Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μάμι Πορν...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 14 Σεπτεμβρίου 2012.

  1. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Ας μην βιαστούν να καβλώσουν οι οιδιποδιάκηδες: ο τίτλος δεν αναφέρεται σε τσόντες που παίζει η μάνα τους!

    Το "μάμι πορν" είναι μια φράση που μπήκε από προχτές, όχι με λίγο πάταγο, στα βρετανικά λεξικά.

    Εξηγώ:

    Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζουν οψίμως οι αγγλοσάξωνες το είδος εκείνο των βιβλίων που εκπροσωπείται επάξια από την τρι(μπουρδο)λογία του Γκρίζου με τις 50 τουλάχιστον σκιές (για τους φίλους "φσογκ") τρι(μπουρδο)λογία που έφτασε και κατακτά και τις ημεδαπές μανούλες.

    Το ονομάζουν έτσι (μα τί μανία κι αυτοί οι αγγλοσάξωνες να ονομάζουν τα πάντα; μα πόσο Λακαν-άδες είναι επιτέλουςε; ) είναι βιβλία που έχουν την τσοντούλα τους αλλά και την ρομαντική τους ψευδο-υπόθεση. Απευθύνονται σε / διαβάζονται από γυναίκες από 35-55, στην ηλικία που η μέση δυτική γυναίκα γίνεται ή είναι ήδη μάνα (προδήλως οι ρομά γυναίκες που γεννοβολάνε από τα 13 τους δεν καλύπτονται). Εμφανίζεται ως η καλύτερη εφεύρεση μετά το ρομποτικό βίντεο κλαμπ για να πουλήσεις πορνό σε γυναίκες, καθώς το 50% των πωλήσεων γίνεται σε e-books (κι άλλο χαντικάπι για τις ρομά..) κι έτσι η άλλη το διαβάζει δίπλα σου στο τρένο χωρίς να βλέπεις το εξώφυλλο.

    Δεν θα δημοσιοποιούσα τον προβληματισμό μου, αν αυτά τα βιβλία (πιάνουν πλέον δυό σταντ στο μέσο δυτικό αεροδρόμιο) δεν ήταν όλα, μα σχεδόν ΟΛΑ, μιας συγκεκριμένης τυπολογίας: η γυνή που βρίσκει έναν Ανδρα και της βγάζει από μέσα της την Υποτακτική (κεφαλαίο υ, γιατί η γυνή πρωταγωνιστεί - η ταύτιση ντε...)

    Για να το κάνει αυτό, ο Ανδρας, την "καταδύει" στο φετιχισμό δλδ. χρησιμοποιεί επάνω στην ηρωίδα όλα όσα υπάρχουν στις μπροστινές προθήκες του μέσου σεξ σοπ. Είναι δε, ο Ανδρας, το είδος του απαιτητικού κομπλεξικού τζόγλανου που δεν έχει φανταστεί ούτε κι ο πιο απαιτητικός κομπλεξικός τζόγλανος του φόρουμ μας που φαντασιώνεται ότι είναι στον Πύργο του στα Βαρβάτσαλα κι έχει απέναντι του την Ο, με μόνο κοινό στοιχείο μεταξύ της Ο και αυτής που έχει απέναντι του την τρύπα (του Ο).

    Μιλάμε δλδ. για το BDSM της διπλανής στο μετρό, όχι μαλακίες...

    Τούτα δω τα πονήματα λοιπόν, όνομα και πράμα, πουλάνε σα ζεστά κουλούρια και συνοδεύονται από την φιλολογία ότι κάνουν τις αναγνώστριες από μια φορά τη βδομάδα να το κάνουν πλέον τρεις, και να είναι πιο αντβέντσρους (σικάτο, ε; ) στα αξεσουάρ που ζητούν από τον σύντροφό τους να χρησιμοποιήσει επάνω τους. Ευδοκίμως, ανέβηκαν και οι πωλήσεις σε χειροπέδες, μαστίγια, δονητές, λένε οι Σοχάδες.

    Τις προάλλες, κατάφερα να περάσω σε 48 ώρες από τέσσερα αεροδρόμια και βαρέθηκα τόσο ώστε αναλογίστηκα γιατί να συμβαίνει αυτό. Γιατί άραγε, απ΄ότι φαίνεται, (κρυφο)καβλώνουν οι μιντλ-έιτζισσες της Δύσης με το γκλόσι BDSM;

    Εντόπισα δύο ερμηνευτικές ατραπούς:

    α) Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια υποτακτική και με την κατάλληλη ...πένα (αφού αν περιμένει απ΄του συντρόφου της τον ψώλο, σώθηκε...) αυτή η υποτακτική ξυπνάει.

