Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος nightingale, στις 4 Οκτωβρίου 2012.

  1. paliria

    paliria New Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    χμμμμ....τι ειναι για μενα υποτακτικοτητα?...ειναι μακρια η κουβεντα...Βασικα ειναι ενα βασικο δομικο στοιχειο της γυναικειας φυσης μου...Αυτο δε σημαινει φυσικα οτι αντιπροσωπευει ολες τις γυναικες...ο,τι γραφω αφορα αποκλειστικα εμενα...Ειμαι ανθρωπος των ακρων και των αντιθεσεων...Δεν το φρονω το μετρο..Με ακραιες και θυελλωδεις αντιδρασεις για τα παντα..Ανθρωπος που δε δεχομαι χαλιναρι και υποδειξεις...Με πολλες σκληρες, "ανδρικες" συμπεριφορες..Με συχνες παρεκλισεις και επιρεπεις σε λαθη λογω του ασυγκρατητου χαρακτηρα μου...Η υποτακτικοτητα , ειναι η μονη εξισσοροπιστικη δυναμη, το μονο χαλιναρι που δεχτηκα ποτε στη ζωη μου, η μονη υποδειξη, η μονη θεση που σεβομαι με θρησκευτικη ευλαβεια...
    Ο Κυριος μου η πιξιδα και το σημειο αναφορας μου..Φυσικα εχει αποδειξει οτι το αξιζει και το πρατει καθημερινα...Η υποτακτικοτητα με κανει καλυτερο ανθρωπο και με βοηθα να ανακαλυπτω βαθια κριμενες ορμες και αναγκες μου, τον πιο μοιχειο εαυτο μου,να τον μαθω και να τον αγαπησω..Αυτα εν ολιγοις!!.Ελπιζω να σε βοηθησα και να μη σε μπερδεψα!!
     
  2. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    @paliria Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Δε με 'μπερδεψε' καθολου.

    Ομως εχω ακομη τις αποριες μου ως προς το χρονικο διαστημα που ανεφερες...
    Κατα τη διαρκεια της ζωης σου δεν υπηρξε ποτε και κανεις αλλος που να σου εμπνευσει την αναγκη να υποταχθεις σε εκεινον?

    (Και αν οχι, θα μπορουσες να αναφερεις γιατι θεωρεις τον εαυτο σου εκ φυσεως υποτακτικο ατομο, στων οποιων τα επιπεδα αυτοεκτιμησης αναφερομαι στο συγκεκριμενο νημα?)



    Επισης μια γενικη ερωτηση προς ολους : Πιστευετε πως ειναι 'ευθυνη' του Κυριαρχου-Αφεντη να ανεβασει την αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση στην εκαστοτε σκλαβα του, αν αντιληφθει οτι εκεινη το εχει αναγκη για να επιβιωσει στον 'εξω κοσμο' της κοινωνιας μας? ή πρεπει να της δωσει απλως το ερεθισμα ωστε να το προσπαθησει μονη της?
     
  3. paliria

    paliria New Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Ειναι απλο...Παντα στις σχεσεις μου ενιωθα οτι κατι ελειπε!!!Κατι σημαντικο ελειπε...Δεν μπορουσα ποτε να προσδιορισω τι!!...Ο Κυριος μου, βρεθηκε τυχαια στη ζωη μου και αμεσα καταβαλε σε μενα την ροπη προς την υποτακτικοτητα...Μη με ρωτησεις πώς!...Η σχεση και η επαφη μου με το χωρο εγινε γρηγορα και σε βαθος...Μερα μερα καθιερωνεται μεσα μου ολο και πιο πολυ και ειμαι πια σιγουρη για την επιλογη μου.Περαν τουτου επαψα πια να αναζητω αυτο το "κατι"...Ειναι πια σαφες οτι το εχω βρει!!!....
     
