Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανυπακοή και διαχείριση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 12 Νοεμβρίου 2012.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    Μα, είναι βέβαιο πως θα βγει πως δεν φταίει η σκλάβα, αλλιώς δεν θα γινόταν ΕΔΕ!  

    Ο ανάδρομος Ερμής να έφταιγε;  
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    Τί γίνεται όταν η ανυπακοή της σκλάβας εδράζει σε ορθούς λόγους? Αν πχ, ο Κ της ζητήσει, από κακή και εσφαλμένη εκτίμηση, κάτι που είναι ιατρικώς επικίνδυνο, ή να τοποθετήσει χρήματα της σε λάθος επένδυση? Και παρά το γεγονός ότι η σκλάβα το θέτει υπ' όψιν του εκείνος επιμένει...
     
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση


    Aν ήταν βέβαιο πως δεν φταίει η σκλάβα, θα διατάσσετο προανάκριση με κατηγορούμενο τον αφέντη αγαπητή μου ...  
    (Η ΕΔΕ γίνεται απλά για να διαπιστωθεί άν υπάρχει αδίκημα) ...
    Και τότε θα έφταιγε ...όλο μαζί ...το ανάδρομο ηλιακό σύστημα ...  
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση επί θεμάτων διοικητικού δικαίου, θα πιστέψεις ότι ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή; Όχι για λόγους BDSMικούς  
     
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση


    Φυσικά και θα το πιστέψω.  

    Να είσαι καλά καλή μου gaby.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    Ποιο είναι "το σημείο που αναφέρθηκε"; Η ανυπακοή; Σιγά τα αίματα! Απλά πρέπει να δει ο Κύριος γιατί έγινε, πρέπει να μπει στην ουσία δηλαδή του θέματος και από κει και πέρα να κρίνει αν είναι διαχειρίσιμη και αν ναι πώς πρέπει να τη διαχειριστεί. Οπότε...

    ... ναι, μια ψιλο-ΕΔΕ γίνεται, δηλαδή γράφει η σκλάβα ή λέει τι έγινε και πώς έγινε και από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας.

    Κατά τη γνώμη μου, πάντα πρωτιά έχει το "protect the property", εννοώντας τη σκλάβα, και μετά σειρά έχουν ο Κυρίαρχος ο ίδιος, οι αξίες του Κυρίαρχου και τα λοιπά αντικείμενα του Κυρίαρχου. Αλλά επειδή τρέχα γύρευε αν ο Έτερος το ξέρει αυτό και πώς το εννοεί, καλύτερα όλα αυτά να έχουν συζητηθεί από πριν και όχι να βγουν στην επιφάνεια εν είδει εξήγησης της σκλάβας για τα πεπραγμένα της  
     
  7. Firebrand

    Firebrand New Member

    Προσωπικά, δεν πιστεύω στην τελειότητα. Είναι λογικό ότι ο master πρέπει να είναι μια προσωπικότητα που μπορεί να περιβάλει την slave του, που να μπορεί να την "γεμίσει" ως υπόσταση, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη. Τα λάθη όμως είναι διαχειρίσιμα, και το ίδιο είναι και η ανυπακοή. Βέβαια, κάθε μορφή ανυπακοής είναι διαφορετική, από όσα σκηνικά έχω ζήσει εγώ μέχρι στιγμής, η κατηγοριοποίηση γίνεται στα εξής 3 είδη:

    Το πρώτο είδος, ίσως το πιο συνηθισμένο, είναι όταν γίνεται στα πλαίσια του παιχνιδιού. Δίνεις μια εντολή, η sub (ίσως με προσποιητή αφέλεια) "αποτυγχάνει" να την πραγματοποιήσει, και εσύ αντίστοιχα την τιμωρείς - πχ, δεν καταφέρνει να κρατήσει μια στάση για όλο το χρονικό διάστημα που ζήτησες, της ξεφεύγει ένας μικρός ήχος παρόλο που την διέταξες να μείνει απόλυτα σιωπηλή, κτλ. Είναι αναμενόμενο να υπάρχει περιστασιακά αυτό το είδος, καθώς πολλοί sub αποζητούν υποσυνείδητα την τιμωρία και πέφτουν σε σφάλματα προκειμένου να την απολαύσουν. Δεν πρόκειται για ουσιαστική ανυπακοή, αλλά για κομμάτι της σκηνής, τίποτα το οποίο να χρίζει ιδιαίτερης σημασίας.

