Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δυο τύποι μοιράζονται ένα διώροφο σπίτι. Ένα βράδυ λοιπόν, κατά τις 3 τα ξημερώματα, ο από πάνω αρχίζει να παίζει ντραμς. ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ - ΝΤΑΠ, ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ - ΝΤΑΠ...

    Ανεβαίνει ο από κάτω έντρομος, με τα σώβρακα. Ο από κάτω :
    " Καλά ρε μαλάκα τρελάθηκες ; Ξέρεις τι ώρα είναι ;"
    Ο από πάνω :
    "Τελευταία πρόβα! Αύριο έχω συναυλία με το συγκρότημα. Σου υπόσχομαι ότι δε θ επαναληφθεί."

    Ο από κάτω σκέφτεται, άντε, αφού δε θ επαναληφθεί, δε γαμιέται και φεύγει. Το επόμενο βράδυ, χαράματα, ο από πάνω αρχίζει και κοπανάει τα ντραμς, βαβούρα, ΓΚΑΠ - ΓΚΟΥΠ, της πουτάνας. Ξυπνάει ο από κάτω, ανεβαίνει πάνω και βάζει τις φωνές :

    "Ρε μαλάκα δουλεύω αύριο το πρωί γαμώ το κέρατο μου! Τι κοπανάς;;;
    Ο από πάνω : " Τελευταία πρόβα! Αύριο θα παίξουμε τελικά, σήμερα αναβλήθηκε η συναυλία."

    Ο άλλος φεύγει, αφού πρώτα αποσπά την υπόσχεση ότι αυτή η κατάσταση δε θ επαναληφθεί. Φυσικά το επόμενο βράδυ, γύρω στις 4, ο από πάνω αρχίζει να βαράει τα ντραμς, πανικός, κόλαση, ΝΤΟΥΠΑ ΝΤΟΥΠΑ ΝΤΟΥΠΑ ΝΤΟΥΠΑ, ανεβαίνει ο από κάτω με τη τσίμπλα στο μάτι.

    "Τι θα γίνει ρε; Θα μας αφήσεις να κοιμηθούμε καμιά φορά ή να φωνάξω τους μπάτσους;;;

    Ο από πάνω :

    " Τελευταία πρόβα! Αύριο θα ξαναπαίξουμε, γιατί μας γούσταρε το αφεντικό του club."

    Το επόμενο βράδυ (κλασσικά), ο από πάνω αρχίζει να τα χώνει στα ντραμς, ΝΤΑΠ ΝΤΑΠ - ΝΤΑΠ ΝΤΟΥΠΑ ΝΤΟΥΠΑ - ΝΤΑΠ, με τις ώρες. Από τον από κάτω ούτε φωνή, ούτε ακρόαση... Περνάνε δυο ώρες, ο από πάνω παίζει ακόμα, ο από κάτω νεκρική σιγή.

    "Ρε, μπας κι έπαθε τίποτα ;", σκέφτεται ο τύπος, και κατεβαίνει κάτω να δει αν ο άλλος είναι εντάξει. Κοιτάει στο υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι άστρωτο, ο τύπος πουθενά. Κοιτάει στην κουζίνα, τίποτα. Κοιτάει στο σαλόνι, τίποτα. Βλέπει φως στο μπάνιο, πλησιάζει, ανοίγει την πόρτα και βλέπει τον από κάτω να τραβάει μαλακία. Ο από πάνω :

    " Καλά, δε ντρέπεσαι στην ηλικία σου;"

    και ο από κάτω :" Τελευταία πρόβα! Αύριο θα σε γαμήσω!"

    ...κι όποιος δεν καταλαβαίνει
    δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει...
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

    Λίγους μήνες μετά τις εκλογές αποδεικνύεται αυτό που στην αρχή κανένας δεν είχε φανταστεί: Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει. Δεν ξεφούσκωσε στις εκλογές του Ιουνίου, ούτε θα ξεφουσκώσει στο μέλλον, ιδιαίτερα όταν μπροστά μας βρίσκεται ένας θερμός χειμώνας. Η Χρυσή Αυγή, περισσότερο από ποτέ, είναι χρήσιμη στην αστική τάξη. Είτε για να σπρώχνει προς τον εκφασισμό την Ελληνική κοινωνία, είτε για να είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, το παρακράτος δηλαδή, στην περίπτωση κοινωνικών εκρήξεων.

    Ήταν λάθος η εκτίμηση πως η Χρυσή Αυγή θα ενσωματωθεί, ήταν λάθος η εκτίμηση πως η Χρυσή Αυγή θα αποκαλυφθεί, πως δεν θα αντέξει.

    Πως με το που μπει στην Βουλή θα γίνει ορατή η πολιτική της φτώχεια και άρα δεν έχει και πολλά ψωμιά μπροστά της. Ήταν λάθος και η εκτίμηση πως η ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι σκέτα αντι-μεταναστευτική ψήφος. Η Χρυσή Αυγή, όπως και κάθε ναζιστικό κόμμα, ξέρει καλά από λαϊκισμό: Θα βρει εκείνα τα ζητήματα - ευαίσθητες χορδές του λαού (έκανε πολλούς μήνες να ανακαλύψει πως "το μνημόνιο είναι εθνοκτόνο") ώστε να προσπαθήσει να δείξει πως διαφέρει από άλλα κόμματα, αλλά και να αποκτήσει ρίζες στον κόσμο.

    Το αυγό του φιδιού στα Ελληνικά σχολεία

    Η μαζική ψήφος προς την Χρυσή Αυγή και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν εκφράστηκε τόσο σε περιοχές όπου παραδοσιακά η ακροδεξιά είχε δύναμη. Ούτε σε περιοχές όπου το μεταναστευτικό είναι φλέγον ζήτημα. (Υπήρξαν βέβαια και σε αυτές περιπτώσεις υψηλά ποσοστά. Δεν δικαιολογείται όμως κυρίως για τους δύο παραπάνω λόγους). Η μαζική ψήφος στην Χρυσή Αυγή υπήρξε κυρίως σε περιοχές με έντονο την παρουσία της νεολαίας. Χιλιάδες νέοι που ψήφισαν για πρώτη φορά κυρίως σε εργατικές συνοικίες της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων επέλεξαν την Χρυσή Αυγή. Παρέες ολόκληρες δήλωναν πως θα την ψηφίσουν επειδή είναι εναντίον όλων, επειδή είναι κατά του συστήματος, κλπ. Φίλοι που μέχρι πέρυσι ήταν συμμαθητές. Δεν είναι μυστικό, το ότι σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ καθώς και σε ΙΕΚ, αλλά και στα υπόλοιπα Λύκεια ακόμα και σε Γυμνάσια, η Χρυσή Αυγή σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους (ακόμα και σε σχέση με την ΚΝΕ) διαθέτει το πιο οργανωμένο και πολυπληθές δίκτυο νεολαίας. Σε πάρα πολλά σχολεία λειτουργούν πυρήνες της Χρυσής Αυγής. Μέχρι πέρυσι λίγοι και με κρυφή λειτουργία, τώρα, ειδικά την περσινή σχολική χρονιά περισσότεροι και με φανερή πολιτική λειτουργία και δράση. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ, στην Βουλή καθώς και το ότι η ατζέντα της ήταν καθημερινά στα (τηλε)παράθυρα της Ελληνικής οικογένειας είχε ως αποτέλεσμα με φανερό τρόπο χιλιάδες μαθητές να υπερασπίζονται την Χρυσή Αυγή δημόσια. Είναι πλέον ολοφάνερο πως τα σχολεία αποτελούν φυτώρια της Χρυσής Αυγής.