  4. WhiteBlack

    WhiteBlack Regular Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα!
    Πολλές φορές νιώθω κι εγώ το ίδιο συναίσθημα. Ανακατεμένα συναισθήματα. Μπερδεμένα, απροσδιόριστα.
    Αλλά εάν έχεις μία έμφυτη υποτακτικότητα, σου αρέσει η σκέψη της υπηρεσίας, της υποταγής, το να δίνεσαι, το να προσφέρεις, να κυριαρχήσε και να πειθαρχήσε μαζί αλλά δεν είσαι μαζοχιστής ώστε συνάμα να λαμβάνεις και πόνο, τότε τι γίνεται? Τι στον πέοντα γίνεται?!?!?
    Κι αν σου αρέσει και η άλλη πλευρά του νομίσματος π.χ να προσφέρεις πόνο τότε δεν γαμιέται ο Δίας μέσα σου?!!!!???
     
    Ξεφύγαμε λίγο από το νόημα του νήματος!
     
  5. paliria

    paliria New Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Νομιζω οτι δυιλιζουμε τον κονοπα..Καποια πραγματα ειναι αξιωματα, δεν εχουν "γιατι" , ειναι απλα ετσι...Και στην τελικη αν τα απολαμβανουμε και δεν ενοχλουμε και κανεναν γιατι να το ψαξουμε και περαιτερω?..
    Οσο για το τι γινεται με την αλλη πλευρα του νομισματος (να προσφερει πονο), σ αυτο φοβαμαι οτι δε μπορω να απαντησω εγω...Ενας Αφεντης κατι παραπανω θα εχει να μας πει!!
     
  6. WhiteBlack

    WhiteBlack Regular Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Mε διαφώτισες τώρα!
    Τεσπα σε υποκειμενικές ερωτήσεις σαφώς δεν περιμένεις και πολλά ενίοτε φυσικά!
    Κουβέντα να γίνεται!  
     
  7. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, ηταν κατατοπιστικοτατη.  
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Για να δούμε....

    Ναι. Για να είμαι ειλικρινής τις απολαμβάνω κιόλας ιδιαίτερα, αλλά μια συστολή πάντα την νιώθω.  
    Σε γενικές γραμμές, χωρίς να θεωρώ πως δεν υπάρχουν περιθώρια πάντα να αλλάξουν, διαμορφωθούν/τροποποιηθούν εξελιχθούν οι απόψεις μου, τις εκφράζω με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

    Από το σχολείο, πάντα πρώτο θρανίο!
    Σοβαρά τώρα, αν επιθυμώ να παραμείνω "αόρατη" το κάνω επειδή το επιλέγω για δικούς μου λόγους και όχι επειδή είτε ντρέπομαι για τον εαυτό μου είτε θέλω να κρυφτώ από τους άλλους επειδή θεωρώ πως δεν αξίζω!

    Αυτό είναι για μένα φιλοσοφία ζωής.
    Τον σκασμό ο κριτής μέσα μου τον βγάζει μόνο με διαταγή του Κυρίου, επειδή αυτό έχω επιλέξει και θεωρώ πως αυτό είναι το καλύτερο για μένα.

    Ναι. Αποδέχομαι με χαρά την διαφορετικότητα μου, κάτι που για μένα σημαίνει αποδέχομαι τα πάντα σε ότι με ορίζει συνολικά σαν άτομο, αλλά γι αυτό θα επεκταθώ στο τέλος.

    Όταν περπατώ αυτό κάνω. Βέβαια όταν κουράζομαι ο βηματισμός αλλάζει.
    Έχω να πάω στα μέρη εκείνα που επιθυμώ και συναντώ μόνο αυτούς που είτε χρειάζεται επαγγελματικά, είτε επιλεκτικά με εκείνους που απολαμβάνω να αλληλεπιδρώ.
    Κάποιες φορές, ιδιαίτερα σε περιόδους "εσωτερικής κατάδυσης" κλείνω τηλέφωνα και νετ και απομονώνομαι απόλυτα.
    Το πρόγραμμά μου δεν είναι γεμάτο πάντα και θα τρελαινόμουν αν ήταν.
    Είμαι δηλωμένη τεμπέλα και γουστάρω να αράζω όπως λέει κι Ένας Φίλος "χαλλλλαρα".

