Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τα παρακάτω βίντεο, απευθύνονται σε όσους Έλληνες υπερασπίζονται αυτά τα κτήνη που θέλουν να λέγονται άνθρωποι...







    Σας πηδάνε κάθε μέρα στην ιδια σας την χώρα αυτα τα κτήνη, αλλα εσεις έχετε κόλλημα με την Χρυσή Αυγή...
    Μια ζωη στον κόσμο σας εσεις οι αριστεροί.....
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Από πού προκύπτει αυτό αγαπητέ; Αν ίσχυε, γιατί "σας" και όχι "μας" τότε, έχετε βρει κάποιον τρόπο να σταθείτε απέξω αν είναι γενικό το κακό;

    Ξέρουμε τι θα πει "κτήνη" που αποκαλούμε έτσι έναν ολόκληρο λαό και μάλιστα βασανισμένο; Οι αριστεροί του φόρουμ μπορούν άνετα να βεβαιώσουν περί μη αριστερότητάς μου, όμως απεχθάνομαι τον ρατσισμό, ως στάση ζωής, ως αντιμετώπιση των άλλων, ως πολιτική, ως οτιδήποτε. Φέρνει τη βία και μόνον σε απώλειες οδηγεί.

    Πόσο μικρή και περιορισμένη ζωή πρέπει να έχουν ζήσει αυτοί που δεν είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους...
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αν ίσχυε; Δηλαδή μετά απο αυτά που γίνονται καθημερινά στην χώρα μας εσυ πιστεύεις ότι δεν ισχύει;
    Μα μόλις πριν λίγες ημέρες στην Πάρο, τα ανθρωπόμορφα κτήνη μας βίασαν και μας σακάτεψαν μια ανήλικη Ελληνίδα και εσυ ακόμα αναρωτιέσαι αν ισχύει οτι τα κτήνη μας πηδάνε; Έλεος τι αλλο πρέπει να μας κάνουν δηλαδή για να πιστείς; Α, και κάτι ακόμα, μην κολλάς στα "σας" και "μας".

    Βρε κορίτσι μου, έλεος, την βία την έφεραν αυτοί οι "βασανισμένοι"...λαοί στην χώρα μας και οχι οι ρατσιστές, τους ρατσιστές τους δημιούργησαν αυτά τα βρώμικα κτήνη, που αν και ηρθαν παράνομα στην χώρα μας θέλουν να βγουν και από πάνω.

    Πρώτον, περιορισμένη ζωή εχουμε τώρα στη χώρα μας με αυτά τα αποβράσματα που μας ήρθαν παράνομα στην χώρα μας.
    Δεύτερον, δυστυχώς, ολοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι, υπάρχουν και κτήνη που σκοτώνουν για να σου κλέψουν μια βιντεοκάμερα και να την πουλήσουν για να πάρουν 50 ευρώ...

    Τι μας ραντίζουν γαμώτο και έχουμε φτάσει σε τέτοιο εξευτελιστικό σημείο;

    Την καλημέρα μου και καλό μήνα!
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλό μήνα και σ εσένα και σε όλους,

    η αλήθεια είναι ότι βιασμός και δολοφονία δεν είχε ξαναγίνει, μόνον από Πακιστανό στην Ελλάδα. Αν ήταν και έτσι γιατί οι αστυνομίες όλου του κόσμου έχουν και από μια δεξαμενή απ όπου αντλούν εξιλαστήρια θύματα όταν τα πράγματα σκουραίνουν γι αυτές.

    Κολλάω στα "μας" και στα "σας" γιατί αν θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω, που αυτό δείχνει το λεκτικό σου, τι να πω τότε.

