Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι η πορνογραφία τέχνη;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 4 Μαϊου 2006.

  1. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    H πορνογραφία δεν είναι τέχνη, είναι ένα θέμα ωστόσο που μπορεί να αποτυπωθεί μέσω της τέχνης. Τώρα το κατά πόσο περνάει ως υψηλή τέχνη ή στα κοινά, αυτό έχει να κάνει με το ύφος του καλλιτέχνη, τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει, τα συναισθήματα που έχει σκοπό να δημιουργήσει ή την συνολική εμπειρία που σου μεταφέρει μέσω του συνόλου των μέσων που χρησιμοποιεί.

    Σαν καλός τεχνίτης δηλαδή χρειάζεται να δημιουργήσει τις γραμμές, τα όρια και να επιλέξει προσεκτικά τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει για να επικοινωνήσει το μήνυμα του όποιο και αν είναι αυτό. Εμείς όμως σαν θεατές αυτού του συνολικού αποτελέσματος, δεν χρειάζεται να ξέρουμε αυτές τις λεπτές γραμμές, να τις διαχωρίζουμε, αρκεί να εισπράττουμε ακέραια την ποιότητα του μηνύματος. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να μοιραστούμε και αυτό ναι είναι τέχνη. ταπεινή μου άποψη.
     
  2. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο κατά την άποψή μου που πρέπει να επισημανθεί, και το οποίο συντελεί στην διαμόρφωση των απαντήσεων επί του ερωτήματος του νηματοθέτη,είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών, για το πως αμφότεροι διάκεινται έναντι της πορνογραφίας γενικότερα.

    Είναι γνωστό επί παραδείγματι, ότι στην πλειονότητα των γυναικών δεν αρέσει το σκληρό πορνό, και προτιμούν το soft porn. Aντίθετα στους περισσότερους άνδρες αρέσει το σκληρό πορνό.
    Είναι επίσης γνωστό ότι ποσοστιαία είναι λίγες οι γυναίκες που βλέπουν γενικά πορνό, σε σχέση με το σύνολό τους, ενώ θα αποτελούσε πραγματικά ...φαινόμενο ...να υπάρχουν άνδρες που δεν ενδιαφέρονται να δουν πορνό.
    Έχω την αίσθηση ότι στην συνείδηση των περισσοτέρων (όχι όλων) γυναικών, η πορνογραφία ενοχοποιείται ...
    ...εξού και ο λόγος ...για να μην την θεωρούν ...τέχνη.

    Ερωτώ λοιπόν ενοχοποιείται για κάτι η πορνογραφία ...?
     
  3. Kristen

    Kristen Regular Member

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    Εμενα μ'αρεσει το πορνο και μαλιστα το σκληρο  
     
  4. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    μα ούτως ή άλλως δεν είναι τέχνη...τέχνη είναι η μουσική, η ποίηση, η λογοτεχνία...ο κινηματογράφος...

    άρα μία ταινία πορνό στο βίντεο που έχει ως σκοπό την άμεση διέγερση του σώματος και δεν προορίζεται για καμία άλλη χρήση παρά μόνο αυτή (ο σκηνοθέτης δεν προσπαθεί να επιτύχει κάτι παραπάνω ούτως ή άλλως...πως να θεωρηθεί τέχνη; )

    καταρχάς χρειάζεται ο ίδιος ο καλλιτέχνης προσπαθήσει να σου επικοινωνεί κάτι πολύ συγκεκριμένο (μήνυμα) ή συναίσθημα ή εμπειρία...

    Αν μπορεί ακόμα και με hard porn, καμία αντίρρηση, αλλά η πλειονότητα των hardcore ιστορίων και hardcore ταινιών δεν αποσκοπούν σε παραπάνω μηνύματα γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο του δημιουργού τους. Και αυτό δεν μπορείς να το παραβλέπεις, διαφορετικά αναγάγουμε σε καλλιτέχνες ανθρώπους που δεν σκόπευαν στην καλλιτεχνία και στην επικοινωνία αλλά στο κέρδος.
     
    Last edited: 24 Οκτωβρίου 2012
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;


    Εύγε ..!  
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;


    Mα δεν μιλώ μόνο για ξερό σωματικό ερεθισμό. Πολλά από τα θέματα της πορνογραφίας, παράγουν συναισθήματα και στέλνουν μηνύματα τα οποία σπάνε συγκεκριμένα ταμπού της καθεστηκυίας ηθικής τάξης, όπως ...cheating, incest, sex in public, flashing females in public, clasroom, humiliation, just for cash, retro, και πολλά άλλα.
    Μουσική, ποίηση, λογοτεχνία κινηματογράφος, ...ουκ ολίγες φορές ...κάνουν το ίδιο με την θεματική την οποία προβάλουν. Σπάνε δηλαδή τα ταμπού.Παρά ταύτα συνεχίζουμε να τα θεωρούμε τέχνη, και πούσαι ...αυτά κι άν σκοπεύουν στο κέρδος .....
    Η πορνογραφία είναι πλέον χωρισμένη σε ....πολλές ....και ξεχωριστές θεματικές όπου η κάθε μία από αυτές δημιουργεί συναισθήματα και στέλνει μηνύματα ...και δεν είναι απλά...."μπήκε ο πούτσος στο μουνί, αρχίζει το μέσα-έξω, μέσα-έξω, ...έχυσε και τελειώσαμε..."
    Όπως υπάρχουν φθηνά κινηματογραφικά ή λογοτεχνικά έργα έτσι υπάρχουν και φθηνά πορνογραφικά έργα,
    (με το "φθηνά" εννοώ τα έργα εκείνα των οποίων το περιεχόμενο αξιολογείται ως μετριότητα ...) δεν μιλώ για αυτά.
    Aυτό το οποίο διακρίνω, είναι ότι πολλοί ενήλικες προσεγγίζουν την πορνογραφία φοβικά και ενοχικά,
    λες και αυτή ενοχοποιείται για κάτι ....
     
