Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Το χειρότερο η το καλύτερο είναι πως για ακόμα μια φορά απεδηχθει πως το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα κάθε εκλογικής αναμέτρησης είναι πάντα ένα ψέμα η μια χίμαιρα , στην καλύτερη περίπτωση. (Προσωπικά ψηφισα οτι φηφισα γνωρίζοντας οτι δεν θα γινει καμμία επαναδιαπραγματευση η ακόμα κι αν γίνει δεν θα αφορα αμμεσα την τσέπη μου η την ζωή μου γενικότερα)
    Οι ελάχιστοι που διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική μνήμη και σκέψη το γνωρίζουν αυτό.
    Από την επανυδριση του κράτους στο λεφτά υπάρχουν και στην επαναδιαπραγμάτευση , για να αναφέρω μόνο τα πρόσφατα , οι ψηφοφόροι κινήθηκαν με γνώμονα το κεντρικό σύνθημα μια και δεν υπήρχε η υπόσχεση για κάθε είδους βολέματα. Φαίνεται όμως πως αυτού του είδους το ψέμα είναι «ζωτικό» για το πολιτικό σύστημα και απαραίτητο για τους ανθρώπους που καλούνται να επιλέξουν κυβέρνηση. Δηλαδή με άλλα λόγια ο κόσμος την θέλει την ψευτιά του , το ζητά ο οργανισμός του ρε παιδί μου. Όποιος δεν του λέει ψέματα είναι «κακός»
    Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πως παρά το ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» ήταν κεντρικό προεκλογικό σύνθημα βγαίνει ο υπουργός οικονομικών μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές ,με τέτοια άνεση, και λέει πως δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τον Α η τον Β λογο. (λες και οι όποιοι λόγοι υπάρχουν δεν μπορούσαν να προβλεφθούν και να ειπωθούν στο λαό προεκλογικά)
    Είναι σαν να λέει πως τέτοια ΖΩΑ που είστε , τέτοια συμπεριφορά γουστάρετε μαλακες και στις επόμενες εκλογές πάλι θα μας ψηφίσετε κοροϊδάρες. Το κακό ειναι πως μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι διοτι θυμαμαι προεκλογικα πως ολοι με πρωτη την Λαγκαρντ αφηναν να εννοηθεί η δήλωναν ευθέως πως αν φηφίσουμε "σωστά" υπάρχει η δυνατότητα χαλαρωσης επιμηκηνσης κλπ. Τωρα η Λαγκαρντ λλει πως δεν το συζητα και η Μερκελ πως δεν εχουμε δυο χρονια αλλα μερικές εβδομάδες.,
    Τα ίδια ισχύουν και για όσους έκαναν την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ , απλά αυτοί δεν έχουν ακόμα την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο αφελείς είναι. Μένουν με την ικανοποίηση πως τάχα αυτους δεν τους κοροϊδεψαν. Προσκαιρη ικανοποιηση καθότι πίσω εχει η αχλάδα την ουρά.... 
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2012
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Για «χαράτσι» 600€ η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Ασυλο Ανιάτων


    Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στο Ασυλο 3.000.000 ευρώ. Υποσιτίζονται 235 υπερήλικες



    TO BHMA - Φυντανίδου Ελενα


    Για έναν λογαριασμό 866 ευρώ, η ΔΕΗ άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς ρεύμα τους υπερήλικες που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

    Το περίεργο είναι ότι οι αρμόδιοι της ΔΕΗ προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια τη στιγμή που ο λογαριασμός λήγει στις 3 Αυγούστου. Από το ποσόν αυτό, μόνο 98,77 ευρώ είναι η αξία του ρεύματος. Το μεγαλύτερο μέρος (600,29 ευρώ) είναι το «χαράτσι» και 166,94 ευρώ για τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΡΤ.

    Δεν έχει σημασία αν ο λογαριασμός είναι εμπρόθεσμος. Σημασία έχει ότι οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δεν δίστασαν να αφήσουν ανθρώπους κατάκοιτους, άνω των 80 και 90 ετών, χωρίς ρεύμα και κλιματισμό, εν μέσω θέρους. Όταν μάλιστα, το ίδιο το κράτος, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οφείλει στο Άσυλο Ανιάτων τρία εκατομμύρια ευρώ.

    Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του Ασύλου, η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού» (600 ευρώ), παρά το γεγονός ότι το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

    Τα δε χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το Άσυλο Ανιάτων, για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του -κυρίως ΙΚΑ και ΟΓΑ – προσεγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 είναι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα υπόλοιπα αφορούν σε οφειλές των δύο Ταμείων από τον Οκτώβριο του 2008 έως το τέλος του 2011.
    Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς - ακόμα και για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας - καθυστέρησης στην εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι:

    - Να μην έχουν να σιτίζονται με κρέας εδώ και ενάμισι μήνα οι 235 ασθενείς, γιατί οι προμηθευτές έχουν διακόψει την πίστωση προς το Άσυλο. Ήδη, ο υποσιτισμός των ασθενών έχει αρχίσει να προκαλεί συμπτώματα και επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας τους, ειδικά στους κατάκοιτους ασθενείς που έχουν ανάγκη από βιταμίνες, σίδηρο και λευκώματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές από την καθήλωσή τους στο κρεβάτι. Αρκετοί ασθενείς εμφανίζουν επίμονες κατακλίσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, σοβαρή αναιμία, κλπ.

    - Να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα καθημερινής χρήσης για κατάκοιτους και ανάπηρους ασθενείς, όπως αλοιφές, πολυβιταμινούχα σκευάσματα, κολλύρια, αντιμικροβιακά, γάζες, πάνες, κλπ.

    - Να είναι απλήρωτοι οι 170 εργαζόμενοι και γιατροί του Ασύλου Ανιάτων από τον περασμένο Μάρτιο.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, «… εδώ και σχεδόν δύο μήνες προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, αλλά βρίσκουμε τις πόρτες κλειστές».

    Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης έκαναν στον ΕΟΠΥΥ εξώδικη διαμαρτυρία προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, έστειλαν επιστολές προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας. «Το επόμενο βήμα μας», προειδοποίησαν, «είναι να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

    Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για εισαγωγή νέων περιστατικών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Το πέπλο της σιωπής

    του Γιάνη Βαρουφάκη

    Προ ημερών, το Reuters έπιασε λαυράκι. Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών η οποία, αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνει την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας. Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ’ ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγείανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη. Κι όμως: αντί για αυτά, ένα τεράστιο πέπλο σιωπής ξετυλίγεται και σκεπάζει την υπόθεση, με πρώτους υφαντές του τους δημοσιογράφους των «έγκυρων» εντύπων και sites οι οποίοι, κατά τα άλλα, συνεχώς καταγγέλλουν το κράτος και την ελληνική κοινωνία για ανοχή στην διαφθορά.

    Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου, σύμφωνα με την αναφορά του Reuters; Όπως γνωρίζουμε, οι ελληνικές τράπεζες πάσχουν, από τότε που ξέσπασε η κρίση, από έλλειψη κεφαλαίων. Σύμφωνα με τις επιταγές τόσο της ΕΒΑ όσο και της τρόικα, οι ελληνικές τράπεζες έπρεπε να καταβάλουν προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων. Αρχικά, ιδιωτικών και, εφόσον δεν τα έβρισκαν, δημοσίων (μέσω της επανακεφαλαιοποίησης που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση δανειζόμενη, δυστυχώς, η ίδια από το EFSF). Οι τραπεζίτες τρέμουν τα κεφάλαια του EFSF καθώς αυτά δίνονται με αντάλλαγμα μετοχών, κάτι που μειώνει το δικό τους ποσοστό ιδιοκτησίας των τραπεζών, θέτοντας σε κίνδυνο της εξουσία τους εντός των ΔΣ των τραπεζών (και όλα τα «καλούδια» που αυτή τους εξασφαλίζει). Για αυτό, εύλογα, προτιμούν τα ιδιωτικά κεφάλαια, ιδίως φίλα προς αυτούς προσκείμενων επιχειρηματιών. Έλα όμως που τέτοια κεφάλαια στον καιρό της κρίσης δεν υπάρχουν; Τότε, τι νομίζετε ότι σκαρφίζονται οι καλοί τραπεζίτες;

    Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, σε γενικές γραμμές, συνέβη το εξής καταπληκτικό: Την εποχή που η Τράπεζα Πειραιώς, υπό τον κ. Σάλλα, σχεδίαζε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρώπης και της τρόικα), ο κ. Σάλλας δημιούργησε τρεις off shore εταιρείες στην Κύπρο (μαζί με τα δύο του τέκνα). Αυτές οι εταιρείες, δανείστηκαν από τον τραπεζικό όμιλο Marfin Egnatia Bank (που ελέγχει ο κ. Βγενόπουλος) γύρω στα 113 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρήματα αγοράστηκαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ο ίδιος ο κ. Σάλλας αποφάσισε). Αξιοσημείωτα είναι τα εξής:

    • Η Marfin Egnatia Bank από την οποία δανείστηκαν οι off shore του κ. Σάλλα έπασχε η ίδια από τεράστια έλλειψη τόσο ρευστότητας όσο και κεφαλαίων. Το ότι δάνεισε ένα τέτοιο τεράστιο ποσό σε έναν άλλον «ζορισμένο» τραπεζίτη με στόχο την αγορά μετοχών των οποίων η αξία βρισκόταν σε πορεία ραγδαίας απαξίωσης (και χωρίς κανένα εχέγγυο πέραν των ίδιων των μετοχών) ελέγχεται ως είτε επιχειρηματικά ανόητη κίνηση είτε ως «περίεργη» κίνηση.
    • Όταν αποφασίζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και νομοθεσία, οι αποφασίζοντες αυτή την αύξηση (τα μέλη του ΔΣ) απαγορεύεται δια ροπάλου να συναλλάσσονται στις εν λόγω μετοχές. Όταν το κάνουν ελέγχονται από την δικαιοσύνη για insider trading (συναλλαγές υπό το καθεστώς εσωτερικής πληροφόρησης). Αναρωτιέμαι αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ενδιαφερθεί να ρίξει μια ματιά στο συγκεκριμένο «ζητηματάκι».
    • Η σύναψη αυτών των δανείων από τις off shore της οικογένειας Σάλλα, καθώς και η αγορά των μετοχών της Πειραιώς από αυτές, κρατήθηκε μυστική. Αν και αφορούσε ποσοστό των μετοχών της τράπεζας άνω του 5% που, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, έπρεπε να δηλωθεί δημοσίως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να δέχθηκε το επιχείρημα του κ. Σάλλα ότι το ποσοστό αυτό δεν καλύφθηκε καθώς ένα μέρος των μετοχών ανήκουν στα... παιδιά του.
    • Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, ο κ. Σάλλας έχει ξαναδανειστεί από άλλη πτωχευμένη τράπεζα με στόχο την αγορά μετοχών της τράπεζάς «του». Ποια τράπεζα; Την Proton του κ. Λαυρεντιάδη από την οποία φέρεται να δανείστηκε 70 εκατομμύρια πριν τις ζημίες από την πτώχευση της Proton αναλάβει ο έλληνας φορολογούμενος.

    Αν τα παραπάνω, που καταγγέλλει το Reuters, αληθεύουν, έχουμε στα χέρια μας ένα σκάνδαλο αξιώσεων. Ένα σκάνδαλο που (α) παραπέμει σε insider trading, (β) εγείρει ζητήματα που αφορούν τον έλληνα φορολογούμενο (ο οποίος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της Proton) και (γ) αφορά επισταμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ευρωπαϊκών αρχών επιτήρησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

    Δεν είναι δική μου δουλειά να αποφασίσω την αθωότητα ή την ενοχή του οιουδήποτε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική δικαιοσύνη και η ίδια η τρόικα θα επιληφθούν. Προς το παρόν, σιγή ιχθύος. Από την μεριά μου, σημειώνω την απάντηση του κ. Σάλλα στο άρθρο του Reuters. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, «ο κ. Σάλλας, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή κατά του ειδησεογραφικού πρακτορείου για προηγούμενο δημοσίευμά του, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο για άλλο επεισόδιο, αυτή τη φορά από ομάδα συνεργατών του Reuters, στην προσπάθεια «υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης», που έχει αντιμετωπίσει η Τράπεζα Πειραιώς στην πορεία ανάπτυξής της. Η υπονόμευση, κατέληξε, «δεν μας αποσπά από το κύριο καθήκον μας, που είναι η ασφάλεια και η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της είναι προοπτική αναπόσπαστη με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Με άλλα λόγια, αγαπητοί αναγνώστες, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

    Συμπέρασμα

    Στην εποχή της Πτωχοτραπεζοκρατίας (*), τέτοιου είδους τερτίπια είναι, δυστυχώς, αναμενόμενα. Όμως, σε μια χώρα που υποτίθεται ότι δίνει αγώνα επιβίωσης, και όπου η ανάκτηση της αξιοπιστίας απέναντι στην Ευρώπη έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, το Πέπλο της Σιωπής που έχει περιβάλει αυτό το «συμβάν» είναι ενδεικτικό της Απόλυτης Υποκρισίας της καθεστηκυίας τάξης της χώρας τούτης.

