Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Evil thread (For Thy is the Kingdom)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 26 Φεβρουαρίου 2009.

Tags:
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Δε γνωρίζεις τι ισχύει σε καταστάσεις επίταξης κτιρίων, οχημάτων κλπ. προφανώς.
    Δεν πειράζει, διάβασε όμως αυτό που έγραψα.



    Έχεις δίκιο για τα μεταλλεία. Το θέμα είναι πως δεν πρέπει να τα πάρει ο Μπόμπολας.
    Τα υπόλοιπα περί «εξυγίανσης» από αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις καταστάσεις δεν τα καταλαβαίνω κι ακόμη περισσότερο δεν τα βλέπω. Εκτός αν «εξυγίανση» αποκαλείς κάτι τυφλές απολύσεις που ετοιμάζουν για να χαρούν οι ιθαγενείς.

    Ζούσαμε και χωρίς γερμανούς τοποτηρητές, άραβες και… ΕΛ τόσα χρόνια αξιοπρεπώς.
    Πάνω από τα ευρώ λοιπόν υπάρχουν τα έθνη.
     
    Last edited: 6 Μαρτίου 2013
  2. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν εδώ και πολλές δεκαετίες πίσω πολλοί εκ των συνανθρώπων μας εδώ στην πολύπαθη Ελλάδα, είναι ότι σωρευτικά στις πλάτες του ελληνικού λαού, εκτός από τους διεφθαρμένους και άχρηστους πολιτικούς καραγκιόζηδες, προστίθεται και το οικονομικό βάρος της υποχρέωσης για διατήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων, λόγω γειτονίας με την πάνοπλη μουσουλμανική και ιμπεριαλιστική Τουρκία.
    Aν δεν είχαμε δίπλα μας την Τουρκία, και παρά την υφιστάμενη διαφθορά σε υψηλά επίπεδα, τολμώ να πω ότι θα ήμασταν ως χώρα σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι τώρα ....
    Εσύ τι φαντάζεσαι Πέρρη, ...θα τους χάλαγε σε κάτι, να μας παίρνανε μερικές νησίδες, ...να τις οχύρωναν όπως την Ίμβρο και την Τένεδο, με πυραύλους και πολεμικά αεροδρόμια, ......επειδή διαθέτουν φρεγάτες και βολτάρουν μέχρι το Σούνιο ...?
    Τώρα εύλογα θα ρωτήσει κάποιος τι να τις κάνουν τις νησίδες και ειδικά τις βραχονησίδες ....?
    Μα πολύ απλά, αλλάζοντας το υπάρχον συνοριακό status στο Αιγαίο, αλλάζει και το εύρος των χωρικών τους υδάτων, καθώς επίσης και εκείνο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ τους.
    Τι σημαίνει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ ...?
    Εκτός των άλλων σημαίνει Υδρογονάνθρακες. Δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Δηλαδή χρήμα και ενέργεια.
    (Αποδεικνύονται επίκαιρα σήμερα, αν και τα έλεγα εγώ κάποτε στο "ξεσηκωθείτε ...αντισταθείτε ...", με αποτέλεσμα να εισπράξω την ρετσινιά του εθνικόφρονος .....)
     
    Last edited: 6 Μαρτίου 2013
  3. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Εξυγίανση εννοώ την απόλυση των επίορκων και όσοι μπήκαν με βύσμα ή με πλαστά δικαιολογητικά.

    Τόσα χρόνια ζούσαμε αξιοπρεπώς γιατί τα δανεικά και οι επιδοτήσεις έρεαν άφθονα. Χωρίς δανεικά και με κουτσουρεμένες επιδοτήσεις όλοι βλέπουμε τί γίνεται...
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    loool Δηλαδή π.χ. ο Σαμαράς θα απολύσει αυτούς που έβαλε ο ίδιος στο Μουσείο της Ακρόπολης;
    Σίγουρα. Γι’ αυτό προφανώς τους εξαίρεσε με την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    Εξυγίανση λοιπόν δεν πρόκειται να κάνει ο διεφθαρμένος. Δεν έχει καμιά τέτοια διάθεση. Να βγάλει κανα 2 θύματα στη φόρα θέλει για να ξεπλυθεί όλο το σύστημα (όπως κάνει το πολιτικό σύστημα με τους πολιτικά νεκρούς Παπαγεωργόπουλο, Τσοχαντζόπουλο κλπ.).
    Πρόκειται να χειροκροτηθεί μόνο από τις μαϊμούδες και κανένα άλλο. Η πραγματική εξυγίανση περνά μόνο μέσα από την καταδίκη (ποινική) της σημερινής κυβέρνησης.


