Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    ΣΕ μία ,λίγο, κυνική και ίσως κακόγουστη περιγραφή της προχειρότητας με την οποία διδάχτηκαν και προωθήθηκαν κάποιες αρχές στην Ελληνική κοινωνία, Η ανιδιοτελής αγάπη κατά τον Χριστιανισμό - στην ιδανική μορφή της - έχει στοιχεία μαζοχιστικά. Η πορεία της έχει στοιχεία υποταγής (στο θέλημα του Θεού).

    Παρόλα αυτά ο υποτασσόμενος μαζοχιστής μέσα απο την θυσία του Κυριαρχεί Ανυψώνεται και σώζει

    Θα μπορούσαμε να πούμε οτι σε μία παρεμφερή φόρμουλα έχει βασιστεί η προώθηση κάποιων στοιχείων της καπιταλιστικής κουλτούρας.

    Παραδείγματος χάριν Αυτός που υποτάσσεται στις απαιτήσεις του εταιρικού συστήματος έχει ελπίδες να προωθηθεί ( καριέρα ) και να ανέβει βαθμίδα με αποτέλεσμα την Κυριαρχία του πάνω στους άλλους. (employee of the month)

    Αναρωτιέμαι- σε μία κοινωνία που έχει γαλουχηθεί με αυτα τα ιδεώδη - κατα πόσο ένα τέτοιο ερώτημα (αγάπη // υποταγή) και οι παρεμφερείς απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι κατατοπιστικές και διευκρινιστικές των αντικρουόμενων συσχετισμών που προκύπτουν απο την διδαχή αυτών των αρχών.
     
  2. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Δοκιμασα το 'ερωτευτηκα και υποταχτηκα' και... it led to disaster....

    Θεωρω λοιπον ορθοτερο να προυπαρχει η επιθυμια υποταγης απο την πλευρα της υποτακτικης στην αρχη της σχεσης Τ/τους και τον οποιο ερωτα, που ειναι πολυ πιθανο να ακολουθησει λογω του ειδους της σχεσης, να ειναι πλεον σε θεση να τον 'ελεγξει' η υποτακτικη με τη βοηθεια του Κυριου της ωστε να μην επηρεασει την ευρυθμη λειτουργια της σχεσης Τ/τους.

    Οσο για την αγαπη ειναι φυσικο επακολουθο της μεταξυ Τ/τους τριβης και συναναστροφης και πιστευω πως ειναι ενα συναισθημα που διεπει και τα δυο μελη αυτης της σχεσης και πως δεν υπαρχει τιποτα το μεμπτο ως προς την υπαρξη και την εκφραση του, αρκει η υποτακτικη-σκλαβα να μαθει να την εκφραζει με τροπους που επιθυμει ο Κυριος της.
     
  3. Marbledragon

    Marbledragon Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα με την nightingale.  
     
  4. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

      έλα ντέ!!

    Και μετά σου λέει έρωτες και κουραφέξαλα!!!!

    Που πας ρε Καραμητρο? ....Στο άγνωστο ,στην ανασφάλεια? Παίζουμε "το κεφαλάκι μας" ? όπως σχεδο λέει κ η @nightιgale!!
    first thing first!! Αυτό που έχουμε μάθει κ με το οποίο έχουμε γαλουχηθεί ακριβως αυτό κάνει! Μας δίνει την αισθηση της ασφαλειας λογω του ότι ειναι οικείο!!
    Οικείο άρα γνώριμο και άρα διαχειρισιμο!! Μεγάλη κομπίνα!! Στηρίχθηκαν σ αυτό από θρησκείες κ πολιτικά συστηματα μέχρι.. γάμοι, σχέσεις κλπ! Αφθαστο τρυπάκι, ιδίως γι αυτούς που δεν θέλουν να'πονεσουν'! Κι ας χτυπάνε τα μαστίγια, κι ας ματώνουν τα κωλαρακια, κι ας μαυρίζουν οι καρποί και οι αστραγαλοι! Αυτος ο πόνος αντέχεται ο άλλος ομως ...ΟΧΙ!! ..... ???
    Ή μήπως αυτος μας κάνει να ξεχνάμε λιγο τον άλλο που φοβόμαστε κ πιο πολυ ??

    και μήπως η αντιστοιχη λογική ισχύει για τους από πάνω όχι μοναχα για τους υπό!
    Εμένα πάντως αυτό μου βγάζει η όλη συλογιστικη, αλλά ίσως να κανω καιλαθος!!
     
