Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 20 Αυγούστου 2012.

  1. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Εγώ συμφωνώ με την άποψη αυτή αλλά η απάντηση που θα λάβεις είναι με τιμωρία, τσαμπουκά και δε ξέρω τι άλλο...
     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Με την συναίνεσή της.
     
  3. XSU

    XSU Regular Member

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    sklavina δεν νομίζω ότι το υποτακτικό άτομο μπορεί να κυριαρχηθεί από κάθε Κυρίαρχο, ούτε ο Κυρίαρχος να υποτάξει κάθε υποτακτικό. Αν ίσχυε δεν θα είχε νόημα η χημεία. Θα μπορούσες να το μάθεις και από ένα βιβλίο να εξουσιάζεις. Είναι σαν να λες ότι όλοι οι έξυπνοι πετυχαίνουν επαγγελματικά. Το πιο σημαντικό πάντα είναι η προσωπικότητα και αυτη είναι διαφορετική στα άτομα.
     
  4. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Συμφωνώ. Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    @ Uther και anchor,

    με προβληματίζετε λίγο. Αν τραβήξουμε τον συλλογισμό σας είναι σα να λέμε ότι τον Κυρίαρχο τον κάνει (η επιθυμία του και καλά να κυριαρχεί και) η συναίνεση της υποτακτικής. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν νομίζω να γίνεται.

    @ sklavina,

    σκέψου το εξής όμως, η υποτακτικότητα του κάθε υποτακτικού ατόμου δεν είναι στοιχείο φτιαγμένο από μάρμαρο. Μια σχέση με έναν λάθος Κυρίαρχο βάζει αυτή την υποτακτικότητα σε γερή τρικυμία, φέρνει αντίδραση, αρνήσεις, κρυφούς θυμούς, αμφισβητήσεις και λοιπά, το υποτακτικό άτομο αρχίζει να μπερδεύει το βήμα του και την ανάσα του και μπαίνει σε μια ταλαιπωρία που θα κρατήσει καιρό. Αν έχει αρκετά αναλυτική προσέγγιση του θέματος μπορεί να τα λύσει όλα αυτά και μόνο του, όχι όμως ότι θα περνάει καλά και θα είναι ευχαριστημένο από τη ζωή του, αν όχι τότε χρειάζεται κάποιον άλλο να του τα λύσει. Μπλεξίματα που θα είχε αποφύγει αν διάλεγε σωστά και ουσιαστικά πού θα πάει να συναινέσει για να υποταχτεί και αν δεν έβρισκε ας περίμενε. Και όμως, ο λάθος Κυρίαρχος μπορεί να ήταν έξυπνος, εξυπνότατος αλλά να μην ήξερε να χειριστεί την υποτακτικότητα του συγκεκριμένου ατόμου που είχε απέναντί του.
     
  6. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Γιατί να μη γίνεται, αν ο βαθμός νοημοσύνης δεν περιλαμβάνεται στα κριτήριά της. Και γιατί θα έπρεπε να περιλαμβάνεται. Εγώ δεν το δέχομαι σε ότι με αφορά, επειδή πάντα θα υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που όσο έξυπνη και αν υποτεθεί ότι θα ήμουν, δεν θα μπορούσα να τα διακρίνω ή και να χειριστώ εγώ, αλλά ίσως κάποιος άλλος και αυτό κατ' εμέ δεν συναρτάται απαραίτητα με το βαθμό νοημοσύνης.
     
    Last edited: 1 Σεπτεμβρίου 2012
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Το να μου αρνηθει κάποια τη συναίνεση της δεν σημαίνει ότι ειμαι λιγότερο
    κυρίαρχη. Σημαινει όμως ότι δεν κυριαρχώ πάνω της.