    Ζούσαμε αξιοπρεπώς γιατί ήμασταν ανεξάρτητο κράτος.
    Δεν πρόκειται να συνδέσω την αξιοπρέπειά μου με τη δυνατότητα δανειοδότησης από τα hedge funds ή τον Σόρος. Η αξιοπρέπεια συνδέεται με το χρήμα μόνο για τους νεοφιλελεύθερους οι οποίοι ευχαρίστως πωλούν τη μάνα τους για μερικά ευρώ παραπάνω (πραγματικό περιστατικό).

    Βέβαια, ένα ανεξάρτητο και αξιοπρεπές κράτος δε σημαίνει πως δε δανείζεται. Ακόμη και η Γερμανία δανείζεται κι όμως έχει ηγεμονικό ρόλο στην ευρώπη. Άλλα πράγματα την καθιστούν αξιοπρεπή χώρα κι εμάς δούλους.
     
  5. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Φίλε sorry και με όλο τον σεβασμό που τρέφω για το ατομό σου, πραγματικά τα εννοείς αυτά που λες;
    Θα αγοράσει ένας τούρκος ιδιότης μια Ελληνική βραχονησίδα και θα παει μετά να στήσει πολεμικά αεροδρόμια και εμεις θα τους αφήναμε να κάνουν πολεμικό οχυρό την βραχονησίδα μας;

    Παιδιά είπαμε οκ, να αγαπάμε την πατρίδα μας αλλα να μην υπερβάλουμε και να έχουμε τόσες φοβίες;

    Ο κάθε άνθρωπος αν έχει λεφτά μπορεί να αγοράσει ότι πωλείται νόμιμα σε κάθε γωνιά της γης, απο εκει και πέρα το τι θα φτιάξει στην ιδιοκτησία που αγόρασε εξαρτάται από τους νόμους του κράτους που αγόρασε την ιδιοκτησία του, αν επιτρέπεται να κτίσει ουρανοξύστη θα κτίσει ουρανοξύστη, αν επιτρέπεται να κάνει ξενοδοχειακές μονάδες θα κάνει ξενοδοχειακές μονάδες, δεν νομίζω όμως οτι υπάρχει κάποιο κράτος που επιτρέπει σε ιδιότη ή κάθε άλλον να φτιάξει πολεμικά αεροδρόμια και να βάλει πάτριοτ σε γη που ανήκει στην δικιά του κυριαρχία....Κάπου νομίζω οτι έχουμε ξεφύγει....
    Την καλημέρα μου!
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Φίλε, επειδή τρέφω και εγώ σεβασμό για το άτομό σου, προτιμώ πάντα ήπιες απαντήσεις ....
    Όταν ξεκινάς με το Κατάρ και την Τουρκία ....

    και καταλήγεις σε τούρκο ιδιώτη, έχει τεράστια διαφορά το νόημα ....
     
  7. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Ανέφερα την δική μου άποψη περί εξυγίανσης του δημοσίου τομέα. Το ποιος θα την υλοποιήσει λίγο με ενδιαφέρει αρκεί να υλοποιηθεί. Αν είμαστε σοφοί πολίτες τότε θα φροντίσουμε να εκλέξουμε σοφότερους και καλύτερους/καλλίτερους ηγέτες (αν και δεν μου αρέσει ο όρος ηγέτης αλλά τέλος πάντων) ώστε να διορθωθούν κάποια πράγματα.





    Ζεις αξιοπρεπώς όταν φροντίζεις να είσαι ανεξάρτητος. Ως ανεξαρτησία δεν νοείται μόνο η έλλειψη δανεισμού αλλά και η δυνατότητα να ζήσεις με αυτά που παράγεις, πράγμα που δεν ισχύει για την Ελλάδα. Συγκρίνεις, κατά την άποψή μου, δύο διαφορετικά πράγματα: η Γερμανία δανείζεται για να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δυνατότητες και καλύπτει τους τόκους και το κεφάλαιο από το υπερκέρδος που δημιουργείται από την πώληση των προϊόντων της. Αντίθετα, η Ελλάδα δανείζεται για να καλύψει βιοτικές ανάγκες, διότι χωρίς τον δανεισμό αδυνατεί να συντηρήσει την κρατική μηχανή. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά παραδείγματα και δεν θα πρέπει να σχετίζονται. Βέβαια και η Γερμανία δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο θέλεις ή όσο θέλουν οι Γερμανοί να πιστεύουν: αν τυχόν οι πιστωτές απαιτήσουν άμεση αποπληρωμή των χρεών και ταυτόχρονα της κόψουν τον δρόμο προς τις αγορές τότε και αυτή (η Γερμανία) θα βρεθεί στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