    Last edited: 6 Νοεμβρίου 2012
  5. aerial10

    aerial10 New Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Συνοπτικά, θεωρώ πως για να αγαπήσεις πραγματικά πρέπει η κυριαρχία του ενός να αντισταθμίζεται από την κυριαρχία του άλλου. Με λίγα λόγια, θεωρώ πως η αγάπη απευθύνεται σε άτομα που είναι ίσα μεταξύ τους, χωρίς υποταγή αλλά με αποδοχή. 
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Είναι μεγάλη υπόθεση η συναισθηματική ασφάλεια, αλλά αν κάποιος ισχυρίζεται ότι αφήνεται να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο για τον λόγο αυτό νομίζω ότι πρέπει να το ξανακοιτάξει μέσα του. Νομίζω ότι λέει κάτι στον εαυτό του που δεν είναι ακριβώς έτσι. Αλλά κυρίως, παίζει εν ου παικτοίς. Διότι δεν θα το αφήσει ο Κυρίαρχος να πάει έτσι. Συνήθως έχει τσεκάρει με μεγάλη προσοχή για ποιο λόγο το υποτακτικό στοιχείο του ζητάει και θέλει να μαστιγωθεί, π.χ.

    Έπειτα, ο έρωτας και ο γάμος από έρωτα έχουν γίνει mainstream εδώ και αιώνες, οπότε μάλλον εκεί αναζητούν συνήθως οι vanilla τη συναισθηματική ασφάλεια. "Δεν είναι ο μεγάλος έρωτας αλλά είναι ένας κάποιος έρωτας" μας κάνει και αυτό, μπορεί να κάνει τη συγκολλητική ουσία μεταξύ δύο ανθρώπων.
    Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Ο άπειρα ηλίθιος, έτσι όπως λειτουργεί, θεσμός του διαζυγίου, μας λέει πολλά για τις επιλογές αυτές.

    Εν πάσει περιπτώσει.

    Κάποια στιγμή, σε μια D/s σχέση, μια υποτακτική φτάνει να κάνει πράγματα που για την ίδια είναι αδιάφορα ή και όχι ευχάριστα, επειδή αυτό θέλει ο Κύριός της. Όταν συμβαίνει αυτό επί πολύ, το κάνει και έτσι γίνεται ευτυχισμένη, αυτό είναι η αγάπη που έρχεται μέσα από την υποταγή. Για ορισμένες σημαίνει ότι έχουν δοκιμάσει, έχουν δει, έχουν καταλάβει, ξέρουν ότι είναι ταιριαστοί, οπότε αφήνονται να απολαύσουν την υποταγή τους και να είναι ευτυχισμένες με αυτήν.

    Γιατί σε μια D/s σχέση, δηλαδή μια σχέση που ορίζεται από το είδος και την ένταση του libido των συμμετέχοντων, δύσκολα γίνεται η αγάπη η γέφυρα του ταιριάσματος, η επιθυμία είναι που μετράει.
     
  7. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Δεν ειναι θεμα συμβιβασμου, αλλα αποτελεσματος της διεργασιας 'δοκιμης και πλανης'... Οταν δεν πετυχαινει κατι, αναποφευκτα επιβαλεται να δοκιμασουμε μια αλλη εναλλακτικη. Πιστευω πως με το να επιμεινουμε στο ιδιο δειχνουμε 'μη εξυπναδα' και οχι με το αντιθετο...
     
  8. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    συμφωνώ μαζί σου, η υποταγή ή ανάγκη για υποταγή χρειάζεται να προυπάρχει (αν και δεν συμφωνώ ακριβώς με τον όρο αλλά anyway), αλλά εχω ερωτήσεις ως προς το bold κομμάτι. Αυτό πρακτικά πως θα γίνει;

    με το να σταματήσουν ή να την απομακρύνει;
     
  9. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Ουτε με το να σταματησουν, ουτε με το να την απομακρυνει. Αναφερθηκα σε ελεγχο του ερωτα της και οχι σε 'κουκουλωμα-καταπιεση' του.
    Ο ερωτας αυτος καθεαυτος δεν ειναι τοσο 'βλαβερος' για τη σχεση, αλλα συνηθως τον συνοδευουν η ζηλια, η κτητικοτητα, η αισθηση πληρους αδυναμιας και απαθειας οταν βρισκεται μακρια Του κτλ. Αυτα λοιπον τα στοιχεια πρεπει να ελεγχθουν απο τον Κυριαρχο ουτως ωστε να απεφευχθουν τα οποια προβληματα ισως προκληθουν απο αυτα.

