Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Gender Bender

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος woohoo, στις 3 Ιουλίου 2012.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Gender Bender

    Αυτό θα είναι λίγο μακρύ αλλά δεν γινόταν μικρότερο  

    Δεν γνωρίζω λοιπόν αν "… μας ραντίζουν οι υπηρέτες του Σατανά και των μονοπωλίων…" αλλά!

    Πριν αρκετά χρόνια (πολλά χρόνια) εργαζόμουν στην Π.Καβαλιεράτος ΑΒΕΕ. Οσοι από εσάς βάφετε τα μαλλιά σας θα την γνωρίζετε ως Rilken, ενώ άλλοι θα την γνωρίζετε από τα προϊόντα της, όπως Milk'n Honey (σαμπουάν), Magic Water (conditioner) κλπ. Γενικά ήταν μια εταιρεία που έφτιαχνε προϊόντα για τρίχες.   και σήμερα έχει αγοραστεί από την Swartzkopf. Ο Αλέκος Καβαλιεράτος ιδρυτής της εταιρείας είχε το παρατσούκλι η "γάτα της αγοράς". Το είχε αποκτήσει διότι στον χώρο των βαφών για τα μαλλιά είχε κατορθώσει να εκθρονίσει εταιρείες όπως η L'Oreal καθιστώντας την Rilken (μια αμοιγώς Ελληνική εταιρεία τότε) το No.1 στον χώρο της βαφής μαλλιών στην Ελλάδα. Εγραψα όλα αυτά για να καταλάβετε το μέγεθος της εταιρείας και πόσο σημαντική θέση είχε στον χώρο των καλλυντικών. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η τεράστια πρόσβαση σε πληροφόρηση γύρω από τον χώρο καθώς και επιρροή στον ίδιο τον χώρο του καλλιντικού.

    Τότε λοιπόν εργαζόμουν στο τμήμα Marketing της εταιρείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των εταιρειών όπως η L'Oreal, Shiseido, Estee Lauder κλπ, ήταν με ποιο τρόπο, να αυξήσουν το ποσοστό χρήσης καλλυντικών από το ανδρικό φύλλο (το οποίο εκείνη την εποχή δεν υπερέβαινε το 1-3% της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης), ενώ ταυτόχρονα να μη περιορίζεται κυρίως σε αφρούς ξυρίσματος , aftershave και ίσως κάποια aftershave κρέμα.

    Πρέπει να καταλάβετε πως τότε η χρήση καλλυντικών από άνδρες ήταν taboo. Κάτι σαν την πλαστική σήμερα. Σκεφθείτε πως υπήρχε μέχρι και ειδική χρωστική μαλλιών (σε αποχρώσεις του μαύρου και καφέ) ειδικά για άνδρες που ήταν υδατοδιαλυτή και έμπαινε με την χτένα χωρίς να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Οσοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο, έπρεπε να μπουν στην διαδικασία να αγοράσουν "γυναικεία προϊόντα" με ότι αυτό συνεπάγεται για το image τους. Ετσι όμως ουσιαστικά οι εταιρείες παρήγαγαν προϊόντα για το μισό του πληθυσμού. Αυτό έπρεπε να αλλάξει.

    Για να αλλάξει λοιπόν η θέση της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα έπρεπε να αλλάξει το τι είναι επιτρεπτό και το τι είναι πρέπον ανάλογα με το φύλλο. Με λίγα λόγια έπρεπε να αλλάξει η ηθική στάση απέναντι σε συμπεριφορές που μέχρι τότε ήταν αποκλειστικές σε κάθε φύλλο. Επρεπε όλα να γίνουν unisex ή τουλάχιστον να σπάσουν τα στεγανά μεταξύ του τι είναι αρσενική και τι είναι θηλυκή συμπεριφορά στο ντύσιμο, την εμφάνιση, τον καλλωπισμό κλπ.

    Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε (αλάνθαστη ανά τους αιώνες) ήταν όλο και περισσότερο να εμφανίζονται άνδρες είδωλα (ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, μοντέλα) που κάνουν χρήση καλλυντικών (πχ ενυδατικές κρέμες) ή χρήση αρχικά αμιγώς γυναικείων ειδών καλλωπισμού (πχ σκουλαρίκια) ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκαν μόδες κοινές και για τους δύο (πχ τατουάζ). Αυτό ήταν σχετικά εύκολο αφού οι εταιρείες καλλυντικών ελέγχουν ή τουλάχιστον έχουν άριστες σχέσεις με τους οίκους μόδας και το Star System. Ετσι το στερεότυπο του τι είναι ανδρικό και το τι είναι γυναικείο άρχισε να κλονίζεται, ιδιαίτερα στις νέες γενιές που μεγάλωναν με αυτές τις εικόνες. Σήμερα πλέον ένας άνδρας όχι μόνο δεν ξενίζει ακόμα και αν φοράει καλσόν αλλά επιβάλλεται μερικές φορές να έχει κάνει και ολική αποτρίχωση. Κάτι τέτοιο τότε θα ήταν επιεικώς γελοίο αν όχι εξευτελιστικό.

    Θέλω να ξεκαθαρίσω πως εδώ δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά για πολύ καλά μελετημένες στρατηγικές Marketing προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός που καταναλώνει συγκεκριμένα προϊόντα. Με άλλα λόγια να αυξηθεί η πίτα για όλο τον κλάδο του καλλωπισμού και εμφάνισης με την ευρεία έννοια. Και για να μη νομίζετε πως αυτές οι πολιτικές είναι μονόπλευρες, σκεφθείτε πως το 1970 ήταν taboo για μια γυναίκα να φοράει παντελόνια στην Ελλάδα. Φανταστείτε λοιπόν πόσο καλό έκανε στην "πίτα" όταν πχ ηθοποιοί σαν την Τζένη Καρέζη εμφανίστηκαν στην μεγάλη οθόνη να φορούν ΜΟΝΟ παντελόνια. Ξαφνικά έγινε μόδα και διπλασιάστηκε το αγοραστικό κοινό των παντελονιών.

    Η ψυχοσύνθεση όμως των δύο φύλλων δεν αλλάζει επειδή το θέλει το Marketing. Παραμένει τα δύο φύλλα να έχουν διαφορές φυσιολογικές και ανυπέρβλητες οι οποίες επηρεάζουν σε εξαιρετικό βαθμό την όλη συμπεριφορά και την ψυχοσύθεσή τους. Ετσι (αφού δεν υπάρχουν πλέον τα παλαιότερα στεγανά), ένα παράπλευρο αποτέλεσμα αυτής της ¨γιαουρτοποίησης" των ηθών, των συνηθειών και των "πρέπει" ή "δεν πρέπει", είναι, η κρίση ταυτότητας γύρω από το τι τελικώς αποτελεί, ανδρική και τι γυναικεία συμπεριφορά. Επειδή λοιπόν στην φύση δεν αρέσουν τα κενά, μέχρι να ισορροπήσει το "σύστημα", υπάρχει μια μετατόπιση του "ανδρισμού" προς το θηλυπρεπές ενώ υπάρχει εξίσου μετατόπιση της "θηλυκότητας" προς το ανδροπρεπές. Πόσο θα κρατήσει και που θα φθάσει αυτή η αμοιβαία μετάλλαξη του συστήματος αναφοράς των συμπεριφορών των δυο φύλλων κανείς δεν μπορεί να προβλέψει νομίζω.

    Αυτό που πιστεύω είναι πως μελλοντικά (υπό την προϋπόθεση πως η φυσική σωματική υπεροχή του ενός ή του άλλου φύλλου θα φθίνει σε σημασία), απλώς θα δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου το φύλλο δεν θα προκαθορίζει συμπεριφορές αλλά αυτές θα ορίζονται από τις φυσικές και διανοητικές δυνατότητες του κάθε ανθρώπου. Το αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, καλλίτερο ή χειρότερο δεν το ξέρω! Ο καιρός θα δείξει. Σίγουρα πάντως είναι πολυπλοκότερο διότι αναθεωρεί συνεχώς τους κανόνες του παιγνιδιού και όσοι ξέρουν μαθηματικά γνωρίζουν πως αν αλλάζεις συνεχώς τα αξιώματα στα οποία βασίζεται η θεωρία σου ποτέ δεν θα καταλήξεις κάπου.

    M KOstas
     
    Last edited: 8 Ιουλίου 2012
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Δεν ξερω αν διαβαζει κανεις σας manga η αν εχει ακουσει καθολου J - rock αλλα ηθελα να δειξω αυτο.

     


    Παντως εξ οσων γνωριζω τετοιες εμφανισεις δεν σπανιζουν στην ιαπωνια. Κανουν μεχρι και διαγωνισμους crossdressing.
     
    Last edited: 18 Ιουλίου 2012
  3. Kristen

    Kristen Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Η γυναικα ειναι σεξυ! O αντρας uzzled:
     
  4. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Δεν καταλαβα την ερωτηση σου. Τι εννοεις?
     
  5. dom2012

    dom2012 Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Ένα πολύ καλό θέμα άνοιξες Κώστα.
    Και μη διστάζεις να ονομάζεις αυτό που γίνεται ως ένα μέρος συνομωσίας ενάντια στον ανθρώπινο γένος.
    Είναι τυχαίο γεγονός, είναι απλός ένα λάθος… η μεγάλη «χάρη» που μας κάνανε και μεγάλο «δώρο» που κάνανε στις γυναίκες με εφεύρεση φεμινισμού? Θα κουραστούμε να μετράμε τις αρνητικές και συχνά πυκνά καταστροφικές επίπτωσης αυτού του περήφανου «γυναικείου» κινήματος… αφού ακόμα και τον όρο επινοήθηκε το 18ο αιώνα (αν δεν κάνω λάθος) ένας άνδρας γαλλικής σοσιαλιστικής προέλευσης «οραματιστής (δεν θυμάμαι το μικρό του) Φουριέ. Και το έκανε πολύ έξυπνα - τάχαμου ανησύχησε ο π….ς για την θηλυκοποίηση ανδρών.
    Θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε την συζήτηση.
     
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Εγω μιας και δεν το πιασα, μπορεις να εξηγησεις πιο εκτενως?

    Μπορεις εστω να το αιτιολογησεις αυτο? Δηλαδη ειναι αυτο που εσυ λες επειδη απλα δεν σου αρεσει?
     
  7. Kristen

    Kristen Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Tίποτα απλα μου εκανε εντυπωση γιατι ο αντρας μεταμορφωθηκε εντελώς εξωτερικά σε γυναικα. Ενω η φωτογραφία της πραγματικής γυναίκας δε σε μπερδεύει τόσο, μοιαζει με γυναικα androgynous.
     
  8. voluptas

    voluptas Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    ενδιαφέρον θρεντ

    αν τα μισά και βάλε ποστ δεν ήταν σκέτη ειρωνεία θα ταν καλύτερο
     
  9. dom2012

    dom2012 Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Μπορεις εστω να το αιτιολογησεις αυτο? Δηλαδη ειναι αυτο που εσυ λες επειδη απλα δεν σου αρεσει?[/QUOTE]

    Με συγχωρείς αλά δεν κατάλαβα την απορία σου.
    Τι ακριβός θα ήθελες να αιτιολογήσω? Και τι θεωρείς πως δεν μου αρέσει?
     
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender


    Αυτον εδω τον ισχυρισμο σου να αιτιολογησεις η αλλιως μην πετας δογματικα μπουρδες.

     
  11. dom2012

    dom2012 Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender

    Αιτιολόγηση για αυτό που έγραψα σε ένα μέλος της κοινότητας (όχι βέβαια σε σένα), και είμαι σίγουρος ότι αυτός θα με καταλάβει (όχι βέβαια εσύ) μπορείς να βρεις και μόνος σου εξετάζοντας την δυναμική και τις κατεύθυνσης εξελίξεων στην κοινωνία από το 18ο αιώνα έως σήμερα – είναι αυτά που ονόμασες «μπούρδες». Για να το κάνω εγώ… θα χιαστώ πάρα πολύ χρόνο… και δεν έχω διάθεση για κάτι τέτοιο.
    Καλή μελέτη λυπών.
     
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Gender Bender



    Ειναι δυνατον να μου λες οτι η εξελιξη απο τον 18 αιωνα εως τωρα ηταν προς το χειροτερο?