Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν πηραν τιποτα απ αυτα γιατι κανεις δεν τους εδωσε τιποτα απ αυτα.
    Ολα αυτα υπαρχουν μονο στις γραφικές ιστοσελιδες συνομοσιολογίας που διαβάζεις. Δεν ξερω αν εχει νοημα να απαντησω αλλα αντε ας παει και το παλιαμπελο
    Θα έπρεπε να γνωρίζεις το εξης απλο: Οταν οι Ρωσσοι σου δίνουν κατι θελουν πολλαπλασια ανταλλαγματα. Στις διεθνεις σχέσεις ειναι γνωστοι τσιγγουνηδες. Θεωρουνται παγκοσμίως οι πιο σκληροι διαπραγματευτες. Δεν δινουν του αγγελου τους νερο. Ειναι γνωστα αυτα
    Απόδειξη η τελευταια ειδηση που λεει οτι Κινα και Ρωσσια αρνηθηκαν στην Κυπρο δανειο μολις 5 περίπου δις Ευρώ. Και το αρνηθηκαν σε μια ανεξαρτητη και με κομουνιστη προεδρο Κυπρο. Θα έδειναν σε εμας(τους νατοικους) 150 δις ευρω με αυτα τα επιτόκια; Σοβαρευτητε. Δεν θα μας έδειναν δεκαρακι τσακιστο με κανενα επιτοκιο.
    Ποτε επιτελους θα αφησουμε στη ακρη τους φανταστικους συμμαχους και γενικα τις φαντασιωσεις;
    Ειναι κι αυτο σαν το πετρελαιο που θα μας εδινε ο Τσαβες. Το οτι ο ιδιος δεν το γνωριζε ηταν μια ασημαντη λεπτομερεια
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    στρατιωτικος εξοπλισμος : Οι S-300 ξανά «ασπίδα» της Ελλάδας στο Αιγαίο. « Greek National Pride

    η ναυτικη βαση και το δανειο .....
    Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 5 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ! | Άμυνα-Πολιτική

    οι επενδυσεις και η τεχνογνωσια ....
    Έντονο ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

    ο τουρισμος ....
    Ειδήσεις του Ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα

    και φυσικα το χανουμακι της νεα ταξης επελεξε το σωστο για την χωρα ...


    δεν ειπα ποτε οτι καποιος θα μας χαρισει κατι ..... ειπα για δικαιη ανταλαγη παροχων ... κατι που ειναι εντελως αγνωστο στους προδοτες πολιτικους μεχρι σημερα .
    οσο για τις γραφικες σελιδες συνομοσιολογιας που διαβαζω ... επετρεψε μου να διατηρω το δικαιωμα να αμφισβητω το κουτοχορτο που μου προσφερουν για εκλεκτο εδεσμα , πραγμα που δυστυχως κανουνε οι περισσοτεροι Ελληνες σημερα ...
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τελικά το δάνειο των 5 ψωροδις η Ρωσία δεν θα το δωσει στην Κυπρο επειδη η Κυπρος αρνηθηκε να δωσει "γη και υδωρ"
    Ποια ειναι ρε ισνογκουντ η "δικαιη ανταλαγη παροχων"; Οτι οι Ρωσσοι θέλουν να καθορισουν και να δεσμευσουν την γεωστρατιγικη πολιτικη ,στην ουσία να αγορασουν τη χωρα για 5 ψοροδίς (τα οποία θα είναι δανεικά, έντοκα και που φτάνουν μόνο για να βουλώσουν κάποιες τρύπες). ΟΟΟΟ τσι παντέρμους κουβαρντάδες   (που λεμε και στη Κρητη)
    Τα περι τουρισμου είναι αστεια
    Οσο για τις Ρωσικες επενδύσεις που ΘΑ έρθουν ,αυτα τα ακουμε χρόνια. Μαλιστα την δεκαετια του 80 πιστευαμε οτι θα χεστούμε στο Σαουδαραβικό πετροδολάριο. Ηταν κοινή πεποιθηση τοσο στην κυβέρνηση όσο και στο λάο. Ρισκάραμε τις συμμαχίες μας. Υποστηρίξαμε καθε Αραβα δικτατορα η μη. Απο τον Χαφεζ αλ Ασαντ μέχρι και τον Καντάφι ,και δεν είδαμε ούτε σεντς. Τι κοροϊδα!!!
    Οι Ρωσσοι θα κανουν εδω επενδυσεις ,αν κανουν, μονο με αποικιοκρατικους ορους , με κανενα αλλο τροπο. Πέραν αυτού ,και επειδη μέσα στις φαντασιώσεις και στα πραγματα που νομίζουμε ξεχνάμε τ αυτονόητα ,πρεπει να σου υπενθυμίσω πως οταν κανει μια επενδυση κάποιος την κάνει για να ωφεληθεί ο ίδιος και οχι η οποιαδήποτε χώρα. Αν ωφεληθει και η χωρα καλώς αλλα ο επενδυτής ούτε που το σκέφτεται.

