Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 20 Αυγούστου 2012.

  1. Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Σας ευχαριστώ όλους για τις εως τώρα τοποθετήσεις σας στο νήμα 
    Να το προχωρήσω λιγάκι ακόμη παραπέρα;
    Αν υποθέσουμε πως την βασική επιλογή είναι ο Κυριαρχος αυτός που την κάνει, βλέπει σε μια υποτακτική στοιχεία που ανταποκρίνονται στα ζητούμενα του και θέλει να την "κατακτήσει".
    Θεωρείτε ως δεδομένη την επιτυχία του;
    Δεδομένου του ότι είναι ένας ικανός Κυριαρχος, μπορεί να υποτάξει όποια επιθυμήσει ή υπάρχουν παράγοντες που θα μπορέσουν να καταστήσουν αυτό ανέφικτο;Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;  
     
  2. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Με δεδομένο το ιδανικό σκηνικό, οτι τα δύο μέλη έχουν ήδη αλληλεπιδράσει, έχει διαπιστωθεί η συμβατότητα και δεν υπάρχουν άλλα πράγματα που να τους κρατάνε πίσω (προηγούμενες ή τρέχουσες σχέσεις, απόσταση, οικονομικές παράμετροι), είναι προδιαγεγραμμένο το κούμπωμα.

    Από το οποίο προκύπτει οτι, αν δεν συντρέχουν αυτοί οι παράγοντες, τίποτα δεν είναι δεδομένο.
     
  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Αν απευθυνθει σε καποια γυναικα που εχει μεινει καιρο μονη της, που εχει μεγαλη αναγκη να υποταχθει οπωσδηποτε και παρακαμπτει ολα εκεινα που υποστηριξα σε προηγουμενο ποστ μου, αν ειναι καποια που την ενδιαφερει να ανηκει χωρις περαιτερω επιθυμιες, που βαζει την bdsm αναγκη της πανω απο ολα τα υπολοιπα.....ισως
     
  4. MariaEleni

    MariaEleni Silence calms my soul

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Sklavina... εισαι σιγουρη πως λες ξεκαθαρα αυτο που θες να ρωτησεις (και δεν υπαρχει καποια δευτερη σκεψη)..... γιατι με τα δεδομενα που αναφερεις... α) την επιλογη την κανει ο Κυριαρχος και β) ο Κυριαρχος ειναι "ικανος" και γ) τα κριτηρια που θελει πληρουνται απο την υποτακτικη που εβαλε στο στοχαστρο .... τι θα μπορουσε να μη λειτουργησει; αφου ολους τους αλλους σημαντικους παραγοντες ("βουληση" υποτακτικης) τους βγαζουμε off.

    ΥΓ: προφανως κατι μου διαφευγει και δεν καταλαβαινω σε αυτο που γραφεις....
     
  5. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Δεν τη θεωρώ δεδομένη, αν καθ'οδόν προκύψουν διαφορές ως προς την αρχική εκτίμηση. Αυτό προϋποθέτει όμως και η υποτακτική να τα έχει βρει με τον εαυτό της και να μπορεί να διακρίνει αν τα στοιχεία που βλέπει ο Κυρίαρχος ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και στις δικές της προσδοκίες.

    Εφ' όσον δεχόμαστε ότι δεν ταιριάζουν όλοι με όλους, όχι, δεν μπορεί να υποτάξει όποια επιθυμήσει. ΄Η εάν συμβεί αυτό, η επιτυχία θα έχει πολύ πρόσκαιρο χαρακτήρα.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Αυτό γίνεται τα "εμφανή στοιχεία υποτακτικότητας" τι ρόλο παίζουν; Αν θα ήθελες να εξηγήσεις με ενδιαφέρει.

