Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 7 Νοεμβρίου 2012.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Δεν ήταν πρόθεση μου να σε κουράσω, ζητώ συγνώμη.

    Δεν έχει αποβάλει τον έλεγχο, τον έχει παραδώσει εθελοντικά επειδή κρίνει πως Εκείνος είναι σε καλύτερη θέση να χειρίζεται την ίδια και τα της ζωής της.

    Ας μιλήσουμε με παραδείγματα:

    Γνωρίζει κάποιος πολύ καλή σκοποβολή. Στην καθημερινότητα του δεν υπάρχει λόγος να πυροβολεί, έτσι αφήνει το όπλο στην άκρη. Αν όμως εισβάλει κάποιος στο σπίτι του και βρίσκονται τα παιδιά του κι ο ίδιος σε κίνδυνο, θυμάται που έχει το όπλο το παίρνει και πυροβολεί.

    Τα ένστικτα είναι πολύ δυνατά ιδιαίτερα όταν αφορούν μητρότητα και επιβίωση.

    Κι ακριβώς επειδή ΔΕΝ μιλάμε για λοβοτομημένο κλοτσοσκούφι που αναφέρεις πιο πάνω στο νήμα, είναι δυνατό αν χρειαστεί να αμυνθεί η σκλάβα, να το κάνει.
    Αλλά το θέμα μας δεν είναι όλα αυτά, αλλά αν η σκλάβα τελικά μπορεί να γίνει σκλάβα και να παραδοθεί και υποταχθεί ή μια ζωή διατηρεί ένα κομμάτι ελέγχου και μάλιστα για να ελέγχει ποιον? Εκείνον που υποτίθεται είναι εκεί για να πάρει τον έλεγχο.

    Ειλικρινά δεν ξέρω πως αλλιώς να επεξηγήσω κάτι που θεωρώ θεμέλιο λίθο του T.P.E.

    Το λέει και το ακρωνύμιο: TOTAL Power Exchange.

    Αν δεν είναι total τότε δεν μιλάμε για TPE οπότε και απλά μιλάμε για διαφορετικά πράματα.

    Δεν προσπαθώ να σε πείσω για την ορθότητα της θέσης Μ/μας ή να προπαγανδίσω τις αντιλήψεις Μ/μας.

    Στην τελική αν εσύ επιθυμείς να έχεις μια υποτακτική που σε ελέγχει, σ Ε/εμάς δεν πέφτει λόγος.  
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Ξεκινώ από το τέλος! Το τι θα κάνω εγώ με την σκλάβα μου και αν την θέλω "λοβοτομημένη" ή όχι είναι δικό μου πρόβλημα όπως και του Κυρίου σου με σένα είναι δικό του. Αφού λοιπόν δεν σας πέφτει λόγος όπως πολύ σωστά αναφέρεις και επειδή εδώ κάνουμε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ας μην αρχίσουμε τις "εξυπνάδες" γιατί τότε θα το κάνετε χωρίς εμένα.

    Επειδή λοιπόν το θέμα μας ΕΙΝΑΙ κατά πόσο η σκλάβα με το να δεχθεί το κολάρο της σκλάβας "λοβοτομείται" ταυτόχρονα ή όχι, πάμε πίσω στο θέμα μας!

    Πρώτον! Το πρόβλημα σε αυτά που λες αναφερόμενη στο αρκτικόλεξο T.P.E. δεν είναι στο Total αλλά στο Power. Το Total είναι αυτονόητο. Με Power εννοείται η κυριαρχία, η ελευθερία επιλογής και αποφάσεων! Την κυριαρχική της δύναμη παραδίδει! Όχι τον έλεγχο του τι συμβαίνει γύρω της.

    Δεύτερον! ΕΠΕΙΔΗ "Τα ένστικτα είναι πολύ δυνατά ιδιαίτερα όταν αφορούν μητρότητα και επιβίωση", μόνο ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να αναδείξει το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν να αποβληθεί ο έλεγχος. Ο έλεγχος παύει ΜΟΝΟ όταν κανείς ΔΕΝ σκέπτεται! Εξ άλλου το παραδέχεσαι και εσύ λέγοντας
    "επειδή ΔΕΝ μιλάμε για λοβοτομημένο κλοτσοσκούφι ... είναι δυνατό αν χρειαστεί να αμυνθεί η σκλάβα, να το κάνει." και

    Τρίτον! Επαναλαμβάνω! Οταν έχεις απαντήσεις στις παρακάτω δύο ερωτήσεις τα ξανασυζητάμε!

    1) πως θα ανοίξει αυτόματα το διακόπτη αν δεν ελέγχει ανά πάσα στιγμή το τι γίνεται αφού έχει αποβάλλει κάθε έλεγχο? και κυρίως

    2) πως θα θεωρήσει το "έως εδώ και μη παρέκει" αν δεν έχει όρια. Αν δεν έχει όρια από πού ξεκινάει το "παρέκει" και που σταματάει το "εδώ"?