    Φυσικά η Ελλάδα , χωρα του ΝΑΤΟ , δεν μπορεί και δεν πρέπει να δωσει το Αιγαιο στους Ρωσους. Οι χωρες εχουν συμμαχιες και υποχρεωσεις οι οποιες απορρέουν απο αυτές και φυσικά εχει ωφεληθει παμπολλες φορες απο τους συμμαχους της. Πως σου περασε απ το μυαλο οτι μια κυβερνηση μπορει να πηγαινει μια με τον ενα μια με τον αλλο αναλογα με το που φυσάει ο ανεμος; Περι τίνος προκειται; Για το αμπελάκι του παππου μας; Τι σε κάνει να πιστευεις πως κράτη που τα συμφεροντα τους θα θιγούν δεν θα αντιδράσουν σ αυτές τις ηλίθιες κινήσεις;

    Ολα αυτα περαν φυσικα του γεγονοτος πως τα επιτόκια με τα οποια δανειζομαστε δεν υπαρχουν πουθενα , ουτε καν για τις ΑΑΑ οικονομίες , πόσο μάλλον για τις υπο καταρευση.
    Μα αλήθεια τωρα πιστευεις οτι οι Ρωσσοι(!) θα δανειζονται απο την αγορα με 6% και θα δανειζουν εμας με 2% και 3% οπως κανουν οι Ιταλοι για παραδειγμα η σου πέρασε απ το μυαλο οτι θα δανειζαν με λιγότερο απο 7%;(εγω πιστευω οτι δεν θα μας δανειζαν καθόλου)

    Για ακόμα μια φορά...ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ και εσυ και ο Αλεξκατ κι οποιος αλλος πιστευει στα παραμύθια
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2012
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    το δανειζω με 7% (εστω .. δεν το ξερω .. )... και το δανειζω με 7% αλλα απαιτω και να απολυθουν καποιες χιλιαδες να καπουν συνταξεις , μισθοι , χρηματοδοτησεις προς υγεια , στρατο , παιδεια και παει λεγοντας ... εχει τεραστια διαφορα ..
    ξαναλεω οτι οι ρωσοι δεν ειναι οι σωτηρες κανενος ....
    ειναι ομως ενας τελειος μοχλος πιεσης ..
    επισης διαφωνω εντελως με την λογικη του φιλου ΝΑΤΟ που δεν πρεπει να πληγωσουμε τα αισθηματα του ...
    ειδικα το οτι μας εχει βοηθησει παμπολες φορες ....αλλα ειναι θεμα αλλης συζητησης ...
     
  5. Φυσικά , ειδικά οι Ρωσσοι δεν μπορει ειναι οι σωτηρες κανενος
    Και επίσης δεν είναι μοχλός πίεσης διότι ολοι ξέρουν ότι δεν μας συμφέρει να πάμε μ αυτους.
    Ας υποθεσουμε όμως οτι ειναι μοχλος πίεσης. Πιεση για ποιο πράγμα; Να μας ταϊζουν οι άλλοι
    απο φόβο μην συμμαχισουμε με καποιους αλλους; ΕΛΕΟΣ Νομίζεις οτι αυτα τα κουτσαβάκικα περνανε;
    Θα ζησουν και χωρίς εμας ξέρεις.
    Είδες τώρα ισνογκουντ; Δεν μας δανείζουν με 7% αλλα με 2% ενω πρίν με 3% και 4%. Αυτα τα επιτόκια δεν υπάρχουν ουτε για τις ΑΑΑ οικονομίες.
    Εκεινο που σου λενε οι εταιροι ειναι το εξης: Δεν σου δινω λεφτα για "συνταξεις , μισθους , χρηματοδοτησεις προς υγεια , στρατο , παιδεια και παει λεγοντας" σου δίνω μόνο για το χρέος και για μερικά βασικά οπως να συμπληρωνεις μισθους και συνταξεις (αλλα οχι στο υψος που τις εχεις) για πετρελαιο φαρμακα κλπ
    Αν θες να δωσεις λεφτα στο κοσμο η να τα διατηρησεις στα επιπεδα προ κρισης φροντισε να τα βγαλεις αλλιως ζηστε με οτι έχετε. Απλο ειναι. Πιθανόν κάνουν λάθη κι εμεις απο την πλευρα μας εξακολουθουμε το ιδιο βιολι (70000 προσληψεις στους ΟΤΑ τα τελευταια 2 χρόνια) αλλα το θεμα ειναι οτι αυτοι εχουν ενα κακο σχεδιο , εμεις απο την αλλη δεν εχουμε σχέδιο. (ουτε καλο ουτε κακο)
    Τελικά το βασικό ερωτημα ειναι το εξής: Μπορουμε να τα βάλουμε με κάποιον επειδή δε θελει να χρηματοδοτει το επίπεδο ζωης που είχαμε;
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2012
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @isnogood

