Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σοκαριστική δολοφονία:

    in.gr - Ζευγάρι στο Πακιστάν σκότωσε με οξύ την 15χρονη κόρη του επειδή μιλούσε με ένα αγόρι - Ειδήσεις - Κόσμος


    Κάποιοι φλυαρούν για τα δικαιώματα τού κάθε πακιστανού ή μπαγκλαντέζου ........ λαθρομετανάστη! Φωνάζουν και προπαγανδίζουν περί «ενσωμάτωσης» τών λαθρομεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, αδιαφορώντας άν η χρεοκοπημένη Ελληνική κοινωνία μπορεί να σηκώσει το βάρος της ενσωμάτωσης.
    Τι κι αν οι ξένοι είναι ανεπίδεκτοι προσαρμογής στα πολιτισμικά δεδομένα τού τόπου μας, λόγω διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας, τι κι αν είναι φορείς παρασιτισμού και σοβαρών ασθενειών, τι κι αν ο Ελληνικός λαός υποφέρει από την εγκληματική τους δραστηριότητα, τι κι αν αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες (φανατικοί φονταμεταλιστές ισλαμιστές τρομοκράτες μπορεί να υπάρξουν και εδώ) για τους «υπερδημοκράτες» «προοδευτικούς» στο όνομα καταπολέμησης ρατσιστικών συνδρόμων και μόνο, είναι ισότιμοι με τους υπολοίπους Έλληνες πολίτες…

    Το θέμα των μεταναστών δεν είναι πρόβλημα ρατσισμού.
    Το θέμα των μεταναστών είναι πρόβλημα σταδιακής αλλοίωσης του συνεχώς φθίνοντος από την υπογεννητικότητα Ελληνικού πληθυσμού, στο οποίο προσφάτως προστίθεται και το πρόβλημα των Ελλήνων που εγκαταλείπουν την πατρίδα και πάνε οι ίδιοι μετανάστες στο εξωτερικό, και Κύριος οίδε αν ποτέ θα μπορέσουν να επιστρέψουν.
    Πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα, ότι "αφού δεν θες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, θάχουν δίκιο και οι ξένοι να μην θέλουν τους Έλληνες στις πατρίδες τους", και πιστεύουν ότι έτσι τεκμηριώνουν νομιμοποίηση για την αθρόα εισρροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
    Μα η Ελλάδα δεν είναι δυτική ή κεντρική Ευρώπη, όπου η ασφάλεια των επιμέρους χωρών ....περισσεύει ...
    Η Ελλάδα είναι στην πόρτα της ισλαμικής ανατολής, και ο πολυπολιτισμός για τα δικά της γεωπολιτικά δεδομένα δεν είναι απλή υπόθεση.

    Η δολοφονία της 15χρονης από τους ίδιους της τους γονείς, βασίζεται στην ακραία θρησκευτική Ισλαμιστική κουλτούρα τους, που θέλει την γυναίκα σε ένα επίπεδο, ...λίγο ανώτερη των ζώων ....
    Υπάρχει κανείς που θάθελε στη γειτονιά του τέτοιους γείτονες ...?
    Ας μη βρεθεί κάποιος να μας πει ότι και εδώ κάνουμε εγκλήματα,γιατί το επιχείρημα αυτό έχει ξεφτίσει πιά.
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2012
  2. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Η μεγάλη απάτη: Ακόμα και τα μικρά παιδιά θα πληρώσουν 5.000 ευρώ στους τραπεζίτες!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ


    Το "μεγάλο παιχνίδι" των τραπεζιτών και ο τρόπος με τον οποίο όχι μόνο φόρτωσαν στους πολίτες τα χρέη τους, αλλά εξανέμισαν και τα όποια οφέλη από το "κούρεμα" αναδεικνύoνται ανάγλυφα από τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

    Πέρα από το χρέος που πλέον σε σχέσεη με το ΑΕΠ αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις και καταδεικνύει το εύρος της αναξιοπιστίας ή ακομα και της απάτης που έχει στηθεί σε βάρος των πολιτών (θα φτάσει το 189,1% το 2013 από 129% το 2009!), ένα κρίσιμο στοιχείο δείχνει ότι όλη η Ελλάδα υποφέρει για να ωφεληθούν μια χούφτα τραπεζίτες και βέβαια οι πολιτικοί που εκτελούν τις εντολές των τραπεζιτών:

    Συγκεκριμένα ενώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης του 2012 μειώθηκε κατά 105,97 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) που τόσο ακριβά πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι πολίτες, το 48% αυτού του κέρδους εξανεμίζεται γιατί θα δανειστούμε μέσα στο 2013 για την ανακεφαλαιoποίηση των τραπεζών 48,5 δισ. ευρώ!

