Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Evil thread (For Thy is the Kingdom)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 26 Φεβρουαρίου 2009.

Tags:
  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Σωστά! Αν δεν είχε υπάρξει αυτός ο "Αγιος" άνθρωπος να μας σώσει από την μπότα του κατακτητή πού θα είμαστε σήμερα άραγε? lol

    Μόνο που όταν κάποιοι λαοί αποφάσισαν πως δεν ήθελαν να σωθούν "εσώθησαν" με το έτσι θέλω διότι "δεν γνώριζαν το συμφέρον τους".

    Εμείς ευτυχώς (ας είναι καλά ο από μηχανής Θεός της Ελλάδας) δεν είδαμε (αν και το πληρώσαμε ακριβά για να μη το δούμε) τα Konzentrations Lager να αντικαθίστανται απο τα ГУЛАГ, τα Panzer απο τα Танки, την Komandatur από την административная власть την σβάστικα από το σφυροδρέπανο κλπ κλπ κλπ...

    Ενα πράγμα είναι σίγουρο. Είτε πρόκειται για δεξιά είτε για αριστερά, τα ακραία καθεστώτα χρησιμοποιούν τις ίδιες ακραίες μεθόδους επιβολής των απόψεων και των συμφερόντων τους. Αυτό μη το ξεχνάτε ποτέ! Είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος...

    Πάντως η Ελλάδα οσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, ποτέ δεν μεγαλούργησε σε κατάσταση πραγματικής δημοκρατίας. Ποτέ ούτε στην αρχαιότητα. Αυτό από μόνο του (καλώς κακώς) κάτι λέει...

    M KOstas
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Στην Ελλάδα δεν είχαμε Γκούλαγκ, είχαμε όμως Μακρόνησο και Γιούρα κι εκτέλεση Μπελογιάννη, κι είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτά δεν τα έκαναν οι ακραίοι κομμουνιστές αλλά κυβερνήσεις που ήταν «δημοκρατικές» και εκλεγμένες. Κάπου πάσχει λοιπόν η θεωρία των άκρων.

    Όσο για το πότε μεγαλούργησε ο ελληνισμός… Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Πλάτων, Σωκράτης, Θουκυδίδης, Περικλής, γι’ αυτούς μιλά η ανθρωπότητα, παιδιά όλοι τους της δημοκρατικής πόλης του διαλόγου.

    Παράξενο να επικαλούνται την ιστορία όσοι την αγνοούν.
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Σωστά δεν είχαμε Γκούλακ γιατί μας έσωσε ο "θεός της Ελλάδας" τότε αλλά είχαμε άλλα. Συμμορίτες εμφύλιους κλπ κλπ κλπ. Όσο για τα νησάκια και τους αποτυχημένους εκτελεστές είπαμε να μη το ξαναλέμε "… τα ακραία καθεστώτα χρησιμοποιούν τις ίδιες ακραίες μεθόδους επιβολής των απόψεων και των συμφερόντων τους …"

    Επειδή όμως εγώ δεν είμαι καλός στην ιστορία να διευκρινίσω αν κατάλαβα καλά;

    Εννοείς τον Αισχύλο που γεννήθηκε στην Ελευσίνα και μεγαλούργησε στην Γέλα της Σικελίας;

    Μιλάς για αυτόν τον Σοφοκλή που από το 441 έως το 440 π.Χ. διοικούσε μαζί με τον Περικλή το στόλο στην επίθεση κατά της Σάμου, όπου έσφαξαν όλους τους άνδρες του νησιού; Ενώ το 413 ήταν μέλος της ολιγαρχικής κυβέρνησης της Αθήνας;

    Αναφέρεσαι στον ιστορικό Θουκυδίδη που έγραψε τον πελοποννησιακό πόλεμο και ο οποίος εξορίστηκε από την Αθήνα διότι ως στρατιωτικός διοικητής δεν μπόρεσε να σώσει την Αμφίπολη από τους Σπαρτιάτες;