    Από την μία έχουμε κυβέρνηση, η οποία δήθεν κόπτεται για την αξιοπιστία μας στα μάτια της Ευρώπης, αλλά που δεν κάνει τίποτα όταν οι τραπεζίτες μας αποκαλύπτονται από τον έγκυρο διεθνή τύπο να συνομωτούν με σκοπό την παραβίαση των αρχών και κανόνων της επιτήρησής τους.

    Από την άλλη, η δικαιοσύνη η οποία ούτε καν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει.

    Τέλος, και τρομακτικότερο, οι καλοί δημοσιογράφοι των «έγκυρων» εντύπων, δημοσιογραφικών οργανισμών, sites κλπ. οι οποίοι καθημερινά γράφουν χιλιάδες λέξεις καταδικάζοντας την διαφθορά των «μικρομεσαίων» και απαιτώντας να μπει βαθειά το νυστέρι στο κόκκαλο, παραμένουν βουβοί μπροστά σε ένα τέτοιο «συμβάν», σε μια τέτοια καταγγελία του Reuters. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν μπείτε στην ιστοσελίδα του πάλαι ποτέ έγκυρου «Βήματος» και βάλετε «Σάλλας» στην σελίδα αναζήτησης δεν θα βρείτε την παραμικρή αναφορά σε αυτό το θέμα. Ούτε μία λέξη. Η άλλη παραδοσιακά έγκυρη εφημερίδα μας, η «Καθημερινή», αναφέρεται μεν στο θέμα αλλά με τον ανώδυνο τίτλο «Νέα αντιπαράθεση Reuters με τον επικεφαλής της Πειραιώς».

    Κλείνω με ένα μήνυμα προς φίλους δημοσιογράφους που στα υπόλοιπα κείμενά τους ξεσπαθώνουν εναντίον της διαφθοράς και της «ακινησίας» του ελληνικού κράτους: Όσο παραμένετε βουβοί απέναντι σε μια τέτοια υπόθεση, η αξία του λόγου σας τείνει στο μηδέν.


    (*) Bankruptocracy - Πτωχο-Τραπεζοκρατία (Από το «Λεξιλόγιον Κρίσης»)

    Δικός μου όρος για το νέο πολιτικό-οικονομικό καθεστώς που μας προέκυψε, παγκοσμίως, μετά την Κρίση του 2008. Σε αυτό το νέου τύπου καθεστώς την μέγιστη εξουσία δεν ασκούν ούτε οι επιτυχημένοι καπιταλιστές ούτε καν οι εισοδηματίες (για τους εργαζόμενους ούτε λόγος βέβαια). Την ασκούν οι πτωχευμένες τράπεζες ελέω των φορολογούμενων των οποίων τους φόρους οι πολιτικοί χρησιμοποιούν για να στηρίζουν το νέο αυτό καθεστώς, ως εντολοδόχοι των πτωχευμένων τραπεζών, επιβάλλοντας παράλληλα αυστηρή λιτότητα στους... φορολογούμενους. Βασική αρχή του νέου καθεστώτος η εξής απλή: Τα χρέη των πολιτών και των κρατών στις τράπεζες είναι ιερά και αδιαπραγμάτευτα. Παράλληλα, οι ζημίες των τραπεζών πρέπει αυτόματα, και χωρίς πολλές κουβέντες, να καλύπτονται είτε από τα κράτη είτε από τις Κεντρικές Τράπεζες χωρίς την επιβολή του παραμικρού Μνημονίου στους ιδιοκτήτες των, ουσιαστικά, πτωχευμένων τραπεζών. Ενώ τα υπό πτώχευση κράτη (π.χ. Ελλάδα και Ιρλανδία) πρέπει να διασύρονται και να υποβάλλονται σε ασφυκτική λιτότητα για να δανείζονται ώστε να μην πτωχεύσουν, στον Καιρό της Πτωχο-Τραπεζοκρατίας οι τράπεζες δικαιούνται την παροχή άπειρης ρευστότητας χωρίς κανέναν περιορισμό, όρο ή απαίτηση εκ μέρους των κρατών ή των Κεντρικών Τραπεζών που τις κρατούν ζωντανές.

