Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 7 Νοεμβρίου 2012.

  1. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Re: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    θέλω...αλλά αλήθεια ξέρω? το σκεφτόμουν στο δρόμο καθως πήγαινα στη δουλειά! ότι και να πω δεν κατέληξα!

    ούτε για τ'αφεντικά ούτε για τους δούλοι , ούτε για ΟΥΛΟΥΣ ΜΑΣ μαζί!! Η ζωή, ο Θανατος, η αρρώστια... Αυτά νομίζω τελικά ελέγχουν την όποια εξουσία!!

    και θα προσπαθήσω να το εξηγήσω. Οταν γεννάς ένα παιδί (οχι μόνο ως μανα αλλα και ως πατέρας) τότε βιώνεις νομίζω τον έλεγχο..το τι επιτρέπεις και τι δεν επιτρέπεις ως εξουσία (δεν μιλάω για τον έλεγχο προς το παιδι , αλλα για το συναίσθημα της μητρότητας/ πατρότητας και της προστασιας ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!)

    Οταν έρχεται ο θάνατος να σου χτυπήσει την πόρτα τοτε αναγνωρίζεις τη δύναμη την αδυναμία.. την μη ύπαρξη την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...


    θα το σκεφτώ περαιτερω...

    ΥΓ
    με ανησυχούν οι σκλάβες/οι που ελέγχουν απόλυτα την παράδοσή τους!!  
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Δεν συμφωνώ με τίποτε εκτός και αν μιλάμε για μια κατάσταση όπου η σκλάβα είναι πνευματικά ασθενής.

    Και επαναλαμβάνω το παράδειγμα που ανέφερα αν του την στρίψει του Κυρίου της και προκειμένου να την τιμωρήσει ή επειδή έτσι του την κάπνισε αρχίσει να τιμωρεί τα παιδιά της βάναυσα (μη μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες πως και τι), αυτή δεν θα αντιδράσει? Η σκλάβα δεν είναι κάποιο βλαμμένο καθυστερημένο πλάσμα που δεν μπορεί να κρίνει το σωστό από το λάθος. Το οτι επιλέγει να υποτάσσεται στις επιθυμίες του Κυρίου της σε μόνιμη βάση και αποδέχεται την πλήρη κυριαρχία Του δεν σημαίνει πως αν αυτός τρελαθεί δεν έχει υποχρέωση να σώσει και τους δύο. Αλλιώς δεν μιλάμε πλέον για συναινετική σκλαβιά αλλά για πραγματική. Οπότε πλέον αλλάζουν όλα και πάμε αλλού.

    M KOstas
     
  3. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Re: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    σε όλα τα επίπεδα; μ, ναι, αυτός που φοβάται να ρισκάρει λιγότερο...θα το έθετα ανεξαρτήτως πλαισίου.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Η σκλάβα που (κατά βάθος) είναι ζωντόβολο και ο Κυρίαρχος που (κατά βάθος) είναι κάθαρμα.

    Πόσες φορές το έχουμε δει το έργο, πόσες άραγε θα το ξαναδούμε.

    Και όλο αυτό, επειδή κάποια πράγματα, κάποιες λέξεις και πρώτα πρώτα τη λέξη "ευθύνη" δεν πρέπει ούτε να τα σκέφτεται κανείς.

    Τζιζ ότι το BDSM είναι στην πραγματικότητα ελιτίστικο.

    Ήτοι, πως για να είναι σκλάβος κανείς πρέπει να έχει ψυχικές αντοχές, αλλιώς δεν γίνεται και για να είναι Αφέντης κανείς πρέπει να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη του σκλάβου, αλλιώς δεν γίνεται. Α, και μια λεπτομέρεια, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να είναι μαλάκας.

    Δύσκολα τα πράγματα, διαλεκτικά, NobodyKP, αν, για να πείσεις ότι μια σκλάβα που παραδίδει πλήρως τον έλεγχο είναι παλαβή, πρέπει να μας βάλεις να υποθέσουμε ότι ο Αφέντης της θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα και μετά θα τρελαθεί, οπότε τότε τι γίνεται.

    Αυτό που γίνεται είναι ότι η σκλάβα τα μαζεύει και φεύγει και είναι τρομερά άδεια και δυστυχισμένη μέχρι να βρει καινούργιο Αφέντη. Αυτό γίνεται συνήθως. Μερικές λένε ότι αν ο Αφέντης τους βάλει φωτιά στα ρούχα του για να καεί θα γίνουν παρανάλωμα μαζί του. Αλλά δεν, ενώ για την άλλη εναλλακτική υπάρχουν μαρτυρίες, πολλές.

    Υποτίθεται ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν είχε παραδώσει τον έλεγχο αλλά είχε κρατήσει κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες; Αστείο δεν είναι; Ακριβώς επειδή δεν είναι τρελή ανακτά τον έλεγχο, κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, αλλά ευτυχισμένη δεν είναι πια. Ωραία; Καλό; Χαρήκαμε;

     
     
  5. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Είναι η ίδια η φύση του μηχανισμού της επικοινωνίας ,που κάνει ασύμβατο το concept της συναίνεσης με την οποιαδήποτε κοινωνική έκφραση του ατόμου (πλην της μίας και μόνης εξακριβωμένης).
    Το μόνο επίπεδο στο οποίο απαντάται ,είναι σε αυτό ενός εκ των υστέρων εξορθολογισμού ,το οποίο και αποφαίνεται επί μιας ,εν ολίγοις ,φαντασιακής αποδοχής ή απόρριψης των ήδη πεπραχθέντων.

    Και υπ' αυτή ακριβώς την έννοια , οριοθετώ τη συναίνεση ως το ζητούμενο της υπόθεσης κι όχι το προαπαιτούμενο.

    Και ο νοών ,νοείτω.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?




    Τυχαία πέρασα από αυτό το νήμα.
    Ποια είναι "ακριβώς αυτή η έννοια" που περιγράφεις;

    Κατάλαβε κανείς τίποτα από το παραπάνω κείμενο;
     
  7. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Εγώ δεν νοώ να νοήσω! Αδυνατώ δηλαδή!

    Πράγμα που πρέπει να οφείλεται, στην εξακριβωμένη, επικοινωνία της φαντασιακής συναίνεσης, με τον ασύμβατο εξορθολογισμό της εκ των υστέρων αποδοχής και οριοθετικής έκφρασης και της απόρριψης του ενός και μόνου μηχανισμού υποθετικής φύσης, που απαντάται ως ζητούμενο της αποφάνσεως των προαπαιτούμενων ήδη πεπραχθέντων!

    M KOstas
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2012
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Ούτε ωραία, ούτε καλό, ούτε χαρήκαμε! Συζήτηση κάνουμε και παραθέτουμε απόψεις!

    Εχω την εντύπωση πως πρέπει κάθε post να το αρχίζουμε με ένα γλωσσάρι και να εξηγούμε τι εννοούμε με τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσουμε, για να καταλαβαινόμαστε.

    Έλεγχος δεν σημαίνει αντίδραση ή κάποιας μορφής ενέργεια από πλευράς του ελέγχοντος. Απλώς σημαίνει εξακρίβωση παρατήρηση. Τελεία.

    Ολα αυτά που λες λοιπόν είναι ωραία και καλά! και αυτά περί σοβαρότητας των δύο και αυτά περί διαλεκτικής δυσκολίας δικής μου και αυτά περί του πως αισθάνεται μετά και αυτά περί ευθύνης.

    Αλλά εσύ η ίδια παραδέχεσαι πως αν ο Κύριος αποδειχθεί (για όποιον λόγο και να γίνει) ανεπαρκής επικίνδυνος κλπ επειδή δεν είναι τρελή αποφασίζει να αντιδράσει (διότι κατ' εμέ τον έλεγχο δεν τον χάνει ποτέ). Πώς λοιπόν το κάνει αυτό αν δεν ελέγχει τίποτε. Δεν ελέγχω τίποτε σημαίνει είμαι φυτό.

    Τέλος πάντων ελπίζω να έγινα αντιληπτός για να μην παίζουμε με τις λέξεις τι εννοώ με έλεγχο. Δεν αναφέρομαι στο να είναι στην τσίτα και να διορθώνει τον Κύριο της βέβαια.

    Τέλος ΝΑΙ το BDSM δεν είναι για όλους! Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό αποτελούν μέρος κάποιας elite. Απλώς έχουν διαφορετική άποψη σε κάποια πράγματα από κάποιους που δεν συμμετέχουν.  

    Και ΟΧΙ οι σκλάβες δεν είναι κατά βάθος ζωντόβολα ούτε οι Κύριοι καθάρματα. Οχι περισσότερο δηλαδή από τους μη BDSMικούς!!  

    M KOstas
     
  9. faithless

    faithless New Member

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    τελικα τι ειναι η εξουσια ? τι ειναι ο ελεγχος της ?
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    @NobodyKP δυστυχώς εκφράζεις κάποιες από τις απόψεις που κουβαλώ κι εγώ.
    Λέω δυστυχώς γιατί στο συγκεκριμένο θέμα έχω βουτήξει με το κεφάλι αυτή την εποχή και παρά το ότι δεν έχω ακόμα καταλήξει, έχω την υποψία πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

    Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να επιλέξει το δρόμο της σκλαβιάς.
    Αλλά εφόσον τον έχει επιλέξει, έχω την υποψία πως χωρίς την άρση της κριτικής σκέψης ως προς Τον Ιδιοκτήτη και όλα όσα αφορούν την Εκπαίδευση και την τιμωρία, δεν μπορεί να επιτευχθεί ποτέ των ποτών Παράδοση κι αν δεν επιτευχθεί Παράδοση τότε ακυρώνεται η ίδια η έννοια της Υποταγής (όπως την ορίζω εδώ: lara[E-p]'s Epistles: Υποταγή ), οπότε και κανένας ποτέ δεν θα μπορέσει να την ακουμπήσει καν.

    Βέβαια δεν μπορώ ακόμα να κατανοήσω με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ σταματά η σκλάβα να "ζυγίζει" αυτόματα τις πράξεις Του, πως είναι δυνατό να κλείσει ο διακόπτης του "σκέπτομαι".

    Ειλικρινά δεν ξέρω γι αυτό το ψάχνω και θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος έχει σκέψεις επ αυτού αν μας έκανε την τιμή και τις μοιραζόταν.

    Απλά σκέφτομαι -χωρίς να έχω καταλήξει επαναλαμβάνω- πως αν δεν γίνει άρση της κρίσης της σκλάβας προς Τον Κ της, τότε ένα μπορεί να σημαίνει.
    Δεν μετατράπηκε ποτέ σε Πίστη η εμπιστοσύνη της προς Τον Ι. Που σημαίνει ελλειπής εμπιστοσύνη και χωρίς αυτήν απλά παίζουμε Ms δεν γινόμαστε Ms.

    Μιλώ για Ms γιατί πιστεύω πως μόνο σ αυτό μπορούμε να μιλάμε για αυτά τα Απόλυτα.

    Κατά τα άλλα σε διαφορετικές Ds σχέσεις μπορούν να είναι όλα αλλιώς εφόσον δεν μιλάμε για Ιδιοκτήτη και ιδιοκτησία.
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?





    Εγώ αυτό που κατάλαβα και εννόησα είναι ότι μας δουλεύει όλους .....
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?


    H άρση της κριτικής σκέψης , το αυτόματο "ζυγισμα" των πράξεών Του, ή το κλείσιμο του διακόπτη του "σκέπτομαι", όπως αναφέρεις πιό πάνω, ....δεν σημαίνουν ανάληψη ενός σημαντικού ...ρίσκου .......από την σκλάβα ....?