    Για τον Σωκράτη τον φιλόσοφο που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ένας από τους μαθητές του είχε πάρει μέρος στην εξουσία των τυράννων, ενώ ο ίδιος θεωρήθηκε ανατρεπτικός, επειδή επηρέαζε τους νέους με την διδασκαλία του και τον φιλελευθερισμό που, γι' αυτόν τον Σωκράτη μιλάμε! Ετσι;

    Φαντάζομαι αναφέρεσαι στον Πλάτωνα μαθητή του Σωκράτη. Αυτόν του οποίου η μητέρα, η Περικτιόνη, ήταν αδερφή του Χαρμίδη, ενός από τους Τριάκοντα τυράννους, και ανιψιά του Κριτία, επίσης μέλος των Τριάκοντα.

    Οταν μιλάμε για τον Περικλή μιλάμε για τον Περικλή, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ναυτική δύναμη της Αθήνας, μετέτρεψε την Συμμαχία της Δήλου (κατόρθωμα του στρατηγού Θεμιστοκλή) σε Αθηναϊκή Ηγεμονία φέρνοντας στην Αθήνα όλα τα χρήματα που κατέθεταν εκεί οι σύμμαχοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τέτοιο πλεόνασμα χρημάτων που να μη ξέρουν τι να τα κάνουν; Κάτι που είχε ως αποτλέλεσμα να χτισθεί ο Παρθενώνας, χρησιμοποιώντας τα λεφτά της συμμαχίας και σκλάβους;

    Αυτοί σε κάθε περίπτωση είναι μεμονωμένα πρόσωπα. Τέτοιες φυσιογνωμίες έχει να δείξει η Ελλάδα διαχρονικά ακόμα και σήμερα. Αυτό που είναι το ερώτημα είναι πότε Η ΙΔΙΑ η ΕΛΛΑΔΑ μεγαλούργησε σε κατάσταση απόλυτης δημοκρατίας. Οχι πότε και αν γεννήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή σπουδαίοι άνθρωποι πράγμα που δεν αμφισβητεί κανείς.

    Πάντως, ακόμα και στην εποχή του Περικλή η "δημοκρατία" πάλι στους στρατιωτικούς βασιζόταν για να κάνει ότι έκανε.

    M KOstas
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Συγγνώμη, αλλά διαβάζεις τι γράφεις;

    Από τη μια θεωρείς εμμέσως πλην σαφώς τη δημοκρατία τροχοπέδη στην πρόοδο της Ελλάδας κι από την άλλη κατακρίνεις τα «ακραία καθεστώτα» για τις μεθόδους τους; Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ ο χαζός, με ποιο πολίτευμα μεγαλούργησε η Ελλάδα; Ποιο καθεστώς δεν θεωρείς μη ακραίο, αν όχι το δημοκρατικό; Τι αντιπροτείνεις; Μια… κεντρώα χούντα;

    Η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία. Όχι την τέλεια δημοκρατία, αλλά την ιδέα της δημοκρατίας, τις αρχές και τους θεσμούς της. Αυτό είναι το δώρο που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να διευρύνουμε και να βελτιώσουμε.

    Τέλος τα περί συμμοριτών τα θεωρώ μικρόψυχα κι απαράδεκτα κηρύγματα μίσους. Εμφύλιο πόλεμο είχαμε, όχι ληστεία τραπέζης.
     
  5. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Επειδή εγώ Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω το σταματάω εδώ.
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2012
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    “Τάγματα εφόδου αναρχοαριστερών” κατέστρεψαν τα γραφεία του Συνδικάτου Μικροπωλητών



    Αναρχοαριστεροί, μια ζωή βρωμιάρηδες και προδότες.
     
