Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 7 Νοεμβρίου 2012.

  1. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Σε μια ενορατική ενατένιση , όπως συμβαίνει όταν ασχολούμαστε σε ομαδική βάση με αόριστες έννοιες τύπου "total" ,όλα χωρούν κι όλα βρίσκονται εν δυνάμει απ' έξω.Κι αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό.Μάλλον ανθρώπινο θα έλεγα.Κι αυτό γιατί η σύσταση τέτοιου είδους αορίστων εννοιών , απαιτεί και φέρει πάντα τον προσωπικό μηχανισμό προβολής.Έναν μηχανισμό ο οποίος λειτουργεί καταλυτικά στην ανάδυση και σύσταση μιας εικόνας από ένα κατά τ' άλλα αόριστο επίπεδο , αποδίδοντας νόημα με βάση τις "αρμόζουσες" ιδιότητες αυτού του επιπέδου.
    Με αυτόν ακριβώς το τρόπο μπορούμε να μεταφέρουμε τα πράγματα και τις έννοιες από το επίπεδο της απροσδιοριστίας σε αυτό της πεπερασμένης προσωπικής λογικής.Με την ίδια συλλογιστική που αναζητούμε τα αδρόνια , με την ίδια ακριβώς ψιλαφούμε και τα της υπάρξεως του θεού , της ελευθερίας κοκ. Όπως και του total άλλωστε.
    Και στο βαθμό που η υπό επεξεργασία έννοια βρίσκεται να προικοδοτείται από πλευράς μας με όλα τα στοιχεία τα οποία θεωρούμε ότι μας χωρίζουν από τη πλήρωση της τελικής εικόνας που έχουμε ακουσίως προεξοφλήσει ,η διεξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων που προκύπτει από τη συνειδητοποίηση του εν λόγω μηχανισμού ,είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ως διαδικασία.Κι όχι μόνο...
     
  2. Ιόλη

    Ιόλη New Member

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Μα, φυσικά, ο ΚΥΡΙΟΣ μου, ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ μου. Αυτό είναι αυτόνοητο.
     
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?


    Συμφωνώ.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Καλημέρα, όσο θέλεις κάνε το δικηγόρο του διαβόλου  

    Σε αυτό που λες, η εμπειρία μου είναι πως ο οποιοσδήποτε κυριαρχικός νοιάζεται ως και πάρα πολύ για το πώς νιώθει το άτομο που ακόμα και εντελώς άτυπα κυριαρχεί. Αυτό όμως δεν έχει καμία επίπτωση στις αποφάσεις του οι οποίες είναι μόνο με τα δικά του θέλω. Το υποτακτικό άτομο οφείλει να ακολουθήσει και δεν υπάρχει γι αυτό άλλη διαδρομή, αλλιώς αναιρείται ολικά στα μάτια του κυριαρχικού. Το κυριαρχικό άτομο, γνωρίζει, αισθάνεται, καταγράφει τις επιθυμίες του ατόμου που κυριαρχεί, δεν συμπλέει όμως μαζί τους και σε καμία περίπτωση δεν τις ακολουθεί. Δεν είναι δικές του.

    Είναι εντυπωσιακό, είναι χαρακτηριστικό, είναι τελείως έτσι. Δεκάδες παραδείγματα θα μπορούσα να φέρω, από ξεκαρδιστικά ως πικρά.

    Και πάμε τώρα στον Κυρίαρχο, την ώρα που φλερτάρει με τα άκρα. Την ώρα που έχει τη σκλάβα μπροστά του και η κατάστασή της είναι τέτοια που θα μπορούσε και φέτες να την κόψει πάνω στο παιχνίδι. Η σκλάβα έχει "φύγει", δεν πρόκειται να αντισταθεί σε τίποτα, είναι σε tranche ή άλλως στο subspace. Και αυτός φλερτάρει με την άβυσσο. Μπορεί (και ίσως θέλει) να της κάνει τα πάντα. Εκείνες τις στιγμές, με ποιον είναι ο διάλογος;

    Μια παλιόσκλαβα, που είχε την αναίδεια να έχει empathy, να νιώθει τον άλλο δηλαδή, ιδίως σε τέτοιες στιγμές, δηλοί ότι ο διάλογος του μαστιγοφόρου τις στιγμές εκείνες είναι αποκλειστικά με τον εαυτό του. Η δε στιγμή που αυτός κατεβάζει κάτω το μαστίγιο, ενώ διόλου δεν ήθελε κάτι τέτοιο, είναι απλά συγκλονιστική μαζί με όσες προηγήθηκαν. Σαν ένα βαλς με τεράστιους διασκελισμούς, ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις του σύμπαντος...

    Θέλει αλλά δεν μπορεί, νομίζω τόσο συνηθισμένο...

    Δεν είναι τόσο απλό. Όταν φτάσει στο σημείο πραγματικά να αφήνεται έχει ένστικτο επιλογής.

    Στην πραγματικότητα διακρίνεται αμέσως αυτός που έχει σεβασμό προς το άθλημα και γνήσια επιθυμία ... να αθληθεί από αυτόν που απλώς το επικαλείται.

    Ξέρεις κάτι; Δεν είπε κανείς το αντίθετο  

    Αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ότι η σκλάβα θα προσπαθήσει, έστω, να ελέγξει έμμεσα ή άμεσα τον Αφέντη της ή η υποτακτική τον Κύριό της.
     
