Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος nightingale, στις 1 Νοεμβρίου 2012.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής


    Έλλειψη εναλλακτικών;
    Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα  



    Άσχετα όμως με το παραπάνω αστείο, κάθε άνθρωπος είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια που τον βολεύει. Βρίσκοντας λοιπόν ακροατές με το κατάλληλο ψυχικό υπόβαθρο, μπορείς από το να επηρεάσεις τη γνώμη τους μέχρι και να δημιουργήσεις φονταμενταλιστές.
    Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε «αποδόμηση». Αν σταματήσουν οι παραπάνω επιρρεπείς στον ετεροκαθορισμό να αισθάνονται ευτυχείς με όσα ακούν ή πράττουν θα επαναστατήσουν.
    Κι αυτό γιατί μια μέτρια προσωπικότητα στην ενήλικη ζωή δεν «αποδομείται». Ετεροκαθορίζεται η συμπεριφορά ως ένα βαθμό, ναι. Φανατίζεται, επίσης.

    Ο χαρακτήρας όμως κάποιου εκτός από τους επίκτητους παράγοντες οφείλεται και στην κληρονομικότητα.
    Πουθενά λοιπόν στην ιστορία δεν κατόρθωσε κάποιος να δημιουργήσει ανθρώπους «χωρίς προσωπικότητα» ή να δημιουργήσει μια «νέα».


    Ας μην ονειρεύονται λοιπόν υποτακτικούς-robot κάποιοι αφέντες του χώρου  
     
  2. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Και αν η αποψη για τις αδυναμιες -ελαττωματα της υπο απο το Κυριαρχο μελος ειναι διαφορετικη απο αυτην της υπο? Τι γινεται δηλαδη αν κατι που βλεπει ο Κυριαρχος ως αδυναμια εκεινη το θεωρει προτερημα του χαρακτηρα της? Θα Τον αφησει να το 'διορθωσει-εξαλειψει' ή θα προσπαθησει να Του δειξει τα πραγματα απο τη δικη της οπτικη γωνια?
     
  3. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Εξαρτάται.. Απ'το αν θες την δική μου άποψη ή κανενός officially bdsmer.  
     
  4. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Tην δικη σου ρωταω.   Που υποθετω οτι θα ειναι βασει της 'κοινης λογικης'. Ετσι δεν ειναι?
     
  5. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Νομίζω οι απόψεις μου αποτελούνται από την δική μου λογική και την κοινή λογική. Στην συγκεκριμένη περίπτωση για να απαντήσω θα βάλω και την λογική μου εντός bdsm.

    Συζήτηση. Ο Κυρίαρχος πρέπει να εξηγήσει στην υποτακτική γιατί θεωρεί αδυναμίες/ελαττώματα κάποιες συμπεριφορές ή σημεία του χαρακτήρα της ή ο,τι άλλο. Έπειτα αν αυτή πεισθεί τότε ξεκινά η εκπαίδευση ώστε να τα αποβάλλει. Αν οχι, δεν ξέρω τι μπορεί να ακολουθήσει. Πιθανόν λύση της σχέσης.
     
  6. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Δηλαδη πιστευεις πως ο Κυριαρχος ειναι αυτος που πρεπει να συζητησει με την υποτακτικη και να της εξηγησει την δικη του οπτικη? Οχι οτι ειναι δουλεια της υπο να συζητησει μαζι Του για τις ανησυχιες της και τα πιστευω της πανω στο συγκεκριμενο θεμα?

    Κατα τη γνωμη μου η υποτακτικη ειναι εκεινη που πρεπει να εκφρασει τους ενδιασμους της και την αποψη της στον Κυριαρχο και Εκεινος θα κρινει αν θα προχωρησει τελικα ή οχι. Ισως να μη καταφερει να Του αλλαξει γνωμη, αλλα σιγουρα θα Τον βαλει σε σκεψεις για την ορθοτητα της πραξης Του ή -στην χειροτερη- για την ετοιμοτητα της υποτακτικης Του να δεχτει αυτη την αλλαγη. Αρα σε καθε περιπτωση θα αναγκαστει να ματαιωσει τα οποια σχεδια Του.
     
  7. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Αν η υποτακτική δεν βλέπει ελάττωμα σε κάτι, πως να μπει στην διαδικασία να συζητήσει; Προφανώς ο Κυρίαρχος έκανε νύξη οτι κάτι δεν πάει καλά στο συγκεκριμένο θέμα, μόλις το αναγνώρισε. Άρα αυτός συζήτησε, εκ των πραγμάτων. Από 'κει και πέρα, αν δεν δώσεις στην υποτακτική να καταλάβει που σφάλλει νομίζω ακόμη και αν συναινέσει, η εκπαίδευση θα αποδειχθεί φιάσκο.
    Δεν ξέρω τι είδους σχέση μπορεί να είναι αυτή όπου δεν υπάρχει αλληλεπίδραση των μερών που την αποτελούν. Οι υπο δεν είναι άθλια πλάσματα (εκτός και αν είναι? )που μονίμως πρέπει να ικετεύουν για διόρθωση, ταπείνωση, εκπαίδευση, αγάπη, ενδιαφέρον, κλπ.... Αυτή η κατάσταση δεν σε πάει ένα βήμα πιο πάνω.. σε κάνει αν μη τι άλλο κομπλεξική.. Είναι σαν να αγγαρεύεις τον άλλο να ασχοληθεί μαζί σου.
    Έπειτα αντιλαμβάνομαι καλά, οτι η υπο στερείται του δικαιώματος της διάλυσης της σχέσης αν κάτι δεν πάει καλά; Δεν νομίζω να διάβασα κάπου κάτι τέτοιο......