    Λίγες μέρες πριν στο Ρέθυμνο, συνελήφθησαν 5 άτομα (ένας 15χρονος, ένας 17χρονος, δύο 18χρονοι και ένας 19χρονος) για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος μεταναστών [1]. Κρίνοντας από τις ηλικίες πρόκειται για μαθητές, αν όχι όλοι οι περισσότεροι. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά εντός και εκτός σχολείων, όπου ακόμα και μαθητές δημοτικού χαιρετούν ναζιστικά (για «πλάκα» όπως ίσως λένε) και χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «θα σου φέρω την Χρυσή Αυγή».

    Το πρόβλημα διογκώνεται ολοένα και περισσότερο καθημερινά και είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός δεν είναι σωστός. Όποιος περιμένει από την κυβέρνηση ή από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση στο θέμα κάνει λάθος. Το σύστημα δεν θα σκότωνε το παιδί του, ειδικά ενόψει των δύσκολων ημερών που έρχονται.



    1. Άμεση συγκρότηση αντιφασιστικού μετώπου στα σχολεία

    Οι εκπαιδευτικοί και κυρίως τα συνδικαλιστικά όργανα (βασικά η ΟΛΜΕ) έχασαν μια μάχη που δεν έδωσαν καν. Ήταν πολύ λίγοι αυτοί που πήραν σοβαρά το ότι κάποιοι μαθητές τους θεωρούν τον Παπαδόπουλο και τον Χίτλερ γενναίους πολιτικούς άνδρες. Ήταν ακόμα λιγότεροι αυτοί που ασχολήθηκαν αυτοί που θεώρησαν πως πρέπει να δώσουν μάχη απέναντι στο αυγό του φιδιού. Πίστεψαν πως πρόκειται για μια ακόμα παιδική αποκοτιά. Και πως «έλα μωρέ παιδιά είναι, και τι έγινε;» και «στην τελική, σιγά, τι έχει κάνει κανά έγκλημα αυτή η Χρυσή Αυγή;»

    Με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ας κάνουμε τουλάχιστον το ελάχιστο: Να δημιουργηθεί άμεσα ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο στα σχολεία. Ανοιχτό και όχι κλειστό. Πλατύ και όχι στενό. Όχι μόνο της αριστεράς, αλλά όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών εκπαιδευτικών που ανατριχιάζουν αντικρίζοντας 12χρονους μαθητές να αναφωνούν «αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή». Αντιφασιστικό μέτωπο όχι για παραγωγή χαρτούρας και ανακοινώσεων αλλά για δράση και για συμβολή σε μια άλλη κουλτούρα. Δεν χρειαζόμαστε μία ακόμα αντιφασιστική κίνηση. Ούτε χρειαζόμαστε ένα ακόμα συνδικαλιστικό – πολιτικό σχήμα στους χώρους της εκπαίδευσης με αντιφασιστικό στίγμα και χροιά. Χρειαζόμαστε τοπικές και κεντρικές κινήσεις, χρειάζεται να ορίσουμε διαδικασίες μετώπου με στόχο το πέταγμα της Χρυσής Αυγής και των νεοναζιστικών ιδεών έξω από τα σχολεία. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ούτε λαμβάνοντας απλά και μόνο «διοικητικά» μέτρα, ούτε μπορεί να λυθεί το ζήτημα με μια απλή απόφαση ΕΛΜΕ ή ομοσπονδίας. Χρειάζεται πολύπλευρη μορφωτική και ιδεολογική δουλειά σε κάθε σχολείο, ειδικά σε αυτά που υπάρχουν συγκροτημένοι πυρήνες της Χρυσής Αυγής.



    2. Να μιλήσουμε ξανά για την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία

    Να «παρεκκλίνουμε» από την ύλη, από τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και από τα σχολικά εγχειρίδια. Να διδάξουμε «απαγορευμένες» ενότητες από την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του κόσμου. Να μιλήσουμε για τον ρόλο των ναζί (Ελλήνων και ξένων). Να σπάσουμε ταμπού του στυλ «όλοι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στους Γερμανούς», «όλοι οι Έλληνες ήταν κατά της Χούντας». Να μιλήσουμε για τους Γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των Γερμανών, για τον ρόλο του Μεταξά, αλλά και για το ακροδεξιό παρακράτος της μετεμφυλιακής περιόδου. Να μιλήσουμε για την κρίση και για τα αίτια που τη δημιουργούν και να ξαναβάλουμε την πολιτική και την ιστορία στα σχολεία και στους μαθητικούς χώρους. Η περίοδος της ναζιστικής κατοχής αλλά και της Χούντας των Συνταγματαρχών προσφέρουν πλούσια εμπειρία για τον ρόλο του ντόπιου και ξένου φασισμού. Να μην επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας.

    Να διδάξουμε πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας άγνωστες πιθανά στο πλατύ κοινό, άγνωστες σίγουρα στο σημερινό μαθητικό δυναμικό. Για παράδειγμα το πογκρόμ κατά των Ελλήνων στον Καναδά, την μετανάστευση εκατομμυρίων Ελλήνων στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στην Γερμανία. Να μιλήσουμε για την δημοκρατία της Βαϊμάρης και τον τρόπο ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία. Να βρούμε τις ομοιότητες και τις επαναλήψεις της ιστορίας. Να μιλήσουμε για τα Καλάβρυτα, για το Δίστομο, για το Κομμένο, για τη Βιάννο, για τον Χορτιάτη.

    Δεν χρειάζεται να είμαστε οι καθηγητές της ιστορίας για να το κάνουμε αυτό (δεν κάνουν τα ράσα τον παππά). Το μόνο που απαιτείται είναι παιδεία και ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα. Να καλύψουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι ΕΛΜΕ και οι σύλλογοι διδασκόντων προσπάθειες συναδέλφων εντός και εκτός τάξης που θα θέτουν το θέμα του νεοναζιστικού φαινομένου.