    Σε ποιον να το πεις και ποιος να σε πιστέψει ότι μια ολόκληρη χώρα εργάζεται για πέντε-δέκα τραπεζίτες! Η οποία ανακεφαλαιοποίηση προήλθε από το "κούρεμα" των ομολόγων. Και είναι οι μοναδικοί στους οποίους επιστρέφονται τα χρήματα αυτά, τα οποία βέβαια, τα δανείζεται το ελληνικό κράτος, δηλάδή οι Έλληνες πολίτες!

    Έτσι, κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, κάθε παιδί, κάθε μάνα, κάθε πάμφτωχος και άνεργος θα πληρώσει "ζεστά" 5.000 ευρώ από την τσέπη του στους τραπεζίτες! Δεν θα τους τα δανείσει. Θα τους τα χαρίσει! Ο ίδιος θα δανειστεί για να τα πάρουν οι τραπεζίτες ως ενίσχυση και ο ίδιος φυσικά θα τα επιστρέψει στους ξένους δανειστές με περικοπή του μισθού του ή με πρόσθετους φόρους!

    Αυτό πόσο δίκαιο και σύννομο μπορεί να είναι; Και φυσικά οι ίδιοι διατηρούν την διοίκηση των τραπεζών τους και θα εξακολουθήσουν την χλιδάτη ζωή τους, στο όνομα της ανάγκης "να κινηθεί η αγορά". Σημειώνεται ότι από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση, έχουν λάβει 200 δισ. ευρώ ενισχύσεις για να "κινηθεί η αγορά"!

    Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε το ύψος του ελλείμματος λόγω ακριβώς της ανακεφαλαιοποίησης, ζαλίζει: Στο 189,1% του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος το 2013, από 175,6% του ΑΕΠ το 2012. Σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό το δημόσιο χρέος αναμένεται στα 340 δισ. ευρώ φέτος και στα 346,2 δισ. ευρώ το 2013, ενώ, αν συνυπολογιστεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, τότε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα φτάσει το 2013 στα 352,3 δισ. ευρώ.

    Με το ΑΕΠ να καθηλώνεται στα 194 δισ. ευρώ φέτος και να υποχωρεί περαιτέρω στα 183 δισ. ευρώ το 2013, το χρέος ως ποσοστό του ΑΠΕ διευρύνεται διαρκώς.

    Για το 2012, οι δαπάνες για τόκους εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο 6% ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στο 4,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

    Την ίδια στιγμή το ύψος των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου περιορίστηκε στο 39% του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης (έναντι 91% το 2009) και αντικαταστάθηκε με δάνεια που ελήφθησαν από το μηχανισμό στήριξης, τα οποία αποτελούν πλέον το 49% του χρέους Κεντρικής Διοίκησης. Τι σημαίνει αυτό: Ότι πλέον δεν χρωστάμε στο κράτος αλλά σε ξένους αφεντάδες. Ένας καλός λόγος για επανάσταση .......


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Φυσικά με προβλημάτισε, εσένα όχι; Αφού είναι ηλίου φαεινότερο από το κείμενο που εσύ ο ίδιος παρέθεσες πως η απόφαση του Μεταξά υπαγορεύτηκε από ξεκάθαρες πολιτικές σκοπιμότητες. Και μη μου πεις πως ο Βασιλιάς κι η μοναρχία ήταν παράγοντες εθνικής συμφιλίωσης και ενότητας, ειδικά την δεκαετία του 1930. Βαρύτατα πλήρωσε ο ελληνισμός τις δύο ξενόφερτες δυναστείες των Χοεντσόλερν και Γλύξμπουργκ με εθνικούς διχασμούς, Μικρασιατική καταστροφή, νόθα δημοψηφίσματα κι Αποστασίες, κι όσοι στήριξαν τον θεσμό παραμένουν υπόλογοι απέναντι στην ιστορία.

    Ξεκαθαρίζω εδώ πως το θέμα των μαθητικών παρελάσεων το θεωρώ δευτερεύον. Ούτε η πραγματοποίησή τους τονώνει τον πατριωτισμό των νέων, αλλά ούτε κι η κατάργησή τους θα λύσει κάποιο από τα προβλήματα της παιδείας.