    Τους ρατσιστές δεν τους δημιουργεί κανένας, εκτός από την κακή παιδεία και άλλα διάφορα. Ρατσιστές είναι και βρίσκουν αφορμή συν άλλα διάφορα και ξεσηκώνονται. Αλλά ο ρατσισμός φέρνει τη βία γιατί κάποια στιγμή οι διωκόμενοι θα αντιδράσουν ή θα αντιδράσουν κάποιοι άλλοι για λογαριασμό τους ή θα δημιουργηθούν (ακόμα χειρότερες) μαφίες για να προστατέψουν αυτούς και ΚΚΚ για να προστατέψουν τους άλλους και ο κύκλος της βίας δεν έχει τελειωμό.

    Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Και κάποιος που δεν έχει να φάει και στον ήλιο μοίρα, μπορεί να βγει πολύ ευγενικότερος και πολύ πιο άνθρωπος σε σχέση μ ένα κουστουμαρισμένο τούβλο που νοιάζεται για τον εαυτό του και μόνο και επιμένει ότι ζει καλύτερα απ όλους τους άλλους επειδή είναι ο έξυπνος...

    Αυτά και πάω τώρα να γεμίσω κάτι κολοκύθια    
     
  5. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χα χα χα, διωκόμενοι; Καλό ανέκδοτο..., να σου πω το αλλο με τον τοτό;

    Ποιοι είναι οι διωκόμενοι αγαπητή μου, αυτοί οι εμεις; Για πήγαινε και κλέψε, βίασε, (καλά με στραπόν αφου δεν έχεις πραγματικό.. ) σκότωσε κάποιον από αυτούς στην χώρα τους και μετά ελα να μου μιλήσεις για ρατσισμό...
    Εχεις καταλάβει οτι απο αυτούς οι περισσότεροι μπήκαν στην χώρα σου παράνομα;
    Τί θα έλεγες αν ερχόνταν κάποιος και εμπαινε χωρίς την θέλησή σου στο σπίτι σου; Σπίτι σου όμως είναι και η χώρα σου, αγαπητή μου.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Έχω ξαναπεί ότι δεν μπαίνω σε διαδικασία συγκρίσεων. Για να εξηγούμαστε. Ναι, το έχω καταλάβει ότι μπήκαν στη χώρα μας παράνομα, φαίνεται ότι εγώ προσέχω την πόρτα μου κάπως καλύτερα απ ό,τι προσέχουν μερικοί μερικοί τα συγκεκριμένα περάσματα των συνόρων μας, αλλά πώς και βρίσκουν δουλειά όμως; Ξέρουμε πόσοι Έλληνες είναι παράνομοι μετανάστες εδώ κι εκεί και κυρίως στις ΗΠΑ;

    Μιλάω για άλλο πράγμα όμως MasterPerris και νομίζω ότι το καταλαβαίνεις. Μιλώ για τον ρατσισμό ως στάση ζωής. Δεν είναι πάντα απάντηση να λέμε "ναι, αλλά και οι άλλοι όμως που..." ας κοιτάξουμε το δικό μας χάλι, που λες και στην υπογραφή σου και μετά ας δούμε τι γίνεται με "τους άλλους", γιατί πώς γίνεται παντού και πάντα να φουντώνει ο ρατσισμός όταν μια χώρα κατρακυλάει προς την αθλιότητα και πού έχει βγει σε καλό αυτό, έχεις υπόψη να μου πεις τίποτα;
     
  7. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Περρη αλλο ειναι οι φυλετικες διακρισεις και η μη εφαρμογη του νομου.

    Ο νομος πρεπει να εφαρμοζεται και οι εγκληματιες πρεπει να τιμωρουνται. Στην ελλαδα ομως αυτο δεν συμβαινει γενικα ειτε για ελληνα ειτε για αλλοδαπο. Γενικα αυτα που πρεπει να ισχυουν οπως καλυτερη αστυνομευση μεχρι και εμεις οι ιδιοι να κοψουμε το ''στα αρχιδια μου'' και να μην πεταμε τα σκουπιδια κατω, δεν ισχυουν.

