Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ΕΛΛΑΔΑ
    Οργή στην Πάτρα για τη δολοφονία 30χρονου από Αφγανούς.


    Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Πάτρα η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 30χρονου κάτοικου της περιοχής από τρεις αφγανούς λαθρομετανάστες. Χθες σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία του θύματος, ενώ το απόγευμα κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την παράνομη μετανάστευση στην περιοχή Ιτιές.

    Ολα άρχισαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, από μια λογομαχία για τον σκύλο του θύματος. Οι τρεις Αφγανοί ενώ περνούσαν έξω από το σπίτι του 30χρονου διαπληκτίστηκαν μαζί του επειδή τους ενόχλησε ο σκύλος. Τότε οι δράστες στράφηκαν εναντίον του και τον σκότωσαν με απανωτές μαχαιριές.

    Πηγή: Οργή στην Πάτρα για τη δολοφονία 30χρονου από Αφγανούς - Ελλάδα
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Αγγλία: Ένας στους δύο δασκάλους ταΐζει πεινασμένους μαθητές

    Guardian:Το 83% των διδασκόντων βλέπει πεινασμένα παιδιά στις σχολικές τάξεις

    Μεγάλος αριθμός δασκάλων στη Βρετανία βλέπει τους μαθητές του να έρχονται πεινασμένοι και σχεδόν ένας στους δύο λένε ότι έφεραν φαγητό για τους μαθητές τους, σύμφωνα με έρευνα του Guardian για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί –και περισσότερο τα παιδιά– λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

    Η έρευνα του Guardian ανάμεσα σε δασκάλους δείχνει ότι το 83% βλέπει μαθητές που είναι πεινασμένοι τα πρωινά ενώ το 55% θεωρεί ότι μέχρι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν έχει πάρει ικανοποιητικό πρόγευμα πριν έλθει στο σχολείο. Ακόμη, το 2% των δασκάλων είπε ότι όλα τα παιδιά του σχολείου τους έρχονταν πεινασμένα.

    Άκρως ανησυχητικό είναι αυτό που ανέφερε το 59% των ερωτηθέντων ότι μερικές φορές τα παιδιά έπρεπε να απομακρυνθούν από την τάξη για να τους δώσουν κάτι να φάνε· το 13% των δασκάλων είπε ότι αυτό συμβαίνει τακτικά.

    Η έλλειψη συγκέντρωσης, η κούραση, η συμπεριφορά των μαθητών και τα παράπονά τους ότι δεν αισθάνονται καλά κινητοποίησε τους δάσκαλους να ανακαλύψουν ότι οι μαθητές δεν έχουν φάει καλά (ή καθόλου), σύμφωνα με την έρευνα.

    Ένας στους δύο εκπαιδευτικοί έφεραν τρόφιμα ή φρούτα στο σχολείο με δική τους πρωτοβουλία ενώ το 17% έδωσε στα παιδιά χρήματα για να πάρουν φαγητό.

    Τα ποσοστά των μαθητών με ανεπαρκή σίτιση φαίνεται μάλιστα ότι αυξάνονται την τελευταία διετία, σύμφωνα με τους δασκάλους—για κάποιους η αύξηση στο σχολείο τους ήταν δραματική.

    Σε ό,τι αφορά τα αίτια, οι δάσκαλοι ενοχοποιούν κυρίως κοινωνικούς παράγοντες όπως την συμπεριφορά των γονέων, οικογενειακά ή κοινωνικά προβλήματα αλλά και τον περιορισμό των επιδομάτων και γενικότερα τις οικονομικές πιέσεις στην οικογένεια.

    Δάσκαλοι –αλλά και γιατροί– δηλώνουν σοκαρισμένοι από τα αποτελέσματα, εξηγούν ότι πρόκειται για πρόβλημα που γίνεται καθημερινό και διογκώνεται και ζητούν περισσότερα μέτρα.

    «Το παιδί που έρχεται στο σχολείο πεινασμένο και κουρασμένο δεν μπορεί να μάθει», εξηγεί στο Guardian ο πρόεδρος της Ένωσης των Δασκάλων.

    Η ανεπαρκής σίτιση προκαλεί, μεταξύ άλλων, μείωση της ανάπτυξης και αναιμίες στους μαθητές, λένε γιατροί, και σημειώνουν ότι είναι και παράγοντας που επιτείνει τους κοινωνικούς διαχωρισμούς μέσα στην σχολική τάξη. Μπορεί ακόμη να είναι λόγος να σπρώξει τα παιδιά σε ανθυγιεινά σνακ.

