Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Kορνήλιε θα σου απαντήσω αν πρώτα μου εξειδεικεύσεις τι κρύβεται πίσω απο τις μεγαλοστομίες τύπου "εξορθολογισμός της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης,εκσυγχρονισμός των δομών της Παιδείας
    αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας" και άλλα πολλά εμπριμέ...
     
  2. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Φινλανδή ΥΠΟΙΚ: "Εξετάζουμε έξοδο από την ευρωζώνη"!


    Προς πλήρη επιβεβαίωση της ανάλυσης της Phoenix Capital Research, περί επικείμενης διάλυσης της ευρωζώνης που δημοσίευσε αποκλειστικά το defencenet.gr η υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen δήλωσε πριν λίγο ότι δεν αποκλείει έξοδο της Φινλανδίας από την ευρωζώνη!

    "Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών" δήλωσε αυξάνοντας τις πιέσεις στο ευρώ που υποχώρησε κάτω απο το 1,24 δολάρια .

    Η υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας συνεχίζει στη συνέντευξη της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti λέγοντας "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία"

    Υπογραμμίζει ωστόσο ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια".

    Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι "Η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών. Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη". Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία "αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή" στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. "Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους".


    DefenceNet - Φινλανδή ΥΠΟΙΚ: "Εξετάζουμε έξοδο από την ευρωζώνη"!
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Ερωτήματα προς εθνικόφρονες:

    Διαβάσατε τις δηλώσεις Κάμερον ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας θα κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για κάθε Έλληνα μετανάστη;

    Πως θα τον χαρακτηρίζατε; Πατριώτη που προστατεύει τη χώρα του από άθλιους αλλοδαπούς μετανάστες; Ή ρατσιστόμουτρο και φασίστα;


    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16650



    Ας προσέξουμε μη λουστούμε όλα όσα κοροϊδεύουμε γιατί δεν είναι και τόσο μακρινό το ενδεχόμενο να θεωρούμαστε σε λίγο οι Πακιστανοί της Ευρώπης…
     
  4. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Αν και το "εθνικόφρονες" με χαλάει λίγο ως .....εμφυλιοπολεμικό κατάλοιπο ....και νιώθοντας ο ίδιος
    απλά Έλληνας πολίτης, ...απαντώ :

    Ο Κάμερον κάνει την δουλειά του ως Βρεττανός, και η δήλωσή του έχει σίγουρα κι άλλους αποδέκτες υποψηφίων προς χρεωκοπία χωρών ...
    Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με τις εθνικότητες που εισρέουν εδώ και την ποιότητα των λαθρομεταναστών, από την άποψη ισλαμικού θρησκευτικού φανατισμου, υγείας, κλπ είναι τεράστιο και σοβαρό, όταν αναλογιστεί κανείς ότι η Χώρα μας έχει δίπλα της, μία Τουρκία η οποία συνεχώς απειλεί, και διεκδικεί, και την βολεύει άριστα μια τέτοια πληθυσμιακή εθνολογική αλλοίωση, που εξυπηρετεί διαχρονικά τις ιμπεριαλιστικές επεκτατικές πολιτικές της.

    Όσο για το ... να προσέξουμε να μην γίνουμε οι Πακιστανοί της Ευρώπης, ...ίσως είναι λίγο αργά τώρα να το προλάβουμε ....
     
    Last edited: 7 Ιουλίου 2012
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Πολύ καλά κάνει.

    Κι εμείς το ίδιο πρέπει να κάνουμε
    (για να συγκλίνουμε με τις πολυπόθητες πολιτικές της ευρώπης, που λένε και οι ευρωπροσκυνημένοι).
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Θέματα » Protagon

    Που πήγαν οι Αγανακτισμένοι; - Η αυταπάτη της συλλογικότητας

    του Ανδρέα Πετρουλάκη

    Πόσο διαφέρει το περυσινό από το φετινό καλοκαίρι. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαν κορυφωθεί οι πολυήμερες και ποικιλόμορφες εμφανίσεις των αγανακτισμένων, στο Σύνταγμα και αλλού. Τον τόνο του δημοσίου διαλόγου τον υπαγόρευαν οι γιαουρτοπόλεμοι, τα κινήματα “δεν πληρώνω”, οι μούντζες και "να καεί το μπουρδέλο". Ο λαός φαινόταν να διακατέχεται από αυτό που λέμε δημόσιο αίσθημα το οποίο συντόνιζε την οργή του και τις εκδηλώσεις της.