    Εαν σε πειραζουν οι ελληψεις στην παιδεια να πας επισης να διαμαρτυρηθεις για το γεγονος οτι ο καθε γονιος οφειλει να δινει ~6.000 ευρω ετησιως για το φροντηστηριο και αλλα μεγαλα ποσα σε ξενες γλωσσες, ακριβως επειδη δεν υπαρχει παιδεια.

    Μας πειραζουν ομως οι μιεωσεις επειδη τις ζητουν οι ξενοι...
     
  7. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οχι woohoo , μας πειραζουν οι μειωσεις επειδη μας πειραζουν οι μειωσεις.
    Οπως ακριβώς θα πείραζαν τον καθε λαό καθώς και τον καθένα μας ξεχωριστά
    Το γεγονος οτι το επιπεδο ζωης στην Ελλαδα βαζίζονταν σε δανεικά που τωρα κοπηκαν δεν μας παρηγορει οπως φανταζομαι οτι δεν θα παρηγορούσε κανεναν

    Ισνογκουντ αυτά που λέγαμε...

    Ζήσε τον μύθο σου Ζήσε τον μύθο σου | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

    Η Κύπρος λοιπόν ζητά και αυτή λεφτά από την Ευρώπη και οσονούπω θα αποκτήσει το δικό της μνημόνιο (κατάργηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, περικοπές στο σύστημα Yγείας, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων κοκ). Βέβαια περισπούδαστοι αναλυτές ορκίζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Κύπρος θα βρει λεφτά στην Ρωσία και την Κίνα και δεν θα πέσει στα νύχια του ευρωπαϊκού Βορρά. Δυστυχώς όμως οι Ρώσοι και οι Κινέζοι δεν διαβάζουν, όλοι τους, ελληνικές και κυπριακές εφημερίδες και έτσι άφησαν αβοήθητο τον σύντροφο Χριστόφια. Τώρα θα μου πείτε πώς ένα μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα, όπως το ΑΚΕΛ, δέχεται η χώρα που κυβερνά, να προσφεύγει σε «μηχανισμούς στήριξης»… Έλα ντε! Πάντως το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, δεν έπεσε αμαχητί. Αρχές του μήνα στην Λεμεσό διοργανώθηκε μεγάλο Κυπρορωσικό φεστιβάλ ενώ οι «προεδρικοί απεσταλμένοι» (ο υπουργός Τουρισμού της μεγαλονήσου μαζί και τραπεζίτες) πηγαινοέρχονταν συνεχώς στο Πεκίνο. Παρ' όλα αυτά οι Ρώσοι και Κινέζοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Άλλη μια απόδειξη πόσο κακό κάνει στον (Κινέζο και Ρώσο) άνθρωπο η παγκοσμιοποίηση. Με τόσα που έχουν δει τα μάτια του δεν καταλαβαίνει την αξία του κυπριακού μπάλου, της σεφταλιάς και του χαλουμιού.