    Κατά τη γνώμη μου, η κύρια αποστολή του σχολείου δεν είναι να μάθει στα παιδιά να βαδίζουν συντεταγμένα σαν στρατιωτάκια, αλλά να τους διδάξει πως ν’ αφομοιώνουν με κριτικό πνεύμα τις παρεχόμενες γνώσεις. Ειδικά στο μάθημα της ιστορίας αυτό δεν γίνεται, κι ο λόγος που δεν γίνεται είναι ο ίδιος που οδήγησε στην καθιέρωση των σχολικών παρελάσεων, δηλαδή η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

    Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Όποιον ιστορικό κι αν ρωτήσεις θα σου πει πως η Επανάσταση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, από τον Υψηλάντη και τον Βλαντιμηρέσκου, και μάλιστα εκτός Ελλάδας, στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Όμως αυτό πρέπει να αποσιωπηθεί, γιατί διαφορετικά θα έμπαιναν στο κάδρο ο διεθνισμός, ο καρμποναρισμός κι η μασονία, κάτι που δεν συνάδει με την «εθνικόφρονα» αφήγηση. Έτσι επινοείται μια πλαστή ημερομηνία έναρξης του αγώνα, η οποία διόλου τυχαία συμπίπτει με μια μεγάλη θρησκευτική εορτή, ούτως ώστε να εξιλεωθεί κι η Εκκλησία για την προδοτική της συνεργασία με τους κατακτητές επί αιώνες. Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια δηλαδή, αλλά πόσοι απ’ τους παρελαύνοντες τα γνωρίζουν αυτά; Να χειροκροτάμε, να κουνάμε τα σημαιάκια, σύμφωνοι, αλλά να ξέρουμε και τι γιορτάζουμε...

    Περιττό να προσθέσω πως σ’ εμένα που παραμένω κομμουνιστής, καθόλου δεν μ’ αρέσουν ούτε οι παρελάσεις στη Μόσχα ή τη Βόρεια Κορέα. Μ’ αρέσουν οι διαδηλώσεις…
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2012
  4. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Αυτό ακριβώς είπα και εγώ, αλλά μίλησα σε πρώτο ενικό.
    Τώρα λοιπόν θα μιλήσω σε δεύτερο ενικό.
    Αν λοιπόν, αντί του Μεταξά είχε καθιερώσει τις παρελάσεις ο Γενικός Γραματέας της Λαικής Δημοκρατίας της Ελλάδας, Νίκος Ζαχαριάδης, εσύ ως Κομμουνιστής δεν θα στεναχωριόσουν καθόλου για τις πολιτικές σκοπιμότητες, ίσα-ίσα μπορεί και να μην τις έβλεπες καν.
    Τώρα τις βλέπεις ...γιατί το έκανε ο Μεταξάς, που ήταν αντικομμουνιστής και φασίστας.
    Όσο για βασιλιάδες Χοεντσόλερν και Γλύξμπουργκ, εγώ δεν είδα να μίλησα πουθενά,γιατί τους αναφέρεις ...?



    Ξεκαθαρίζω λοιπόν και εγώ ότι το θέμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων το βλέπω δευτερεύον.
    Οι μαθητικές παρελάσεις στην Ελλάδα ήταν είναι και θα μείνουν ιερές εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, και τιμής.
    Είναι εκδηλώσεις πατριωτισμού, και δίνουν μηνύματα ....σε πολλούς .....αποδέκτες .... ενώ είναι και ένα ανάχωμα στην λυσσαλέα προσπάθεια των εθνομηδενιστών να καταργήσουν κάθε πατριωτική ανάμνηση σ΄αυτήν τη χώρα.



    Γιατί υπερβάλλεις ...?
    Αν η κύρια αποστολή του σχολείου ήταν να να μάθει στα παιδιά να βαδίζουν συντεταγμένα σαν στρατιωτάκια,
    δέν θα τό 'κανε δυό φορές το χρόνο, στις δύο εθνικές εορτές, αλλά θα θέσπιζε ειδικό μάθημα πεζικών ασκήσεων.
    Ειδικά για το μάθημα της ιστορίας ....μείνε ήσυχος ........έχουν φροντίσει για αυτό οι ίδιοι οι Τούρκοι,
    σε αγαστή συνεργασία με τον "υπέροχο" κ. ΓΑΠ και τα ζεϊμπέκικά του με τον ΤΖΕΜ, την "υπέροχη" κυρία ΡΕΠΟΥΣΗ και όλο τον υπόλοιπο συρφετό των προοδευτικών εθνομηδενιστών.
    Για αυτό βλέπεις και υπάρχουν σήμερα παιδιά που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ...τι ακριβώς εορτάζουμε την 25η Μαρτίου, και ......τι την 28η Οκτωβρίου .....εύγε τους ...!