    Να προβάλουμε πολυμεσικό υλικό και βίντεο, να οργανώσουμε μαθητικές παρεμβάσεις και να διαμορφώσουμε διδακτικές προτάσεις όπου να χρησιμοποιηθούν συνολικότερα στις τάξεις από τους εκπαιδευτικούς. Να συζητήσουμε με τους μαθητές μας είτε στην τάξη, είτε στα διαλλείματα και να οργανώσουμε ποικιλία δραστηριοτήτων (εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τόπους θυσίας του Ελληνικού λαού, βιντεοπροβολές, συζητήσεις, κλπ).



    3. Να μιλήσουμε ξανά για ιδεολογία και για πολιτισμό. Το σχολείο της αμορφωσιάς και η υποκουλτούρα στρώνουν το έδαφος στην Χρυσή Αυγή.

    Να μιλήσουμε ξανά για την ιδεολογία. Για την παραγωγή ενός άλλου πολιτισμού, μιας άλλης κουλτούρας.

    Να αποδομήσουμε τις έννοιες της πειθαρχίας και της στρατιωτικής δομής. Λαοί που πειθάρχησαν έμειναν στην αφάνεια και στην σκλαβιά. Λαοί που ήταν απείθαρχοι μπόρεσαν και αντιμετώπισαν τον ναζισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Να προκαλεί ανησυχία ειδικά σε εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς η τάση των μαθητών προς την πειθάρχηση και την τήρηση της ιεραρχίας. Να μας ανησυχεί η αγάπη κάποιων μαθητών προς τα όπλα. Να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τα φιλοπόλεμα αισθήματα και την πολεμοκαπηλεία. Να δώσουμε σημασία σε μικρά – μικρά πραγματάκια τα οποία διαμορφώνουν συνειδήσεις και αντιλήψεις (πχ η μόδα του μιλιτέρ στις μαθήτριες ή οι αποκριάτικες ενδυμασίες σε στυλ στρατιωτικής παραλλαγής).

    Να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά σαν εκπαιδευτικό κίνημα με την παιδική παραβατικότητα και με τη δημιουργία παιδικών και μαθητικών συμμοριών σε σχολεία και σε γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων. Πάνε χέρι – χέρι με την ενδυνάμωση της χρυσαυγίτικης αντίληψης και ιδεολογίας.

    Να απονομιμοποιήσουμε τις φασιστικές συμμορίες όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Να μιλήσουμε στους μαθητές μας για έναν άλλον πολιτισμό και για μια άλλη διασκέδαση.

    Να δουλέψουμε κόντρα στον ατομισμό, ενάντια στην αντίληψη «ο θάνατός σου η ζωή μου», «ο σώζων εαυτώ σωθήτω». Να προκρίνουμε τις ομαδοσυνεργατικές μεθόδους διδασκαλίας. Να μην επιτρέπουμε τον διαχωρισμό των μαθητών ανάλογα με την θρησκεία ή την καταγωγή τους.

    Να διευκολύνουμε την συνεργασία μεταξύ μαθητών Ελλήνων και μεταναστών. Ειδικά σε περιοχές με μαθητές μετανάστες μέσα από διάφορες δράσεις θα πρέπει να ζητάμε την φιλία και την συνεργασία μεταξύ όλων των μαθητών. Μαθήματα όπως εκείνα στην ευέλικτη ζώνη να έχουν σαν βασικό περιεχόμενο το τι προκαλούν οι φυλετικές διακρίσεις. Να σχετίζονται με την ισότητα ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, καθώς και με την ισότητα των δύο φύλων κόντρα στην ακροδεξιά αντίληψη πως ο προορισμός της γυναίκας είναι η μητρότητα και η οικογένεια.

    Να ζητήσουμε ψυχολογική υποστήριξη για παιδιά που το έχουν ανάγκη και βοήθεια από συλλόγους διδασκόντων και από τα σωματεία. Να μην αφεθεί ούτε ένας μαθητής στα δίχτυα των μαθητικών συμμοριών. Να μην πούμε «δεν μας νοιάζει», «δεν μας αφορά», «είναι εκτός ωραρίου», «ας ασχοληθεί άλλος», «που να μπλέκω τώρα», κλπ. Να παραδεχτούμε πως η απομόνωση ορισμένων μαθητών δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να βρουν κάποτε μια «στοργική αγκαλιά» στις νεοναζιστικές συμμορίες. Δεν είναι τυχαίο ότι όντως πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής στην εφηβική τους ηλικία υπήρξαν θύματα κακοποίησης.

    Πρόσφατα, με αφορμή την διοργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των νεοναζί [2], ο ειδικός στην παιδική πρόνοια Γκίντερ Χόφμαν, δήλωνε πως «όταν η άσκηση ιδεολογικής επιρροής προσλαμβάνει τέτοιες διαστάσεις που μπορεί να απειλήσει την ανάπτυξη και την ψυχολογία των παιδιών, η πολιτεία οφείλει να παρέμβει. Ειδάλλως, θα αντιμετωπίσουμε μαζικό πρόβλημα στο μέλλον». Βέβαια, ο Γκίντερ Χόφμαν αναφερόταν σε ένα κράτος που ίσως θέλει να αντιμετωπίσει το νεοναζιστικό φαινόμενο, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου η Χρυσή Αυγή φαντάζει σαν η χρυσή εφεδρεία της κυβέρνησης στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

    Να συμβάλλουμε σε έναν άλλο πολιτισμό, σε μια άλλη κουλτούρα. Για παράδειγμα, είναι θετικό γεγονός ότι σε πολλά σχολεία πια, σε σχολικές γιορτές η παράσταση «το μεγάλο μας τσίρκο» είναι πολύ δημοφιλής. Ας σκεφτούμε μόνο το πόσες δυνατότητες υπάρχουν αν το εκπαιδευτικό κίνημα «εκμεταλλευόταν» την παρουσία στα σχολεία ειδικοτήτων σχετικές με τις τέχνες (εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική). Ας σκεφτούμε το τι κέρδος θα είχαμε αν οι σχολικές εκδρομές ήταν λίγο πιο ουσιαστικές και χρήσιμες, ώστε να προβάλλουν τον πολιτισμό και να μην αποτελούν απλά ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα του σχολείου. Lifestyle πολιτισμός και νεοναζισμός ενώνονται με συγκολλητικές ουσίες τη δημοσιογραφία τύπου Θέμου Αναστασιάδη και Καθημερινής. Λίγες μέρες πριν η Καθημερινή σε κεντρικό της άρθρο[3], εξίσωνε τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες των κατοίκων της Κερατέας και της Χαλκιδικής. Μια προσπάθεια που ξεκινάει από παλιά με την εξίσωση των “δύο άκρων”, της Χιτλερικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

    Η διαμόρφωση μιας μαζικής υποκουλτούρας σε σχέση με τον πρωταθλητισμό και οι πρόσφατες επιτυχίες στο ποδόσφαιρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 συνέβαλαν ώστε η νεολαία και οι μαθητές να δηλητηριάζονται με ιδέες του στυλ «το ανώτερο ελληνικό DNA»[4] (βέβαια στην συγκεκριμένη και περίπτωση, αλλά και σε άλλες αυτό που αποδείχτηκε πως ήταν ανώτερο ήταν τα ελληνικά χάπια που καταβρόχθιζαν οι ολυμπιονίκες).