    Ναι στο πρώτο κομμάτι.
    Αναφορικά με το 2ο, αντλώ απίστευτη ικανοποίηση και από τα μπράβο των άλλων, ιδιαίτερα Του Κυρίου μου, περισσότερο από όση αντλώ από τον εαυτό μου.

    Κάποτε σκέφτομαι και αρνητικά. Κάποτε χάνομαι μέσα στα «σενάρια» στο μυαλό μου, κάποτε έχω νευρικότητα, κάποτε νιώθω πιο ευάλωτη, κάποτε πιο ανθεκτική κ.ο.κ.
    Δεν ξέρω κανένα που να σκέφτεται πάντα θετικά και αισιόδοξα, ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε τώρα.

    Ντύνομαι όπως γουστάρω εκτός αν υπάρξει παρέμβαση Του Κυρίου. Δεν θεωρώ πως τα ράσα κάνουν τον παπά και δεν θεωρώ πως έχει τόσο μεγάλη σχέση το ντύσιμο με την αυτοεκτίμηση.
    Κάποιος θεωρεί κομψό το ταγιέρ, εγώ το θεωρώ βαρετό και προτιμώ κάτι πιο μποέμ.
    Είναι και θέμα γούστου.

    Το κατά δύναμη.
    Και όχι δεν είμαι βέβαιη πως γνωρίζω πάντα τι αξίζω, αλλά, ανάμεσα σ άλλα, γι αυτό χρειάζομαι εξωτερικό κέντρο ελέγχου και αξιολόγησης.





    Η αυτοεκτίμηση για μένα δεν είναι ένα πράγμα και δεν αφορά έναν τομέα και μόνο.
    Μπορεί να έχω καλή αυτοεκτίμηση σε κάποιους τομείς και χαμηλή σε κάποιους άλλους.
    Αν με έκρινα βάση των πιο πάνω απαντήσεων θα έλεγα πως δεν έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση γενικά. Αλλά αφενός το άρθρο είναι γενικό υπερβολικά και αφετέρου δεν αναφέρεται σε υποτακτικές. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η υποταγή κοινωνικά θεωρείται αδυναμία και εκείνα τα χαρακτηριστικά που ορίζουν κάποιον ως υποτακτικό ως προβληματικές σφαίρες προς θεραπεία.
    Όπως και λανθασμένα πιστεύω ταυτίζουν κάποιοι την δυναμικότητα χαρακτήρα με την αυτοεκτίμηση ή ακόμα με την αυτοπεποίθηση.

    Οπότε ενώ η αρχική μου θέση ήταν πως δεν συνδέονται τα δύο, μετά από μια βδομάδα σκέψεων και αναλύσεων και συζητήσεων κατέληξα σε διαφορετικό συμπέρασμα.

    Έχω λοιπόν χαμηλή αυτοεκτίμηση σε πολλούς τομείς και προσωπικά θεωρώ πως δεν είναι άσχετο αυτό με την υποτακτικότητα μου και βέβαια δεν νιώθω να με ντροπιάζει ή μειώνει στο ελάχιστο αυτό το γεγονός, το σύνολο το οποίο είμαι.
    Όπως δεν είναι άσχετη η ενοχικότητα μου, ο μαζοχισμός μου, το δυσλειτουργικό Εγώ μου και πολλά άλλα.