    Μία λύση θα ήταν να δίνεται δωρεάν πέρα από γεύμα και πρόγευμα στο σχολείο σε μαθητές από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που το έχουν ανάγκη. Σήμερα, περίπου 1,3 εκατομμύρια μαθητές δικαιούνται αυτή την παροχή ενώ άλλα 700.000 μόλις που ξεπερνούν τα κριτήρια οπότε το μέτρο θα μπορούσε να επεκταθεί σε αυτά.

    Πρωτοβουλίες θα αναλάβει και ο επανεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, που αποφάσισε την προσφορά δωρεάν προγευμάτων σε 50 σχολεία στις φτωχότερες συνοικίες του Λονδίνου.

    Πάντως το βρετανικό υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να επεκτείνει τα προγράμματά του για δωρεάν γεύματα αλλά καλωσορίζει κάθε πρωτοβουλία σχολείου που μπορεί να βοηθήσει.


    ΤΟ ΒΗΜΑ - Αγγλία: Ένας στους δύο δασκάλους ταΐζει πεινασμένους μαθητές - κόσμος
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Η Εφορία κυνηγάει τον Νικόλα Άσιμο

    Δεν τα είχαμε δει όλα από την εφορία όπως φαίνεται. Το υπουργείο οικονομικών θυμήθηκε τον διάσημο αυτόχειρα καλλιτέχνη και του έστειλε ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις εκρεμμότητές του διότι "αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία,θα θεωρηθεί οτι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία. Το απίστευτο αυτό θέμα φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα "Το Ποντίκι".

     
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ώρα να αναβιώσει ο θεσμός του μπόγια για τα δίποδα που ήρθαν απ’ έξω. Και η ευθανασία έπειτα καλή ιδέα μοιάζει.



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις



    ΤΟ ΒΗΜΑ - Διαμαρτύρονταν για τους αλλοδαπούς και μετά λήστευαν τράπεζες - κοινωνία

    Έξω οι ξένοι εγκληματίες που κλέβουν τις δουλειές απ' τους Έλληνες! (εγκληματίες)
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις


    Δεν ξέραμε να κρατήσουμε και τους λαθραίους εγκληματίες όλης της γης εδώ εκτός από τους ημεδαπούς.

    Σε κάθε περίπτωση οι λαθραίοι θα φύγουν. Όποιος θέλει ας τους ακολουθήσει.
    Θα είναι ανήθικο να τον σταματήσει κάποιος από το να δείξει την αλλγηλεγγύη του.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Να πούμε κι ένα μπράβο σε μερικά παλικάρια της αστυνομίας που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να ευχηθούμε να γίνουν παράδειγμα για όλους.





     
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ - Συνελήφθησαν δύο Ελληνες για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα Κύπρου - κοινωνία

    Πράγματι, το καλό να λέγεται.
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις





    Και θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες πολιτών αλλά και αστυνομικών.

    Πολύ μεγάλες επιτυχίες.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ISKRA
    Τετάρτη04 Ιούλ

    .ΜΟΛΙΣ 3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ!

    Η Iskra αναδημοσιεύει ένα ενδιαφέρον άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Αγγέλη από την εφημερίδα «Κεφάλαιο» του Σαββάτου (30/6) , σχετικά με τις αγορές παραγώγων.

    Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

    Οι αριθμοί είναι από άλλο… σύμπαν!
    Ξεπερνούν τα 184 τρισ. δολάρια τα παράγωγα προϊόντα (συμβόλαια) που είναι πουλημένα και τιμολογημένα στην περιοχή της Ευρωζώνης από το τραπεζικό σύστημα!

    Τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα μέσω της 82ης έκθεσης της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), που παρουσιάστηκε στη Βασιλεία (24/6) και στην οποία επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και καιρό είχαν αρχίσει να «ψιθυρίζουν» οι κεντρικοί τραπεζίτες: ο εφιάλτης των παραγώγων έχει επιστρέψει.

    Ένα πρωτοφανές σε όγκο «βουνό» πλασματικού κεφαλαίου με τη μορφή συμβολαίων παραγώγων έχει συσσωρευτεί στις γκρίζες ζώνες των ισολογισμών των τραπεζών. Απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, σε περίπτωση που οι τράπεζες-πωλητές των συμβολαίων αυτών πτωχεύσουν και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους ή και το αντίστροφο.