    Επι της ουσίας δεν νομίζω πως χρειάζεται!

    Αυτά και σταματάω εδώ γιατί αλήθεια βαρέθηκα!

    M KOstas
     
  3. Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Άνθρωποι που συμβιώνουν δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που εξουσιάζουν και άνθρωποι που εξουσιάζονται Τουχόλσκι
     
  4. Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    και..Αυτός που εξουσιάζει τους άλλους έχει ισχύ, αυτός που εξουσιάζει τον εαυτό του έχει δύναμη Λαο Τσι
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Το θέμα μας ήταν ποιος ελέγχει την εξουσία. Ένα μη θέμα στην ουσία γιατί το external locus of control δεν χαρακτηρίζει Κυρίαρχα άτομα αλλά υποτακτικά.

    Ποιος ελέγχει την εξουσία, προφανώς ο Κυρίαρχος, προφανώς στο πλαίσιο του νόμου και ήξερα πολύ καλά τι έλεγα όταν είπα για αστυνομία γι αυτό και πήρε στον NobodyKP κάμποσο χρόνο μέχρι να επανακάμψει επιμένοντας ότι χάνει, το λιγότερο, η σκλάβα που δεν βάζει η ίδια όρια στον Αφέντη της αφού αυτός πού να ξέρει πού είναι τα όριά του!

    Όχι. Ο έλεγχος παύει όταν κάποιος άλλος παίρνει τις αποφάσεις όλες για τη σκλάβα μαζί και την ευθύνη τους. Η σκέψη και η δημιουργικότητα παίρνουν άλλη κατεύθυνση.

    Επιπλέον το ακραίο παράδειγμα για μένα είναι ένα σφάλμα στον διάλογο. Αν χρειάζεται κανείς να πάει στα άκρα για να ανατρέψει την σκέψη των άλλων απλά έχει χάσει. Δεν έχει άλλο επιχείρημα και το γνωρίζει.

    Δεν είπε κανείς για αυτόματα. Θα ξαναγίνει, σταδιακά, αφέντης του εαυτού της. Αυτός που χάνει τον έλεγχο και δεν μπορεί να τον ανακτήσει είναι αυτός που τον έχασε λόγω ανωτέρας βίας. Π.χ. διαγνώστηκε με παράνοια και έχει χάσει εν μέρει τον έλεγχο της λογικής του. Πιστεύει, ας πούμε ότι του μιλάνε σκύλοι και του λένε τι να κάνει. Χρειάζεται θεραπεία για να ανακτήσει αυτόν τον έλεγχο που έχασε και αν. Η σκλάβα που παρέδωσε τον έλεγχο δεν χρειάζεται τίποτα για να τον επανακτήσει, έμεινε χωρίς Αφέντη, κάπως πρέπει να αποφασίζει για τον εαυτό της. Πίκρα, το λιγότερο, αλλά σέ λα βι. Το πολύ να μην παίρνει καλές αποφάσεις ή να αφήνεται πιο πολύ απ ό,τι είναι για το συμφέρον της.

    Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν όρια. Ποιος το είπε και πού, δεν μας φέρνεις το quote να το δούμε;

    Εγώ να δεις!

    Και επιπλέον έχεις μιλήσει πολύ άσκημα, χωρίς να το καταλάβεις μάλλον, για τους Κυρίαρχους που το εννοούν το κυριαρχιλίκι τους, ασκούν έλεγχο, απαιτούν να είναι ολικός, παίρνουν τις αποφάσεις, έχουν τις ευθύνες και το απολαμβάνουν. Χώρια που υπάρχουν Κυρίαρχοι, οι οποίοι ξέρουν τα όριά τους και δεν περιμένουν να τα βρουν πάνω στη σκλάβα, και οι οποίοι δηλώνουν εξαρχής ότι η οικογένεια της σκλάβας τους είναι έξω απ τα όριά τους, να την βγάλουν στο πάρκο να κάνει τη σκύλα, επίσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, χάριν συζήτησης και για να αποδείξεις μια υπόθεση που έτσι και αλλιώς δεν αποδεικνύεται, έβγαλες γενικώς κάποιους υποθετικούς Κυρίαρχους ικανούς και διατεθειμένους να κακομεταχειριστούν το παιδί της σκλάβας τους. Κάτι που δεν έχω δει να γίνεται. Γιατί δεν ρώταγες τι θα κάνει η σκλάβα αν ο Αφέντης της πάρει το αυτοκίνητό της και το στουκάρει σε κανέναν τοίχο, αυτό δεν θα ήταν θέμα για σκλάβα; Αν της σπάσει κανένα πιάτο Limoges, έτσι για το γαμώτο; Γιατί δεν ρώταγες τι θα έκανε αν ο Αφέντης της την εξέθετε στη δουλειά της; Δεν θα ήταν θέμα; Γιατί δεν ρώταγες τι θα κάνει αν ο Αφέντης της την βάλει να τρέχει γυμνή στο δρόμο ή να ζητιανεύει, δεν θα ήταν θέμα; Γιατί διάλεξες τα παιδιά; Να σου πω εγώ; Από πουριτανισμό! "Δείτε πόσο κακοί και βλαμμένοι είναι όσοι κάνουν M/s, αν το κάνουν στ αλήθεια, γιατί αλλιώς μας δουλεύουν και ορίστε που μπορώ να το αποδείξω!" Αυτό μας λες και με το συμπάθιο είναι μια μπούρδα! Πού την έχουμε ξανακούσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους ειπωμένη.