    Να μην αφήσουμε την Χρυσή Αυγή να δηλητηριάσει την Ελληνική νεολαία. Να μην υπάρξει καμιά πρόσβαση της Χρυσής Αυγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Να μην χαρίσουμε την νεολαία στην Χρυσή Αυγή ιδιαίτερα ενόψει των κρίσιμων κοινωνικών εκρήξεων και εντάσεων.

    Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα μορφωτικό κίνημα παιδείας, ώστε να τεθούν μεταξύ άλλων και τα παραπάνω ζητήματα. Το συνδικαλιστικό κίνημα στους χώρους της εκπαίδευσης δεν πρέπει να αναλώνεται απλά και μόνο σε συντεχνιακές διεκδικήσεις, αλλά είναι καιρός να μιλήσει για ένα άλλο σχολείο που θα απαντάει στα ζητήματα των καιρών.



    4. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ και κυρίως οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ)

    Να καλύψουν συνδικαλιστικά (και πιθανά και νομικά σε ενδεχόμενες διώξεις) συναδέλφους οι οποίοι θα θέτουν το θέμα του νεοναζισμού. Να μην ανεχτούν και να καταγγείλουν φαινόμενα όπως οι πρόσφατες δημόσιες ευχαριστίες από διευθυντή σχολείου στην Πάτρα προς την Χρυσή Αυγή[5]. Να μην δοθεί καμιά εξουσιοδότηση στη Χρυσή Αυγή ποτέ και πουθενά, να λύσει προβλήματα τα οποία θα προκύπτουν από την απουσία του κράτους (πχ υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών).

    Να ζητήσουν την διαγραφή από τους συλλόγους και από τις ΕΛΜΕ, των εκπαιδευτικών οι οποίοι αποδεδειγμένα φλερτάρουν με την Χρυσή Αυγή και δηλητηριάζουν τους μαθητές τους με τις νεοναζιστικές ιδέες. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι να ζητάνε την απομόνωση εκπαιδευτικών που εμφορούνται από νεοναζιστικές ιδέες και να καταγγέλλουν στους συλλόγους τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν ένας τέτοιος εκπαιδευτικός να αναλαμβάνει να διδάξει μαθήματα όπως η ιστορία. Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ, κυρίως όμως οι ομοσπονδίες πρέπει να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία γεγονότων (καλλιτεχνικών, κοινωνικών, πολιτιστικών) με στόχο την μη εμπλοκή της μαθητικής νεολαίας με τις νεοναζιστικές ιδέες. Τι περιμένει άραγε η ΟΛΜΕ από το να κηρύξει και να διοργανώσει πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και δράσης των μαθητών στις 9 Μαϊου (ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών) ενάντια στις ναζιστικές ιδέες; Μήπως περιμένει το κράτος να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο; Που ήταν το συνδικαλιστικό κίνημα όταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωνε[6] πως θα πετάνε έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς τα παιδιά των μεταναστών;

    Αναγκαία βήματα για την αντιμετώπιση της ανόδου του φασισμού στα σχολεία
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλημέρα σε όλους, αριστερούς και δεξιούς, μετριοπαθείς και ακραίους  

    Λίγους μήνες μετά τις εκλογές το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει, δεν ξέρω για άλλους εγώ δεν το περίμενα τόσο πολύ. Επειδή το ΠΑΣΟΚ είχε μια ομογενοποιητική και σταθεροποιητική μέσω κουκουλώματος επίπτωση στην κοινωνική συμπεριφορά πολλών στρωμάτων, επειδή είχε μαζέψει στην αγκαλιά του πολλά απολιτικά στοιχεία με λαϊκιστικά αντανακλαστικά, άτομα που ουδέποτε πολιτικοποιήθηκαν στην πραγματικότητα, έμαθαν όμως την τέχνη της ανακάλυψης πολιτικών άλλοθι και του πολιτικού εκβιασμού, πολλοί, πάρα πολλοί από αυτούς που κάθονταν ήσυχα εκεί, αναγκάστηκαν να πάνε αλλού. Πού, εύκολα καταλαβαίνει κανείς.

    Δεν έχω δει τέτοιο πράγμα, αυτή είναι μια υπόθεση εργασίας ενός πολιτικού σχηματισμού. Δικαίωμά του οποιουδήποτε να την ενστερνίζεται, σε μένα, που δεν είμαι υποχρεωμένη να την αποδεχτώ, θα πρέπει να την αποδείξει.

    Προφανώς, ήταν λάθος εκτίμηση πως η ΧΑ θα ενσωματωθεί, δεν είχε δείξει κανένας πως ενδιαφέρεται να την ενσωματώσει και ούτε η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι τα φασιστικά κόμματα ενσωματώνονται ποτέ πραγματικά.

    Τα περί μη αντοχής, ήταν μια ελπίδα που δείχνει τις μη αντοχές εκείνων που ήλπιζαν.

    Έχω την εντύπωση ότι είναι το απλούστερο πράγμα να εξηγήσει κανείς στα παιδιά ποια ήταν τα πολιτικά και φυσικά στερνά του Παπαδόπουλου και του Χίτλερ και με την ευκαιρία και του Μουσολίνι και πολλών άλλων. Ίσως να βρει και να δείξει στα παιδιά ένα βίντεο από το μουσείο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στη Νυρεμβέργη. Μπορεί ακόμα και να κλάψουν, μερικά από αυτά, περιδιαβαίνοντάς το εικονικά.

    Εμείς, παιδιά, επί χούντας, αμέσως είχαμε καταλάβει τι πήγαιναν να μας πουν όταν μας έλεγαν να γραφτούμε στους Αλκίμους και έταζαν στιφάδο κάθε Κυριακή και στολές, δεν είναι χαζά τα παιδιά, απλά κάποια φαινόμενα προτιμούν να τα παρατηρούν αντί να γίνονται μέρος τους.
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Φίλτατε να πολεμάς τον -ισμο και όποιον τον φέρει!!!!