    Έτσι τα βλέπω λοιπόν και μπορεί να διαφέρει κατά πολύ από τα κοινώς αποδεκτά του Bdsm.. αυτό θα το ψάξω εν καιρώ σε ξένα site, γιατί οι Ελληνάρες είμαστε πολύ των εφφέ ..
     
  8. wind

    wind New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Καλημέρα, ο εξευτελισμός και η αποδόμηση του χαρακτήρα είναι μια ιδιότητα που την έχουμε όλοι μηδενός εξαιρουμένου και την χρησιμοποιούμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις τις ζωής μας και γίνεται από όλους σε όλους, τα όρια της ανοχής τα ορίζει η μορφή της σχέσης των ενδιαφερομένων εν προκειμένω, το σωστό και το λάθος έχει να κάνει με τα όρια του αυτό-εξευτελισμού που θέτει ο καθένας , ένα παράδειγμα είναι οι πολιτικοί αλλά και οι ψηφοφόροι, το ίδιο ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί και και για αυτούς, νομίζω οτι αυτό μπορεί να σου δώσει ολες τις απαντησεις για το BDSM ..
     
  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    γιατί δίνεται τόση βάση στην αποδόμηση και δεν μιλάτε για εξέλιξη του χαρακτήρα;
     
  10. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Πώς εννοείς αυτή την εξέλιξη του χαρακτήρα ; και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο χαρακτήρας εξελίσεται από έναν άλλο άνθρωπο και μάλιστα σε αυτή την ηλικία ; Δεν είμαστε υπό διαμόρφωση χαρακτήρα ούτε στα 35 ούτε στα 45. Δεν είμαστε παιδιά. Δηλαδή πες ότι είσαι παρορμητικός. Αυτό είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα σου. Το να εκπαιδευθείς να συγκρατείς τον παρορμητισμό σου δεν είναι εξέλιξη χαρακτήρα, αλλά απλά εκπαίδευση, για τα αποτελέσματα της οποίας τίποτα δεν μας υπόσχεται ότι θα είναι μόνιμα όταν βγεις από τη σχέση ή ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή μια έκρηξη που θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Παράδειγμα. Εννοείται δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά. Ενώ η αποδόμηση αν και ακραία και σχεδόν ακατόρθωτη ακούγεται πιο λογική με την έννοια ότι υποτίθεται μεταμορφώνεσαι και αλλάζεις εκ βάθρων και μόνιμα υποθέτω. ΄Η μήπως ορίζεται αλλιώς η αποδόμηση ; Δεν ξέρω. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψες στο άλλο νήμα, λόγια λόγια ψεύτικα...και μεγάλες κουβέντες. ΄Ανθρωπος που αποδομεί προσωπικότητα μάλλον πρέπει να είναι μάγος.
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    και όμως η γη γυρίζει..


    ο χαρακτηρας καλλιεργειται, προσωπικα πιστευω οτι αυτος εξαρταται απο την ιδια την ζωη του ατομου γενικοτερα, πχ εμπειριες ζωης, ολα αυτα συσσωρευονται σε μια βαση δεδομενων (υποσυνειδητο) κι ετσι εξελισσεται το ατομο, αν αυτη ειναι θετική ή αρνητική εξέλιξη αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω (ακόμα τουλάχιστον). Ίσως κάποια χαρακτηριστικά του όντως δεν μπορούν να μετεξελιχθούν.



    Απο εκεί και πέρα εξαρτάται από την βούληση του ίδιου του υποκειμένου (υποτακτικού) για το πόσο ανεκτικό θα είναι σ'αυτήν την αλλαγή και στην ικανότητα του έναντι υποκειμένου (κυριαρχικού) για να πετύχει το προκείμενο.

    Από την άλλη δεν θεωρείς λίγο οξύμωρον να μην μπορεί να εξελιχθεί το άτομο, αλλά να μπορεί να αλλάξει από την αρχή κ εξ' ολοκλήρου; Τότε η σύγκρουση με την ελεύθερη βούληση θα είναι αναπόφευκτη.
     
  12. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Καμιά φορά είμαστε τόσο απασχολημένοι με τα καθημερινά θέματα ή προβλήματα, που μπορεί όντως κάποιο σημείο του χαρακτήρα μας να είναι προβληματικό και εμείς απλώς να μην το βλέπουμε. Έτσι, άνθρωποι του περιβάλλοντος μας μπορεί να αναγνωρίσουν το "θεματάκι" μας και να μας το πουν.
    Υπό άλλες συνθήκες όμως, γίνεται το ίδιο από τον κυρίαρχο εντός bdsm. Την διαφορά την καταλαβαίνουμε όλοι.
    Εγώ ενίσταμαι στην αποδόμηση, δεν θεωρώ κανέναν ικανό να αποδομήσει τον οποιονδήποτε και τέλος, στο γεγονός που έθιξα παραπάνω, οτι:
    Έκανα quote στον εαυτό μου.. Θα μου έρθει και ειδοποίηση; χαχαχαχχα  

    Θα συμφωνήσω με τον lucozade που έκανε προέκταση αυτού που έθιξα, οποιαδήποτε σχέση πρέπει να σε εξελίσσει ή να σε αφήνει στάσιμο στην χειρότερη.. Όχι όμως να σε πάει "πίσω"...