    Αλλο αυτο και αλλο οταν η χρυση αυγη εκπαιδευει ορκ που βαρανε προσοχη δεκα φορες την ημερα μπροστα στο εθνικο υμνο με τον ιδιο τροπο που οι ταλιμπαν προσκυνουν ξανα και ξανα διαβαζοντας το κορανι.
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @woohoo, με το να βαράνε προσοχή οι Χρυσαυγίτες οταν ακουν τον εθνικό ύμνο, νομίζω οτι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα σε κανέναν, με το να βαράνε όμως οι λαθρομετανάστες, (κατά το πλείστον) με τα καλάσνικοφ αθώους Ελληνες πολίτες δημιουργούνται αρκετά προβλήματα, ή κάνω λάθος;

    Σχεδόν κανένας, πρώτον γιατί οι Έλληνες οπου εχουν πάει πηγαίνουν με ταυτότητα τους και δεύτερον, οι ΗΠΑ είναι κράτος και όχι οίκος ανοχής οπως η Ελλάδα..., οπότε δεν μπορούν να μπουν λαθρομετανάστες με τίποτα σ΄ αυτήν την χώρα.

    Αυτό που εχω να σου πω αγαπητή μου, είναι οτι κάπου έχουμε μπερδέψει τον ρατσισμό, με την δίκαια αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, που κάθε ημέρα ζουν στην χώρα τους τον τρόμο εξ αιτίας αυτών των απολίτιστων λαων, που μπήκαν παράνομα στην χώρα τους και τους κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν.

    Επιτέλους, ξεκολλάτε από την καραμέλα του είσαι ρατσιστής, που κάποιοι προσπαθούν να βαπτίσουν τους Ελληνες για να καταφέρουν τον σκοπόν τους, δεν είναι ρατσισμός να μάχεσαι κάποιον που προσπαθεί να σε εξοντώσει χωρίς εσυ να του έχεις κάνει τίποτα, είναι άμυνα γιατί δεν μπορείτε να το καταλάβετε εσεις οι υπερασπιστές των λαθρομεταναστών;
     
    Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2012
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    13 ώρες εργασίας, 6 μέρες την εβδομάδα...!!!
    Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνουμε ότι λέει ο τίτλος του νήματος;



    ΤΟ ΒΗΜΑ - Το non paper της τρόικας για τα εργασιακά - oικονομία


    Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει το non paper, στα αγγλικά και τα ελληνικά, της τρόικας για τις ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ενόψει των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

    Το non paper

    Δεν θα πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση σε σχέση με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η αποστολή καλωσορίζει τον κοινωνικό διάλογο ως μέσο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παραμένουν στην αγορά εργασίας. Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν το Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένης της απαιτούμενης επανευθυγράμμισης των κατώτατων ορίων μισθών, πρέπει να διατηρηθούν πέραν του τρέχοντος γύρου του κοινωνικού διαλόγου, και η κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει αναλόγως για να το διασφαλίσει αυτό.

    Η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τα εξής βήματα προς την καλύτερη λειτουργία των αγορών εργασίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης (Πίνακας 1):


    Το πλαίσιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να διασφαλιστεί ότι η δυναμική των μισθών υποστηρίζει την πλήρη απασχόληση.
    Μετά τα μέτρα που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για την εκ νέου ευθυγράμμιση των κατώτατων ορίων μισθών, ο στόχος - όπως συμφωνήθηκε στο πρόγραμμα - θα πρέπει να είναι η υιοθέτηση ενός χρονοδιαγράμματος για τη θέσπιση ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού σε μόνιμη βάση νομοθετημένου από την κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτό το σύστημα θα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία.


    Το μη μισθολογικό κόστος εργασίας και τα εμπόδια στην απασχόληση θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και την ελάφρυνση της πίεσης επί των μισθών:
    Η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας θα πρέπει να μειωθεί.
    Θα πρέπει να προταθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των συντελεστών κοινωνικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες με έναν δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο (όπως προβλέπει το δεύτερο πρόγραμμα).