    Ο μονος τρόπος να επιβληθώ σε κάποια που δεν θέλει επειδη έχει υψηλότερο IQ
    είναι να μην επιβληθώ. Οποτε ο μονος τροπος να επιβληθώ σε καποια με υψηλότερο IQ ειναι να τη ρωτήσω αν θέλει. Αν θέλει, θα με αφήσει να επιβληθώ.Αν δεν θέλει, που να φέρω το Θεό κάτω, δεν θα θέλει και δεν θα επιβληθώ ποτέ. (φυσικά δεν αναφέρομαι στην σωματική βια, γιατι θεωρώ
    οτι η σωματική επιβολή, δεν ειναι επιβολή)
     
  8. Anatolikos

    Anatolikos Regular Member

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Πιστεύω ότι ο βαθμός της σεξουαλικής ικανοποίησης που αντλούν οι εραστές, είναι μάλλον ο πιο καθοριστικός παράγοντας για τη διατήρηση της σχέσης. Υποθέτω ακόμη, ότι οι υποκειμενικές συνθήκες του καθενός από τους δύο και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορούν να επηρεάσουν πολύ την έκβαση των πραγμάτων. Πολύ σωστά αναφέρθηκε στη συζήτηση ο παράγοντας της ευφυίας και θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί και άλλους τέτοιους παράγοντες, όπως η εξωστρέφεια και ο κύκλος γνωριμιών, η ηλικία, η οικονομική κατάσταση, η μόρφωση και λοιπά.

    Νομίζω ότι η συζήτηση θα εμπλουτιστεί αν συνυπολογίσουμε και τις συνθήκες στις οποίες θα υπάρξει η σχέση. Αν πχ είναι δημόσια γνωστή, ίσως οι συμμετέχοντες αισθάνονται ότι πρέπει να την προστατεύσουν. Αν πάλι είναι κρυφή, θα ενισχύεται το πάθος, σωστά;
     
  9. Prasini_12

    Prasini_12 New Member

    πολυ σωστα συνφωνω ναι........
     
  10. Anatolikos

    Anatolikos Regular Member

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω, Α 

    Νομίζω εμπειρικά, ότι κάποιος που υστερεί εμφανώς σε ένα τομέα από τον άλλο, σπάνια έχει τόση αυτοπεποίθηση ώστε να του επιβληθεί. Αν πράγματι έχει αυτή την αυτοπεποίθηση και δεν ενεργεί με το θράσος της άγνοιας, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ξεχωριστό και ενδιαφέρον πρόσωπο, που έχει καταφέρει να αποδεχτεί τον εαυτό του και μπορεί να ηγείται έχοντας καλλιεργήσει άλλες ποιότητες, σημαντικότερες από αυτές στις οποίες υστερεί. Έτσι δεν είναι;

     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Καλώς ξαναήρθες Anatolikos  

    Αυτό που περιγράφεις είναι ο καλώς εννοούμενος αγώνας του καθένα μας να αρθεί πάνω από τις αδυναμίες του. Άνθρωπος, "άνω θρώσκω", έτσι δεν είναι;

    Είναι διαφορετική η εξυπνάδα που απαιτείται για να αντλήσει κάποιος από έναν άλλο αυτά που ο άλλος έχει να του δώσει από την εξυπνάδα που χρειάζεται για να νιώσει κάποιος τι θέλει ο άλλος από αυτόν και - κυρίως - για να μπορεί να το δώσει και μάλιστα στον χρόνο που ταιριάζει.

    Αξιωματικά, όχι. Αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ τόσο απλή  



    Ναι, συμφωνώ. Αν προβάλουμε αυτό σε όλη τη συζήτηση τότε βγαίνουν απέξω όλοι οι άλλοι παράγοντες πλην αυτών που ωθούν τον έναν να είναι Κυρίαρχος και τον άλλο να είναι υποτακτικός.

    Αν είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες που μετράνε τότε δεν υπάρχει BDSM, δεν είναι BDSM η σχέση, είναι μια κλασική ερωτική σχέση που βασίζεται, στον ένα βαθμό ή στον άλλο, στον ανταγωνισμό.
     
  12. Anatolikos

    Anatolikos Regular Member

    Απάντηση: Κριτήρια επιλογής και ανάγκες ...

    Ε, ναι, ας μην ξεχνάμε τη φύση μας, πέρα από τις ιδιότητες του θηλαστικού!

    Συμφωνώ απόλυτα. Εξυπνάδα, υπομονή και επιμονή.


      Αυτό λοιπόν στο οποίο συμφωνούμε, που μας διακρίνει και μας φέρνει εδώ, το διερευνήσαμε ποτέ;


    Δε μπορώ να συμφωνήσω ότι ο ανταγωνισμός είναι η βάση των κλασικών ερωτικών σχέσεων, ο ανταγωνισμός παράγεται σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις και δεν είναι αναγκαστικό να υπάρχει.