Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Polyamory

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 12 Μαρτίου 2013.

  1. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Γιατί άκυρο, πιστεύεις;

    Επανέρχομαι για τα ερωτήματά σου.
     
  2. Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Γιατί αν υπάρξει που θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει δεν είναι κάτι ξεχωριστό-ξεχωριστό για ένα άτομο που σε απογειώνει μυαλό και σώμα είναι κάτι ξεχωριστό με πολλά άτομα κάτι κοινό,ίδιο δηλαδή.
    Τη "συγκίνηση" τη μοιράζεις και ο άλλος τη μοιράζεται με άλλους και πάει λέγοντας...
    Ωραία η φάση αλλά γι αυτούς που δε μπορούν να ερωτευτούν ή δε θέλουν.
    Κατά τη γνώμη μου πάντα έτσι,δεν είναι απόλυτο αυτό που λέω.
    Το μυαλό μου είναι πολύ φτωχό και λίγο μπροστά στον άνθρωπο και τη ζωή.
     
  3. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Σκέφτεσαι την πιθανότητα να μην έχεις ερωτευτεί/αγαπήσει ποτέ πραγματικά;;;
    Γιατί το να έχεις τιθασεύσει με κάποιους τρόπους την ζήλεια σου,μπορώ να το δεχτώ,αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν αυτό το συναίσθημα μέσα τους.
     
  4. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Εννοείται μέχρι τα βαθιά γεράματα.
    Απλά δεν θα ξέρεις τότε τί να διαλέξεις,τον παππού με την μασέλα ή τον παππού με το Π;;
    Άσε που η μόνη ζήλεια που μπορεί να νιώσεις σε εκείνη την ηλικία,είναι αν ο άλλος έχει πιο μπάνικο μπαστούνι από το δικό σου.

      
     
  5. Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Με το Π εννοείται να με πηγαίνει και βόλτες με ότι αυτό συνεπάγεται  
     
  6. thanasis

    thanasis Contributor

    Στην ελλάδα το poly είναι σχετικά καινούριο, για να μπορώ να σου παραθέσω από την εδώ εμπειρία τι γίνεται.

    Στο εξωτερικό, από ο,τι διαβάζω, το poly ασκείται σε μεγάλο βαθμό από ζευγάρια παντρεμένα, που δεν τα καλύπτει το swinging.

    Με την ίδια λογική, αν έχεις πολλούς καλούς φίλους, σημαίνει οτι ο κάθε ένας από αυτούς δεν είναι ξεχωριστός; Μοιράζεις την αγάπη σου, την ξεχωριστοσύνη ή whatever στον κάθε φίλο;

    Τα μόνα αντικειμενικά πράγματα που αποτελούν περιορισμούς είναι ο χρόνος, οι σωματικοί περιορισμοί και η οικονομική δυνατότητα. (προσοχή, ακολουθά τριχαγκεριά) Η αγάπη, ο έρωτας, ο πόθος, η λαγνεία, το γοητεύεσθαι είναι απεριόριστα, δεν μοιράζονται και δεν τεμαχίζονται, ακόμα και αν έχουν πάνω από έναν αποδέκτες.

    Είναι κλασσική η επιχειρηματολογία αυτή.

    Δεν θέλω να μπούμε σε συζήτηση επί προσωπικού, αλλά παιδιόθεν δεν ζήλευα και έχω ταλαιπωρηθεί πολύ και επί σειρά ετών από απαξιωτική αυτοκριτική του στυλ ("μα δεν ζηλεύεις, πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι οτι είσαι ερωτευμένος"; ), έχοντας καταπιεί κι εγώ αμάσητο αυτό το ιδεολόγημα. Η έλλειψη ζήλειας απαντάται σε μερικούς πολυερωτικούς, αλλά όχι στην πλειοψηφία. Οι περισσότεροι απλώς ξέρουν να διαχειρίζονται καλά το πράσινο τέρας.
     
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Αχ, νεολαία, που να ξέρετε τις χάρες του Π και τις ατραπούς που ανοίγει...  
     