    Λοιπά μη μισθολογικά κόστη, που τελικά επηρεάζουν το κόστος εισόδου και εφόδου, θα πρέπει να επανεξεταστούν και να μειωθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.


    Οι υπερβολικές κανονιστικές επιβαρύνσεις θα πρέπει να μειωθούν, ενώ η ρυθμιστική αποτελεσματικότητα θα πρέπει να αυξηθεί.
    Αυτές περιλαμβάνουν τις περίπλοκες διαδικασίες υποβολής στοιχείων και απαιτήσεις έγκρισης από την Επιθεώρηση Εργασίας. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη μεταρρύθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας. Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας χάρτης πορείας και να συναφθεί μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της Επιθεώρησης Εργασίας από διεθνείς εμπειρογνώμονες, που θα καλύπτει τα καθήκοντα, τις δραστηριότητες, τη διάρθρωση και την επιβολή και τη δομή ποινών για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένης της αδήλωτης εργασίας) σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει άμεσα τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα αμέσως μετά από αυτό.


    Τα προγράμματα εργασίας μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτα.
    Οι απαιτούμενες δράσεις περιλαμβάνουν την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών, νέες ρυθμίσεις για τον χρόνο εργασίας και τη διευθέτηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και την λήψη της ετήσιας άδειας. Η αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας για συγκεκριμένους τομείς ή επαγγέλματα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών είναι απαραίτητη για την επιτυχία των τελευταίων μεταρρυθμίσεων.


    Η ανεργία είναι πολύ υψηλή, και απαιτούνται πολιτικές για να μη γίνει δομική.
    Το ΕΚΤ μπορεί να παρέχει τους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενσωμάτωση των ανέργων σε οικονομικούς τομείς με υψηλότερη δυναμική ανάπτυξης. Οι διαδικασίες που σχετίζονται με προγράμματα του ΕΚΤ (δηλ. εκείνες που συνδυάζουν εργασία και εκπαίδευση μαζί με τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας) θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, με σκοπό να ξεκινήσει η εφαρμογή των προγραμμάτων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Καθορισμός Μισθών

    Αναμόρφωση του πλαίσιου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού: Θέσπιση ενός χρονοδιαγράμματος για τη θέσπιση ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού νομοθετημένου από την κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Το νέο σύστημα θα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία που θα εξασφαλίζει ότι η δυναμική των μισθών υποστηρίζει την πλήρη απασχόληση. Η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους θα πρέπει να έγκειται στο σχεδιασμό του μηχανισμού, και δεν πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού που εγκρίθηκε από το EFF μέχρι τα ποσοστά ανεργίας να μειωθούν.

    Πίνακες

    Μη μισθολογικό κόστος

    Προτάσεις μέτρων για τη μείωση των συντελεστών κοινωνικών εισφορών των εργοδοτών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες με τρόπου που να μην επηρεάζει το έλλειμμα :
    Προσαρμογή συντάξεων (με προστασία των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα) .

    Διεύρυνση της βάσης για είσπραξη εισφορών.

    Μείωση των διοικητικών βαρών για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους που σχετίζονται με επαχθείς απαιτήσεις υποβολής στοιχείων και προεγκρίσεων :

    Κατάργηση των υφιστάμενων απαιτήσεων για την υποβολή των προγραμμάτων εργασίας, την κοινοποίηση και / ή προέγκριση από τις επιθεωρήσεις εργασίας των υπερωριών , της αντισταθμιστικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας, και της εκ περιτροπής εργασίας.

    Υιοθέτηση ενός χάρτη πορείας για τη σταδιακή αύξηση της ηλεκτρονικής τήρησης αρχείων και υποβολής στοιχείων από τους εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας με την πλήρη ψηφιοποίηση των σχετικών δεδομένων για τις εργασιακές ρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2014.