    Κατ' αρχήν γιατί κάνεις ότι δεν γνωρίζεις, ότι η ιδέα της επάναστάσεως εναντίων των Οθωμανών, δεν αφορούσε μόνο τους Έλληνες της βαλκανικής αλλά όλους τους ομόθρησκους χριστιανικούς λαούς των βαλκανίων...?
    Γιατι κάνεις ότι δεν γνωρίζεις ότι δύο ημέρες πρίν την 25η Μαρτίου, και συγκεκριμένα την 23η έγινε η απελευθέρωση της Καλαμάτας από τους Μανιάτες του Πετρόμπεη ...?
    Και από πού προκύπτει ότι αποσιωπήθηκε η επαναστατική κίνηση στις παραδουνάβιες ηγεμονίες ...?
    Η 25η Μαρτίου ήταν τότε η ημέρα του Ευαγγελισμού και δόθηκε ενώπιον του Παλαιών Πατρών Γερμανού ο όρκος των αγωνιστών και υψώθηκε το λάβαρο της επαναστάσεως.Η 25η Μαρτίου δεν επινοήθηκε.
    Όσο για την "προδοτική" εκκλησία, αν δεν σου φτάνει ο απαγχονισμός του Πατριάρχη, αν δεν σου φτάνουν τα κρυφά σχολειά, αν δεν σου φτάνει ότι αποτελούσε τότε τον συνεκτικό κρίκο στις πλατειές λαϊκές μάζες που επαναστάτησαν, και πολεμούσαν να διώξουν τους άπιστους μουσουλμάνους,(πιό πολύ χριστιανοί και Ρωμιοί νιώθανε τότε, παρά Έλληνες),άν δεν σου φτάνει ο Κοσμάς ο Αιτωλός,...δεν πειράζει ...βλέπε την όπως...θες...

    (Nαι ξέρω ...θα μου πεις ότι ο Πατριάρχης αφόρισε την επανάσταση και ήταν συνεργάσιμος με τον σουλτάνο..
    σου απαντώ λοιπόν πριν με ρωτήσεις, ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αφορισμό της επανάστασης, για να σώσει από βέβαιη σφαγή τους Έλληνες της Πόλης και της ευρύτερης Θράκης.)



    Δικαίωμά σου.
    Αλλά άν ζούσες στο κομμουνιστικό καθεστώς των ονείρων σου .....να μην τόλεγες πουθενά αυτό, διότι γνωρίζεις καλά τι τρώνε εκείνοι που δεν χαίρονται και δεν λυπούνται στις εκδηλώσεις του καθεστώτος ....όσο δυνατά επιτάσσει το καθεστώς .....
    ....όλμους στα κεφαλάκια τρώνε ......
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2012
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Συγγνώμη, αλλά δεν σε καταλαβαίνω. Δεν είπα πως τους ανέφερες εσύ, όμως η πηγή στην οποία με παρέπεμψες, μιλάει ξεκάθαρα για την πρόθεση του Μεταξά να μετατρέψει τις μαθητικές παρελάσεις που ο ίδιος καθιέρωσε σε εκδηλώσεις στήριξης του μοναρχικού καθεστώτος. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας στρατιάς νέων, προσωπικά αφοσιωμένων στον Βασιλιά:

    Λίγους μήνες αργότερα, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνείδησης της νεολαίας και θα χρησιμοποιήσει γιορτές και παρελάσεις ως όργανα για την επίτευξη των σκοπών της. Το φασιστικό μοντέλο που θαύμαζε ο δικτάτορας πρόβλεπε κάθετη στρατιωτική οργάνωση της νεολαίας και έδινε ιδιαίτερο βάρος στις “γυμναστικές επιδείξεις”, στις “παρατάξεις”, στις “παρελάσεις” και στις “λαμπαδηφορίες”. Στο διάστημα αυτό, η προσοχή δόθηκε κυρίως στην οργάνωση της ΕΟΝ, και δια μέσου αυτής επιβάλλονταν στα σχολεία οι επιδιωκόμενοι καταναγκασμοί. Σε μια από τις δεκάδες παρελάσεις μαθητών-φαλαγγιτών που οργάνωσε η 4η Αυγούστου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Μεταξάς απευθύνθηκε προς τον Γεώργιο Γλίξμπουργκ: “-Ιδού, Μεγαλειότατε, ο στρατός σας, εις τον οποίον και μόνον πρέπει να στηρίζεσθε.” Ο Βασιλιάς θυμόταν το μάθημά του. Και στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1941 συνεχάρη με ημερήσια διαταγή του την ΕΟΝ…

    Τουτέστιν, ΕΟΝ και παρελάσεις ήταν μέρος του ίδιου σχεδίου φασιστικοποίησης της νεολαίας. Λέω λοιπόν πως σε κανέναν κερατά που στήριξε την ξενόφερτη μοναρχία δεν αναγνωρίζω αγνές πατριωτικές προθέσεις κι ούτε δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού.


    Μα… αυτό δεν λέω κι εγώ; Πως η Επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, αλλά είτε στις 24 Φεβρουαρίου στο Ιάσιο, όταν ο Υψηλάντης κοινοποίησε την Διακήρυξή του, είτε στις 19 Μαρτίου, ημέρα που εξεγέρθηκε η Μάνη; Κι αφού τουλάχιστον εδώ συμφωνούμε, λύσε μου μια απορία. Γιατί τόσα χρόνια γιορτάζουμε μια λάθος ημερομηνία, αν όπως λες όλοι γνωρίζουν τα ιστορικά γεγονότα και κανείς δεν προτίθεται να αποσιωπήσει κάτι; Την δική μου εκδοχή την παρέθεσα, ευχαρίστως ν’ αντιπαραθέσεις τη δική σου και τη συζητάμε.



    Η ιστορικότητα του γεγονότος αμφισβητείται σφόδρα:

    O μύθος της 25ης Μαρτίου 1821 και της Αγίας Λαύρας | Πάρε-Δώσε

    Το παραμύθι της Αγίας Λαύρας και οι αγανακτισμένοι «ιστοριοδίφες», από το Jungle Report | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα


    Ακόμα κι αν καλοπροαίρετα δεχθούμε ότι το περιστατικό συνέβη, δεν παύει να είναι ασήμαντο: ένας ιερέας που είχε ταχθεί κατά της ένοπλης εξέγερσης, ευλογεί ένα λάβαρο, όταν η επανάσταση έχει πια ξεσπάσει κι ο ίδιος βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων. Γιατί αυτό είναι πιο σημαντικό από την απελευθέρωση της Καλαμάτας ώστε να μνημονεύεται ως εθνική επέτειος;


    Το κρυφό σχολειό; Μη μου πεις πως πιστεύεις και στον Αη-Βασίλη!

    [ame="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CF%85%CF%86%CF%8C_%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8C"]Wikimedia Error[/ame]
    Ο ρόλος της εκκλησίας κατά την «Τουρκοκρατία» « Anarchy press gr

    Η Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος της Εκκλησίας (Παν. Βήχος)

    Λιαντίνης - Ο ρόλος του Πατριαρχείου στην τουρκοκρατία (video) - greatlie.com


    Όσο για τον Πατριάρχη, τι να πω; Φαίνεται πως για τον ίδιο λόγο αφόρισε και τον Ρήγα Φεραίο, έτσι δεν είναι; Αναρωτιέμαι μόνο πως περίμενε αυτός ο φλογερός πατριώτης να ελευθερωθούμε δίχως θυσίες. Δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος στον Σουλτάνο προφανώς;
    Με αυτή τη λογική της αποφυγής αντιποίνων, ούτε στους Γερμανούς θα έπρεπε ν’ αντισταθούμε. Συμμερίζεσαι μια τέτοια στάση;
    Διευκρινίζω πάντως πως όταν μίλησα για προδοτική στάση της Εκκλησίας, δεν αναφερόμουν στον κατώτερο κλήρο, που έδωσε αγωνιστές όπως ο Διάκος κι ο Παπαφλέσσας.


    Λάθος. Στον κόσμο των ονείρων μου, δεν υπάρχουν ούτε όλμοι, ούτε στρατοί και παρελάσεις, ούτε σύνορα και σημαίες…
    Αλλά είναι όνειρο, όχι ιστορία. Ας τ' αφήσουμε λοιπόν στους ονειροκρίτες και τους ονειροπόλους…
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Μετά την διευκρίνησή σου συμφωνώ για τις προθέσεις του Μεταξά.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αναιρώ τις απόψεις και ιδέες μου για τις παρελάσεις.
    Επίσης χαίρομαι για την παρακάτω πρότασή σου:
    "Λέω λοιπόν πως σε κανέναν κερατά που στήριξε την ξενόφερτη μοναρχία δεν αναγνωρίζω αγνές πατριωτικές προθέσεις κι ούτε δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού."





    Κοίταξε, μια γρήγορη απάντηση που μπορώ να σου δώσω από όσα ήδη γνωρίζω και χωρίς να κάτσω να το ψάξω, είναι η εξής.
    Όταν ο Υψηλάντης ξεκίνησε τις πρώτες επαναστατικές ενέργειες στην Μολδοβλαχία, στην Ελλάδα δεν είχε αποφασιστεί ακόμα πότε και πού θα κυρηχθεί η επανάσταση, και από πού θα ξεκινήσουν οι πρώτες επαναστατικές ενέργειες. Ο λόγος που επελέγη η 25η Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ήταν αφ ενός για να προσδώσει περισσότερο ηθικό και ψυχική δύναμη στους αγωνιστές του '21 και αφεταίρου
    να αποκτήσει μεγαλύτερη λαμπρότητα και επισημότητα η κύρηξη της επανάστασης.
    Λάβε υπόψη σου ότι εκείνα τα χρόνια η πίστη στην χριστιανική θρησκεία ήταν ο αέρας που ανέπνεαν οι σκλαβωμένοι Έλληνες. Ήταν ιδανικό, ήταν τρόπος ζωής, ήταν ιδεολογία, ήταν λήψη δυνάμεως για τον Αγώνα που επίκειτο.Ήταν πολύ σημαντικό λοιπόν για 'κείνους να γνωρίζουν ότι η επανάσταση κηρύχθηκε ανήμερα του Ευαγγελισμού, που Ευαγγελισμός σημαίνει για 'κείνους ....χαρμόσυνο μήνυμα.

    Αυτά μέχρι εδώ και επανέρχομαι για τα υπόλοιπα.
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Να σου θυμίσω λοιπόν ότι ο Αντώνιος Οικονόμου που κύρηξε την επανάσταση στην Ύδρα και πήρε τον λαό με το μέρος του, δολοφονήθηκε μυστικά από τους υδραίους προκρίτους που αρνούνταν να συμμετάσχουν στον Αγώνα υπερασπίζοντας τα προνόμιά τους.
    Ύστερα οι υδραίοι πρόκριτοι, κάθισαν και σκέφθηκαν: "Κι άμα η επανάσταση κερδηθεί κι εμείς δεν είχαμε συμετοχή στον αγώνα, ποιά θα είναι η θέση μας όταν θα ιδρυθεί το Ελληνικό κράτος ...?"
    Και μπήκε και η Ύδρα στον Αγώνα και έβγαλε έναν Μιαούλη που ηγήθηκε του κατά θάλασσα αγώνος γράφοντας ιστορίες δόξας απέναντι σε έναν οθωμανικό στόλο γίγαντα.

    Με ρωτάς : " Γιατί αυτό είναι πιο σημαντικό από την απελευθέρωση της Καλαμάτας ώστε να μνημονεύεται ως εθνική επέτειος; "
    Σου απαντώ λοιπόν ότι γιατί έτσι το ήθελε η νομενκλατούρα του ανώτερου κλήρου και των προεστών.
    Και λοιπόν ...? Έχει κάποια σημασία αυτό ...? Πέραν της ταξικής χροιάς στην εξέγερση του '21 που θέλεις υποθέτω να δώσεις ως γνήσιος κομμουνιστής, δεν έχει καμμία σημασία.
    Σημασία έχει ότι : Παρά τις κοινωνικές και ταξικές διαφορές, ΟΛΟΙ τελικά μπήκαν στην επανάσταση.
    Κάποια στιγμή αλληλοσφάχτηκαν μεταξύ τους, κάποια στιγμή αλληλοφυλακίστηκαν, ο Μιαούλης έκαψε το αγαπημένο του πολεμικό καράβι στον Πόρο, ο Παπαφλέσσας τα γύρισε και πήγε με τους Κωλέττηδες για να γίνει υπουργός, ο Κολοκοτρώνης έσφαξε πολλούς προσκυνημένους Έλληνες στον Ιμπραήμ, πολλοί άλλοι κάναν άλλα, ......αλλά ΟΛΟΙ εξυπηρέτησαν τον ίδιο κοινό σκοπό.


    Αυτά και επανέρχομαι σε λίγο.
     
  8. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Στο link που παραθέτεις αναφέρει ότι γίνονται και αναφορές σε κρυφές διδασκαλίες. Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι κι αν ακόμα καλοπροαίρετα δεχθούμε την ύπαρξη φανερών σχολείων εκείνη την εποχή που όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, με παιδομάζομα και κεφαλικούς φόρους, ότι η εκπαίδευση και η παρεχόμενη γνώση γίνονταν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.
    Εσύ πίστεψε ότι θέλεις.