  7. Pantherina

    Pantherina New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Το μισοτελειωμένο βούτυρο στο ψυγείο.
    Τα ιδρωμένα χέρια.
    Τους σκύλους που γλύφουν πατούσες.
    Τις συννεφιασμένες μέρες που δε λέει να βρέξει.
    Τις τουαλέτες χωρίς χαρτί.
    Τις τύψεις.
    Τους δήθεν διανοούμενους.
    Τα παρκέ.
    Τα πολιτικά συστήματα.
    Τα σπυριά στο κώλο.
    Την εκκλησία. Τους παπάδες. Αυτούς που συχνάζουν στις εκκλησίες. Τη μυρωδιά από το λιβάνι, το θυμιατό, τα ράσα, τις χριστιανικές εικόνες, το δογματισμό , τις νηστείες, τα λόγια ευαγγελιστών υπ'αριθμό παραγράφου και στοίχου. Τα Χριστούγεννα.
    Τις θεωρίες συνωμοσίας.
    Οι τελευταίες κρύες γουλιές του ελληνικού καφέ.
     
  8. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Tα εγχώρια πουλημένα τομάρια του ..."ανήκωμεν εις την δύσιν"

    Τους ηγετίσκους/ανδρείκελα που από την μεταπολίτευση και εδώθε, παίζουν τάβλι στην πλάτη του Ελληνικού Λαού.

    Τους ξένους δεινόσαυρους που μας περιτριγυρίζουν περιμένοντας την ευκαιρία να μας κατασπαράξουν.

    Τα ξένα θηρία του διαίρει και βασίλευε, που έχουν κάνει τον ελληνικό λαό να νομίζει ότι το χειρότερο πρόβλημά του είναι ο δεξιός, ο αριστερός, ο φασίστας, και ο ακραίος αναρχοκομμουνιστής.

    Τον δογματικό κομμουνιστή που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει,ότι ο κομμουνισμός ήταν ένα πείραμα που στην πράξη απέτυχε. Ότι δεν ήταν καθεστώς λαοκρατίας, αλλά ολοκληρωτικό καθεστώς των "ολίγων" και των "ημετέρων". Ότι οι "λίγοι" και οι "ημέτεροι" ήσαν εκείνοι που απολάμβαναν καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ οι "άλλοι" πέθαιναν στην μιζέρια και την ανέχεια, στα στρατόπεδα εργασίας, ή εκτελούνταν με συνοπτικές διαδικασίες.

    Τον ναζιοναλίστ φασίστα που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι πίσω από τις ωραίες εξαγγελίες περί Έθνους και Πατρίδας, κρύβεται ένα ολοκληρωτικό καθεστώς σαν του Χίτλερ, του Μουσολίνι, και του Φράνκο, που στην πράξη όχι μόνον απέτυχαν, αλλά έκαναν και νεκροταφείο τις χώρες τους.

    Το κάθε λογής πουλημένο τομάρι που στο βωμό του χρήματος πουλάει από την πατρίδα του και τον λαό του,
    μέχρι και την ...μάνα του ...
     
    Last edited: 19 Σεπτεμβρίου 2012
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    32 πολιτικοί και βουλευτές κατηγορούνται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό, όπως θα διαβάσατε σε πρόσφατες ειδήσεις.

    Πολλοί από αυτούς τους βουλευτές και πολιτικούς κατηγορούν τους εθνικιστές για «παράνομες» και «φασιστικές» αντιλήψεις». Καλούν επίσης την κοινωνία σε… «εγρήγορση».
    Σε εγρήγορση, για να μη σταματήσουν προφανώς το φαγοπότι. Για να μην τους πάρουν την κουτάλα και κυρίως γιατί φοβούνται την τιμωρία.

    Πολύ καλά κάνουν. Ίσως στη θέση τους κι εγώ να φοβόμουν.

    Τι περίεργο βέβαια που δεν παρεμβαίνει εδώ καμία «Ελένη τους» για να αιτηθεί την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ώστε να δούμε και επίσημα πλέον ποιοι έκλεψαν τον ελληνικό λαό.
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

     
     
  11. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Τρίτο κόμμα ε;