    Αποδοχή ηλεκτρονικών υπογραφών για τις ηλεκτρονικές υποβολές ΣΕΠΕ.

    Αναθεώρηση και μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου για την ευθυγράμμιση του με την πρακτική σε άλλες χώρες της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

    Ευελιξία των εργασιακών ρυθμίσεων

    Αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας:
    Αύξηση του μέγιστου αριθμού ημερών εργασίας σε 6 ημέρες ανά εβδομάδα για όλους τους τομείς.
    Ορισμός της ελάχιστης ημερησίας ανάπαυσης στις 11 ώρες.

    Αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
    Άρση των περιορισμών σχετικά με τον ελάχιστο/ μέγιστο χρόνο ανάμεσα στις πρωινές και τις απογευματινές βάρδιες. Να επιτρέπεται η άδεια δυο διαδοχικών εβδομάδων να ληφθεί οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του χρόνου στους εποχικούς τομείς.


    Αποτελέσματικότητα Επιθεώρησης Εργασίας

    Υιοθέτηση χάρτη πορείας και ανάθεση ανεξάρτητης αξιολόγησης της Επιθεώρησης Εργασίας που να καλύπτει:

    Tα καθήκοντα, τις δραστηριότητες και τη δομή. Την επιβολή και τη δομή των ποινών για τις παραβιάσεις των εργασιακών ρυθμίσεων (συμπεριλαμβανομένης της αδήλωτης εργασίας)




    H Κομισιόν για το non paper

    O εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του επίμαχου e-mail της τρόικας προς την Αθήνα σχετικά με αναθεώρηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.

    Κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σαϊμον Ο΄Κόνορ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων και ότι παρά τις «σημαντικές προκλήσεις» των τελευταίων 2,5 ετών, όταν άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη δημιουργία μιας πιο δυναμικής αγοράς εργασίας.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ



    Όταν περιέφεραν τα κεφάλια του Βελουχιώτη και του Τζαβέλλα στα Τρίκαλα, πριν να τα κρεμάσουν στους φανοστάτες της κεντρικής πλατείας πέρασαν από όλα τα σημεία που υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος. Εκείνη την ώρα ένα σχολείο έκανε πρόβα για τις γυμναστικές επιδείξεις, λοιπόν τα μέλη των συμμοριών που κρατούσαν τα κεφάλια πέρασαν ανάμεσα από τις συστοιχίες των μαθητών. Οι άνθρωποι της ηλικίας μου έχουν μεγαλώσει με διηγήσεις για την Κατοχή και τον εμφύλιο, από τους παππούδες μας. Για την ακρίβεια, πιο πολύ για την Κατοχή και λιγότερο για τον Εμφύλιο, για ευνόητους λόγους. Όλες αυτές τις διηγήσεις μπορούμε να τις ακούμε, διότι είναι διηγήσεις. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει ανεκτό, όταν μπορείς να πεις μια ιστορία γι’ αυτό. Ταυτοχρόνως, πάντα αναρωτιόμαστε «πώς θα ήταν αν…». Θα αντέχαμε; Ποιος από τους φίλους μας θα άντεχε; Γιατί γίνεται κανείς δωσίλογος; Πώς είναι να σκοτώνεις; Πώς είναι να σκοτώνεις τον αδερφό σου; Να σε βασανίζουν; Να βασανίζεις; Αυτά τα ερωτήματα περνούν πάντα από το μυαλό του ανθρώπου που ακούει μια ακραία αφήγηση, και περνούν γρήγορα, σαν άρρωστη φαντασίωση. Ιδίως σε μας τα παιδάκια που ήμασταν καλομαθημένα, που δεν είχαμε ζώα να τα σφάζουμε για να τα φάμε και οι καβγάδες μας δεν κατέληγαν σε λιωμένα κρανία. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι έχουμε απαλλαγεί από τη βία, ότι ανήκει στις αφηγήσεις του παρελθόντος ή στο περιθώριο της κοινωνίας. Μεγαλώσαμε στο περιβάλλον της εθνικής συμφιλίωσης και της ευμάρειας.



