Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επαγγελματικό Vs Προσωπικό status

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MindFeeder, στις 27 Ιανουαρίου 2013.

  1. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Καλησπέρα,

    Θα ήθελα να αναπτύξουμε το θέμα της αλληλεπίδρασης (αν υπάρχει) μεταξύ του status που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στο επαγγελματικό πεδίο (Dom ή sub) και του αντίστοιχου status στην προσωπική του ζωή.

    Συγκεκριμένα, ένας/μία ενδεχομένως να είναι προϊστάμενος (διευθυντής, manager, αφεντικό) και να αναγκάζεται να έχει μία Κυριαρχική σχέση έναντι των υπαλλήλων του.
    Αντίθετα, ένας/μία ενδεχομένως να είναι απλός υπάλληλος (νεοδιόριστος, νεοπροσλαμβανόμενος, κτλ) και επίσης να αναγκάζεται να έχει μία υποτακτική σχέση έναντι του προϊσταμένου του.

    Επισημαίνεται ότι αμφότερες οι σχέσεις αυτές δεν αποτελούν προσωπική του/της επιλογή, αλλά επιβάλλονται λόγω της εργασιακής φύσεως και σχέσης.
    Για παράδειγμα, ένας προϊστάμενος που δεν έχει Κυριαρχικά στοιχεία μπορεί γρήγορα να πάψει να είναι προϊστάμενος, ενώ και ένας νεοπροσλαμβανόμενος που δεν κάνει υποχωρήσεις υποτακτικής φύσεως μπορεί ενδεχομένως να χάσει τη δουλειά του.

    Το ερώτημα είναι αν κάποιος ή κάποια αναγκάζεται να έχει συγκεκριμένο status στις επαγγελματικές του σχέσεις (Dom/sub), πως επηρεάζεται το status στις προσωπικές του σχέσεις (Dom/sub); Λειτουργεί αντίστροφα και πιέζεται να έχει άλλο status από εκείνο που αναγκάζεται να έχει;
    συνηθίζει στο όποιο status και το διατηρεί;

    Νομίζω ότι το θέμα είναι λίγο φιλοσοφικό, αλλά πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει αρκετούς καθώς έχει εφαρμογή στην καθημερινότητα,

    Μάνος
    (manos291)
     
  2. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Απάντηση: Επαγγελματικό Vs Προσωπικό status

    Δεν πρόκειται περί φιλοσοφικού θέματος. Οι ερωτικές κλίσεις κυριαρχίας ή υποταγής και οι συναφείς τους προτιμήσεις δεν πιστεύω να αφορούν ιδιαίτερα στις επαγγελματικές επιλογές ή στις εργασιακές τύχες. Γνωρίζω δύο straight διευθυντές μεγάλων εταιριών ο ένας εκ των οποίων είναι κυρίαρχος ενώ ο άλλος υποτακτικός. Γνωρίζω επίσης δύο πωλήτριες σε καταστήματα ρούχων εκ των οποίων η μία είναι υποτακτική και η άλλη κυρίαρχη. Τα επαγγέλματα έχουν ένα Άλφα ή Βήτα κοινωνικό κύρος στη συλλογική συνείδηση και πιθανότατα να γίνονται μέρος των φαντασιώσεων, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συναρτάται με τις βιοποριστικές επιλογές μας στην πράξη.
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Επαγγελματικό Vs Προσωπικό status

    Θυμάμαι ατέρμονες συζητήσεις κατά το παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα  

    Πλέον πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η εργασία έχει καταστεί για τους περισσότερους μέσο επιβίωσης (κι όχι εκπλήρωσης φιλοδοξιών όπως κάποτε), συνεπώς οι ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα όσων ασχολούνται με το bdsm δεν μπορούν παρά να παραμερίζονται στο εργασιακό περιβάλλον.

    Όχι βέβαια πως αυτό δεν ίσχυε και παλαιότερα, αλλά πλέον δε διαλέγει κανείς επάγγελμα βάσει του τι ταιριάζει στον χαρακτήρα του. Προσαρμόζει το χαρακτήρα του βάσει της εργασίας που τυχόν βρει.
     
  4. ~ζωή~

    ~ζωή~ Regular Member

    Απάντηση: Επαγγελματικό Vs Προσωπικό status

    να σου πω την αλήθεια δεν πιστεύω πως έχει και τόσο σχέση το επαγγελματικό στάτους με την επιλογή του τι είσαι στην ερωτική σου ζωή... ίσως υπάρχουν δυναμικοί άντρες, που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι, να ελέγχουν τα άτομα που εργάζονται γι'αυτούς και αυτό τους βγαίνει και στις σχέσεις τους... όπως είναι Κ στη δουλεία τους, έτσι να είναι και στο τπίτι τους... αλλά πάντα μπορείς να δεις και άτομα που μπορεί να έχουν κουραστεί να έχουν το πάνω χέρι στη δουλειά τους και στις ερωτικές τους σχέσεις να θέλουν να το έχει κάποιος άλλους... στην ουσία μπορεί να υπάρχουν άτομα που να είναι το ίδιο σε όλους τους τομείς της ζωής τους (γραφείο-σεξ) 'η άτομα που το σεξ είναι ένας "χώρος" να γίνουν κάτι άλλο... ίσως αυτά τα άτομα δεν είναι πραγματικά Κ αλλά ο επαγγελματικός τους τομέας το επιβάλλει να είναι... έτσι όταν γυρνάνε σπίτι τους μπορεί να θέλουν απλώς να αφεθούν στη θέληση του άλλου.. να δίνει ο άλλος εντολές... να αποφασίζει ο άλλος γι'αυτούς... αυτό ίσως είναι λίγο πιο έντονο στους άντρες... που η κοινωνία επιβάλλει να είναι κάπως... μπορεί η κοινωνία να σε θέλει δυναμικό και τα σχετικά.. δε σημαίνει ότι σου ταιρίαζει ή οτι μπορεί να το αντέξεις.... είναι σα να σου φορτώνει ένα βάρος που στο σεξ εξαφανίζεται...
     
  5. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Απάντηση: Επαγγελματικό Vs Προσωπικό status

    Τα κοινωνικά στερεότυπα και προσδοκίες από τα δύο φύλα παίζουν ρόλο, ναι. Οι πιο "ευαίσθητοι" ας πούμε δεν μπορούν να αντέξουν τις απαιτήσεις να είναι δυναμικοί και κυρίαρχοι στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό τους βγαίνει σε υποτακτικότητα στην ερωτική τους ζωή και κυρίως με άτομα τα οποία εμπιστεύονται και ξέρουν πως δεν θα τους πληγώσουν ανεπανόρθωτα. Οι κυρίαρχοι ίσως νιώθουν πως έχουν κάτι να αποδείξουν ή πως στην οικογένειά τους ή στην κοινωνία κάπου υστερούν και αυτό τους βγαίνει σε κυρίαρχη συμπεριφορά στον ερωτικό τομέα. Ας μας πουν οι ειλικρινείς εξ αυτών.
     
  6. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Επαγγελματικό Vs Προσωπικό status

    Θα παρακαλούσα για περισσότερες γενικεύσεις γιατί δε βγαίνει νόημα μέχρι στιγμής.