    Αγαπητή moderator χαίρομαι για την τοποθέτηση.

    Δυστυχώς βρίσκομαι σε περίοδο δημιουργίας και δεν έχω χρόνο να ανοίξω μια διαλεκτική σχέση μαζί σου.
    Επιφυλάσομαι στο μέλλον!!!!
     
  5. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @Iagos: σίγουρα, καλό είναι να πολεμάμε τον (ισμό) οποιος και να τον φέρει, αλλα αυτό που βλέπω εγω είναι οτι οι περισσότεροι και κυρίως οι αριστεροί, ενω μιλάνε για φασισμό στην Χρυσή Αυγή, δεν μιλάνε καθόλου για τον αριστερό φασισμό, που είναι ο,τι χειρότερο υπάρχει γιατί πάει κόντρα στα συμφέροντα της πατρίδας μας.

    Παράδειγμα: αν η Χρυσή Αυγή ρίξει ένα χαστούκι σ΄ εναν λαθρομετανάστη μιλάτε για φασισμό, δεν λέτε όμως τίποτα οταν οι λαθρομετανάστες μέσα στην χώρα που μπήκαν παράνομα, βιάζουν, κλέβουν και σκοτώνουν Έλληνες και όχι μόνο δεν λέτε τίποτα, αλλα πάτε και στίς συγκεντρώσεις των λαθρομεταναστών για συμπαράσταση, γιατί άραγε, ανθέλληνες είναι;

    Και τέλος, εσεις οι Αριστεροί και οι Συριζέοι, φοβάστε μην τυχόν φύγουν οι λαθρομετανάστες από την χώρα μας μετά απο το κυνήγι που τους κάνουν οι Χρυσαυγίτες και βρουν οι Έλληνες θέση εργασίας στα φανάρια...; λολ <χ>.
     
    Last edited: 16 Σεπτεμβρίου 2012
  6. vautrin

    vautrin Contributor

     


    Ο Κασιδιάρης εξυμνεί τον Χίτλερ

    Άρθρο-ύμνο στον Αδόλφο Χίτλερ έγραψε πέρυσι ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα των Χρυσαυγιτών στις 20 Απριλίου του 2011, ο Κασιδιάρης χαρακτηρίζει τον Χίτλερ ως «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «στρατηγική ιδιοφυΐα».


    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναρωτιέται στο άρθρο του πώς θα ήταν η Ευρώπη εάν είχε επικρατήσει ο Χίτλερ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυστυχώς, κατ' αυτόν, με την ήττα τον ναζιστών σταμάτησε την «αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού».

    Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα του άρθρου που αποτελεί μνημείο ναζιστικής σκέψης:

    «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι εβραίοι - σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά – κήρυξαν στη Γερμανία) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο. Ο ακραίος υλισμός θα είχε προ πολλού τεθεί στο περιθώριο, δίνοντας τη θέση του στην εξύψωση του πνεύματος.

    Ο επιστήμων θα υπερίσχυε του τεχνοκράτη. Ο άνθρωπος θα εξερευνούσε μακρινά άστρα και θα είχε ήδη ερμηνεύσει τον θαυμαστό κόσμο των υποατομικών σωματιδίων. Η φύση, που συνετρίβη μέσα σε λίγες δεκαετίες δημοκρατικής εκβιομηχάνισης θα αποθεωνόταν. Ο χρυσός δεν θα είχε καμία αξία έναντι της αθλητικής ρώμης και της διάνοιας. Ο νέος άνθρωπος θα έθαβε βαθειά μέσα στο χώμα της Ιστορίας το καταναλωτικό ανδρείκελο, που επιβιώνει ως πρότυπο στους καιρούς της σύγχρονης παρακμής. Ο φιλόσοφος και ο πολεμιστής θα συνέτριβαν τον τραπεζίτη. Θα έπαυε δια παντός το εμπόριο του χρήματος που υποτάσσει λαούς, με τρανό παράδειγμα τους Έλληνες, που από πνευματικοί πρωτοπόροι και κοσμοκράτορες, έγιναν σήμερα υποτελείς στο σιωνιστικό κεφάλαιο».


    Ο Κασιδιάρης εξυμνεί τον Χίτλερ | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Φίλτατε ακόμα και αν υψώσεις τοίχο σε ολόκληρη την συνοριακή περίμετρο του Έβρου, ακόμα και αν αγοράσεις πλωτά μεγαθήρια και περιπολείς το Αιγαίο, ακόμα και αν όλοι οι κάτοικοι της επικράτειας (Έλληνες, Αρβανίτες, Σλάβοι, Βλάχοι, Απόγονοι Οθωμανών, Ρομά κτλ) ασπασθούν τα «υψηλά πνευματικά ιδεώδη» του Κασιδιάρη και της παρέας του και πνίγουν, γδέρνουν, αποκεφαλίζουν, καίνε και κρεμάνε τους εχθρούς του έθνους, όσο υπάρχουν πόλεμοι και εξαθλίωση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού κόσμου το τσουνάμι της μετακίνησης των εξαθλιωμένων θα γιγαντώνει.

    Όσο ο καπιταλισμός στήνει πολέμους, διαλύει κράτη, εξαθλιώνει πληθυσμούς, φέρει μνημόνια, τόσο το τσουνάμι των εξαθλιωμένων θα γιγαντώνει.

    Εκτός και αν πιστεύεις πως ο Μιχαλολιάκος και η μαφία του θα σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία, την εξαθλίωση στο Ιράκ, την καταπίεση στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, την φτώχεια στο Μπαγκλαντές. Αν πιστεύεις πως με τις σπονδές στον Λεωνίδα και τους 300, με τις άναρθρες κραυγές και τα επικοινωνιακά ντου σε λαϊκές αγορές θα σταματήσει η μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων προς την Δύση τότε φίλτατε θα σου πρότεινα έναν πολύ καλό φίλο ψυχίατρο να σε αναλάβει.

    Φίλτατε όσο οι αρρωστημένοι εθνικοσοσιαλιστές κυνηγούν φαντάσματα και μάγισσες τόσο οι τράπεζες θα κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητα, τόσο η αστική τάξη θα απολαμβάνει προς όφελος της τα μέτρα που η ίδια θεσπίζει, τόσο θα εξαθλιώνεται η ζωή μας, τόσο η αξιοπρέπεια θα υποτιμάται.

