Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Polyamory

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 12 Μαρτίου 2013.

  1. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Polyamory

    Ετσά μιλούμε στο Δεσπο(μι)τάτο του Θανάσσις στση Ατσιπάδες Μεσσαράς.
    /me καθαρίζοντας το μονόκλ από το παρμπρίζ του Ναβάρα.

    O αυτός (Αλβέρτος) είχε πει και το να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται, αλλά όχι απλούστερα από αυτό. Νομίζω/ελπίζω οτι οι καταθέσεις μου είναι διαυγείς.

    (στο οποίο απαντάς με το κλισέ τσιτάτο περί ανθρώπινης βλακείας και καθιστούμε το νήμα λεύκωμα. )
     
  2. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Polyamory

    Άσε τον Αλβέρτο και πιάσε ρακιές, ντάκους και χοχλιούς να πάει το νήμα σου στο Θεό...
     
  3. thanasis

    thanasis Contributor

    Τώρα μιλάς σωστά. Και μπες και εδώ, να δεις πώς γίνεται το σωστό κρητικό γλέντι.
     
  4. Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Όταν όμως ο μοναδικός δείκτης αξιολόγησης είναι η ικανοποίηση που λαμβάνει το κάθε άτομο χτίζεται μια σχέση η οποία λειτουργεί για τον καθένα ατομικά ξεχωριστά.Τι το ιδιαίτερο έχει ώστε να θεωρηθεί σχέση βαθιά;Πως επιτυγχάνετε το να δεθείτε πιο βαθιά με κάποιον όταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας,που είναι το σεξουαλικό και σας δίνει τόση ικανοποίηση μοιράζεται με διάφορους παρτενέρ;Ξεχωρίζετε το σεξ,τις αισθήσεις του σώματος δηλαδή από το συναίσθημα;
    Δεν είναι το ζήτημα ούτε κοινωνικό,ούτε ηθικό κτλ. Είναι ανθρώπινο να ζητάς και να προσφέρεις την αφοσίωση.Να συνδέεις όλο σου το είναι περιλαμβάνοντας και την ερωτική σου ζωή με έναν μόνο άνθρωπο.Και να είναι αμοιβαίο.Να είναι ο έρωτας σου, η οικογένειά σου,ο φίλος σου,το βάσανό σου.Να είναι ο άνθρωπός σου. Και να είσαι ο δικός του.
    Πως μπορούν όλα αυτά να χωρέσουν και να συνδυαστούν σε μια σχέση μισή γιατί η άλλη μισή θα μοιράζεται σε άλλους;
    Μήπως ξεχάσατε ή δε μάθατε τι είναι να ερωτεύεσαι; να λαχταράς να έρθει η ώρα που θα πηδηχτείτε και να λιώωωωνεις;
    Ή μήπως παραείμαι εγώ ρομαντική και ονειροπολούσα; 
     
  5. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Polyamory

    Τί ρωτάς κι εσύ βρε παιδί μου;; Δεν έχεις ακούσει που λένε "μωρό μου,εγώ εσένα αγαπάω,μ'αυτήν ήταν σκέτο σεξ";;  
    Εννοείται ότι μπορούν και τα διαχωρίζουν και έχουν χώρο στην καρδιά τους ενίοτε για παραπάνω από ένα άτομο.
     
  6. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Polyamory

    Η smelly cat δίνει ρέστα.....
    Πολυερωτικοί... χα! Ωραίος, κομψός όρος για κάτι τόσο σαρκικό.. Πολυερωτικοί θα μπορούσαμε να είμαστε σε περιπτώσεις αναπαραγωγής και διαιώνισης του είδους, όπως τα ζώα. Εμείς όμως ακόμη και αυτό τείνουμε να το βγάζουμε από την ζωή μας, βλ. gay, δεν διαιωνίζουν το είδος. Ζούμε μια εποχή όπου οι straight σχεδόν σνομπάρονται..
    Από μίλια μακριά φαίνεται οτι έχουν εκφυλιστεί όλα.. κάθε αξία, κάθε αρχή, έχουν μπει όλα σε μια σφαίρα αμφισβήτησης, παραγκώνισης, με κυρίαρχα τα θέλω μας, τα ζωώδη ένστικτά μας υπεράνω όλων και η λογική έχει πάει περίπατο...
    Το είπα, το λέω και θα το λέω, όπου έχωσε ο άνθρωπος τη μύτη του, δημιούργησε τέρατα, ειδικά στις περιπτώσεις που πάει να το παίξει ανώτερο ον, γνώστης, εξουσιαστής και δημιουργός των πάντων. Αααα.. και δε χωρούν αμφισβήτηση τα πεπραγμένα του! Είναι και ξεροκέφαλος!