    Ή έτσι νομίσαμε. Στο διαβόητο πια άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Μ. Κατσίγερας - ξέρετε, αυτός που επαινούσε τους φασίστες - έλεγε πως στις χώρες του τρίτου κόσμου «η ζωή δεν έχει καμία αξία», όπως για μας τους Δυτικούς, γι’ αυτό σφάζονται έτσι. Δεν είναι της ώρας να του εξηγήσει κανείς ότι η Δύση δεν είναι αθώα παιδούλα. Ας δούμε καλύτερα ένα πιο κοντινό παράδειγμα: Στην πεντάδα των νεαρών που επιτέθηκαν σε Ινδούς μετανάστες πριν από λίγες εβδομάδες στο Ρέθυμνο, για τους δύο από τους πέντε ασκήθηκε και δίωξη εναντίον των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, διότι οι δράστες ήταν 15 και 17 ετών (οι άλλοι τρεις ήταν 18, 18 και 19 ετών). Και, καλά, αυτοί είναι δυνάμει φονιάδες. Όμως βλέπουμε σωρό τα παιδάκια ντυμένα με την αποκριάτικη στολή χρυσαυγίτη (παραλλαγή και μαύρο μπλουζάκι). Πριν από ένα χρόνο, πήγαινα στο σπίτι ενός φίλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είδα μια παρέα από πιτσιρίκια 14-15 χρονών να τρέχουναλαφιασμένα να φύγουν. Έφτασα στο σπίτι του φίλου μου και μου είπε ότι είναι δεύτερη φορά που το κάνουν αυτό, πέταγαν πέτρες στο παράθυρο μιας οικογένειας Πακιστανών που μένουν εκεί.

    Με αυτά τα δεδομένα, ας σκεφτούμε για λίγο το άμεσο μέλλον μας: αυτά τα παιδάκια, να τα φανταστούμε του χρόνου και του παραχρόνου. Ο δωδεκάχρονος ήδη φωνάζει «αίμα τιμή», ο 15χρονος χτυπάει μετανάστες, ο εικοσάχρονος; Στα 20, φοβάμαι, εμπρός για της γενιάς μας τον νέο εμφύλιο. Αδίκως κολακεύεται ο Κατσίγερας πως εμείς υπολογίζουμε την ανθρώπινη ζωή. Αυτή τη στιγμή κάθε τέτοιο παιδάκι, που μαθαίνει να ψελλίζει «πόσο στοιχίζει στο ελληνικό κράτος να σώζεις έναν πνιγμένο», θαυμάζει τον Κασιδιάρη που μιλάει στη βουλή για «ανθρώπινα σκουπίδια», πιστεύει ότι όλοι οι μετανάστες είναι εγκληματίες και κρατάει και ένα ρόπαλο στο χέρι, είναι ο αυριανός μας φονιάς. Λέω «μας». Διότι, δεν θέλει ρώτημα, η επίθεση αυτή στρέφεται ήδη σε τσιγγάνους, αναρχικούς και ομοφυλόφιλους. Αύριο, το «αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» θα αντηχεί πάνω από τα κεφάλια μας, και θα μας ψάχνει το μισό εκατομμύριο των αγρίων που ψήφισαν τους θαυμαστές του Χίτλερ, όχι οι εκατό μπρατσαράδες του παρελθόντος. Οι αισιόδοξοι ας αναρωτηθούν: τι θα απαντούσατε πέρσι αν σας έλεγαν ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ θα είναι τρίτο κόμμα, με ποσοστό πάνω από 10%; Θα λέγατε ότι αυτά είναι ανοησίες, γιατί είστε αισιόδοξοι. Προτείνω να πάψετε να είστε αισιόδοξοι. Έχετε ακούσει που λένε ότι «η νεολαία μας είναι το μέλλον μας»; Ακούστε το και τρομάξτε.