    Ως υποτακτικη, δεν ειμαι η πλεον αρμοδια να απαντησω στην ερωτηση σου... Κατα τη γνωμη μου, καποιοι απο τους τροπους με τους οποιους θα Καταφερει να Ελεγξει αυτα τα συναισθηματα της υποτακτικης Του ειναι μεσω της συζητησης και της επιβολης καποιων κανονων ωστε να μη ξεχναει ποια ειναι η θεση της στη σχεση Τ/τους και πως πρεπει να συμπεριφερεται και να εκφραζει τα συναισθηματα που της προκαλει ο Ιδιος.
     
  10. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?



    A εννοείς να ελέγξει τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις που μπορεί να απορρέουν από αυτή την κατάσταση. ΟΚ, αν μη τι άλλο ο έρωτας δεν ελέγχεται ουσιαστικά όταν τον βιώνεις, σε όλο του το είναι. Και εγώ διαφωνώ με τον έρωτα σε αυτές τις σχέσεις γιατί χάνονται τα όρια, δεν ξέρεις από που απορρέουν αυτές οι συμπεριφορές, δεν νομίζω δε πως πολλοί είναι και σε θέση να τις ερμηνεύσουν. πχ. το Υ μπορεί να δείχνει ακόμα περισσότερα περιθώρια υποταγής, πως μπορεί το Κ να καταλάβει αν αυτά είναι αληθοφανή ή όχι;

    ή οι αντιδράσεις, είναι "όχι" σαν αντίδραση στις εντολές του Κ ή είναι "όχι" που απορρέει από το συναίσθημα μη εκπλήρωσης των προσδοκιών του έρωτα, (κάθε έρωτας γεννά προσδοκίες). Δύσκολες ισορροπίες, συναισθήματα μη ξεκάθαρα, θυμίζει και λίγο ναρκοπέδιο.

    Προσωπικά εκτιμώ αφάνταστα τον έρωτα αλλά ταυτόχρονα νομίζω πως δεν έχει θέση σε μία BDSM σχέση στην αρχή της τουλάχιστον, γιατί όλο το παιχνίδι θα είναι fake. Εν τέλει το ερωτεύομαι και ανακαλύπτω την Υ μέσα μου, νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα για τα μυθιστορήματα αλλά όχι για το RL...

    εκεί πιστεύω οτι οι προθέσεις χρειάζεται να είναι ξεκάθαρες...από την αρχή και τα πρόσωπα και οι ρόλοι επίσης.

    Αν αρχίσεις από τον έρωτα, που δεν εξουσιάζεται αλλά εξουσιάζει, που δεν υποτάσσεται αλλά επαναστατεί, σαφώς και βγαίνεις εκτός ορίων...αλλά είναι ψεύτικο και μπορεί στο τέλος να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο εξουσιαστής και ποιος ο υποταγμένος; ...γιατί στον έρωτα αυτός που έχει το πάνω χέρι είναι πάντα αυτός που φοβάται να ρισκάρει λιγότερο...και αυτό δεν αποκλείει μία Υ πολύ πιο αποφασιστική και ένα Κ πολύ πιο αδύναμο.

    Αυτό που με μπερδεύει όμως όταν το σκέφτομαι είναι πως η υποταγή ακόμα και για αυτό το λίγο (που ναι όπως προείπε και η Gaby δεν θα διαρκέσει) είναι πιο real από οτι στις προκαθρισμένες επαφές. Γιατί; μα γιατί είναι υποταγή.

    Δεν βλέπω την υποταγή σε κάποιον που το θέλει εξαρχής και αυτό είναι το ζητούμενο του all the way. Αν το θέλει all the way πως είναι υποταγή; Μήπως ο όρος στο BDSM είναι παραλανητικός επί της ουσίας και αυτό φέρνει και έναν άτομο που χρειάζεται να ερωτευτεί για να παραδοθεί, στην ίδια θέση με αυτόν που η "υποταγή¨είναι από την αρχή το ζητούμενο του; Άρα μήπως αντί για υποταγή στην περίπτωση αυτού που θέλει να υποταχθεί θα έπρεπε να μιλάμε για απευθείας παράδοση; δεν θέλει να υποταχθεί αλλά να παραδοθεί κάπου; αυτό μου κάνει περισσότερο νόημα.
     
  11. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    λοιπόν καθόμουν και διάβαζα τα διάφορα που γράφουμε και ένα κάρο ερωτηματικά γεννήθηκαν στο ήδη μπερδεμένο και λειψό μυαλό μου!
    Σκεπτόμουν τις γιαγιάδες μας και πριν με τους βανιλα γάμους απο προξενιό , που οι αγάπες και τα κουραφέξαλα ήταν άγνωστες λέξεις , που τα προικο-σύμφωνα (συμβόλαια) ήταν επιβεβλημένα, και που οι γάμοι ΔΕΝ διαλύονταν , είτε έπεφταν μπερτάκια, είτε επεφταν κέρατα κλπ νόστιμα!
    Τότε λοιπόν συνήθιζαν να λενε οι μανάδες στις κόρες "υπομονή κόρη μου, θα τον συνηθίσεις , και σιγά σιγά θα δεις...θα τον αγαπήσεις κιολας!!"

    και κάπως έτσι κυλούσε η ζωή.....
    επιβεβλημένα! απ'εξω προς τα μέσα τότε!!

    Μετά πέρασαν χρόνια και καιροί , αλλάξανε πολλά! αλήθεια αλλάξανε??
    Δεν μπορεί κάτι θα άλλαξε!! ε?

    και να μαστε σήμερα εδώωω ! Συζητάμε για την σεξουαλική μας απελευθέρωση. Διεκδικούμε την ελευθερία έκφρασης , την ελευθερία να δηλώσουμε τη διαφορετικότητά μας και να μην κριθούμε γι αυτή!! την ελευθερία
    να χωθούμε σ'ένα μπουντρούμι...
    να χαθούμε πίσω από μια Κυρίαχη φιγούρα..
    να δαρθούμε ...
    να εξευτελιστούμε...
    να μην αγαπηθουμε...
    να ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ
    να ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ
    να ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ
    να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
    να Γ@ΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΜΕ...!!
    όλα αυτά ζητάμε! ο καθένας αντίστοιχα από το status του.  
    --------------
    Ναι δίκιο έχετε ! ο έρωτας (καλός είναι) όμως όπως εύστοχα αναφέρθηκε :
    δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της σχέσης!!!

    και η αγάπη .. έρχεται αν είναι να ΄ρθει!

    Με όλες τούτες τις σκέψεις μου και τα γραφόμενα σας μου δημιουργήθηκαν ένα σωρό ερωτηματικα:

    - Τι ορίζει μια σχέση bdsm ως σχέση και όχι ως απλή συνεύρεση ή
    επαναλαμβανόμενο session λ.χ?

    - Για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να αφήνεται να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο?

    - Πόσοι Κ θεωρούν εαυτόν ικανό και θέλουν να μπουν στα εσώψυχα του
    "υποτακτικου τους στοιχείου"?

    - Μαζοχιστής και υποτακτικός είναι ταυτόσημες έννοιες? και ποιοι Κ είναι
    ευχαριστημένοι με ενα/μια μαζοχιστή/στρια?


    @nightingale πραγματικά απολαμβάνω τις σκέψεις σου. Και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο, ότι όταν κάτι αποτυγχάνει καλό είναι δοκιμάζουμε κάτι αλλο γιατί αλλιώς είναι σαν να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο ξανά και ξανά!
    Με μια προϋπόθεση: όταν αποτυγχάνει η συνταγή πριν την αλλάξουμε ελέγχουμε τα συστατικά . Διότι όποια συνταγή και να χρησιμοποιήσει κανείς αν τα υλικά είναι λάθος θα αποτύχει ξανά. (just a thought!)
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Αγαπητή Σεχραζάτ, υπάρχουν άνθρωποι που σχετίζονται μεταξύ τους συναλλακτικά (ήτοι ανταλλάσουν ανάγκες και τραύματα, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καν σεξ και σε ακόμη περισσότερες να τους χωρίζει η ασφαλή απόσταση των 500 χλμ και βάλε) και πιστεύουν ακράδαντα ότι σχετίζονται ερωτικά και βαθιά, εν απουσία του έρωτα, της ερωτικής αγάπης ακόμη και αυτής της σεξουαλικής επαφής κλπ κλπ. Ζούμε όμως σε μια εποχή που ο καθένας ζει ότι νομίζει, όπως το νομίζει και τα βαφτίζει όπως νομίζει. Αυτό το λένε μετανεωτερικότητα.