    Η νοοτροπία, αφού το θέλω άρα είναι καλό, είναι για πέταμα! Yeahhhh... 
     
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Εύλογα τα ερωτήματά σου, χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να τα απαντήσω.

    Κάποιοι άνθρωποι είμαστε πολυγαμικοί. Έχουμε την επιλογή να καταπιεζόμαστε (το έχω κάνει επί σειρά ετών-δεν δουλεύει), προσπαθώντας να χωρέσουμε σε ένα κουστούμι (της μονογαμίας), έχουμε την επιλογή να γινόμαστε γαμίκουλες ιεροκρυφίως ή να προστατευόμαστε από το δεσμεύεσθαι μην τυχόν και μας τα χαλάσει η πολυγαμία μας, έχουμε και την επιλογή να μπορούμε να εκφραζόμαστε σε ένα καθεστώς ξήγας, ελευθερίας, διαφάνειας και ωριμότητας. Αυτό το τελευταίο επιτυγχάνει η πολυερωτική πρακτική.

    Το δεύτερο point μου είναι οτι όπως είναι παραλογισμός να έχεις μόνο έναν καλό φίλο ή ένα βιβλίο ή μια ταινία να σου αρέσει, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους ερωτικούς συντρόφους. Κανείς δεν είναι τιραμόλας να μπορεί να καλύψει απόλυτα τον άλλο στα πάντα, θέσει τε και φύσει.

    Π.χ., μπορεί η κοπέλα της σχέσης να επιθυμεί επαφή με μια άλλη κοπέλα, με κάποιον ασιάτη, με κάποιον αθλητικό τύπο. Δεν μπορώ να τα παράσχω αυτά. Γιατί να στερείται ο άλλος ή να αισθάνομαι εγώ λίγος που δεν μπορώ να τα προσφέρω; Ή γιατί να αναιρεί αυτό που έχουμε το να μπορεί να γευτεί κάτι τέτοιο;

    Τέλος, θα παρατήρησες (αναφέρομαι και στην μελανοπεταλούδα και τη Μέρι και όλη την μοραλιστική ρητορική που χρησιμοποιούν) οτι δεν έχω αναφερθεί καθόλου στη σεξουαλική επαφή. Το σεξ είναι ένα μικρό κομμάτι και κανείς δεν επιλέγει την πολυερωτία για να πηδάει περισσότερο ή περισσότερο κόσμο (οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτό ανοιχτά, ασχολούνται με άλλα lifestyles, όπως π.χ. το swinging). Το διακύβευμα είναι η σύνδεση, η εμβάθυνση με πεερισσότερους παρτενέρ.
     
  8. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Μελανοπεταλούδα λέει...    Πολύ καλό,εύγε... 