    Κοιτάξτε καλά το γειτονόπουλο με το μαύρο μπλουζάκι. Αύριο θα σας στέλνει στο νοσοκομείο ή στον τάφο. Το δίδαγμα του εμφυλίου είναι πως το όριο που κάνει τους ανθρώπους να συνυπάρχουν χωρίς να σκοτώνονται μπορεί να διαρραγεί κάθε στιγμή. Ταΐζουμε το κτήνος, εδώ και καιρό. Όπως λέει όμως ο Αισχύλος για το λιονταράκι, «ήρθε καιρός και τό ’δειξε από ποιους γονιούς βαστούσε». Θα θερίσουμε θύελλες. Σήμερα εκπαιδεύουμε πιτσιρίκια στον φασισμό. Θυμίζω ότι οι φασιστικές νεολαίες είναι ισχυρό κομμάτι της ακροδεξιάς κουλτούρας: έχουμε καταπληκτικές φωτογραφίες του Μεταξά χαμογελαστού δίπλα σε 5χρονους με τη γραβατάρα της στολής του καθεστώτος, από τις μαθητικές παρελάσεις. Όσο για τους Ναζί, η χιτλερική νεολαία μάθαινε στα αγοράκια να κρατούν όπλα και στα κοριτσάκια να κολυμπούν και να μαγειρεύουν. Ετοιμαστείτε.

    Οι τραμπούκοι βουλευτές που τιμούν την Παναγία τη Αφρικανοφάγα εγκληματώντας και ο αλητοπάπαρδος που αγορεύει για την πάταξη του Κομμουνισμού, ετοιμάζουν εμφύλιο. Καλώ τους αισιόδοξους να ανησυχήσουν. Όλοι όσοι πίστεψαν στην «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», στον εκσυγχρονισμό, στην αντίσταση των Ελλήνων στη χούντα. Λέγεται κατά κόρον τον τελευταίο καιρό, δικαίως, ότι το ποσοστό των χουντικών που κρύβονταν τώρα αποθρασύνεται, ακονίζει τα μαχαίρια του και μας ψάχνει. Το μείγμα εθνικών ταπεινώσεων, φτώχειας, πολιτικής διαφθοράς και διάχυτης βίας προς τυχαίους συνανθρώπους είναι εκρηκτικό. Ξαναδείτε το γειτονόπουλό σας και προσπαθήστε να ανταλλάξετε μια κουβέντα. Είναι πολύ πιθανό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να μην υπάρχει περιθώριο για συζήτηση.


    Έκκληση προς τους αισιόδοξους
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @Iagos, με ολη την συμπάθεια που τρέφω για το άτομό σου σαν μέλος του φόρουμ και εντελώς καλοπροαίρετα.
    Τον κόκκινο φασισμό να τον φοβόμαστε ή όχι;
     
    Last edited: 13 Σεπτεμβρίου 2012
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Ακου βρε παχύδερμο, εργοστάσιο παραγωγής αποβλήτων...
    Μπορεί να τα φάγαμε μαζί οπως λες, αλλα τώρα τον τρώει... μόνο ο φτωχός λαος, εσεις τους κώλους σας τους έχετε απείραχτους ακόμα, αφου ρε παχύδερμο τα φάγαμε μαζί, ΘΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ, αλλα αφου κατάλαβες οτι δεν εχει αλλα να φας απο την χώρα που σε ταϊζε τόσα χρόνια καθίκι για να κάθεσαι..., την εκανες απο την πολιτική με ελαφρά.

    Αλλα που θα πάτε ρε μουνόπανα, έρχεται και η σειρά σας.....και οπου και να πάτε θα σας βρούμε καραγκιόζηδες, κωλοτούμπες, εγκληματίες του Ελληνικού λαου, προστάτες των τοκογλύφων και των μεγάλων συμφερόντων και τότε τα λέμε...
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
Thread Status:
Not open for further replies.