    β) Κάθε κατίνα (μπαρδόν, γυναίκα) μπορεί να υποδυθεί την υποτακτική αρκεί να έχει τα κατάλληλα ερεθίσματα όπως ότι το κάναν κι άλλες κι είχαν τύχες καλές, στα σκέλια και στην τράπεζα, ή/και ότι μπορεί να το κάνει και να έχει ακόμη το πάνω χέρι αφού θα παίζει και ρομάτζα (φτου κακά και μακριά απ΄το φόρουμ μας...)

    Ποιά η τυχόν ερμηνευτική επιλογή ή παραλλαγή σας;

    Dream

    ------------
    Σε τραγουδάκι θα 'βαζα "χουεν ντοβς κράι" στην εκτέλεση της Πάτι ως ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει ρομάνς χωρίς ρομάτζα...


    ΥΓ1. Δεν φαντάζομαι να αναρωτιέται κανείς ποιά από τις δύο ερμηνευτικές προκρίνω, εκτός αν γράφτηκε χτες στο φόρουμ. Εις τοιαύτην περίπτωση ας πω τούτο: την μία από τις δύο την έβαλα για να έχει αναφερθεί μπας και εκλείψουν από το νήμα, κατά το δυνατόν, οι συνήθεις ... παπαρολογίες.

    ΥΓ2. Καλό χυνόπωρο - όμως μετά, τα φρούτα τα τρώμε με τις φλούδες για να έχουν όοοολες τις βιταμίνες, έτσι; Αλλιώς, τί σκατά φετιχυστές είμαστε;
     
  2. Aiwnia

    Aiwnia New Member

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    To α). Εκτός των εξαιρέσεων...
     
  3. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Oι περισσοτερες γυναικες αρεσκονται να φανταζονται ερωτικες σκηνες κατα τις οποιες εχουν τον ρολο ‘υποτακτικης’, και να αναλωνονται σε τετοιου ειδους αναγνωσματα. Αλλα η φαντασια απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Το γεγονος οτι το φανταζονται δε σημαινει αυτοματα οτι θα αντεξουν, θα υποστουν και ποσο μαλλον οτι θα αρεστουν αν τελικα το βιωσουν στην πραξη.

    Βεβαια η φυση της ερωτικης πραξης μεταξυ ανδρος και γυναικος ειναι τετοια που ‘απαιτει’ εναν βαθμο υποτακτικοτητας απο το γυναικειο φυλο. Ομως το γεγονος οτι ‘υπατασσονται’ αμυδρα εκεινη τη στιγμη, δε τις καθιστα υποτακτικες γενικοτερα και σε ολες τις εκφανσεις της ζωης τους. Μια υποτακτικη φερεται ετσι στον Αντρα της συνεχως, οταν συζητανε, οταν τον κοιταει, οταν περπατανε μαζι....

    Αν φερεσαι ή αν θελεις να φερθεις ‘υποτακτικα’ κατα τη διαρκεια της ερωτικης πραξης, δεν σημαινει οτι εισαι υποτακτικης φυσεως, αλλα οτι εισαι απλως Γυναικα.
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Εγώ πιστεύω πως είναι κάτι καινούργιο σαν ιδέα και τίποτε άλλο για πολλούς και πολλές. Πάρα πολλούς και πάρα πολλές. Ας μη ξεχνάμε πως (γνώμη μου πάντα) οι πολλοί και πολλές όταν ακούνε για οτιδήποτε έχει σχέση με BDSM με την ευρύτατη έννοια, το ταυτίζουν (από άγνοια) με μαστίγια πόνο και σκληρότητα του υψίστου είδους. Ετσι είτε από φόβο είτε διακωμωδώντας τους μετέχοντες σε κάτι τέτοιο, το βάζουν απευθείας στο ράφι με τα ταμπού πολλές φορές μαζί με αυτούς που αναφέρονται σε αυτό.

    Προσωπικά όλες αυτές οι απόπειρες (εσκεμμένες ή όχι δεν έχει σημασία) που έχουν ως αποτέλεσμα να διαδοθεί η ιδέα του ότι, "δεν πας στην κόλαση επειδή σκέφτηκες ότι μπορεί να δεχθείς, κάποιος να σου κάνει και άλλα πράγματα εκτός από φιλάκια και αγκαλίτσες", με χαροποιούν. Αυτός κατ'εμέ είναι ο μόνος τρόπος για να απομυθοποιηθεί αυτό το ταμπού.