  5. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Το είειειπε! Το είπε... ! ;-)

    Αλλά δεν έχει σημασία διότι οι σκλάβες ευτυχώς (εκτός αν είναι φυτά) διατηρούν τον έλεγχο (δεν γίνεται και αλλιώς) αλλά έχουν αποφασίσει να υποταχθούν και υποτάσσονται συνεχώς στην κυριαρχία του Αφέντη τους.

    Τα άλλα είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" που έλεγαν και οι παλιοί και υποθέσεις για σενάρια συζήτησης.

    M KOstas
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Με το συμπάθιο κιόλας! Δεν το ξέραμε ότι μια άποψη υπάρχει και αυτή είναι η δική σου!

    Αν κάποιοι άλλοι λένε ότι η απόφαση για υποταγή και η συναίνεση δίνονται άπαξ στην αρχή της σχέσης; Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε θα ήταν; Σιγά μην ανακαλύπτει κάποιος σε μια σχέση τον εαυτό του μια φορά την εβδομάδα περίπου. Σιγά μην παίζεται, με κάθε ξεπέρασμα δύσκολου ορίου, η ίδια η σχέση! Τότε δεν θα ξεπερνιόταν ποτέ κανένα όριο.

    Όσο για τα σενάρια, όσοι διαβάζαμε το νήμα γνωρίζουμε και ποιος τα έφτιαχνε, έτσι δεν είναι;  

    Και βέβαια, για την ταμπακιέρα σφυράμε κοιτάζοντας αλλού, εμ το ίδιο είναι να λέμε για σκλάβες, που στο κάτω κάτω "σενάρια είναι" έτσι και αλλιώς (των πόσων ποστ είπαμε; ) και το ίδιο να απαντάμε στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που μπήκε;
     
  7. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Απόψεις υπάρχουν πολλές! Αλήθειες λιγότερες. Αλλά ναι αυτή είναι η δική μου και ναι είναι μία! Αλλά το είειειπε! το είπε... !

    Κατά τα άλλα συνιστώ αυτοσυγκράτηση, tempo tempo ma chère! Συζήτηση κάνουμε! Η ψυχραιμία ας μη ξεχνάμε είναι μεγάλη αρετή για άπαντες, σκλάβες, υποτακτικές και Κυρίους (κυρίως γι'αυτούς)!

    M KOstas
     
    Last edited: 24 Νοεμβρίου 2012
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Οι υπεκφυγές και μάλιστα κατά συρροή και κατ εξακολούθηση τίνος αρετή είναι; Εγώ την έχω απολέσει, πάντως  
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Οι υπεκφυγές (σε αντίθεση με την αυτοσυγκράτηση την τιμιότητα κλπ) δεν συγκαταλέγονται στις αρετές! Και άρα δεν μπορούν να απολεσθούν!
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Κάποιος παίζει με τα λόγια εδώ  
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Δεν αντιλέγω καλή μου.  
    Απλά το νόημα το οποίο προσπάθησα να δώσω είναι ότι είναι αδύνατον οι Κυρίαρχοι να είναι όλοι καρμπόν και copy-paste.
    Αν κάνω μία υπόθεση εργασίας ότι το υποτακτικό άτομο έχει αλλάξει κατά την διάρκεια της ερωτικής/συντροφικής του ζωής πάνω από έναν Κ, το "κόλλημα" που έχει φάει, σίγουρα θα φέρνει κάποιον Κ στην πρωτιά, παρά το ότι όλοι οι υπόλοιποι Κ, θα είχαν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό .....
    Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι σε μία Μs ή Ds σχέση το Κυριαρχικό μέρος δεν ενδιαφέρεται διόλου να δώσει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά στο υποτακτικό μέρος ....έστω και άν ακόμα το θεωρεί ιδιοκτησία του. Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ ότι η υποτακτική, ...παθητικά, ...παίζει τον ρόλο του ελεγκτή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Κυριάρχου με τον οποίο έχει συνάψει την τρέχουσα σχέση της, ο Κ της το γνωρίζει ...και για αυτό δίνει έμφαση στην ποιότητα της δυναμικής που έχει η σχέση.
    Εννοείται βέβαια, ότι η υποτακτική δεν έχει καμμία δυνατότητα επιβολής ...είτε ελέγχου, ...είτε κυρώσεων προς τον Κ της. Απλά βιώνει την ποιότητα της σχέσης που της Προσφέρει, και "βαθμολογεί" στο μυαλό της, στην καρδιά της και στο μ...νάκι της ...  




    Mα σε τέτοιες στιγμές, κανένας δεν είναι σε θέση να σκεφθεί, να αξιολογήσει, ή να κάνει διάλογο ......
    Απλά ζουν τις υπέρτατες στιγμές τους, χορεύοντας το βαλς που αναφέρεις , στην πίστα της θεϊκής καύλας τους.  




    Υπάρχει τέτοιο ένστικτο επιλογής που παραδίδει ολικά τα ένστικτα της αυτοσυντήρισης ή της αυτοάμυνας ..?




    Xμμ ....είσαι σίγουρη ..?  




    Αν μιλάμε για πεπειραμένη στο άθλημα υποτακτική, τότε συμφωνώ.
     
    Last edited: 24 Νοεμβρίου 2012
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ποιός ελέγχει την εξουσία ?

    Τον έλεγχο τίνος διατηρούν?