    protagon.gr
     
  4. Η άλλη «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας

    Του Πασχου Μανδραβελη

    Ενα είναι σίγουρο: αν είχε ενδιαφερθεί επενδυτής για να αξιοποιήσει το παραλιακό μέτωπο του Κατάκωλου στην Ηλεία θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Οι αριστεροί θα μιλούσαν για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Οι βουλευτές όλων των κομμάτων -«τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»- θα δήλωναν με τον γνωστό στόμφο «δεν θα επιτρέψουμε τον βιασμό της Ηλείας από ιδιωτικά συμφέροντα». Οι οικολόγοι θα ξεσηκώνονταν για τον «φυσικό πλούτο που κινδυνεύει να χαθεί»· δεν μπορεί, κάποια περιοχή Natura θα υπάρχει κι εκεί! Οι τοπικοί παράγοντες θα έβρισκαν το δικό τους «Οβριόκαστρο», το οποίο -όπως κάθε πέτρα σ’ αυτήν τη χώρα- άλλαξε τον ρουν της παγκόσμιας ιστορίας. Οι ακροδεξιοί θα ανακάλυπταν εβραϊκές ρίζες στα μέλη του Δ.Σ. της επενδυτικής εταιρείας και θα επεσήμαιναν τους «θανάσιμους εθνικούς κινδύνους στο στρατηγικής σημασίας Ιόνιο Πέλαγος»· έχει κι έξω από την Ηλεία «αμύθητης αξίας» πετρέλαια. Τέλος, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έδινε τη χαριστική βολή: κάποια δένδρα ή έστω πουρνάρια θα υπήρχαν στην περιοχή, οπότε -με δεδομένο το «άπαξ δάσος, πάντοτε δάσος»- θα απαγόρευε την επένδυση.

    Και ενώ, λοιπόν, σύσσωμο το έθνος φυλάει καραούλι μην τυχόν και περάσει κανένας βδελυρός επενδυτής και μαγαρίσει το ελληνικό τοπίο, οι εγχώριοι αετονύχηδες ιδιωτικοποίησαν παρανόμως, αδαπάνως, χωρίς σχέδιο και υποδομές ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» (15.7.2012) όταν οι τεχνικοί ελεγκτές του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων επισκέφθηκαν την Ηλεία για επιθεώρηση των δημόσιων ακινήτων «όχι μόνον δεν βρήκαν κενή γη, ως όφειλε να υπάρχει, αλλά ανακάλυψαν ολόκληρους οικισμούς με χιλιάδες αυθαίρετες κατοικίες...». Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο ήταν κατειλημμένο: Από 20.000 στρέμματα δημόσιας γης δεν είναι αξιοποιήσιμα ούτε τα 2.000. «Η αξιοποίηση αυτών θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι μη καταπατημένες εκτάσεις αντιστοιχούν στις... τρύπες μιας γραβιέρας».

    Κάπως έτσι γίνεται η μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Ενώ οι αριστεροί ταγοί κραυγάζουν για φαντάσματα πολυεθνικών, που δήθεν κάνουν ουρά στα σύνορα για «να μας πιουν το αίμα», εντός της χώρας γίνεται πάρτι της λούμπεν ιδιωτικοποίησης. Εμείς, σκιαγμένοι από το «επάρατο Μνημόνιο», αντί να συζητάμε τους όρους αξιοποίησης της κοινής περιουσίας, έχουμε εγκλωβιστεί σε μανιχαϊστικά διλήμματα «ναι ή όχι στις ιδιωτικοποιήσεις». Και όσο εμείς φυλάμε τις Θερμοπύλες για να αποκρούσουμε τον «νεοφιλελευθερισμό», στα μετόπισθεν τρώνε τα φιλέτα που κινδυνεύουν. Οι αετονύχηδες ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες εκτάσεις, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάνουν τα πολυτελή τους ταξιδάκια, οι πρυτάνεις «αξιοποιούν» με τον καλύτερο για τους ίδιους τρόπο τα ερευνητικά κονδύλια, οι γιατροί εμπορευματοποιούν την υγεία με τα φακελάκια κ.λπ.

    Εμείς όμως παραμένουμε ακλόνητοι στις Θερμοπύλες. Κραυγάζουμε «Νο Πασαράν» στους ιδιώτες επενδυτές, ίσως για να διευκολύνουμε τους εγχώριους μπαταχτσήδες να ολοκληρώσουν το έργο τους.
     