    Δεν γνωρίζω φίλτατε αν είσαι τραπεζίτης, εκείνο που γνωρίζω είναι πως εγώ είμαι εργάτης. Επίσης γνωρίζω πως στην αγορά εργασίας έχω τις ίδιες αποδοχές με έναν μετανάστη. Επίσης γνωρίζω πως και αν ακόμα φωνάξω τους μπράβους της Χρυσής Αυγής να τους γδάρει, το δικό μου το μεροκάματο δεν εξαρτάται από την παρουσία τους μέσα στην κρατική επικράτεια αλλά από τα φιρμάνια των καπιταλιστών.

    Δεν γνωρίζω για εσένα φίλτατε αλλά εγώ μπροστά στην φτώχεια και την εξαθλίωση λυγίζω, δεν βλέπω χρώμα, φυλή, γλώσσα, θρησκεία.

    Δεν γνωρίζω για εσένα φίλτατε αλλά εγώ μπροστά στην μαφία, τα καουμποιλίκια, την εξαγριωμένη και ανεγκέφαλη μάζα θυμώνω.

    Ο καθένας φέρει την ευθύνη του εαυτού του φίλτατε.

    Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι δικοί σου φίλοι φίλτατε, οι δικοί μου φίλοι όμως ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν. Οι δικοί μου φίλοι φίλτατε είναι άνεργοι, έχουν χρέη στο κουρεμένο ΤΕΒΕ, ψάχνουν απεγνωσμένα να μαζέψουν 50 μεροκάματα για να έχουν βιβλιάριο υγείας για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Κανένας όμως δεν πιστεύει πως ο μετανάστης φταίει γι αυτό.

    Αν ως δια μαγείας αύριο το πρωί ανοίξεις το παράθυρο σου και ο φρέσκος αέρας σου φέρει τα μαντάτα και σαν απαλό χάδι σου ψιθυρίσει στο αυτί «Master Perris, έφυγαν οι βρωμεροί και τρισάθλιοι μαυρούληδες, οι ορδές των εθνικοσοσιαλιστών τους πέταξαν στην θάλασσα να τους φαν τα ψάρια» ο δικός μου άνεμος θα μου πει «ξύπνα Έλληνα εργάτη, έχει δουλειά στην Μανωλάδα με 15 ευρώ και κατάλυμα το θερμοκήπιο του μετανάστη χωρίς ωράριο, χωρίς πενθήμερο, χωρίς ασφάλιση».

    Φίλτατε σου εύχομαι υγεία, ευτυχία, μακροημέρευση.

    Αυτά είχα να πω. Γράμματα γνωρίζω και έχω σώας τας φρένας...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Φίλτατε, πιστεύεις ότι σε ολα τ΄ αλλα σοβαρά κράτη που δεν μπαίνει ουτε κουνούπι...παράνομα μέσα στην χώρα τους γίνονται αυτα που γράφεις άνωθεν;
    Όχι αγαπητέ, δεν χρειάζεται να γίνουν τίποτα απ΄ ολα αυτά που περιγράφεις, απλά πρέπει επιτέλους κάποτε να γίνουμε και εμεις κράτος και οχι οίκος ανοχής που είμαστε τώρα, (αν και στους οίκους ανοχής υπάρχουν κανόνες, που αν τους παραβιάσεις σε πετάνε εξω) και οσο δεν είμαστε κράτος, φυσικό είναι να αντικαταστούν το κράτος κάποιοι αγανακτισμένοι Ελληνες.

    Και κάτι ακόμα για τους "εξαθλιωμένους" που γράφεις, ενας απο αυτούς ηταν και το τέρας της Πάρου που τον πήρε στην δουλειά του ενας Έλληνας ξενοδόχος για να τον βγάλει... από την εξαθλίωση... και αυτός για ευχαριστώ βίασε και σακάτεψε την 15χρονη κοπέλα, θέλεις να σου το τι έχουν κάνει και άλλοι "εξαθλιωμένοι"... στην χώρα μας;

    Εγω φίλτατε, θα σου προτείνω να επισκεφτείς εναν καλό οφθαλμίατρο και αυτό γιατί μάλλον δεν βλέπεις καλά αφου δεν βλέπεις ότι τα αλλα πολιτισμένα κράτη, εχουν σταματήσει απόλυτα την μετακίνηση λαθρομεταναστών προς τις χώρες τους απ΄ όπου και να προέρχονται αυτοί χωρίς την βοήθεια Μιχαλολιάκων, εδω αφου δεν μπορούν να το κάνουν τα λαμόγια οι πολιτικοί μας, μάλλον απ΄ ό,τι φαίνεται θα το κάνει ο Μιχαλολιάκος....

    Εγω φίλτατε, λυγίζω μπροστά στο κλάμα της μάνας της 15χρονης που αυτά τα "εξαθλιωμένα" (οπως τα λες) κτήνη σακάτεψαν το παιδί της, λυγίζω μπροστά στο δράμα της γυναίκας με παιδί που της σκότωσαν τον άντρα για να του πάρουν την βιντεοκάμερα, λυγίζω οταν βλέπω αυτά τα κτήνη να εχουν σακατέψει στο ξύλο εναν 80χρονο για να του πάρουν 50 ευρω, αλλα εσυ μάλλον δεν τα βλέπεις αυτά, βλέπεις μόνο τους αναποδογυρισμένους πάγκους γιατί βλέπεις πάντα το δίκιο του ξένου λαθρομετανάστη και τα συμφέροντα των άλλων λαων, όχι της Ελλάδας και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί....

    Οι δικοί μου φίλοι φίλτατε, μεταναστεύουν για ολα αυτά που γράφεις, αλλα μεταναστεύουν και γιατί κινδυνεύουν αυτοί και τα παιδια τους να κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς φόβο στην χώρα τους, οπως έκαναν κάποτε πριν έρθουν αυτά τα καραβάνια των λαθρομεταναστών στην χώρα μας.

    Ετσι λες ε; Εγω πιστεύω το αντίθετο, πιστευω ότι όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες που δέχονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι με 30 ευρώ γιατί στην χώρα τους έπαιρναν 30 ευρώ τον μήνα, (γι΄αυτό ήρθαν αλλωστε στην χώρα μας) τότε θα υπάρξει ζήτηση για εργατικό δυναμικό αλλα δεν θα υπάρχει προσφορά εργατών, τότε θα αναγκαστούν τα "αφεντικά" να δώσουν μεγαλύτερο μεροκάματο στον Έλληνα εργάτη για να κάνουν την δουλειά τους και οχι 30 ευρώ που εδιναν στον λαθρομετανάστη, (θυμήσου τι μεροκάματο επαιρνες πριν ερθουν οι λαθρομετανάστες, αφου λες οτι είσαι εργάτης) αυτό τουλάχιστον λέει η απλή λογική.

    Επίσης φίλτατε, την καλημέρα μου!
     