    Λοιπόν,όσα άφησα απ'έξω,είναι αυτά στα οποία με βρίσκεις σύμφωνη.Αν το θέτεις έτσι και εφ΄όσον γίνονται όλα φανερά,με το άλλο άτομο να είναι ενήμερο,είμαστε ΟΚ.
    Σ'αυτό το κομμάτι μου τα χαλάς μόνο και δεν ξέρω για την Mary,αλλά εγώ δεν έχω καμιά σχέση με μοραλιστική ρητορική.Κουβέντα κάνουμε,ούτε προσπαθούμε ελπίζω να πείσουμε ο ένας τον άλλον.
    Κατανοώ λοιπόν το ότι κάποιος μπορεί να είναι πολυγαμικός και να μην μπορεί να είναι πιστός σε ένα μόνο άτομο.Βασικά πιστεύω ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,όλοι κατά βάθος είμαστε πολυγαμικοί,απλά επειδή δεν είμαστε γάτες και σκύλοι,να πηδιόμαστε ελεύθερα δεξιά και αριστερά και επιπλέον έχουμε και αισθήματα,το καταπιέζουμε,κάποιοι με επιτυχία και κάποιοι όχι.  
    Το σεξουαλικό κομμάτι στο οποίο αναφερόσουν στην αρχή λοιπόν,μπορώ να το κατανοήσω.
    Το να εμβαθύνεις με περισσότερους από έναν παρτενέρ όμως,όχι.Και δεν έχει να κάνει αυτό με το πόσο συντηρητικός είναι ή δεν είναι κάποιος.
    Όταν δεν σε καλύπτει κάποιος στο βαθμό που θέλεις,τότε απλά δεν κάνει για σένα.Έχεις λοιπόν την επιλογή να μην κάνεις σχέση μαζί του και να είστε απλά φίλοι ή αν η σεξουαλική έλξη είναι τόσο ισχυρή,να κάνετε απλά σεξ.Γιατί να μπλέκεις το συναίσθημα;;;
    Και το κυριότερο,ποιός λέει ότι πρόκειται για πραγματικό συναίσθημα,όταν είναι ικανό να μοιραστεί ανάμεσα σε τόσα άτομα;;
     
  9. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Polyamory

    Μια πολυσχιδής προσωπικότητα ίσως να δυσκολεύεται να βρει κάλυψη όλων των αναγκών του/της από έναν μόνο σύντροφο. Έτσι, μπορεί να καταφεύγει σε περισσότερους συντρόφους οι οποίοι να καλύπτουν διαφορετικές πλευρές των θέλω του/της. Επίσης η αγάπη δεν έχει πάντα τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Έτσι όπως το θέτεις στην τελευταία σου πρόταση θα έπρεπε εφόσον αγαπήσαμε μια φορά να μην ξαναγαπήσουμε ποτέ. Δεν υφίσταται, λοιπόν, διαμοιρασμός της αγάπης αλλά διαφορετικό είδος ή διαφορετικός τρόπος αγάπης προς τον/την κάθε σύντροφο.
     
  10. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Polyamory

    Αν αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ,να σου πω ότι δεν χρειάζεται να είσαι πολυσχιδής προσωπικότητα,για να μην βρεις κάλυψη όλων των αναγκών σου από έναν μόνο άνθρωπο.Το τέλειο δεν υπάρχει και δεν μπορεί να σου το προσφέρει κανείς και ίσως δεν είναι καν το ζητούμενο.Επιλέγουμε απλά τον άνθρωπο εκείνο που είναι πιο κοντά στο να καλύψει τις ανάγκες μας και να μας προσφέρει αυτά που ψάχνουμε και ακόμα και αν το καταφέρει,ίσως να μην το καταφέρουμε εμείς για εκείνον.
    Οπότε σε αυτή την περίπτωση,που δεν δουλεύει η σχέση,απλά προχωράμε στην επόμενη,με την ελπίδα να είναι κάτι καλύτερο.
    Κανείς δεν λέει ότι αγαπάμε μόνο μια φορά και μετά βάζουμε λουκέτο στην καρδιά,αλλά αν είναι να ψάχνουμε 10 πράγματα σε 10 διαφορετικούς ανθρώπους,ας κάνουμε τότε ένα χαρέμι ή ένα κοινόβιο.
     
  11. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Polyamory

    Αυτή είναι η δική σου και δική μου άποψη που είμαστε μονογαμικοί εκ πεποιθήσεως. Δεν ισχύει, όμως, για κάποιο πολυερωτικό άτομο. Άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του αρκεί να μην βλάπτει τους υπόλοιπους καθ' οιονδήποτε τρόπο.
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2013
  12. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Polyamory

    Έχεις απόλυτο δίκιο και ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν να ενστερνιστεί τις δικές μου απόψεις.
    Απλά αναφέρω πώς το βλέπω εγώ και τί μου φαίνεται περίεργο/αδύνατο να ισχύει όσον αφορά το συναίσθημα που μοιράζεται ανάμεσα σε πολλά άτομα.