  5. Red Star

    Red Star Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    καλώς ο ΠΠ αλλά έχει αυταπάτες σχετικά με τον Σύριζα
     
  6. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Άδικα κοπιάζεις αγαπητέ. Φωνή βοώντος …

    Οδεύετε αγκαζέ με τον Βαρουφάκη προς εγγραφή στη λέσχη των γραφικών.
    Όπως βλέπεις, ο σχολιασμός του μείζονος χάθηκε κάπου μέσα στο αναμάσημα των ειδήσεων όπως τις προκρίνουν τα ΜΜΕ.
    Είδηση είναι ό,τι κρίνει το MEGA, ο SKY και –άντε – το Σούπερ Μάρκετ Κουρή με τα διάφορα υποκαταστήματά του.
    Τις μέρες που «έσκασε» η είδηση, κόπηκε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων και μπουκάρανε τα ΥΜΕΤ στη Χαλυβουργία.
    Που καιρός για να ασχοληθούμε με τις τράπεζες;
    Είδες κανένα βαθυστόχαστο σχολιαστή να ψελλίσει το κατιτίς του, έστω για την τιμή των όπλων;


    Πόσους αφορούν τα κόμματα που μας σκότισαν τον έρωτα μήνες τώρα με τα τερτίπια τους,
    για να καταλήξει τελικά η μπίλια στο ζερό;
    - Στην πραγματικότητα ελάχιστους, αφού (σχεδόν) ό,τι και να έπεφτε στο κουτί,
    το παιχνίδι είχε χαλκευτεί πριν καν στρωθεί η τσόχα
    (Γειά σου ρε γίγαντα Προκόπη, καθηγητάρα μου εσύ! ).
    Κι’ όμως, ακόμα όπως βλέπεις, τα παλληκάρια μαλώνουνε για φιλελεύθερες και αριστερές πολιτικές οπτικές του θέματος.

    Πόσους αφορά η Πτωχοτραπεζοκρατία του Ζανό;
    - Τους πάντες!
    Βλέπεις κανενός τ’ αυτί να ιδρώνει;
    - Τι ώρα είπες ότι είναι;

    Εν ολίγοις, ο εν δυνάμει γραφικός μας εξηγεί γιατί είμαστε ηλίθιοι.
    Μας λέει πως ενώ επισήμως το «κράτος» στέκεται με την καραβάνα ανά χείρας
    στην ουρά του «Δώσε κι’ εμένα μπάρμπα»,
    πείθοντας (ακόμα, βάσει τεκμηρίων [εκλογικού αποτελέσματος], -για να μη ξεχνιόμαστε)
    ότι αν δεν ξεπουλήσουμε κανείς δεν θα μας πάρει στα σοβαρά (χο, χο, χο)
    για να διαπραγματευτεί μαζί μας κατόπιν (όταν θα έχουμε απομείνει [ακόμα πιο] τσέτουλες),

    ενώ λοιπόν την ώρα που βγαίνουμε από τη θάλασσα βρεγμένοι
    φορώντας το Ambre Solaire μας με επιχρυσωμένα μαργαριτάρια,
    κάποια ξαδέλφια* στην Αθήνα ιδρώνουν για το καλό του τόπου,

    πίσω από τις κάμερες των καναλιών και τα πληκτρολόγια των bloggers,
    λαμβάνουν χώρα τα εξής τετριμμένα:
    Οι τραπεζίτες, που –υπενθυμίζεται – αναχρηματοδοτήθηκαν ήδη με 18 δις
    κι΄έχουν λαμβάνειν άλλα 32, μέχρι τα 50 που τους έχουν αναλογιστεί,
    βυσσοδομούν εναντίον της ίδιας της πρακτικής και της δεοντολογίας της Αγοράς
    πραγματοποιώντας παράνομες και αθέμιτες συνδιαλλαγές στα κρυφά,
    ενώ,
    η Δικαιοσύνη αγρόν αγοράζει,
    τα ΜΜΕ έχουν πάει για ψάρεμα
    και η εκτελεστική εξουσία (μην ξανακούσω τίποτα αηδίες περί νομοθετικής)
    παρεμβαίνει δυναμικά (δια του ίδιου του Πρωθυπουργού)
    στην αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη,
    καθώς και στον Ασπρόπυργο για να λειτουργήσει η Χαλυβουργία.