    Τα συμβόλαια αυτά δεν είναι άλλο από συμβάσεις, τις οποίες, με την επιδίωξη ή το πρόσχημα συμφωνιών διασφάλισης έναντι κινδύνου, κατά κύριο λόγο απέναντι στις αλλαγές κόστους χρήματος (επιτόκια) ή συναλλάγματος, έχουν υπογράψει τράπεζες με τράπεζες ή ιδιώτες και επενδυτικά funds.
    Ενδεικτικό του κινδύνου που αντιπροσωπεύουν τα συμβόλαια αυτά, τα οποία λειτουργούν εκτός των θεσμικά εποπτευόμενων αγορών (OTC) είναι ότι ξεπερνούν στο εκατονταπλάσιο τον όγκο των καταθέσεων και πολύ περισσότερο τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών .

    ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

    Έτσι, για παράδειγμα, ενώ ο όγκος των συμβολαίων παραγώγων που έχουν υπογραφεί και είναι σε ισχύ σε ευρώ στις 31/12/2011 ξεπερνά τα 184 τρισ. δολάρια (τα στοιχεία της BIS είναι σε δολάρια για να είναι συγκρίσιμα), οι αντίστοιχες καταθέσεις των τραπεζών είναι μόλις 3,2 τρισ. δολάρια (στοιχεία ΕΚΤ και Eurostat)!

    Σύμφωνα με την έκθεση της BIS, στη διάρκεια του 2011 διαπιστώνεται ότι «ο τραπεζικός τομέας σταδιακά αποκτά πάλι το προφίλ κινδύνου που είχε πριν από την κρίση…», όταν οδηγήθηκε στην κατάρρευση της Lehman Brothers. Τα στοιχεία αυτά πέρα από εντυπωσιακά, είναι… τρομακτικά, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι πάνω από τρεις φορές το ευρωπαϊκό ΑΕΠ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της BIS, τα οποία επιχειρούν να καταγράψουν τη δραστηριότητα των τραπεζών στον μη εποπτευόμενο τομέα των παραγώγων σε παγκόσμια κλίμακα, το συνολικό «κεφάλαιο» στην παγκόσμια αγορά παραγωγών ξεπερνά τα 504 τρισ. δολάρια! Από αυτά, τα περισσότερα (184 τρισ. δολάρια) αφορούν την περιοχή της Ευρωζώνης, ενώ είναι 161 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ…

    Ο κίνδυνος που εντοπίζει η BIS είναι ότι οι τράπεζες βασίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας τους στα κέρδη από τα παράγωγα, αυξάνοντας, αντί να μειώνουν τις ανοικτές θέσεις τους σε αυτά. Με διακριτικό, αλλά σαφή τρόπο, η διοίκηση της BIS αποκαλύπτει -και προειδοποιεί- ότι, «παρά τα βήματα που έγιναν μπροστά στην προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ορισμένες από αυτές εξακολουθούν να λειτουργούν σε υψηλά επίπεδα μόχλευσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θεωρούνται ικανοποιητικά ανακεφαλαιοποιημένες, αλλά στην πραγματικότητα παρουσιάζουν τεράστιες θέσεις παραγώγων…».

    Χαρακτηριστικό του μεγέθους των κινδύνων που αναλαμβάνουν οι τράπεζες στις αγορές παραγώγων που υπογράφονται π.χ., με τις πρώτες ύλες ή τα πολύτιμα μέταλλα. Στο χρυσό, για παράδειγμα, ετησίως υπογράφονται συμβόλαια παραγώγων τα οποία είναι περί τις 100 φορές η παγκόσμια ετήσια παραγωγή χρυσού! Τα κέρδη που αποκομίζουν οι τράπεζες αγγίζουν σε ύψος το ποσό που ισοδυναμεί με την αξία του χρυσού που παράγεται σε έναν χρόνο!

    Τρίτη 3 Ιουλίου 2012.
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    «Έχετε μία εβδομάδα να φύγετε»

    Η μηχανοκίνητη φάλαγγα σταμάτησε μπροστά από τα τέσσερα μαγαζιά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια. Περίπου 40 νεαροί με μαύρες μπλούζες και ελληνικές σημαίες ξεπέζεψαν και κοίταξαν προς τις βιτρίνες.

    "Κλείστε τα" φώναξαν στα αφεντικά των καταστημέτων, μετανάστες από το Πακιστάν. "Εχετε μία εβδομάδα" προειδοποίησαν. Χθες η διορία είχε λήξει.

    Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 23 Ιουνίου, λίγο μετά το μεσημέρι. Την ίδια μέρα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή. Οι μετανάστες της πλατείας Αγίου Νικολάου λένε ότι μία από τις στάσεις ήταν μπροστά από τις πόρτες τους. Το συμβάν επιβεβαιώνουν και Ελληνες ιδιοκτήτες γειτονικών καταστημάτων.

     

    http:///www.enikos.gr/society/58286,«Exete_mia_evdomada_na_fygete».html#a-comment-form