Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 8 Οκτωβρίου 2012.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Τσου. Η τελολογία των δύο εξ' αντιδιαστολής τιθέμενων εκ του νηματοθέτη συστημάτων είναι σαφώς κεχωρισμένη.

    Εγώ επιθυμώ, και νομίζω ότι αυτό έκανα πάντα, να ανήκω σε κλειστό μεν ευρύ δε υποσύστημα και σε καμία περίπτωση δεν προβάλω BDSMικά πράγματα στο γενικό πλήθος, το θεωρώ δε βλακώδες όταν γίνεται.

    Αυτό ήταν όλο;  

    Δεν μπαίνει θέμα "ιδεώδους" μπαίνει θέμα κοινής λογικής  

    Χμ... γερμανικά, είπατε;  
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Εγώ το κατάλαβα, αλλά εσύ φαίνεται να μην το έχεις καταλάβει ακόμα...

    Και εσύ τι είσαι ο Ζορό του forum? Υπερασπιστής των φτωχών και ανήμπορων Master?

    Τότε ή κάνε το ή μη το κάνεις. Αλλά πρόσφερε κάτι στην συζήτηση μη προσπαθείς να πατρονάρεις τους γράφοντες.
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Δεν θα συνεχίσω, θα σε αφήσω να έχεις τον τελευταίο λόγο αφου εχω καταλάβει ότι αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα....

    Καλή συνέχεια Master....
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Το έχουμε αυτό το ελάττωμα εμείς οι Masters. Ευχαριστώ πάντως για την μέριμνά σου περί του "Ευ ζειν" μου;-)
     
    Last edited: 27 Οκτωβρίου 2012
  5. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    πω πω! να τα τα ζόρικα! και βλέπω έχουν επιστρατευθεί όλες οι "φυλές του Ισραήλ!" και ο Πύργος της Βαβέλ κι αυτός εδώ!!

    Ποιος αλήθεια δεν έχει την ανάγκη να αισθάνεται μέλος μιας ομάδας? ήτοι ενός κλειστού συστήματος? οκ όχι όλοι! πάντως οι περισσότεροι μάλλον ναί. Και η ύπαρξη του φόρουμ αυτού αλλά και πιο πέρα του δήθεν χώρου του bdsm τούτο καταδεικνύει ευθαρσώς! Εμ πως αλλιώς??? Όμως... η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με τον βαθμό της εμπλοκής σου , στον όποιο χώρο / υπο-ομάδα ή κλειστό σύστημα, ανάλογα λοιπον με τον βαθμό εμπλοκής βγαίνεις και προς τα έξω , στα ανοιχτότερα συστήματα. Εκεί πιθανότατα να υπάρχει ένα θέμα που μπορεί να είναι "θεματάκι" ή και 'θεματάρα' !

    Πολλοί νομίζουμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε και να διαχειριστούμε ! κι είναι μεγάλη παγίδα τούτη η αίσθηση μα το Δια! Είτε μπαίνουμε σε μια διαδικασία διχασμού (άλλος το πρωι - αλλος το βραδυ πχ) ή ... το κουβαλάμε μαζί μας και βγαινει....βγαινει μα πως βγαινει!!! Αλήθεια γίνεται να μη βγαίνει? Προχωράς στο δρόμο και τσουπ να ένας τσέλιγκας :"που πας μωρή με τη σακαράκα σου...τραβα στην κουζίνα να κανεις κανα κοκκινιστό".... Μετά πας στην τραπεζα...βγαίνει η δισ ξεκωλίδου και παίρνει τη σειρά 34 προ αυτής... και άλλος δεν λεει κουβέντα, άλλος γινεται Τούρκος , άλλος της την πέφτει (πιο μάγκας !!)Απλοϊκά καθμερινα πράγματα που όμως σχετίζονται όχι με το bdsm μη το δει κανείς τοσο στενά. Οόόχι! Σχετίζονται με το τι κουβαλάει ο καθένας , πως αισθανεται , πως μεγάλωσε σε τι διαδικασίες έχει ή δεν έχει μπει και πως βλεπει τον εαυτό του σε σχέση με τους άλλους.
     
    Last edited: 30 Οκτωβρίου 2012
  6. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να σφαζόμαστε.Ή ίσως και να υπάρχει τελικά...Το νήμα που έχω θέσει , όσο κι αν σας φαίνεται καλό , κακό , ακατανόητο ή δε ξέρω κι εγώ τί άλλο , αφορά σε πράγματα που με απασχολούν.Προσωπικά πράγματα.Δύσκολα -για μένα- τουλάχιστον.

    @Ζωή
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Με κάλυψε ως προς την ερώτηση μου.
    Αν σε ενδιαφέρει το θέμα ευχαρίστως να δώσω διευκρινίσεις.Ρώτα με όμως αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο.Θα σου έλεγα να τσεκάρεις γενικά και τι παίζει με τις απαντήσεις των υπολοίπων ,γιατί κρύβουν για μένα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ' ότι δείχνουν εν πρώτοις  
    Μάλλον όμως φαίνεται να έχεις πιάσει το νόημα με την αναφορά σου στην έλλειψη κατανόηση που κυριαρχεί σε όλες τις απαντήσεις.Το ερώτημα είναι πώς εσύ όμως από τη μεριά σου μπορείς και το αντιλαμβάνεσαι αυτό ?

    @gaby
    Η τελεολογία της υπόθεσης είναι πράγματι υπαρκτή.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι και συζητήσιμη.
    Δε ξέρω , εσύ αποφασίζεις   Αν σου αρκεί ,εγώ τί να πω ? Να επισημάνω όμως , πως η κοινή λογική , εμένα δε με καλύπτει εν γένει .Μάλλον με "απασχολεί".
    Από τη στιγμή που συμφωνείς με την κοινή λογική την οποία ευαγγελίζεσαι εν προκειμένω , πώς μπορείς να προβαίνεις σε προσωπική απάντηση επί του θέματος ?
    Βοηθάω καθόλου ?

    @NobodyKP
    Παρακάπμπτω τα επιμέρους σχόλια και προχωρώ στις ερωτήσεις που μου έθεσες καθότι θέλω να θεωρώ γνήσια τη προσπάθειά σου να συμμετάσχεις.
    Θα σου πω τα εξής τηρώντας τη σειρά με την οποία αυτές εξετέθησαν :

    1ον )Φυσικά και δε σας καταλαβαίνω πλήρως,αν όχι διόλου...Ελπίζω να μην υπολοίπομαι σε κάτι εξ' αυτού.
    2ον) Σχετικά με το non-paper ,... δύσκολο να πω.Είναι μέρος του θέματος .Μη σου πω στη καρδιά  
    3ον) Όταν αναφέρεται κανείς σε αυτήν γενικόλογα , όχι.Όταν υπεισέρχεται στα ενδότερα , δλδ στους φορείς αυτής ναι.Και υπ' αυτή την έννοια φυσικά εντάσσεται εκεί όπου εσύ ο ίδιος φρόντισες να υποδείξεις.Τούτο καταδεικνύεται άλλωστε και από την ερώτησή σου σχετικά με το αν έχει η πλειοψηφεία ιδεώδες.
    Άλλα να υπενθυμίσω επίσης ότι ,όταν έκανα αναφορά σε αυτό απευθύνθηκα σε ένα πολύ συγκεκριμένο φορέα ιδεωδών που καλείται "Ζωή".
    Γι αυτό και κρατώ ως ενδιαφέρον για το νήμα ,το γεγονός ότι αισθάνεσαι (λογικά κατ' εμε) την ανάγκη να παρέμβεις σε αυτό με το συγκεκριμένο τρόπο που το πράττεις.Θεωρείς ότι στηρίζεις ένα συλλογικό ή το ατομικό σου ιδεώδες ? Ή και τα δύο ενδεχομένως ? Να θυμίσω ότι βρέθηκες σε διάσταση με τον MasterPerris για ακριβώς τους αντίθετους λόγους.Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος στο τελευταίο.Μάλλον είναι θέμα εξακρίβωσης της κοινής εφπτομένης.Είδομεν.
    4ον)Το επίπεδο αυτό υφίσταται.Και αφορά στη συλλογιστική μιας ακουσίως αυτονόητης εύρυθμης λειτουργίας της ,που δύναται εξ αντικειμένου να άγει καλώς τα πράγματα.Αλλά να προσθέσω πως υπάρχει και η εκδοχή του υποδειγματικού , εκτός αυτής της τελειότητας στην οποία παρέπεμψες σημασιολογικά.Το γιατί επέλεξες τη δεύτερη είναι δικό σου (?).
    5ον) Η πρώτη σου ερώτηση , αποτελεί για μένα και απάντηση στη τελευταία που μου έκανες.

    Ερώτηση με βάση τα παραπάνω.
    Είναι ποτέ δυνατό να λάβω προσωπικές αποφάσεις εκτός του πλαισίου της αίσθησης σύμπραξης και συμμετοχής σε μια αυτονοούμενη και εν πολλοίς αυτοοριοθετημένη πλειοψηφεία ?

    @MasterPerris
    Μπορεί να φανεί οξύμωρο για ορισμένους αλλά η αντιπαράθεσή σου με τον NobodyKP βρίσκεται να είναι εντός θέματος.Όπως είπα σε μια των διευκρινήσεων ,με ενδιαφέρει η οποιαδήποτε αναγωγή θα μπορούσε να γίνει.Αρκεί να αφορά σε προσωπική στάση.Το οποίο θέλω να πιστεύω ότι ισχύει στην προκειμένη περίπτωση και για τις 2 πλευρές.Εσείς θα μου πείτε...
    Επίσης να πω ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον η αναφορά σου σε έναν "παγκόσμιο κανόνα".Αλήθεια τί σκέπτεστε γι' αυτό οι υπόλοιποι?

    Κάτι τελευταίο.
    Θα ήθελα να επισημάνω πως το νήμα είναι τέτοιο που , εκ φύσεως (?) , από τη στιγμή που θα αποφασίσει κανείς να συμμετάσχει , είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να αποφύγει να βρεθεί εντός θέματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Στη θέση σας θα ήμουν αρκετά προσεκτικός.Ίσως πάλι όχι...
     
  7. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    συγχωρέστε με ως new ...μπιιιι δεν χειρίζομαι καλά τα posts... Συμπληρωσα θαρρω..
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Να διαχειριστούμε ποιο πράγμα? Διότι όλοι μας επιλέγουμε και διαχειριζόμαστε, χιλιάδες πράγματα καθημερινά!!
     
    Last edited: 31 Οκτωβρίου 2012
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    @ Enthralling kernel G

    Φίλε μου

    Προσωπικά δεν έχω τίποτε μαζί σου ούτε και με κανένα άλλο εδώ μέσα. Μετά όμως και από την σημερινή προσπάθεια γίνεται εμφανές πως ή δεν μπορείς να γράψεις διαφορετικά ή δεν θέλεις να γράψεις διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση δικαίωμά σου.

    Αν νομίζεις πως έτσι πρέπει να γράφεις και πως έτσι για σένα είναι το ορθό εμένα μου περισσεύει. Δεν ξέρω που έμαθες να γράφεις ελληνικά αλλά πρέπει να ομολογήσω πως συνεχίζω να μη καταλαβαίνω καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

    Δηλαδή τι να καταλάβω από αυτή την φράση?
    Ετσι όπως αυτό είναι γραμμένο (και επειδή για μένα η σύνταξη της ελληνικής είναι καθαρά μαθηματική υπόθεση) Αυτό που φαίνεται να εννοείς ανασυντάσσοντας τις προτάσεις σου είναι πως: Το επίπεδο αυτό (ποιο επίπεδο? αδυνατώ να καταλάβω) δύναται εξ' αντικειμένου να άγει καλώς τα πράγματα (το επίπεδο άγει τα πράγματα). Τώρα αν αυτό το πράγμα το καταλαβαίνει κανείς, εγώ κερνάω μπύρα!

    Επειδή όμως φαίνεται πως κάποιοι σε καταλαβαίνουν, ίσως οι δικές μου γνώσεις περί συντακτικού και εννοιολογίας στην Ελληνική γλώσσα να είναι ελλιπείς. Εξ'άλλου δεν είμαι ούτε φιλόλογος ούτε τόσο διαβασμένος. Απλώς έχω μια σχετικά επαρκή γνώση της ελληνικής. Σε κάθε περίπτωση όπως λένε και οι φίλοι μας, "I rest my case and Ι give up once more". Δυστυχώς επαναλαμβάνω αδυνατώ, με εξαίρεση ελάχιστες φράσεις, να καταλάβω, για τι πράγμα μιλάς και σε τι αναφέρεσαι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων για μένα είναι λέξεις ατάκτως ειρημένες!

    Χωρίς απολύτως καμία παρεξήγηση...

    Φιλικά πάντα
    M KOstas
     
    Last edited: 31 Οκτωβρίου 2012
  10. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    ναι όλοι μας!! και επιλέγουμε και διαχειριζόμαστε... ή μήπως όχι πάντα? δεν ξέρω πάντα με ταλαιπωρούν αυτές οι δευτερες σκέψεις!! εσένα?

    εν παση περιπτώση τι έλεγα? α ναι? τι επιλέγουμε και τι διαχειριζόμαστε !! (Ελα ντε!! ) νομίζω οτι εννούσα το ποια συμπεριφορά θα χρησιμοποιησούμε για να είμαστε "fit" !! ας πούμε το πρωινό προσωπείο του καλού νοικοκύρη -επαγγελματία - οικογενειαρχη...κλπ κλπ ή του αγριου ατίθασου και ερωτύλου ??? λεω τώρα.... ! αυτο που μας έμαθαν σπιτι μας? να σεβεστε τους μεγαλύτερους , τις γυναικες δεν τις χτυπαμε ουτε με τριαντάφυλλο?
    ή του τεστοστερονάτου Μαστερά που πετά στον αερα τα 3μετρα και τα κανει σβούρες σαν το ζορο αφήνοντας το μονόγραμμά του στο λευκό τροφαντό κωλαράκι της σκλαβούλας??
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Πάντα οι άνθρωποι διαχειριζόμαστε και επιλέγουμε τι θα κάνουμε!

    Πρόσεξε δεν κάνουμε ότι θέλουμε ή ότι ΘΑ θέλαμε!

    Αλλά αυτό που θα κάνουμε ΝΑΙ το επιλέγουμε.

    Fit ως προς τί?

    M KOstas
     
  12. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: BDSM ,ανοικτά συστήματα vs κλειστά και πολιτισμός

    Η μεγάλη σιγουριά και βεβαιότητα, είναι από μοναχουλα της παγίδα!! Αυτό σε οτι αφορα τις "επιλογές"
    Fit ...αν διαβάσεις προσεκτικά θα το πιάσεις!!! Εξυπνουλης μου φαίνεσαι!!!

    Προσωπικά Σιχαίνομαι τα Quotes....απομονώνοντας τις φράσεις χάνεται η συνεχεια του κειμένου.