    Ως κάτι καινούργιο, ως κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ως κάτι που ξεφεύγει "λίγο" από τις αγκαλιές, τα φιλιά και το Αρλεκιν, τους εξιτάρει επειδή, φαντασία έχουν και οι μη ασχολούμενοι με το BDSM. Το φαινόμενο όμως δεν είναι καινούργιο. Η "Ιστορία της Ο" ή το "9/½ βδομάδες" κλπ, κάτι αντίστοιχο ήταν. Πόσοι και πόσες δεν αναπαρέστησαν στην κρεβατοκάμαρα τους τις σκηνές με το striptease της Kim Basinger από το έργο? Πόσοι και πόσες δεν έχουν την "Ιστορία της Ο" σαν απαρχή της μετέπειτα BDSM ζωής τους?

    Ο λόγος για τον οποίο κάθε φορά έχουν επιτυχία αυτά τα συγγράμματα και οι ταινίες κατ'εμέ είναι, η έμφυτη περιέργεια του ανθρώπου για το καινούργιο και η επιθυμία του για αλλαγή. Δεν πρέπει βέβαια σε καμία περίπτωση να υποτιμούμε την δύναμη της διαφήμισης.

    Κάθε φορά όμως που γίνεται κάτι τέτοιο, διευρύνεται ο κύκλος αυτών που είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν κάτι άλλο και αυτό εν κατακλείδι είναι καλό.

    M KOstas
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Μάμι Πορν...

    Παντως εντυπωσιαστηκα απο τον τροπο που κατακεραυνωσε το βιβλιο.

    Το επιπλεον κακο ειναι οτι τωρα ο περρης θα μου εχει και ''αποδεικτικα στοιχεια'' οτι οι γυναικες θελουν εναν γαμια στο κρεβατι, λογω της απηχησης που εχουν τετοια βιβλια στις γυναικες.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Μια ερμηνεία είναι ότι η δυτική γυναίκα τριάντα πέντε και δώθε, είναι ένα υψηλού βαθμού καταναλωτικό ον, που ζει κι αυτή όπως και η άμεση πρόγονή της που διάβαζε άρλεκιν, το σέξ κυρίως στο φαντασιακό της και κατά δεύτερον λόγο στη ζωή (όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν).

    Με άλλα λόγια το βίβλο ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε το άρλεκιν και πουλάει για τον ίδιο λόγο που πουλούσε το άρλεκιν, ήτοι πουλάει ΤΟ όνειρο.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Με το συμπάθειο για την παρέμβαση.

    Αυτό με έστειλε κανονικά, αναζητούσα κάτι να χαμογελάσω, σκέφτεται κανείς την πιθανή βδελυγμία που ενδεχομένως θα προκαλούσε η ενέργεια αυτή στους καθ' ημάς Κυρίαρχους et voila  

    Το εξώφυλλο. Όσο κι αν φαίνεται αστείο.

    Είναι όπως εκείνων των ανάλογων τσοντών που φέρνανε στα περίπτερα στα τελειώματα της δεκαετίας του '70, τότε που αυτή η ηλικιακή ομάδα ψοφούσε να διαβάσει ένα τέτοιο, όπως ψοφούσε να δει τσόντα και ντυνόταν αγόρι με την κολλητή της τα σαββατόβραδα, μήπως και αυτή τη φορά καταφέρουν να μπουν σε κινηματογράφο στην Ομόνοια. Τώρα όμως το εξώφυλλο είναι σε βιβλίο βιβλιοπωλείου, όλος ο κόσμος το αγοράζει, λόγω ηλικίας δεν τρέχει και τίποτα και είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν πρόκειται να απαγάγει κανείς καμία για να την κάνει σκλάβα του, οπότε τρέχουν και το παίρνουν. Πιστεύω ότι το περιεχόμενο είναι σχεδόν παντελώς αδιάφορο, γι αυτό και είναι τόσο κακογραμμένο (και κακομεταφρασμένο). Έχω πάντως την εντύπωση ότι υπάρχουν λίγες αράδες για όλες τις αναγνώστριες.

    Τουλάχιστον τότε που είχα διαβάσει, υπήρχαν άρλεκιν πιο σαδομαζοχιστικά, αν και χωρίς παραφερνάλια.

    Εν τέλει δεν συμφωνώ να το μισούμε - σχεδόν - αυτό το βιβλίο και μου φαίνεται υπερβολή να γράφονται τόσες δηλητηριώδεις κριτικές γι αυτό, γιατί όπως λέει και ο Κορτώ και, είμαι βέβαιη, πολλοί άλλοι, αν δεν πουλούσαν κάποια τέτοια οι εκδότες να βγάζουν λεφτά, πώς θα εξέδιδαν και τα άλλα, καλά μεν αλλά των χιλίων αντιτύπων το καθένα...
     