    Last edited: 19 Σεπτεμβρίου 2012
  9. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σύγκρουση μέχρις εσχάτων ΔΝΤ-ΕΕ για την Ελλάδα!

    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το πραγματικό πρόβλημα δεν έχει προκύψει μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ, αλλά μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ!!! Ενδεικτικό είναι το ότι τα μέλη της Τρόικας φεύγουν ξεχωριστά από την Αθήνα

    Ο Τόμσεν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους είπε το αυτονόητο: Ότι βάσει καταστατικού, το ΔΝΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει χρέος χώρας το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Άρα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα νέο «κούρεμα» με τη συμμετοχή της «ιερής αγελάδας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κεντρικής της τράπεζας! Εκεί οι Ευρωπαίοι στύλωσαν τα πόδια και ο Τόμσεν τους χαιρέτισε και έφυγε!

    Διέρρευσε το θέμα στο Reuters ότι η εκταμίευση της δόσης θα καθυστερήσει με πρόσχημα τις αμερικανικές εκλογές και το πρόβλημα πλέον είναι ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται άμεσα όχι μόνο με νέο κύμα φυγής κεφαλαίων που θα πλήξει άγρια την οικονομία της, κυρίως δε αυτή της Γερμανίας! Η οποία παρεμπιπτόντως θυμήθηκε σήμερα να μας κοινοποιήσει ότι δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων…

    Με απλά λόγια, η αρχική ανάλυση – προσέγγιση της κατάστασης ήταν λανθασμένη και προφανώς όχι μόνο δεν τίθεται θέμα «persona non grata» για τον Τόμσεν, αλλά «ευγενικής σύστασης» προς την ελληνική πλευρά να αντιληφθεί επιτέλους ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της και ποιος περιφρουρεί τα δικά του «κεκτημένα»...



    Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η συμπερίληψη «ρήτρας» ώστε σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι των διαρθρωτικών αλλαγών, σε δυο χρόνια θα κληθούμε να υποστούμε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις… Κατά συνέπεια, οι πολιτικοί καλούνται να αποφασίσουν εάν θα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να σωθεί η χώρα και να γίνει επιτέλους «φυσιολογική», ή θα συνεχίσουν την πορεία προς το χάος…

    Αφήνουμε ως έχει το αρχικό κείμενο για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας:

    Σοβαρότατο θέμα εγείρεται με τη διακίνηση πληροφοριών μέσω των διεθνών πρακτορείων, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η επόμενη δόση στην Ελλάδα να μην εκταμιευθεί πριν τις 6 Νοεμβρίου με τη φαιδρή δικαιολογία να μη διαταραχτεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές προτού ολοκληρωθούν οι αμερικανικές εκλογές.

    Θεωρείται βέβαιο από «κύκλους» ότι η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και η αποχώρηση του τελευταίου από τις διαπραγματεύσεις, αλλά και η αποχώρηση της Τρόικας από τη χώρα έχει οδηγήσει σε αυτό το άθλιο παιχνίδι σε βάρος της χώρας, από τον ανάλγητο γραφειοκράτη του ΔΝΤ.

    Ίσως έχει έρθει η ώρα, η κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή και να επιλέξει τον δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης, για να δούμε στο τέλος του επικίνδυνου παιχνιδιού που επιλέγουν κάποιοι να παίξουν εάν θα καταλήξει στην καταστροφή της Ελλάδας και μόνο. Διότι γελοίες δικαιολογίες με βάση τις αμερικανικές εκλογές δεν μπορούν να περνούν αναπάντητες. Πρώτη ενέργεια που θα πρέπει να εξεταστεί – και να διαρρεύσει στα ΜΜΕ ώστε να δούμε από Δευτέρα και να μετρήσουμε τις αντιδράσεις των αγορών – θα πρέπει να είναι η κήρυξη του Τόμσεν σε «persona non grata»…
    Defence-point.gr |
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    600 δισ. για την Ελλάδα από ομογενείς αν αλλάξει το Σύνταγμα - Yahoo! Ειδήσεις Ελλάδα

    600 δισ. για την Ελλάδα από ομογενείς αν αλλάξει το Σύνταγμα
    Η Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt" υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.

    Η πρωτοβουλία "End National Debt" έχει συσταθεί κυρίως από ομογενείς της Αμερικής και πρόεδρος της είναι ο Μανώλης Λαμπράκης. Ο ίδιος μίλησε στο Tv Creta, και διευκρίνισε πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν μόνο υπό δύο αυστηρούς όρους.

    Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.

    Ωστόσο, δε διευκρινίζει την αλλαγή του Συντάγματος που προτείνει, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτό είναι δουλειά των Συνταγματολόγων. "Αρκεί να υπάρχει ένα Σύνταγμα δικαιότερο για τον ελληνικό λαό", αναφέρει στη συνέχεια. Και συνεχίζει, διευκρινίζοντας πως η πρωτοβουλία δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

    "Στις 7 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες πριν από την προθεσμία που είχαμε δώσει, ανοίχτηκαν δύο λογαριασμοί σε καναδικές τράπεζες. Κατετέθησαν 600 δις δολάρια για την Ελλάδα στον ένα λογαριασμό και 50 δις δολάρια για την Κύπρο.

    Οι δύο αυτοί λογαριασμοί είναι κηδεμονεύομενοι λογαριασμοί. Υπάρχει δηλαδή μια συμφωνία μεταξύ καταθετών με την Τράπεζα, η οποία μπορεί να τα αφήσει ελεύθερα αν συμβούν ορισμένα πράγματα", δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στην τηλεόραση TV Creta.

    "Η εξαγορά του χρέους προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του δανεισθέντος, δηλαδή της κυβερνήσεως, διότι αλλάζει ο δανειστής. Είπαμε δηλαδή ότι θα εξαγοράσουμε το χρέος, ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε κάποιες πολιτικές αλλαγές με σκοπό την αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους", ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Ο κ. Λαμπράκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κύπρο συνοδευόμενος από ομάδα ειδικών, μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια. Στην ίδια συνάντηση, συμμετείχε και η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε άλλωστε ο πρόεδρος του "End National Debt".

    Ο κ. Λαμπράκης μιλάει για τον σύλλογο "End National Debt":

    [ame=http://www.dailymotion.com/video/xtqosy_end-national-debt_news]End National Debt - Video Dailymotion[/ame]
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 9 π.μ.