    Τι άλλαξε φέτος; Βελτιώθηκε κανένας δείκτης; Το αντίθετο, οι περισσότεροι επιδεινώθηκαν κι άλλο, κυρίως αυτοί που οι πολίτες νιώθουν στην καθημερινότητά τους. Προστέθηκε άλλη μιά χρονιά βαρίδι στις πλάτες μας, ένα νέο πακέτο αδιέξοδα για τον καθένα. Τότε γιατί αυτή η βουβαμάρα γύρω μας, γιατί τα περιστατικά συλλογικής έκφρασης είναι αραιότερα ακόμα και από την προ του μνημονίου περίοδο;

    Μεσολάβησαν οι εκλογές, είναι η εύλογη απάντηση. Ο λαός εκτονώθηκε, ψήφισε με θυμό στις πρώτες, πιό διεξοδικά στις δεύτερες, πάντως τιμώρησε όσους θεωρούσε υπεύθυνους. Αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι καταλάβαμε τον διπλανό μας. Το 'χουν αυτό οι εκλογές, δεν μετράμε μόνο τη δύναμη των κομμάτων, μετριόμαστε και μεταξύ μας. Οσο πιο πολύ τις αφήνουμε πίσω μας τόσο ομογενοποιούμαστε, τόσο νομίζουμε ότι μοιάζουμε μεταξύ μας, τόσο περισσότερο εδραιώνεται η αυταπάτη της συλλογικότητας.

    Μετά φτάνουν οι εκλογές και διαπιστώνουμε ότι δίπλα μας είχαμε άμυαλους εθνικιστές, τυφλωμένους αρνητές της πραγματικότητας, εμμονικούς των ΑΟΖ, στυγνούς κυνηγούς μεταναστών, οπαδούς της βίας, αμιγείς φασίστες, αυτιστικούς φίλους του λαού, ή απολίτικους γιάπηδες, σκληρούς νεοφιλελεύθερους, στενόψυχους αριθμολάγνους. Σαν φασματοσκοπική ανάλυση της κοινωνίας μας είναι οι εκλογές που μας δείχνει πόσο λιγότεροι βρίσκονται στην απόχρωσή μας και πόσο μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε είναι η πολιτική μοναξιά μας.

    Μην ανησυχείτε, όσο θα μακραίνει ο χρόνος από τις τελευταίες εκλογές τόσο θα αμβλύνονται οι γωνίες μας, τόσο θα χάνονται οι ενδιάμεσοι τόνοι, τόσο θα ξεθωριάζει η κοινωνική αυτογνωσία μας, τόσο θα πιστεύουμε ότι είμαστε πολλοί αυτοί που πιστεύουν το ίδιο πράγμα.΄Ισως τελικά αυτήν την ουτοπία να την έχουμε πραγματικά ανάγκη.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Κλοτσιές που θέλει κι αυτός.
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

    Πανέτοιμοι να πετάξουν στα πιράνχας του ιδιωτικού τομέα τη δημόσια περιουσία για να την κατασπαράξουν είναι οι πολιτικοί εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με την ευγενική χορηγία των «παρασίτων» της ΔΗΜΑΡ. Αφού οι πολιτικοί ληστές των δύο κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το περιβόητο «κούρεμα» και ρήμαξαν τους μισθούς και τις συντάξεις και ο κόσμος τους ξαναψήφισε αντί να τους πετάξει στον εκλογικό Καιάδα, τώρα έχουν έρθει αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το έργο τους, ξεπουλώντας ηλεκτρικό, νερό, λιμάνια, σιδηροδρόμους και γενικά τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Άξιος ο μισθός τους.

    Εκμεταλλευόμενοι το καλοκαίρι, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα προσπαθήσουν να εκποιήσουν το επόμενο δίμηνο όσα περισσότερα μπορέσουν. Ελπίζουν ότι με το πλιάτσικο αυτό θα ενισχυθεί ουσιωδώς η συμμαχία των κυβερνητικών κομμάτων με την αστική τάξη και βεβαίως προσδοκούν και βελτίωση των οικονομικών τους. Οι ίδιοι είναι αδίστακτοι. Το τι θα πετύχουν όμως στην πράξη συναρτάται απολύτως και με τις αντιστάσεις που θα συναντήσουν από τον λαό. Τώρα που υπερψηφίστηκαν σε βαθμό που τους επέτρεψε τον άνετο σχηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψαν αμέσως τα προεκλογικά παραμύθια περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. «Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας... είναι πλήρως δεσμευμένη... σε όλες τις βασικές πολιτικές» του Μνημονίου, αναφέρει χωρίς περιστροφές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή δουλοφροσύνης και απόλυτης υποταγής που έστειλε προς τους ηγέτες της ΕΕ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Έκοψε έτσι με το μαχαίρι κάθε συζήτηση περί αλλαγής όρων του ολέθριου Μνημονίου, αφού καμιά επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή στη βάση της επιστολής του.

    Οι πολιτικοί απατεώνες της κυβέρνησης δεν σκοπεύουν πλέον να ζητήσουν ούτε καν επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των ολέθριων μνημονιακών μέτρων που οι ηγέτες της ευρωζώνης είχαν ήδη αποφασίσει προεκλογικά να της δώσουν! «Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από δανειστές μας πριν το επαναφέρουμε στην πορεία του» δήλωσε ο χαρακτηριστικά στους Φαϊνάσιαλ Τάιμς ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι ακραίος υποστηρικτής του Μνημονίου – χειρότερος και από τους Τροϊκανούς! Ενθουσιάστηκε με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα ο Γερμανός γκαουλάιτερ της ΕΕ στην χώρας μας, ο κατοχικός διοικητής Χορστ Ράιχενμπαχ. Απαίτησε λοιπόν να συνεχιστεί για πολλά χρόνια η μείωση μισθών των Ελλήνων! «Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μια σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους, η οποία πρέπει να συνεχιστεί για να γίνουν ακόμη καλύτεροι οι όροι της ανταγωνιστικότητας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε στην ακατάληπτη για τους κοινούς θνητούς γλώσσα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών με το δηλητηριώδες περιεχόμενο. «Το μισθολογικό κόστος πρέπει να παραμείνει υπό έλεγχο για χρόνια», μετέφραζε στους τίτλους της η Καθημερινή τα λόγια του Ράιχενμπαχ.
    Το γεγονός της εβδομάδας πάντως δεν ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά. Ήταν η αποκάλυψη εκ των ένδον, από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, της απίστευτης έκτασης των ζημιών που υπέστησαν τα αποθεματικά τους από το «κούρεμα» στα οποία τα υπέβαλαν ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του της συνδικαλιστικής του οργάνωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) προκαλούν φρίκη: Στην τράπεζα της Ελλάδος, τα ταμεία είχαν καταθέσεις συνολικού ύψους 15,3 δις ευρώ πριν το «κούρεμα» του διαβόητου PSI. Μετά το κούρεμα, τους έχουν απομείνει τυπικά μόλις, 8,12 δις ευρώ σε ονομαστική αξία άνευ αντικρίσματος, δεδομένου ότι τους έχουν δώσει αρκετά ελληνικά ομόλογα που λήγουν από ...2023 ως το 2042!!! Αυτά τα «ομόλογα – κωλόχαρτα» αν εξοφληθούν σήμερα πιάνουν το ένα τέταρτο ή το ένα πέμπτο της ονομαστικής τους αξίας, με αποτέλεσμα από τα 15,3 δις ευρώ που ήταν τα διαθέσιμα των ταμείων τον Μάρτιο σήμερα να έχουν καταβαραθρωθεί στα ...4,3 δις! Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς δηλαδή «φάγανε» πάνω από 11 δις ευρώ για τις συντάξεις των Ελλήνων με το «κούρεμα» που συμφώνησαν! Έφαγαν τις συντάξεις του κοσμάκη που σε λίγο θα παίρνει δυο – τρία κατοστάρικα. Έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνική τραγωδία ασύλληπτου μεγέθους, η έκταση της οποίας δεν έχει συνειδητοποιηθεί ακόμη από τον λαό που τρελαθεί μόλις αντιληφθεί τι έχει πάθει.

    Αν μάλιστα σε αυτό προστεθεί και η τεράστια απάτη που έγινε στο τομέα της Υγείας με την ενοποίηση των φορέων που καλύπτουν 9,5 εκατομμύρια Έλληνες στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος χρωστάει ήδη 4 δις ευρώ και απειλεί με κατάρρευση και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τότε γίνεται αντιληπτή η βιαιότητα του κοινωνικού Αρμαγεδδώνα που έρχεται.


    *Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 8/7/2012


    ***

    ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΥΦΕΣΗΣ!

    Του Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*

    Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία, έχοντας ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929. Πηγαίνοντας πίσω μέχρι και το 1700, μόνο σε δύο άλλες περιπτώσεις έχουν υπάρξει μακροβιότερες υφέσεις: από το 1980 μέχρι το 1997 στη Λιβερία, μία χώρα στη Δυτική Αφρική και από το 1989 μέχρι το 1997,στο Τατζικιστάν, μία χώρα στα σύνορα με το Αφγανιστάν (στοιχεία BBC UK). Αμέσως μετά ακολουθεί η ύφεση της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο και πιθανό για δύο ή περισσότερα

    Δεν είναι, όμως, μόνο η διάρκεια της ελληνικής ύφεσης που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ αλλά και το κόστος της που είναι ασύλληπτο.

    Πέρα απ' το γεγονός του αποκλεισμού της απ' τις αγορές, της αναδιάρθρωσης του χρέους της και της ανάγκης για πολυετή άντληση δανείων απ' την Τρόικα με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η χώρα έχει υποστεί μέχρι στιγμής αθροιστική μείωση του ΑΕΠ της κατά 20%. Μόνο από τη μείωση αυτή του ΑΕΠ, τη μείωση της τιμής βασικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, αυτοκινήτων, μετοχών) και των τραπεζικών καταθέσεων, το κόστος ξεπερνά κατά πολύ το μισό τρις ευρώ. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το 200% του ελληνικού ΑΕΠ. Το οικονομικό κόστος του σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία το 2011 ήταν της τάξης του 4% του ΑΕΠ της χώρας.

    Επιπλέον, η Ελλάδα έχει βρεθεί στην 4η, πλέον, χειρότερη θέση στον κόσμο στην ανεργία, χάνει θέσεις εργασίας με το μεγαλύτερο ρυθμό διεθνώς, έχει υποστεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των αναπτυγμένων κρατών στην αγορά κατοικίας, τη μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων διεθνώς, καταγράφει το μεγαλύτερο ρυθμό στο κλείσιμο επιχειρήσεων, τη μεγαλύτερη αύξηση στους δείκτες κοινωνικού και οικονομικού πόνου στα αναπτυγμένα κράτη, τη μεγαλύτερη αύξηση στο δείκτη απαισιοδοξίας, τη μεγαλύτερη αθροιστική πτώση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων (ως ποσοστό του ΑΕΠ) όπως μετοχές, αυτοκίνητα, ακίνητα, τη μεγαλύτερη αύξηση σε έμμεσους φόρους κλπ.

    Η περιουσία του μέσου Έλληνα έχει υποστεί συντριπτικό πλήγμα. Η αγοραστική του δύναμη έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%. Ένας μισθωτός των 1000 ευρώ χρειαζόταν κατά μέσο όρο το 30% ενός μισθού του για να αγοράσει 1000 λίτρα πετρέλαιο στη δεκαετία του '00. Από την αυγή της νέας δεκαετίας μέχρι σήμερα απαιτείται το 100% ενός μισθού για την αγορά 1000 λίτρων πετρελαίου.

    Απ' την υπογραφή του Μνημονίου μέχρι σήμερα οι άνεργοι έχουν αυξηθεί περίπου κατά 700.000 με κίνδυνο ο αριθμός αυτός να φτάσει στο 1 εκ μέχρι τις αρχές του 2013, ανεβάζοντας το σύνολο των ανέργων στο 1,6 εκ. Οι οικονομικές συνέπειες της εκτόξευσης της ανεργίας είναι τεράστιες. Η ανάγκη καταβολής επιδομάτων ανεργίας, η μείωση της αγοραστικής δύναμης τόσο για τον άνεργο όσο και για την οικογένεια του, η μείωση στα έσοδα του κράτους από φόρους και εισφορές, η απογείωση των ιδιωτικών πτωχεύσεων, η αδυναμία αποπλήρωσης δανείων, κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών, πληρωμής φόρων και τελών είναι μόνο μερικές απ' αυτές.

    Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το κοινωνικό κόστος απ' την ανεργία. Μελέτες δείχνουν πως κάποια απ' τα προβλήματα που συνδέονται με την ανεργία είναι η αύξηση ασθενειών εξαιτίας αδυναμίας κάλυψης ιατρικών αναγκών, διατάραξη της ψυχικής υγείας των ανέργων, αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής έντασης και βίας, ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, αύξηση της εγκληματικότητας, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής, υποβάθμιση του επιπέδου μόρφωσης, ανασφάλεια, απαισιοδοξία κλπ. Ιατρικές μελέτες συνδέουν την κρίση με τη μείωση των γεννήσεων και του μέσου όρου ζωής, την αύξηση των θανάτων, των αυτοκτονιών και των λοιμώξεων.

    Αν τα δύο πρώτα χρόνια του δεύτερου Μνημονίου προκαλέσουν αντίστοιχη βλάβη με αυτήν των δύο πρώτων ετών του πρώτου Μνημονίου, τότε το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα θα μετρά 2,4 εκ ανέργους και το κόστος απ' την απομείωση των περιουσιακών στοιχείων θα έχει ξεπεράσει το 1 τρις ευρώ.

    Σε μία τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων.


    *Ο Π. Παναγιώτου είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής, διευθυντής GSTA Ltd, WTAEC Ltd και το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο tvxs.gr την Κυριακή 8 Ιουλίου
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μπορείς, έστω μια φορά, να διαφωνείς μεν, αλλά δίχως απειλές ή προτροπές σε χρήση βίας;
    Νομίζω πως μπορείς. Δοκίμασέ το, δεν χάνεις τίποτα.
     
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Από το νηπιαγωγείο ακόμη μαθαίνουν οι μελλοντικοί πολίτες πως δεν μπορείς να προσβάλεις ή να βρίζεις τον συμπολίτη σου επειδή αυτός έχει τιμή και αξιοπρέπεια.

    Δεν το έμαθαν όμως πολλοί πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι και εκτός των άλλων χρησιμοποίησαν την κατ’ επίφαση δημοκρατία τους προς όφελός τους κατακλέβοντας τον ελληνικό λαό.
    Το θράσος όμως ήταν τόσο που όχι μόνο έκλεψαν τα ταμεία αλλά βρίζουν και συνεχίζουν να το κάνουν όσους δεν συμφωνούν με το φαγοπότι τους ("Διοικώ ένα διεφθαρμένο λαό". "Έχουμε μισό εκατομμύριο ναζιστές" κλπ κλπ).

    Δεν είναι αργά για κανένα να μάθει να σέβεται. Αν δε μάθει, η σωματική βία (και η λεκτική εξάλλου βία είναι και χειρότερη πολλές φορές από τη σωματική) θα έχει το ρόλο της προστασίας της αξιοπρέπειας.

    Ας βάλουν μυαλό. Και θα πρότεινα να προσέχουν το στοματάκι τους γιατί θα θυμηθούμε την αριστερά και τους προδότες τους.
    Αν χρειαστεί βέβαια εδώ είμαστε.
     
  11.  