    Τώρα όσο για τον Πατριάρχη, ήταν ένας Πατριάρχης με το πιστόλι στον κρόταφο.
    Δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, και άν σκεφθείς ότι οι Τούρκοι διατήρησαν τον θεσμό του Πατριάρχη μετά την Άλωση της Πόλης ώστε να ελέγχουν δια αυτού τους χριστιανούς υπηκόους της αυτοκρατορίας τους, μπορείς να καταλάβεις την θέση του .....
    Εγώ ναι, συμμερίζομαι την στάση του, διότι ο άνθρωπος είχε τεράστια ευθύνη όντας μεταξύ σφύρας και άκμωνος. Από την μιά επιθυμούσε την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και από την άλλη, έπρεπε να τάχει καλά με τον σουλτάνο, διότι άν ακυρωνόταν από αυτόν (τον σουλτάνο) ο θεσμός του Πατριάρχη, οι εξελίξεις μετά θα μπορούσαν να γίνουν καταστροφικές για τους χριστιανούς της υπόλοιπης αυτοκρατορίας.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Με το συμπάθειο, αγαπητοί Vautrin και Alexkat, όμως έχω την εντύπωση ότι όλα τα εθνικά κράτη της Ευρώπης που διαμορφώθηκαν τον 19ο αι. έχουν ιστορία εν μέρει πλαστή για το πώς έγιναν εθνικά κράτη.

    Λέει ο Vautrin, γιατί Αγία Λαύρα και όχι Ιάσιο.

    Γιατί το Ιάσιο είναι στου διαόλου το κέρατο και επίσης οι αντιοθωμανικές δυνάμεις είχαν νικηθεί εκεί κατά κράτος επειδή δεν ήταν "ώριμες ακόμα", δηλαδή τσακώνονταν απίστευτα φρικτά και αντιπαραγωγικά για την ηγεσία των νεοπαγών τότε αποσκιρτήσεων από την Οθωμανική αυτοκρατορική οργάνωση. Όπως και στο Δραγατσάνι. Συγκινησιακά σύμβολα και πολύ τους είναι. Λόγω Υψηλάντη, τον οποίο δεν αποκηρύσσουμε λόγω του ότι τον έβαλε ο Ξάνθος επικεφαλής της Φιλικής Εταιρείας. Η οποία, Vautrin, πόρρω απέχουσα από μασονίες και λοιπά και λοιπά, ήταν αγνή κ αγαθή και καλή για ηγεσία του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα.

    Σε βαλκανικό πλαίσιο αν τον βάλει κανείς, ο Υψηλάντης ήταν μια ιδιαίτερα βεβαρυμένη ιστορική προσωπικότητα. Ειλικρινά, μου φαίνεται απίστευτο, σε δύο λήμματα της Ελληνικής Wikipedia που ανέτρεξα τώρα για να φρεσκάρω κάποια πράγματα, το ένα "Αλέξανδρος Υψηλάντης" και το άλλο "Ρουμανία", σε κανένα δεν λεγόταν καθαρά ότι ο Πρίγκιπας Υψηλάντης ήταν Πρίγκιπας στη Μολδοβλαχία, οσποδάρος επ αμοιβή των Οθωμανών δηλαδή. Στο δε λήμμα για τον ίδιο, το γεγονός αποσιωπάται, εκτός και αν δεν το πρόσεξα γιατί είναι χαράματα. Ως Κυβερνήτης Μολδοβλαχίας, ο Υψηλάντης είχε βασανίσει με τα χέρια του αρχηγούς της ντόπιας αντίστασης, για να του πουν πού κρύβουν τα όπλα να τα πάρει να τα κατεβάσει Ελλάδα, ασφαλώς αυτό δεν ήταν γραμμένο πουθενά στην ελληνική τουλάχιστον Wikipedia. Το αναφέρει ο Καστελάν στην ιστορία των Βαλκανίων του και πολλές άλλες ιστορίες των Βαλκανίων. Όπως και ότι όταν οι Ρουμάνοι απελευθερώθηκαν, 1860 περίπου, βγήκαν και πανηγύριζαν ότι απελευθερώθηκαν από τους Οθωμανούς και τους Έλληνες.

    Για χαμόγελα πικρούτσικα ότι έχουν καταργηθεί τελείως οι - επίσης φασιστικά επιβληθείσες - γυμναστικές επιδείξεις που υπήρχαν κάποτε και έχουν μείνει οι παρελάσεις. Η πρώτη υποχρεωτικά κοινωνικά πειθαρχημένη δραστηριότητα στη ζωή των μαθητών και όχι δυσάρεστη ομαδικά. Μαζευόμαστε σε μια ομάδα και κάνουμε κάτι που δεν μας πολυνοιάζει και μας κουράζει κιόλας αλλά μας αρέσει που είμαστε ομάδα και το χειριζόμαστε ως ομάδα. Το πρώτο τσιγάρο, σε πρόβα παρέλασης. Τα παιδιά από τα άλλα σχολεία. Το πρώτο κραγιόν "με χρώμα", αγορασμένο κλεφτά από το μαζεμένο χαρτζιλίκι. Αναρωτιέμαι, αν καταργηθούν οι παρελάσεις, θα ξέρουν μετά οι νέοι να σταθούν σε έναν γάμο με το καλό παπούτσι να τους σφάζει; Έτσι ήταν κάπως οι παρελάσεις, όπως τις θυμάμαι. Άβολα ρούχα, επώδυνα παπούτσια και "στάσου καλά, σε βλέπουνε". Ποιο το νόημα βέβαια, να ξέρει κανείς να σταθεί σε έναν γάμο, ας γίνουν πολιτικοί όλοι οι γάμοι ή ας πηγαίνουμε σε αυτούς με πολυφορεμένα, παντοφλέ παπούτσια και μόνον οι φετιχιστές με γόβες. Αλλά και πάλι...
     