    Το δεύτερο είδος είναι η sub όντως να αποτύχει, παρά την καλύτερη προσπάθεια της, ή απλά να φοβάται παθολογικά να κάνει κάτι. Δηλαδή, δεν είναι ότι δεν θέλει, είναι ότι όντως δεν μπορεί. Σε αυτή την περίπτωση, το καρότο δουλεύει καλύτερα από ότι το μαστίγιο - εδώ πρέπει να σταθείς δίπλα στη sub σου, να της μιλήσεις με ήρεμη και στοργική φωνή, να την ηρεμήσεις και να την καθοδηγήσεις.

    Το τρίτο είδος είναι όταν η sub δεν υπακούει επειδή δεν θέλει να υπακούσει. Αυτό το είδος είναι ο χειρότερος εφιάλτης πολλών. Απαιτεί σίγουρα την πιο έντονη τιμωρία που μπορεί να επιβάλει ο dom, κάτι το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη της sub και θα την κάνει να τρέμει και μόνο στην ανάμνηση του - αλλά. Όχι εκείνη τη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή το κολάρο βγαίνει, περιμένεις λίγο να ηρεμήσετε και οι δύο, και επαναξιολογείτε τη σχέση σας. Για να οδηγηθεί η κατάσταση εδώ, πρέπει να έχει υπάρξει ένα μεγάλο πρόβλημα κάπου. Ίσως η sub έφτασε στα όρια της; Ίσως δεν νιώθει ευτυχισμένη; Ίσως έγινε κάτι που o master αγνοεί; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ειπωθούν, και να ειπωθούν σε ψύχραιμο και ήρεμο τόνο. Αφού γίνει αυτό, και οι δύο πλευρές ακούσουν και κατανοήσουν η μία την άλλη, και ξεκαθαρίσουν ότι η σχέση τους ακόμα στέκει, ο dom εξηγεί ότι σε μια τέτοια σχέση υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, και πως παρόλο που τα θέματα που είχε να αναφέρει η sub ήταν σημαντικά, ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει ήταν πολύ λάθος και για αυτό θα τιμωρηθεί. Το κολάρο ξαναμπαίνει, η σκληρή τιμωρία που είπαμε πριν επιβάλεται, και όλα έχουν διορθωθεί.

    Τώρα όσον αφορά τα λάθη που κάνει ο master, δυστυχώς είμαστε άνθρωποι και τα λάθη είναι στη φύση μας. Ειδικά εμείς οι top πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε το νου μας 1000 φορές παραπάνω από ότι οποιοσδήποτε άλλος προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως όλα θα πάνε καλά. Σίγουρα θα υπάρξει το περιστασιακό λάθος, το θέμα είναι πως θα αντιμετωπιστεί και πόσο σοβαρό θα είναι. Ασφαλώς, είναι άλλο το "σε πλήγωσα ελαφρά, σε περιποιούμε και αύριο είμαστε ΟΚ" και άλλο το "σε έστειλα στα επείγοντα". Σε κάθε περίπτωση, τα λάθη δεν κρύβονται, και η εικόνα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του δεν τον κολακεύει καθόλου. Η μόνη σωστή, κυριαρχική αντιμετώπιση είναι - "Σε αυτό το θέμα, έκανα λάθος. Σου ζητάω συγγνώμη. Ξέρω γιατί έγινε, έχω τον έλεγχο της κατάστασης, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει". Οποιοσδήποτε μπορεί να αρνείται τα λάθη του, αλλά μόνο ένας σωστός κύριος και μια σωστή κυρία (με πολλές έννοιες!) μπορούν και τα διορθώνουν.
     