    Το παιδί της ερωμένης του το κακομεταχειρίζεται ένας κομπλεξικός εραστής με τεράστια άγχη απόρριψης και πάλι, φροντίζει να μην το αντιληφθεί η ερωμένη του. Βισκόντι, έργο "Ο αθώος",1976.
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Ακριβως! ΗΤΑΝ και στην πορεία άλλαξε!

    Δεν κατάλαβα τίποτε αλλά καλλίτερα να αφήσουμε τα νομικά θέματα απέξω διότι η σκλαβιά είτε βεβιασμένη είτε συναινετική είναι παράνομη.

    Ο έλεγχος δεν παύει ποτέ και για κανένα! Παύει μόνο όταν πάψεις να σκέπτεσαι! Το ότι αποφασίζει κάποιος να υποταχθεί στις εντολές κάποιου δεν έχει καμία σχέση με το "δεν ελέγχω!". Οταν σε ένα ιστιοφόρο ο κυβερνήτης διατάξει "ΤΑΚ" δεν σημαίνει πως αυτός που χειρίζεται την μαΐστρα δεν θα προσέξει (ελέγξει) μη του έρθει η μάτσα κατακούτελα. Παρόλα αυτά υπακούει πιστά τις εντολές του καπετάνιου του.

    Συμφωνούμε είναι όμως αναγκαίο όταν θέλει κανείς να αναδείξει το πρόβλημα για το οποίο μιλάει! Και εδώ έτσι και αλλιώς αναφερόμαστε σε ακραίες καταστάσεις. αν μιλάμε περί T.P.E.

    Πότε? Πριν ή κανά δυο μέρες αφού μαστιγώσει το παιδί της?

    Θέλεις να πεις πως μπορεί κάποιος να έχει απολέσει κάθε έλεγχο και παρ' αυτά να έχει όρια? Για κάνε το σαφέστερο διότι αδυνατώ να το φανταστώ πως μπορεί να ΄γίνει!!

    Υπαινίσσεσαι πως δεν καταλαβαίνω τι γράφω? Ή πιστεύεις πως χρειάζονται δικηγόρο? Πιστεύεις πως επειδή η σκλάβα τους δεν είναι σε κατάσταση αφασίας δεν την ελέγχουν, η υποταγή της δεν είναι ολική, δεν αποφασίζουν γι'αυτή, δεν έχουν την ευθύνη της και δεν το απολαμβάνουν?

    Είχα την εντύπωση πως ακριβώς αυτό κάνουμε εδώ! Συζητάμε! Δεν είναι υπόθεση είναι πεποίθηση! Εγώ δεν μίλησα ποτέ για Κυρίους που κακομεταχειρίζονται το παιδί κανενός! Αυτό το λες εσύ τώρα! Εγώ μιλάω για συναινετικές σκλάβες και το πως θεωρώ πως λειτουργούν στο πλαίσιο μίας υγιούς και ασφαλούς σχέσεως BDSM.

    Και επειδή δεν το έχεις δει δεν υπάρχει? Εγώ ξέρεις πόσες φορές το έχω δει να γίνεται?

    Η απάντηση στην ερώτηση "…δεν θα ήταν θέμα?", αναφορικά με όλα τα ανωτέρω είναι ΟΧΙ. ΔΕΝ θα ήταν θέμα. Διότι όλα αυτά αφορούν εκείνη και μόνο εκείνη. Δεν εμπλέκουν κανέναν άλλο παρά μόνο αυτή και τον Κύριό της. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, αν και αναμένεται να υπακούσει, διότι αποφασίζει να τιμήσει τον λόγο που έδωσε για ολική υποταγή, δεν σημαίνει πως δεν ελέγχει τι γίνεται!