    Το ερώτημα είναι, γιατί οι τέσσερις εξουσίες έχουν υποκατασταθεί από μια πέμπτη
    την οποία συντηρεί ο Έλλην φορολογούμενος από το ανύπαρκτο υστέρημά του.
    Η απάντηση είναι διττή.
    Πρώτον, επειδή όντως όλοι οι παραπάνω γνωρίζουν το «μέσο» πολίτη και πως θα τον κουλαντρίσουν,
    καλύτερα απ΄όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του (διάβαζε φόρουμ και θα το διαπιστώσεις).
    Δεύτερον, επειδή το καύσιμο – τα ντουλά – η κινητήριος δύναμη για να κυκλοφορούν όλα αυτά κάνοντας κύκλους,
    διοχετεύεται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις, από εκεί στα κόμματα και στα ΜΜΕ,
    εκεί ανατοκίζεται για να καταλήξει ξανά στην πηγή, δηλαδή στις τράπεζες
    και –τέλος – ο λογαριασμός στέλνεται πάντα στον τελικό οφειλέτη
    (μη με ρωτήσεις ποιος είναι αυτός γιατί θα μαλώσουμε).

    Μέχρι όλοι οι παρευρισκόμενοι εδώ πολιτικοί σχολιαστές να:
    - Ξαναπάμε σε γκισέ τράπεζας για δάνειο
    - Ξαναστηθούμε στην ουρά δημόσιου οργανισμού – υπηρεσίας δι’ υπόθεσήν μας
    - Ξαναπροσαχθούμε ενώπιον της τυφλής δικαιοσύνης προς νομήν αυτής (της δικαιοσύνης ντε! )
    …μπορούμε να σχολιάζουμε μαλώνοντας και να μαλώνουμε σχολιάζοντας
    απολύτως ελεύθερα.


    (*)
    Σαμαράς εξάδελφος Μηταράκη
    Σαμαράς εξάδελφος Γερουλάνου
    (Α ρε Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησες νωρίς, πριν δεις τους απογόνους σου να κυβερνάνε την Ελλάδα! )
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Θράσος χιλίων πιθήκων

    Είναι προφανές ότι με την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της "Χαλυβουργίας" η κυβέρνηση ήθελε να δώσει δείγμα γραφής και να στείλει μηνύματα. Η επιδρομή των ΜΑΤ ήταν άλλωστε η πρώτη πράξη της τρόικας εσωτερικού και το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς καμαρώνει ότι συντόνισε τους αρμόδιους υπουργούς δείχνει ότι η απόφαση είναι να κάνουν πολιτική με τα ΜΑΤ. Τα μέτρα που έχουν μπροστά τους άλλωστε για το καλοκαίρι μόνον με άγρια καταστολή μπορούν να επιβληθούν.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η επέμβαση της αστυνομίας έγινε με ακαριαία ανταπόκριση στο κύριο άρθρο της "Καθημερινής", της εφημερίδας που εκφράζει το κεφάλαιο, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη ο διάλογος τον οποίον επεδίωξαν οι απεργοί με το υπουργείο Εργασίας και ενώ είχαν δηλώσει πρόθυμοι να προχωρήσουν σε σοβαρές παραχωρήσεις προκειμένου να επιτύχουν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.

    Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων για να ισχυρίζεται κανείς -όπως κάνει το Μαξίμου- ότι τα ΜΑΤ εστάλησαν για να περιφρουρήσουν το “ιερό δικαίωμα στην εργασία”. Είναι ποτέ δυνατόν οι άνθρωποι -κυβέρνηση και εργοδότες- που έχουν οδηγήσει στην ανεργία ενάμισυ εκατομμύριο εργαζόμενους να επικαλούνται το δικαίωμα στην εργασία; Είναι δυνατόν να μιλούν για συνδικαλιστική ασυδοσία, όταν τα δικαστήρια, κατά πάγια πρακτική, διώκουν τους εργατικούς αγώνες και εκδίδουν αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών, με επίσημη γραμμή μάλιστα από τον Άρειο Πάγο;

    Είναι δυνατόν να μιλούν για ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας -την οποία προσπαθούν να θεραπεύσουν, υποτίθεται- οι ίδιοι άνθρωποι που συμφώνησαν με την τρόικα ολόκληρη την ατζέντα του ΣΕΒ και δηλώνουν αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε νόμο και θεσμό προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος; Ένας εσμός κρατικοδίαιτων αεριτζήδων που δεν πληρώνει φόρους, έχει τα λεφτά του (δανεικά από το κράτος) στην Ελβετία και εκβιάζει και απειλεί πως θα πάει και τις δουλειές στη Βουλγαρία;

    Κι όμως, αυτή είναι η κυβέρνηση, αυτές οι προτεραιότητές της, αυτή η τοποθέτηση και αυτό το πρόσωπό της προς τους εργαζόμενους. Τα χαμόγελα που βλέπουμε στην τηλεόραση τα φοράνε όταν συναντούν την τρόικα.