    Η ενίσχυση της Κυπριακής οικονομίας από Ρώσους και Κινέζους αδελφούς, θα ήταν πάντως μια λύση και για τα δικά μας αδιέξοδα. Κυρίως τα ψυχολογικά. Γιατί και λεφτά να μην παίρναμε, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αυτόν τον μύθο. Ότι οι δικοί μας δανειστές είναι κακοί και κάπου, κάπως, κάποτε θα βρεθούν καλοί να μας δανείσουν. Λατινοαμερικάνοι θα είναι αυτοί; Ο Τσάβες ο ίδιος; Ή θα είναι άντρες ψηλοί, χοντροί με κελεμπίες; Ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ο Καμμένος) είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Μιλούσαν για βοήθεια από την Βενεζουέλα, για αραβικά κεφάλαια και κυρίως για Ρώσους και Κινέζους «χορηγούς». Ακόμη και αυτός ο προσεκτικός, τηρουμένων των αναλογιών, Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που μου παραχώρησε δύο μέρες πριν τις εκλογές, μου μίλησε με θαυμασμό για το «αριστερό κυπριακό μοντέλο». Τώρα όμως τι θα κάνουμε που το μοντέλο τρέχει πίσω από τον … Παπανδρέου; Σε ποιόν μύθο να στηριχτούμε; Πόσο να αντέξει μια χώρα (ψυχολογικά πάντα) χωρίς δεξιούς και αριστερούς μύθους;
    Γιαυτό σας λέω. Βρείτε μου ένα μύθο να στηριχτώ. Είμαι σε αδιέξοδο (ψυχολογικό πάντα).
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2012
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    cornilie δεν πιστευω οτι υπαρχουν φυσικες αδυναμιες και αναγκες (σε οτι αφορα την χωρα μας) ... ολα μας τα προβληματα ειναι τεχνητα * .....και ειλικρινα πιστευω οτι δεν εχουμε αναγκη απο κανεναν πουστη ...
    Ας βρεθουν δυο Ελληνες ηγετες ικανοι και πατριωτες ταυτοχρονα ανταξιοι των προγωονων μας (Λεωνιδας , Κολοκοτρωνης κτλ) να φερουν την Ελλαδα στον δρομο του επανελληνισμου και θα σου πω εγω ποσο νοιαζονται και ποσο τους καιει ο κωλος ολονων "συμμαχων" , "φιλων" και "δανειστων" .....
    Δεν ξερω αν η κυνικοτητα που σε διακατεχει , καθως και η ελειψη οραματος , ελπιδας και διαθεσης στο να πιστεψεις οτι μπορουμε να τα αλλαξουμε ολα , ειναι προιον ερευνας και καταληξης σε καποιο συμπερασμα ... ή απλα το θεωρεις ευκολοτερο να απεχεις απο την αβολη κατασταση της αμφισβητησης και της επαναστασης .
    Τα πραγματα ειναι πολυ απλα ... μοιαζουν με τα κειμενα της αγιας γραφης ... των οποιων η ερμηνεια ειναι αναλογη του χαρακτηρα και των σκοπων που εχει εκεινος που την διαβαζει ...

    και επειδη στο χωριο μου λεμε "οποις βαριεται να ζυμωσει , 10 μερες κοσκκινιζει .... " .. ασε ... ξεκουρασου εσυ .... και οταν διορθωσουν οι αλλοι την Ελλαδα θα σου στειλουμε sms για να σε ενημερωσουμε ..



    * Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.

    Έχουμε και λέμε:

    Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.

    Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Μας θυμίζει τίποτα 

    Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του... ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει 

    Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα.

    Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)

    Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.

    Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει 

    Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)

    Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:
    1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα...)

    2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν...)

    3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. (και όχι τα βουνά...).

    4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ...)

    5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε...)

    6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα...)

    7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε 

    8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους...)

    9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι...)

    10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι...)

    11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα...)

    Είναι να τρελαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;

    Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:

    Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.

    Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

    Μήπως πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά οι εντός και εκτός αρμόδιοι, τι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το τωρινό μνημόνιο...
    Έτσι για να ταιριάξει κι' αυτό με το τότε...
     
  9. θάλασσα

    θάλασσα Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    παιδιά γιατί σκίζεστε να γράφετε 100 σελίδες ποστς?
     
  10. θάλασσα

    θάλασσα Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    νομίζω πως ο πολύς ο κόσμος δε μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ή τουλάχιστον είναι μακρυά απο το να καταλάβει


    ένα κόμμα που ανεβαίνει στην κυβερνητική εξουσία, μπορεί να κατεβάσει τους μισθούς?

    το είδαμε να συμβαίνει, φυσικά και μπορεί

    ένα κόμμα που ανεβαίνει στην κυβερνητική εξουσία, με βάση την παντοδυναμία που έχει μπορεί να ανεβάσει τους μισθούς?
     
  11. Ναι, αυτό είναι. Κανε εσυ την επανάσταση κι εγω μετα θα απολαυσω τους καρπους της  
     
  12. Πάντως ρε ισνογκουντ για την βοηθεια απο αλλες πηγες λέγαμε.
    Πως το γυρισες ξαφνικά σ αυτα τα ηρωικα;
    Οση υπομονη και διαθεση να εχει κανεις να κανει κουβεντα δεν ειναι παντα τοσο απλο
     
Thread Status:
Not open for further replies.