    Αλήθεια, πόσο αξιοπρεπή διαβίωση θα έχουμε εάν τυχόν προβούμε σε πτώχευση; Δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε καύσιμα, δεν θα μπορούμε να εισαγάγουμε τρόφιμα (η Ελλάδα έχει πάψει από καιρό να έχει επάρκεια τροφίμων), δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην ενέργεια κλπ κλπ. Βέβαια αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα αλλά για ένα πολύ σημαντικό διάστημα.

    *Ζω αξιοπρεπώς σημαίνει συν τοις άλλοις ότι έχω πρόσβαση σε σύστημα παιδείας, υγείας, δικαιοσύνης κλπ κλπ. Όλα αυτά, όμως, απαιτούν κάποια κεφάλαια για να λειτουργήσουν τα οποία όμως δεν διαθέτουμε.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Συμφωνώ μαζί σου. Απλά «εξυγιάνσεις» από ν.δ., πασοκ και δε συμμαζεύεται, μου προκαλούν από αμφιβολίες (σου ανέφερα ένα παράδειγμα) έως και γέλιο.


    Και πάλι συνδέεις την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία με τα χρήματα. Γιατί;
    Μπορείς να πεθάνεις από την πείνα ή τον πόλεμο φτωχός αλλά ανεξάρτητος και αξιοπρεπής. Το γνωρίζεις φαντάζομαι.
    Ποιος ο λόγος λοιπόν να συνδέεις τις αξίες της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας με το χρήμα;
    Μπορείς να είσαι ένας πληρωμένος δούλος ή ένας ελεύθερος μπατίρης. Το τι επιλέγει κανείς είναι ζήτημα των αρχών και των αξιών του.

    Επίσης, από πού προκύπτει πως ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας; Ποιες είναι οι δυνατότητές μας και ποιο το βιοτικό όριο που πρέπει να ζούμε «ως Έλληνες»; Υπάρχει κάποιος οικονομικός δείκτης που το καθορίζει;
    Αν ναι, ποιος είναι και πως αποδεικνύεται πως οι υπόλοιποι Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικάνοι κλπ. ζουν σύμφωνα με αυτό το δείκτη κι όχι πάνω από τις «δυνατότητές τους»;

    Αν δεν υπάρχει νομίζω πως απλά φιλοσοφούμε και αυτομαστιγωνόμαστε για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει το καπιταλιστικό σύστημα.
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Το μάθημα λέγεται πολιτική οικονομία! Διδάσκεται σε όλες τις σχολές που αφορούν οικονομικές επιστήμες για τουλάχιστον ένα χρόνο! Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αναλυθεί σε 5 αράδες ενός forum! Πάντως η οικονομία της Γερμανίας ή ακόμα και της Ιταλίας δεν συγκρίνονται με αυτή της χώρας μας, όσο και αν θα θέλαμε να είναι έτσι!! Δυστυχώς!
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Δεν είναι οικονομικός δείκτης το μάθημα «Πολιτική Οικονομία».
    Ήμουν σαφής.
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    ΤΟ "Πολιτική Οικονομία" φυσικά δεν είναι δείκτης! Είπαμε είναι το μάθημα που σου μαθαίνει για τους δείκτες. Μπορείς αν θέλεις να πάρεις τα συγγράμματα όποιας σχολής σε ικανοποιεί και να διαβάσεις για τους δείκτες που καθορίζουν την κατάσταση της οικονομίας μιας χώρας. Αλλά θέλει διάβασμα! Δυστυχώς!!
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)


    Δεν τα πάω καλά με το διάβασμα, γι’ αυτό πήγα μέχρι Β’ Λυκείου.

    Μια εξήγηση για την υποστήριξη της άποψης σχετικά με το ότι ζούμε καλύτερα απ’ όσο πρέπει, ενώ οι άλλοι όχι, μπορεί να δώσει κάποιος;

    Αν όχι...