    Προσέξτε.
    Δεν λέω πως κάθε ενοχικό άτομο με δυσλειτουργικό εγώ και σε συγκεκριμένους τομείς χαμηλή αυτοεκτίμηση, διάφορες φοβίες (εγκατάλειψης, απόρριψης κ.ο.κ), ψυχαναγκαστικές τάσεις σε κάποιους τομείς, διάφορες διαταραχές σίτισης και όχι μόνο, αυτουπονομεύτικές τάσεις ή ανασφάλειες κ.τ.λ. είναι υποτακτικό.
    Λέω πως, βάση των περιορισμένων προσωπικών παρατηρήσεων που έχω κάνει την τελευταία δεκαετία, είναι πολύ κοινά ανάμεσα σε βαθιά υποτακτικά άτομα κάποια ανάλογα χαρακτηριστικά.

    Αλλά αφενός η υποτακτικότητα έχει κι η ίδια διαβαθμίσεις –δηλαδή άλλη ψυχοσύνθεση και συμπλέγματα και ψυχαναγκασμούς έχει ο μπόττομ, άλλες ο υποτακτικός σε σχέση μερικής ανταλλαγής, άλλες ο υποτακτικός σε σχέση περισσότερης ανταλλαγής και άλλες ο υποτακτικός απόλυτης ανταλλαγής και αφετέρου όλα αυτά είναι όπως και η αυτοεκτίμηση , κάτι το οποίο εξελίσσεται,στα μέτρα του εφικτού πάντα.

    Το ότι είμαι κομπλεξική με ψυχαναγκαστικές τάσεις και πολλά άλλα, όχι απλά τα αποδέχομαι, αλλά τα έχω βάλει να δουλεύουν με τρόπο ώστε να μπορώ να τα απολαμβάνω.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ να επιθυμούσα αν είχα ψηλή στα πάντα αυτοεκτίμηση, να με φτύνουν, να με δέρνουν, να με κατουράνε, να με εξευτελίζουν και να με σέρνουν στα 4 σαν σκύλα και να κάνω και χαρούλες.
    Όπως δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιος με ψηλή αυτοεκτίμηση στα πάντα και την πεποίθηση πως είναι δώρο Θεού και είναι αυτοδύναμος και παντοδύναμος και καλά, να λειτουργεί και να ενεργοποιείται μόνο όταν βρίσκεται υπό Κάποιον. Αν ήταν έτσι δεν πιστεύω να εμφανιζόταν ως ανάγκη η υποτακτικότητα. (Θα μπορούσε να εμφανιστεί βέβαια ως θέλω επειδή καλύπτει κάποια κενά της καθημερινής ζωής, αλλά όχι ως ανάγκη.)

    Ακριβώς λοιπόν επειδή αποδέχομαι την πραγματικότητα αναφορικά με το ποια είμαι, μπόρεσα να την διοχετεύσω μέσα από το βδσμ, έτσι ώστε να μπορώ στην κοινωνική ζωή να επιβιώνω χωρίς να τα έχω σε λανθάνουσα μορφή και ανεξέλεγκτα να την κυβερνούν.

    Αυτά τα ολίγα από μένα στο εξαιρετικό θέμα που έθεσες nightingale  

    Και ένα τραγουδάκι σχετικό  



    Υ.Γ. Όλα όσα γράφω εκφράζουν υποκειμενικές προσωπικές μου απόψεις και μόνο και φυσικά αφορούν εμένα προσωπικά και όχι τις απανταχού υποτακτικές.

    Υ.Γ.2 Υπάρχει ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή αναφορικά με το θέμα μας για όποιον ενδιαφέρεται, στο οποίο βρήκα κάποιες αξιόλογες αναφορές:

    Academia.edu | Η Αυτοεκτίμηση-Θεωρία και Αξιολόγηση | Efstratios Papanis





    .
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Kι εγω το ιδιο ακριβως αισθανομαι... Ενα 'εξωτερικο κεντρο ελεγχου και αξιολογησης' μου ειναι σχεδον απαραιτητο ωστε να διατηρηθει η αυτοεκτιμηση μου σε ικανοποιητικα επιπεδα.



    Συμφωνω απολυτα μαζι σου!