  8. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Polyamory

    Το κακό (καλό!) με εμάς τους μονογαμικούς είναι οτι θέλουμε να δίνουμε όλο μας το Είναι σε ένα άτομο και το ίδιο να λαμβάνουμε. Το ολοκληρωτικό δόσιμο σε 1 άτομο είναι εφικτό, το να μοιράζεσαι πιθανόν να είναι και μισοδουλειά.. επιπόλαιη ανταλλαγή συναισθημάτων και σωμάτων.. υπάρχει ένα μέλλον που είναι ορατό πριν την γραμμή του ορίζοντα, μετά κενό. Αν επιτευχθεί όμως η τέλεια ένωση μεταξύ 2 ατόμων, δεν υπάρχει τέλος....
    Είμαστε λέτε πιο εγωιστικοί εμείς οι μονογαμικοί...; εγωιστικοί με τους εαυτούς μας αλλά και με τους άλλους..Δούναι και λαβείν.. 
     
  9. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Re: Polyamory

    Μα είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα;;
    Ίδιο είναι ένας φίλος με τον αγαπημένο μας;;
    Μην ακούσω τώρα ότι οι γκόμενοι έρχονται και φεύγουν,ενώ οι φίλοι μένουν,μια χαρά φεύγουν και οι φίλοι και το ξέρετε καλά.
    Μπορεί στο δημοτικό να ζηλεύαμε αν η Κατερινούλα έκανε πιο πολλή παρέα με την Μαρία και όχι με εμάς,αλλά από μια ηλικία και έπειτα,δεν τίθεται θέμα ζήλειας στην φιλία,εκτός και αν η συναισθηματική νοημοσύνη μας μείνει σε βρεφική ηλικία.Μπορεί να είμαστε πιο δεμένοι με τον Α φίλο,απ' ό,τι με τον Β,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν ο Β πάει για μπύρες με τον Γ και όχι με εμάς,θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

    Όσο για το άλλο που σε ρώτησα,μην το παίρνεις προσωπικά,γιατί δεν έχω καμιά πρόθεση ούτε να σε θίξω,ούτε να σε βάλω στην διαδικασία να σκεφτείς.Διαισθάνομαι πως είσαι μια χαρά σοβαρό άτομο,απλά εξέφρασα κάτι που είναι απορία μου.  
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Polyamory

    Επιπόλαιη θεωρώ οτι είναι η βάσει cosmopolitan κριτηρίων και modus cogitandi απαξίωση αυτών που επιλέγουν οι άλλοι. Να θυμίσω οτι βρισκόμαστε σε έναν χώρο εναλλακτικού ερωτισμού, όπου έχεις φυσικά την επιλογή να αφορίζεις με στερεότυπα, έχεις και την επιλογή να ανοίξεις αυτιά και μάτια, να ρουφήξεις ερεθίσματα, να κρατήσεις ο,τι σου κάνει και σε προχωράει ως ένα ερωτικά ενεργό άτομο και να απορρίψεις ο,τι όχι.
     
  11. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Polyamory

    Είναι τόσο ανόμοια; Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Ξεκινάς από ένα αξίωμα και με βάση αυτό αναπτύσσεις ρητορική. Δεν ξέρω αν μπορείς να το στηρίξεις αυτό το αξίωμα με επιχειρήματα μη cosmo και νομικομπατσοθεολογικά.

    Για μένα το αξίωμα είναι οτι ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται διαφορετικά. Ναι, για κάποιους ο έρωτας είναι όπως το λες. Πολλοί είναι απλώς πελάτες ενός συστήματος που θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι μόνο με έναν τρόπο, οπότε αναγκάζονται να είναι δυστυχείς, πολγαμίκουλες ιεροκρυφίως και ένα σωρό άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

    Δεν το παίρνω προσωπικά, απλώς δεν με θεωρώ το poly ίνδαλμα, για να συζητήσω για μένα. Από την άλλη μεριά, απολαμβάνω τις ερωτήσεις που με βάζουν στη διαδικασία να σκεφτώ και να αναρωτηθώ.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Polyamory

    Πολυερωτική δεν είμαι αλλά το γεγονός ότι δεν είμαι δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος δεν μπορεί να είναι να είναι ευτυχισμένος και πλήρης μέσα σε μια πολυερωτική σχέση όπως και ένας μονογαμικός σε μια μονογαμική σχέση.

    Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω προς τί τόσο μένος με την πολυερωτία? Και μάλιστα αν αυτό το (πολυερωτικό) σχήμα φέρνει χαρά σε όλα τα μέρη...