    Μια επική προφητεία του Γέροντα Παστίτσιου (Elder Pastitsios)
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;

    Του Π. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

    Ε, όχι! Πρέπει να είναι πολύ διεστραμμένος κανείς για να υποστηρίξει ότι Τετάρτη μας ξανάρθαν οι Τροϊκανοί, Πέμπτη έδωσαν τις προγραμματικές δηλώσεις στο μεταφραστικό τμήμα του Μεγάρου Μαξίμου και Παρασκευή ο Σαμαράς θα τις εκφωνήσει ελληνιστί στη Βουλή. Σύμπτωση είναι, βρε αδελφέ. Κι αν ο πρωθυπουργός της χώρας, που δεν έχει ακόμη συναντήσει τη Μέρκελ και τον Ολάντ, συνομιλεί ως ίσος προς ίσον με τους υπαλληλίσκους της διεθνούς τοκογλυφίας, αντί να τους παραπέμψει στους υφισταμένους των κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη, ε αυτό δεν το λες δουλικότητα, ευγένεια το λες και σεβασμό στην παράδοση του Ξένιου Δία. Νισάφι πια!

    Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις αστειότητες κι ας έρθουμε στα σοβαρά. Η σοβαρή, πολύ σοβαρή εξέλιξη των τελευταίων ημερών, που θα σφραγίσει τις πρώτες μέρες της νέας, μνημονιακής κυβέρνησης (με σως ΔΗΜΑΡ), δεν είναι άλλη από την απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής νωσης για το μέλλον της ευρωζώνης. Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους και το σύνολο των συγκροτημάτων του Τύπου ως περηφανής νίκη του μεοσογειακού Νότου επί της Γερμανίας, προάγγελος στροφής από την αδιέξοδη λιτότητα στην ποθητή ανάπτυξη.


    Η ευφορία των εν λόγω αναλυτών (οι οποίοι πρέπει να πιστεύουν ότι απευθύνονται σε λαό Λωτοφάγων, λησμονώντας τις δεκάδες φορές που έχουν πανηγυρίσει ανάλογες «σωτήριες» και «ιστορικές» αποφάσεις για να γελοιοποιηθούν προτού αλέκτωρ φωνήσει) στηρίζεται στη μοναδική ουσιαστική απόφαση των 27: Τη δυνατότητα δανεισμού των τραπεζών Ιταλίας και Ισπανίας, χωρίς τρόικες και χωρίς τα δάνεια των τραπεζών να φορτώνονται στα αντίτοιχα κράτη, μεγεθύνοντας το δημόσιο χρέος.

    Το τυρί και η φάκα

    Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι και ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να χαιρετίσει ως «κατ’ αρχήν θετική» την απόφαση των 27, στρέφοντας τα πυρά του μόνο εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά, που δεν εξασφάλισε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι θα ισχύσει για Ισπανία και Ιταλία. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να είχε δεχθεί καν την τρόικα, μέχρις ότου η Μέρκελ δεχτεί να βάλει και την Ελλάδα στο υπό κατασκευήν Κλαμπ Μεντιτερανέ.

    Υποθέτουμε ότι οι οικονομικοί σύμβουλοι του κ. Τσίπρα του πλάσαραν αυτή την ιδέα περισσότερο ως επικοινωνιακό στρατήγημα μιας «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης, που οφείλει να κρατάει ανοιχτούς διαύλους με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, στριμώχνοντας ταυτόχρονα το Μαξίμου. Ωστόσο, η υποταγή της πολιτικής ουσίας στα επικοινωνιακά κολπάκια έχει κοντά ποδάρια, ιδίως όταν βλέπεις το τυρί, αλλά δεν βλέπεις τη φάκα.

    Εν προκειμένω, το «τυρί» βρίσκεται στην όντως «κατ’ αρχήν θετική» απόφαση να μην επιβαρύνεται το κράτος (δηλαδή ο φορολογούμενος, δηλαδή κατά βάσιν οι μισθωτοί) με τα εκθετικά αυξανόμενα χρέη των τραπεζών. Ωστόσο, από το «κατ’ αρχήν», μέχρι το «στην πράξη» μεσολαβεί μια μεγάλη απόσταση, όπου μας παραμονεύει η αδυσσώπητη φάκα: Ο όρος, δηλαδή, που επέβαλαν οι Γερμανοί να περάσει ο έλεγχος των τραπεζών που θα πέσουν στην ανάγκη τους σε μια κεντρική, ευρωπαϊκή (διάβαζε: γερμανική) αρχή. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες που θα ενταχθούν στο μηχανισμό διάσωσης θα είναι στο εξής μόνο κατ’ όνομα ισπανικές ή ιταλικές- στην πράξη, οποιαδήποτε απόφασή τους για συγχωνεύσεις, απολύσεις, δάνεια, επενδύσεις κλπ- πρέπει να περνάει από τη Φραγκφούρτη. Επομένως, αν εφαρμοστεί και για την Ελλάδα η απόφαση των 27 (κι εδώ έχει απολύτως δίκιο το ΚΚΕ στην κριτική του), αντί για εθνικοποίηση των τραπεζών, που πρότεινε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγηθούμε ανεπαισθήτως στη... γερμανοποίηση του πιο στρατηγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας!