  10. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ακριβώς αγαπητή gaby.
    Και άν δεν είναι όλα, θα είναι σχεδόν όλα.
    Θεμιτή η τακτική τους ή αθέμιτη ...?
    Δυστυχώς ή ευτυχώς κατά συνθήκην θεμιτή θα έλεγα εγώ.
    Διότι δεν ξέρω πως μπορεί να το εισπράξει ένα παιδικό ή εφηβικό μυαλό όταν του μιλάς για τον ήρωα Ναύαρχο Μιαούλη επί παραδείγματι, που έκανε τόσα κατορθώματα στον κατά θάλασσα Αγώνα, και ο ίδιος αυτός ήρωας κάνοντας αποστασία μετά, έκαψε τον ελληνικό στόλο στο ναύσταθμο του Πόρου, διότι δεν τάβρισκε με το γκουβέρνο ....
    Φτιάξε το παιδί πρώτα Πατριώτη και μετά όταν ενηλικιωθεί ας μάθει ότι επί πλέον θέλει.
    Ο λόγος που το κάνουν ..?
    Η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ίσως πει ο vautrin ....
    H δημιουργία προπαγάνδας, θάλεγα εγώ ...
    Το δια ταύτα όμως και των δυό είναι περίπου το ίδιο. Η δημιουργία και η σφυρηλάτηση εθνικού φρονήματος και εθνικής συνοχής, απέναντι σε εξωτερικούς αλλά ενίοτε και εσωτερικούς κινδύνους που στρέφονται εναντίον της Χώρας.Ενίοτε όμως και για μελλοντικούς επεκτατικούς σκοπούς.Δεν υπάρχει Χώρα που να μπορεί να διατηρηθεί στο παρόν και στο μέλλον, άν η ύπαρξή της δεν βασίζεται πάνω σε κάποια "ένδοξη" δική της ιστορία. Κλασσικό παράδειγμα το μόρφωμα των Σκοπίων, το οποίο θέλει να λέγεται Μακεδονία. Γιατί το κάνει ...? Γιατί ο κατά τα άλλα διεθνιστής Τίτο δημιούργησε το πρόβλημα επί των ημερών του ..? Διότι πάγιο αίτημα του πανσλαβισμού είτε καπιταλιστικού είτε κομμουνιστικού ήταν και είναι ..να βρεί διέξοδο στο Αιγαίο ...ακούγεται εθνικιστικό ....ε ...?

    Για τα υπόλοιπα τώρα περί Ιάσιου που είναι όπως λες στου διαόλου το κέρατο, ήθελα την νύκτα να γράψω και εγώ, αλλά δεν μπόρεσα .....με κατέβαλε ......ο Μορφέας .....
    Όσον αφορά τις δύο τελευταίες προτάσεις σου περί γάμου, μπορείς να γίνεις λίγο πιό διευκρινιστική ...?
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Έγραψα εγώ προτάσεις περί γάμου μέσα στ άγρια χαράματα;

    Σας διαβεβαιώ, δεν ήταν στις προθέσεις μου  
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σπουδαίο σχόλιο gaby, γραμμένο με γνώση κι αγάπη για την ιστορία.
    Επιμέρους διαφορές απόψεων και οπτικής γωνίας είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, αλλά δεν θα ήθελα να επιμείνω σε αυτές, το σκεπτικό κι οι πηγές του καθενός είναι σαφείς κι ευδιάκριτες. Κρατώ όμως την εισαγωγική παράγραφο που κατά τη γνώμη μου συνοψίζει εύστοχα την ουσία της συζήτησης.


    Κάποτε ο Γκράμσι έγραψε πως «Μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική».
    Μπαίνω στον πειρασμό να τον συμπληρώσω λέγοντας ότι «Μόνο η αλήθεια είναι πατριωτική».
    Όλα τ' άλλα, πλαστογραφίες, αποσιωπήσεις, παραχαράξεις και μύθοι, συνιστούν εθνικισμούς ή πολιτικές σκοπιμότητες.
     
Thread Status:
Not open for further replies.