    Δικάζονται μετά από 6 συνεχείς αναβολές η Χρυσαυγίτισσα υποψήφια βουλευτής Θέμις Σκορδέλη και δύο ομοϊδεάτες της, για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ίδια – που δήλωνε πως πάσχει από ψυχικές διαταραχές για να πετύχει προηγούμενες αναβολές ενώ έχαιρε άκρας υγείας στα δικαστήρια μόνο όταν άλλοι συγκατηγορούμενοί της ζητούσαν αναβολές ή όταν δικηγόροι τους δήλωναν «κώλυμα» να παραστούν - είναι κατηγορούμενη και σε άλλη δίκη που έπεται για επιθέσεις εναντίον στελεχών της Αριστεράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης έχει καταγγελθεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης σε σειρά επιθέσεων και προπηλακισμών εναντίον μεταναστών, κατοίκων της περιοχής και μελών οργανώσεων της αριστεράς.
    Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου. Ενός δικτύου Ανοιχτών Αντιφασιστικών Πρωτοβουλιών παντού. Απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους – ντόπιους και μετανάστες – που βρίσκονται χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να υπερασπίσουν τη δουλειά, το μισθό και την αξιοπρέπειά τους. Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων, κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική, προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους λαϊκούς αγώνες και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

    Να αποκρούσουμε την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του «Ξένιου Δία», του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, που ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα του ρατσισμού.

    Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή που τρέφει το απεχθές ναζιστικό δηλητήριο, επιχειρώντας να εξισώσει τη φασιστική βία με την κοινωνία που αντιστέκεται.

    Να επιβάλλουμε τον τερματισμό της ατιμωρησίας των νεοναζί και της προκλητικής ασυλίας και ανοχής τους από την Αστυνομία.

    Απαιτούμε την καταδίκη των ενόχων των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων που γίνονται πια απροκάλυπτα στο φως της ημέρας με τη βούλα της Χρυσής Αυγής, καθώς και την άρση της ασυλίας των Χρυσαυγιτών βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτές. Εχθρός μας είναι η μνημονιακή εξαθλίωση που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα. Είναι η ρατσιστική και φασιστική βία που ποτίζουν την κοινωνία με δηλητήριο και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από εξίσου αντίξοες συνθήκες με όλο τον υπόλοιπο λαό.

    Δείτε ένα βίντεο για τη δράση της χρυσαυγίτισσας Σκορδέλη

    TW7KpJKN3sU[/media]]Τηλεαστέρας της χρυσής αυγής κατηγορούμενη - YouTube

    Αντιφασιστικό κάλεσμα στις 25/9 στη δίκη της χρυσαυγίτισσας Σκορδέλη | Left.gr

    Στις 16/9/2011, τρείς Αφγανοί αιτούντες άσυλο δέχτηκαν άγρια επίθεση με δολοφονικές προθέσεις μπροστά στην οικία τους στον Αγ. Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών, ο Ραχιμί Αλί , 24 ετών, να διακομιστεί εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο φέροντας βαριά τραύματα από μαχαιριές στο θώρακα. Την ίδια στιγμή ο Γολαμ Ρεζά 17 ετών δέχθηκε άγρια επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ με βαριά τραύματα στο κεφάλι. Αφού ο Αφγανός υπουργός μετανάστευσης μετέφερε το πρόβλημα στον ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Χρήστο Παπουτσή, η αστυνομία για πρώτη φορά συνέλαβε τρεις από τους δράστες της επίθεσης. Ανάμεσα στους δράστες είναι και η «κάτοικος» Θέμις Σκορδέλη, κατηγορούμενη για βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Η λίστα που όζει: Οι "36" πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη που ψάχνει το ΣΔΟΕ..
    27-09-2012 22:14:08



    Τρεις υπουργοί Άμυνας, οι Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, ο Ευάγγελος Μειμαράκης και ένας υφυπουργός ο Δ.Αποστολάκης, ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα Γ.Πεπόνη για αδικαιολόγητο, βάσει των πόθεων έσχες τους, πλουτισμό. Πέραν των γνωστών, φυσικά, Α.Τσοχατζόπουλου, Γ.Σμπώκου κλπ.

    Για τους περισσότερους από τους "36" έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία. Σημειώνουμε επίσης την ύπαρξη και του πρώην υφυπουργού Ενέργειας Γ.Μανιάτη.

    Πολλές από τις υποθέσεις αφορούν την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων σε εξοπλιστικά προγράμματα (υπάρχουν 7 φάκελοι που ελέγχονται για εξοπλιστικά προγράμματα) για προμήθειες του δημοσίου αλλά και για καταγγελίες, ανώνυμες και επώνυμες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

    Να σημειώσουμε ότι επειδή ελέγχονται δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά είναι ένοχοι ή "λαδιάρηδες". Π.χ. ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία. Το ίδιο ισχύει και για τον Γ.Παπαντωνίου, πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας. Ανάλογα μπορεί να συμβαίνουν και με άλλους.


    - Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
    - Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ.
    - Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής.
    - Γιώργος Βουλγαράκης
    - Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού.
    - Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
    - Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
    - Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
    - Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
    - Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
    - Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
    - Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    - Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ.
    - Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.
    - Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
    - Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά.
    - Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
    - Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
    - Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.
    - Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ.
    - Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ.
    - Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ.
    - Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
    - Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ.
    - Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.
    - Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
    - Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
    - Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
    - Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
    - Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
    - Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
    - Χρήστος *********ς, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
    - Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
    - Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
    - Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
    - Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

    Στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών, επί Γ.Παπαντωνίου, Σπύρος Τραυλός.

    Σε ότι αφορά τους λόγους και τις αιτίες που ερευνώνται κάποιοι από αυτούς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος, ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Ο Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας μετά από καταγγελία.

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής, ελέγχεται για την γνωστή υπόθεση ξεπλύματος "μαύρου χρήματος", όπως επίσης και οι Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας και Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Η Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Βόζενμπεργκ ελέγχεται από το 2010 κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας καθώς υπήρχαν καταγγελίες για φοροδιαφυγή. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β'Άθηνών ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας ιδιώτη.

    Ο άλλοτε ισχυρός άνδρες του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επίσης ελέγχεται μετά από καταγγελίαγια παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, ίσως να μην είναι στο όνομά του. Για τον Γ.Παπαντωνίου διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

    Επίσης ελέγχεται και ο Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας πρώην υφυπουργός Οικονομικών, πουλέν του Γ.Παπανδρέου. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης. Ο Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου από τις 14 Οκτωβρίου 2011.

    Ο Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά, ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη. Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

    Ο Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους, ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου. Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

    Ο Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».


    - Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρου, σε διάφορες εταιρείες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.


    - Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

    Ο Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει.

    Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται. Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

    - Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών και πανίσχυρος επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη. Κανόνιζε όλες τις τοποθετήσεις διευθυντών εφοριών.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



    ΠΗΓΗ : DefenceNet - Η λίστα που όζει: Οι "36" πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη που ψάχνει το ΣΔΟΕ..
     
Thread Status:
Not open for further replies.