  8. Milkman

    Milkman New Member

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    Έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα σε μια M/s σχέση θα πρέπει αν είναι αρκετά ξεκάθαρα, διότι οι ρόλοι του καθενός είναι αρκετά διακριτοί, ίσως περισσότερο και από τις vanilla σχέσεις, και ας μη ξεχνάμε ότι και οι δύο συμμετέχουν κατ'επιλόγη και μάλιστα πολύ πιο συνειδητά από τους vanilla. Σ'αυτό το πλαίσιο δε βρίσκω τον λόγο ο sub να είναι ανυπάκουος. Εξάλλου, αυτή είναι όλη η ουσία σε μια M/s σχέση, κάποιος να δίνει εντολές και ο άλλος να υπακούει. Αν αυτό το βασικό χαρακτηριστικό δε μπορεί να τηρηθεί τότε δεν υπάρχει λόγος να είσαι σε μια M/s σχέση, δεν είναι M/s σχέση πλέον. ΙΜΟ ο Master θα πρέπει να επέμβει 1,2,3 φορές και αν δεν υπάρχει συμμόρφωση από μέρους του sub, τότε θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει για νέο sub.

    cheers,
    Milkman
     
  9. DrCrazy

    DrCrazy New Member

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    είναι γενικά αποδεκτό ότι για να λειτουργήσει μια τιμωρία πρέπει πρώτα να πείσεις κάποιο ότι είναι για την βελτίωσή του.

    για μένα δεν είναι μόνο η τιμωρία που έχει θέση αλλά και η επιβράβευση.
    τιμωρία και επιβράβευση κάνουν καλύτερη δουλειά από μόνο τιμωρία.

    πιάσε το μυαλό και το σώμα ακολουθεί

    einai genika apodekto oti gia na leitourgisei mia timoria prepei prota na peiseis kapoio oti einai gia tin veltiosi tou.

    gia emena den einai mono i timoria pou exei thesi alla kai i epivravevsi.
    punishment and reward work better than only punishment.

    get the mind and the body follows
     
    Last edited by a moderator: 11 Μαρτίου 2013
  10. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση

    Μια "χάρη" μόνο. Προσπάθησε να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Εκτός του ότι τα greeklish είναι κουραστικά απαγορεύονται από τους κανόνες του φόρουμ.
     
  11. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Re: Ανυπακοή και διαχείριση

    Κατ'αρχήν WOW... πολύ ξεκάθαρα όσα ανέφερες..
    Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι για την τελευταία παράγραφο. Λες οτι σε περίπτωση ηθελημένης ανυπακοής η sub πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά.. και πιο κάτω όταν κάνει κάποιο λάθος ο Dom (στη δικό μου μυαλό δεν χωράει ο όρος Master) πρέπει να ζητήσει συγνώμη και να καθησυχάσει την sub κτλ κτλ.. Για εμένα, οχι, δεν αρκεί μια συγνώμη και ο καθησυχασμός και η διαβεβαίωση οτι δεν θα επαναληφθεί.. Πολύ πιθανόν να ζητήσω εξιλέωση... σε μορφή "χάρης" πιθανότατα.. οχι στον σεξουαλικό τομέα. Πρέπει επίσης να μετανοήσει.. και να γίνει extra τρυφερός προς στιγμήν, για να μπορέσω να συνεχίσω παρακάτω.... <3
     
  12. Απάντηση: Ανυπακοή και διαχείριση


    oh mon dieu!!! Συμβαίνουν και τέτοια;
    Τη σφάζει στο γόνατο φυσικά. Eμ το συζητήσανε, εμ κάνει του κεφαλιού της;