    Άσχημη αρχή για την αντιπολίτευση του 27%, που βιάζεται να αποδείξει ότι δεν θα είναι η «παλιά» αντιπολίτευση του 4.5%. Η υπερχειλίζουσα «υπεθυνότητα» των προαναφερθέντων οικονομικών συμβούλων, οδήγησε το μεγαλύτερο κόμμα της ελληνικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς να εμφανίζεται πολύ περισσότερο μετριοπαθές από Κεϋνσιανούς οικονομολόγους του διεθνούς κατεστημένου. Αίφνης ο Πολ Κρούγκμαν, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Η Μεγάλη Αυταπάτη της Ευρώπης», χαρακτήριζε την απόφαση των 27 «μικροσκοπικών διαστάσεων σε σύγκριση με το μέγεθος των προβλημάτων», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την «επερχόμενη καταστροφή» αν δεν αναιρεθεί η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Σε παραπλήσιο μήκος κύματος, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς εκτιμούσε ότι με την απόφαση αυτή «το ευρώ απλώς εξασφάλισε μια μικρή αναστολή, όπως οι θανατοποινίτες που περιμένουν την εκτέλεση».

    Το λιοντάρι και ο γάιδαρος

    Επιπλέον, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν απλώς να διασώσουν τις τράπεζες- όπως κάνουν κάθε έξι μήνες από τότε που ξέσπασε η κρίση, το 2008- αλλά όχι τους λαούς. Το αντίθετο. Με το που γύρισε στη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι εξήγγειλε νέα μέτρα αιματηρής λιτότητας, προκαλώντας έκρηξη οργής των συνδικάτων, που προσανατολίζονται σε γενική απεργία. Το ίδιο συμβαίνει με τη συντηρητική κυβέρνηση του Ραχόι στην Ισπανία, αλλά και με την άρτι σχηματισθείσα κυβέρνηση Ερό στη Γαλλία, ο οποίος με το που ανέλαβε την πρωθυπουργία δήλωσε ότι παρέλαβε καμμένη γη από τη Δεξιά κι ότι (σας θυμίζει τίποτα; ) η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι φαντάζονταν οι σοσιαλιστές, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη γι αυτά που θα επακολουθήσουν.

    Τέλος, η ηπιότερη αντιμετώπιση Ιταλίας και Ισπανίας (σε σύγκριση με την Ελλάδα) από τους Γερμανούς δεν οφείλεται μόνο ή κυρίως στην υποτελή, ψοφοδεή συμπεριφορά των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σαμαρά (με ολίγον από Κουβέλη). Κατά κύριο λόγο αποδεικνύει τον ιεραρχικό, ληστρικό χαρακτήρα μιας ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει εγγεγραμμένη στα γονίδιά της τη δομική ανισότητα, με άλλους νόμους για τους ισχυρούς του πυρήνα και άλλους για τους περιφερειακούς φτωχοπρόδρομους της περιφέρειας. Όπως στο μύθο του Λαφοντέν με τη συνέλευση των ζώων, που μαζεύτηκαν να βρουν τον ένοχο για την οργή των θεών και τις ξαφνικές αρρώστιες που τα απειλούσαν: Μίλησε το λιοντάρι, ομολόγησε ότι σκοτώνει και κλέβει, αλλά ποιος να τολμήσει να το κατηγορήσει; Ήρθε η σειρά της τίγρης, του λύκου, του ελέφαντα... Μέχρι που εμφανίστηκε ο κακορίζικος γάιδαρος, για να ομολογήσει ότι είχε φάει λίγο γρασίδι από το μοναστήρι και να δεχθεί το γενικό ανάθεμα για το τρομερό του έγκλημα. Κι ο Λαφοντέν συμπεραίνει: «Του καθενός η δύναμη ζυγιάζει το δίκιο»...