  9. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Το βιβλιο - το διαβασα στην παραλια φετος για να ειμαι ειλικρινης και στο λεωφορειο για Πατρα καποιες φορες που δεν πηρα το αυτοκινητο - ειναι ενα "ελαφρυ" βιβλιο που αποτυχημενα προσπαθησε να περιγραψει την υποταγη και την Κυριαρχια.
    Καταλληλο για πιο μικρες ηλικιες και για γυναικες ισως που ονειρευονται οτι θα συναντησουν τον πλουσιο επιτυχημενο πανεμορφο επιχειρηματια με το θεληματικο πηγουνι και τις τετραγωνες πλατες που θα τις κανει βασιλισσες και θα ζησουν ευτυχισμενοι σε ενα διαμερισμα στον 28ο οροφο ενος ουρανοξυστη στη Νεα Υορκη.
    Δεν το θεωρω κατι το ιδιαιτερο και ουτε ενοχλητικο.
    Απλως ενα νεου τυπου αρλεκιν.

    Δυστυχως τα αρχεγονα ενστικτα των δυο φυλων, του μεν ανδρα να ειναι το αφεντικο και ο στυλοβατης-κουβαλητης του σπιτιου και της γυναικας να φροντιζει και να υπηρετει τον συζυγο και τα παιδια της, μεταφερθηκαν με πολυ ονειρικο τροπο.....

    Οπως και να χει, η βιομηχανια των εκδοσεων πρεπει να επιβιωσει στους χαλεπους αυτους καιρους οπως καθε αλλη...
     
  10. MariaEleni

    MariaEleni Silence calms my soul

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Απο οσα αναφερθηκαν ηδη.....

    Αυτο το βιβλιο (μαζι με αλλα ομοια που κυκλοφορησαν την ιδια περιοδο) ειπε σε αρκετους μια "αληθεια"....
    Επιβεβαιωσαν αυτο που πολλες/οι πιστευουν-φανταζονται πως ειναι το BDSM και οι σχεσεις Ds/Ms.
    .... την "αληθεια" που θα μπορουσαν να δεχτουν-καταλαβουν.... για το ποιοι/που/πως/γιατι επιλεγουν αλλη αποχρωση απο αυτη που εχουν επιλεξει εκεινοι στις δικες τους σχεσεις.

    και επειδη το πορνο της μαμας αφορα και τον μπαμπα.... το βιβλιο διαβαστηκε και απο γυναικες και απο αντρες, ο καθενας το διαβασε για τους δικους του λογους και εβγαλε τα δικα του συμπερασματα.... το τι εκαναν/ειπαν αφου το διαβασαν θα μπορουσε να δωσει μια εξηγηση στο γιατι το διαβασαν και τι τελικα καταλαβαν.

    Οποτε, οντως το αρλεκιν εχει λιγο sex λιγο ρομαντζο, το διαβαζεις ευκολα στην παραλια, το marketing εκανε καλη δουλεια και γιατι ξυπνησε την περιεργεια σε καποιες να αναζητησουν την υποτακτικη που δεν ηξεραν/θυμοντουσαν οτι ειχαν και γιατι το να ριχνεις φως και σιγα σιγα να κανεις μοδα κατι που ειναι στο "περιθωριο" βοηθαει τις κοινωνιες/οικονομιες....

    ... το μονο πραγματικο προβλημα που μπορω να εντοπισω απο ολο αυτο, ειναι οτι μεχρι να κατσει η σκονη, δεν θα προλαβαινουμε τους "κυριαρχους" που θα ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια, τις "υποτακτικες" που δεν θα βρισκουν συμβολαιο να τις καλυπτει και θα καταληξουμε παλι στην ιδια μουρμουρα...... δεν υπαρχουν πια Κυριαρχοι/οι σκλαβες εχασαν το ρολο τους!
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Μάμι Πορν...

    Λειτουργεί ακριβώς όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ
    ή οι ολυμπιακοί στη μορφή που έχουν πάρει, όπως λειτουργούν σε πωλήσεις στα σκυλολόγια, στο άστρα και όραμα κ.ο.κ αγαπητέ...
    θα μπορούσα να βγάλω α) και β) αντίστοιχες εξηγήσεις
    και να τσουβαλιάσω όλο τον ανδρικό πληθυσμό ή/και τον γυναικείο πληθυσμό
    που τρέφουν και τρέφονται από τις παρακμιακές μορφές των παραπάνω παραδειγμάτων
    αλλά δεν έχει νόημα.
    Οι άνθρωποι δεν καλλιεργήθηκαν ψυχικά και ουσιαστικά
    ούτε την εποχή που "λαϊκή", θεωρούνταν η jazz μουσική...
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor