Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 7 Νοεμβρίου 2012.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Κατ αρχάς κακώς θεωρείς κακό το να σκέπτεσαι! Οταν πάψεις να το κάνεις θα πάψεις και να υπάρχεις (κατά τον Καρτέσιο. "Je pense donc je suis" ή "Cogito ergo sum")!

    Φυσικά και δεν σε υποχρεώνει κανείς να επιλέξεις "τον δρόμο της σκλαβιάς" και ευτυχώς! Επίσης ναι δεν είναι δυνατόν να κλείσει ο διακόπτης του σκέπτομαι και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει ποτέ.

    Σκλάβα δεν είναι κάτι που ΔΕΝ σκέπτεται η δεν έχει άποψη. Φυσικά και σκέπτεται και φυσικά και έχει άποψη και ΦΥΣΙΚΑ τα έχει αυτά, για να μπορεί να προφυλάσσει την "περιουσία" του Κυρίου της ακέραια. Πρώτη και τελευταία σκέψη πριν κάνει κάτι είναι το καλό του Κυρίου της και μέσα από αυτό και το δικό της.

    Δεν είπε ποτέ κανείς πως το να είναι κάποια σκλάβα, είναι εύκολο πράγμα. Αντιθέτως είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δυσκολότερο απ'οτι αντιλαμβάνονται πολλοί. Η δυσκολία όμως δεν έγκειται στο να αφεθεί, σε ένα ψυχολογικό κλοτσοσκούφι με σκοπό, την δημιουργία ενός άβουλου πλάσματος, που έχει ως μόνιμη απάντηση, στα πάντα, το "Yes Master".

    Σκλάβα υπό την έννοια της συναινετικής σκλαβιάς δεν είναι κάποια που με την μία ή την άλλη μέθοδο έχει μετατραπεί σε πνευματικό φυτό λες και της έχει γίνει λοβοτομή και δεν αντιδρά σε τίποτε.

    Η δυσκολία έγκειται στο να ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, συνεχώς και ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ στις δικές Tου επιταγές, τηρώντας την αρχική υπόσχεση ολικής υποταγής.

    Αυτό το συνειδητά διαχρονικό και συνεχές είναι που διαφοροποιεί την σκλάβα από τις άλλες μορφές υποταγής. Αυτή είναι η δυσκολία και το όλο στοίχημα για την σκλάβα.

    Οποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό (για μένα) δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει συναινετική σκλαβιά.

    M KOstas

    ΥΓ Υπάρχει βέβαια και ένα άλλο στοίχημα από την μεριά του Κυρίου, για το οποίο συνήθως δεν γίνεται λόγος. Αυτό που λέει "Κρατώ αναλλοίωτους, στο διηνεκές, τους λόγους για τις οποίους η σκλάβα μου αποδέχεται την κυριαρχία μου και υποτάσσεται στις επιθυμίες μου". Αλλά περισσότερα γι'αυτό, σε κάποιο άλλο post.
     
  2. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Re: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    αν καταλαβαίνω σωτά λες πως ο έλεγχος τελικά έρχεται σαν μια ύστερη διαδικασία. Αφού κατά τη διάρκεια των όσων συμβαίνουν (βδσμικώς αλλά και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο) δεν υπάρχει δυνατότητα ακριβούς επίγνωσης. Μια και η συναίνεση είναι κάτι θολό. Με την έννοια ότι κανένας δεν μπορεί ουσιαστικά και πλήρως να επικοινωνήσει τα θέλω του και τα οχι του σε απόλυτο βαθμό.
    φαντάζομαι συμβαίνει αυτό για 2 λόγους ,
    • ο ένας είναι η επίγνωση -που λειτουργεί σε άπειρες διαβαθμίσεις
      και
    • ο δεύτερος γιατί πολύ συχνά όλοι μας λειτουργούμε αυτοαναφορικά,

    Σε περίπτωση που πιάνω το νόημα έχω να πω πως δε με βρίσκει να διαφωνώ τουλάχιστον σαν πρώτη σκέψη.

    Αναλογίζομαι πόσες φορές έχω "θέσει" τα θέλω μου τάχα και δεν τα χει παρει χαμπάρι ο άλλος!
    πόσες φορές έχω αποφασίσει ότι θέλω ετούτο ή το άλλο και τελικά αποδείχθηκε ότι κάτι άλλο με ωθούσε εκεί, κάτι που δεν το συναισθανόμουν εκείνη τη στιγμή αλλά το ανακάλυπτα (και ακόμη το παθαίνω μη νομίζετε) μετά απο πολύυυ καιρό και αφού είχα φάει τα μούτρα μου γερά..

    χμμμ.... 

    @NobodyKP θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα που έχεις πει και θα τονίσω ότι εφόσον μιλάμε και μάλιστα φωνάζουμε για συναίνεση (στο βαθμό που αυτή μπορεί να υπάρχει- όπως είπε παραπάνω ο @ Ε/Κ.G ) τότε θεωρώ ιδιαίτερα εύστοχο το
    και ας είναι τραβηγμένο το παράδειγμα σου και δημιουργεί αντιδράσεις.!!!

    Επίσης φεύγοντας βέβαια απο το ευρύ πεδίο του νήματος που σαφώς και δεν αφορά μόνο το bdsm , θα ρωτήσω : δεν είναι απαραίτητος ο ελεγχος και μάλιστα πριν /κατα τη διάρκεια και μετά, η παρατήρηση , η κριτική ματιά και η αναζήτηση για να μας προστατεύσουν οχι μόνον απο τους τυχόν κακόβουλους και παρανοίκους αλλά και από τους ίδιους μας τους εαυτούς που πολλές φορές η 'λαγνεία' και 'η ανάγκη' μας οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα??

    Βεβαια θα μου πείτε τον Κυρίαρχο τι τον έχουμε? μόνο να κάθεται και να βαράει??  Δεν πρέπει να προσέχει αυτός τη σκλάβα του και που το παει..?
    χμ ναι! ισως! Ωραίο θα ήταν!! και γω θα γούσταρα πολύ να απεμπολίσω τις ευθύνες του εαυτού μου (και το προσπάθησα πολλέεες φορές believe me!!) αλλά έλα που δεν γίνεται!!! όχι γιατι ο Κ δεν είναι άξιος , αλλά γιατι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πιθανότατα έχει κι αυτός τις δικές του ανάγκες και θέματα αντίστοιχα Ελεγχου του εαυτού του , των αναγκών του, έχει τις αδυναμίες του κλπ κλπ.


    its a men's world...όπου men =ανθρωποι!!
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Δεν ελέγχω τίποτα, όταν είμαι σκλάβα. Γνωρίζω όμως μέσα μου, πάντα, τι είναι καλό για μένα και τι όχι. Δεν υπάρχει ασυνείδητο που να σωπαίνει όταν έχει κάτι να φωνάξει, πάντα βρίσκει έναν τρόπο να βγάλει προς τα έξω αυτό που έχει γίνει ανεπαισθήτως αντιληπτό. Γι' αυτό και απέχω από το να είμαι φυτό.

    Κακά τα ψέματα. Αυτοί που γνωρίζω και για τους οποίους λειτουργεί το σύστημα, έτσι όπως λειτουργεί, είναι ελίτ. Με τον τρόπο τους. Απλά δεν είναι πολιτικά ορθό να το παραδεχόμαστε, γι αυτό και δεν θα επιμείνω. Αλλά όμως, είναι  

    Οπότε μην τους ταυτίζεις και με ακραία παραδείγματα, μη υπαρκτά.

    Τι θα γίνει αν αυτό και πώς θα γίνει αν το άλλο και είναι βέβαιο πως θα συμβεί το παράλο και εμείς έτσι ξέρουμε και όχι αλλιώς. Αν δεν σ αρέσει ή δεν το εμπιστεύεσαι ο.κ. μην το κάνεις. Αλλά αν δεν παίζεις εσύ γκολφ μην έρχεσαι να μου λες αν καλώς ή κακώς βαράω με αυτό το μπαστούνι ή το άλλο. Εννοείται ότι αναφέρομαι γενικά και σε κανέναν συγκεκριμένα.

    Ζήστε και αφήστε τους άλλους να ζήσουν. Και για μένα ισχύει αυτό και για όλους.

    Ούτε η κριτική σκέψη χάνεται ούτε η δημιουργικότητα. Αλλάζει τελείως κατεύθυνση. Όταν υπηρετούσα, όταν επέστρεφα σπίτι από τη δουλειά και είχα εκατό πράγματα να κάνω, επειδή έτσι μου είχε ανατεθεί, τα έκανα με πάθος και αυτό που έκανα με γέμιζε και με το παραπάνω. Χρειαζόταν κριτική σκέψη για όλα αυτά. Όχι, δεν ήταν σφουγγάρισμα με οδοντόβουρτσα, διόλου. Έλεγα μάλιστα μέσα μου ότι μακάρι να πάλευα έτσι και για δικά μου πράγματα, όχι υπηρεσίας του Κυρίου μου, ποιος ξέρει πού θα είχα φτάσει... Μια χαρά συγκρότηση είχα.

    Αυτό που έχει είναι πως όταν τελειώνει, για τις συναισθηματικές τουλάχιστον, είναι απίστευτα πολύ οδυνηρό και οι απογοητεύσεις ιδιαίτερα πικρά ποτήρια. Αλλά αυτό είναι ανθρώπινο και κανείς δεν το έκρυψε από κανέναν. Δεν είναι πιο εύκολο σε όσους επιδιώκουν το M/s να ευτυχήσουν, ούτε όμως στο τρελοκομείο καταλήγουν  

    Μιλάμε για στάδιο σχέσης όπου έχει εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη  

    Είναι μια τόσο συνηθισμένη παρανόηση στα του χώρου. Κατ' αρχήν η σκλάβα έχει πάντα την ευθύνη του εαυτού της έναντι όλων των τρίτων. Τι θα τους λέει, θα επικαλείται τον Αφέντη της για τα πάντα όσα την αφορούν; Μετά η σκλάβα έχει την ευθύνη να είναι όπως την θέλει ο Αφέντης της, κάθε στιγμή. Αν κανείς έχει την εντύπωση ότι αυτή η ευθύνη είναι ασήμαντη, τι να πω. Κρατάει τα χέρια της την ευζωία και των δύο από αυτή την άποψη, και ας μην ελέγχει τίποτα.

    Μετά, μια πετυχημένη σχέση, και αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις, είναι μια δυναμική παρέμβαση στα σώψυχα και των δύο. Νιώθουν καλά, έχουν αυτό που θέλησαν, έχουν πολύ περισσότερη ενέργεια για να αυτορυθμίζονται όπου δει, αυτό πηγαίνει στους Κυρίαρχους.

    Ε, μια που δεχόμαστε ότι είναι άνθρωποι, ας κάνουν αυτό που νομίζουν καλύτερο για τους ίδιους ακόμα και αν όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε βέβαιοι για το ορθό του λόγου μας. Και αν τυχόν δεν τους βγει, εμείς εδώ θα είμαστε...  
     
  4. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    συμφωνοι! Μόνο που εγώ μιλώ για την ευθύνη εναντι του εαυτού της. Ούτε εναντι 3ων ούτε εναντι του Κ .

    Επιλεον επισης συνφωνουμε πως ανθρωποι είναι όλοι, Κ. υ., βανιλες κλπ και όπως νομίζουν πράττουν ! Τους το απαγορευσε κανεις???; 
    Ως μη σκλάβοι εμείς έχουμε δικαίωμα κ άποψης και κριτικής! Σωστά? αλλά και σκλάβοι να ήμασταν η υ δεν τους έχουμε Αφεντικους όλους αυτους!!!    
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2012
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Είχε την ευθύνη της επιλογής της να παραδώσει τον έλεγχο  

    Ήταν το αγαπημένο μου θέμα, γι αυτό το συζητώ  
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?


    Θα συμφωνήσω.
    Και θα προσθέσω, ότι η κριτική σκέψη της σκλάβας προς τον Κ της, είναι που κάνει την διαφορά μέσα στο μυαλό της και την κάνει να ...."τρελαίνεται" για πάρτι Του.
     
  7. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Πριν συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε (που ούτε αυτό είναι βέβαιο)!

    Απάντησε μου τι θα κάνει μια σκλάβα αν ο Κύριος της αρχίσει να την τιμωρεί μέσα από τα παιδιά της!

    M KOstas
     
    Last edited: 12 Νοεμβρίου 2012
  8. Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    η καυλα σιγουρα.....!!!!


     


     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Μου δίνεις πολύ λίγα στοιχεία και χώρια από αυτό σε θέματα παιδιών ποτέ δεν έχω άποψη, με άποψη. Δεδομένο δεν είναι τίποτα, ούτε ξέρει να πει κανείς ποιο είναι το σωστό.

    Άλλωστε έχω απαντήσει και επί του θέματος, ο Κύριος ελέγχει την εξουσία που ασκεί με το υπερεγώ του, αν αυτό κατεβάζει ψείρες μάλλον τα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα θα είναι χωρίς σκλάβα.

    Επειδή, η μόνη ηθική διάσταση του θέματος που αναγνωρίζω είναι ότι "αυτός που δεν φροντίζει την ιδιοκτησία του δεν αξίζει να την έχει."

    Ελπίζω να σε κάλυψα  
     
  10. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?


    Θα αλλάξει status, θα γίνει Domme, και θα αρχίσει να τιμωρεί αυτή τον Κύριό της, άνευ συναινέσεως .........  

    Άντε να σου απαντήσω εγώ για να κάνουμε και λίγο χιούμορ ...
     
    Last edited: 13 Νοεμβρίου 2012
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Αυτό είναι μάλλον το δέον γενέσθαι για την πλειοψηφία των μανάδων ασχέτως BDSMμικού status.  
     
  12. Marbledragon

    Marbledragon Regular Member

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Μα τι συζητάμε πια; Τα αυτονόητα;