    Όχι, δεν κάνουν όλοι για όλους. Τουλάχιστον όχι για πολύ καιρό. Επειδή όλοι έχουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους πέρα από την Κυριαρχία και την υποταγή, επειδή δεν εννοούν όλοι ακριβώς το ίδιο όταν λένε Κυριαρχία και υποταγή, επειδή το μίγμα αναγκών υποταγής και το μίγμα βούλησης Κυριαρχίας και επιθυμιών διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και επειδή είναι θέμα πολιτισμικού κοινωνικού πλαισίου. Και τον τέλειο Κυρίαρχο να έχει απέναντί του υποτακτικό άτομο πραγματικά αναγκεμένο για υποταγή, όταν καλυφθούν οι βασικές του ανάγκες είναι εξαιρετικά απίθανο, στο συγκεκριμένο πολιτισμικό και κοινωνικό πλαίσιο, να μη νιώσει ότι η ευτυχία η δική του είναι ο πρώτος στόχος και ότι η ευτυχία του (οφείλει να) είναι στο χέρι του.

    Για μένα χρόνος και εγγύτητα. Να είναι διατεθειμένος ο Κυρίαρχος να ασχοληθεί για καιρό και σε βάθος με την υποτακτική και να το κάνει αυτό από κοντά, σχετιζόμενος.

    Για την υποτακτική ακεραιότητα και δυνατότητα συγκέντρωσης σε αυτό που επιθυμεί.
     
  7. Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Έτσι όπως το περιγράφεις δεν μου κάνει για bdsm ανάγκη, υποτακτικότητα, σκλαβοσύνη κτλ, αλλά σαν απελπισία.
    oh mon dieu απελθέτω απο εμου το ποτήριο ετούτο!!  
    Αναφέρομαι σε ισορροπημένους ανθρώπους που μπορουν, θέλουν και προσπαθουν να βιώσουν τις ασσύμετρες σχέσεις πιο ουσιαστικά σε 24/7 βάση ή με ουσιαστική πραγματική επαφή μεταξύ τους και που έχουν πάψει να πέφτουν στην παγίδα να θέτουν οι ίδιοι τους εαυτούς στο περιθώριο για τις όποιες επιλογές τους. Δεν αναφέρομαι στους γαμώ και δέρνω, στους της ψωλής μας τον χαβά, στους κόσμους του παραμυθιού με την νεράιδα και το παλικάρι.
    Δεν το λέω υποτιμητικά, καλά να είναι οι άνθρωποι αν ειναι ικανοποιημένοι απο τις επιλογές τους και έτσι την βρίσκουν.

    Όχι δεν είμαι σίγουρη.  Ποτέ δεν μπορώ να αποτυπώσω ξεκάθαρα τον εσωτερικό μου κόσμο ολόκληρο σε μια κόλα χαρτί.
    Παρόλα αυτά πιστεύω πως πολλά θα ηταν αυτά που θα μπορούσαν να μην λειτουργήσουν αλλά πρώτα θα ήθελα να σε ρωτήσω από που αντλείς το συμπέρασμα πως όλους τους άλλους σημαντικούς όπως λες παράγοντες τους βγάζουμε από έξω;


    Μάλιστα!! 
    Υποθέτω πως είναι δείγμα κακής γραπτής τοποθέτησης μου. Μάλλον.. 
    Μιλώντας για εμφανή στοιχεία υποτακτικότητας αναφέρομαι στα στοιχεία εκείνα που ενδιαφέρουν τον εκάστοτε Κ τα οποία έχει εντοπίσει στην υποτακτική ακόμη και αυτά είναι για τους άλλους αόρατα ή τελείως ακατέργαστα. Για αυτά δηλαδή που Εκείνος μόνο βλέπει.  



    Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους ασχετους με το bdsm που η ευτυχία τους ειναι το να φροντίζουν και να "υπηρετούν" τους δικούς τους ανθρώπους. Και που μέσα απο αυτό γεμίζουν και τίποτα άλλο δεν χρειάζονται. Μεσα απο την προσφορά τους αντλούν ικανοποίηση και συνειδητά ή ασυνείδητα ο στόχος για την ευτυχία τους καλύπτεται. 
     