    Πόσο λίγο με ξέρεις! Γιατί θεωρείς πως κάποιος αναγκαστικά είναι κακός και βλαμμένος αν έχει την πεποίθηση πως για να είναι κάποια σκλάβα σε κάποιον πρέπει να μην σκέπτεται? Είπα ποτέ εγώ πως οι έχοντες αυτή την άποψη είναι κακοί και βλαμμένοι? Αυτά είναι αυθαίρετα συμπεράσματα δικά σου και δεν συνάδουν με κάποιον που θεωρεί εαυτόν πεπειραμένο στις ανθρώπινες σχέσεις! Το τι έχει ακουστεί από άλλους δεν με ενδιαφέρει! Εγώ υπεύθυνος είμαι μόνο για ότι έχω πει εγώ!

    Καλό το "Ο αθώος" για όσους τους αρέσει το είδος αλλά παντελώς άσχετο με τη συζήτηση μας. Εδώ συζητάμε για την ψυχολογία της "ερωμένης" και όχι του εραστή.

    M KOstas
     
  7. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Λίγη μουσικούλα ?
    Έτσι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και συνεχίζουμε...


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Εγώ πάλι σε ότι αφορά το T.P.E , εχω την εξής ερώτηση :

    Τι σημαίνει EXCHANGE?

    καθώς τα αλλά δυο λίγο πολύ τα είπατε .
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Μ’ αρέσει που κάνεις πνεύμα  

    Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.

    Για μένα το θέμα με το υποθετικό σου παράδειγμα δεν είναι τα ηθικά και λογικά αδιέξοδα. Είναι η παράβαση του νόμου, εφόσον υπάρξει. Γιατί ναι μεν η σκλαβιά είναι παράνομη αλλά όχι αυτεπάγγελτα και όχι αναπόδεικτα. Η κακομεταχείριση, αντίθετα, διώκεται αυτεπάγγελτα και αποδεικνύεται άμεσα.

    Για τον λόγο αυτό, αφού πιέστηκα σε βαθμό που κατά τη γνώμη μου υπερέβαινε τα εσκαμμένα να απαντήσω, σου είπα και ξαναλέω

    προφανώς μένοντας στο παράδειγμα που είχες θέσει ότι κάποιος υποθετικός Κυρίαρχος τιμωρεί τα παιδιά της σκλάβας του ή την τιμωρεί μέσα από αυτά. Το “την βάζει να τα τιμωρήσει” προστέθηκε μετά και ουδεμία ευθύνη γι αυτό αναγνωρίζω  

    Αυτό που λέω είναι ότι όταν ένας άνθρωπος, στην προκειμένη ο υποθετικός Κυρίαρχος, κακομεταχειριστεί ένα παιδί, δεν μετράει ότι τιμωρεί την μαμά του, ούτε ότι είναι Κυρίαρχος και η μάνα σκλάβα. Μετράει η πράξη. Αν το παιδί είναι ανήλικο και η μάνα κηδεμόνας του, εφόσον ο Κυρίαρχος το βάρεσε π.χ. άσχετα από τον λόγο για τον οποίο το βάρεσε, η μάνα καλεί την αστυνομία και δίνει τον Κυρίαρχο.

    Ω τι σύμπτωση! Τον έλεγχο στο M/s εγώ τον ξέρω ακριβώς ως τον κυβερνήτη ιστιοφόρου που διατάζει τον μούτσο. Εννοείται ότι και σε συνθήκες πλήρους ελέγχου στο M/s η σκλάβα, όμοια με τον μούτσο, είναι υποχρεωμένη να φροντίζει την κούτρα της όπως όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι, σε τελείως άλλη λογική όμως, γιατί φροντίζει την ιδιοκτησία του Κυρίου της και το νιώθει όταν το κάνει.

    Πάρ' το για homework, βαριέμαι να εξηγώ  

    Δεν μου κάθεται όμορφα, σε ένα dedicated forum, να επικρατούν αντιλήψεις για τον χώρο που υπαινίσσονται ότι ένας Κυρίαρχος αυθαιρετεί ως προς το περιβάλλον της σκλάβας του. Είναι κάτι άσχετο με αυτά που έχω δει και γνωρίσει και μόνον φαντασιακό για ανθρώπους που δεν "μας" ξέρουν. Αν πάλι απαγορεύεται να λέω πώς αισθάνομαι από μερικά που μετ' επιτάσεως γράφεις, τι να πω!  
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Μάιστα! Αφού νομίζεις πως έχεις δίκιο και τα ξέρεις ΟΚ. Είπαμε βαρέθηκα!
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Ανταλλαγή! Με τι άραγε?.........................
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Μα είναι δυνατόν η σκλάβα να χάσει ποτέ το θεμελιώδες ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτοάμυνας ...?
    Ακόμη και τα κατοικίδια σκυλιά δεν το χάνουν έναντι του Κυρίου τους, όταν Αυτός υποπίπτει σε σφάλμα.
    Κάτι δεν μου κάθεται καλά με αυτό το "ΤOTAL" .......΄
    Εσύ τι λες ...?