    Σκιώδης... αντιπολίτευση;

    Εδώ ακριβώς αγγίζουμε το αξεπέραστο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όριο της αντιπολιτευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ: την ιδεοληψία του «ευρωπαϊσμού». Μια παράδοση την οποία μοιράζονται όχι μόνο οι πιο «δεξιές», συστημικές τάσεις (που μπορεί να είναι ισχυρές, αλλά δεν καθορίζουν τη φυσιογνωμία του μετά τη στροφή των Αλαβάνου- Τσίπρα και την απόσχιση της ΔΗΜΑΡ), αλλά και αρκετούς εκπροσώπους ριζοσπαστικών ρευμάτων, οι οποίοι αναζήτησαν στον «αριστερό ευρωπαϊσμό» μια φαντασιακά «διεθνιστική» απάντηση στον εθνικισμό και στις «θεωρίες της εξάρτησης». Αδυνατούν ωστόσο να αντιληφθούν ότι, καυτηριάζοντας ως «εθνικιστικό» κάθε αντιιμπεριαλιστικό πρόταγμα ρήξης με την ολέθρια για τα λαϊκά συμφέροντα ευρωζώνη, γίνονται άθελά τους αρωγοί του χειρότερου εθνικισμού, του εθνικισμού των Γερμανών και των άλλων ισχυρών, που αντιμετωπίζουν τον ευρωπαϊκό Νότο σαν υποτελή ενδοχώρα τους.

    Για να είμαστε δίκαιοι: Δεν εννοούμε ότι είναι εξ ορισμού εσφαλμένη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει μια γραμμή, ας το πούμε έτσι, «του καλού ευρώ»- ενός εκ θεμελίων μετασχηματισμού της ευρωζώνης, που θα στηριζόταν σε μεγάλες μεταφορές πόρων και τεχνογνωσίας από τις ισχυρότερες στις ασθενέστερες χώρες, στη γενναία αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα κλπ. Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα ως στρατηγική συμμαχιών των Ελλήνων εργαζομένων με εκείνους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για την εξασφάλιση της αλληλεγγύης τους στην προοπτική της ρήξης με τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και της δημιουργίας μιας μελλοντικής, σοσιαλιστικής Ευρώπης.

    Ωστόσο, μια τέτοια εκστρατεία θα περιοριστεί, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, στο επίπεδο της προπαγάνδας και της εξασφάλισης εφεδρειών για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός, μεγάλη και διευρυνόμενη μερίδα του οποίου αντιμετωπίζει κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης, δεν μπορεί να περιμένει πότε θα «ξυπνήσει» η εργατική τάξη της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Βρετανίας για να πορευτούμε όλοι μαζί στη διεθνιστική λεωφόρο των ριζοσπαστικών μας φαντασιώσεων. Όχι ο «εθνικισμός» μας, αλλά η στοιχειώδης αίσθηση της πραγματικότητας λέει ότι στη σημερινή συγκυρία η Ελλάδα, ο λαός της και η Αριστερά της βρίσκονται πολύ πιο μπροστά, από την άποψη της μαχητικής ικανότητας και του πολιτικού ριζοσπαστισμού, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το μέγα θέμα είναι αν θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική για την αποφασιστική ρήξη που ωριμάζει ή αν θα την αφήσουμε να εκφυλισθεί με ασκήσεις σκιώδους κυβέρνησης και πρακτικές σκιώδους αντιπολίτευσης. Όπως έλεγε στα δύσκολα ο Χαρίλαος Φλωράκης «η ζωή θα δείξει»- και μάλλον δεν θα αργήσει…

    *Δημοσιεύτηκε στο PressProject την Πέμπτη 5 Ιουλιου 2012
     
Thread Status:
Not open for further replies.