    Εννοειτε.
    Lara [E-p] σε ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες τις σκεψεις σου μαζι μας.
    Αρχισα να νιωθω τοσο μονη και .. παραταιρη... ως η μονη υποτακτικη με 'χαμηλα επιπεδα αυτοεκτιμησης'... (σε καποιους τομεις ,οπως αναφερεις κι εσυ, οχι σε ολους.   )
     
  10. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Ξαναρωτω γιατι ειλικρινα με ενδιαφερει πολυ η αποψη των Κυριαρχων στο forum:

    Πιστευετε πως ειναι 'ευθυνη' του Κυριαρχου-Αφεντη να ανεβασει την αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση στην εκαστοτε σκλαβα του, αν αντιληφθει οτι εκεινη το εχει αναγκη για να επιβιωσει στον 'εξω κοσμο'?
    ή πρεπει να της δωσει απλως το ερεθισμα ωστε να το προσπαθησει μονη της?
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Δεν εξαρτάται από τον/την Κ η αυτοπεποίθηση του/της υ.
    Ούτε απο τον/την Α η αυτοπεποιθηση του/της σ.
    Ο/Η Κ/Α μπορει μόνο να συμβάλει με θετικά σχόλια.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Eπίπεδα Αυτοεκτίμησης σε υποτακτικά άτομα.

    Σκέφτηκα πολύ πάνω σε αυτό το θέμα.

    Αυτό που μπορώ να πω για τα υποτακτικά άτομα είναι ότι όσο ζουν την υποτακτικότητά τους σε κάποια σχέση D/s, αν αυτή η σχέση είναι ουσιαστική, τότε τα θεμέλια της αυτοεκτίμησής τους θα αλλάζουν γιατί τελείως άλλα πράγματα θα θεωρούν ως προσωπικά τους επιτεύγματα και αν είναι σκλάβοι, τότε η αυτοεκτίμησή τους εξαρτάται από την υπόληψη στην οποία τους έχει ο Αφέντης τους και μόνο.

    Σπουδαίο το βιβλίο της lara[E-p] το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον, έκανα το τεστ και διαπίστωσα ότι τόσο οι απαντήσεις στα ερωτήματα όσο και τα συμπεράσματα έχουν μεγάλα περιθώρια ερμηνείας.

    Προτείνω να διαβαστεί σε συνδυασμό με την εισαγωγή είτε της healthy submissive https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/4859-healthy-submissive-η-υγιής-υποτακτική.html. είτε της https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/6649-troubled-submissive.html. Και στα δύο κείμενα, η yalda tovah μιλάει για μια βασική ψυχοσύνθεση υποτακτικού ατόμου, για την προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον, την ευαισθησία του ως δέκτη και την ανάγκη του να φέρνει ευχαρίστηση και εξηγεί πώς διαμορφώνει το υποτακτικό άτομο ο τρόπος με το οποίο αυτό γίνεται αποδεκτό από το περιβάλλον του στην παιδική ηλικία.

    Νομίζω ότι έχει μεγάλη σχέση με το θέμα αυτού του νήματος.

    Κατά τ άλλα, για να είμαι ειλικρινής, παθολογικά χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν νομίζω ότι έχω βρει στο χώρο, είτε από υποτακτικά άτομα είτε από Κυρίαρχα.

    Όσον αφορά τη λογικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, αυτή δεν βλέπω γιατί είναι κακή ιδέα. Ζούμε σε μια κοινωνία που καταρρέει από κάθε άποψη, κάποιος, κάπου, κάτι πρέπει και αυτός να έκανε λάθος. Δεν μπορεί μόνον όλοι οι άλλοι να φταίνε. Μέτρια στην καλύτερη και πολύ μας είναι. Και στο BDSM, καλά είναι ως μέτρια αυτοεκτίμηση.

    Το χειρότερο πράγμα, ιδίως στο εφαρμοσμένο BDSM, διότι στο αναγνώσιμο μικρό το κακό, είναι να έχει κανείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Μακράν το χειρότερο και για όλα τα στάτους.