  8. zou

    zou

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    οχι οχι και παλι οχι... υπαρχουν ατομα που το κανουν με ολους γιατι ακριβως θελουν απελπισμενα να νιωσουν οτι ανηκουν καπου η σε καποιον... ακομα κ τα σκλαβοπαζαρα ειχαν καποιο λογο για να γινονται... χαχα εννοω οτι ξεχναμε παντα μα παντα, δυστυχως οτι ειμααστε ανθρωποι... και οχι ανθρωπομορφα ζωα με κερατα κ ουρα... ακονα κ τετοιου ειδους σχεσεις ειναι ερωτικες οπως κι οι αλλες... εχουν κωδικα επικοινωνιας οπως ολες... βασιζονται στην αγαπη στην ειλικρινια και στο σεβασμο απλα μερικες φορες τη βρισκουμε λιιιιγο διαφορετικα απο καποιους αλλους... ειναι σα να μου λετε οτι οοολοι οι ομοφυλοφιλοι γουσταρονται αναμεταξυ των.. με καποιους ταιριαζεις κ με καποιους οχι... αν ταιριαξεις εχει καλως αν οχι... καλη καρδια!
     
  9. MariaEleni

    MariaEleni Silence calms my soul

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Το συμπερασμα μου βγηκε αυθορμητα απο τα παραπανω... 1) "τη βασικη επιλογη την κανει ο Κυριαρχος" 2) " ο Κυριαρχος ειναι ικανος" 3) "η υποτακτικη εχει τα στοιχεια που επιθυμει ο Κυριαρχος". Σε ολο αυτο το post εχεις βαλει ως Νο 1 τον ρολο του Κυριαρχου, μονο που ακομη δεν εχει υπαρξει η "σχεση" οποτε το δευτερο μερος της "εξισωσης" ,η υποτακτικη, παιζει εξισου σημαντικο ρολο (και κατα τη γνωμη μου ειναι εκεινη που θα παρει και την τελικη αποφαση). Επισης αναφερεσαι σε D/s σχεση... αρα παλι αυθαιρετα κ αυθορμητα θεωρω πως δεν θες να συζητηθουν ολοι εκεινοι οι λογοι "αποτυχιας" που θα αφορουσαν και τις σχεσεις "vanilla" ή καθε αλλου ειδους σχεση. Οπως καταλαβαινεις με αυτα κ με εκεινα... μου περασε απο το μυαλο πως κατι αλλο σε "προβληματιζει" και παρα τις τοσες απαντησεις, με τους τοσους λογους που ανεφεραν οτι μπορει να μη τα καταφερει ο Κυριαρχος... εσυ ζητας κατι παραπανω...  
     
  10. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Κι όταν ο κακός λύκος Κ. ξέρει να δημιουργεί νέες ανάγκες, έστω και "εικονικές", τι γίνεται καρδιά μου? Κι όταν στο ένα χέρι της υ είναι η δική της ευτυχία και στο άλλο η ευτυχία του Κ. ποιο βαραίνει παραπάνω? Η Καζαντζάκεια ρήση λέει "άλλος ψάχνει την ευτυχία ποιο ψήλα απ τον άνθρωπο, κι άλλος ποιο χαμηλά, η ευτυχία όμως είναι στο ύψος του Ανθρώπου. Άρα υπάρχουν τόσες ευτυχίες όσα και τα μποια των ανθρώπων". Αν είναι σωστό αυτό, που μάλλον είναι, ισοϋψείς Κ και υ μπορεί να υπάρξει?

    Για την υποτακτική ακεραιότητα και δυνατότητα συγκέντρωσης σε αυτό που επιθυμεί.
    Έλα μου τώρα!!! Μικροαστικοί όροι περί ακεραιότητας εδώ!
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Δεν απέκλεισα μια έκβαση των πραγμάτων η οποία να βασίζεται στη βούληση του Κυρίαρχου, σε αυτή την περίπτωση αμφιβάλλω αν θα χρειαζόταν να δημιουργήσει νέες ανάγκες, πολλώ δε εικονικές. Ενδεχομένως να αρκούσε να εκφράσει τη βούλησή του. Δε νομίζω ότι το δίλημμα της σκλάβας θα ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικό στην περίπτωση αυτή.

    Comme vous voulez  

    Πλην, είναι λιγότερο χάλια να είναι κάποια αδέσποτη αλλά χωρίς ενοχές...
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Η ερώτηση ειναι , αν κατάλαβα καλά,
    γιατί δεν είμαστε όλοι κοινόχρηστοι;