    H AYΓΗ
     
  8. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Vautrin, εγω παντως το βρισκω ανοητο να πετας ολες τις ευθυνες στους κεφαλλαιουχους για τα προβληματα της ελλαδας, την στιγμη που οι ελληνες δεν προκειται να κανουν απολυτως τιποτα αφιλοκερδως.

    Ενοχοποιεις τους κεφαλλαιουχους επειδη κηνυγουν το χρημα την στιγμη που ο ελληνας οτιδηποτε θα κανει, θα ειναι μονο για το χρημα.

    Ουτε απο οικονομικα ξερω ουτε απο πολιτικη, ομως μου γεννιεται η απορια, γιατι στην ελλαδα ολοι θελουν να γινουν υπαλληλοι?! Τι το τοσο ωραιο εχει?

    Ο γνωμονας με τον οποιο παντα διαλεγουμε τι θα κανουμε - σπουδες, ειδικευση, εργασια - ειναι τα λεφτα και μετα κατηγορουμε τους κεφαλλαιουχους επειδη παιζοντας στο ιδιο παιχνιδι χανουμε?
     
    Last edited: 21 Ιουλίου 2012
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Έχει πολλά χρήματα.

    Εκμεταλλευόμαστε το Kεφάλαιο με αναίσχυντο τρόπο, εξαναγκάζουμε τους εργοδότες μας να ζητιανεύουν στην Ομόνοια και να μένουν σε χαρτόκουτα.
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

    Πάνω από 21 τρισ. δολάρια έχουν «κρύψει» εκατομμυριούχοι σε φορολογικούς παραδείσους

    TA NEA: Κυριακή 22 Ιουλίου 2012


    Μια παγκόσμια οικονομική ελίτ είχε κρύψει τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικούς φορολογικούς παραδείσους έως τα τέλη του 2010, αναφέρει μεγάλη παγκόσμια έρευνα.

    Το οικονομικό αυτό μέγεθος είναι ίσο με το μέγεθος της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας σε συνδυασμό.

    Η έρευνα ζητήθηκε από το Παγκόσμιο Γραφείο Φορολογικής Δικαιοσύνης και συντάχθηκε από τον οικονομολόγο Τζέιμς Χένρι.

    Σύμφωνα με αυτήν, τα 21 τρισ. δολάρια ενδέχεται να είναι ένα «συντηρητικό» νούμερο και το πραγματικό ποσό ενδέχεται να ξεπερνά τα 32 τρισ. δολάρια.

    Η μελέτη αναφέρει ότι οι πλουσιότεροι κάτοικοι 139 χωρών συγκέντρωσαν 7,3 έως 9,3 τρισ. δολάρια «μη καταγεγραμμένου offshore πλούτου» έως το 2010.

    Πρόκειται για μια «τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο Τζ.Χένρι.

    Ο Χένρι χρησιμοποίησε στοιχεία από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και τις εθνικές κυβερνήσεις.

    Η έρευνα έρχεται σε μια περίοδο όπου αυξάνεται η ανησυχία για τη φοροδιαφυγή.

    «Τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα που αφήνουν να εννοηθούν οι υπολογισμοί μας είναι τεράστια. Είναι αρκετά μεγάλα ώστε να κάνουν μια σημαντική διαφορά στα οικονομικά πολλών χωρών» αναφέρει ο Τζ.Χένρι.

    «Από την άλλη πλευρά, η έρευνα αυτή αποτελεί ένα καλό νέο. Ο κόσμος μόλις εντόπισε έναν τεράστιο σωρό οικονομικού πλούτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην λύση των πιο πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων μας» τόνισε.
     
  11. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο Ρουπασωφ και ο ''Πρωτος'' στο ''το μηδεν και το απειρο'' εχουν καποια αντιστοιχια με πραγματικα προσωπα?
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο Ρουμπασώφ έχει πολλές ομοιότητες με τον Μπουχάριν. Ο Πρώτος είναι φυσικά ο Στάλιν.


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
Thread Status:
Not open for further replies.