  7. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    ok. συμφωνώ με την προσέγγιση σου περί φτηνού θεάματος κτλ.

    για το bold κομμάτι...
    ναι, ίσως γιατί το είδος πλέον έχει περάσει να ταυτίζεται με το φτηνό, λόγω ίσως του οτι από τον τομέα της πορνογραφίας, ίσως είναι ελάχιστα τα δείγματα "γραφής" που όντως να προσπαθούσαν το κάτι παραπάνω και άρα καίγονται και αυτά με τα υπόλοιπα, από μία άποψη δηλαδή είναι οι άνθρωποι που το προσέγγισαν και πως...

    ως επί το πλείστον δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό το είδος για κάτι παραπάνω...και είναι και δύσκολο είδος πάρα πολύ από τη φύση του για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, γιατί ήδη η σωματική διέργεση που λες και εσύ, προφανώς υπερκαλύπτει ενδεχόμενα μηνύματα, άρα επειδή το θέμα είναι αυτό που από τη φύση του είναι διεργετικό, για να ισορροπήσει από καλλιτεχνικής απόψεως είναι πολύ δύσκολο, απαιτεί πολύ προσεγμένη αξιοποίηση του cast ή του θέματος, και να περνά ατμόσφαιρα μέσα από τη συνολική του σύνθεση που θα υπερπηδά το άμεσο...το εύπεπτο. Βέβαια μέσα από τη συνολική προσπάθεια στο τέλος θα το αναδεικνύει...αλλά πόσοι είναι αυτοί που έχουν το magic touch?

    πάντως γενικά μιλώντας και οι γυναίκες βλέπουν τσόντες και πολλές μάλιστα - μια εποχή κάναμε soiree με τις φίλες μου...πολύ γέλιο- δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής κάποιον που απλώς να την προσεγγίζει φοβικά...ενοχικά ίσως αλλά αυτό οκ είναι θέμα κουλτούρας σε έναν πολιτισμό όπου το σεξ το ίδιο προσεγγίζεται ως κάτι φθηνό...
     
    Last edited: 24 Οκτωβρίου 2012
  8. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    Xαίρομαι για την κατ' αρχήν συμφωνία μας, και βλέπω ότι και η δική σου προσέγγιση μου δίνει τροφή για περαιτέρω σκέψη ....

    Συμφωνώ σ'αυτά που γράφεις πιό πάνω, και συμπληρώνω, ότι η πορνογραφία έχει ταυτιστεί με το "φτηνό", λόγω της δημιουργίας μεγάλου όγκου ....σαβούρας ..προς κατανάλωση ...
    Για δες μερικά "θέματα" από Μario Salieri, .....τον οποίο προσωπικά τον θεωρώ πολύ πιο ποιοτικό από άλλους και τα δικά του δείγματα γραφής πολύ πιό ανώτερα .....




    Eδώ βάζω εγώ μια τελεία στο γραπτό σου, για ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα:
    Γιατι θα πρέπει απαραίτητα η σωματική διέγερση να υπερκαλύπτει τα μηνύματα που θέλει να δώσει ο παραγωγός του έργου ...?
    ΄Εχω προβληματιστεί πολλές φορές με διάφορες θεματικές στην πορνογραφία, για τον τρόπο που με διεγείρει απίστευτα το μήνυμα το οποίο στέλνουν .....
     
  9. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    αν κάτι είναι πολύ ερεθιστικό, δεν θα σταθείς στα υπόλοιπα εκ φύσεως πιστεύω..

    άρα ο σκηνοθέτης, καλλιτέχνης οφείλει να το λαμβάνει και αυτό υπόψη του.
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    Τώρα για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου!

    Οι ηθοποιοί σε τέτοιες ταινίες είναι καλλιτέχνες?
     
  11. Monsieur Daulmancieur

    Monsieur Daulmancieur Regular Member

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;

    Φίλε η ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ είναι η 8η ΤΕΧΝΗ!
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Είναι η πορνογραφία τέχνη;


    Δεν αντιλέγω αλλά υπάρχουν και μηνύματα τα οποία θέλει να μας περάσει ο παραγωγός, που γεννούν συναισθήματα και είναι πιό καυλωτικά ακόμα και από την ίδια την σεξουαλική πράξη.
    Όλα αυτά βέβαια πάντοτε μέσα και σε υποκειμενικά πλάισια.
    Κάποιο μήνυμα ή κάποια ιδέα την οποία στέλνει ο παραγωγός με το έργο του .....,
    εμένα μπορεί να μου "τινάζει τον εγκέφαλο" και εσένα να σε αφήνει παγερά αδιάφορη ....
     
    Last edited: 25 Οκτωβρίου 2012