσόβειου που τελούν χρέη κοπαδιάρηδων μέσω indymedia, τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. να χτυπάει το ντέφι των αντιεξουσιαστών στις πορείες, τη Νέα Δημοκρατία να συγχρηματοδοτεί το ευαγές έργο της Χ.Α., την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α να λέει τα δικά της, το Κ.Κ.Ε. να τραβάει τα λουριά των θερμόαιμων κομουνιστών όποτε χρειάζεται κ.ο.κ.. Αυτή η περίοδος με άλλοτε ψυχροπολεμικά επεισόδια μεταξύ πολιτικών αρχηγών, και άλλοτε ανταρτοπόλεμο στην Πανεπιστημίου, είναι πιο κοντά στην ελληνική κουλτούρα, και ίσως μας σώζει (με απώλειες ασφαλώς) από ένα βαθύτερο πλήγμα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.